Connect with us

Før kampen

Før kampen: Osasuna (B)

Published

on

I helgens kamp tar Atleti turen til El Sadar for å møte Osasuna.

I midtuken fikk vi se et Atleti som til tider slet mot RB Salzburg hjemme på Metropolitano. Men takket være en viss ung portugiser stakk de rødhvite av med alle tre poengene likevel. Med tre seire og to uavgjort på de første fem La Liga-kampene denne sesongen har Atlético muligheten til å bykse opp på tabellen og over Real Madrid som for øyeblikket ligger på tredjeplass. Atleti har sammen med Barcelona, Elche og Sevilla kun spilt fem kamper sammenlignet med ligaleder Real Sociedad som har spilt sju. Derfor er hengekampene viktige for å klatre på tabellen i det som kan bli en veldig spennende sesong for Los Colchoneros, men de må gripe mulighetene de får.

Om motstanderen

Osasuna ligger for øyeblikket kun et poeng bak Atlético på tabellen men har en kamp mer spilt. De har vunnet tre av sine seks kamper hvor forrige seier kom på lørdag hjemme i Pamplona mot Athletic Bilbao. Fjorårssesongen så de ende på en 10. plass i ligaen hvor både Valencia og Villarreal måtte se seg slått på El Sadar. Dette var en særlig god plassering ettersom de kun rykket opp sesongen før sammen med Granada, som også imponerte.

Los Rojillos målvakt Sergio Herrera er for øyeblikket den som har gjort nest flest redninger i La Liga denne sesongen med 20 og ser seg kun slått av Valencias Jaume Doménech. Dermed får kveldens angrepsduo en mann å bryne seg på. De har flere spillere som er ute med langtidsskader, blant annet spissen Chimy Ávila, lagets toppscorer forrige sesong. Men også Aridane, Calleri, Darko og Brandon er ute.

Verdt å vite

 • Osasuna har tapt de siste fire kampene sine mot Atletico i La Liga, hvor de heller ikke har scoret en eneste gang.
 • Atlético er for øyeblikket på sin beste rekke med kamper uten tap i La Liga med 21 kamper.

Lagnyheter

Carrasco, Vrsaljko, Saúl og Suárez er ikke med i troppen i dag.

Troppen til kampen er:

Oblak, Grbić – Giménez, Manu, Lodi, Savić, Felipe, Hermoso, Trippier, Ricard – Torreira, Koke, Lemar, Llorente, Herrera, Vitolo, Germán Valera – Félix, Correa, Camello, Šaponjić

Forventet startellever:

Oblak – Trippier, Savić, Felipe, Hermoso – Correa, Herrera, Koke, Vitolo – Llorente, Félix

Før kampen

Før kampen: RB Salzburg (H)

Published

on

Tirsdag møtes Atlético Madrid og RB Salzburg til sesongens andre Champions League-kamp.

Atlético Madrid – RB Salzburg : 21:00 (Viasport 3)

I kveld møter spanjolene østerisk motstand for niendegang i en kontinental turnering. Atlético Madrid har aldri møtt RB Salzburg før, men det er viktig at hjemmelaget tar tre poeng. Etter et tungt tap mot Bayern München i Tyskland trengs det poeng for å unngå å gjøre ting vanskeligere når det kommer til å nå første utslagsrunde. Atleti ligger for øyeblikket nederst i sin gruppe ettersom Lokomotiv Moskva og RB Salzburg fikk uavgjort i forrige runde, og de risikerer dermed å fortsatt ligge nederst dersom det kun ender med uavgjort i denne kampen.

Om motstanderen

RB Salzburg ligger for øyeblikket på førsteplass i hjemlig liga med full pott på fem kamper. Haalands gamle klubb vant sitt forrige oppgjør mot spansk motstand når de slo Real Sociedad 2-1 hjemme i Europaligaen. Før det har de kun slått Villarreal i 2009 og hatt to uavgjort og fire tap ut over dette. Dominik Szoboszlai har vært en trussel på lagets venstrekant og scoret mål mot Lokomotiv. Han kan, med mål mot Atleti i kveld, bli den yngste ungarske spilleren som har scoret i to kamper på rad i Champions League. Dette hadde Simeone å si om kampen som venter:

– Det vil være viktig å stå etter i angrep, de har veldig raske folk, som alltid har spilt i 4-4-2. Spissene er i nærheten av stopperne for å hjelpe med å vinne ballen tilbake og disse påvirker laget. Det vil være viktig å finne rommene som vi kommer til å lete etter slik at vi kan strekke laget deres. Kampen vi spiller kommer til å koste oss mye, uten tvil.

Verdt å vite

 • Atlético Madrid har spilt 34 kamper på hjemmebane i Champions League under Diego Simeone. 26 av kampene har endt med seier og kun 2 tap. Atleti har i tillegg holdt nullen i 25 av kampene.
 • RB Salzburgs seks siste bortekamper i Champions League har totalt sett tjuetre mål blitt scoret. Tolv mål for og elleve mål mot, hvor laget fra Østerrike ikke har holdt nullen en eneste gang.
 • Luis Suárez har vært direkte involvert i sju mål på sine sju siste kamper i Champions League.

Lagnyheter

Saúl, Vrsaljko, Costa og nå også Carrasco er utilgjengelige før kampen i kveld og er ikke inkluderte i troppen. Suárez har trent på sidelinjen denne uken og er usikker for start til kampen, men han er inkludert i troppen.

Troppen er:
Oblak, Grbic – Giménez, Manu, Lodi, Savić, Felipe, Hermoso, Trippier, Ricard – Torreira, Koke, Lemar, Llorente, Herrera, Vitolo, Germán Valera – Félix, Suárez, Correa, Camello, Šaponjić

Forventet startellever er:

Oblak – Trippier, Savić, Giménez, Lodi – Correa, Herrera, Koke, Félix – Llorente, Vitolo

Continue Reading

Før kampen

Før kampen: Real Betis (H)

Published

on

Midtukens stortap skal revansjeres på Metropolitano hvor Atleti kan dra nytte av et tidligere spilt El Clásico.

Atlético Madrid – Real Betis: 21:00 (Strive Sports)


Revansjelyst

Etter midtukens store tap så må laget slå tilbake for å henge med i toppen. Her ligger det gode muligheter for å etablere seg i toppen, spesielt med tanke på at tittelkandidatene Real Madrid og Barcelona møtes tidligere på dagen. Forrige runde endte med en sterk borteseier i Balaídos og selv om det ikke har vært veldig imponerende spill de tre siste rundene så sitter man godt i det før kveldens kamp.

I fjor endte oppgjøret på Metropolitano 1-0 etter scoring fra Diego Costa. Tette oppgjør, med få mål har vært et kjennetegn for oppgjøret de siste gangene. Kun én gang siden 2016 har et av lagene scoret mer enn ett mål(!). På de ti siste oppgjørene har Atleti hatt godt tak på Betis med syv seire, to uavgjorte og kun ett tap.

Real Betis startet sesongen godt med to seire på de to første, på de fire neste har det kun blitt én seier og de ligger dermed på åttende plass med ni poeng før kveldens kamp. Kun ett poeng mer enn Atleti som har to kamper mindre spilt. Deres siste kamp var hjemme mot Real Sociedad og den kampen endte med et stygt 3-0-tap.

Verdt å vite

 • Atlético Madrid kan sette ny klubbrekord i kamper spilt i ligaen uten tap hvis de ikke taper mot Real Betis i dag. Dette med 21 kamper.
 • Onsdagens 4-0 tap mot Bayern München var det delt største tapet under Diego Simeone. Laget tapte også 4-0 mot Borussia Dortmund for to år siden.
 • Atleti er det eneste laget som fortsatt er ubeseiret i La Liga.

Lagnyheter

José María Giménez er tilbake fra skade og i full trening igjen. Saúl Ñíguez, Sime Vrsaljko og Diego Costa er fortsatt skadet.

Oblak, Grbic – Trippier, Ricard, Savic, Felipe, Hermoso, Giménez, Lodi, Álvaro – Koke, Torreira, Herrera, Llorente, Lemar, Carrasco, Vitolo, Sanabria – Félix, Suárez, Correa, Camello og Saponjic.

På grunn av kort tid mellom kampene så har man ikke fått drillet en ellever, men her er de AS tror starter: Oblak – Ricard, Felipe, Hermoso, Lodi – Correa, Koke, Torreira, Lemar – Suárez, Félix.

Continue Reading

Før kampen

Før kampen: Bayern München (B)

Published

on

Etter en skuffende exit mot tysk motstand i den forrige utgaven så står de regjerende mesterne for tur på mektige Allianz Arena.

Bayern München – Atlético Madrid: 21:00 (Viasport/Viaplay)


Gammel kjenning

Atlético Madrid har under Diego Simeones ledelse møtt Bayern München to ganger tidligere i Champions League. Dette i 2015/16-sesongens semifinale og igjen kun seks måneder senere i gruppespillet den påfølgende sesongen. Dette viste seg å bli ekstremt jevne kamper og kanskje blant de som vil huskes best når man etterhvert ser tilbake på tiden med Diego Simeone. I 2015/16 vant Atleti 1-0 hjemme etter en fantastisk soloprestasjon fra Saúl Ñíguez. Returoppgjøret var kanskje den beste kampen Jan Oblak har levert i sin karriere, og man klarte å stå i mot og gikk videre på grunn av bortemålsregelen (endte 2-1). Senere den høsten endte det 1-0 til hjemmelaget i begge kampene.

Bayern München vant trippelen forrige sesong og har stått frem som Europas beste lag siden trener Hansi Flick tok over i November 2019. Tidligere Atlético Madrid-spiller Lucas Hernández spiller for klubben etter hans overgang dit ett år tilbake i tid, men har dog slitt endel med skader og spilletid. Laget har stort sett prestert helt fantastisk med blendene flott offensiv fotball noe som vi fikk sett et eksempel på i forrige utgaves kvartfinale mot Barcelona. Der vant tyskerne hele 8-2. Denne kampen sammen med returoppgjøret blir trolig den avgjørende faktoren for hvem som vinner gruppe A. Vi minner om at de to andre lagene i gruppe A er Lokomotiv Moskva og Red Bull Salzburg som møtes 19:00 i kveld.

Verdt å vite

 • Atlético Madrid møtte Bayern München i klubbens første Champions League-finale (serievinnercupen). Møtet endte 1-1 etter to mål i ekstraomgangene og Bayern vant deretter omkampen 4-0.
 • Bayern München gikk ubeseiret gjennom fjorårets Champions League
 • Atlético Madrid har tapt de to oppgjørene de har hatt på Allianz Arena, henholdsvis 1-0 og 2-1.

Lagnyheter

Saúl Ñíguez, José María Giménez, Diego Costa og Sime Vrsaljko er alle ute med skade. Dermed blir troppen følgende:

Jan Oblak, Ivo GrbicKieran Trippier, Stefan Savic, Felipe, Mario Hermoso, Renan Lodi – Torreira, Koke, Thomas Lemar, Marcos Llorente, Hector Herrera, Vitolo, Yannick Carrasco – João Félix, Luis Suárez, Ángel Correa og Saponjic.

Etter en usikker koronatest ble de fire b-lagsspillerne San Roman, Ricard, Sanabria og Camello fjernet fra troppen pga kontakt med denne personen.

Selv med liten tid så har Diego Simeone fått drillet inn det som ser ut som elleveren til denne kampen: Oblak – Trippier, Savic, Felipe, Hermoso – Llorente, Koke, Herrera, Carrasco – Félix, Suárez. Det er dog usikkert om Lodi kanskje tar plassen til Hermoso og Torreira plassen til Herrera.

NB: Serge Gnabry fra Bayern München testet positivt på viruset og vil ikke spille kampen.

Continue Reading

TABELLEN

Trending