Forsvarstabber ødelegger i en meget svak kamp av Atleti

Bayer Leverkusen 2 – 1 Atlético Madrid

Atlético Madrid taper kampen noe som gir noe mer spenning i gruppa. Diego Simeone gikk for laget som avsluttet bra mot Sevilla i helgen, men det skulle vise seg at dette ikke endret inngangen til kampen. Atlético Madrid startet som det desverre har gjort på bortebane for mange ganger denne sesongen. En førsteomgang som Leverkusen dominerer (uten veldig mange sjanser) og hvor Atleti sliter med veldig med å holde ballen i laget. Sjansemessig skjer det veldig lite utenom noen få farligheter på dødball på Leverkusen sin side. Og det er nettopp her smellen kommer før pause, et hjørnespark hvor Leverkusen stiller opp mange mann på første stolpe og man avverger akkurat, før Aránguiz får ballen inn på fem meter igjen. Der hopper Thomas Partey opp helt alene, og header ballen på utrolig vis i eget mål. Med dette gikk vi til pause med 1-0 i sekken i det som hadde vært en forferdelig andre omgang.

Andre omgang starter bedre, aggressivt, høyere press og bedre presisjon. Med det kom det flere farligheter fra Los Rojiblancos, men nok en tabbe skulle ødelegge. Saúl som hadde blitt flyttet ned på venstreback (Lemar kom inn for Lodi) klarer ikke å komme opp i press nede på siden, og Leverkusen får lagt inn. Den ballen går rett til Mario Hermoso, som hadde spilt veldig bra frem til dette, han forsøker å klarere ballen men sklir i forsøket. Ballen går til Kevin Volland som med ett touch legger ballen fint til rette før han smekker ballen kontant i målet. Og med 2-0 har Atleti en meget vanskelig oppgave foran seg. Etter dette våkner laget, spiller generelt mye bedre og er faktisk ganske skapende. Kuriøst nok, kommer den gode perioden rett etter Costa hadde blitt tatt av. Lemar var en som gjorde forskjell tidlig, før både Vitolo og Héctor Herrera kom inn og endret en hel del. Morata satte ett mål etter fint forarbeid av Vitolo men er desverre offside. Reduseringen skulle komme sent, etter at Thomas Partey vendte opp på rundt 25 meter og spilte gjennom Morata, han tar ett fint touch og banker ballen i mål. Med dette står klokka på 93 minutter og kun to minutter igjen av den tillagte tiden. Nevnte Morata skulle få enda en stor mulighet, hvor han blir servert av en Leverkusen-spiller på alene med keeper, men en kombinasjon av en meget god redning og en litt for svak avslutning gjør at kampen ender med et 2-1-tap.

Spillerbørs:

Oblak (5): Burde kanskje vært noe mer dominant i feltarbeidet på dødballene, men kan ikke klandres for målene. Gjør en god redning på strek på en ball som nesten er i mål.
Arias (7BB): Bra nok en gang, og er den som skaper mest på sidene. Blir ikke utfordret mye defensivt.
Felipe (4): Litt mye slurv og mindre presis i dag enn vanlig. Sliter på dødballene.
Hermoso (5): Er en av de som viser riktig mentalitet i dag, og spiller generelt veldig bra. Men tabben han gjør er stor og gjør kampen veldig mye vanskeligere.
Lodi (4): Hans svakeste kamp utenom debuten, sliter litt defensivt og får det ikke til å fungere offensivt.
Koke (5): Svak i første, bedre i andre som resten, men ikke på topp i dag.
Thomas (4): Er en av de bedre offensivt, men sliter med å få tak i kampen. En uhyre svak heading som blir til selvmål rett før pause.
Saúl (4): Tungt i store deler av kampen, og kommer heller ikke opp i mann før 2-0, selv om innlegget egentlig ikke var spesielt farlig.
Correa (4): Forsøker både offensivt og defensivt, men får til svært lite, hans svakeste kamp på lenge.
Costa (2): Svakt, rett og slett. Det er ingenting som fungerer for øyeblikket.
Morata (6): Er borte i store deler av kampen, noe grunnet få baller å jobbe med. Men i det laget løfter seg så får også Morata vunnet en del dueller, scorer i femte kamp på rad men burde også gitt oss ett poeng rett etterpå.

Innbyttere:
Lemar (5): Starter greit og gir laget noe mer kreativitet, men det resulterer desverre igjen i lite.
Vitolo (6): Er veldig aktiv og gir laget noe nytt, kunne fort endt opp med mål/målgivende.
Herrera (IV).