Connect with us

Før kampen

Før kampen: Liverpool (H)

Published

on

Da er dagen kommet – det er åttedelsfinale i verdens gjeveste turnering – Champions League, og Atlético Madrid møter det som kan regnes som verdens beste fotballag i kveld, hvor Los Rojiblancos tar imot Liverpool på Wanda Metropolitano. Dette blir første møte mellom Cholo Simeone og Jürgen Klopp.

Atlético Madrid – Liverpool 21:00 (TV 2 Sumo, Viaplay, TV 2 Sport 1)

Skadelisten har gjort denne sesongen vanskelig for Atlético, akkurat som det gjorde forrige sesong, og det har logisk nok påvirket resultatene. Skadene har ført til tap av kvalitet som har vært umulig å overkomme kamp etter kamp, spesielt når det kommer til angrepsspillet i siste tredjedel av banen. Fremdeles har Atlético aldri sluttet å kjempe og konkurrere. Los Colchoneros mistet ledelsen to ganger mot Valencia forrige fredag i La Liga, men sikret seg et uavgjortresultat som holder oss kun to poeng bak ligaens tredjeplass-lag Getafe. Sett ut ifra de åtte kampene Atleti har tapt denne sesongen har fem vært med kun ett mål, en kamp ble tapt på straffespark-konkurranse og de andre to var med to-måls margin. Atleti har aldri vært helt ute av kampene og aldri gitt opp. Akkurat derfor burde ikke Atlético bli avskrevet som en verdig konkurrent i Champions League-oppgjøret mot fjorårets mester. Los Rojiblancos har også fått tilbake Arias og Morata som fikk spille mot Valencia, samt Giménez  og Costa som kommer tilbake til kamptroppen. Dette er viktige spillere som kan avgjøre kamper i hver sin banehalvdel.

Første møte mellom Simeone og Klopp

Diego Simeone og Jürgen Klopp vil møtes for første gang i deres karrierer når Atlético Madrid huser Liverpool i dagens kamp. Trener-kollegene har hatt sammenlignbare reiser i de senere år, ved å ta deres respektive klubber til eliten av Europa – og bli værende der. Både Simeone og Klopp har blitt hentet inn og videre endret klubbenes moderne historie. Argentineren tok over et Atlético Madrid i fritt fall i 2011 og forvandlet dem til konkurrenter både nasjonalt og internasjonalt. Klopp, på sin side, tok over Liverpool som var et middelmådig lag nasjonalt og internasjonalt og gjorde dem til Champions League mestere, samtidig som de per dags dato er på god vei til å kapre deres første liga-tittel på 30 år. Få lag i Europa er like gjenkjennelige som Simeones Atlético og Klopps Liverpool. Cholo har bygget et intenst lag som skaper problemer for ethvert lag med sin tøffhet og pågangsmot. Pågangsmot har spillet en rolle også i Klopps revolusjon med Liverpool, med høyt press og en nådeløs rytme som har vært nøkkelfaktorer i deres suksess. Begge trenerne har også tapt to Champions League finaler. Simeone opplevde to hjerteskjærende tap mot Real Madrid i 2014 og 2016. Klopp har også hatt det tøft i Champions League finaler, hvor han tapte mot Bayern i 2013, da som Dortmund manager, og i 2018 hvor Klopp ledet Liverpool til tap mot Atletis erkerival Real Madrid.

Om motstanderen

Liverpool er serieleder i Premier League per dags dato, og det med god margin. ‘The reds’ står bokført med 76 poeng på 26 kamper og er hele 25 poeng foran seriens andre plass (Manchester City). Liverpool har et komplett lag med gode ressurser som viser seg igjen i de 25 seirene de har oppnådd så langt i toppdivisjonen og bare ett uavgjort. Liverpool har altså ikke tapt i sin hjemlige liga samtidig som de har scoret 61 mål (2,44 i snitt) og hår sluppet inn kun 15 (0,6 i snitt, eller ett mål annenhver kamp). Deres to tap denne sesongen har forekommet i turneringer utenfor Premier League (Napoli i Champions League og Aston Villa i EFL-Cupen). For å beskrive formen til Liverpool kan man henvise til seiersrekken på 17 kamper på rad, det er intet mindre en grådig imponerende.

Verdt å vite

 • Lagene har møtt hverandre fire ganger i UEFA turneringer, med én seier for hvert lag og to uavgjorte kamper.
 • Atleti har en positiv historikk mot engelsk motstand: 11 seire, 12 uavgjorte og seks tap – hvor 39 mål er scoret og 33 er blitt sluppet inn.
 • Atletis største seire mot engelsk motstand var i 3-0 seieren mot Manchester United (UEFA Cup Winners’ Cup, 23 oktober, 1991) og en 4-1 suksess mot Chelsea (UEFA Super Cup, 31 august, 2012).
 • Ut av de åtte målene Atleti har scoret så langt i Champions League, så har fem blitt scoret med høyre fot og tre med hodet.
 • Begge lag er blant de lagene som har utført mest skudd i turneringen. Liverpool har fjerde meste med 16.83 skudd per kamp, mens Atleti er på sjette med 15.83 skudd.
 • Bare Manchester City har fullført mer pasninger enn Liverpool. Jürgen Klopps menn har sentret ballen 3753 ganger, og de står likt med Guardiolas City og Bayern Munchen når det kommer til lag som har mest ballinnehav (39 minutter per kamp).
 • Atleti har sluppet inn 0.83 mål per kamp så langt i Champions League. Liverpool har 1.33.
 • To spillere på hvert lag har spilt hvert eneste minutt så langt i turneringen (540): Oblak og Saúl for Atleti, og Salah med van Dijk for Liverpool.
 • Saúl er rangert på femte plass over spillere som har løpt mest i turneringen: 70 000 meter.
 • Kun Hakim Ziyech (Ajax) har bidratt med mer assist (fem) enn Firmino, som står likt med Corentin Tolisso (Bayern) og Riyad Mahrez (Manchester City) med fire.
 • Virgil van Dijk er den tredje spilleren som har utført mest vellykkede pasninger i årets utgave av Champions League (466).

Lagnyheter

Simeone har kalt opp 19 spillere til dagens kamp og troppen er som følger; Ádan, Oblak, Giménez, Arias, Lodi, Savić, Felipe, Hermoso, Vrsaljko, Thomas, Koke, Saúl, Lemar, Llorente, Vitolo, Carrasco, Morata, Correa & D. Costa.

Simeone har holdt kortene tett til brystet når det gjelder førsteellever mot Liverpool og har de siste treningsøktene spilt uten en definert ellever, og vartet opp til kampen uten taktiske øvelser. Simeone har noen jokere i ermet med Diego Costa og Morata tilbake i kamptroppen. Atlético har i de siste kampene figurert med Vitolo og Correa på topp.

João Félix som var forventet klar til Liverpool kampen blir altså ikke å se, grunnet sykdom som utsatte restitusjons-prosessen. Kieran Trippier og Héctor Herrera er fremdeles ute med skader.

Forza Atleti!

Continue Reading

Før kampen

Før kampen: UD Cornellà (B)

Andre runde i Copa del Rey skal spilles og Atlético reiser til Catalonia.

Published

on

Neste rundes motstander er UD Cornellà som spiller i Segunda Division B. Laget ligger for øyeblikket på 7. plass i divisjonens gruppe 3A og har 11 poeng på 9 kamper. De har hatt tre tap på sine siste fem før dagens kamp og kun vunnet en. De har heller ikke spilt kamp på tre uker. Men Cornellàs trener Guillermo Romo har sagt før kampen at han velger å se på dette som en positiv ting, ettersom de har fått en pause fra rekken med dårlige resultater. Men de forventer hard motstand men at de ikke ønsker å legge om spillestilen sin. Han sier at han ikke vil forsvare seg gjennom hele kampen og at spillerne er motiverte før møtet ettersom kampen er på deres hjemmebane.

Diego Simeone fikk også spørsmål på pressekonferansen før kampen om blant annet motstanderen, egne spillere og cupen:

Trippier:

– Det er usikkerhet rundt situasjonen, men han returnerer for å trene sammen med laget. Vi er veldig glade for hans retur og jeg gav han en klem når han kom tilbake. Jeg har blitt fortalt at han har trent veldig godt. Han er en viktig spiller. Jeg tok mot ham og så han var bra. Han skal ikke være med i morgen men han blir å trene.

Lemar og Vitolo:

– Vi jobber alltid med hva som er det beste hver spiller han tilby oss og hva vi kan gjøre for at spilleren kan vokse. Lemar viste oss alltid hva han evnet til på trening men klarte ikke å vise det samme i kampene. Takk gud for at han har startet med å konkurrere mye bedre, han har fått mer selvtillit og gir oss større muligheter. Når vi hentet Victor så vi for oss det beste. Han trener med samme entusiasme som alltid, men det har vært tider hvor han ikke har klart å respondere og andre ganger har han klart det veldig bra. Forhåpentligvis, i kamper som i morgen, klarer han å vise hvorfor han bør være med på laget.

Viktigheten av cupen

– Vi ønsker alltid å gjøre vårt beste, men når man ser tilbake til forrige sesong tapte vi mot et andredivisjonslag. Vi var på jakt etter det beste og forhåpentligvis klarer denne konkurransen å gi oss en mulighet til å nå så langt som vi mulig. Det er veldig vakkert dersom folk får returnere til finalen, det er en fantastisk følelse.

Lagnyheter

Flere førstelagsspillere blir hvilt til cupkampen mens Trippier er som nevnt kun i trening.

Troppen til kampen er:

Grbić, San Román – Giménez, Manu, Lodi, Savić, Felipe, Vrsaljko, Ricard, Corral – Torreira, Saúl, Vitolo, Sanabria – Félix, Correa, Šaponjić, Camello, Soriano

Mulig ellever er:

Grbic – Ricard, Giménez, Felipe, Lodi – Saúl, Torreira, Kondogbia, Vitolo – Camello, Correa

Continue Reading

Før kampen

Før kampen: Alavés (B)

Snøfylte Mendizorrotza, som nå er ryddet, venter til årets første seriekamp.

Published

on

Etter at Real Madrid vant gårsdagens kamp mot Celta Vigo (2-0), er det ikke lenger Atlético Madrid som leder LaLiga. Dog må det nevnes at Atlético vil innta tabelltopp igjen med minimum ett poeng, samtidig som Diego Simeones menn har tre kamper til gode før Alavés-kampen.

Og med tre strake LaLiga-seire (3-1 Elche, 2-0 Real Sociedad og 1-0 Getafe) etter 0-2-tapet mot Real Madrid, ser det meget bra ut om dagen for Atleti som reiser fulle av selvtillit.

Samtidig er det ingen enkel oppgave som står for tur når Alavés er motstander. 1-1 endte oppgjøret forrige sesong, og Alavés står nå med fire poeng på to kamper, trygt plassert på 13. plass. Atlético har kun vunnet to av de fire siste borteoppgjørene mot Alavés, etter at baskerne rykket opp før 2016-17-sesongen. Lucas Pérez er lagets toppscorer med fire mål i LaLiga.

Lagnyheter

Den siste uken har ikke manglet nyheter for Atleti. Først ble kontrakten til Diego Costa terminert, noe som betyr at klubben nå ser etter en erstatter på spissplass. I går kom også nyheten om at Kieran Trippier sin suspensjon av FA på 10 uker, er kansellert av FIFA. Det betyr at engelskmannen vil være tilgjengelig for Diego Simeone fremover. Han er dog ikke med i dagens kamptropp.

Héctor Herrera er fortsatt skadet, mens Stefan Savic er suspendert til dette oppgjøret. Dermed ser troppen slik ut:

Grbic, Oblak, San Román – Giménez, M. Sánchez, Lodi, Felipe, Hermoso, Vrsaljko, Ricard – Kondogbia, Torreira, Koke, Saúl, Lemar, Llorente, Vitolo, Carrasco – João, Suárez, Correa, Saponjic, Camello.

Forventet ellever er som følger: Oblak – Vrsaljko, Giménez, Felipe, Hermoso, Carrasco – Llorente, Koke, Lemar – Suárez, Correa.

Continue Reading

Før kampen

Før kampen: Getafe (H)

Published

on

Årets siste kamp hvor Atleti har en gyllen mulighet til å avslutte 2020 på toppen av La Liga ved seier i kveld.

En utrolig statistikk

Atleti har en forbausende god statistikk mot Getafe under Diego Simeone, de har faktisk ikke tap enda på de ni årene under argentineren. 17 kamper, null innslupne mål og kun 2 uavgjortkamper. En helt utrolig prestasjon, spesielt med tanke på hvor gode Getafe har vært de siste årene under José Bordalás. Atleti ligger for øyeblikket på toppen av La Liga med like mange poeng som byrival Real Madrid, dog med to kamper mindre spilt (mot Sevilla og Levante). Og kan med seier eller poengtap for byrivalen gå inn i 2021 i en meget sterk posisjon på tabelltopp. Etter sesongens eneste tap i hjemlig liga mot nettopp Real Madrid så har laget slått sterkt tilbake med seire mot Cardassar, Elche og Real Sociedad.

Getafe har hatt en tøffere start på årets liga enn de har hatt for vane de siste årene. De ligger for øyeblikket på 17 poeng etter 14 kamper spilt og innehar 13. plassen. Dette etter at de lenge lå an til å kunne ta en plass i Champions League forrige sesong, men avsluttet sesongen ekstremt svakt. Denne sesongen sikret de seg to av Atleti sine spillere på utlån i Dario Poveda og stortalentet Victor Mollejo. Disse har definitivt ikke fått sjansen hos Bordalás enda og Mollejo står med fire veldig korte innhopp.

Verdt å vite

 • 15-2-0 er statistikken mot Getafe under Diego Simeone, dette med 33 mål scoret og 0 mål i mot.
 • Etter opprykket i 2016/17 har Getafe endt på henholdsvis åttende, femte og åttende i La Liga. I fjor kom de til åttedelsfinale i Europa League.

Lagnyheter

Diego Costa er selvfølgelig ute etter at kontrakten hans ble offisielt terminert i går. José María Giménez er tilbake i troppen og skal være frisk etter skaden. Trippier er foreløpig ute på grunn av bettingsaken. Grbic og Herrera er også ute. Troppen blir dermed som følger: Oblak, San Roman – Vrsaljko, Ricard, Savic, Felipe, Giménez, Hermoso, Lodi, Sánchez – Kondogbia, Torreira, Koke, Saúl, Lemar, Llorente, Vitolo, Carrasco – Félix, Correa, Suárez, Saponjic og Camello.

Forventet ellever er som følger: Oblak – Vrsaljko, Savic, Felipe, Hermoso, Carrasco – Llorente, Koke, Lemar – Suárez, Félix.

Continue Reading

TABELLEN

Trending