Connect with us

Før kampen

Før Kampen: Real Madrid (B)

Published

on

Det er en tøff kamp i vente når Atlético Madrid gjester Santiago Bernabéu i El Derbi Madrileño mot erkerival Real Madrid, som er serieleder. Atlético Madrid er hevnlystne etter et finaletap i den spanske supercupen og det er duket for en kamp med små marginer, hvor de avgjørende sjansene teller.

Real Madrid – Atlético Madrid (Strive, Unibet TV) 16:00

Atlético Madrid har presset på seg når det er klart for 22 serierunde og kampen om Champions League plassene begynner å spisse seg til. Det er blitt et stort gap mellom dagens rival Real Madrid som har 10 poeng (46 totalt) mer enn Atlético Madrid (36 totalt) som foreløpig ligger på femte plass, á poeng med byrival Getafe. Finaletapet i den spanske supercupen har skapt en vond smak i munnen på Simeones menn som er nødt til å snu den seneste negative trenden, hvor de kun har vunnet én av de fem siste kampene i alle turneringer. Det er to defensivt solide lag som møter hverandre, og El Derbi vil også være en konkurranse for Zamora-trofeet. Real Madrids målvakt og Atléticos tidligere leiesoldat, Courtois, har nemlig sluppet inn 0, 56 mål i snitt per kamp denne sesongen, mens Oblak har sluppet inn 0, 67 mål i snitt per kamp. Oblak har vunnet de fire siste Zamora-trofeene, men denne sesongen – og i dagens kamp – møter Oblak sin rival i Courtois.

Om El Derbi Madrileño har Diego Simeone uttalt følgende: – “Motstandern vår har blitt mye bedre på det defensive den siste perioden. De ser veldig sterke ut der. Vi vet ikke hvilken måte de vil spille på. De har mange varianter i angrep og det gir de muligheten til å spille med mange forskjellige spillere. Det er helt klart at det vil være en kamp hvor detaljene og hvor intelligensen blir veldig viktig.” Hele intervjuet fra gårsdagens pressekonferanse kan du lese her!

Om motstanderen

Real Madrid går inn i El Derbi i god form som har sett dem vinne åtte og spilt fire uavgjort i deres 12 siste kamper i La Liga. Real Madrid er foreløpig serieleder med sine 46 poeng, tre poeng foran serie-toer Barcelona. Real Madrid er laget som har sluppet inn minst mål så langt i årets La Liga med knappe 13 mål imot. De hvitkledde har scoret 39 mål frem til nå, og lagets toppscorer er Benzema som står bokført med 12 av disse.

Verdt å vite

  • Atlético har ikke tapt noen av de siste seks La Liga kampene mot Real Madrid på Santiago Bernabéu (3 seiere, 3 uavgjort) – Atléticos historisk beste «streak» mot byrivalen i serien.
  • Atlético har møtt Real Madrid to ganger denne sesongen og begge kampene endte 0-0. Den første ble spilt på Wanda Metropolitano i September og den andre var i finalen i den spanske supercupen for tre uker siden. Det er første gang at to strake offisielle Madrid derbyer har endt i målløse uavgjort.
  • Ángel Correa har vært involvert i fire av Atléticos fem siste mål i La Liga (to mål og to assist). Faktisk, så har han allerede vært involvert i mer mål i hans 16 kamper denne sesongen (åtte), enn i de 36 kampene han spilte sist sesong.
  • Diego Pablo Simeone er en av de eneste to trenerne som har slått Zidane to ganger (to seire, seks uavgjort, to tap). Den andre er nåværende FC Barcelona trener Quique Setién (to seire, to uavgjort, to tap).
  • Bare to av Real Madrids siste 12 La Liga mål har blitt scoret av en spiss (begge av Benzema), og ingen av de siste seks (tre av midtbanespillere, to av forsvarere og ett selvmål).

Spillere å holde øye med

Yannick Carrasco

Det kom som en stor overraskelse da Carrasco plutselig stod på treningsfeltet med resten av Atleti gjengen, og ikke mange timene senere ble signeringen offentliggjort i går. Carrasco har etter et opphold i Kina og Dalian scoret 24 mål og gitt 17 assist på 52 kamper. Carrasco er en rask og direkte kantspiller med gode dribleferdigheter samt har et øye for mål. Med Carrasco kan Atlético Madrid få en ny dimensjon i angrep og han kan figurere som en joker i dagens kamp.

Federico Valverde

Uruguayaneren har bygget opp tillit hos Zidane denne sesongen. I kampen mot Atlético Madrid i den Spanske Supercupen spilte han meget godt, så godt til å bli stemt frem som kampens beste spiller. Hans intervensjon mot Morata, som var alene med keeper, førte til et direkte rødt kort men hindret Morata og Atlético i å avgjøre kampen. Han er en trussel i angrepsspillet og finner ofte rom i offensive situasjoner – både med posisjonering og pasningsspill. Han er også sterk i det defensive arbeidet og jobber hardt på midtbanen.

Lagnyheter

Troppen til dagens kamp består av: Ádan, Oblak, Lodi, Savić, Felipe, Hermoso, Vrsaljko, M. Sánchez, Thomas, Saúl, Lemar, M. Llorente, H. Herrera, Vitolo, Correa, Toni Moya, Morata, Correa, Šaponjić, S. Camello. 

Skader er blitt et økende problem og skaper hodebry for Cholo som har 14 tilgjengelige førstelagsspillere (med signifikant spilletid) tilgjengelig, akkompagnert av flere ungdomslagspillere.

Herrera og Trippier har drevet med alternativ trening, men Herrera er med i troppen og klar for kampen mot Real Madrid. Trippier er ikke i fysisk form til å møte Real Madrid. Koke er enda ikke klar til å spille kamp og driver med opptrening på treningsstudio. Ellers er Diego Costa, Giménez, João Félix og Arias ute med skade.

Lemar har returnert fra sin hamstring skade og er med i troppen til dagens kamp. Vår nysignering Carrasco er også med i troppen.

Laget som er blitt testet ut på treningsfeltet til Atlético denne uken er følgende; Oblak – Vrsaljko, Savic, Felipe, Lodi – Correa, Herrera, Thomas, Saúl – Morata, Vitolo.

Forza Atleti!

Continue Reading

Før kampen

Før kampen: UD Cornellà (B)

Andre runde i Copa del Rey skal spilles og Atlético reiser til Catalonia.

Published

on

Neste rundes motstander er UD Cornellà som spiller i Segunda Division B. Laget ligger for øyeblikket på 7. plass i divisjonens gruppe 3A og har 11 poeng på 9 kamper. De har hatt tre tap på sine siste fem før dagens kamp og kun vunnet en. De har heller ikke spilt kamp på tre uker. Men Cornellàs trener Guillermo Romo har sagt før kampen at han velger å se på dette som en positiv ting, ettersom de har fått en pause fra rekken med dårlige resultater. Men de forventer hard motstand men at de ikke ønsker å legge om spillestilen sin. Han sier at han ikke vil forsvare seg gjennom hele kampen og at spillerne er motiverte før møtet ettersom kampen er på deres hjemmebane.

Diego Simeone fikk også spørsmål på pressekonferansen før kampen om blant annet motstanderen, egne spillere og cupen:

Trippier:

– Det er usikkerhet rundt situasjonen, men han returnerer for å trene sammen med laget. Vi er veldig glade for hans retur og jeg gav han en klem når han kom tilbake. Jeg har blitt fortalt at han har trent veldig godt. Han er en viktig spiller. Jeg tok mot ham og så han var bra. Han skal ikke være med i morgen men han blir å trene.

Lemar og Vitolo:

– Vi jobber alltid med hva som er det beste hver spiller han tilby oss og hva vi kan gjøre for at spilleren kan vokse. Lemar viste oss alltid hva han evnet til på trening men klarte ikke å vise det samme i kampene. Takk gud for at han har startet med å konkurrere mye bedre, han har fått mer selvtillit og gir oss større muligheter. Når vi hentet Victor så vi for oss det beste. Han trener med samme entusiasme som alltid, men det har vært tider hvor han ikke har klart å respondere og andre ganger har han klart det veldig bra. Forhåpentligvis, i kamper som i morgen, klarer han å vise hvorfor han bør være med på laget.

Viktigheten av cupen

– Vi ønsker alltid å gjøre vårt beste, men når man ser tilbake til forrige sesong tapte vi mot et andredivisjonslag. Vi var på jakt etter det beste og forhåpentligvis klarer denne konkurransen å gi oss en mulighet til å nå så langt som vi mulig. Det er veldig vakkert dersom folk får returnere til finalen, det er en fantastisk følelse.

Lagnyheter

Flere førstelagsspillere blir hvilt til cupkampen mens Trippier er som nevnt kun i trening.

Troppen til kampen er:

Grbić, San Román – Giménez, Manu, Lodi, Savić, Felipe, Vrsaljko, Ricard, Corral – Torreira, Saúl, Vitolo, Sanabria – Félix, Correa, Šaponjić, Camello, Soriano

Mulig ellever er:

Grbic – Ricard, Giménez, Felipe, Lodi – Saúl, Torreira, Kondogbia, Vitolo – Camello, Correa

Continue Reading

Før kampen

Før kampen: Alavés (B)

Snøfylte Mendizorrotza, som nå er ryddet, venter til årets første seriekamp.

Published

on

Etter at Real Madrid vant gårsdagens kamp mot Celta Vigo (2-0), er det ikke lenger Atlético Madrid som leder LaLiga. Dog må det nevnes at Atlético vil innta tabelltopp igjen med minimum ett poeng, samtidig som Diego Simeones menn har tre kamper til gode før Alavés-kampen.

Og med tre strake LaLiga-seire (3-1 Elche, 2-0 Real Sociedad og 1-0 Getafe) etter 0-2-tapet mot Real Madrid, ser det meget bra ut om dagen for Atleti som reiser fulle av selvtillit.

Samtidig er det ingen enkel oppgave som står for tur når Alavés er motstander. 1-1 endte oppgjøret forrige sesong, og Alavés står nå med fire poeng på to kamper, trygt plassert på 13. plass. Atlético har kun vunnet to av de fire siste borteoppgjørene mot Alavés, etter at baskerne rykket opp før 2016-17-sesongen. Lucas Pérez er lagets toppscorer med fire mål i LaLiga.

Lagnyheter

Den siste uken har ikke manglet nyheter for Atleti. Først ble kontrakten til Diego Costa terminert, noe som betyr at klubben nå ser etter en erstatter på spissplass. I går kom også nyheten om at Kieran Trippier sin suspensjon av FA på 10 uker, er kansellert av FIFA. Det betyr at engelskmannen vil være tilgjengelig for Diego Simeone fremover. Han er dog ikke med i dagens kamptropp.

Héctor Herrera er fortsatt skadet, mens Stefan Savic er suspendert til dette oppgjøret. Dermed ser troppen slik ut:

Grbic, Oblak, San Román – Giménez, M. Sánchez, Lodi, Felipe, Hermoso, Vrsaljko, Ricard – Kondogbia, Torreira, Koke, Saúl, Lemar, Llorente, Vitolo, Carrasco – João, Suárez, Correa, Saponjic, Camello.

Forventet ellever er som følger: Oblak – Vrsaljko, Giménez, Felipe, Hermoso, Carrasco – Llorente, Koke, Lemar – Suárez, Correa.

Continue Reading

Før kampen

Før kampen: Getafe (H)

Published

on

Årets siste kamp hvor Atleti har en gyllen mulighet til å avslutte 2020 på toppen av La Liga ved seier i kveld.

En utrolig statistikk

Atleti har en forbausende god statistikk mot Getafe under Diego Simeone, de har faktisk ikke tap enda på de ni årene under argentineren. 17 kamper, null innslupne mål og kun 2 uavgjortkamper. En helt utrolig prestasjon, spesielt med tanke på hvor gode Getafe har vært de siste årene under José Bordalás. Atleti ligger for øyeblikket på toppen av La Liga med like mange poeng som byrival Real Madrid, dog med to kamper mindre spilt (mot Sevilla og Levante). Og kan med seier eller poengtap for byrivalen gå inn i 2021 i en meget sterk posisjon på tabelltopp. Etter sesongens eneste tap i hjemlig liga mot nettopp Real Madrid så har laget slått sterkt tilbake med seire mot Cardassar, Elche og Real Sociedad.

Getafe har hatt en tøffere start på årets liga enn de har hatt for vane de siste årene. De ligger for øyeblikket på 17 poeng etter 14 kamper spilt og innehar 13. plassen. Dette etter at de lenge lå an til å kunne ta en plass i Champions League forrige sesong, men avsluttet sesongen ekstremt svakt. Denne sesongen sikret de seg to av Atleti sine spillere på utlån i Dario Poveda og stortalentet Victor Mollejo. Disse har definitivt ikke fått sjansen hos Bordalás enda og Mollejo står med fire veldig korte innhopp.

Verdt å vite

  • 15-2-0 er statistikken mot Getafe under Diego Simeone, dette med 33 mål scoret og 0 mål i mot.
  • Etter opprykket i 2016/17 har Getafe endt på henholdsvis åttende, femte og åttende i La Liga. I fjor kom de til åttedelsfinale i Europa League.

Lagnyheter

Diego Costa er selvfølgelig ute etter at kontrakten hans ble offisielt terminert i går. José María Giménez er tilbake i troppen og skal være frisk etter skaden. Trippier er foreløpig ute på grunn av bettingsaken. Grbic og Herrera er også ute. Troppen blir dermed som følger: Oblak, San Roman – Vrsaljko, Ricard, Savic, Felipe, Giménez, Hermoso, Lodi, Sánchez – Kondogbia, Torreira, Koke, Saúl, Lemar, Llorente, Vitolo, Carrasco – Félix, Correa, Suárez, Saponjic og Camello.

Forventet ellever er som følger: Oblak – Vrsaljko, Savic, Felipe, Hermoso, Carrasco – Llorente, Koke, Lemar – Suárez, Félix.

Continue Reading

TABELLEN

Trending