Fra trippeltmestere til underdogs

2016/2017, 2017/2018 og 2018/2019, men lite tyder på at denne suksessen vil fortsette. Samtidig er det også gode nyheter for vårt damelag, Atlético Femenino, som de seneste årene virkelig har vokst frem.

En sommer preget av utskiftninger, trenerbytte og et Barcelona som virkelig har satset stort, har nærmest gjort oppgaven for Atleti Femenino umulig denne sesongen.

Sommeren 2019 minnet veldig mye om herrelaget sin sommer; mange spillere ble skiftet ut, viktige spillere forlot klubben og nye fjes kom inn. Blant de mer kjente spillerne forlot blant annet Jennifer Hermoso, Esther González og Andrea Falcón Atlético Madrid. Hermoso og Falcón tok begge turen til vår største konkurrent i Primera Iberdrola, Barcelona. Jennifer Hermoso ble toppscorer forrige sesong og har fortsatt i samme spor denne sesongen, hvor hun står med 16 mål etter 15 serierunder og halvspilt sesong.

Signeringene

Mange spillere ut, men like mange inn. Før sesongen ble totalt åtte spillere hentet inn i det som ble en smått kaotisk sommer hvor tidlig så veldig mørkt ut med tanke på spillerstallen. Så kom Olga Ovdiychuk, Charlyn Corral, Virginia Torrecilla, Toni Duggan, Sari van Veenendaal, Leicy Santos, Kylie Strom og Naiita Pantsulaia alle inn. Spesielt Charlyn Corral, som scoret over 20 mål i både 17/18 og 18/19, Sari van Veenendaal, som ble kåret til verdens beste keeper, Toni Duggan, engelsk landslagsspiller fra Barcelona og Virginia Torrecilla, spansk landslagsspiller, var det store forventinger til og var signeringer som ga nytt håp for Atleti Femenino sin framtid.

“De har en bedre stall enn oss, men Atleti vet bedre enn noen annen hvordan man skal kjempe, spille på sin egen måte og jobbe i en blokk. Vi vet at dersom vi ønsker å vinne mot Manchester City, Barcelona eller Wolfsburg må vi løpe tre ganger så mye som dem”, sa Amanda Sampedro, lagets kaptein, før sesongen – en sesong hvor Atleti igjen ville være store underdogs, og hvor Barcelona hadde signert Jenni Hermoso og Caroline Graham Hansen som to stjernesigneringer. Etter halvspilt sesong befinner Atlético Madrid seg på andreplass syv poeng bak Barcelona som på 15 kamper har scoret 62 mål (!). Atlético har scoret 30.

Trenerbytte

I oktober kom sjokknyheten: José Luis Sánchez Vera, lagets trener ba om å forlate klubben av personlige årsaker og en ukjent trener med navn Pablo López kom inn. Fundamentet ble revet ned. Laget måtte begynne helt på nytt.

Artikkelen fortsetter under tweeten

Enormt mye kritikk har blitt rettet mot lagets nye trener som i følge de som følger laget aller tettest, ikke får ut potensiale til laget. Allikevel har denne sesongen brakt fram et nytt stort høydepunkt for laget, da de kvalifiserte seg for kvartfinalen i Champions League etter å ha slått ut Manchester City i åttedelsfinalen. Her venter … Barcelona. Mer om dette øyeblikket og tidligere bragder kan du lese her.

Siden den gang har Barcelona enkelt og greit levert på et usannsynlig høyt nivå i serien, som for Atleti, er umulig å holde følge med. I kvartfinalen må det nærmest et mirakel til. Blant annet tapte man 1-6 på bortebane i serien mot Barcelona, men samme sifre får vi forhåpentligvis ikke se igjen når kvartfinalene venter i mars.

Storsigneringen

2. januar derimot kom nyttårsgaven til Atleti da supertalentet Deyna Castellanos – det nye store innen kvinnefotball sies det – signerte for Atleti til 2022 – framfor Barcelona, men spesielt Real Madrid, eventuelt Tacón, som var rapportert å være hennes nye klubb kun dager i forveien. I 2017 var hun topp tre i “The Best-kåringen”. Virkelig en signering som setter et standpunkt!

Helgen som var fikk hun også sin Atlético Madrid-debut da hun etter timen spilt kom inn mot Sporting de Huelva i en 1-0 seier. Allerede da fikk vi glimtvis se hennes storhet hvor hun også var nære scoring kun minutter etter å ha kommet inn. Her er det mye spennende i vente for Atleti!

Mye skal til for at det blir noe trofé å juble for denne sesongen også, men som dette laget har vist tidligere for oss, er ingenting umulig, og vi heier på dere! Supercopa de España, Copa de la Reina, Primera Iberdrola og Champions League-kvartfinale venter utover våren.

Adelante Atleti Femenino!