Hva er det med Thomas Lemar?

Thomas Lemar, mannen med 16 mål og 21 assists på 75 starter i Ligue 1 for AS Monaco, sliter med å utgjøre noen forskjell i Atlético Madrid. I La Liga har han tre mål og tre assist på 29 starter, langt under forventningene. Lemar var mannen som skulle komplementere det etterlengtede behovet for offensiv slagkraft sammen med Antoine Griezmann, men den franske duoen ble aldri like samspilte som på landslaget.

€70 millioner betalte Atleti for den franske teknikeren og det var en rekordsignering. Ikke før hadde Atlético Madrid punget ut så mye for en spiller. Han var en av spillerne som ble hentet blant annet for å vise Antoine Griezmann at klubben hadde ambisjoner om å vinne trofeer. Det har vært en skuffelse så langt.

Det var forventet at den første sesongen skulle bli tung. Det er tross alt få spillere som går rett inn i Diego Simeones system og forstår hans tankegang. Situasjonen ble for alvor hakket verre når Lemar denne sesongen faktisk ser dårligere ut enn han gjorde forrige. Han viser vilje til å ta initiativ til å spille offensiv fotball og han løper mye, men det vil seg rett og slett ikke.

Man skulle tro at konkurransen mellom Lemar, Correa og Vitolo skulle gjøre så alle tre nådde makspotensialet sitt grunnet den interne konkurransen, men i stedet har samtlige levert under pari. Vitolo har vært den mest lovende av de, men slitt med skade.

Det begynner å bli vanskelig å se hvordan Atlético Madrid skal få det beste ut av Thomas Lemar, for han har hatt god tid til å tilpasse seg systemet og tankegangen. Det er ikke umulig at systemet og formasjonen kan ha en del av skylden, fordi han er ikke den første kantspilleren som har slitt i den trange 4-4-2 formasjonen. Det var helt annerledes i Monaco, hvor de spilte en mer offensiv og fri 4-3-3, som ga rom og mulighet for Lemar til å briljere.

Det er vanskelig å vite hva som er tilfellet med Thomas Lemar. Personlig tror jeg en formasjonsendring hadde gjort underverker for gutten, og jeg er heller ikke negativ til at han skal brukes i tier-rollen. Særlig når João Félix er ute og laget skriker etter kreativitet. Det hadde iallfall vært interessant å prøve, for han har ikke mistet talentet og ferdighetene på veien fra Monaco til Madrid. Det hadde vært synd å måtte gi opp prosjekt-Lemar allerede så tidlig. Kanskje motbeviser han oss allerede til helgen. Større mirakler har skjedd.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *