Connect with us

Etter kampen

Full pott i San Sebastián!

Published

on

Real Sociedad – Atletico Madrid 0-2

Det var en relativt rolig start på kampen før Álvaro Morata kom til kampens to første sjanser etter drøyt 20 minutter. Så smalt det, og det smalt to ganger. Álvaro Morata satte inn 1-0 på corner etter en stuss fra Diego Godin etter 30 minutter spilt. Kun minutter etterpå var han frempå igjen, og headet inn dagens andre og siste scoring etter et innlegg fra Koke.

Ting ble dog litt vanskeligere for Atlético Madrid den siste halvtimen da Koke ble utvist etter timen spilt. Real Sociedad klarte å skape litt trykk mot Jan Oblak sitt mål, men de helt store sjansene uteble. Alt i alt var dette en ganske solid og sterk borteseier fra Atlético Madrid.

Spillerbørs:

Oblak (6): Vanskelig å vurdere. Blir ikke satt på de helt store prøvene, men gjør jobben når det trengs, og har en god redning etter en heading utover i kampen. Ellers stille og rolig for sloveneren denne ettermiddagen.

Juanfran (6): Solid og ikke noe mer. Gjør jobben i førsteomgang som høyreback, men også som venstreback i andreomgang da Filipe Luis ble byttet ut i pausen.

Giménez (8): Stor kamp fra Uruguayaneren som virkelig er i ferd med å ta over arven etter hans stoppermakker, Diego Godin. Kriger, leder og sammen med Godin leverer han en meget sterk kamp, og tar ansvar når det trengs.

Godin (7): Også en god kamp fra uruguayaner nummer to. Utmerker seg kanskje ikke helt på samme måte som Giménez, men leverer en meget godkjent kamp og har god kontroll på det som kommer.

Filipe Luis (5): Rekker ikke å utmerke seg noe særlig før han blir byttet ut til pause med ubehag.

Lemar (6): En positiv kamp fra franskmannen som Cholo og oss andre har store forventninger til, men som ikke har slått til 100%. I dag var han derimot frisk, og leverer bra etter å ha fått sjansen fra start.

Rodri (7): Meget bra kamp igjen av Rodri som virkelig har vært en enorm signering. Har tatt opp arven etter Gabi på en enormt imponerende måte, og gjort savnet betydelig mindre. En spiller vi kommer til å få mye glede av i årene som kommer!

Saúl (6): Starter ikke kampen så enormt bra, men spiller seg veldig opp i andreomgang, og løper utrettelig med og uten ball. Gjør en meget viktig jobb med å dekke rom da Koke ble utvist.

Koke (6): Leverer ca. det samme som Saúl i dag, men det røde kortet trekker litt ned her. Unødvendig å pådra seg et rødt kort i den situasjonen, men gjør allikevel en god kamp fram til utvisningen.

Morata (8 BB): Helt avgjørende med sine to scoringer og godt å se han fortsette den fine formen han har vist. Leverer en bedre førsteomgang enn det han gjør i andreomgang, men alt i alt meget bra, og også bra i oppspillsfasen.

Griezmann (6): Ingen stor kamp fra Griezmann i dag, men selv om han ikke er direkte involvert gjør han veldig mange gode valg og roer ned når det trengs. Kunne hatt en assist til Arias mot slutten av kampen, men skuddet ble blokkert. Har spilt bedre kamper i det siste og denne sesongen, men absolutt godkjent.

Arias, Thomas Partey og Correa kommer inn i kampen, men ingen av spillerne utmerker seg ikke noe spesielt, så ingen karakterer her. Leverer helt på det jevne.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Etter kampen

Ingen cupbombe: Atlético lekte seg på hjemmebane som bortelag

Cupeventyret fortsetter.

Published

on

Foto: Atlético Madrid

RAYO MAJADAHONDA – ATLÉTICO MADRID 0-5

Girona, Cultural Leonesa og Cornellà. Det er lagene Atlético Madrid har feilet og røket ut mot på pinlig vis de siste sesongene i Copa del Rey.

Torsdag var cupen i gang for 2021/22-sesongen da Rayo Majadahonda, som opprinnelig spiller sine hjemmekamper på Atléticos treningsanlegg, tok imot Atlético som gjester (!) på Metropolitano.

Diego Simeone tok ingen sjanser og stilte et svært slagkraftig lag fra start. Og de utvalgte hadde ingen problemer med å ta seg enkelt videre til åttedelsfinalen i den spanske cupen.

En offsideplassert Matheus Cunha sendte gjestene i føringen allerede etter 17 minutter, før Renan Lodi hamret inn 2-0 ni minutter senere. Til pause sto det 3-0 etter at Luis Suárez omsider endte måltørken etter sine ni kamper uten scoring for klubben.

I 2. omgang fortsatte festen da innbytterne Antoine Griezmann og João Félix økte ledelsen ytterligere og sikret en komfortabel 5-0-seier.

Men et skår i gleden var det at en tydelig opprørt Griezmann måtte byttes ut med skade bare kort tid etter innhoppet. Franskmannen tok seg til baksiden av låret, og det så ikke bra ut med tanke på Villarreal og den spanske supercupen som er like rundt hjørnet.

I morgen trekkes åttedelsfinalen.

Continue Reading

Etter kampen

Correa-dobbel endte tapsrekken

2022 startet på best mulig vis.

Published

on

Foto: Atlético Madrid

ATLÉTICO MADRID – RAYO VALLECANO 2-0 (1-0)

Fire tap på rad – den lengste rekken under Diego Simeones tid som Atlético Madrid-trener var fasiten før årets første kamp da Rayo Vallecano kom på besøk til Metropolitano søndag ettermiddag.

Bare én gang tidligere, under ledelse av Ricardo Zamora i 1941/42-sesongen, hadde Atlético Madrid tapt fem kamper på rad.

Den statistikken ville definitivt ikke Diego Simeone være en del av.

Bare åtte minutter tok det før årets første gule kort kom – til Diego Simeone – som følge av protester. Atlético Madrid trøblet litt de første minuttene. Men deretter var det ingen tvil.

Ángel Correa sikret ledelse til pause med sin scoring etter 28 minutter – etter strålende forarbeid av både Rodrigo De Paul og Yannick Carrasco. Flere ganger hadde Rayo-keeper Luca Zidane, sønn av sin far, blitt satt på prøve. Luis Suárez burde ha endt måltørken tidlig, men leverte isteden en svak avslutning alene med keeper.

Fullt fortjent var det at Atlético Madrid ledet, og bare åtte minutter ut i 2. omgang så det enda bedre ut for Simeones menn. Igjen scoret Correa da Renan Lodi mottok ballen ute til venstre og slo et glitrende innlegg langs bakken.

Atlético Madrid hadde full kontroll også i 2. omgang og vant til slutt fullt fortjent 2-0 i det som kan ha vært Kieran Trippiers siste kamp. Engelskmannen er sterkt linket tilbake til England og Newcastle.

– Det er en stor glede for oss å starte året på denne måten. Vi spilte bra og det var veldig viktig for oss, sier tomålsscorer Ángel Correa etter kampslutt til rettighetshaver.

PS: Luis Suárez og José Maria Giménez pådro seg sitt femte gule kort i kampen og må stå over mot Villarreal i neste runde.

Continue Reading

Etter kampen

Ingen hjelp å få

Det ble en tung retur til Anfield.

Published

on

Foto: Atlético Madrid

Liverpool – Atlético Madrid 2-0

Atlético Madrid reiste til Liverpool og Anfield uten Antoine Griezmann (suspendert), Stefan Savic (suspendert), Thomas Lemar (skadet) og Marcos Llorente (skadet) i troppen. Diego Simeone valgte en 5-3-2-formasjon i kvartettens fravær, men uten stor suksess.

Som om ikke oppgaven var vanskelig nok da Sadio Mané satte inn 2-0 for hjemmelaget etter 21 minutter, ble den nærmest umulig da Felipe fikk et kontroversielt rødt kort etter 36 minutter. I forsøkte på å hindre en Liverpool-overgang anført av kampens andre målscorer, sparket den brasilianske midtstopperen ned Mané.

Overraskelsen var stor da dommer Danny Makkelie dro frem det røde kort og sendte Felipe av banen.

“Mot alt og alle”, skriver suspendert Antoine Griezmann på Twitter, tydelig misfornøyd med kveldens kampleder.

Det røde kortet var Atléticos tredje røde kort i løpet av de siste fire Champions League-kampene (Stefan Savic mot Chelsea og Antoine Griezmann mot Liverpool de to andre).

Liverpool startet 2. omgangen med et intenst press der de skapte mulighet etter mulighet. Til slutt havnet også ballen i nettet da Diogo Jota satte inn 3-0, men etter en VAR-sjekk ble scoringen annulert for offside.

Veien tilbake i kampen virket uhyre lang for et sjanseløst Atlético Madrid-lag. Men så var det håp – i noen få sekunder.

Luis Suárez fyrte løs fra drøyt 20 meter, via en Liverpool-spiller i mål. Men også her ble scoringen annulert etter en VAR-sjekk – etter at Giménez hadde vært i offside i forkant.

Héctor Herrera fikk en gyllen mulighet til å redusere etter 74 minutter, men skjøt dessverre utenfor.

Dermed endte det også til slutt 2-0 i favør Liverpool.

Continue Reading

TABELLEN

Trending