Connect with us

Før kampen

Før kampen: Villarreal (H)

Published

on

Foto: Anadolu Agency/Getty Images

Lørdag ettermiddag entrer den gule ubåten Metropolitano, i en kamp hvor det blir viktig for Atlético å slå tidlig tilbake etter kampen i midtuken.

Atlético Madrid – Villarreal : 16:00 (Strive Sport, TV2 Sumo)

Etter en kamp som var frustrerende både for spillerne og Atleti-fansen på onsdag, venter det som, på papiret, er en større utfordring i femte La Liga-runde. SD Huesca forsvarte seg veldig godt på El Alcoraz og Atlético slet med å komme seg gjennom. Unai Emerys Villarreal blir trolig å forsøke å angripe i betraktelig større grad enn midtukens motstander. Men bortelaget skal møte sterk motstand og de har ikke slått Atlético siden mars 2018, den gang på El Madrigal. Sist lagene møttes vant Los Rojiblancos 3-1, i en kamp hvor både Koke og Félix imponerte.

Dette hadde Simeone å si på pressekonferansen før kampen:

– Vi starter La Liga og vi tar ting kamp for kamp, slik vi alltid har sagt. Kampen mot Granada, begynnelsen og andreomgang mot Huesca er linjen vi ønsker å følge i det vi jakter på. Vi håper på å ta kampen dit vi er komfortable, mot en rival med en ekstraordinær trener, som har gjort ting bra i mange lag.

Hvordan ser du dette året, et overgangsår eller streber du etter noe mer?

– Forrige uke sa vi det samme og jeg gjentar det. Det er en viktig sesong. Spillerne har vokst fra forrige sesong og vi vil ikke avvike fra “fra kamp til kamp”. Realiteten er det som gjelder, kampen mot Villarreal.

Om motstanderen

De gule fra Castellón tok seg til en god 5. plass i La Liga forrige sesong, og ble dermed sikret spill i Europaligaen. Til tross for dette fikk forrige trener Javier Calleja sparken og Unai Emery tok over før denne sesongen. Villarreal ligger for øyeblikket på 4. plass i La Liga med fire spilte kamper. To seire og et uavgjort, alle på hjemmebane, og et tap mot Barcelona på Camp Nou. Emery er kjent for å spille en relativt offensiv og posisjonsbasert fotball, og lagene hans ser ofte mye av ballen.

Coquelin er utilgjengelig, dermed kan det ventes at Parejo, Trigueros og Iborra starter for gjestene. Moreno, Guerro og Peña er også ute, samt Pedraza er tvilsom. Parejo er en av få som klarte å overliste Oblak direkte på dødball forrige sesong og er alltid farlig i slike situasjoner. Han har scoret to og hatt en målgivende på sine siste tre kamper mot de rødhvite. Gerard Moreno på sin side har vært involvert i fire av Villarreals seks mål denne sesongen mens Paco Alcacer har scoret tre. Dermed er det lag som får til å score mål som møter opp på Metropolitano i dag.

Verdt å vite

  • Siden år 2000 har Atlético Madrid og Villarreal møtt hverandre 27 ganger. Hvert lag har vunnet ti ganger hver mens de resterende selvsagt har endt i uavgjort.
  • Luis Suárez har vært involvert i sju mål på ti kamper mot Villarreal (fem mål og to målgivende).
  • Unai Emery har enda til gode å slå Diego Simeone siden han tok over Atlético Madrid. Åtte oppgjør med fire uavgjort og fire tap for spanjolen.

Lagnyheter

Giménez og Vrsaljko er de eneste som fortsatt ikke er tilgjengelige for Simeone til helgens kamp.

Troppen til dagens kamp er: Oblak, Grbic – Manu, Nehuen, Lodi, Savić, Felipe, Hermoso, Trippier, Ricard – Thomas, Koke, Saúl, Lemar, Llorente, Herrera, Vitolo, Carrasco – Félix, Suárez, Correa, Costa, Camello

Forventet startellever er: Oblak – Trippier, Savić, Felipe, Lodi – Correa, Koke, Saúl, Carrasco – Félix, Costa

Før kampen

Før kampen: Eibar (H)

«Vi ber dere kun om å dø for disse fargene, slik vi ville ha dødd for å bære dem. Åtte finaler gjenstår»

Published

on

Foto: Atlético Madrid

Slik lyder meldingen fra Frente Atleti før dagens kamp når Eibar kommer på besøk til Metropolitano.

Med Barcelona og Real Madrid i storform om dagen, og kun fire seire på de siste ti LaLiga-kampene, er det ikke lenger rom for flere feilskjær om det skal ende med noe stort denne sesongen.

– Vi har en veldig viktig kamp i morgen mot et lag som har det samme målet som oss: Å vinne. Vi har brukt hele uken på å tenke på dette oppgjøret, sa Diego Simeone på gårsdagens pressekonferanse, som savner fansen til stede.

– Vi har alltid følt dem nært oss gjennom disse årene. Det er logisk at når du er på banen, føler du det på en annen måte – og alt det de gjør, gjør oss veldig godt.

Motstanderen

Eibar har denne sesongen slitt stort i Laliga, og er sist før dagens kamp med fire poeng opp til trygg plass. Med kun 22 scoringer denne sesongen på 30 kamper, er det ingen lag som heller har scoret færre mål enn José Luis Mendillibars menn.

Atlético Madrid slet derimot stort i det forrige oppgjøret, da lagene møttes på Ipurua. Eibar-keeper Marko Dimitrovic (!) sendte først hjemmelaget i ledelsen på et straffespark, før Luis Suárez scoret like før pause og også sikret seier like før slutt på straffe.

Eibar må her klare seg uten vidunderbarnet Bryan Gil, samt Pedro Bigas, Yoshinori Muto, Roberto Correa og Pape Diop.

Verdt å vite

  • Marko Dimitrovic er én av to keepere (Yassine Bonnou den andre) som har scoret mål i LaLiga denne sesongen.
  • Atlético Madrid har kun vunnet én av de siste tre oppgjørene mellom lagene på Metropolitano.

Lagnyheter

Etter en periode med flere skader og problemer i troppen, er det til denne kampen kun Luis Suárez og João Félix som er utilgjengelige. Også Moussa Dembélé har fått klarsignal etter at han falt bevisstløs om på trening, mens Marcos Llorente er tilbake etter karantenen mot Real Betis sist. Det samme er Thomas Lemar, som er friskmeldt etter at han måtte trekke seg fra kampen mot Betis.

– Det gjør at vi har flere muligheter og at vi kan bruke de fem byttene. Jeg håper det lykkes, og at alle kan bidra, sier Diego Simeone.

Dermed ser kamptroppen slik ut:

Keepere: Ivo Grbic og Jan Oblak
Forsvarsspillere: J.M. Giménez, Renan Lodi, Stefan Savic, Felipe, Mario Hermoso, Kieran Trippier og Sime Vrsaljko.
Midtbanespillere: Geoffrey Kondogbia, Lucas Torreira, Koke, Saúl, Thomas Lemar, Marcos Llorente, Héctor Herrera, Vitolo og Yannick-Ferreira Carrasco
Angripere: Ángel Correa, Moussa Dembélé og Sergio Camello

Potensiell startellever: Oblak – Vrsaljko, Savic, Giménez, Lodi – Saúl, Koke, Herrera, Carrasco – Llorente, Correa

Continue Reading

Før kampen

Før kampen: Real Betis (B)

Atlético står ovenfor en viktig kamp mot Real Betis i morgen, borte på Estadio Benito Villamarín.

Published

on

Real Betis – Atlético Madrid : 21:00 (Strive Sports)

Diego Simeone møtte pressen før morgendagens kamp for å svare på spørsmål om blant annet tittelkampen.

Er du mer komfortabel når folket ser på deg som favoritt eller når de ikke tilskriver dere noen sjans?

– Du kjenner meg, jeg blir ikke ivrig når vi får skryt i våre gode perioder, ei heller blir jeg deprimert når det er en kompleks situasjon. Jeg jobber på samme vis, retter blikket mot sluttmålet, som er det som gjelder og men det viktigste er kamp for kamp. Betis har gjort det veldig bra, særlig de siste rundene.

Hvordan påvirker tapet av Llorente og Suárez planene dine?

– De blir ikke å være med, men vi har fortsatt mange spillere som kan score mål, slik som Lemar, Carrasco, Correa, Félix, Saúl…, i luftrommet har vi Giménez, Hermoso, Savić… For å vinne trenger du hele laget, og når man må kompensere for et tap av Suárez, som har scoret 19 mål, må vi selvsagt finne styrke i hele gruppen for å passe på oss selv.

Blir du å se El Clásico? Hva forventer du av Atlético?

– Vi kommer selvsagt til å se den, det er en av de største kampene i verden, alle ønsker å se den. To veldig sterke lag som startet sesongen dårlig, men begge er inne i en god periode, Barcelona i ligaen og Real i både liga og Champions League. Vi vil se på den men resultatet vil ikke endre på mye. Vårt mål er å skade Betis, som har jobbet veldig bra.

Verdt å vite

  • Real Betis har tapt 12 av sine siste 15 kamper mot Atlético Madrid i La Liga, hvor de ikke har klart å score i 10 av oppgjørene.
  • Manuel Pellegrini har enda til gode å slå Simeones Atleti i ligaen etter 5 oppgjør trenerne imellom.
  • Suárez og Llorente har scoret 55% av bortelagets mål denne ligasesongen og de rødhvite må dermed rette øynene mot en annen målscorer til kampen.

Lagnyheter

Suárez, Llorente og Kondogbia er alle ute med karantene etter å ha fått sitt femte gule kort for sesongen mot Sevilla. Dembélé er fortsatt på sidelinjen etter å ha svimt av på trening for to uker siden, mens Torreira er tilbake etter morens dødsfall.

Troppen til kampen er:

Oblak, Grbić – Giménez, Lodi, Savić, Felipe, Hermoso, Trippier, Vrsaljko – Torreira, Koke, Saúl, Lemar, Herrera, Vitolo, Carrasco – Félix, Correa, Camello

Mulig ellever er:

Oblak – Trippier, Savić, Giménez, Hermoso, Carrasco – Koke, Herrera, Lemar – Félix, Correa

Continue Reading

Før kampen

Før kampen: Sevilla (B)

Published

on

Landslagspausen er endelig over Atleti står foran en innspurt på ti kamper før alt er avgjort. Først ute er Sevilla på Ramón Sánchez-Pizjuán.

Sevilla – Atlético Madrid: 21.00 (Strive Sports)


Starten på slutten

Søndagens kamp blir den første av det vi definitivt kan si er innspurten i La Liga. Ti kamper gjenstår og Atleti leder ligaen før denne runden med fire poeng til Barcelona og seks til Real Madrid (som lørdag vant sin kamp og dermed er kun tre poeng bak). Atleti har den tøffeste kampen på papiret og reiser ned til Sevilla vel vitende om at det er et meget sterkt Sevilla-lag som ligger på fjerdeplass så langt. Sevilla har hatt god kontroll på fjerdeplassen en god stund nå og ser ut til å kunne ta den siste viktige Champions League-plassen uten veldig mye stress. De har dog slitt noe mer den siste tiden hvor de på sine siste ti kamper i alle turneringer kun har vunnet fire av de, med like mange tap og to uavgjorte på disse kampene.

Diego Simeone beskrev den kommende motstanderen slik på lørdagens pressekonferanse: – De er av de mest kompetitive lagene og har et av de beste lagene. De har mye forskjellig i troppen som er av de mest balanserte.

Atleti på sin side så ut til å være mentalt veldig slitne før landslagspausen startet, men klarte å dra i land en viktig seier mot Alavés rett før pausen. Serielederen har virkelig slitt den siste tiden med å dra i land trepoengere hvor de kun har klart å vinne fem av sine siste ti kamper i ligaen. Dette har gjort at Real Madrid og Barcelona har kuttet vesentlig på forspranget Atlético hadde.

Lagnyheter

Lucas Torreira har fortsatt fri etter å ha fått tillatelse fra klubben til å reise hjem pga dødsfall i familien. Yannick Carrasco er suspendert og Moussa Dembéle blir ikke med på grunn av hans uhell på trening. João Félix er usikker til kampen. Troppen blir dermed som følger:

Oblak, Grbic – Vrsaljko, Trippier, Savic, Giménez, Felipe, Hermoso, Lodi – Koke, Saúl, Llorente, Herrera, Kondogbia, Lemar, Vitolo – Luis Suárez og Ángel Correa.

Cholo har prøvd følgende ellever på trening: Oblak – Trippier, Savic, Giménez, Hermoso, Lodi – Llorente, Koke, Saúl – Lemar, Suárez.

Continue Reading

TABELLEN

Trending