Connect with us

Før kampen

Før kampen: Real Betis (H)

Published

on

Midtukens stortap skal revansjeres på Metropolitano hvor Atleti kan dra nytte av et tidligere spilt El Clásico.

Atlético Madrid – Real Betis: 21:00 (Strive Sports)


Revansjelyst

Etter midtukens store tap så må laget slå tilbake for å henge med i toppen. Her ligger det gode muligheter for å etablere seg i toppen, spesielt med tanke på at tittelkandidatene Real Madrid og Barcelona møtes tidligere på dagen. Forrige runde endte med en sterk borteseier i Balaídos og selv om det ikke har vært veldig imponerende spill de tre siste rundene så sitter man godt i det før kveldens kamp.

I fjor endte oppgjøret på Metropolitano 1-0 etter scoring fra Diego Costa. Tette oppgjør, med få mål har vært et kjennetegn for oppgjøret de siste gangene. Kun én gang siden 2016 har et av lagene scoret mer enn ett mål(!). På de ti siste oppgjørene har Atleti hatt godt tak på Betis med syv seire, to uavgjorte og kun ett tap.

Real Betis startet sesongen godt med to seire på de to første, på de fire neste har det kun blitt én seier og de ligger dermed på åttende plass med ni poeng før kveldens kamp. Kun ett poeng mer enn Atleti som har to kamper mindre spilt. Deres siste kamp var hjemme mot Real Sociedad og den kampen endte med et stygt 3-0-tap.

Verdt å vite

  • Atlético Madrid kan sette ny klubbrekord i kamper spilt i ligaen uten tap hvis de ikke taper mot Real Betis i dag. Dette med 21 kamper.
  • Onsdagens 4-0 tap mot Bayern München var det delt største tapet under Diego Simeone. Laget tapte også 4-0 mot Borussia Dortmund for to år siden.
  • Atleti er det eneste laget som fortsatt er ubeseiret i La Liga.

Lagnyheter

José María Giménez er tilbake fra skade og i full trening igjen. Saúl Ñíguez, Sime Vrsaljko og Diego Costa er fortsatt skadet.

Oblak, Grbic – Trippier, Ricard, Savic, Felipe, Hermoso, Giménez, Lodi, Álvaro – Koke, Torreira, Herrera, Llorente, Lemar, Carrasco, Vitolo, Sanabria – Félix, Suárez, Correa, Camello og Saponjic.

På grunn av kort tid mellom kampene så har man ikke fått drillet en ellever, men her er de AS tror starter: Oblak – Ricard, Felipe, Hermoso, Lodi – Correa, Koke, Torreira, Lemar – Suárez, Félix.

Før kampen

Før kampen: Huesca (H)

Etter en lang og meget spesiell uke, er det klart for nok en viktig kamp i LaLiga når Huesca er motstander på Metropolitano torsdag kveld.

Published

on

Foto: Atlético Madrid

Atlético Madrid – Huesca 19:00 (Strive)

Etter mye misnøye og sterke reaksjoner, valgte Atlético Madrid til slutt å trekke seg ut av den europeiske Superligaen onsdag formiddag, der Atlético var en av 12 klubber som i utgangspunktet skulle være med fra starten.

Opprinnelig var det også planlagt protester utenfor Metropolitano før kveldens kamp av Frente Atleti, men den utgår etter en prat med spillerne.

Diego Simeone ønsket ikke på gårsdagens pressekonferanse å si sin mening offentlig, men han forventer likevel at det skjer en endring i fotballen.

Etter Real Madrids 3-0-seier mot Cadiz i går, er det derfor de hvite fra Madrid som for øyeblikket leder LaLiga grunnet innbyrdes oppgjør – med én kamp mer spilt.

– Jeg tror ikke det har distrahert oss. Huesca gjør det veldig bra, de har gjort det briljant etter at Pacheta (ny trener) kom inn. Han har veldig tydelig fått fram sin stil, og de kan vinne mot alle. Og de kommer til å fortsette å være konkurransedyktige helt til slutten. Vi møter en vanskelig motstander, sa Simeone.

Motstanderen

Huesca ligger før kveldens kamp på 18. plass, med ett poeng opp til Valladolid på trygg plass. Laget har vært i god form den siste tiden, og har tatt syv poeng på sine siste fire kamper. I forrige kamp mot Alavés ble det imidlertid et 0-1-tap etter en sen scoring av hjemmelaget.

Rafa Mir er lagets toppscorer med 12 scoringer denne sesongen, og ifølge Mundo Deportivo, skal Atlético Madrid ha den 23 år gamle spanjolen på blokka denne sommeren.

Verdt å vite

  • Forrige oppgjør mellom lagene endte 0-0.
  • Rafa Mir har scoret fire mål i løpet av de tre siste LaLiga-kampene.

Lagnyheter

Diego Simeone mangler tre spillere til denne kampen: Thomas Lemar, João Félix og Luis Suárez som alle er ute med skade. Det som derimot er gode nyheter, er at ingen av dem er ventet å være ute i lang tid – og at de er svært nære et comeback.

Luis Suárez trente onsdag med laget for første gang, mens Thomas Lemar trolig – potensielt også sammen med Suárez – vil være tilbake og klar til helgens kamp mot Athletic Club på San Mamés.

Troppen ser dermed slik ut:

Keepere: Jan Oblak og Ivo Grbic
Forsvarsspillere: J.M. Giménez, Renan Lodi, Stefan Savic, Felipe, Mario Hermoso, Kieran Trippier og Sime Vrsaljko
Midtbanespillere: Geoffrey Kondogbia, Saúl, Lucas Torreira, Koke, Yannick-Ferreira Carrasco, Marcos Llorente, Héctor Herrera og Vitolo
Angrepsspillere: Ángel Correa, Moussa Dembélé og Sergio Camello

Forventet ellever: Oblak – Trippier, Savic, Giménez, Lodi – Koke, Herrera, Saúl – Llorente, Carrasco – Correa

Continue Reading

Før kampen

Før kampen: Eibar (H)

«Vi ber dere kun om å dø for disse fargene, slik vi ville ha dødd for å bære dem. Åtte finaler gjenstår»

Published

on

Foto: Atlético Madrid

Slik lyder meldingen fra Frente Atleti før dagens kamp når Eibar kommer på besøk til Metropolitano.

Med Barcelona og Real Madrid i storform om dagen, og kun fire seire på de siste ti LaLiga-kampene, er det ikke lenger rom for flere feilskjær om det skal ende med noe stort denne sesongen.

– Vi har en veldig viktig kamp i morgen mot et lag som har det samme målet som oss: Å vinne. Vi har brukt hele uken på å tenke på dette oppgjøret, sa Diego Simeone på gårsdagens pressekonferanse, som savner fansen til stede.

– Vi har alltid følt dem nært oss gjennom disse årene. Det er logisk at når du er på banen, føler du det på en annen måte – og alt det de gjør, gjør oss veldig godt.

Motstanderen

Eibar har denne sesongen slitt stort i Laliga, og er sist før dagens kamp med fire poeng opp til trygg plass. Med kun 22 scoringer denne sesongen på 30 kamper, er det ingen lag som heller har scoret færre mål enn José Luis Mendillibars menn.

Atlético Madrid slet derimot stort i det forrige oppgjøret, da lagene møttes på Ipurua. Eibar-keeper Marko Dimitrovic (!) sendte først hjemmelaget i ledelsen på et straffespark, før Luis Suárez scoret like før pause og også sikret seier like før slutt på straffe.

Eibar må her klare seg uten vidunderbarnet Bryan Gil, samt Pedro Bigas, Yoshinori Muto, Roberto Correa og Pape Diop.

Verdt å vite

  • Marko Dimitrovic er én av to keepere (Yassine Bonnou den andre) som har scoret mål i LaLiga denne sesongen.
  • Atlético Madrid har kun vunnet én av de siste tre oppgjørene mellom lagene på Metropolitano.

Lagnyheter

Etter en periode med flere skader og problemer i troppen, er det til denne kampen kun Luis Suárez og João Félix som er utilgjengelige. Også Moussa Dembélé har fått klarsignal etter at han falt bevisstløs om på trening, mens Marcos Llorente er tilbake etter karantenen mot Real Betis sist. Det samme er Thomas Lemar, som er friskmeldt etter at han måtte trekke seg fra kampen mot Betis.

– Det gjør at vi har flere muligheter og at vi kan bruke de fem byttene. Jeg håper det lykkes, og at alle kan bidra, sier Diego Simeone.

Dermed ser kamptroppen slik ut:

Keepere: Ivo Grbic og Jan Oblak
Forsvarsspillere: J.M. Giménez, Renan Lodi, Stefan Savic, Felipe, Mario Hermoso, Kieran Trippier og Sime Vrsaljko.
Midtbanespillere: Geoffrey Kondogbia, Lucas Torreira, Koke, Saúl, Thomas Lemar, Marcos Llorente, Héctor Herrera, Vitolo og Yannick-Ferreira Carrasco
Angripere: Ángel Correa, Moussa Dembélé og Sergio Camello

Potensiell startellever: Oblak – Vrsaljko, Savic, Giménez, Lodi – Saúl, Koke, Herrera, Carrasco – Llorente, Correa

Continue Reading

Før kampen

Før kampen: Real Betis (B)

Atlético står ovenfor en viktig kamp mot Real Betis i morgen, borte på Estadio Benito Villamarín.

Published

on

Real Betis – Atlético Madrid : 21:00 (Strive Sports)

Diego Simeone møtte pressen før morgendagens kamp for å svare på spørsmål om blant annet tittelkampen.

Er du mer komfortabel når folket ser på deg som favoritt eller når de ikke tilskriver dere noen sjans?

– Du kjenner meg, jeg blir ikke ivrig når vi får skryt i våre gode perioder, ei heller blir jeg deprimert når det er en kompleks situasjon. Jeg jobber på samme vis, retter blikket mot sluttmålet, som er det som gjelder og men det viktigste er kamp for kamp. Betis har gjort det veldig bra, særlig de siste rundene.

Hvordan påvirker tapet av Llorente og Suárez planene dine?

– De blir ikke å være med, men vi har fortsatt mange spillere som kan score mål, slik som Lemar, Carrasco, Correa, Félix, Saúl…, i luftrommet har vi Giménez, Hermoso, Savić… For å vinne trenger du hele laget, og når man må kompensere for et tap av Suárez, som har scoret 19 mål, må vi selvsagt finne styrke i hele gruppen for å passe på oss selv.

Blir du å se El Clásico? Hva forventer du av Atlético?

– Vi kommer selvsagt til å se den, det er en av de største kampene i verden, alle ønsker å se den. To veldig sterke lag som startet sesongen dårlig, men begge er inne i en god periode, Barcelona i ligaen og Real i både liga og Champions League. Vi vil se på den men resultatet vil ikke endre på mye. Vårt mål er å skade Betis, som har jobbet veldig bra.

Verdt å vite

  • Real Betis har tapt 12 av sine siste 15 kamper mot Atlético Madrid i La Liga, hvor de ikke har klart å score i 10 av oppgjørene.
  • Manuel Pellegrini har enda til gode å slå Simeones Atleti i ligaen etter 5 oppgjør trenerne imellom.
  • Suárez og Llorente har scoret 55% av bortelagets mål denne ligasesongen og de rødhvite må dermed rette øynene mot en annen målscorer til kampen.

Lagnyheter

Suárez, Llorente og Kondogbia er alle ute med karantene etter å ha fått sitt femte gule kort for sesongen mot Sevilla. Dembélé er fortsatt på sidelinjen etter å ha svimt av på trening for to uker siden, mens Torreira er tilbake etter morens dødsfall.

Troppen til kampen er:

Oblak, Grbić – Giménez, Lodi, Savić, Felipe, Hermoso, Trippier, Vrsaljko – Torreira, Koke, Saúl, Lemar, Herrera, Vitolo, Carrasco – Félix, Correa, Camello

Mulig ellever er:

Oblak – Trippier, Savić, Giménez, Hermoso, Carrasco – Koke, Herrera, Lemar – Félix, Correa

Continue Reading

TABELLEN

Trending