Connect with us

Intervju

– Hvis vi kun forsvarer oss, skjer det samme som mot Juve

Published

on

Koke, har i forkant av kampen mot Sevilla, snakket med MARCA om João Félix, sesongen og oppgjøret som venter på Anfield neste onsdag.


Når laget så ut til å være på rett spor, ble det poengtap mot Espanyol. Hva skjer på bortebane?

– Det er sant at vi ikke får gode resultater på bortebane. Vi vet hvor vi må bli bedre i denne sammenhengen. Presse litt mer. Det gjør kampene våre vanskeligere, som i teorien skulle vært mer enkel og det koster oss en del. Vi må endre dette for å komme fremover. Som i de forrige kampene hvor vi har vært frampå med godt arbeid med og uten ball.

Kun tre seiere på 13 kamper utenfor Metropolitano… Med en slik rekke, er det vanskelig å nå sine mål?

– Det er sant at det er kamper hvor vi har kommet fra med veldig lite. Vi har tapt poeng i siste liten så det må vi endre. Utover uavgjortkampene mot Valencia og Espanyol så kommer dette fra starten av sesongen, det er ikke noe nytt.

Saúl uttrykte igjen sin irritasjon over å ha kastet bort nye 45 minutter; “disse kampene må vi ta tak i, selv med ballene”, sa Saúl. Hvordan ser Koke på det og hva tenker du om det?

– Noen ganger i situasjoner er motstanderen bedre, du er ikke i kampen. Disse kampene må vi ta tidligere. Denne sesongen må vi lære å lide for å kunne ta med oss. Slik tenker jeg som Saúl.

Etter mange år blant topp tre, er dere nummer fem. Ventet dere et så tøft overgangsår?

– Til slutt, er det sant at vi ikke er vant med denne situasjonen. Vi må spille hver kamp som om det er en finale, som på lørdag, mot Sevilla er en finale. For Champions League skal vi spille mot direkte rivaler som Real Sociedad, Getafe… du må ta dem.

Hva ville det ha betydd for garderoben og laget å være uten Champions League neste sesong?

– Nei, vi tenker ikke på det. Det ville vært et hardt slag for spillerne og klubben. Vi gjør alt som er mulig. Atlético må være i Champions League.

Og nå kommer Sevilla, en direkte rival for Champions League. Hva gjør Atleti på lørdag?

– Det er en finale. For å spille kamper som mot Liverpool eller Juventus må du være i Champions League. For oss er det en direkte rival. Hvis du vinner, har du et overtak innbyrdes. Vi må ta kampen slik som den er.

Ikke mot Real Madrid, ikke mot Barcelona, ikke mot Valencia… ingen seiere mot de store i La Liga. Hva mangler for å vinne disse kampene?

– Jeg vet ikke. Vi må analysere det. Vi har ikke stoppet å tenke. Også er det Villarreal og vi vant. Vi må ta et steg framover. Det er gjentagende, men det er sant at det er et overgangsår. Det er mange folk som har dratt og nye som må komme inn og tilpasse seg. Det som vi gjorde i begynnelsen av sesongen, litt etter litt gjør vi det for å bli bedre.

Det snakkes mye om at dette laget mangler karakterer som i tidligere epoker med Gabi, Godin, Raúl Garcia… mangler denne dårlige melken på banen i laget?

– Tiden. Man må gi tid til folk. Fra natten og til morgenen kan du ikke få denne karakteren. Du har det eller ikke har det. Hierarkiet er tatt når du har tyngden av laget. Det tar tid, men også er hver spiller ulik.

Hvordan opplever Koke sin første sesong som kaptein? Er det vanskeligere enn du hadde trodd?

– Vi er heldige som har en stor gruppe. Det er øyeblikk hvor du må ta et steg fram, men jeg er heldig som har så gode lagkamerater og gjør livet enklere.

Snakk om deg… det var dårlig da du fikk buing mot deg?

– Cholo sa det. På Calderón ble mange buet på. De tok meg.. men jeg var hos resten av stadion som sang og støttet. Du må respektere folk. Du kan kun jobbe for å gjøre det så bra som mulig og hjelpe.

Du ble skadet og returnerte til Supercopa hvor du igjen ble skadet og den verste rekken siden Simeone kom. Led du da uten å hjelpe i tap som mot Eibar, Cultural..?

– Du lider når du har en skade og ikke kan være med laget. Dette året har jeg hatt dårlig lykke med å slå den opp. Det ble en dårlig rekke. Det gjør deg hjelpesløs og sint at du ikke kan være med gruppen og hjelpe.

Gjennom denne rekken var folk skeptiske til om Simeones æra var over. Hvordan opplevde du det som kaptein og leder av laget?

– Jeg tror folk blir lei av å se de samme ansiktene. Cholo har gitt alt for Atlético og vil fortsette å gjøre det. Til slutt må vi respektere arbeidet. Det er nye folk som må tilpasse seg filosofien til treneren. Hvordan man spiller og konkurrerer. Som i hvert arbeid må du ha tålmodighet. Simeone har vunnet alt for det han har gjort her disse årene.

Etter åtte år. Kan du forestille deg Atlético uten Simeone på benken?

– Vi håper at det aldri vil skje, men en dag vil det skje. På samme måte som at Koke en dag vil dra, Saúl… Du kan ikke forestille deg det, men en dag vil det skje.

Koke returnerte og denne rekken stoppet, laget ble bedre. Følte du at jobben din ble anerkjent?

– Det er en fordel. Det er sant at det var en dårlig rekke og at laget så fungerte. Jeg ser kun etter å hjelpe, slik at Atlético kan komme høyest mulig.

Nå er Costa tilbake. Du har alltid forstått ham. Hvordan ser du han, hva mangler han for å være på sitt beste?

– Siden han returnerte (fra Chelsea) har han gjort store kamper og andre som ikke var like store, grunnet skader. Han har ikke vært heldig. Vi trenger den beste Costa og det vil ta form. Ryggtema er noe å være forsiktig med. Han har vært ute lenge og vi må være tålmodig. Klart vil si se ham mot slutten med denne gnisten og sulten som spiser alt for å gå fremover.

Vi venter også på João Félix. Er det et av de største talentene du har spilt med?

– Jeg har spilt med store spillere i Atlético og på landslaget. Han må tilpasse seg gruppen litt etter litt. Da han ble bedre, ble han skadet, han kom tilbake og ble skadet igjen. Man må være tålmodig. Fra natt til morgen tilpasser du deg ikke. Det skjedde med Griezmann, Agüero… Klart vil vi se João slik alle ønsker.

Kanskje er han for følsom til å ta Griezmanns rolle offensivt, selv med prislappen?

– Markedet er slik som med enhver spiller. Du koster mye om du er en stor spiller som João. Litt etter litt blir det konstruert en spiller som enhver Atlético-fan eller fotballfan ønsker å se. Han kan ikke løse alle problemene. Med Antoine tok det flere måneder.

“Med Antoine tok det flere måneder å tilpasse seg.”

Mange viktige spillere dro, ledere som Griezmann, Godin og Juanfran. Er det mulig å komme unna med så vonde avganger når alle drar samme år?

– Vi har veldig få igjen fra denne epoken med titler. Vi må konstruere en ny sterk gruppe, vi vil gjøre det litt etter litt. Dette året er et overgangsår, vi må vise oss godt frem i Champions League og La Liga for å beholde de spillerne vi har.

Kun 29 mål på 26 kamper. Hvorfor sliter Atlético så mye med mål, med så gode spillere offensivt?

– Mange ganger vil ikke ballen inn. Tidligere sesonger skjøt vi ett skudd og det gikk inn. Nå skaper vi sjanser, men vi misser dem. Så klart vil det løsne til slutt.

Det første møtet var en defensiv kamp. Hva venter du i returen?

– Det vil gjøre oss veldig tette, vi har sett få lag så direkte og intense. Vi må forsøke å vinne. Hvis vi forsøker å bare forsvare oss, skjer det som mot Juve. Vi må lære, ikke å gjøre det igjen.

Mot Juve hadde man også en ledelse. Vil dere tenke på det, for ikke å gjøre de samme feilene igjen?

– Vi kom ut med en holdning og en mentalitet som vi ikke kan ha i disse kampene. Vi må gå ut for å vinne, med en annen mentalitet.

Frykter du mest Anfield eller trioen til Liverpool?

– Jeg har aldri vært på Anfield og jeg trenger ikke å ha frykt, kun glød og entusiasme for å spille mot slike på en stadion med en slik historie. Det er dette som til slutt, er det store med Champions League.

Dere hadde 1-0 i München i 2016.

– Det er en av de kampene vi har lidd mest. Det sluttet aldri. De tok ledelsen, vi scoret og de scoret igjen. Det er eksempelet på at vi må forsøke å gå for et mål og score. Vi har 1-0, men vi må gå for seieren.

Er Champions League en besettelse etter to finaler?

Mer enn det, er det spennende. Vi har vært nære. Hvorfor skal vi ikke drømme? Vi får se hva som skjer på Anfield. Å løfte det som kaptein ville ha vært spektakulært. Et minne for hele livet.

Intervjuet finner du på spansk herContinue Reading

Intervju

– Jeg dro ikke til kina på ferie

Published

on

30. januar, da Atlético Madrid innså at Cavani-avtalen gikk i vasken, var det et kjent navn som dukket opp i jakten på en signering: Yannick-Ferreira Carrasco. To år etter at han forlot klubben var han nå tilbake. “Jeg ønsket å returnere hjem, det var spesielt”, sa Carrasco da om returen. Nå har han snakket med El Pais i forkant av kampen mot Espanyol hvor Carrasco er ventet å få sin første start.


Da du dro, var du et av de mest lovende talentene i Europa. Hvorfor dro Carrasco til Kina?

– I livet må du ta ta avgjørelser, velge de gode mulighetene for å endre eller ikke endre sted. Jeg veide opp det negative og det positive på skalaen og dro.

Hva var det positive og det negative?

– Det er personlige ting. Hver og en har en personlig hage.

Følte du …

– Tilbudet kom, jeg måtte bestemme meg raskt, i løpet av noen timer… Når du er ung tar du avgjørelser og jeg tok min. Se, her er jeg, jeg vet ikke om det var dårlig eller ikke.

Hvordan var opplevelsen?

– Som i alt, er det positive og negative ting. Jeg tror å dra 50 000 kilometer hjemmefra, å kjenne nye folk, annen kultur… Jeg har modnet mye. Å være viktig i Dalian Yifang gjorde at jeg modnet veldig mye, for jeg hadde mye ansvar på ryggen. Det første året måtte jeg være med å redde laget fra nedrykk, og i det andre året scoret jeg mål og ga målgivende som gjorde at laget vokste sammen.

“Nye” Carrasco

Hvor har du modnet?

– Da jeg kom hit første gang var jeg 20/21, jeg er fortsatt ung, men nå har halve karrieren min allerede passert. Jeg er mer rolig, jeg har vunnet erfaring i spillet, å takle presse, i arbeidet før kampene… Når du er mer ung sier du: “buah, jeg trenger ikke å jobbe, jeg trenger kun å gjøre det jeg gjør på banen med mitt talent og med det treneren ber om”. Med alderen slites kroppen din og du må ta vare på den, for det er din motor.

Har du blitt bedre på å løpe bakover?

– Defensivt? Tidligere gjorde jeg det ikke bra?

Det er det som har blitt hørt om ham.

– Jeg vet ikke om de sa det, men hvis du ikke spiller er det fordi du gjør det eller det, for en spiller som ikke forsvarer under Simeone, spiller ikke. Det er sant at det ikke er min fremste kvalitet, hvis ikke ville jeg ha vært back og ikke venstreving.

Lever du fortsatt av å drible?

– Det har ikke endret seg. Min styrke er å drible og min fart. Det kan være at jeg tidligere gjorde alltid med øynene lukket, og nå velger jeg mitt øyeblikk.

“Penger var ikke ønsket”

Et talent som deg, ville ha vært spesielt som Maradona – i Kina.

– Folk tar feil. De sier at å spille i Kina er enkelt fordi de ikke kjenner turneringen. Jeg løp mellom 10-12 kilometer per kamp. Det kan være folk som tenker at du drar dit som 33-åring, signerer din siste kontrakt og ikke bryr deg om du spiller bra eller dårlig. Kun for å tjene pengene. Dette var ikke mitt tilfelle, jeg ønsket å spille bra for å bli med på landslaget til Belgia og returnere til Europa. Jeg har kommet tilbake for mitt arbeid, jeg oppfylte, jeg dro ikke på ferie.

Fra det som sies, det virker som at det har vært en avtale hvor du har fått returnere, om du klarte å oppfylle det.

– Nei, i ett år har jeg ønsket å returnere, men de har ikke latt meg gjøre det. De blokkerte meg og jeg var trist og sint, men profesjonell. Jeg sa ikke “jeg tar pengene mine og spiller ikke”. Når jeg var på banen gjorde jeg jobben min. Jeg ønsker å takke presidenten og Rafa Benitez som nå lot meg dra og returnere til mitt hjem. For dem var en tøff avgjørelse fordi jeg var stjernen i laget.

For dem var det en tøff avgjørelse. Jeg var stjernen i laget.

Ble du bedre taktisk av Benitez?

– Ja, Benitez er en trener med klasse. Da jeg kom var det en kinesisk trener og det var komplisert, dro, med Schuster, bra. Etter det kom det en koreaner og det var vanskelig for oss utenlandske. Med Beintez ble det mer intensitet på treningen for de kinesiske spillerne. De europeiske var de beste taktiske som krevde ballen der og den kom. I China er det noen ganger det ikke skjer, du må gå å be om ballen, gjøre alt ditt arbeid. Det er gode kinesiske spillere, i viktige klubber er det enklere for de utenlandske spillerne fordi de har ikke de internasjonale kineserne. Hvis et europeisk lag spiller mot, vil det koste mye, det vil gå på det taktiske, hvor man løper litt som villmenn. De er ikke vant med det fra de var små slik som oss. Derfor åpnes det så mange akademier i Kina.

Yannick Carrasco har en avtale med Atlético Madrid ut sesongen på lån, men har sikret seg en veldig fin kjøpsopsjon. Hva den ligger på, kan du finne her!

Intervjuet er hentet fra El Pais.

Continue Reading

Intervju

– Atlético er ikke et lag Liverpool ønsket

Published

on

Sesongens høydepunkt kommer nærmere og nærmere. I morgen tar Atlético Madrid i mot Liverpool på vår stadion, Metropolitano, i åttedelsfinalen av Champions League.

Liverpool står med utrolige 25-1-0 i Premier League og vant sin gruppe i Champions League med lag som Salzburg, Napoli og Genk. Det er en fryktelig vanskelig oppgave vi nå står overfor når de suverene serielederne i England kommer på besøk.

Vi har snakket med Arve Vassbotten i den norske supporterklubben til Liverpool for å høre deres tanker før første oppgjør mellom disse to lagene. Det kan jo se ut som Liverpool nærmest er uslåelige for øyeblikket.

– Jeg skulle ønske jeg kunne si ja, men sesongen har vist at selv om Liverpool har vært ufattelig solide i Premier League, så har laget gått på en smell mot Napoli i Champions League. Men det skal sies at det er lenge siden tapet for Napoli 17. september, og Liverpool har hatt en utrolig evne til å få resultater ut av de fleste kamper siden da.

Atlético Madrid har ikke akkurat vært veldig imponerende denne sesongen, men har samtidig en historikk på hjemmebane i Champions League som viser at det umulige kan være umulig, selv mot Europas suverent beste lag.

Så, hvordan skal Atlético slå Liverpool? 

– Det vil jeg ikke si! Neida, nøkkelen ligger nok i å ta backene ut av kampen, for å hindre distribusjon til de tre foran, men det har vist seg flere ganger at selv om man lykkes godt med det, så er det ofte andre som står fram, så det er ikke enkelt. Wolves lyktes lenge godt med å presse Liverpool høyt og jakte Liverpool som få andre har gjort denne sesongen, men også de gikk tom for krefter til slutt og Liverpool avgjorde. Men om det er noen jeg frykter at skal løse «Liverpool-koden», så er det Diego Simeone . Det handler også om å ta vare på sjansene. Det er mange lag som har hatt gode muligheter mot Liverpool denne sesongen, og Liverpool har noen ganger vært litt heldige.

Respekt for hverandre

Liverpool var åpenbart et av lagene Atlético Madrid minst ville møte i en kamp som dette, men det er også flere som har spekulert i at Atlético Madrid samtidig er det laget i Europa med best forutsetninger for å takle Liverpool sine styrker på en best mulig måte – og kanskje til og med slå dem ut.

– Jeg tror for å være helt ærlig det var et av de lagene Liverpool helst ikke ville trekke, og i hvert fall for egen del så får man en litt ekkel følelse av Atletico. Det er tradisjonelt et lag som er vant til å skape problemer for større og angrepsvillige lag, og som både er i stand til å forsvare seg godt, men også har kvaliteter framover.

Så er spørsmålet om Atlético Madrid denne sesongen er gode nok til å klare dette. Det er vel liten tvil om at Atlético enda ikke har vært på sitt beste så langt, men at det er gitt et lite håp i forkant av denne kampen, med flere viktige spillere tilbake fra skade.

– Jeg har sett for lite til å skulle si så mye om det. Men jeg har jo registrert resultatene og er litt overrasket, spesielt etter kjøp av en type som Joao Felix, som virker så spennende.

Atlético Madrid møter her et lag som aldri før har tapt et dobbeltoppgjør i Europa under ledelse av Jürgen Klopp, forteller Vassbotten. Samtidig har ikke Atlético tapt hjemme i en utslagsrunde under Diego Simeone. Det kommer til å bli to intense oppgjør mellom lagene.

– Liverpool har aldri tapt en kamp over to kamper i Europa under Klopp, og den bevisstheten og seieren mot Barcelona sist sesong viser at ingen ting er avgjort uansett resultat i første kamp. Det er selvsagt alltid en sjanse, og det er utrolig mye som kan skje i slike kamper. Jeg kommer i hvert fall til å være nervevrak i 90 x 2, men jeg tror og håper Liverpool er for sterke denne sesongen.

For at Atlético Madrid skal klare nettopp dette, er man avhengig av at samtlige spillere står fram og leverer når det gjelder som mest akkurat nå. På spørsmål om hvem Liverpool frykter, er det en tidligere kjenning som igjen dukker opp hos Vassbotten.

– Diego Costa kan alltid være en kødden spiller å møte, selv om han vel bare har scoret et par ganger mot Liverpool tidligere. Men han ville nok elsket å påføre Liverpool et nederlag. Men om han blir klar eller ikke, så tror jeg det aller mest er det kollektive Liverpool bør frykte fra Atletico, og jeg kan vel se for meg at mye av det samme gjelder for hjemmelagets fans.

FRYKTET: Diego Costa er en av spillerne Liverpool-fansen frykter i forkant av møte med Atlético Madrid. Diego Costa sies å være klar etter sin langtidsskade.

Felles kjærlighet

Fernando Torres er en spiller med fortid i begge klubber og som også gjorde det bra hos begge og ble svært populær. Vassbotten har ikke noe ondt å fortelle om El Niño som forlot Liverpool og dro til Chelsea – som på den tiden var svært upopulært.

– En spiller som både fått hjerter til å banke og hjerter til å knuses på Anfield. Han scoret 65 mål for Liverpool i løpet av tre og et halvt år, og hadde et fantastisk samarbeid med Steven Gerrard, men avskjeden ble bitter og han hadde noen uheldige uttalelser den gangen som ikke falt i god jord. Men jeg tror kanskje det at han ikke lyktes så godt etter rekordovergangen til Chelsea, og det at han dro fra en klubb som hadde store problemer den gangen og som hadde mistet noen store profiler, kanskje gjorde det lettere å forstå i hvert fall når man fikk det på avstand. Og jeg tror mange flere har tilgitt ham enn Michael Owen. I Steven Gerrards veldedighetskamp sang The Kop den fantastiske sangen hans igjen, og han ble møtt med stående applaus.

Continue Reading

Intervju

– Simeone er som en far for meg

Published

on

Renan Lodi tok La Liga og Atlético Madrid med storm tidlig denne sesongen, men har den siste tiden ikke levert på samme måte som i høst. Den brasilianske venstrebacken har snakket med Esporte Interativo hvor han beskriver sin relasjon med Cholo.

– Vår relasjon er som far – sønn. Det er en type som jeg liker veldig, som har hjulpet meg masse.

Når det gjelder byttene den siste tiden, så virker ikke Lodi å være så veldig bekymret, men velger å holde hodet oppe.

– Frem til Granada-kampen forstod jeg ikke hvorfor jeg ble byttet ut, men jeg snakket med treneren etter det og han sa at alt var bra, at det bare var et valg. Jeg vet ikke hvorfor jeg blir byttet ut. Noen ganger bytter han meg ut, men alt er bra. Jeg har hodet på rett plass, jeg er rolig og tenker på å fortsette å jobbe for i de neste kampene, å spille 90 minutter.

Liverpool, “det beste laget i verden”

Denne tirsdagen spiller Atlético Madrid åttedelsfinale når en svært utfordrende motstander står på motsatt banehalvdel. Trolig den beste motstanderen i verden – også i følge Renan Lodi.

– Ja jeg tror det er det beste laget i verden fordi de har spilt to eller to og et halvt år sammen. Hele verden vet hvordan de spiller. Det vil bli en flott kamp og vi vil ha mye ansvar. Det er to kamper… vi må fortsette å jobbe, forklarer han.

 

Continue Reading

TABELLEN

Trending