Connect with us

Før kampen

Før kampen: Sevilla (H)

Published

on

Snøen har herjet i Madrid og Atleti måtte utsette nok en kamp. Til tross for dette fortsetter de rødhvite på toppen av tabellen før møtet med Sevilla.

Atlético Madrid – Sevilla: 21.30 (Strive Sports, TV2 Sport 1)

Været skaper problemer

Som de fleste er klar over nå så ble helgens kamp mot Athletic Club utsatt på grunn av de store snømengdene som kom i Madrid. Athletic kunne ikke lande på Barajas og måtte snu og dermed ble kampen utsatt på ubestemt tid. Det var også tvil om Atlético – Sevilla kunne spilles, men Sevilla har kommet seg til Madrid og været har roet seg ned. Dermed er det klart for det som er runde 1 for disse to lagene (Kampen ble utsatt på grunn av spill i Europa sent i august).

Tilsvarende kamp var nok mer spesiell enn det mange tenkte der og da. Det var siste kamp på Metropolitano med tilskuere og vi har nå gått nesten ett helt år uten muligheten til å høre fans på stadion.

Image
Dette er synet som møtte oss før Atlético Madrid – Sevilla for rundt 1 år siden.

Forrige møte var en ekstremt underholdene kamp som endte 2-2 etter mye fint spill samt noe kontroverser. Álvaro Morata og João Félix leverte målene for hjemmelaget. Selv etter denne kampen så var Atleti i en komplisert situasjon med Champions League-plasser fortsatt noe fjernt. Som vi alle husker så gjorde laget jobbet gjennom sommeren og tok 3. plassen forran nettopp Sevilla.

Lagnyheter

José María Giménez og João Félix gikk av med skade mot Cornellá, men skal være klare til kamp igjen. Den eneste som sliter med skade skal være Héctor Herrera som fortsatt ikke er helt matchfit. Dermed får vi følgende tropp: Oblak, Grbic – Trippier, Vrsaljko, Felipe, Savic, Giménez, Hermoso, LodiKondogbia, Koke, Saúl, Torreira, Llorente, Vitolo, Lemar, Carrasco – Félix, Suárez, Correa, Saponjic.

Vi tipper følgende ellever: Oblak – Trippier, Savic, Giménez, Hermoso, Carrasco – Llorente, Koke, Lemar – Félix, Suárez.

Før kampen

Før kampen: Real Madrid (H)

Published

on

Man snakker ofte om store kamper som en finale i Spania og denne kampen er definitivt verdig å bli kalt en finale. Det er klart for El Derbi Madrileño!

Atlético Madrid – Real Madrid: 16.15 (Strive Sports)

dsa

Kampen i dag mot Real Madrid er nok den viktigste i liga-sammenheng siden en viss kamp på Camp Nou i 2014. Det blir den første “finalen” som markerer starten på slutten av sesongen og dermed det som kan bli en heseblesende innspurt for de tre store klubbene. Ståa er slik: Atlético Madrid leder an før kampen to poeng foran Barcelona med to kamper mindre spilt (de vant sin kamp mot Osasuna 2-0 i går). Real Madrid ligger fem poeng bak med én kamp mindre spilt. Dermed ligger Atleti i en veldig god posisjon i inngangen til kampen og på den andre siden vil kun seier være godt nok for Real Madrid.

Erkerivalen kommer inn til kampen i god form hvor de har hentet seier etter seier de siste ukene. Unntaket fra dette kom nå på mandag hvor de spilte 1-1 mot Real Sociedad, dette poengtapet ga Atleti en viktig luke før årets viktigste kamp. De har på nok slitt enda mer med skader og fravær enn det Atlético Madrid har gjort, men også de begynner å fylle opp troppen igjen. Karim Benzema, Rodrygo og Federico Valverde blant andre har alle kommet tilbake fra skade.

Vi har snakket med Real Madrid-ekspert Shayan Jalilian fra Real Madrid Norge i forkant av kampen. Sjekk ut det intervjuet her:

Verdt å vite

  • Atlético Madrid har ikke vunnet mot Real Madrid siden den europeiske supercupen i 2018 hvor resultatet ble 4-2 etter ekstraomganger
  • Real Madrid er ubeseiret i sine seks kamper i alle turneringer.
  • Atlético Madrid har vært sterke på hjemmebane denne sesongen med kun ett tap på 12 kamper.

Lagnyheter

Kun José María Giménez er ute med skade, det er også meldt at Héctor Herrera ikke vil være med i troppen på grunn av personlige årsaker. Kieran Trippier er endelig tilbake og det samme er Yannick Carrasco! I tillegg har Thomas Lemar ristet av seg smellen fra forrige helg. Troppen er dermed komponert av:

Oblak, Grbic – Trippier, Vrsaljko, Savic, Felipe, Hermoso, Lodi – Kondogbia, Torreira, Koke, Saúl, Llorente, Lemar, Carrasco, Vitolo – Suárez, Correa, Félix og Dembéle.

Vi forventer følgende ellever: Oblak – Trippier, Savic, Felipe, Hermoso, Carrasco – Llorente, Koke, Saúl – Félix, Suárez.

Continue Reading

Før kampen

Før kampen: Villarreal (B)

Published

on

Diego Simeones menn må snu den negative dynamikken med en seier mot Villarreal som har vist seg å være en tøff motstander de siste årene.

Villarreal – Atlético Madrid: 2100 (Strive Sports)


En tøff motstander i svak form

Villarreal startet sesongen veldig godt under Unai Emery og lå tidlig godt an i kampen om en Champions League-plass. De har dog slitt endel i ligaen etter nyttår og har falt godt bak teten den siste perioden. De innehar nå syvendeplassen og må kjempe med Real Betis og Real Sociedad om Europa League-plassene slik ståa er nå. Europa League er forøvrig en turnering de gjør det meget godt i hvor de nettopp slo Salzburg overbevisende over to kamper.

Atlético Madrid har også slitt den siste tiden og har nå tre kamper uten seier! I tillegg har man nå sluppet inn mål i samtlige av de åtte siste kampene. Men laget har fortsatt en veldig god posisjon i ligaen hvor de ligger tre og to poeng foran Real Madrid og Barcelona som har henholdsvis én og to kamper mer spilt. Men på grunn av den siste tidens svakere resultater er det lov og si at dette er en “must-win” for Atleti og dette på en stadion hvor man har slitt veldig de siste årene.

Verdt å vite

  • Luis Suárez har gått målløs av banen fire kamper på rad. Det er hans lengste rekke i Atlético Madrid
  • Atleti har ikke vunnet på Estadio de la Cerámica siden 2015! Den gang scoret Fernando Torres det avgjørende målet.
  • Villarreal står med tre uavgjorte og ett tap på de fire siste kampene.

Lagnyheter

Sime Vrsaljko og Héctor Herrera er tilbake fra hhv. skade og Covid-19 med det så er det kun Yannick Carrasco, José María Giménez og Kieran Trippier som mister kampen mot Villarreal.

Oblak, Grbic – Vrsaljko, Savic, Felipe, Hermoso, Lodi – Koke, Kondogbia, Saúl, Torreira, Herrara, Llorente, Lemar, Vitolo – João Félix, Suarez, Correa og Dembéle.

Forventet ellever: Oblak – Vrsaljko, Savic, Felipe, Hermoso, Lodi – Llorente, Koke, Lemar – Correa, Suárez.

Continue Reading

Før kampen

Før kampen: Chelsea (H)

Sesongens åttendedelsfinale i Champions League skal spilles, først på “hjemmebane”.

Published

on

Etter at Atlético Madrid trakk Chelsea i første utslagsrunde i sesongens Champions League har det skjedd et par endringer i frem mot oppgjøret. Engelske lag har ikke fått lov til å entre Spania for å spille sine kamper i europeiske konkurranser. Dermed har Atleti måtte sett seg nødt til å finne en nøytral bane hvor de kan spille sin “hjemmekamp”. Returoppgjøret blir likevel å være på Stamford Bridge, Chelseas hjemmebane. Banen Atlético har funnet seg er National Arena som ligger i București, Romania. Troppen reiste dit allerede på søndag for å forberede seg til dagens kamp.

Om motstanderen

Chelsea har etter årsskiftet byttet hovedtrener, Frank Lampard gikk ut og tidligere PSG-trener Thomas Tuchel kom inn. Tuchel har til nå ledet Chelsea i 7 kamper, med 5-2-0 i resultater. Til tross for en god mengde poeng har ikke prestasjonene i hver enkelt kamp vært helt overbevisende, sist i uavgjortresultatet mot Southampton. Men totalt sett er laget inne i en positiv periode, mens de rødhvite fra Madrid har hatt utfordringer de siste ukene.

I en mot en-statistikken mellom lagene opp gjennom årene i europeiske konkurranser. Hvert lag har hatt to seire, tre uavgjort og begge lag har scoret 11 mål. Laget som for øyeblikket ligger på 5. plass i Premier League vil forsøke å få med seg et best mulig resultat i dette oppgjøret for å kunne ta seg videre fra en åttendedelsfinale for første gang siden 2013/2014-sesongen, hvor de røk ut i semifinalen.

Verdt å vite

  • Diego Simeone har aldri tapt en hjemmekamp i Champions Leagues utslagsrunder som trener for Atlético Madrid, 9 seiere og 4 uavgjort.
  • Atlético Madrid har kun sluppet inn 1 mål på sine siste 12 hjemmekamper av samme art som har blitt spilt på Vicente Calderón eller Metropolitano.

Lagnyheter

Giménez, Carrasco, Herrera, Vrsaljko og Trippier er utilgjengelige før dagens kamp.

Oblak, Grbić, San Román – Lodi, Savić, Felipe, Hermoso, Garcia, Ricard – Kondogbia, Torreira, Koke, Saúl, Lemar, Llorente, Vitolo – Félix, Correa, Suárez, Dembélé, Camello

Mulig ellever er:

Oblak; Ricard, Savić, Felipe, Hermoso, Saúl; Llorente, Koke, Lemar; Félix, Suárez

Continue Reading

TABELLEN

Trending