Connect with us

Før kampen

Før kampen: Real Valladolid (H)

Published

on

Etter et fantastisk resultat borte mot Osasuna på onsdag er det nå tid for første hjemmekamp etter ligarestarten. Denne gang er det Real Valladolid som reiser til Metropolitano.

Atlético Madrid – Real Valladolid : 22:00 (Strive Sport)

Atlético fikk med seg tre viktige poeng i forrige oppgjør for å kjempe om Champions League-plassene. Real Sociedad følger tett bak og har fortsatt en kamp mindre spilt. Men med tap i forrige oppgjør for La Real og møte med Real Madrid i helgen, har Atleti nå mulighet til å sikre seg et større forsprang. Sevilla måtte også gå av banen med bare 1 poeng i går mot Barcelona. Med seier i dag kan dermed Los Colchoneros gå forbi Sevilla på målforskjell og inn på 3. plass.

Om motstanderen

Real Valladolid ligger for øyeblikket på en 15. plass på tabellen. Med kun 7 seiere på 29 kamper denne sesongen har de ikke prestert godt. De hadde en grei start på sesongen med noen respektable resultater mot blant annet Real Madrid og Atlético. Men siden nyåret har de kun klart å vinne 3 kamper som bare har vært 1 mål-seiere. De har slitt hele sesongen med det å score mål, med 0.86 mål i snitt per kamp. Dette er samme snitt som Espanyol som ligger på 19. plass.

Atlético har ikke tapt mot Real Valladolid i de siste ni oppgjørene, hvor Atleti har gått seirende av banen i åtte av dem og holdt nullen i seks. Likevel klarte Atleti kun uavgjort når de møttes på José Zorrilla Stadion i høst i en kamp hvor bortelaget ikke imponerte.

Til tross for lavt målsnitt har Valladolid offensive trusler. Enes Ünal og Sergi Guardiola har forholdsvis 5 og 6 mål denne sesongen. Ünal stikker seg litt ekstra ut her ettersom han har vært direkte involvert i 6 av lagets 13 siste scoringer. Brorparten av lagets scoringer kommer også fra åpent spill.

For Real Valladolid er José Antonio Caro ute med en skade i armen og Sandro Ramírez er antatt å være ute i enda to uker som følge av en muskelskade.

Verdt å vite

  • Atlético har bare tapt en av 12 hjemmekamper mot Real Valladolid, de andre 11 er vunnet, og da må vi helt tilbake til februar 2009 i en kamp som Atleti tapte 1-2.
  • Real Valladolid-trener Sergio González har enda til gode å vinne mot Atleti i sine seks oppgjør til nå (U2 T4).

Lagnyheter

Skadesituasjonen i laget er veldig lik forrige kamp. Felipe er fortsatt ute og ikke forventet tilbake før ut i neste uke i følge Simeone. Vrsaljko er også fortsatt skadet og returdato er ukjent.

Troppen til kampen er som følger:

Oblak, Adán – Trippier, Arias, Giménez, Savić, Hermoso, Sánchez, Lodi – Llorente, Thomas, Herrera, Saúl, Koke, Moya, Carrasco, Vitolo, Lemar – Félix, Correa, Morata, Costa, Šaponjić

Som følge av det tette kampprogrammet og mengden rotasjon som må gjøres på førstelleveren før hver kamp tipper vi at Atleti gjør noen endringer fra forrige kamp. Vi tror startoppstillingen blir:

Oblak – Trippier, Savić, Giménez, Hermoso – Félix, Thomas, Koke, Lemar – Llorente, Morata

Før kampen

Før kampen: Bayern München (H)

Tirsdag møter Atlético gruppelederen fra Tyskland hjemme i Madrid.

Published

on

Atlético Madrid – Bayern München : 21:00 (Viasport 1, TV2 Sumo)

Med to kamper igjen i gruppespillet ligger Atleti på andreplass, bak dagens motstander. Med kun fem poeng på fire kamper har ikke prestasjonene vært helt på topp og Lokomotiv Moskva ligger kun to poeng bak. Los Colchoneros skuffet mot sistnevnte i forrige uke og klarte ikke ta med seg de særdeles viktige tre poengene på Metropolitano. De rødgrønne fra Moskva møter RB Salzburg hjemme i Russland i ettermiddag og kan med seier der gå forbi Atlético. Derfor er det viktig å få med seg poeng fra tyskerne som allerede har sikret seg gruppeseieren.

Om motstanderen

Bayern München leder som nevnt gruppen og er forventet å hvile en rekke spillere. Laget leder ikke uventet sin egen hjemlige liga med to poeng foran RB Leipzig og har ikke tapt en kamp siden 4-1 tapet mot Hoffenheim i andre serierunde og er dermed også i enorm form før møtet med Atleti. Hansi Flick sa på pressekonferansen sin i går at en rekke sentrale spillere ikke reiser til Madrid. Manuel Neuer, Robert Lewandowski, Leon Goretzka og Corentin Tolisso reiser ikke hvor sistnevnte ikke reiser som følge av en skade han pådro seg i kampen mot Stuttgart i helgen. Videre er flere spillere fortsatt ute med skade, deriblant Bouna Sarr, Marc Roca, Alphonso Davies og Joshua Kimmich. Dermed er det et betydelig svekket tysk lag som møter Atlético og sjansene er gode for å ta noen veldig viktige poeng.

Til tross for dette er det ikke noe svakt lag som er forventet å starte. Med den troppen tyskerne reiser med kan man forvente følgende elleve:
Nubel – Pavard, Süle, Alaba, Lucas – Müller, Martínez, Musiala – Costa, Choupo-Moting, Sané

– Vi møter Bayern München, spiller mot et lag som alltid vet hvordan de skal konkurrere. Nå velger de å gjøre det på denne måten, men vi må spille mot motstanderen. Det er mange gode spillere som vil være med, og det er et lag med mye mål i seg, sa Diego Simeone på gårsdagens pressekonferanse.

Verdt å vite

  • Atlético har vunnet begge de siste to hjemmekampene sine mot Bayern München i Champions League.
  • Simeone har tapt tre av sine fem kamper mot Bayern i Champions League, det meste han har tapt mot et lag (har også tre tap mot Real Madrid).
  • Tyskerne har vunnet de siste seks bortekampene sine i konkurransen, med en målforskjell på 27-7.

Lagnyheter

Kondogbia er ikke tilgjengelig for Champions League-spill etter overgangen fra Valencia. Torreira, Suárez og Costa er heller ikke tilgjengelige. Hector Herrera returnerer fra sin skade etter landskampene i oktober. Suárez kan fortsatt bli med i troppen dersom han får et negativt svar på sin COVID-19-test i dag. Troppen er:

– Dette viruset er merkelig. I morgen (tirsdag) kan Suárez teste negativt og være klar. Han har trent, han ønsker å være med og hjelpe lag. Vi vil informere dere, dere må vente. Jeg snakket med ham i går, han føler seg bra og det er det viktigste. Hvis han ikke spiller kampen, spiller han til helgen, uten problem, sa Simeone.

Oblak, Grbić, San Román – Giménez, Lodi, Savić, Felipe, Hermoso, Trippier, Ricard – Koke, Saúl, Lemar, Llorente, Herrera, Vitolo, Carrasco, Germán, Sanabira– Félix, Correa, Camello, Šaponjić

Forventet ellever er:

Oblak – Trippier, Savić, Giménez, Hermoso – Llorente , Koke, Saúl, Carrasco – Félix, Correa

Continue Reading

Før kampen

Før kampen (Valencia)

Published

on

Valencia – Atlético Madrid 16:15 (Strive)

24 kamper uten tap, og nå møter Atlético Madrid antakelig et av de svakeste Valencia-lagene på årevis. Likevel er det sjeldent enkelt å gjeste Mestalla, og Atlético har ikke vunnet på bortebane mot Valencia siden 2016.

Valencia er nummer ni i LaLiga for øyeblikket – og mistet før denne sesongen en rekke viktige spillere. Dani Parejo (Villarreal), Ferran Torres (Manchester City), Francis Coquelin (Villarreal), Rodrigo Moreno (Leeds) og Geoffrey Kondogbia (Atlético Madrid). Kun drøyt 70 millioner euro tjente Valencia på alle disse overgangene – flere nøkkelspillere, spesielt under Marcelino.

– Det er et lag med en veldig bra trener. De har unge spillere, noen av dem er veldig nye og det tar tid å tilpasse seg ideene til deres nye trener. Jeg har sett deres kamper og de spiller med mye entusiasme, med mye glede, sa Diego Simeone på pressekonferansen.

Da lagene møttes på Mestalla forrige sesong, endte oppgjøret 2-2. Både Marcos Llorente og Thomas Partey sendte Atlético i ledelsen, men Geoffrey Kondogbia utliknet til 2-2 etter timen spilt.

Verdt å vite

  • Valencia har ikke vunnet på de siste 11 kampene mot Atlético (5U og 6T).
  • Ángel Correa har scoret i de tre av de siste fire kampene mot Valencia.
  • Diego Simeone har kun tapt 2 av 21 kamper mot Valencia som Atlético Madrid-trener.

Lagnyheter

Luis Suárez, Lucas Torreira, Héctor Herrera og Diego Costa er alle fortsatt utilgjengelige for spill, og dermed ser troppen slik ut:

Grbic, Oblak, San Román – Trippier, Ricard, Hermoso, Felipe, Savic, Lodi, Giménez – Kondogbia, Koke, Saúl, Lemar, Llorente, Vitolo, Carrasco, Moya, Sanabria – João Félix, Correa, Saponjic, Camello

Geoffrey Kondogbia er utilgjengelig for spill i Champions League denne høsten, men er i dag tilbake mot sine gamle lagkamerater. Kanskje får han sin første kamp fra start.

– Han har gode muligheter for å spille i morgen. Han må være 100%. Han er en stor spiller som trenger å bli bedre fysisk – og er en spiller som vil bli veldig viktig for oss, sa Diego Simeone på pressekonferansen.

Continue Reading

Før kampen

Før kampen: Lokomotiv Moskva (H)

Et svært viktig oppgjør venter onsdag når Lokomotiv Moskva kommer på besøk til Metropolitano.

Published

on

Atlético Madrid – Lokomotiv Moskva 21:00 (V Sport3)

Med Red Bull Salzburg (borte) og Bayern München (hjemme) i de to siste kampene, er det ikke rom for noe feilskjær når russerne kommer på besøk i kveld, på samme måte som forrige sesong da lagene møttes i den siste runden, og Atlético vant 2-0 etter scoringer av João Félix og Felipe.

Det er nå fem poeng opp til Bayern München på førsteplassen, mens det er to ned til Lokomotiv Moskva og tre til Salzburg. I det forrige oppgjøret mot Lokomotiv Moskva, endte det 1-1 til tross for at Giménez hadde sendt Atlético Madrid i ledelsen i den første omgangen.

Verdt å vite

  • Koke spiller i dag sin kamp nummer 100 i Europa for Atlético Madrid. Han blir samtidig den første spilleren i klubbens historie som gjør det.
  • Atlético Madrid har kun tapt to hjemmekamper i Champions League under Diego Simeone (1-2 mot Benfica og 1-2 mot Chelsea)

Les også: – Endringene tok litt mer tid enn vi trodde

Lagnyheter

Diego Simeone bekreftet på gårsdagens pressekonferanse at Diego Costa er tilbake og endelig klar for spill igjen. Det er ikke Luis Suárez eller Lucas Torreira som fortsatt er ute grunnet covid-19, mens Kondogbia ikke er klar for Champions League. Dermed ser potensielt troppen slik ut (ikke lagt ut i skrivende stund):

Oblak, Grbic – Trippier, Ricard, Felipe, Savic, Giménez, Hermoso, Lodi, – Koke, Saúl, Lemar, Vitolo, Carrasco, Llorente, Moya, Sanabria, Germán Valera – Correa, Félix, Saponjic og Camello

Det er ikke blitt testet noen ellever i forkant av oppgjøret som vi er kjent med, men noen endringer kan det bli. João Félix er blant spillerne som potensielt kan få hvile fra start under dagens oppgjør.

Oblak – Trippier, Savic, Giménez, Lodi – Llorente Koke, Saúl – Carrasco, Correa, João Félix.

Oppdatert. Diego Costa er ikke i troppen. Det skal dreie seg om ubehag, og Atlético ønsker ikke å ta noen sjanser.

Continue Reading

TABELLEN

Trending