Før Kampen: Valencia (B)

Da går turen til øst-kysten av Spania når Atlético Madrid gjester selveste Estadio Mestalla i serierunde 24 av La Liga. Det er duket for et spennende oppgjør hvor seier kun er godt nok i kampen om Champions League kvalifisering og Los Rojiblancos møter tøff motstand i et Valencia-lag som er hakk i hel på tabellen.

Valencia CF – Atlético Madrid 21:00 (Strive, Unibet TV)

Atlético Madrid fikk endelig seieren som trengtes for å holde følge i toppen av La Liga i forrige helgs oppgjør mot et reservepreget Granada. En maktdemonstrasjon var det derimot ikke, og Atlético sliter fremdeles offensivt, med få ekte spisser tilgjengelig. Dagens kamp blir en generalprøve til 8-delsfinalen i Champions League kommende tirsdag mot fjorårets mester Liverpool. Forrige kamp lagene møttes endte det uavgjort (1-1). Cholos menn har enda ikke vunnet mot noen av topp-klubbene i Spania: Real Madrid, Barcelona, ​​Sevilla, Valencia og Real Sociedad. En seier i dagens kamp er nødvendig om Atlético skal kunne holde grepet om Champions League plassen. Alt indikerer at det vil bli en fantastisk kamp når Champions League-plassen står på spill.

Om motstanderen

Valencia er i skrivende stund på en syvende plass i La Liga, og ble slått av Atléticos byrival, Getafe, i forrige serierunde. Av de 23 kampene Valencia har spilt så har de vunnet 10, syv endt uavgjort og seks tapt. Valencias farligste spiller denne sesongen har vært Maximiliano Gómez med sine ni mål på 20 kamper. Valencia har hatt vekslende resultater denne sesongen, men mest imponerende var deres seier mot Barcelona (2-0) i 21 serierunde. På Mestalla har derimot Valencia vært gode, hvor de enda ikke har tapt i La Liga denne sesongen og de er det tredje beste laget i toppdivisjonen på hjemmebane. De har vunnet deres tre siste liga-kamper på hjemmebane, hvor de har holdt nullen i de siste to. Rodrigo Moreno, som lenge var ryktet til Atlético, blir ikke å se i dagens kamp grunnet skade.

Verdt å vite

  • Valencia har ikke vunnet deres siste 10 La Liga kamper mot Atleti (fire uavgjorte, seks tap).
  • 10 forskjellige Valencia trenere har møtt Atleti siden Simeone tok over og kun to av disse har klart å vinne mot Cholos menn: Mauricio Pellegrino (November 2012) og Nuno Esposito Santo (Oktober 2014)
  • Celades lag har vunnet deres siste tre liga kamper på hjemmebane, hvor de har holdt nullen i de siste to.
  • Atleti har kun tapt én av de siste fem La Liga kampene som ble spilt på en fredag (to seiere, to uavgjorte og ett tap). Siste tap på en fredag var mot Espanyol i desember 2017.
  • Ángel Correa har scoret i hans siste tre ligakamper mot Valencia (tre mål totalt).

Lagnyheter

Den offisielle troppen til dagens kamp er; Adán, Oblak, Giménez, Arias, Lodi, Savić, Felipe, Hermoso, Vrsaljko, Thomas, Koke, Saúl, Lemar, M. Llorente, Vitolo, Carrasco, Morata, Correa & Ricard.

Følgende lag har blitt testet ut på treningsfeltet av Simeone i forberedelsen til dagens kamp (4-4-2); Oblak – Arias, Savic, Felipe, Lodi – Llorente, Koke, Thomas, Saul – Vitolo og Correa.

Spillere ute med skade: João Félix, Diego Costa, Trippier & Herrera.

En gladnyhet er at Morata er tilbake og forsterker angrepsrekken. Det blir et spørsmål om spilletid for Morata som returnerer fra skade og som sannsynligvis blir hvilt til Liverpool kampen kommende tirsdag. På spørsmål om Morata var klar til kampen mot Valencia var derimot Simeone tydelig i sin tale: «Ja, han er klar til kampen».

Resten av spørsmålene Simeone svarte på i gårsdagens pressekonferanse kan du lese om her!

Vamos Atleti!