Connect with us

Før kampen

Før kampen: Osasuna (B)

Published

on

Etter en tøff start i Bilbao venter hjemmesterke Osasuna på El Sadar onsdag kveld.

Osasuna – Atlético Madrid : 22:00 (Strive Sports)

Etter uavgjort i første kamp trenger Atlético Madrid en seier for å kunne henge med Sevilla som ligger foran, samt Real Sociedad og Getafe i kampen om Champions League. Koke sa selv etter kamp på søndag at det gjensto ti finaler og at alle måtte vinnes. Heldigvis for Atleti snublet både Real Sociedad og Getafe i forrige runde samt at Sevilla som spilte mandag også mistet poeng i den inneværende runden. Det gjør at de rødhvite fra Madrid ligger fem poeng bak Sevilla med én kamp mindre spilt, ett poeng bak Real Sociedad på fjerde og likt med Getafe. De to sistnevnte møter henholdsvis Espanyol og Alavés.

Atleti trenger virkelig en triumf på bortebane. Resultatene der har virkelig vært en akilleshel for Diego Simeones mannskap, med kun tre seire på de 14 kampene man har spilt. 12 mål på disse 14 er også noe som må forbedres om laget skal kvalifisere seg til Champions League kommende sesong.

Om motstanderen

Osasuna på sin side har levert en veldig respektabel sesong og ser ut til å styre mot en plassering midt på tabellen. Det å reise til El Sadar har vist seg veldig tøft for mange, spesielt før jul. De startet comebacket etter pausen med en kruttsterk uavgjort kamp borte mot Real Sociedad. De ligger dermed på 35 poeng og 11. plass.

I første kamp på Metropolitano endte kampen 2-0 etter scoringer av Saúl og Álvaro Morata. Osasuna har kun vunnet ett av de siste ti oppgjørene mot Atleti, noe som var på nettopp El Sadar tilbake i 2014 da det endte 3-0. Etter dette så har de tre påfølgende kampene godt Atleti`s vei, dette med to 3-0-seire i 2016/17 og årets 2-0.

Verdt å vite

  • Atlético Madrid har spilt uavgjort 13 ganger denne sesongen, det er tangering av deres egen rekord.
  • Etter 1-1 mot Athletic så har Atlético Madrid kun vunnet én bortekamp siden årsskiftet, denne seieren kom på Anfield.
  • Helten fra Stamford Bridge tilbake i 2014, Adrián López, stiller på motsatt banehalvdel onsdag.

Lagnyheter:

Etter kampen mot Atheltic er João Félix igjen tilbake etter suspensjonen. De som er ute er Felipe og Vrsaljko, som er ute med skade. Vitolo og João Félix returnerer etter å ha vært ute sist.

Troppen vil trolig se slik ut: Oblak – AdánTrippier – Arias – Savic – Giménez – Hermoso – Lodi – Manú Sánchez – Thomas – Koke – Saúl – Herrera – Lemar – Carrasco – Toni Moya – Correa – Vitolo – João Félix – Diego Costa – MorataŠaponjić

Grunnet tettheten mellom kampene så har det ikke vært like mye tid til å sette en ellever, men denne elleveren ryktes tirsdag kveld: Oblak – Arias, Savic, Giménez, Lodi – Correa, Saúl, Koke, Lemar – João Félix, Diego Costa.

Før kampen

Før kampen: Rayo Vallecano (H)

Published

on

Atlético de Madrid – Rayo Vallecano : 16:15 (TV2 Play)

Den første kampen i det nye året spilles allerede 2. januar og her skal det kjempes om 4. plassen i ligaen. Rayo er et av årets overraskelseslag som til tross for å være nyopprykket har gått rett inn på en Champions League-plassering idét man kom til jul. Begge lag har hatt mange tilfeller av koronavirus i løpet av juleperioden, hvor hjemmelaget nå har fire spillere ute.

Dagens kamp kan bli Trippiers siste for de rødhvite ettersom det kan se ut som han er på vei ut døren, nærmere bestemt til Newcastle. Dermed er det behov for å hente inn forsterkninger også i januarvinduet. Simeone møtte pressen før kampen for å blant annet svare på spørsmål om dette:

Trippier

– Vi har alltid vært i slike situasjoner; viktige og gode spillere i laget som muligens forlater. Alt vil avhenge av hva spilleren selv ønsker. Deretter vil vi prøve å følge med på hva som skjer og se etter løsninger. Han er en viktig spiller i vårt lag.

Femteplass, 17 poeng bak lederen, hva er målet siste halvdelen av sesongen?

– Vårt mål er alltid det samme siden vi ankom klubben. Forsøke å forbli konkurransedyktige, ta ting kamp for kamp hvor hver kamp spilles som en finale. Sesongen er lang og du går gjennom forskjellige perioder. For øyeblikket går vi gjennom den tyngste.

Rayo Vallecano

– De er et modig lag som spiller bra og har en trener med veldig tydelige ideer. Hurtig, dynamisk spill med dybde og samarbeidsvilje.

Verdt å vite

  • Atlético har slått Rayo de siste 5 gangene lagene har møttes i La Liga, hvor de har holdt nullen 4 av de siste 5.
  • Dersom Rayo skulle vinne vil de bli det første nyopprykkede laget som slår både Atlético og Barcelona i en og samme sesong siden Hércules i 2010/11-sesongen.
  • Atléticos tapsrekke på fire kamper er den lengste under Diego Simeone. Dersom Atleti taper i dag utligner Simeone den utrivelige rekorden til Ricardo Zamora som Atlético-trener (fem kamper i 1942).

Lagnyheter

Etter et stort innfall av positive korona-tester, blant annet etter Koke og Griezmanns reise til USA i julen, er flere av spillerne ute til dagens kamp. Félix og Herrera er heller ikke med i troppen av samme årsak. Spørsmålet er dermed om Simeone, som også fikk positiv test, får avlagt negativ før dagens kamp og får reist sammen med laget. Savić og Llorente er fortsatt ute.

Keepere: Oblak og Lecomte.
Forsvarsspillere: Giménez, Lodi, Felipe, Hermoso, Trippier og Vrsaljko.
Midtbanespillere: Kondogbia, De Paul, Lemar, Carrasco, Serrano og Martín.
Angripere: Suárez, Correa, Cunha og Giuliano.

Mulig ellever:

Oblak; Trippier, Felipe, Giménez, Hermoso, Carrasco; De Paul, Kondogbia, Lemar; Suárez, Correa

Continue Reading

Før kampen

Før kampen: Granada (B)

Published

on

Granada – Atlético de Madrid : 19:00 (TV2 Play)

Etter en rekke tunge resultater, hvor Atlético har tapt kampene i de siste spilleminuttene, er dagens kamp en Atleti må vinne. Sevilla og Barcelona delte poengene i går og dermed kan Madrid-laget klatre opp på 4. plass med en seier, kun 6 poeng bak 2. plass. Granada befinner seg for øyeblikket på 15. plass, fire poeng over nedrykk, og ønsker også å strenge sammen flere gode resultater etter å ha røket ut av Copa del Rey på torsdag.

Diego Simeone møtte som ventet pressen før dagens kamp og hadde følgende å si på spørsmålene:

Er dere inne i den verste perioden på ti år? Er spillernes karakter en årsak?

– Det er klart at resultatene ikke er slik vi ønsker. Det er også sant at andre ganger har vi vunnet kamper vi ikke fortjener å vinne, og i fotball får du alltid tilbake med samme mynt. Man må fokusere på hva som er, som er kampen mot Granada. Et lag med en veldig tydelig idé, som har hatt gode kamper, med sterk intensitet og selvtillit. Jeg stoler på mine spillere, de jobber godt, de har spilt gode kamper til tross for at resultatene ikke viser til det og hvis det er noe jeg har, så er det tålmodighet.

Tenker du på overganger i vinter?

– Akkurat nå er det kun kampen mot Granada som interesserer meg og å ta kampen dit hvor vi føler vi kan gjøre det bra.

Hva mangler Suárez for å score mål

– At laget er mer samspilt, at de ser inn i boksen hvor han er dødelig. Da blir det slik som forrige sesong.

Hva er nøklene mot Granada?

– Å følge den planen vi har fulgt i de gode periodene i de siste tre kampene og å høyne vår oppmerksomhet for å spille med mer balanse og styrke.

Lagnyheter

Troppen til dagens kamp har fortsatt en del mangler. Josema er fortsatt ute, sammen med Savić og Vrsaljko. Llorente er også utilgjengelig etter han måtte av banen forrige kamp.

Keepere: Oblak og Lecomte.
Forsvarsspillere: Lodi, Felipe, Hermoso, Trippier og Ibra.
Midtbanespillere: Kondogbia, De Paul, Koke, Lemar, Herrera, Carrasco, Serrano og Martín.
Angripere: Félix, Suárez, Correa og Cunha.

Mulig ellever:

Oblak; Trippier, Felipe, Kondogbia, Hermoso, Carrasco; De Paul, Koke, Lemar; Suárez, Félix

Continue Reading

Før kampen

Før kampen: Sevilla (B)

En ny vanskelig bortekamp venter i LaLiga lørdag kveld.

Published

on

Foto: Atlético Madrid

SEVILLA – ATLÉTICO MADRID 21.00

Fem poeng skiller lagene før kveldens storkamp i favør Sevilla, og Atlético Madrid har ikke råd til flere poengtap den nærmeste tiden om man fortsatt skal henge med helt i toppen av tabellen.

Sist helg ble det et skuffende 0-2-tap for Real Madrid, mens Sevilla tok en sterk borteseier på San Mamés mot Athletic Club. Julen Lopeteguis menn har virkelig prestert godt i LaLiga denne sesongen og er for øyeblikket Real Madrids største tittelutfordrer.

Sevilla har vunnet seks av de ti siste kampene i serien. Atlético Madrid har bare vunnet fire.

Forrige sesong vant Sevilla 1-0 da lagene møttes på Ramón Sánchez Pizjuán.

Lagnyheter

Diego Simeone må klare seg uten Antoine Griezmann, Stefan Savic, José Maria Giménez og Sime Vrsaljko til oppgjøret, alle på grunn av skade.

Laget blir trolig slik:

Oblak – Llorente, Felipe, Kondogbia, Hermoso, Carrasco – De Paul, Koke, Lemar – Correa, Suarez

Dermed blir det ingen João Félix fra start denne gangen heller – og på pressekonferansen i forkant av oppgjøret ble Simeone spurt om portugiseren og hans fremtid.

– Jeg har snakket mye med ham, det er ingen ting å forklare, det er bare å jobbe. Det beste for João vil være å bevise verdien sin på banen. Han må gjøre det samme som på Bernabeu, han spilte en stor 2. omgang og beviste hvilket talent han er. Jeg håper han gjør det igjen fordi han er spilleren vi trenger, sa han.


Continue Reading

TABELLEN

Trending