Før Kampen: Real Madrid (B)

Det er en tøff kamp i vente når Atlético Madrid gjester Santiago Bernabéu i El Derbi Madrileño mot erkerival Real Madrid, som er serieleder. Atlético Madrid er hevnlystne etter et finaletap i den spanske supercupen og det er duket for en kamp med små marginer, hvor de avgjørende sjansene teller.

Real Madrid – Atlético Madrid (Strive, Unibet TV) 16:00

Atlético Madrid har presset på seg når det er klart for 22 serierunde og kampen om Champions League plassene begynner å spisse seg til. Det er blitt et stort gap mellom dagens rival Real Madrid som har 10 poeng (46 totalt) mer enn Atlético Madrid (36 totalt) som foreløpig ligger på femte plass, á poeng med byrival Getafe. Finaletapet i den spanske supercupen har skapt en vond smak i munnen på Simeones menn som er nødt til å snu den seneste negative trenden, hvor de kun har vunnet én av de fem siste kampene i alle turneringer. Det er to defensivt solide lag som møter hverandre, og El Derbi vil også være en konkurranse for Zamora-trofeet. Real Madrids målvakt og Atléticos tidligere leiesoldat, Courtois, har nemlig sluppet inn 0, 56 mål i snitt per kamp denne sesongen, mens Oblak har sluppet inn 0, 67 mål i snitt per kamp. Oblak har vunnet de fire siste Zamora-trofeene, men denne sesongen – og i dagens kamp – møter Oblak sin rival i Courtois.

Om El Derbi Madrileño har Diego Simeone uttalt følgende: – “Motstandern vår har blitt mye bedre på det defensive den siste perioden. De ser veldig sterke ut der. Vi vet ikke hvilken måte de vil spille på. De har mange varianter i angrep og det gir de muligheten til å spille med mange forskjellige spillere. Det er helt klart at det vil være en kamp hvor detaljene og hvor intelligensen blir veldig viktig.” Hele intervjuet fra gårsdagens pressekonferanse kan du lese her!

Om motstanderen

Real Madrid går inn i El Derbi i god form som har sett dem vinne åtte og spilt fire uavgjort i deres 12 siste kamper i La Liga. Real Madrid er foreløpig serieleder med sine 46 poeng, tre poeng foran serie-toer Barcelona. Real Madrid er laget som har sluppet inn minst mål så langt i årets La Liga med knappe 13 mål imot. De hvitkledde har scoret 39 mål frem til nå, og lagets toppscorer er Benzema som står bokført med 12 av disse.

Verdt å vite

  • Atlético har ikke tapt noen av de siste seks La Liga kampene mot Real Madrid på Santiago Bernabéu (3 seiere, 3 uavgjort) – Atléticos historisk beste «streak» mot byrivalen i serien.
  • Atlético har møtt Real Madrid to ganger denne sesongen og begge kampene endte 0-0. Den første ble spilt på Wanda Metropolitano i September og den andre var i finalen i den spanske supercupen for tre uker siden. Det er første gang at to strake offisielle Madrid derbyer har endt i målløse uavgjort.
  • Ángel Correa har vært involvert i fire av Atléticos fem siste mål i La Liga (to mål og to assist). Faktisk, så har han allerede vært involvert i mer mål i hans 16 kamper denne sesongen (åtte), enn i de 36 kampene han spilte sist sesong.
  • Diego Pablo Simeone er en av de eneste to trenerne som har slått Zidane to ganger (to seire, seks uavgjort, to tap). Den andre er nåværende FC Barcelona trener Quique Setién (to seire, to uavgjort, to tap).
  • Bare to av Real Madrids siste 12 La Liga mål har blitt scoret av en spiss (begge av Benzema), og ingen av de siste seks (tre av midtbanespillere, to av forsvarere og ett selvmål).

Spillere å holde øye med

Yannick Carrasco

Det kom som en stor overraskelse da Carrasco plutselig stod på treningsfeltet med resten av Atleti gjengen, og ikke mange timene senere ble signeringen offentliggjort i går. Carrasco har etter et opphold i Kina og Dalian scoret 24 mål og gitt 17 assist på 52 kamper. Carrasco er en rask og direkte kantspiller med gode dribleferdigheter samt har et øye for mål. Med Carrasco kan Atlético Madrid få en ny dimensjon i angrep og han kan figurere som en joker i dagens kamp.

Federico Valverde

Uruguayaneren har bygget opp tillit hos Zidane denne sesongen. I kampen mot Atlético Madrid i den Spanske Supercupen spilte han meget godt, så godt til å bli stemt frem som kampens beste spiller. Hans intervensjon mot Morata, som var alene med keeper, førte til et direkte rødt kort men hindret Morata og Atlético i å avgjøre kampen. Han er en trussel i angrepsspillet og finner ofte rom i offensive situasjoner – både med posisjonering og pasningsspill. Han er også sterk i det defensive arbeidet og jobber hardt på midtbanen.

Lagnyheter

Troppen til dagens kamp består av: Ádan, Oblak, Lodi, Savić, Felipe, Hermoso, Vrsaljko, M. Sánchez, Thomas, Saúl, Lemar, M. Llorente, H. Herrera, Vitolo, Correa, Toni Moya, Morata, Correa, Šaponjić, S. Camello. 

Skader er blitt et økende problem og skaper hodebry for Cholo som har 14 tilgjengelige førstelagsspillere (med signifikant spilletid) tilgjengelig, akkompagnert av flere ungdomslagspillere.

Herrera og Trippier har drevet med alternativ trening, men Herrera er med i troppen og klar for kampen mot Real Madrid. Trippier er ikke i fysisk form til å møte Real Madrid. Koke er enda ikke klar til å spille kamp og driver med opptrening på treningsstudio. Ellers er Diego Costa, Giménez, João Félix og Arias ute med skade.

Lemar har returnert fra sin hamstring skade og er med i troppen til dagens kamp. Vår nysignering Carrasco er også med i troppen.

Laget som er blitt testet ut på treningsfeltet til Atlético denne uken er følgende; Oblak – Vrsaljko, Savic, Felipe, Lodi – Correa, Herrera, Thomas, Saúl – Morata, Vitolo.

Forza Atleti!