Connect with us

Før kampen

Før kampen: RCD Mallorca (H)

Published

on

Etter en god kamp borte mot Barcelona er det tid for å returnere til Metropolitano for dagens oppgjør mot nedrykksplasserte Mallorca.

Atlético Madrid – RCD Mallorca : 22:00 (Strive Sport)

Atleti ønsker Real Mallorca velkommen til Madrid som har med seg et sterkt resultat fra forrige runde. Los Bermellones vant hele 5-1 hjemme mot Celta Vigo og håper nok å kunne overraske denne fredagen. Men Atlético Madrid er i god form for tiden og det er nå 13 kamper siden forrige tap i alle konkurranser. Ei heller har hjemmelaget tapt på sine siste 8 hjemmekamper. Cholo og laget har dermed gode forutsetninger for at snøballen bare skal fortsette å rulle og de fleste forventer nok seier i denne serierunden.

Om motstanderen

RCD Mallorca ligger for øyeblikket på 18. plass i ligaen. Dette er siste nedrykksplass og de har fem poeng opp mot 17. plass, hvor Celta Vigo ligger. Selvom de ikke ligger helt på bunn er Mallorca det laget som har tapt aller flest kamper i ligaen denne sesongen. Tjue tap på trettitre kamper og kun 8 seiere. Til tross for en imponerende seier i forrige runde har bortelaget bare vunnet 3 av sine siste 14 kamper og tapt hele 9 av disse. De kan dermed sies å være i veldig dårlig form for tiden. Manolo Reina har også kun klart å holde nullen ved 4 anledninger denne sesongen. Dette kan være farlig for bortelaget ettersom Atleti har scoret i 11 kamper på rad i ligaen og har hatt et målsnitt på 2 mål siden omstarten.

Målvakten Fabri samt venstrebackene Lumor og Koutris er ute med skader av forskjellig grad. Men Mallorca har også to suspensjoner som følge av for mange gule kort. Spiss Ante Budimir fikk sitt 10. gule kort for sesongen mot Celta Vigo og stopperen Martin Valjent fikk sitt 5. i samme kamp. Budimir har vært en viktig spiller for Mallorca og det man får se hvilke alternativer de blir å bruke i stedet.

Verdt å vite

  • RCD Mallorca er det laget som har sluppet inn flest mål i ligaen denne sesongen med 56 baklengsmål.
  • Atlético har kun tapt 1 av de siste 12 hjemmekampene mot Mallorca i La Liga, sist gang var i april 2006.
  • Ante Budimir har vært involvert i 61,5% av Mallorcas bortemål denne sesongen (8/13 – 7 mål og 1 assist), men han er ikke tilgjengelig til kampen.

Lagnyheter

Felipe er utelatt fra troppen av fysiske hensyn og inn trer Álvaro Garcia fra Atleti B. Også Ricard Sánchez er utelatt fra forrige kamp, mens Mario Hermoso enda ikke er klar etter skaden. Det samme gjelder Sime Vrsaljko.

Troppen til kampen er:

Oblak, Adán – Trippier, Arias, Giménez, Savić, Álvaro, Manu Sánchez, Lodi – Llorente, Thomas, Herrera, Saúl, Koke, Moya, Carrasco, Vitolo, Lemar – Félix, Correa, Morata, Costa, Šaponjić

Vi tror startelleveren blir som følger:

Oblak – Trippier, Giménez, Savić, Manu Sánchez – Koke, Herrera, Saúl, Vitolo – Félix, Morata

Før kampen

Før kampen: SD Huesca (B)

Published

on

I midtukens runde reiser Atleti til Aragón for å møte nyopprykkete Huesca.

SD Huesca – Atlético Madrid : 19:00 (Strive Sport, TV2 Sumo)

Etter en fantastisk start på sesongen med mange positive ting laget tar med seg er det nå tid for årets første bortekamp. Atlético møter et Huesca som har spilt tre kamper allerede, men enda har til gode å vinne. Spenningen er stor før oppgjøret ettersom supporterne til de rødhvite fikk se et lag som hadde høy scoringsvilje i helgen. Håpet er dermed at dette blir noe vi får se mer av denne sesongen. Formen til Atlético på bortebane i fjor var relativt laber, derfor er det nå viktig å legge listen høyt for sesongen i dag. På spørsmål om hvorvidt nysigneringen Luis Suárez og Diego Costa kan spille sammen hadde Simeone følgende å si:

– Selvsagt kan de spille sammen, men du må se når og i hvilken situasjon. Det viktigste er at de begge gir oss all den ilden de har.

Om motstanderen

Huesca rykket opp til La Liga igjen etter kun en sesong i Segunda. De hadde sin første sesong i øverste divisjon i 2018-19 sesongen, men rykket ned igjen med en gang. Nå er de tilbake etter å ha tatt førsteplass i Segunda og har startet sesongen med to uavgjort og et tap. Dette blir dermed tredje gang Atlético og Huesca møtes i La Liga. Begge de foregående oppgjørene endte i 3-0 seier til Atleti, både på hjemme- og bortebane.

Forsvarsspillerne Pablo Maffeo og Dimitrios Siovas har ankommet klubben og er begge for øyeblikket de eneste som har scoret mål for de blårøde denne sesongen. Shinji Okazaki er det store navnet offensivt etter han ankom klubben forrige sesong, men også Rafa Mir kan skape problemer for Atleti-forsvaret. På lån fra Wolverhampton scoret Mir 9 mål på 18 kamper for Huesca forrige sesong.

Verdt å vite

  • Atlético Madrid har ikke tapt noen av de siste 25 kampene mot nyopprykkete lag. 19 seiere og 6 uavgjort, hvorpå de har holdt nullen hele 19 ganger.
  • Dersom Atleti vinner vil de matche Simeones nest beste rekke uten tap. 18 kamper mellom september 2018 og januar 2019.
  • Diego Simeone kan få sin seier nummer 200 i La Liga som Atlético Madrid-trener i dag. Dermed vil han være den andre treneren i La Liga-historien som oppnår denne milepælen med en og samme klubb. Kun Miguel Muñoz har gjort dette før han (Real Madrid – 257.

Lagnyheter

Sime Vrsaljko er fortsatt utilgjengelig. Giménez er i selvisolasjon som følge av en positiv COVID-19 prøve.

Troppen til kampen er: Oblak, Grbic – Trippier, Savić, Hermoso, Nehuen, Felipe, Manu, Lodi – Koke, Thomas, Herrera, Llorente, Saúl, Vitolo, Lemar, Carrasco – Costa, João Félix, Suárez, Mollejo, Correa, Camello.

Forventet startellever er: Oblak – Trippier, Savić, Felipe, Lodi – Correa, Koke, Saúl, Carrasco – Suárez, Félix

Continue Reading

Før kampen

Før kampen: Granada (H)

Published

on

Foto: Anadolu Agency/Getty Images

I morgen møter Atlético Madrid El Graná på Metropolitano i det som blir hjemmelagets første ligakamp for sesongen.

Atlético Madrid – Granada : 16:00 (Strive Sport)

Atleti er et av fire lag som enda har til gode å spille sin første ligakamp. De fleste hadde sitt første oppgjør for to uker siden, men lagene som kom seg til sluttspillet i Champions League som ble avviklet i august har fått senere seriestart enn resten. Dette inkluderte da selvsagt Atlético. Diego Simeone var endelig tilbake på treningsfeltet til helgen etter å ha vært i selvisolasjon som følge av en positiv koronatest.

Det har ikke vært mange utskiftinger i løpet av overgangsvinduet. Antonio Adán har forlatt klubben og inn har Ivo Grbic kommet som reservekeeper. Alvaro Morata har også forlatt Madrid til fordel for å returnere til Torino og Juventus. Men inn er da Luis Suárez kommet fra Barcelona. Han kommer inn som den eldste spilleren i troppen. Responsen har vært blandet fra fansen blant annet på grunn av hvilket lag han kommer fra. Men det er en spiller Cholo har vært tilhenger av i lengre tid og en mann som er kjent for å score mål. Han har scoret færre mål for hver sesong siden hans enorme 15/16 sesong med Barcelona hvor han scoret hele 59 mål og hadde 24 målgivende. Men til tross for sin alder endte han forrige sesong med 21 mål og håpet er at han skal klare å putte et tilsvarende antall mål for de rødhvite kommende sesong også. Simeone har også avklart at Suárez er med i troppen til morgendagens kamp, men ikke hvorvidt han starter eller ikke.

Om motstanderen

I første kamp møter de det som for øyeblikket er ligalederen, Granada CF. Bortelaget har allerede spilt to kamper i serien hvorpå de har vunnet begge. De har vunnet sine fire siste kamper, blant annet mot Athletic Bilbao i første serierunde. Laget, ledet av Diego Martínez, klarte forrige sesong å sikre en imponerende 7. plass i ligaen og dermed også kvalifisere seg til Europaligaen, for første gang i klubbens historie. Granada var også et av seks lag som scoret flere mål enn Atleti forrige sesong, men de slapp også inn nesten 20 fler selv.

Roberto Soldado har etter sin ankomst hatt stor innflytelse på laget. Til tross for sin alder, 35, har han sammen med Carlos Fernández skapt et sterkt partnerskap der de til sammen sto for 24 av lagets mål forrige sesong. Martínez har eksperimentert med flere formasjoner gjennom sin ledelse av laget avhengig av motstanderen, men 4-2-3-1 er hans mest brukte. Laget hans ble kjent forrige sesong gjennom deres evne til å skape et voldsomt press på motstanderne, med rask og offensiv fotball. Dermed blir det spennende å se hvordan han velger å stille laget mot det han selv har innrømt er, historisk sett, veldig vanskelig motstander for Granada.

Verdt å vite

  • Atlético har ikke tapt en åpningskamp i La Liga de siste 10 sesongene og har heller ikke tapt en åpningskamp på hjemmebane siden august 1999 mot Rayo Vallecano.
  • Diego Simeone har enda ikke ledet Atlético til et tap mot Granada i La Liga på 13 oppgjør.
  • Granada har ikke tatt poeng på Atlético Madrids hjemmebane siden 1974, i en kamp som endte 0-0.

Lagnyheter

For øyeblikket er det kun José Giménez som er ute til kampen. Dette er selvsagt som følge av at han testet positivt på COVID-19 denne uken. Vrsaljko er enda ikke tilbake fra skade og har trent individuelt den siste uken også.

Troppen til morgendagens kamp er: Oblak, Grbic – Trippier, Savić, Hermoso, Nehuen, Felipe, Manu, Lodi – Koke, Thomas, Herrera, Llorente, Saúl, Vitolo, Lemar, Carrasco – Costa, João Félix, Suárez, Šaponjić, Correa, Camello.

Forventet startellever er: Oblak – Trippier, Savić, Felipe, Lodi – Correa, Koke, Saúl, Carrasco – Félix, Costa

Continue Reading

Før kampen

Champions League-kvartfinale venter for Atleti Femenino

Published

on

Foto: Atlético Madrid

Atlético Femenino skal denne uken spille kvartfinale i Champions League mot Barcelona. Men flere utfordringer har gjort at det nærmest vil være en sensasjon om Atlético klarer å gå videre fra kvartfinalen.

Fredag: Atlético Madrid – Barcelona 18:00, San Mamés (Viaplay)

Resten av Champions League for kvinnene vil bli fullført i Baskerland på San Mamés (Athletic Club) og Anoeta (Real Sociedad). Kampene spilles som enkeltoppgjør, og foregår på nøytral bane for samtlige lag.

Atlético står overfor en uhyre vanskelig oppgave i denne kampen. Ikke nok med at man møter seriemesterne fra forrige sesong, så måtte Atleti stoppe all trening kun 10 dager før oppgjøret, grunnet fem positive COVID-19-tester innad i troppen. Deyna Castellanos, Siliva Meseguer, Laia Aleixandri, Leicy Santos og Charlon Corral mister alle kvartfinalen grunnet dette. I tillegg er Ludmila suspendert til kampen.

Heller ikke Virginia Torrecilla er klar etter sin hjerneoperasjon.

Troppen ser dermed slik ut: Lindahl, Jana Xin – Guagni, Van Dongen, Menayo, Strom, Tounkara, Majarin – Sosa, Sampedro, Moore, Chidiac, Knaak, Leire Peña – Duggan, Marcos, Laurent

Som følge av de positive testene, måtte også klubben kansellere treningskampen mot Athletic Club som var planlagt i forkant av oppgjøret. Dermed går Atleti inn i kampen uten å ha spilt en eneste kamp på over seks måneder. Barcelona på sin side har nylig spilt to kamper mot Montpellier (3-0 og 6-1).

2019/20-sesongen

2019/20-sesongen ble dessverre ikke fullført i år grunnet COVID-19. Men Barcelona ble likevel kronet til seriemestere, samtidig som det ikke ble noen nedrykk i serien. Atlético endte som nummer to på tabellen, etter tre år som seriemestere, ni poeng bak suverene Barcelona som var ubeseiret da ligaen ble stoppet.

Sesongen til Atlético Femenino innebar blant annet tre trenerbytter. Først trakk suksesstreneren José Luis Sánchez Vera seg tidlig i sesongen, og Pablo López tok over. Det ble ingen stor suksess tross at laget kvalifiserte seg til denne kvartfinalen, og senere fikk han sparken, og Dani González, som er nåværende trener, kom inn. Han har også fornyet kontrakten med klubben i sommer.

Mange utskiftninger

På samme måte som i fjor, har det også denne sommeren vært en haug av utskiftninger i laget.

Inn har keeperne Pauline Peyraud Magnin og svenske Hedvig Lindahl kommet. Alia Guagni og Merel van Dongen er hentet inn som forvarsspillere, mens Turid Knaak og Jade Moore også har kommet inn. Det er også ventet flere signeringer i klubben. Lånet av Leicy Santos er også gjort permanent denne sommeren.

Continue Reading

TABELLEN

Trending