Connect with us

Før kampen

Før kampen: Real Betis (H)

Published

on

Midtukens stortap skal revansjeres på Metropolitano hvor Atleti kan dra nytte av et tidligere spilt El Clásico.

Atlético Madrid – Real Betis: 21:00 (Strive Sports)


Revansjelyst

Etter midtukens store tap så må laget slå tilbake for å henge med i toppen. Her ligger det gode muligheter for å etablere seg i toppen, spesielt med tanke på at tittelkandidatene Real Madrid og Barcelona møtes tidligere på dagen. Forrige runde endte med en sterk borteseier i Balaídos og selv om det ikke har vært veldig imponerende spill de tre siste rundene så sitter man godt i det før kveldens kamp.

I fjor endte oppgjøret på Metropolitano 1-0 etter scoring fra Diego Costa. Tette oppgjør, med få mål har vært et kjennetegn for oppgjøret de siste gangene. Kun én gang siden 2016 har et av lagene scoret mer enn ett mål(!). På de ti siste oppgjørene har Atleti hatt godt tak på Betis med syv seire, to uavgjorte og kun ett tap.

Real Betis startet sesongen godt med to seire på de to første, på de fire neste har det kun blitt én seier og de ligger dermed på åttende plass med ni poeng før kveldens kamp. Kun ett poeng mer enn Atleti som har to kamper mindre spilt. Deres siste kamp var hjemme mot Real Sociedad og den kampen endte med et stygt 3-0-tap.

Verdt å vite

  • Atlético Madrid kan sette ny klubbrekord i kamper spilt i ligaen uten tap hvis de ikke taper mot Real Betis i dag. Dette med 21 kamper.
  • Onsdagens 4-0 tap mot Bayern München var det delt største tapet under Diego Simeone. Laget tapte også 4-0 mot Borussia Dortmund for to år siden.
  • Atleti er det eneste laget som fortsatt er ubeseiret i La Liga.

Lagnyheter

José María Giménez er tilbake fra skade og i full trening igjen. Saúl Ñíguez, Sime Vrsaljko og Diego Costa er fortsatt skadet.

Oblak, Grbic – Trippier, Ricard, Savic, Felipe, Hermoso, Giménez, Lodi, Álvaro – Koke, Torreira, Herrera, Llorente, Lemar, Carrasco, Vitolo, Sanabria – Félix, Suárez, Correa, Camello og Saponjic.

På grunn av kort tid mellom kampene så har man ikke fått drillet en ellever, men her er de AS tror starter: Oblak – Ricard, Felipe, Hermoso, Lodi – Correa, Koke, Torreira, Lemar – Suárez, Félix.

Før kampen

Før kampen: Barcelona (H)

Published

on

Årets første toppoppgjør står for tur i det Atleti vil forsøke å vinne sin første ligakamp mot Barcelona på 10 år.

Atlético Madrid – Barcelona 21:00 (Strive Sports)

En motstander i krise

Etter en lang landslagspause, med mye spenning rundt skadesituasjon og virussmitte er det igjen klart for kamp. Atleti ligger veldig godt an i ligaen, men flere spillere skadet og smittet etter pausen så kan det bli spennende å se hvordan man går ut. Diego Simeone ville personlig ikke kritisere landslagene og de protokollene de har, men Enrique Cerezo gikk hardt ut på spansk radio tidligere i uken. Over til det sportslige, så ligger Atleti som sagt veldig godt an i ligaen. 17 poeng på syv kamper og tredjeplass med to kamper mindre spilt enn Villarreal og Real Sociedad på henholdsvis 18 og 20 poeng. Den siste kampen før landslagspausen endte 4-0 hjemme mot Cádiz.

Barcelona har hatt en litt mer trøblete start. Ikke bare sportslig, hvor de ligger seks poeng bak Atlético, men også på klubbnivå. President Bartomeu og hans styre har måttet gå av og i påvente av et nytt valg så prøver trener Ronald Koeman å slukke de brannene han kan. Det var snakk om at Lionel Messi skulle dra i sommer og det er fortsatt snakk om at han kommer til å dra neste sommer. Verdens beste fotballspiller det siste tiåret har så å si alltid vært en plage for Atlético Madrid, som er en av hans favorittmotstandere. Han har scoret hele 32 mål mot de rødhvite og har avgjort utallige kamper.

Verdt å vite

  • Atlético Madrid er inne på sin lengste rekke med kamper uten tap. Denne er nå oppe på hele 23 kamper.
  • Atleti har aldri vunnet mot Barcelona på Metropolitano.
  • Atleti har ikke vunnet mot Barcelona i La Liga siden 2010! I den forrige seieren så scoret Diego Forlan, Sergio Agüero og Zlatan Ibrahimovic.

Lagnyheter

Vi kommer til å se et lag med mange nyheter siden sist. Flere spillere som Yannick Carrasco og Diego Costa er definitivt tilbake i tropp. Men landslagspausen har også gjort sin skade på troppen. Luis Suárez og Lucas Torreira er ute med Covid-19, Héctor Herrera og Stefan Savic har blitt skadet og det ser ut som kun sistnevnte når kampen. Dermed får vi se følgende tropp:

Oblak, Grbic – Trippier, Ricard, Felipe, Savic, Giménez, Hermoso, Lodi, – Koke, Saúl, Kondogbia, Lemar, Vitolo, Carrasco, Llorente, Moya – Correa, Félix, Costa, Saponjic og Camello.

Forventet ellever er følgende: Oblak – Trippier, Savic, Giménez, Hermoso – Llorente, Koke, Saúl, Carrasco – Félix, Correa.

Continue Reading

Før kampen

Før kampen: Cádiz (H)

Published

on

Siste kamp før vi går inn i årets siste landslagspause skal spilles mot bortesterke Cádiz hjemme på Metropolitano.

Atlético Madrid – Cádiz: 21.00 (Strive Sports)


Et nytt møte med en gammel kjenning

Cádiz har lenge rotet nede på andre nivå i Spania, dette selv om mange ser på de som en av de som tradisjonelt skal være oppe på øverste nivå. Derfor er det knyttet stor spenning til hvordan de kan gjøre det i La Liga for første gang siden 2005/06-sesongen. Dette er også sist gang Atleti møtte de i en offisiell kamp, der kampene endte 3-0 på Vicente Calderón og 1-1 på Ramón de Carranza. Til nå har de gjort det sterkt, og vist at de virkelig hører hjemme i La Liga. Etter åtte kamper spilt befinner de seg på femteplass, likt med Atleti (Som har to kamper mindre spilt). Det som virkelig overrasker mange er at samtlige av deres fire seire har kommet på bortebane så langt denne sesongen. Hjemme har de dog slitt noe mer med to uavgjorte og to tap på de fire første.

Atleti kommer tilbake fra en lang reise til Russland, hvor de spilte 1-1 mot Lokomotiv Moskva. Selv om resultatet er noe skuffende så skal det sies at prestasjonen er blant de bedre Atleti har levert på bortebane de siste par årene. Kampen kunne og burde ha endt med en komfortabel seier til Atlético Madrid hvis effektiviteten var i nærheten av der den burde være. I ligaen har man prestert godt og ligger på en fjerdeplass med færre kamper spilt enn de over. Forrige runde endte i João Félix-show og 3-1-seier i en tøff bortekamp mot Osasuna.

Verdt å vite

  • Atleti har nå den fjerde lengste rekken som ubeseiret i La Ligas historie med 22 kamper. Kun tre lag har klart lengre. (Real Madrid, Real Sociedad og Barcelona).
  • Cádiz har vunnet 4/4 kamper på bortebane så langt denne sesongen.

Lagnyheter

Yannick Carrasco, Vitolo, Sime Vrsaljko og Diego Costa er definitivt ute i morgen. Thomas Lemar var usikker til kampen, men har blitt klar i siste liten. Troppen blir dermed følgende: Oblak, Grbic – Trippier, Ricard, Felipe, Savic, Giménez, Hermoso, Lodi, Sánchez – Koke, Saúl, Herrera, Torreira, Kondogbia, Correa, Lemar, Llorente, Valera – Félix, Suárez, Camello og Saponjic.

Forventet ellever er følgende: Oblak – Trippier, Savic, Giménez, Hermoso – Correa, Koke, Herrera, Saúl – Félix, Suárez.

Continue Reading

Før kampen

Før kampen: Lokomotiv Moskva (B)

Published

on

Anadolu Agency/Getty Images

Tirsdag er det igjen tid for en kamp i gruppespillet og motstanderen er Lokomotiv.

Lokomotiv Moskva – Atlético Madrid : 18:55 (Viasport 2)

For tredje gang på fire sesonger tar Atleti turen til Moskva for å møte Lokomotiv. Forrige sesong møttes lagene også i gruppespillet i Champions League, i den tøffe gruppe D sammen med Juventus og Bayer Leverkusen. Lagene møttes også i Europa League to sesonger før i andre utslagsrunde. Atleti har vunnet alle fire oppgjørene med en målstatistikk på 12-1. Forrige sesong scoret Félix mål i begge kampene, mens Felipe scoret det andre målet i Madrid mens Thomas scoret i Moskva. Begge kampene endte 2-0.

Om motstanderen

Lokomotiv Moskva ligger for øyeblikket på en 7. plass i den russiske ligaen. Laget kom på 2. plass forrige sesong som det nest beste laget etter Zenit, men har hatt en tyngre start på sesongen dette året. De er heller ikke i topp form for øyeblikket, med tre tap på rad i alle turneringer. De mangler for øyeblikket Mikhail Lysov som følge av skade, samt Rotenberg, Barinov og Ignatjev. Kun sistnevnte spilte kampen mot Bayern i forrige gruppespillrunde.

I Champions League denne sesongen har de klart uavgjort borte mot RB Salzburg og hadde et 1-2 tap hjemme mot Bayern München. I kampen mot tyskerne hadde de, til tross for over 25% mindre ballbesittelse, flere skudd på mål. Dermed kan ikke Atleti forvente at morgendagens oppgjør blir like overkommelig som tidligere kamper. De blir å møte motstand og russerne har nok lært noe fra de tidligere oppgjørene.

Verdt å vite

  • Atleti har vunnet 8 av sine 9 møter med russiske lag i europeiske mesterskap, hvor en endte uavgjort. Sist gang spanjolene tapte var mot Rubin Kazan i 2013 i Europa League.
  • Félix kan med scoring i morgen bli den første Atlético-spilleren som scorer mot samme lag tre ganger på rad i en europeisk turnering.

Lagnyheter

Costa, Vrsaljko og Carrasco er alle enda ute. Ellers stiller Atleti med en stor tropp til kampen.

Troppen er: Oblak, Grbić, San Román – Giménez, Manu, Lodi, Savić, Felipe, Hermoso, Trippier, Ricard – Torreira, Koke, Saúl, Lemar, Llorente, Herrera, Vitolo, Germán – Félix, Suárez, Correa, Camello, Šaponjić

Mulig ellever:

Oblak – Trippier, Savić, Giménez, Lodi – Correa, Koke, Torreira, Félix – Suárez, Llorente

Continue Reading

TABELLEN

Trending