Connect with us

Før kampen

Før kampen: Liverpool (H)

Published

on

Da er dagen kommet – det er åttedelsfinale i verdens gjeveste turnering – Champions League, og Atlético Madrid møter det som kan regnes som verdens beste fotballag i kveld, hvor Los Rojiblancos tar imot Liverpool på Wanda Metropolitano. Dette blir første møte mellom Cholo Simeone og Jürgen Klopp.

Atlético Madrid – Liverpool 21:00 (TV 2 Sumo, Viaplay, TV 2 Sport 1)

Skadelisten har gjort denne sesongen vanskelig for Atlético, akkurat som det gjorde forrige sesong, og det har logisk nok påvirket resultatene. Skadene har ført til tap av kvalitet som har vært umulig å overkomme kamp etter kamp, spesielt når det kommer til angrepsspillet i siste tredjedel av banen. Fremdeles har Atlético aldri sluttet å kjempe og konkurrere. Los Colchoneros mistet ledelsen to ganger mot Valencia forrige fredag i La Liga, men sikret seg et uavgjortresultat som holder oss kun to poeng bak ligaens tredjeplass-lag Getafe. Sett ut ifra de åtte kampene Atleti har tapt denne sesongen har fem vært med kun ett mål, en kamp ble tapt på straffespark-konkurranse og de andre to var med to-måls margin. Atleti har aldri vært helt ute av kampene og aldri gitt opp. Akkurat derfor burde ikke Atlético bli avskrevet som en verdig konkurrent i Champions League-oppgjøret mot fjorårets mester. Los Rojiblancos har også fått tilbake Arias og Morata som fikk spille mot Valencia, samt Giménez  og Costa som kommer tilbake til kamptroppen. Dette er viktige spillere som kan avgjøre kamper i hver sin banehalvdel.

Første møte mellom Simeone og Klopp

Diego Simeone og Jürgen Klopp vil møtes for første gang i deres karrierer når Atlético Madrid huser Liverpool i dagens kamp. Trener-kollegene har hatt sammenlignbare reiser i de senere år, ved å ta deres respektive klubber til eliten av Europa – og bli værende der. Både Simeone og Klopp har blitt hentet inn og videre endret klubbenes moderne historie. Argentineren tok over et Atlético Madrid i fritt fall i 2011 og forvandlet dem til konkurrenter både nasjonalt og internasjonalt. Klopp, på sin side, tok over Liverpool som var et middelmådig lag nasjonalt og internasjonalt og gjorde dem til Champions League mestere, samtidig som de per dags dato er på god vei til å kapre deres første liga-tittel på 30 år. Få lag i Europa er like gjenkjennelige som Simeones Atlético og Klopps Liverpool. Cholo har bygget et intenst lag som skaper problemer for ethvert lag med sin tøffhet og pågangsmot. Pågangsmot har spillet en rolle også i Klopps revolusjon med Liverpool, med høyt press og en nådeløs rytme som har vært nøkkelfaktorer i deres suksess. Begge trenerne har også tapt to Champions League finaler. Simeone opplevde to hjerteskjærende tap mot Real Madrid i 2014 og 2016. Klopp har også hatt det tøft i Champions League finaler, hvor han tapte mot Bayern i 2013, da som Dortmund manager, og i 2018 hvor Klopp ledet Liverpool til tap mot Atletis erkerival Real Madrid.

Om motstanderen

Liverpool er serieleder i Premier League per dags dato, og det med god margin. ‘The reds’ står bokført med 76 poeng på 26 kamper og er hele 25 poeng foran seriens andre plass (Manchester City). Liverpool har et komplett lag med gode ressurser som viser seg igjen i de 25 seirene de har oppnådd så langt i toppdivisjonen og bare ett uavgjort. Liverpool har altså ikke tapt i sin hjemlige liga samtidig som de har scoret 61 mål (2,44 i snitt) og hår sluppet inn kun 15 (0,6 i snitt, eller ett mål annenhver kamp). Deres to tap denne sesongen har forekommet i turneringer utenfor Premier League (Napoli i Champions League og Aston Villa i EFL-Cupen). For å beskrive formen til Liverpool kan man henvise til seiersrekken på 17 kamper på rad, det er intet mindre en grådig imponerende.

Verdt å vite

 • Lagene har møtt hverandre fire ganger i UEFA turneringer, med én seier for hvert lag og to uavgjorte kamper.
 • Atleti har en positiv historikk mot engelsk motstand: 11 seire, 12 uavgjorte og seks tap – hvor 39 mål er scoret og 33 er blitt sluppet inn.
 • Atletis største seire mot engelsk motstand var i 3-0 seieren mot Manchester United (UEFA Cup Winners’ Cup, 23 oktober, 1991) og en 4-1 suksess mot Chelsea (UEFA Super Cup, 31 august, 2012).
 • Ut av de åtte målene Atleti har scoret så langt i Champions League, så har fem blitt scoret med høyre fot og tre med hodet.
 • Begge lag er blant de lagene som har utført mest skudd i turneringen. Liverpool har fjerde meste med 16.83 skudd per kamp, mens Atleti er på sjette med 15.83 skudd.
 • Bare Manchester City har fullført mer pasninger enn Liverpool. Jürgen Klopps menn har sentret ballen 3753 ganger, og de står likt med Guardiolas City og Bayern Munchen når det kommer til lag som har mest ballinnehav (39 minutter per kamp).
 • Atleti har sluppet inn 0.83 mål per kamp så langt i Champions League. Liverpool har 1.33.
 • To spillere på hvert lag har spilt hvert eneste minutt så langt i turneringen (540): Oblak og Saúl for Atleti, og Salah med van Dijk for Liverpool.
 • Saúl er rangert på femte plass over spillere som har løpt mest i turneringen: 70 000 meter.
 • Kun Hakim Ziyech (Ajax) har bidratt med mer assist (fem) enn Firmino, som står likt med Corentin Tolisso (Bayern) og Riyad Mahrez (Manchester City) med fire.
 • Virgil van Dijk er den tredje spilleren som har utført mest vellykkede pasninger i årets utgave av Champions League (466).

Lagnyheter

Simeone har kalt opp 19 spillere til dagens kamp og troppen er som følger; Ádan, Oblak, Giménez, Arias, Lodi, Savić, Felipe, Hermoso, Vrsaljko, Thomas, Koke, Saúl, Lemar, Llorente, Vitolo, Carrasco, Morata, Correa & D. Costa.

Simeone har holdt kortene tett til brystet når det gjelder førsteellever mot Liverpool og har de siste treningsøktene spilt uten en definert ellever, og vartet opp til kampen uten taktiske øvelser. Simeone har noen jokere i ermet med Diego Costa og Morata tilbake i kamptroppen. Atlético har i de siste kampene figurert med Vitolo og Correa på topp.

João Félix som var forventet klar til Liverpool kampen blir altså ikke å se, grunnet sykdom som utsatte restitusjons-prosessen. Kieran Trippier og Héctor Herrera er fremdeles ute med skader.

Forza Atleti!

Continue Reading

Før kampen

Før kampen: Liverpool (B)

Published

on

Sesongens viktigste og største kamp står for tur når Anfield venter, og Liverpool er motstander, onsdag kveld.


Det var få, om noen, som levnet Atlético noen sjanse da trekningen ble gjort og suverene Liverpool skulle møte et underpresterende Atlético Madrid. 80/20, 75/25 og lignende fikk vi høre, på spørsmål om hvor store favoritter Liverpool var i forkant av dobbeltoppgjøret.

Etter at Atlético på imponerende vis tok første steg i Madrid og vant 1-0, er plutselig status helt annerledes. Oddsmarkedet holder nå Atlético som favoritter i forkant av møte på Anfield til å ta seg videre, og det er nå en langt mer åpen kamp enn det man hadde spådd på forhånd.

Om motstanderen

Liverpool har hatt en helt eventyrlig Premier League-sesong. Laget er helt suverene i den engelske serien og leder med hele 25 poeng ned til Manchester City. Kun seks poeng er nå nødvendig før Liverpool er seriemester for første gang under Premier League-æraen.

Den siste tiden, etter at Liverpool tapte i Madrid, har derimot laget slitt langt mer. Tap mot både Chelsea (2-0) og Watford (3-0), samt knepne seiere mot Bournemouth (2-1) og West Ham (3-2) gjør at laget kanskje er mer sårbare nå enn tidligere. Samtlige av disse resultatene siden første oppgjør ville Atlético ha avansert med.

For Liverpool er stort sett de aller viktigste med, med unntak av deres svært solide keeper, Alisson. Den brasilianske målvakten pådro seg en skade tidligere denne uken og er bekreftet ute til denne kampen. At kaptein Jordan Henderson er tilbake, er derimot en boost for laget som sårt trenger en leder i en kamp som dette.

Verdt å vite

 • Liverpool har aldri tapt et dobbeltoppgjør i Europa under ledelse av Jürgen Klopp.
 • Diego Simeone og Atlético Madrid har ikke røket ut i Europa mot et lag som ikke inkluderer Cristiano Ronaldo.
 • Sist Atleti var på Anfield (i 2010), gikk Atlético videre på bortemål etter å ha tapt 2-1 i Liverpool. Diego Forlán scoret målet.

Lagnyheter

Troppen til Atlético Madrid har bare sett bedre og bedre ut den siste tiden, og dagen før dagen, har samtlige spillere trent med laget på Anfield. Diego Simeone har også tatt med seg hele stallen på tur til England for den viktigste kampen denne sesongen.

José Giménez klarte derimot å pådra seg en forstuing under treningen og blir høyst sannsynlig ikke involvert i oppgjøret.

Troppen består av: Oblak, Adán, Alex dos Santos, Arias, Trippier, Vrsaljko, Felipe, Giménez, Savic, Hermoso, Lodi, Llorente, Koke, Saúl, Thomas, Vitolo, Carrasco, Correa, Lemar, João Félix, Morata, Diego Costa, Saponjic

Det har ikke vært lekket noen ellever i løpet av uka vi har kun en spådom for elleveren på Anfield. Vi tror på følgende lagoppstilling: Oblak – Trippier, Savic, Felipe, Lodi – Correa, Thomas, Saúl, Koke – João Félix, Morata

Mer om hva Simeone har å tenke på med lagoppstillingen kan du lese her

Du kan også lese hva som ble sagt på pressekonferansen i forkant av kampen.

Continue Reading

Før kampen

Før kampen: Sevilla (H)

Published

on

P-A-R-T-I-D-A-Z-O!! Denne helgen er det en ny finale på Metropolitano når en direkte rival, Sevilla, er motstander i kampen om Champions League-plass.


Atlético Madrid – Sevilla 16:00 (Strive Sport, Unibet TV)

Det ble ingen trepoenger sist borte mot Espanyol, men hjemme på Metropolitano er Atlético knallsterke vanligvis. Det er ventet litt av et oppgjør denne helgen når Sevilla gjester Madrid til et ordentlig storoppgjør.

Motstanderen

Sevilla er inne i en veldig spesiell fase av sesongen. Laget fra Andalucia ligger på en veldig fin tredjeplass i La Liga, men tross tabellposisjon, er det fortsatt mye misnøye fra Sevilla-fansen. Laget har blitt buet på i deres to siste hjemmekamper etter kampslutt, og prestasjonene, har i deres øyne, ikke vært gode nok den siste tiden.

Det er ikke lenge siden Sevilla sist var i Madrid. For to uker siden gjestet de nemlig Coliseum Alfonzo Pérez, da Getafe var motstander. Det endte med en kruttsterk 3-0-seier, etterfulgt av en sen seier mot Osasuna hjemme forrige helg.

Til dette oppgjøret er to viktige midtbanespillere ute for Sevilla. Fernando, og tidligere Atlético Madrid-spiller Óliver Torres, soner karantene til dette oppgjøret. Vi får dermed ikke se et gjensyn med Atléticos tidligere akademigutt som det var store forventninger til noen år tilbake.

Verdt å vite

 • Atlético Madrid er ubeseiret i de siste 10 hjemmekampene mot Sevilla i La Liga. Det inkluderer samtlige under Diego Simeones æra. Siste tap kom i 2008.
 • De tre siste oppgjørene mellom disse lagene i La Liga har endt 1-1.
 • Diego Costa har scoret 11 mål på 14 kamper mot Sevilla. Mer enn mot noen annen motstander.
 • Diego Simeone og Julen Lopetegui har møttes tre ganger tidligere. Simeone har vunnet én, de to andre har endt med uavgjort.

Lagnyheter

Fortsatt ser Atlético Madrid sin tropp veldig bra ut nå. Siden sist er Giménez og Herrera tilbake i troppen mens Thomas Lemar, fortsatt er ute med skade, som han pådro seg mot Liverpool. Arias er utelatt.

Troppen består dermed av: Oblak – Adán – Trippier – Vrsaljko – Giménez – Savic – Felipe – Hermoso – Lodi – Koke – Saúl – Herrera – Llorente – Vitolo – João – Carrasco – Diego Costa – Morata – Correa

Forventet ellever denne helgen, ut i fra treningen, er; Oblak – Trippier, Savic, Felipe, Lodi – Correa, Llorente, Saúl, Koke – João, Morata.

Du kan her lese hva Diego Simeone hadde å si i forkant av kampen.

Continue Reading

Før kampen

Før kampen: Espanyol (B)

Published

on

Atlético Madrid er nå inne i en god periode etter seier mot Liverpool og Villarreal. Når tabelljumbo Espanyol er motstander søndag, er det liten grunn til ikke å jakte en ny trepoenger.


Espanyol – Atlético Madrid 16:00 (Strive Sport, Unibet TV)

Atlético Madrid er inne i en god periode nå, med tre seiere og én uavgjort på de siste fire kampene. I en uke hvor man har hatt tøffe motstandere hele veien (Valencia, Liverpool og Villarreal), så har man kommet veldig godt ut av det. Uavgjort på Mestalla, seier mot Liverpool og Villarreal er mer enn forventet.

Spesielt gledelig var det i forrige kamp at man igjen fikk se Kieran Trippier og João Félix tilbake i aksjon med målpoeng umiddelbart i sine comeback. Troppen er i ferd med å bli større og større, og det er god grunn til optimisme fremover.

Motstanderen

Espanyol sin sesong har vært av den blytunge sorten. Laget fra Barcelona begynner å få det meget tøft i kampen om å holde seg i La Liga. Espanyol er nemlig sist med kun 19 poeng på 25 kamper. Det skal riktignok sies at Espanyol har hevet prestasjonene ganske mye etter overgangsvinduet i januar hvor blant annet trener Abelardo Fernández og stjernespiss, Raúl de Tomas, ble hentet inn. Sistnevnte har slitt med en skade den siste tiden, noe som heller ikke har gjort oppgaven enklere for laget. Han er tilbake i troppen til denne kampen.

Sist disse to lagene møttes var det Atlético som gikk seirende ut med 3-1 etter å ha havnet bakpå i førsteomgang. Ángel Correa, Álvaro Morata og Koke scoret målene den gang for Los Rojiblancos.

Verdt å vite

 • Raúl de Tomás har scoret i sine fire første La Liga-kamper for Espanyol.
 • Abelardo har tapt seks av sine syv kamper mot Atlético Madrid.
 • Espanyol har vunnet de to siste hjemmekampene mot Atlético. I begge kampene har man holdt nullen.
 • Atlético har kun vunnet én av de siste ni bortekampene i La Liga, hvor man kun har holdt nullen i én av disse.
 • Atlético Madrid har sluppet inn halvparten (9/18) av målene sine denne sesongen på dødball.

Lagnyheter

Troppen til Atlético Madrid ser bedre og bedre ut med tanke på skadefronten. Det er nå kommet til et punkt hvor det kun er førstelagsspillere som er med i troppen. Troppen mot Espanyol består derfor av: Oblak, Adán, Trippier, Vrsaljko, Savic, Felipe, Hermoso, Lodi, Thomas, Koke, Saúl, Llorente, Vitolo, Carrasco, João Félix, Morata, Diego Costa og Ángel Correa.

 • José Maria Giménez er ikke med i troppen. Han har heller ikke spilt siden han var tilbake i troppen mot Valencia.
 • Santiago Arias er utelatt fra troppen.
 • Thomas Lemar er skadet.

Det er ventet at Yannick Carrasco her får sin første start siden han returnerte til Atleti i januar. Elleveren ser derfor (trolig) slik ut: Oblak – Trippier, Savic, Felipe, Lodi – Koke, Thomas, Saúl, Carrasco – Correa, Morata

Diego Simeone bekreftet på pressekonferansen før kamp at Oblak er klar etter sin feber, og at han spiller kampen. Du kan her lese hva mer han hadde å si.

Continue Reading

TABELLEN

Trending