– Helt klart den beste keeperen i verden

Jan Oblak leverte et mesterverk da Atleti tok sin fjerde strake seier!

Atlético Madrid – Levante 2-1 (Correa, Felipe)

Han har gjort det mange ganger før, og igjen skulle Jan Oblak vise seg å bli avgjørende for Atlético Madrid da Levante ble slått 2-1 på hjemmebane, lørdag kveld.

Det så veldig lovende ut for Atlético da Ángel Correa satte ballen i nettet allerede etter 13 minutter spilt. Et strålende innlegg fra Kieran Trippier ble satt i garnet av argentineren etter en crosser ut mot den engelske høyrebacken fra Thomas Partey.

Kun tre minutter senere var vi like langt igjen da Rogér Marti utliknet for gjestene etter en rask dødballvariant hvor Atleti ikke fulgte helt med. En meget frisk åpning på kampen, som skulle bli enda friskere …

Atlético var neppe fornøyde med å slippe Levante inn igjen i kampen så tidlig, og to minutter etter utligningen satt den igjen for hjemmelaget da Felipe Augusto stanget en dødball fra Herrera i mål på imponerende vis. Et mål som også skulle vise seg å bli avgjørende til slutt.

Hyllest før start

HYLLEST: Filipe Luis fikk sin velfortjente hyllest fra Atlético-fansen i forkant av kveldens kamp for jobbene han har gjort med klubben i to perioder.

Matchvinner i bakre rekker

Den andre omgangen skulle vi ikke få se flere scoringer etter en første omgang som hadde gitt oss utrolig nok, tre. Sløste sjanser ga Levante muligheten til å komme tilbake i kampen, og på overtid var gjestene svært nære da Jan Oblak måtte ty til en eventyrlig redning etter en heading fra svært godt hold. På utrolig vis fikk Oblak slått ballen over mål ut til en corner, som Atleti slapp unna med.

– Oblak er helt klart den beste keeperen i verden. Når vi snakker om talent hører man alltid om spissene, spillerne på banen … Men talentet til Oblak er udiskutabelt, sa Levantes trener, Paco López, etter kampen.

Kveldens seier betyr dermed at Atleti nå står med fire strake seiere etter en tung periode, men sjansesløseriet er der fortsatt, som vi fikk se i dag.

– Vi lagde to mål, men hadde ti sjanser på mål. Uten tvil reddet Oblak oss, men vi må lukke kampen tidligere, sa Cholo etter kampen.

– Vi er fornøyde med å ha Oblak, han er den beste i verden. Igjen har han vist det, han ga oss tre poeng, fortsatte Ángel Correa med.

Spillerbørs

Oblak (8): Helt avgjørende for at det blir tre poeng i dag med to strålende redninger mot slutten av kampen som gjorde at Atleti vant til slutt.

Trippier (7): Målgivende på den første scoringen og er flere ganger med offensivt i dag, men med varierende hell på innleggene. Uansett en god kamp.

Felipe (7): Har vært god hele sesongen for Atleti og fortsetter på samme vis i dag. Noterer seg også for en scoring.

Giménez (8 BB): Strålende kamp igjen fra vår uruguayaner som virkelig har tatt opp arven etter sin landsmann og vår klubblegende, Diego Godin. Enorm.

Lodi (6): God kamp i dag også. Byttes ut litt etter timen spilt.

Correa (7): Noterer seg for en scoring og fortsetter å levere målpoeng. Gjør mye bra, men også frustrende å se på til tider. God kamp!

Herrera (8): Leverer en strålende kamp på midtbanen igjen. Kriger og vinner dueller, og er god med ballen i beina.

Thomas (7): Leverer en solid kamp, men blir slått av sin midtbanepartner i dag.

Saúl (6): Ingen stor kamp, men leverer på det jevne. Løper og sliter som alltid.

João Félix (4): Dessverre en meget skuffende kamp, og vi ser at selvtilliten fra pre-season ikke er på plass lenger. Mye slurv og ikke like sikker foran mål lenger. Nære scoring mot slutten av kampen.

Morata (5): Heller ingen spesielt god kamp fra Morata i dag, men han vinner en god del dueller i lufta mot Levantes midtstoppere. Kommer ikke til så fryktelig mange gode sjanser i dag, men burde kanskje hatt ett mål.

Unggutten Germán Valera fikk også sin Atlético Madrid-debut i dag da han kom inn fem minutter før slutt og erstattet João Félix. Han er den yngste debutanten vår med 17 år og 294 dager siden Borja Bastón debuterte i 2010.

NB! Vi beklager at artikkelen kom litt sent i kveld. Siden vår supporterklubb er basert på frivillig arbeid, så kan vi ikke alltid garantere noe umiddelbart 🙂

Forza Atleti!