Connect with us

Etter kampen

– Helt klart den beste keeperen i verden

Published

on

Jan Oblak leverte et mesterverk da Atleti tok sin fjerde strake seier!

Atlético Madrid – Levante 2-1 (Correa, Felipe)

Han har gjort det mange ganger før, og igjen skulle Jan Oblak vise seg å bli avgjørende for Atlético Madrid da Levante ble slått 2-1 på hjemmebane, lørdag kveld.

Det så veldig lovende ut for Atlético da Ángel Correa satte ballen i nettet allerede etter 13 minutter spilt. Et strålende innlegg fra Kieran Trippier ble satt i garnet av argentineren etter en crosser ut mot den engelske høyrebacken fra Thomas Partey.

Kun tre minutter senere var vi like langt igjen da Rogér Marti utliknet for gjestene etter en rask dødballvariant hvor Atleti ikke fulgte helt med. En meget frisk åpning på kampen, som skulle bli enda friskere …

Atlético var neppe fornøyde med å slippe Levante inn igjen i kampen så tidlig, og to minutter etter utligningen satt den igjen for hjemmelaget da Felipe Augusto stanget en dødball fra Herrera i mål på imponerende vis. Et mål som også skulle vise seg å bli avgjørende til slutt.

Hyllest før start

HYLLEST: Filipe Luis fikk sin velfortjente hyllest fra Atlético-fansen i forkant av kveldens kamp for jobbene han har gjort med klubben i to perioder.

Matchvinner i bakre rekker

Den andre omgangen skulle vi ikke få se flere scoringer etter en første omgang som hadde gitt oss utrolig nok, tre. Sløste sjanser ga Levante muligheten til å komme tilbake i kampen, og på overtid var gjestene svært nære da Jan Oblak måtte ty til en eventyrlig redning etter en heading fra svært godt hold. På utrolig vis fikk Oblak slått ballen over mål ut til en corner, som Atleti slapp unna med.

– Oblak er helt klart den beste keeperen i verden. Når vi snakker om talent hører man alltid om spissene, spillerne på banen … Men talentet til Oblak er udiskutabelt, sa Levantes trener, Paco López, etter kampen.

Kveldens seier betyr dermed at Atleti nå står med fire strake seiere etter en tung periode, men sjansesløseriet er der fortsatt, som vi fikk se i dag.

– Vi lagde to mål, men hadde ti sjanser på mål. Uten tvil reddet Oblak oss, men vi må lukke kampen tidligere, sa Cholo etter kampen.

– Vi er fornøyde med å ha Oblak, han er den beste i verden. Igjen har han vist det, han ga oss tre poeng, fortsatte Ángel Correa med.

Spillerbørs

Oblak (8): Helt avgjørende for at det blir tre poeng i dag med to strålende redninger mot slutten av kampen som gjorde at Atleti vant til slutt.

Trippier (7): Målgivende på den første scoringen og er flere ganger med offensivt i dag, men med varierende hell på innleggene. Uansett en god kamp.

Felipe (7): Har vært god hele sesongen for Atleti og fortsetter på samme vis i dag. Noterer seg også for en scoring.

Giménez (8 BB): Strålende kamp igjen fra vår uruguayaner som virkelig har tatt opp arven etter sin landsmann og vår klubblegende, Diego Godin. Enorm.

Lodi (6): God kamp i dag også. Byttes ut litt etter timen spilt.

Correa (7): Noterer seg for en scoring og fortsetter å levere målpoeng. Gjør mye bra, men også frustrende å se på til tider. God kamp!

Herrera (8): Leverer en strålende kamp på midtbanen igjen. Kriger og vinner dueller, og er god med ballen i beina.

Thomas (7): Leverer en solid kamp, men blir slått av sin midtbanepartner i dag.

Saúl (6): Ingen stor kamp, men leverer på det jevne. Løper og sliter som alltid.

João Félix (4): Dessverre en meget skuffende kamp, og vi ser at selvtilliten fra pre-season ikke er på plass lenger. Mye slurv og ikke like sikker foran mål lenger. Nære scoring mot slutten av kampen.

Morata (5): Heller ingen spesielt god kamp fra Morata i dag, men han vinner en god del dueller i lufta mot Levantes midtstoppere. Kommer ikke til så fryktelig mange gode sjanser i dag, men burde kanskje hatt ett mål.

Unggutten Germán Valera fikk også sin Atlético Madrid-debut i dag da han kom inn fem minutter før slutt og erstattet João Félix. Han er den yngste debutanten vår med 17 år og 294 dager siden Borja Bastón debuterte i 2010.

NB! Vi beklager at artikkelen kom litt sent i kveld. Siden vår supporterklubb er basert på frivillig arbeid, så kan vi ikke alltid garantere noe umiddelbart 🙂

Forza Atleti!

Continue Reading

Etter kampen

Skuffende uavgjort for Atlético Madrid etter drømmestart

Published

on

Álvaro Morata sendte Atleti tidlig i ledelsen i det som så ut til å kunne bli en veldig bra kveld for Los Colchoneros. Celta Vigo og Fran Beltrán ville det dog annerledes.

Celta Vigo – Atlético Madrid 1 – 1 (Beltrán, Morata)

Etter 17 av 21 mulige poeng etter pausen sto Celta Vigo på motsatt banehalvdel på Balaídos. Selv med en noe bekymrende tabellposisjon så var det helt klart et lag med stort potensiale som tok poeng mot Atlético Madrid tirsdag kveld. Noe Álvaro Morata også anerkjente etter kampslutt:

– “En vanskelig bane å komme til, Celta spiller bra fotball. De ligger et stykke nede på tabellen, men med den fotballen de spiller og spillerne de har så kan de komme seg høyere på tabellen. Vi må nå målene våre, noe som er det viktigste, deretter kan vi starte å tenke på det som kommer i Champions League.”

Drømmestart for Los Colchoneros

Kampen startet tidlig i det sporet vi har sett Atlético Madrid i siden pausen med høy intensitet og stor gjennombruddskraft. Dette skulle gi resultater tidlig når Atleti står igjen høyt og presser Celta etter et balltap. Der vinner Marcos Llorente igjen ballen før han spiller den til Santiago Arias som var fri på høyresiden. Han spiller den videre til Correa på hjørnet av 16-meteren. Correa får kontroll på ballen og legger den nydelig inn til Álvaro Morata helt alene på bakerste stolpe. Morata setter enkelt inn 1-0.

Etter dette ser Atleti veldig komfortable ut og lar Celta spille ball uten at de skapte nevneverdige problemer. De rødhvite er raske fremover når de vinner ballen og spesielt høyresiden står frem og skaper problemer. Dette med Llorente og Arias i spissen. Disse skaper sammen trøbbel på det som var første omgangs største sjanse etter scoringen. Denne gang er det Llorente som stikker flott ned på høyresiden før han legger inn til Correa, men sistnevnte klarer ikke å avslutte på mål. Utenom dette skjer det ikke veldig mye og omgangen preges stort sett av forseelser, gule kort og mangler på den siste tredjedelen.

Tam andreomgang straffer seg

Det kan sies at kampen starter på stikk motsatt måte fra den første. Her skulle det være Celta som tok første stikk, i det de kom gjennom på Atleti sin venstreside. Der legger Brais Méndez fint inn til Fran Beltrán som avslutter på lekkert og noe heldig vis på en slags volley. Ballen daler utagbart over Jan Oblak helt oppe i hjørnet. Utlikningen er et faktum.

Atleti evner ikke å komme med et svar til dette og det er Celta som nå styrer kampen. Deres største farlighet kommer på nok en volley fra en lik posisjon på det vi så fra utlikningen, dog denne gang redder Jan Oblak fint. Selv om Celta har mye ball de første 20 minuttene av omgangen så skjer det veldig lite, og Simeone så ut til å vente lengre enn normal med å gjøre endringer. Dette kan dog skyldes fraværene av Diego Costa, João Félix og Yannick Carrasco. Med Herrera, Vitolo og Sánchez på banen så fikk Los Colchoneros noe friskere ben på banen og fikk mer kontroll på ballen. Dog uten veldig mange store sjanser. Kanskje derfor fikk vi se noe mer desperate forsøk fra Simeone med Thomas Lemar og Ivan Saponjic som fikk spille de siste minuttene. Resultatet var et par forferdelige ballmiss og et flott forsøk på langskudd var det vi fikk fra Lemar. Saponjic markerte seg ikke stort og Atleti må reise hjem til Madrid med kun ett poeng.

Spillerbørs

Jan Oblak (6): Kan ikke lastes for målet, gjør et par gode redninger utenom det.

Santiago Arias (7): Meget god begge veier, tredje sist på ballen før 1-0 og gjør generelt en veldig sterk kamp.
Stefan Savic (6): Solid igjen. Har en uheldig heading som nesten sender Aspas gjennom, men generelt veldig trygg.
José María Giménez (7): Fortsetter den gode trenden og står igjen frem som den lederskikkelsen Atleti trenger i de bakre rekker.
Renan Lodi (5): Helt på det greie, men mangler noe på den siste tredjedelen i dag. Tatt av tidlig rett etter at han er nære på å servere Llorente.

Ángel Correa (6): Ser ut til å være nærmere sin beste form. Fin målgivende.
Thomas Partey (5): Nok en kamp som Thomas sliter med å prege. Løper mye rundt og får endel ball, men klarer ikke kontrollere tempoet. Tatt av tidlig.
Saúl Ñíguez (6): Vinner mange dueller og er aktiv i det Atleti foretar seg begge veier. Dette spesielt i den første omgangen.
Koke (6): Mye av det samme gjelder for kapteinen som for Saúl. Dog litt mindre innflytelse enn vi har sett etter pausen.

Álvaro Morata (6): Jobber beinhardt som alltid, og står igjen på rett plass til rett tid.
Marcos Llorente (7): En av de beste igjen, denne gangen sammen med Arias og Giménez. Atleti mister mye gjennombruddskraft og kreativitet når han går ut.

Innbyttere:

Manú Sánchez (5): Kommer inn for Lodi på gult kort, men klarte ikke å prege kampen nevneverdig.
Vitolo (5): Er kreativ som alltid, men holder litt for lenge på ball noe som ødelegger
Héctor Herrera (5): Vanskelig kampbilde å komme inn i på midtbanen. Forsøker å få tak i ballen mye, uten å få veldig mye.
Lemar (IV)
Saponjic (IV)

Lagoppstilling: Oblak – Arias, Savic, Giménez, Lodi (Sánchez 68) – Correa (Lemar 73), Thomas (Herrera 68), Saúl, Koke – Llorente (Vitolo 68), Morata (Saponjic 88)

Continue Reading

Etter kampen

Atleti tilbake på vinnersporet da Morata scoret to

Published

on

Foto: Pressinphoto/Icon Sport via Getty Images

Atlético Madrid – Mallorca 3-0 (2-0) (Morata, Morata, Koke)

Tre dager etter at Atlético spilte 2-2 på Camp Nou, var det nok en gang ny kamp i vente for Los Rojiblancos. Mallorca var motstander på Metropolitano uten sin toppscorer Ante Budimir, og Atlético ble regnet som store favoritter i forkant av kampen.

Det var det god grunn til.

Atlético Madrid hadde få problemer med å gjøre jobben hjemme mot Mallorca, og rundspilte til tider gjestene fra feriedestinasjonen til oss nordmenn. Álvaro Morata var tilbake på scoringslisten og scoret intet mindre enn to ganger, mens Koke scoret kampens tredje og siste mål.

– Jeg er veldig fornøyd med de to målene og seieren. Vi visste at det ville bli vanskelig. Vi er i god form og er veldig fornøyde, sier Morata etter kampslutt.

Rundspilte Mallorca

Første omgangen fra Atlético var virkelig av det underholdende slaget. João Félix, Marcos Llorente og Álvaro Morata, sammen med Yannick Carrasco, produserte sjanser på løpende bånd – og Mallorca klarte tidvis ikke å henge med. Det var derfor fullt fortjent ingenting å klage på da Atleti gikk opp i 1-0 etter halvtimen spilt.

Álvaro Morata rev seg fri inne i 16-meteren, ble lagt i bakken og dommer Alberola Rojas pekte på straffemerket. Morata skulle ta straffen selv. Manolo Reina reddet, men Morata fikk et nytt forsøk da Mallorca-spiller Sedlar hadde vært for raskt inne i 16-meteren. Da gjorde han ingen feil og satte den kontant i nettet.

Like før pause var Morata involvert igjen. Marcos Llorente mottok ballen inne i 16-meteren og satte fart langs høyresiden som han har gjort så mange ganger tidligere. Han slo inn og på åpent mål kunne ikke Morata gjøre annet enn å doble ledelsen.

Den andre omgangen skulle vise seg å bli av det langt mer roligere slaget, men helt enda var ikke Atlético enda. Litt heldig var Koke da han fra 25 meter testet skuddfoten. Forsøket gikk via en Mallorca-spiller og i mål. Kokes tredje mål i LaLiga denne sesongen.

Spillerbørs

Oblak (6): Har ingenting å gjøre.

Trippier (6): Ikke veldig mye involvert i dag, men har noen fine løp. Blir heller ikke utfordret.

Savic (6): Blir satt på svært få prøver og har full kontroll.

Giménez (7): Bunnsolid defensivt igjen. En meget god blokk i den andre omgangen blant annet.

Sánchez (5): Sliter litt med Kubo, men gjør ellers en helt godkjent kamp. Livlig offensivt spesielt i den første omgangen.

Llorente (7): Han har vært enda bedre i det siste, det har han. Men han er fortsatt god, og nok en gang involvert i en scoring. Umulig å stoppe når han setter fart.

Koke (6): Stabil. Utmerker seg ikke noe spesielt i dag. Får seg en scoring.

Saúl (7): Nå er Saúl til å kjenne igjen på sitt beste. Strør pasninger, jobber og er meget god om dagen.

Carrasco (7): God igjen, livlig på venstresiden sammen med Manu Sánchez.

João Félix (4): Virkelig ikke hans dag i dag. Han forsøker, han skyter, men lykkes ikke – og lite stemmer for portugiseren i dag. Byttes ut grunnet en liten smell i ankelen.

Morata (7): Scorer to mål som selvsagt er et pluss. Er med å bidra når Atleti skaper en haug av sjanser den første halvtimen.

Lagoppstilling

Oblak – Trippier, Savic, Giménez, Manu Sánchez (Renan Lodi fra 62) – Llorente, Koke, Saúl (Thomas fra 80), Carrasco (Vitolo fra 55) – João Félix (Vitolo fra 55), Morata (Diego Costa fra 62)

Kveldens seier betyr nå at det er åtte poeng ned til Villarreal på femteplass som denne helgen møter Barcelona. Det er også fem poeng ned til Sevilla i skrivende stund.

Continue Reading

Etter kampen

Carrasco briljerte på Camp Nou

Published

on

Belgieren var svært toneangivende da Atlético tok med seg ett poeng fra Camp Nou tirsdag kveld.

Barcelona – Atlético Madrid 2-2 (Selvmål, Messi, Saúl x2)

Forutsetningene var satt: Barcelona måtte vinne, mens Atlético her hadde muligheten til å ta seg et steg enda nærmere Champions League neste sesong. Og det var Atlético som kunne si seg mest fornøyde etter kampen. To scoringer fra Saúl på straffe gjorde at Atleti fikk med seg ett poeng fra Camp Nou denne kvelden, mens Barcelona på mange måter sa farvel til LaLiga-trofeet.

– Vi har spilt en god kamp mot en stor motstander, sa en tydelig fornøyd Diego Simeone etter kampen.

Poenget betyr at Atlético i skrivende stund har syv poeng ned til Getafe på femteplass og to poeng ned til Sevilla på tredjeplass, når kun fem kamper gjenstår.

Høy intensitet

I løpet av de første minuttene var det Atleti som var farligst med et intenst press. Kampens første store mulighet for Los Rojiblancos kom etter et veldig godt frispark fra Carrasco. Frisparket gikk rett inn i boksen og streifet så vidt forbi hodet til Gimenéz og tåen til Costa.

Men det tok ikke lang tid før Barcelona tok ledelsen i det 11. minutt som følge av et selvmål. Barcelona fikk corner hvor Messi la inn ballen hardt på første stolpe. Der sto Diego Costa, som trolig ikke fikk helt med seg tempoet på ballen. Ballen traff Costa på innsiden av låret, gikk over Jan Oblak og i bortelagets mål.

Det tok bare 4 minutter etter scoringen før Atleti får straffe. Carrasco kommer på et fantastisk løp inn i feltet og lurer Vidal som treffer Carrasco i leggen. Costa får ansvaret fra 11 meteren og Ter Stegen redder. Men VAR bryter inn ettersom Ter Stegen ikke har noen av beina på streken før Costa får kontakt med ballen. Barcelona diskuterer avgjørelsen med dommeren men avgjørelsen står. Piqué og Ter Stegen får hvert sitt gule kort. Dermed får Saúl ansvaret for neste straffe og setter straffen lavt i høyre hjørne, flott straffe!

Etter noen begivenhetsrike første 20 minutter ble de neste tjue til dels uten noen spesielle situasjoner. Saúl fikk gult kort i 35. minutt etter en felling på Messi. Det var tydelig at Atleti spilte med tydelig selvtillit. I det 41. minutt får hjemmelaget frispark på ca. 25 meter hvor Messi prøver seg på mål. Frisparket viser seg å bli ekstra farlig ettersom det treffer hodet til Saúl som står i muren og får en stygg bane mot mål. Oblak står litt i ubalanse ettersom ballen nå får en annen retning, men klarer å klappe den over målet. De siste minuttene i første omgang ender med at Atleti får corner på motsatt banehalvdel, men situasjonen ender i ingenting og lagene går av banen med hvert sitt mål.

Straffe, straffe, straffe

Andre omgang starter på verst tenkelig vis. Før omgangen er spilt 4 minutter får Barcelona straffe. Felipe feller Semedo rett innenfor bortelagets 16 meter med en liten kakk i ankelen. Messi tar straffen og setter den iskaldt til venstre i målet med en lav panenka. Hjemmelaget tar dermed ledelsen.

Neste store mulighet kommer i 55. minutt når Atleti kommer på kontring. Llorente får lagt ballen ut til Arias som legger et strålende innlegg til Costa. Costa slår Vidal i feltet men sender ballen til venstre for mål. En sjanse Atleti virkelig burde ha utnyttet og å jevne ut resultatet.

Med timen spilt får Atleti sin neste straffe og kampens 4. Carrasco blir igjen felt inne i boksen ettersom Semedo er uheldig og spenner så vidt ben på vingen. Saúl får dermed ansvaret fra 11 meteren igjen og setter ballen helt nede i venstre hjørne igjen. Ter Stegen får hanskene på ballen men ballen sniker seg likevel forbi. Dermed sto det 2-2 på Camp Nou.

Cholo gjorde kun offensive bytter mot slutten av omgangen men til tross for at det var gode, friske ben som entret banen skapes det ikke nok fremover og kun Félix får et skudd på mål fra distanse.

Spillerbørs

Oblak (7): Får 5 skudd på seg i løpet av kampen der særlig frisparket fra Messi var farlig. Han gjør det godt i å forflytte seg tilbake for å stoppe skuddet. Han kan ikke bebreides for målene som slippes inn. Står stødig til tross for mye press fra hjemmelaget i begynnelsen av kampen.

Arias (6): Spiller en solid kamp. Jobber godt i forsvar og har små glimt i sitt offensive spill. Skaper et par farlige situasjoner blant annet med innlegg i boksen og skulle egentlig hatt en målgivende dersom Costa hadde satt headingen sin.

Gimenéz (6): Gjør en grei kamp og klarer å tøyle Suárez godt sammen med Felipe gjennom hele kampen. Gjør ingen store feil.

Felipe (6): Til tross for å være den som gir bort straffe spiller han bra. Det vises at Felipe er rusten og at det er hans første ligastart siden han kom tilbake fra skade. Vanskelig kamp for ham, men gjør en viktig jobb de siste 20 minuttene i å stoppe hjemmelaget.

Lodi (7): Den beste av de bakre fire. Er skummel på venstresiden av motstanders 16 meter og er alltid tilgjengelig på overlapp. Energisk både fram og bak og kombinerer flott med Carrasco.

Correa (5): Virker ikke helt å være i toppform siden prestasjonene han hadde tidligere i sesongen. Mister ballen og får ikke mye til fremover. Har noen få enkelte involveringer som kunne vært gode, men ender ut i ingenting.

Thomas (6): Spiller en grei kamp. Får få muligheter til å skape noe fremover, men gjør godt defensivt arbeid med taklinger og brudd av pasninger.

Saúl (8): Strålende kamp. Scorer begge målene for Atleti fra straffemerket etter Costa bommer på sitt forsøk. Sterk sammen med Thomas på sentral mot en Barcelona-midtbane med betraktelig fler menn.

Carrasco (9): Fantastisk prestasjon. Gode offensive løp, skaper mye og skaffer Atleti begge straffene i kampen. Vinner fortjent King of the Match.

Llorente (6): Ikke hans beste kamp etter ligarestarten, men gjør likevel ingen feil. Presser Barcelona høyt slik som vi har sett de siste ukene og gjør gode defensive løp.

Costa (4): Står for feilen som fører til at vi havner under. Ønsker å gjøre det godt igjen men bommer på straffen sin, men spiller til tross for frustrasjonen greit frem til han blir byttet ut. Plukker i tillegg opp et gult kort. Ingen god dag for Costa.

Innbyttere

Félix (6): Kommer inn for Llorente og har kun et skudd på mål fra 18 meter. Får kun tjue minutter på banen.

Morata (6): Hadde et skuddforsøk men fikk ingen innvirking på kampen.

Lemar og Vitolo: Fikk lite tid på banen. Ingen vurdering.

Lagoppstilling

Oblak (C) – Arias, Gimenéz, Felipe, Lodi – Correa (Vitolo, fra 84 minutt), Thomas, Saúl, Carrasco (Lemar, fra 84 minutt) – Llorente (Félix, fra minutt 69), Costa (Morata, fra minutt 76)

Continue Reading

TABELLEN

Trending