Connect with us

Før kampen

Før kampen: Villarreal (H)

Published

on

Foto: Anadolu Agency/Getty Images

Lørdag ettermiddag entrer den gule ubåten Metropolitano, i en kamp hvor det blir viktig for Atlético å slå tidlig tilbake etter kampen i midtuken.

Atlético Madrid – Villarreal : 16:00 (Strive Sport, TV2 Sumo)

Etter en kamp som var frustrerende både for spillerne og Atleti-fansen på onsdag, venter det som, på papiret, er en større utfordring i femte La Liga-runde. SD Huesca forsvarte seg veldig godt på El Alcoraz og Atlético slet med å komme seg gjennom. Unai Emerys Villarreal blir trolig å forsøke å angripe i betraktelig større grad enn midtukens motstander. Men bortelaget skal møte sterk motstand og de har ikke slått Atlético siden mars 2018, den gang på El Madrigal. Sist lagene møttes vant Los Rojiblancos 3-1, i en kamp hvor både Koke og Félix imponerte.

Dette hadde Simeone å si på pressekonferansen før kampen:

– Vi starter La Liga og vi tar ting kamp for kamp, slik vi alltid har sagt. Kampen mot Granada, begynnelsen og andreomgang mot Huesca er linjen vi ønsker å følge i det vi jakter på. Vi håper på å ta kampen dit vi er komfortable, mot en rival med en ekstraordinær trener, som har gjort ting bra i mange lag.

Hvordan ser du dette året, et overgangsår eller streber du etter noe mer?

– Forrige uke sa vi det samme og jeg gjentar det. Det er en viktig sesong. Spillerne har vokst fra forrige sesong og vi vil ikke avvike fra “fra kamp til kamp”. Realiteten er det som gjelder, kampen mot Villarreal.

Om motstanderen

De gule fra Castellón tok seg til en god 5. plass i La Liga forrige sesong, og ble dermed sikret spill i Europaligaen. Til tross for dette fikk forrige trener Javier Calleja sparken og Unai Emery tok over før denne sesongen. Villarreal ligger for øyeblikket på 4. plass i La Liga med fire spilte kamper. To seire og et uavgjort, alle på hjemmebane, og et tap mot Barcelona på Camp Nou. Emery er kjent for å spille en relativt offensiv og posisjonsbasert fotball, og lagene hans ser ofte mye av ballen.

Coquelin er utilgjengelig, dermed kan det ventes at Parejo, Trigueros og Iborra starter for gjestene. Moreno, Guerro og Peña er også ute, samt Pedraza er tvilsom. Parejo er en av få som klarte å overliste Oblak direkte på dødball forrige sesong og er alltid farlig i slike situasjoner. Han har scoret to og hatt en målgivende på sine siste tre kamper mot de rødhvite. Gerard Moreno på sin side har vært involvert i fire av Villarreals seks mål denne sesongen mens Paco Alcacer har scoret tre. Dermed er det lag som får til å score mål som møter opp på Metropolitano i dag.

Verdt å vite

  • Siden år 2000 har Atlético Madrid og Villarreal møtt hverandre 27 ganger. Hvert lag har vunnet ti ganger hver mens de resterende selvsagt har endt i uavgjort.
  • Luis Suárez har vært involvert i sju mål på ti kamper mot Villarreal (fem mål og to målgivende).
  • Unai Emery har enda til gode å slå Diego Simeone siden han tok over Atlético Madrid. Åtte oppgjør med fire uavgjort og fire tap for spanjolen.

Lagnyheter

Giménez og Vrsaljko er de eneste som fortsatt ikke er tilgjengelige for Simeone til helgens kamp.

Troppen til dagens kamp er: Oblak, Grbic – Manu, Nehuen, Lodi, Savić, Felipe, Hermoso, Trippier, Ricard – Thomas, Koke, Saúl, Lemar, Llorente, Herrera, Vitolo, Carrasco – Félix, Suárez, Correa, Costa, Camello

Forventet startellever er: Oblak – Trippier, Savić, Felipe, Lodi – Correa, Koke, Saúl, Carrasco – Félix, Costa

Før kampen

Før kampen: Cádiz (H)

Published

on

Siste kamp før vi går inn i årets siste landslagspause skal spilles mot bortesterke Cádiz hjemme på Metropolitano.

Atlético Madrid – Cádiz: 21.00 (Strive Sports)


Et nytt møte med en gammel kjenning

Cádiz har lenge rotet nede på andre nivå i Spania, dette selv om mange ser på de som en av de som tradisjonelt skal være oppe på øverste nivå. Derfor er det knyttet stor spenning til hvordan de kan gjøre det i La Liga for første gang siden 2005/06-sesongen. Dette er også sist gang Atleti møtte de i en offisiell kamp, der kampene endte 3-0 på Vicente Calderón og 1-1 på Ramón de Carranza. Til nå har de gjort det sterkt, og vist at de virkelig hører hjemme i La Liga. Etter åtte kamper spilt befinner de seg på femteplass, likt med Atleti (Som har to kamper mindre spilt). Det som virkelig overrasker mange er at samtlige av deres fire seire har kommet på bortebane så langt denne sesongen. Hjemme har de dog slitt noe mer med to uavgjorte og to tap på de fire første.

Atleti kommer tilbake fra en lang reise til Russland, hvor de spilte 1-1 mot Lokomotiv Moskva. Selv om resultatet er noe skuffende så skal det sies at prestasjonen er blant de bedre Atleti har levert på bortebane de siste par årene. Kampen kunne og burde ha endt med en komfortabel seier til Atlético Madrid hvis effektiviteten var i nærheten av der den burde være. I ligaen har man prestert godt og ligger på en fjerdeplass med færre kamper spilt enn de over. Forrige runde endte i João Félix-show og 3-1-seier i en tøff bortekamp mot Osasuna.

Verdt å vite

  • Atleti har nå den fjerde lengste rekken som ubeseiret i La Ligas historie med 22 kamper. Kun tre lag har klart lengre. (Real Madrid, Real Sociedad og Barcelona).
  • Cádiz har vunnet 4/4 kamper på bortebane så langt denne sesongen.

Lagnyheter

Yannick Carrasco, Vitolo, Sime Vrsaljko og Diego Costa er definitivt ute i morgen. Thomas Lemar var usikker til kampen, men har blitt klar i siste liten. Troppen blir dermed følgende: Oblak, Grbic – Trippier, Ricard, Felipe, Savic, Giménez, Hermoso, Lodi, Sánchez – Koke, Saúl, Herrera, Torreira, Kondogbia, Correa, Lemar, Llorente, Valera – Félix, Suárez, Camello og Saponjic.

Forventet ellever er følgende: Oblak – Trippier, Savic, Giménez, Hermoso – Correa, Koke, Herrera, Saúl – Félix, Suárez.

Continue Reading

Før kampen

Før kampen: Lokomotiv Moskva (B)

Published

on

Anadolu Agency/Getty Images

Tirsdag er det igjen tid for en kamp i gruppespillet og motstanderen er Lokomotiv.

Lokomotiv Moskva – Atlético Madrid : 18:55 (Viasport 2)

For tredje gang på fire sesonger tar Atleti turen til Moskva for å møte Lokomotiv. Forrige sesong møttes lagene også i gruppespillet i Champions League, i den tøffe gruppe D sammen med Juventus og Bayer Leverkusen. Lagene møttes også i Europa League to sesonger før i andre utslagsrunde. Atleti har vunnet alle fire oppgjørene med en målstatistikk på 12-1. Forrige sesong scoret Félix mål i begge kampene, mens Felipe scoret det andre målet i Madrid mens Thomas scoret i Moskva. Begge kampene endte 2-0.

Om motstanderen

Lokomotiv Moskva ligger for øyeblikket på en 7. plass i den russiske ligaen. Laget kom på 2. plass forrige sesong som det nest beste laget etter Zenit, men har hatt en tyngre start på sesongen dette året. De er heller ikke i topp form for øyeblikket, med tre tap på rad i alle turneringer. De mangler for øyeblikket Mikhail Lysov som følge av skade, samt Rotenberg, Barinov og Ignatjev. Kun sistnevnte spilte kampen mot Bayern i forrige gruppespillrunde.

I Champions League denne sesongen har de klart uavgjort borte mot RB Salzburg og hadde et 1-2 tap hjemme mot Bayern München. I kampen mot tyskerne hadde de, til tross for over 25% mindre ballbesittelse, flere skudd på mål. Dermed kan ikke Atleti forvente at morgendagens oppgjør blir like overkommelig som tidligere kamper. De blir å møte motstand og russerne har nok lært noe fra de tidligere oppgjørene.

Verdt å vite

  • Atleti har vunnet 8 av sine 9 møter med russiske lag i europeiske mesterskap, hvor en endte uavgjort. Sist gang spanjolene tapte var mot Rubin Kazan i 2013 i Europa League.
  • Félix kan med scoring i morgen bli den første Atlético-spilleren som scorer mot samme lag tre ganger på rad i en europeisk turnering.

Lagnyheter

Costa, Vrsaljko og Carrasco er alle enda ute. Ellers stiller Atleti med en stor tropp til kampen.

Troppen er: Oblak, Grbić, San Román – Giménez, Manu, Lodi, Savić, Felipe, Hermoso, Trippier, Ricard – Torreira, Koke, Saúl, Lemar, Llorente, Herrera, Vitolo, Germán – Félix, Suárez, Correa, Camello, Šaponjić

Mulig ellever:

Oblak – Trippier, Savić, Giménez, Lodi – Correa, Koke, Torreira, Félix – Suárez, Llorente

Continue Reading

Før kampen

Før kampen: Osasuna (B)

Published

on

I helgens kamp tar Atleti turen til El Sadar for å møte Osasuna.

I midtuken fikk vi se et Atleti som til tider slet mot RB Salzburg hjemme på Metropolitano. Men takket være en viss ung portugiser stakk de rødhvite av med alle tre poengene likevel. Med tre seire og to uavgjort på de første fem La Liga-kampene denne sesongen har Atlético muligheten til å bykse opp på tabellen og over Real Madrid som for øyeblikket ligger på tredjeplass. Atleti har sammen med Barcelona, Elche og Sevilla kun spilt fem kamper sammenlignet med ligaleder Real Sociedad som har spilt sju. Derfor er hengekampene viktige for å klatre på tabellen i det som kan bli en veldig spennende sesong for Los Colchoneros, men de må gripe mulighetene de får.

Om motstanderen

Osasuna ligger for øyeblikket kun et poeng bak Atlético på tabellen men har en kamp mer spilt. De har vunnet tre av sine seks kamper hvor forrige seier kom på lørdag hjemme i Pamplona mot Athletic Bilbao. Fjorårssesongen så de ende på en 10. plass i ligaen hvor både Valencia og Villarreal måtte se seg slått på El Sadar. Dette var en særlig god plassering ettersom de kun rykket opp sesongen før sammen med Granada, som også imponerte.

Los Rojillos målvakt Sergio Herrera er for øyeblikket den som har gjort nest flest redninger i La Liga denne sesongen med 20 og ser seg kun slått av Valencias Jaume Doménech. Dermed får kveldens angrepsduo en mann å bryne seg på. De har flere spillere som er ute med langtidsskader, blant annet spissen Chimy Ávila, lagets toppscorer forrige sesong. Men også Aridane, Calleri, Darko og Brandon er ute.

Verdt å vite

  • Osasuna har tapt de siste fire kampene sine mot Atletico i La Liga, hvor de heller ikke har scoret en eneste gang.
  • Atlético er for øyeblikket på sin beste rekke med kamper uten tap i La Liga med 21 kamper.

Lagnyheter

Carrasco, Vrsaljko, Saúl og Suárez er ikke med i troppen i dag.

Troppen til kampen er:

Oblak, Grbić – Giménez, Manu, Lodi, Savić, Felipe, Hermoso, Trippier, Ricard – Torreira, Koke, Lemar, Llorente, Herrera, Vitolo, Germán Valera – Félix, Correa, Camello, Šaponjić

Forventet startellever:

Oblak – Trippier, Savić, Felipe, Hermoso – Correa, Herrera, Koke, Vitolo – Llorente, Félix

Continue Reading

TABELLEN

Trending