Connect with us

Før kampen

Før Kampen: Real Madrid (B)

Published

on

Det er en tøff kamp i vente når Atlético Madrid gjester Santiago Bernabéu i El Derbi Madrileño mot erkerival Real Madrid, som er serieleder. Atlético Madrid er hevnlystne etter et finaletap i den spanske supercupen og det er duket for en kamp med små marginer, hvor de avgjørende sjansene teller.

Real Madrid – Atlético Madrid (Strive, Unibet TV) 16:00

Atlético Madrid har presset på seg når det er klart for 22 serierunde og kampen om Champions League plassene begynner å spisse seg til. Det er blitt et stort gap mellom dagens rival Real Madrid som har 10 poeng (46 totalt) mer enn Atlético Madrid (36 totalt) som foreløpig ligger på femte plass, á poeng med byrival Getafe. Finaletapet i den spanske supercupen har skapt en vond smak i munnen på Simeones menn som er nødt til å snu den seneste negative trenden, hvor de kun har vunnet én av de fem siste kampene i alle turneringer. Det er to defensivt solide lag som møter hverandre, og El Derbi vil også være en konkurranse for Zamora-trofeet. Real Madrids målvakt og Atléticos tidligere leiesoldat, Courtois, har nemlig sluppet inn 0, 56 mål i snitt per kamp denne sesongen, mens Oblak har sluppet inn 0, 67 mål i snitt per kamp. Oblak har vunnet de fire siste Zamora-trofeene, men denne sesongen – og i dagens kamp – møter Oblak sin rival i Courtois.

Om El Derbi Madrileño har Diego Simeone uttalt følgende: – “Motstandern vår har blitt mye bedre på det defensive den siste perioden. De ser veldig sterke ut der. Vi vet ikke hvilken måte de vil spille på. De har mange varianter i angrep og det gir de muligheten til å spille med mange forskjellige spillere. Det er helt klart at det vil være en kamp hvor detaljene og hvor intelligensen blir veldig viktig.” Hele intervjuet fra gårsdagens pressekonferanse kan du lese her!

Om motstanderen

Real Madrid går inn i El Derbi i god form som har sett dem vinne åtte og spilt fire uavgjort i deres 12 siste kamper i La Liga. Real Madrid er foreløpig serieleder med sine 46 poeng, tre poeng foran serie-toer Barcelona. Real Madrid er laget som har sluppet inn minst mål så langt i årets La Liga med knappe 13 mål imot. De hvitkledde har scoret 39 mål frem til nå, og lagets toppscorer er Benzema som står bokført med 12 av disse.

Verdt å vite

 • Atlético har ikke tapt noen av de siste seks La Liga kampene mot Real Madrid på Santiago Bernabéu (3 seiere, 3 uavgjort) – Atléticos historisk beste «streak» mot byrivalen i serien.
 • Atlético har møtt Real Madrid to ganger denne sesongen og begge kampene endte 0-0. Den første ble spilt på Wanda Metropolitano i September og den andre var i finalen i den spanske supercupen for tre uker siden. Det er første gang at to strake offisielle Madrid derbyer har endt i målløse uavgjort.
 • Ángel Correa har vært involvert i fire av Atléticos fem siste mål i La Liga (to mål og to assist). Faktisk, så har han allerede vært involvert i mer mål i hans 16 kamper denne sesongen (åtte), enn i de 36 kampene han spilte sist sesong.
 • Diego Pablo Simeone er en av de eneste to trenerne som har slått Zidane to ganger (to seire, seks uavgjort, to tap). Den andre er nåværende FC Barcelona trener Quique Setién (to seire, to uavgjort, to tap).
 • Bare to av Real Madrids siste 12 La Liga mål har blitt scoret av en spiss (begge av Benzema), og ingen av de siste seks (tre av midtbanespillere, to av forsvarere og ett selvmål).

Spillere å holde øye med

Yannick Carrasco

Det kom som en stor overraskelse da Carrasco plutselig stod på treningsfeltet med resten av Atleti gjengen, og ikke mange timene senere ble signeringen offentliggjort i går. Carrasco har etter et opphold i Kina og Dalian scoret 24 mål og gitt 17 assist på 52 kamper. Carrasco er en rask og direkte kantspiller med gode dribleferdigheter samt har et øye for mål. Med Carrasco kan Atlético Madrid få en ny dimensjon i angrep og han kan figurere som en joker i dagens kamp.

Federico Valverde

Uruguayaneren har bygget opp tillit hos Zidane denne sesongen. I kampen mot Atlético Madrid i den Spanske Supercupen spilte han meget godt, så godt til å bli stemt frem som kampens beste spiller. Hans intervensjon mot Morata, som var alene med keeper, førte til et direkte rødt kort men hindret Morata og Atlético i å avgjøre kampen. Han er en trussel i angrepsspillet og finner ofte rom i offensive situasjoner – både med posisjonering og pasningsspill. Han er også sterk i det defensive arbeidet og jobber hardt på midtbanen.

Lagnyheter

Troppen til dagens kamp består av: Ádan, Oblak, Lodi, Savić, Felipe, Hermoso, Vrsaljko, M. Sánchez, Thomas, Saúl, Lemar, M. Llorente, H. Herrera, Vitolo, Correa, Toni Moya, Morata, Correa, Šaponjić, S. Camello. 

Skader er blitt et økende problem og skaper hodebry for Cholo som har 14 tilgjengelige førstelagsspillere (med signifikant spilletid) tilgjengelig, akkompagnert av flere ungdomslagspillere.

Herrera og Trippier har drevet med alternativ trening, men Herrera er med i troppen og klar for kampen mot Real Madrid. Trippier er ikke i fysisk form til å møte Real Madrid. Koke er enda ikke klar til å spille kamp og driver med opptrening på treningsstudio. Ellers er Diego Costa, Giménez, João Félix og Arias ute med skade.

Lemar har returnert fra sin hamstring skade og er med i troppen til dagens kamp. Vår nysignering Carrasco er også med i troppen.

Laget som er blitt testet ut på treningsfeltet til Atlético denne uken er følgende; Oblak – Vrsaljko, Savic, Felipe, Lodi – Correa, Herrera, Thomas, Saúl – Morata, Vitolo.

Forza Atleti!

Continue Reading

Før kampen

Før kampen: Liverpool (B)

Published

on

Sesongens viktigste og største kamp står for tur når Anfield venter, og Liverpool er motstander, onsdag kveld.


Det var få, om noen, som levnet Atlético noen sjanse da trekningen ble gjort og suverene Liverpool skulle møte et underpresterende Atlético Madrid. 80/20, 75/25 og lignende fikk vi høre, på spørsmål om hvor store favoritter Liverpool var i forkant av dobbeltoppgjøret.

Etter at Atlético på imponerende vis tok første steg i Madrid og vant 1-0, er plutselig status helt annerledes. Oddsmarkedet holder nå Atlético som favoritter i forkant av møte på Anfield til å ta seg videre, og det er nå en langt mer åpen kamp enn det man hadde spådd på forhånd.

Om motstanderen

Liverpool har hatt en helt eventyrlig Premier League-sesong. Laget er helt suverene i den engelske serien og leder med hele 25 poeng ned til Manchester City. Kun seks poeng er nå nødvendig før Liverpool er seriemester for første gang under Premier League-æraen.

Den siste tiden, etter at Liverpool tapte i Madrid, har derimot laget slitt langt mer. Tap mot både Chelsea (2-0) og Watford (3-0), samt knepne seiere mot Bournemouth (2-1) og West Ham (3-2) gjør at laget kanskje er mer sårbare nå enn tidligere. Samtlige av disse resultatene siden første oppgjør ville Atlético ha avansert med.

For Liverpool er stort sett de aller viktigste med, med unntak av deres svært solide keeper, Alisson. Den brasilianske målvakten pådro seg en skade tidligere denne uken og er bekreftet ute til denne kampen. At kaptein Jordan Henderson er tilbake, er derimot en boost for laget som sårt trenger en leder i en kamp som dette.

Verdt å vite

 • Liverpool har aldri tapt et dobbeltoppgjør i Europa under ledelse av Jürgen Klopp.
 • Diego Simeone og Atlético Madrid har ikke røket ut i Europa mot et lag som ikke inkluderer Cristiano Ronaldo.
 • Sist Atleti var på Anfield (i 2010), gikk Atlético videre på bortemål etter å ha tapt 2-1 i Liverpool. Diego Forlán scoret målet.

Lagnyheter

Troppen til Atlético Madrid har bare sett bedre og bedre ut den siste tiden, og dagen før dagen, har samtlige spillere trent med laget på Anfield. Diego Simeone har også tatt med seg hele stallen på tur til England for den viktigste kampen denne sesongen.

José Giménez klarte derimot å pådra seg en forstuing under treningen og blir høyst sannsynlig ikke involvert i oppgjøret.

Troppen består av: Oblak, Adán, Alex dos Santos, Arias, Trippier, Vrsaljko, Felipe, Giménez, Savic, Hermoso, Lodi, Llorente, Koke, Saúl, Thomas, Vitolo, Carrasco, Correa, Lemar, João Félix, Morata, Diego Costa, Saponjic

Det har ikke vært lekket noen ellever i løpet av uka vi har kun en spådom for elleveren på Anfield. Vi tror på følgende lagoppstilling: Oblak – Trippier, Savic, Felipe, Lodi – Correa, Thomas, Saúl, Koke – João Félix, Morata

Mer om hva Simeone har å tenke på med lagoppstillingen kan du lese her

Du kan også lese hva som ble sagt på pressekonferansen i forkant av kampen.

Continue Reading

Før kampen

Før kampen: Sevilla (H)

Published

on

P-A-R-T-I-D-A-Z-O!! Denne helgen er det en ny finale på Metropolitano når en direkte rival, Sevilla, er motstander i kampen om Champions League-plass.


Atlético Madrid – Sevilla 16:00 (Strive Sport, Unibet TV)

Det ble ingen trepoenger sist borte mot Espanyol, men hjemme på Metropolitano er Atlético knallsterke vanligvis. Det er ventet litt av et oppgjør denne helgen når Sevilla gjester Madrid til et ordentlig storoppgjør.

Motstanderen

Sevilla er inne i en veldig spesiell fase av sesongen. Laget fra Andalucia ligger på en veldig fin tredjeplass i La Liga, men tross tabellposisjon, er det fortsatt mye misnøye fra Sevilla-fansen. Laget har blitt buet på i deres to siste hjemmekamper etter kampslutt, og prestasjonene, har i deres øyne, ikke vært gode nok den siste tiden.

Det er ikke lenge siden Sevilla sist var i Madrid. For to uker siden gjestet de nemlig Coliseum Alfonzo Pérez, da Getafe var motstander. Det endte med en kruttsterk 3-0-seier, etterfulgt av en sen seier mot Osasuna hjemme forrige helg.

Til dette oppgjøret er to viktige midtbanespillere ute for Sevilla. Fernando, og tidligere Atlético Madrid-spiller Óliver Torres, soner karantene til dette oppgjøret. Vi får dermed ikke se et gjensyn med Atléticos tidligere akademigutt som det var store forventninger til noen år tilbake.

Verdt å vite

 • Atlético Madrid er ubeseiret i de siste 10 hjemmekampene mot Sevilla i La Liga. Det inkluderer samtlige under Diego Simeones æra. Siste tap kom i 2008.
 • De tre siste oppgjørene mellom disse lagene i La Liga har endt 1-1.
 • Diego Costa har scoret 11 mål på 14 kamper mot Sevilla. Mer enn mot noen annen motstander.
 • Diego Simeone og Julen Lopetegui har møttes tre ganger tidligere. Simeone har vunnet én, de to andre har endt med uavgjort.

Lagnyheter

Fortsatt ser Atlético Madrid sin tropp veldig bra ut nå. Siden sist er Giménez og Herrera tilbake i troppen mens Thomas Lemar, fortsatt er ute med skade, som han pådro seg mot Liverpool. Arias er utelatt.

Troppen består dermed av: Oblak – Adán – Trippier – Vrsaljko – Giménez – Savic – Felipe – Hermoso – Lodi – Koke – Saúl – Herrera – Llorente – Vitolo – João – Carrasco – Diego Costa – Morata – Correa

Forventet ellever denne helgen, ut i fra treningen, er; Oblak – Trippier, Savic, Felipe, Lodi – Correa, Llorente, Saúl, Koke – João, Morata.

Du kan her lese hva Diego Simeone hadde å si i forkant av kampen.

Continue Reading

Før kampen

Før kampen: Espanyol (B)

Published

on

Atlético Madrid er nå inne i en god periode etter seier mot Liverpool og Villarreal. Når tabelljumbo Espanyol er motstander søndag, er det liten grunn til ikke å jakte en ny trepoenger.


Espanyol – Atlético Madrid 16:00 (Strive Sport, Unibet TV)

Atlético Madrid er inne i en god periode nå, med tre seiere og én uavgjort på de siste fire kampene. I en uke hvor man har hatt tøffe motstandere hele veien (Valencia, Liverpool og Villarreal), så har man kommet veldig godt ut av det. Uavgjort på Mestalla, seier mot Liverpool og Villarreal er mer enn forventet.

Spesielt gledelig var det i forrige kamp at man igjen fikk se Kieran Trippier og João Félix tilbake i aksjon med målpoeng umiddelbart i sine comeback. Troppen er i ferd med å bli større og større, og det er god grunn til optimisme fremover.

Motstanderen

Espanyol sin sesong har vært av den blytunge sorten. Laget fra Barcelona begynner å få det meget tøft i kampen om å holde seg i La Liga. Espanyol er nemlig sist med kun 19 poeng på 25 kamper. Det skal riktignok sies at Espanyol har hevet prestasjonene ganske mye etter overgangsvinduet i januar hvor blant annet trener Abelardo Fernández og stjernespiss, Raúl de Tomas, ble hentet inn. Sistnevnte har slitt med en skade den siste tiden, noe som heller ikke har gjort oppgaven enklere for laget. Han er tilbake i troppen til denne kampen.

Sist disse to lagene møttes var det Atlético som gikk seirende ut med 3-1 etter å ha havnet bakpå i førsteomgang. Ángel Correa, Álvaro Morata og Koke scoret målene den gang for Los Rojiblancos.

Verdt å vite

 • Raúl de Tomás har scoret i sine fire første La Liga-kamper for Espanyol.
 • Abelardo har tapt seks av sine syv kamper mot Atlético Madrid.
 • Espanyol har vunnet de to siste hjemmekampene mot Atlético. I begge kampene har man holdt nullen.
 • Atlético har kun vunnet én av de siste ni bortekampene i La Liga, hvor man kun har holdt nullen i én av disse.
 • Atlético Madrid har sluppet inn halvparten (9/18) av målene sine denne sesongen på dødball.

Lagnyheter

Troppen til Atlético Madrid ser bedre og bedre ut med tanke på skadefronten. Det er nå kommet til et punkt hvor det kun er førstelagsspillere som er med i troppen. Troppen mot Espanyol består derfor av: Oblak, Adán, Trippier, Vrsaljko, Savic, Felipe, Hermoso, Lodi, Thomas, Koke, Saúl, Llorente, Vitolo, Carrasco, João Félix, Morata, Diego Costa og Ángel Correa.

 • José Maria Giménez er ikke med i troppen. Han har heller ikke spilt siden han var tilbake i troppen mot Valencia.
 • Santiago Arias er utelatt fra troppen.
 • Thomas Lemar er skadet.

Det er ventet at Yannick Carrasco her får sin første start siden han returnerte til Atleti i januar. Elleveren ser derfor (trolig) slik ut: Oblak – Trippier, Savic, Felipe, Lodi – Koke, Thomas, Saúl, Carrasco – Correa, Morata

Diego Simeone bekreftet på pressekonferansen før kamp at Oblak er klar etter sin feber, og at han spiller kampen. Du kan her lese hva mer han hadde å si.

Continue Reading

TABELLEN

Trending