Connect with us

Pressekonferanse

– Getafe og Bordalás er fantastiske

Published

on

Diego Simeone var tilbake til LaLiga-sesongens nest siste pressekonferanse. Der var han var full av lovord om Getafe og hans kollega José Bordalás.


Jan Oblak har igjen tiltrukket seg interesse fra andre klubber…

– Det overrasker meg ikke, hvert år så vil de beste spillerene ha interesse fra de beste klubbene i verden, det er normalt at de leter etter de beste og vi har flere av de. Noen har dratt og noen har blitt værende, det er logisk at hvem som helst ville ønsket seg Oblak. Han er vår kaptein og jeg håper vi kan regne med hans arbeid fremover, han er enormt viktig for Atlético. Jeg gjentar meg igjen, det er normalt at de vil ha en keeper med hans ferdigheter og verdier. Han er veldig viktig innad i garderoben, som en av kapteinene har han klart å bli bedre som keeper og leder. Jeg håper han vil fortsette med oss fordi han er veldig viktig.

Er det obligatorisk eller en suksess å kvalifisere seg for Champions League?

– Det er et ansvar å kvalifisere seg samtidig som vi ser på veksten til klubben, denne har vi hatt ved å kvalifisere oss år etter år, noe som må fortsette for at vi skal vokse på flere fronter. Det er et ansvar og når man når det, så når vi et mål, noe som ikke alltid er enkelt i livet. Vi har alle mål i livet og vi forbereder og anstrenger oss for det. Men man når de ikke alltid fordi det skjer uforutsigbare ting. Med hell og arbeid har vi kvalifisert oss hvert år noe som har gjort at klubben har vokst og vi kan forbedre oss. Vi forbedrer oss som en konsekvens av målene, og slik vokser klubben videre.

Du har en fantastisk rekke mot Getafe, er det på grunn av det taktiske eller er det psykologisk?

– Det eneste jeg noterer meg når jeg ser Getafe er arbeidet til Bordalás, noe som er ekstraordinært. År etter år forbedrer de seg og kommer nærmere Europa og de øverste plassene. Dette med fantastisk innsats fra fotballspillere som er investerte i spillestilen. Enten man liker det eller ikke, de er kompetitive. Veldig få lag vil spille mot Getafe. Jeg ønsker de det beste, fordi måten de spiller på og hvordan holde seg til en planen er helt klar. De er kompetitive og det er respektabelt.

Hvor stor fordel ville det være at Atlético B kan rykke opp til Segunda?

– Alt det som kan sørge for at de unge kan utvikle seg i en liga som vil være vanskeligere vil gjøre alle godt. Nå har vi Riquelme og Manu her, så får vi se om treneren vil ha de med slik at vi sender dem nedover fredag. De jobber veldig bra og jeg håper de har suksess.

Med det dere har oppnådd, synes du der er logisk for fansen å være misfornøyd...

– Ja selvfølgelig, ansvaret vi har for å kvalifisere oss løslater oss ikke fra å være kravstore. Vi er de første som krever mer fra hverandre. Men vi spiller i en liga med to lag som vanligvis vinner. I England har de flere, men i Frankrike, Italia og Tyskland så varierer det ikke. Her har vi to, Barcelona og Real Madrid. Etter returen, så har Madrid vunnet ni av ni mulige. Vi har gjort det godt og har vunnet seks kamper og tre uavgjorte, så på de ni kampene har de gått fra oss med 6 poeng. Vi møter to ekstraordinære lag. I enkeltkamper og i utslagsrunder kan du vinne, men i lange turneringer så er det veldig vanskelig. På ti år så har kun Atlético Madrid gjort det. Vi har kommet på andreplass to år på rad tror jeg og de andre årene har vi blitt nummer tre. Vi prøver å komme oss nærmere med å kvalifisere oss til Champions League som base. Hvor vi skal fortsette å vokse og komme oss nærmere til de en dag ikke er på sitt beste. Da kan vi komme inn der.

Ventet du deg at laget ville være så gode etter pausen?

– Vi prøver alltid å se for oss det beste. Normalt sett starter vi bra før vi så har problemer i desember og januar. Dette fordi vi har da mange kamper og det blir mer krevende å holde på formen. Men vi har klart å avslutte sterkt nesten hver eneste sesong. Når vi fikk kampen vi hadde mot Liverpool så fikk vi en “boost” som gjorde at laget returnerte bedre. Og vi tok ansvaret med å ta igjen Real Sociedad, Getafe og Sevilla. Vi har gjort en veldig bra retur og konsekvensen har vært veldig gode resultater.

Tre uker på å forberede Champions League. Hvordan blir det?

Etter Real Sociedad kan du gjenta spørsmålet og jeg vil da svare på det. Nå har vi Getafe. En veldig tøff kamp, og deretter Real Sociedad som er i den samme kampen om plass i Europa. Vi kan ikke se lengre enn det, vi må spille hver kamp som om den er den siste.

Har klubbene et sosialt ansvar med tanke på Coronaviruset?

Det er ikke kun et sportslig ansvar, men også sosialt. Vi er alle i en situasjon som er ukjent. Det beste er å være forsiktige, med de forhåndsreglene de gir oss. Dette for å komme ut av slike situasjonene på best mulig måte, som er det alle vil skal skje.

Pressekonferanse

Simeone: – Forvent at vi vinner kamper

Published

on

Etter søndagens fantastiske kamp skal Atlético Madrid igjen spille kamp i morgen. Her får dere det han hadde å si:


Må du senke de høye forventningene denne sesongen?

– Jeg tenker ikke mye på verken skryt eller kritikken jeg få. Det er en del av det vi får fra journalistene og det de ser og vi må respektere jobben de gjør. Vi må ta én kamp av gangen. Motstanderen vår har gjort noen veldig bra kamper og vi vil få en vanskelig kamp på en stadion hvor de er sterke.

Tror du Costa blir i klubben slik som presidenten Enrique Cerezo tror?

– Når presidenten snakker så er alle andre bak han. Jeg støtter det han sa.

Må man la folket ha håpet?

– Vi kan ikke styre hva folket tenker. Det eneste vi kan gjøre er å styre det vi skal gjøre og det ansvaret vi har. Konkurransen her i Spania er som vi har sett før veldig tøff. Alle lagene vokser og konkurrerer alltid veldig bra. For å gjøre en god kamp i morgen så må vi levere likt som det vi gjorde her om dagen.

Er det viktig å beholde den gode stemningen for å nå målene deres?

I de 11 kampene etter pausen, utenom de to kampene mot Real Sociedad og Leipzig, så tror jeg vi leverte en veldig god periode. Vi ble bedre på treningene, på å presse høyere. Vi scorte flere mål, og fikk flere straffespark. Vi klarte å skape sjanser og påføre det andre laget skade i nesten alle kampene. Vi prøver å opprettholde denne linjen og jeg håper vi klarer det.

Har du sett noe på hvordan dere ikke skal bomme på like mange straffer?

Det er bemerker seg alltid at Atlético bommer og at det er laget som har bommet på flest i historien. Vi må se hvordan vi kan bli bedre. Vi prøver å trene på det, men det er vanskelig når man mangler adrenalinet man får i kampene. Saúl, som var den siste som tok en, har alltid svart veldig bra på utfordringen, som mot Barcelona. Det er fotball og man har også en keeper foran seg, som for hver gang møter opp enda bedre forberedt. Vi må se på hvordan vi kan forbedre oss, vel vitende om at det er en enestående situasjon hvor en spiller møter keeperen hvor det enten blir mål eller at alt er galt.

Er Luis Suárez klar for å starte? Er du bekymret for at han blir for viktig alene?

Vi jobber med han siden han kom. Han er ydmyk, selv med historien han har med seg. Han vil veldig gjerne starte å vise hvor viktig han kan være for laget på banen. Vi har mange flotte folk i garderoben som kommer til å hjelpe han for å forme en gruppe. Luis og gruppen ser ut til å gå overens. Vi får se i morgen hvem som starter. Det kan være at Costa og Suárez starter sammen eller kun én, men jeg ser for meg at begge spiller i løpet av de 90 minuttene.

Er det umulig at Cavani kommer denne sesongen?

Jeg snakker ikke om spillere som ikke er i troppen og som ikke kan hjelpe oss i morgen, noe som er det viktige. Alle vet hvem Cavani er, men for oss tenker vi bare på spillerne som er her for å hjelpe oss med å nå målene vi har.

Hvor er feilen med VAR?

Jeg skjønner spørsmålet ditt, men jeg håper dere skjønner at vi må være forsiktige med hva vi sier offentlig. Hvis jeg hadde meninger før, se for dere nå.

Bekymrer det deg at dine spillere skal spille kvalifiseringskamper i CONMEBOL (Sør-Amerika)?

Vi prøver å leve med dette viruset som påfører oss så mye skade. På vår side, som er fotballens, så har vi tester hele tide og vi følger med slik at alt kan fungere videre. Jeg regner med at de er forsiktige og følger ansvaret de har når de reiser og tar med seg viljen til å kjempe mot viruset.

Hvilken spillestil forventer man fra Atlético Madrid?

At de vinner kamper, noe som er den beste stilen i verden. På hvilken som helst måte, men med seier til slutt.

Hva gir det laget å spille med Luis Suárez og Diego Costa? Tror du at de kan passe sammen som Falcao og Costa eller Villa og Costa?

Jo bedre de jobber sammen, jo større muligheter har vi. Diego er annerledes fra Luis, han beveger seg mer til sidene, strekker på laget og beveger seg i rom. Vi har allerede sett at Suárez er mer en spiller for mindre rom, med små smarte bevegelser, som beveger seg nære mål og kan kombinere med spillere. Selvsagt kan de spille sammen, men vi må se når vi kan gjøre det. Det viktigste er at de to gir oss alt vi har. Diego med sin personlighet og Luis med sitt hierarki er to viktige spillere

Referatet til pressekonferansen er hentet fra: https://as.com/futbol/2020/09/29/primera/1601374713_489044.html

Continue Reading

Pressekonferanse

– Suárez er med i morgen

Published

on

Det er klart for sesongstart, og Diego Simeone er tilbake etter å ha testet negativt for korona. Han har møtt pressen før morgendagens kamp mot Granada hvor fokuset var på Luis Suárez.

Suárez’ ankomst

– Hans ankomst gjør at vi fortsetter å vokse. Det gir oss intern konkurranse. Han er en spiss som kan gjøre imponerende ting offensivt, og jeg håper at han kan fortsette å levere tallene som han har gjort historisk sett. Vi snakket med ham, og jeg snakket også med ham før han dro til Barcelona. Disse seks årene har vært utrolige. Lagkameratene har tatt han imot med stor glede og entusiasme. Vi håper at han kan tilpasse seg så fort som mulig.

Forbedring av laget

– Alle kjenner Suárez. Han er en stor referanse for laget. Vi kunne forbedre oss om vi fant en spiss som scoret flere mål enn Álvaro (Morata)… og når Suárez dukket opp, hva skal jeg si. Tallene snakker for seg selv. Vi var heldige som hadde Falcao, en veldig god Diego Costa og en god Griezmann som gjorde at vi kunne kjempe for alt. Vi håper at Suárez kan bli slik og at vi kan bli bedre enn forrige sesong.

Potensiell debut

– I går hadde han en lang dag. Han trente veldig bra. Jeg så ham med mye entusiasme. Han er i troppen, vi får se om det er fra starten eller om han kommer inn i andreomgangen.

Hans prestasjoner

– Man må se slutten av forrige sesong, hvor han avsluttet med flere mål. Han avsluttet med 21 mål etter å ha vært ute i flere måneder. Jeg håper han kan gjøre slik som Falcao, Costa og Griezmann. Dette vil gi suksessen som alle supporterne ønsker.

Continue Reading

Pressekonferanse

– Det eneste som betyr noe er å vinne

Published

on

Atlético Madrid mot Leipzig står for tur, og det er igjen tid for pressekonferanse før det som unektelig blir en av årets viktigste kamper.

Kommentarene til Nagelsmann og Leipzig om dere…

– Jeg vil ikke svare på kommentarene som andre kolleger gjør om oss, jeg har ingen kommentar til dette. I morgen skal vi spille en veldig viktig kamp, mot en klubb med en ung trener som gjør et fantastisk arbeid. De har unge spillere som spiller veldig bra, laget spiller veldig bra og prøver å skape mye. Det er et veldig bra lag, noe som tallene viser. De har endt som nummer tre i Tyskland og har vunnet like mange kamper som oss. Det eneste som betyr noe er å vinne.

Hvordan ligger dere an?

– Vi prøver å forberede oss til kampen på den beste måten vi kan slik at spillerne vet helt sikkert hva vi må gjøre for å påføre de skade. Dette med entusiasmen som en så stor turnering som Champions League bringer.

Er PCR-testene en bekymring?

– Jeg tenker ikke på noe som ikke angår kampen i morgen. Det er ikke bare viktig å vinne, det er det eneste som betyr noe for å gå videre i denne turneringen. Det som skjer etter torsdagen avhenger av resultatet vi får med oss. Jeg tenker ikke på noe som ikke gjør at jeg fokuserer på kampen i morgen. Det som folk mener, sier eller bestemmer seg står hver enkelt for. Vi er opptatte med kampen som skal spilles og å vite at vi møter et veldig bra lag med en fantastisk trener.“

Seieren på Anfield og betydningen den har nå…

– Det har gått mange måneder, og den entusiasmen som har kom med gikk ut etter karantenen. Nå har vi spilt ferdig La Liga og er klare for å starte på nytt i Champions League. Det som skjedde ligger bak oss, og det får stå i historien, noe som er veldig viktig for Atlético Madrid. Men nå begynner vi på en ny kamp som kommer i morgen.

Hvordan påvirker det at Vrsaljko og Correa er ute?

– At vi ikke kan ha Sime (Vrsaljko) med oss, som har jobbet så hardt for å komme tilbake gjør vondt. Og Correa har gitt hele sitt hjerte og er veldig viktig for oss. Det er to spillere som måtte bli igjen som er kjempeviktig for laget. Jeg håper vi kan ha de med oss senere i turneringen hvis vi går videre.

Continue Reading

TABELLEN

Trending