– Hvis du tror og jobber hardt, så kan det skje

🏆 Å vinne serien: Vanskelig
🏆🏆 Å vinne to ganger: Nesten umulig
🏆🏆🏆 Å vinne tre ganger: Du skaper historie

– Vi vet at dersom vi ønsker å vinne mot Manchester City, Barcelona eller Wolfsburg må vi løpe tre ganger så mye som dem, Amanda Sampedro.

I går skjedde det,

Atlético Femenino, vårt damelag, ble igjen historiske da man for første gang i klubbens historie kvalifiserte seg til kvartfinalen i Champions League etter å ha slått ut Manchester City sammenlagt (3-2) over to kamper i åttendelsfinalen.

Dette føyer seg bare inn i en rekke over historiske prestasjoner som dette laget nå har oppnådd de siste årene. I 2015/16 ble man cupmestere for aller første gang. Deretter fulgte man opp med lagets første serietittel i 2016/17-sesongen, før man fulgte opp med en ny sesongen etter, 2017/18-sesongen. Ikke nok med det! Man gjorde det igjen; for tredje gang på rad i 2018/19-sesongen på mange måter mot alle odds, før man i går kvalifiserte seg til en historisk kvartfinale i Champions League for aller første gang.

Mot alle odds,

For i en kvartfinale venter lag som Lyon, PSG, Barcelona, Wolfsburg og Bayern München. For å sette det litt i perspektiv, så har Atlético Madrid sitt kvinnelag et budsjett på 1,8 millioner euro per sesong (hentet fra forrige sesong). Til sammenligning har ligarivalene Barcelona, som man har slått de tre siste sesongene, et budsjett på 3,5 millioner euro – omtrent det dobbelte. (Tall hentet fra AS)

Lyon, som dominerer i Europa, har et budsjett på mellom 6-8 millioner euro per sesong og man satser stort, noe som gjør deres dominans enorm. I samme serie har PSG et budsjett på mellom 6-7 millioner euro. (Tall hentet fra footdelles.com)

Og ikke nok med det. Denne sommeren var det store utskiftninger i lagets tropp. Toppscoreren i Primera Iberdrola forrige sesong (den kvinnelige toppserien), Jennifer Hermoso, forlot klubben og dro til Barcelona, som igjen satser stort for å ta over tronen i Spania og hevde seg i Europa, med flere store signeringer, blant annet Caroline Graham Hansen.

Totalt var det åtte spillere som forlot klubben i sommer og det samme antallet spillere ble signert, blant annet VMs beste keeper, Sari van Veenendaal. Med så mange utskiftninger igjen i troppen vil det nærmest være et mirakel dersom man klarer det igjen, men man har gjort det før og ønsker å gjøre det igjen, som Amanda Sampedro, lagets kaptein sa; “De (Barcelona) har en bedre stall enn oss, men Atleti vet bedre enn noen andre hvordan man skal kjempe, spille på sin egen måte og jobbe i en blokk.”

Men ikke nok med det … 8. oktober ble det offentliggjort at suksesstreneren, José Luis Sánchez Vera, ikke fortsatte i klubben grunnet personlige årsaker. Dermed måtte man igjen start med blanke ark og 45 år gamle, Pablo López ble hentet inn.

Men i går skjedde det,

Atlético Femenino ble historiske igjen. Etter scoringer fra Ludmila og Ángela Sosa, som gjorde at Atlético vant 2-1 til slutt, så ble kvartfinale et faktum for første gang i klubbens historie. Mot alle odds.

Under feiringen av ligagullet i 2014 sa Diego Simeone; “Hvis du tror og jobber hardt, så kan det skje”

Dette laget er blitt et symbol på det. Ingenting er umulig og om man må løpe tre ganger så mye som motstanderen, så gjør man det.

Og i mars tidligere dette året, så var dette laget med på å sette verdensrekord i antall tilskuere for en klubbkamp for kvinner, når 60. 739 supportere møtte opp for å se toppkampen mellom Atlético og Barcelona.

Veien til toppen er fortsatt lang, men …

Hvis du tror og jobber hardt, så kan det skje.”
– Diego Pablo Simeone

Atlético Femenino, vi er stolte av dere!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *