Connect with us

Kronikk

Hvorfor endte det slik, Antoine Griezmann?

Published

on

Antoine Griezmann var lenge en av de aller største – elsket og hyllet. Til slutt skulle han ende opp som en av de mest forhatte spillerne i Atlético Madrids historie. Hvordan skjedde det?

30 millioner euro av ypperste kvalitet

Sommeren 2014 skulle Atlético Madrid finne gull. Den lille prinsen fra Macón, som befant seg i San Sebastián på den tid, Antoine Griezmann, ble hentet for drøyt 30 millioner euro fra Real Sociedad. I en sommer hvor Atlético nylig hadde vunnet LaLiga var det derfor knyttet store forventninger til denne signeringen.

– Et kjøp av ypperste kvalitet. Dette var ordene LaLiga-ekspert og Nettavisen-journalist Jonas Giæver brukte for å beskrive signeringen. En signering gull verdt, skulle det senere vise seg.

FORVENTINGER: Tusenvis av spente supportere møtte opp på Vicente Calderón for å ønske Griezmann velkommen.

Da Antoine Griezmann ankom Atlético Madrid den sommeren var det en helt annen versjon av ham enn den vi ser i dag. Liten og veik ble han presentert på Vicente Calderón foran tusenvis av fremmøtte Atlético Madrid-supportere. Atlético Madrid, Diego Simeone og Profe Ortega hadde en stor jobb foran seg – som de ikke kunne ha utført bedre.

Under et TV-show med El Hormiguero i 2016, hvor Griezmann og Koke gjestet programmet, uttalte franskmannen blant annet at Simeone hater de “tjukke”.

Antoine Griezmann skulle vise seg å bli en langt mer profesjonell og komplett fotballspiller under Simeones ledelse rundt det sportslige. Med hjelp fra Profe Ortega og hans egne ambisjoner, ble han senere en av de best trente spillerne i klubben og i Europa med hans enorme arbeidsinnsats.

I løpet av fem år som rojiblanco scoret Griezmann 133 mål på 257 kamper. Han var topp tre under Ballon d’Or-kåringen to ganger, ble en av klubbkapteinene, ble verdensmester med Frankrike og var den store stjernen til Diego Simeone.

Antoine Griezmann var i sin tid som Atlético Madrid-spiller med på å vinne Supercopa de España (2014), Europa League (2018) og Supercopa de Europa (2018). Han ble den store spilleren i Europa League-finalen da han scoret to mål i 3-0-seieren mot Marseille. Han var også helt sentral på veien til Champions League-finalen i 2016. Med avgjørende scoringer mot Barcelona og Bayern München sendte han laget sitt til finalen.

– Vi har den beste spilleren i verden i dag, som er Griezmann. Han blir kritisert for enhver ting han gjør og han må velge. Jeg følte alltid at han ønsket å bli værende. Griezmann var dette året uten tvil den beste spilleren i verden. Uten tvil, sa Diego Simeone i 2018 under et intervju med den spanske radiostasjonen, COPE.

Med slike ord og prestasjoner skulle man tro at dette var en av de aller største legendene i klubben. Dessverre ble det ikke helt slik…

Så hvordan ble hans kjærlighetsforhold til Atlético-fansen ødelagt?

Manchester United-flørtingen

Med 22, 22 og 16 mål i løpet av hans tre første sesonger i LaLiga som Atlético-spiller kom også interessen for franskmannen. Utkjøpsklausulen lå på 100 millioner euro, som var høyst overkommelig for de aller største klubbene.

Prestasjonene til Antoine Griezmann førte også til langt større promotering på Instagram og sosiale medier av Atléticos stjernespiller. Hans følgere ble mangedoblet og hans merkevare ble styrket mer og mer. Dette skulle vise seg bare å være starten på utviklingen.

Inn mot sommeren 2017 kom de naturlige ryktene: Antoine Griezmann var ønsket av Manchester United. 22. mai samme sommer tok ryktene tok virkelig fyr da Griezmann stilte opp på et fransk tv-show og fikk spørsmål om en potensiell overgang til Manchester United.

– Dere vil få vite det i løpet av de neste ukene, sa Griezmann til reporteren.

Hva med hvis jeg spør deg om Manchester United?

– Mulig

På en skala fra 1-10, hvor sikker er du på at du vil signere for Manchester United?

– 6 av 10, svarte franskmannen

Hva med å bli værende i Atlético da?

– 7 av 10, fortsatte Griezmann med. Allerede her hadde han begynt å miste respekten hos Atlético-supporterne. Man var svært skuffet over hans åpne måte å snakke på i media om klubben.

Antoine Griezmann valgte til slutt å bli værende i Atlético Madrid sommeren 2017 etter at klubben hadde fått en registreringsnekt. Ved en eventuell overgang den sommeren ville ikke Atlético ha hatt noen mulighet for å finne en erstatter. Han signerte også en ny kontrakt med klubben med forbedret lønn. Allikevel føltes det litt ut som at han hadde blitt “tvunget” til å bli, vil mange Atlético-fans hevde. Forholdet til fansen ble aldri det samme igjen for veldig mange.

Frustrasjon

2017/18-sesongen ble det heller ikke noen spesielt god start på. Klubben røk ut av gruppespillet i Champions League og det var mye kritikk å spore mot lagets prestasjoner.

Da 2017 ble til 2018 hadde også nye rykter om en potensiell overgang begynt å komme. Denne gangen var det Barcelona som var interesserte i den franske perlen.

Under en kamp mot Valencia i februar 2018 skulle frustrasjonen virkelig ta overhånd. Atlético Madrid hadde fått en kontringsmulighet på stillingen 1-0, men Griezmann valgte å roe ned og heller å holde ballen i laget. Griezmann mottok deretter enorm pipekonsert for sitt valg, før han i sinne svarte med en gest mot publikum og hysjet på fansen.

Månedene gikk og ryktene fortsatte. Barcelona ønsket å hente Griezmann denne sommeren. Med en klausul på 100 millioner euro var det heller ikke denne sommeren noen grunn til å la seg skremme..

Griezmann forble denne gangen stille, og etter at han hadde senket Marseille i Europa League-finalen med to scoringer, skulle man tro at han var populær på Metropolitano… Den gang ei!

Men først var det feiringen av Europa League ved Neptuno hvor man flere ganger sang “Griezmann quedaté (Griezmann bli værende)”, og ba han om å snakke – uten at man lyktes. Fansen gjorde alt for å få ham til å si noe – også for å overtale ham.

Griezmann startet kampen mot Eibar på benken i siste serierunde og ble byttet inn etter 59 minutter. Han ble buet på umiddelbart og ved hvert eneste touch på ballen kom buingen fra stort sett hele Metropolitano. Atlético-fansen var lei av ryktene og at han ikke hadde avklaret noe. Supporterne var overbeviste om at han skulle forlate klubben. Til slutt ble Diego Godin, en god kamerat av Griezmann, som også satt på benken, sendt bort til Frente Atleti for å fortelle at han skulle bli værende – og for at de skulle synge hans navn. Årsaken til at han ikke hadde fortalt det var på den tid ikke kjent, men sangene startet; “Antoine Griezmann lo lo lo lo”.

I TÅRER: Griezmann var sterkt preget over buingen han fikk i kampen mot Eibar etter å ha avgjort Europa League-finalen.

La Decisión…

Griezmann fortsatte å vente med å annonsere fremtiden. Nye datoer ble sagt om når han skulle gjøre det, men avgjørelsen lot vente på seg, før den omsider kom til slutt.

15. juni 2018 var såpeoperaen komplett. Gjennom en NBA- og LeBron James-inspirert dokumentar “La Decisión”, skulle Griezmann avsløre sin fremtid gjennom en 52 minutter lang dokumentar som fulgte hans vei fram mot avgjørelsen.

Dokumentaren var produsert av Barcelona-forsvarer Gerard Piqués produksjonsselskap, Kosmos.

Etter i underkant av en time fikk vi avgjørelsen: “Jeg har valgt å bli værende”, sa Griezmann i avslutningen av dokumentaren. En drøy uke senere kom også bekreftelsen på at han hadde forlenget kontrakten. Nok en gang hadde han fått bedret lønnen (23 millioner euro per sesong), signert til 2023 og utkjøpsklausulen var økt til 200 millioner euro, trodde man… Senere skulle det vise seg at denne ville falle til 120 millioner euro sommeren etter.

Kritikken mot dokumentaren haglet fra flere kjente personligheter som mente at han hadde vist mangel på respekt for klubben nok en gang.

– Han holder på en måte klubben som gissel når han velger å drøye det så lenge og tar fullstendig styring over kommunikasjonen. Det skal ikke være nødvendig å gjøre det på denne måten når avgjørelsen er at han skal bli. Det er et sirkus, sa blant annet LaLiga- og Viasport-ekspert Petter Veland om dokumentaren den gang.

“Kapteinens” retur

Den påfølgende sesongen skulle Griezmann få en enda viktigere rolle. Hans kamerat på landslaget, Thomas Lemar, ble hentet inn fra Monaco for store summer. Samtidig forlenget også Lucas Hernández kontrakten med klubben. Griezmann ble nå også en del av kapteinsteamet og man trodde på mange måter at Griezmann var bundet til Atlético for alltid – og ville bli en klubblegende.

I hans første kamp etter dramaet ble han byttet inn for sin gode kamerat Diego Godin. Med kapteinsbindet på armen løp han inn på banen under en treningskamp mot Inter hjemme på Metropolitano.

KAPTEIN: Griezmann returnerte til Metropolitano som kaptein etter “La Decisión-avgjørelsen”.

Den påfølgende sesongen begynte også svært bra for Griezmann som virkelig så ut til å være tilbake til sitt gamle nivå. 16. februar hadde Griezmann 18 scoringer på 31 kamper, og hadde nylig hatt en rekke kamper med scoringer, hvor han hadde scoret i åtte av 10 LaLiga-kamper. Han hadde også kysset logoen under en kamp mot Borussia Dortmund i Champions League, hvor han sa; “Kysset av logoen er hva jeg føler for Atlético Madrid”. Tidligere hadde han ikke gjort dette i løpet av sine fire år i klubben.

Fadesen i Torino

Atlético Madrid hadde vunnet 2-0 hjemme i Madrid og skulle spille den avgjørende kampen i Torino mot Juventus. Laget sviktet totalt, Griezmann var helt iskald – i likhet med resten av laget. “Jeg føler meg skyldig”, fortalte Griezmann.

Prestasjonen skulle vise seg senere å være langt i fra det verste… Griezmann, hadde i forkant av kampen, vært i kontakt med Barcelona om en overgang til sommeren. Der skal de, mer eller mindre, ha blitt enige bak Atlético Madrid sin rygg, som var fullstendig uvitende om hva som foregikk. Ikke nok med det, var Atlético Madrid også på den tid Barcelonas største utfordrer i kampen om LaLiga-tittelen. (NB! Dette var ikke kjent på denne tiden i det offentlige)

Den viktigste fasen av sesongen gjenstod for Atlético Madrid som også hadde en mulighet til å ta igjen Barcelona i Laliga. Dette skulle vise seg å bli Griezmanns verste periode i klubben. Kun tre mål ble scoret av franskmannen i løpet av de siste 13 kampene i LaLiga hvor han hadde scoret 12 på de 24 første tidligere i sesongen.

Ryktene om en potensiell overgang til Barcelona fortsatte og vi fikk vite at Griezmann ville snart annonsere det – som til slutt ble via klubbens offisielle Twitterkonto, hvor han spilte inn en video og takket fansen for sine fem år i klubben.

Meldingen ble svært dårlig mottatt fra Atlético-fansen. Grunnen til at avgjørelsen ble gjort på denne måten via klubben, skal i følge rapporter, ha vært grunnet at Atlético fikk nyss om at en ny overgangsdokumentar var på vei – på samme måte som den foregående sommeren med La Decisión.

Griezmann hadde enda ikke spilt sin siste kamp for Atlético på den tiden, men dette var etter hans siste hjemmekamp.

Kampen mot Levante i Valencia skulle til slutt bli hans siste kamp for klubben, etter at denne videoen var spilt inn. Her fikk franskmannen høre “Griezmann vete ya” (Griezmann dra nå)-sanger sunget fra de tilreisende supporterne fra Madrid. Han mottok også buing ved sine involveringer.

Nesten to måneder skulle det ta før vi fikk den endelige bekreftelsen på at Griezmann var ferdig i Atlético Madrid. Barcelona hadde betalt klausulen på 120 millioner euro. Etter at Atlético nektet å forhandle med klubben, som hadde forhandlet med franskmannen bak Atlético sin rygg, var det ingen annen utvei.

Atlético Madrid la også samtidig ut en pressemelding hvor de annonserte at de ville gå til søksmål mot Barcelona som følge av dette. Da disse forhandlingene foregikk var nemlig klausulen til Griezmann på 200 millioner euro – og ikke 120 millioner euro – som Barcelona nå betalte. Atlético ville be om de resterende 80.

MARCA: “Det er krig”

Forhandlingene skulle ha pågått rundt 10-11. mars mellom Griezmann og Barcelona. 12. mars spilte Atlético Madrid og Griezmann sesongens svakeste kamp i Torino, hvor man tapte 0-3 mot Juventus.

Senere fikk vi også vite av Gil Marin at Atlético Madrid hadde dokumenter som beviste dette. Barcelona “måtte” betale Atlético 15 millioner euro for at de ikke skulle vise fram e-posten. (El Mundo). Til slutt fikk også Barcelona en straff av retten, via det spanske fotballforbundet på… 300 euro!

Det var liten tvil om at Griezmanns forhold til fansen på denne tiden var ødelagt. Forholdet til klubben virket heller ikke å være spesielt godt nå. Da João Félix nemlig ble klar for klubben 3. juli 2019, overtok han draktnummeret til Griezmann (7), som fortsatt var i klubben under kontrakt. Barcelona hadde ikke betalt klausulen på den tid.

Saken var enda ikke over. 5. juli, da Atlético var i ferd med å starte den offisielle sesongoppkjøringen, var Griezmann fortsatt Atlético-spiller som nå la ut en offisiell pressemelding om franskmannen, hvor de blant annet ba han om å møte opp på trening.

Til slutt, som nevnt ovenfor, var Griezmanns Atlético Madrid karriere omsider over 12. juli. Etter at Barcelona til slutt betalte klausulen i franskmannens kontrakt som på den tid var 120 millioner euro.

Velkomsten til Metropolitano

Ikke uventet var denne spilleren lite populær da han i desember 2019 returnerte til Metropolitano for aller første gang siden den kontroversielle overgangen.

Griezmanns plakett var for lenge siden blitt ødelagt utenfor stadion (enhver spiller med over 100 kamper for klubben mottar plakett). Da han entret gressteppet under oppvarmingen ble han møtt med en enorm pipekonsert og fans som sang “Griezmann-muérete” (Griezmann dø). Gjennom hele kampen ble han mottatt med pipekonsert ved ethvert touch på ballen.

Ingen kan ta fra Antoine Griezmann hans prestasjoner og scoringer for klubben i løpet av denne tiden, men måten han har håndtert ulike situasjoner – og gjort valg på, har dessverre ført til ødelagt status i klubben. Griezmann hadde alle muligheter for å bli en klubblegende, men endte til slutt opp med å bli en av de aller mest forhatte spillerne i klubbens historie

Prestasjoner er viktig for Atlético Madrid som i enhver klubb, men respekten for drakten og logoen kommer alltid først. Dessverre vil Antoine Griezmann aldri bli husket i Atlético Madrid som noe mer enn en veldig god fotballspiller og det vil heller aldri være noen vei tilbake.

Farvel!

Kronikk

Økonomiske utfordringer – tid for akademiet!

Published

on

Klubber vil måtte se på sine akademier, sier LaLiga-president Javier Tebas.


Fernando Torres, Koke, Saúl, Óliver Torres, Rodri, Thomas Partey, Lucas Hernández, Theo Hernández og Gabi er bare noen få kjente eksempler på spillere som har kommet opp i gjennom vårt ungdomsakademi. Med de økonomiske utfordringene framfor oss, er tiden nå inne for å se ned i våre yngre rekker.

– Klubber vil måtte se på sine akademier og komme opp med strategier for å redusere lønningene. Det er ingen annen løsning. Overganger som overskrider finansielle grenser vil ikke være tillatt – umulig, sa LaLiga-president, Javier Tebas, nylig.

Økonomiske utfordringer

Atlético Madrid kan være blant klubbene som må benytte seg av denne løsningen. Rapportene sier at klubben ikke kan signere spillere i sommer uten å selge, og klubben risikerer også å havne i store økonomiske problemer hvis man ikke klarer å kvalifisere seg til Champions League denne sesongen. Som følge av denne krisen har klubben allerede tapt 100 millioner euro av sitt budsjett. Ved ikke å nå sesongens mål (topp fire), vil det økonomiske tapet bli ytterligere.

Derfor var Atlético Madrid blant klubbene som måtte ta drastiske tiltak under denne krisen, for å redde klubbens fremtid. Over 400 ansatte i klubben ble permittert, men lønnet av våre egne spillere, som også tok lønnskutt på 70% – kvinner og herrer.

Nå er tiden inne for at Atlético Madrid skal gi sine unggutter sjansen i enda større grad. Laget, under ledelse av Óscar Fernández (forrige sesong) og Nacho Fernández (nåværende trener) har de siste to sesongene levert på et meget solid nivå i Segunda B, og har vært nære opprykk til Segunda Divisón. Forrige sesong ble det knepent tap i play-off mot Mirandes. Denne sesongen ble avsluttet, uten opprykk eller nedrykk, hvor Atleti befant seg på en tredjeplass i ligaen.

Hvem er disse ungguttene? De som kommer fra akademiet der Fernando Torres, Koke og Gabi var en del av.

Fremtiden

Sergio Camello
– Alder: 19 år
– Posisjon: Spiss

Camello er en av de virkelig lovende fra vårt akademi for øyeblikket. Den unge spissen er kjent for sin enorme målteft, og scoret blant annet i sin debut for Atleti da han ble byttet inn mot Levante forrige sesong. En skade holdt han ute av spill i drøyt tre måneder denne sesongen, men unggutten står med fem mål på 19 kamper for B-laget, og scoret 12 mål på 26 kamper forrige sesong. Han har scoret mål for ungdomslagene, B-laget og for førstelaget. Han har også spilt for samtlige aldersbestemte landslag for Spania.

Camello har kontrakt med Atlético Madrid til 2024.

Camello: "Cuerpo no tengo, pero sí mucho gol; quiero ser leyenda ...
DRØMMEDEBUT: Sergio Camello scoret i sin debut for førstelaget forrige sesong, mot Levante. FOTO: AS

Toni Moya
– Alder: 22 år
– Posisjon: Sentral midtbane

Han er kanskje ikke like ung lenger, men han er allikevel en spiller som kan være være fin å ha som et alternativ neste sesong dersom Thomas Partey eksempelvis skulle forlate klubben. Han har også blitt brukt som midtstopper hos Simeone, og har levert varene godt når muligheten har bydd seg. Med ro, karakter og erfaring, er han høyt verdsatt hos B-laget.

Kontrakten til Moya utløper denne sommeren, som også er kaptein på B-laget.

Toni Moya de Cala Millor debuta en el primer equipo del Atlético ...

Francisco Montero
– Alder: 21 år
– Posisjon: Midtstopper

Nå på utlån hos Deportivo La Coruña, så begynner vår venstrebeinte midtstopper nå å få god erfaring. Denne sesongen har han spilt 23 kamper (2000 minutter) for laget i Segunda, og han har også 14 kamper for vårt førstelag, tross en ung alder.

Montero kan minne litt om Lucas Hernández som spiller. Med sin gode venstrefot, hurtighet og evnen til å spille både midtstopper og venstreback, er Montero en spiller som være veldig fin å ha i en tropp uten noen backup på venstrebackplassen. Det har tidligere vært rykter om en overgang til Bundesliga, men enn så lenge er Montero fortsatt rojiblanco, som har kontrakt med klubben til 2024.

The Leverkusen follows Montero - Sports News - Latest Sports News ...

Víctor Mollejo
– Alder: 19 år
– Posisjon: Angrepsspiller

En spiller som virkelig representerer Atlético Madrid. Med karakter, personlighet og innsats, har Mollejo, som også er på utlån hos Deportivo La Coruña, blitt en publikumsfavoritt på Riazor for hans kompromiss og prestasjoner i klubben. Han har kamper for spanske U-landslag og ble også månedens spiller tidligere denne sesongen hos Deportivo. På 26 kamper i Segunda, har Mollejo scoret fem mål for klubben som virkelig har slitt veldig denne sesongen i bunnen av Segunda. For vårt førstelag har han fire innhopp i LaLiga.

Mollejo har kontrakt med Atlético Madrid til 2024.

Atletico Madrid teen Victor Mollejo dreams of staying at Spanish ...

Germán Valera
– Alder: 18 år
– Posisjon: Angrepsspiller

Denne spilleren er en av de virkelige juvelene i våre ungdomsrekker. Valera ble i 2018 hentet inn fra Villarreal, og fikk tidligere denne sesongen sin debut for førstelaget, mot Levante. Han var kaptein for det spanske U17-landslaget da han i oktober 2019 spilte VM med Spania. Valera scoret tre mål på fire kamper for sin nasjon, og står denne sesongen med fire scoringer på 14 kamper i Segunda B for Atleti. Han har blitt regnet som en av de 20 mest lovende talentene i Europa hos den franske avisen L’Equipe.

German Valera and Saul Niguez during La Liga match between Club ...
DEBUT: Germán Valera fikk sin debut denne sesongen for førstelaget i en seriekamp mot Levante. FOTO: Getty Images / NurPhoto.

Manu Sánchez
– Alder: 19 år
– Posisjon: Venstreback

I likhet med flere av de nevnte spillerne, fikk også Manu Sánchez sin debut for Atlético Madrid – nærmere bestemt, denne sesongen. Til stor overraskelse var det Sánchez som kom inn på venstrebacken da Renan Lodi ikke var tilgjengelig for kampen mot Osasuna. Sánchez ble kun timer før kampen fortalt av Simeone at han skulle starte kampen, og fikk beskjed om å skru av alt av telefoner og sosiale medier for å takle presset.

– Jeg oppfylte drømmen til alle barn som har pleid å dra for å støtte Atlético med sine foreldre, sa han etter kampen.

63 svært gode minutter fra venstrebacken ble det den gang. Med gode offensive bidrag og en meget bra gjennomført kamp av venstrebacken, så er det nok mer å vente fra Sánchez i tiden som kommer. Han var også med på Atlético sin sesongoppkjøring i forkant av sesongen, hvor han også fikk noen solide minutter.

Han har kontrakt med Atlético Madrid til 2023.

Manu Sánchez is a viable left-back option - Into the Calderon
FOTO: Rubén de la Fuente Pérez/NurPhoto via Getty Images

Rodrigo Riquelme
– Alder: 20 år
– Posisjon: Angrepsspiller

En juvel som man trodde var på utgående kontrakt denne sommeren, men som fortsatt har ett år igjen på kontrakten med Atlético Madrid. Det var lenge snakk om at Riquelme ville forlate klubben gratis denne sommeren, og at klubber som Real Madrid, Celtic, Barcelona og andre store klubber var interesserte i denne unggutten. I stedet viser det seg at Riquelme sin kontrakt utløper i 2021, og at klubben forventer at ny kontrakt vil komme på plass når nåværende situasjon begynner å roe seg enda litt mer.

Riquelme står med seks scoringer og syv målgivende på 28 kamper for B-laget denne sesongen, og han er ønsket av hele Europa grunnet hans tekniske kvaliteter og offensive styrker. Han er inne i sin første sesong med B-laget etter å ha spilt for ungdomslagene til Atleti, og det sies at han er for god til å spille i Segunda B. Et utlån neste sesong er dermed høyst aktuelt. I verste fall forlater han klubben gratis i 2021, noe som Atleti ikke kan tillate seg å la skje.

Kontrakten utløper i 2021.

Celtic keeping tabs on highly-rated Atletico Madrid winger Rodrigo ...

Borja Garcés
– Alder: 20 år
– Posisjon: Spiss

I likhet med Camello fikk Garcés en drømmedebut da han kom inn for Atlético sitt førstelag i 2018/19-sesongen og scoret utligningsmålet mot Eibar på overtid, som sikret laget ett poeng. Den nye Fernando Torres, ble det sagt. Fansen var forelsket og hadde fått en ny yndling.

Dessverre pådro Garcés seg en korsbåndsskade som holdt ham ute av spill i lang tid. Siden den gang har det blitt færre minutter for Atlético B, og han virker å ha lidd litt av skaden, naturlig nok.

COmeback: Følg veien tilbake fra skaden for Garcés.

Kontrakten utløper i 2022.

Juan Sanabria
– Alder: 20 år
– Posisjon: Midtbanespiller

Uruguayaneren ble hentet inn til klubben i 2017, etter å ha vært i kontakt med både Liverpool og Barcelona tidligere.

Han er en god pasningsspiller som kan spille både sentral midtbane og kantspiller, og han er også veldig lojal til det defensive arbeidet, sies det. Denne sesongen har han spilt 27 kamper for Atleti i Segunda B, og har scoret fire mål. Han har også flere kamper for ulike U-landslag hos Uruguay.

Sanabria: “Llegar al Atlético es un sueño cumplido”

De økonomiske begrensningene fremover som følge av nåværende situasjon er det ingen tvil om. Derfor er det nå virkelig på tide å la noen av våre spillere fra vårt akademi som byr på flere spennende unggutter få muligheten.

Fremtiden er rød og hvit!

Kilde: AS, Libertad Digital, MARCA,

Continue Reading

Kronikk

Spillerne som dro: Hvordan gikk det egentlig?

Published

on

Under Diego Simeone så har mange av de største stjernene forlatt skuta etter solide prestasjoner. Noen har kommet tilbake, og noen har slitt veldig med å komme opp på det samme nivået som de hadde i den spanske hovedstaten.


Diego Simeones første epoke

Radamel Falcao til Monaco – 2013 – 43 Millioner Euro
Den colombianske tigeren spilte kun for Atlético Madrid i to sesonger, men la igjen fantastiske minner for alle colchoneros. 91 kamper og 70 mål i alle turneringer, inkludert hattrick i Supercup-finalen mot Chelsea, to mål mot Athletic i Europa League-finale. Kanskje den spilleren som har levert det høyeste nivået over flere sesonger. Turen gikk til Monaco med en status som verdens beste spiss. Der ventet tre sesonger hvor colombianeren var plaget av flere korsbåndsskader som tydelig satte preg på spissen også i de periodene han var frisk. Det ble med to kortere og svake låneopphold i Premier League hos Manchester United og Chelsea. Hvor han kun klarte fem mål på 41 kamper.

Falcao: Legenden, målene og den kontroversielle overgangen - Peña ...

“El Tigre” var satt tilbake av de mange skadene og de fleste trodde det siste vi hadde sett av han på toppnivå var tilbake i 2013 i Copa del Rey-finalen mot Real Madrid. Sommeren 2016 så kommer han tilbake til Monaco hvor det var tydelig at han var revansjelysten. Det ble med tre meget solide sesonger for Falcao som endelig så ut til å ha funnet tilbake til noe av sin gamle form. Seriegull, semifinale i Champions League og 30 mål på 43 kamper. To høyst godkjente sesonger ventet før han nå spiller for Galatasaray. Falcao kom kanskje aldri helt tilbake til gode gamle seg. Han har også mange ganger snakket kjært om Atlético Madrid. Tiden hans der har blitt beskrevet som den beste han hadde i karrieren sin.

Diego Costa og Filipe Luis til Chelsea – 2014 – 38 og 20 Millioner Euro
Etter La Liga-tittelen i 2013/14 og Champions League-finale så gikk det mange rykter hvor flere spillere ble linket til de aller største klubbene i Europa. Atleti hadde ikke mulighet til å betale spillerne de aller høyeste lønningene. Og de to største som forlot klubben var Diego Costa og Filipe Luis. Begge gikk til Chelsea for overgangssummer som nok var lavere enn mange trodde de skulle være på.

Perioden deres sammen i Chelsea var som natt og dag. Diego Costa spilte alt og fortsatte den fantastiske formen han hadde i sesongene før. Han ble toppscorer for klubben både i liga og alle turneringer på henholdsvis 20 og 21 mål. Filipe Luis slet veldig med spilletiden hvor det viste seg at César Azpilicueta som tydelig hadde tilliten til José Mourinho. Som alle kjenner til kom Filipe Luis tilbake til Atlético Madrid den påfølgende sesongen for rundt 16 millioner euro og han ble i klubben frem til hans avskjed forrige sesong.

Sesongen etter skulle bli tyngre for klubben og for Diego Costa, selv om han ble den med flest mål så ble det med et managerbytte til jul og kun 12 mål i ligaen på Diego Costa. Sesongen etter ble en suksess og ny ligatittel med 20 mål i ligaen på Diego Costa.

Allerede denne sesongen var det klart at Diego Costa ville tilbake, og dette førte til en stor konflikt med manageren Antonio Conte. Han gikk flere ganger live på Instagram under festligheter i hjemlandet, og en gang var han til og med iført Atlético Madrid-drakt med “Diego Costa – 19” bakpå. Her kommenterte Cesc Fabregas på videoen og da svarte Diego Costa: “Gi en klem til Conte.”, og dermed var det ingen retur for en allerede uønsket Diego Costa. Selv om Atlético Madrid hadde overgangsnekt (noe som betydde at Atleti ikke kunne registrere spillere før 1.januar 2017) så endte Diego Costa opp med å bli hentet for hele 66 millioner euro.

Les mer om Diego Costa og hans andre periode under:

João Miranda til Inter – 201515 Millioner Euro
João Miranda var lenge sammen med Godín et stopperpar som ingen ville møte. Trolig dannet de også verdens beste midstopperpar i gullsesongen i LaLiga. Dette kunne man se på statistikkene når Atleti var laget med færrest innslupne mål i ligaen to av de tre siste sesongene. Han var også den som scoret det avgjørende målet i ekstraomgangene mot Real Madrid i Copa del Rey i 2013. En kamp som var første seier mot byrivalen etter 14 år med nedturer.

Miranda fondly remembers the Copa final goal that 'changed ...
João Miranda stanger inn 2-1 på Santiago Bernabeu.

Én ligatittel, én Supercopa de España, én tapt Champions League-finale og to sesonger senere var det klart at Miranda skulle forlate klubben. Han var 30 år og en ung og talentfull José María Giménez var klar til å ta over. Inter sto der med åpne armer og inngikk en låneavtale med obligatorisk kjøp sesongen etter. Atleti fikk total 15 millioner euro for brasilianeren.

Miranda fortsatte det solide spillet han hadde for Atlético Madrid, og på fire sesonger spilte han 121 kamper. Dette i en periode hvor Inter forsøkte å bygge opp laget til deres tidligere nivå. Mange spillere gikk ut og inn av laget, samt flere trenere. Miranda var en bærebjelke i denne perioden selv om også hans prestasjoner ble noe svakere den siste perioden. Det så lenge ut som han skulle gjenforenes med sin gamle partner Diego Godín denne sesongen. Men Miranda forlot Inter og tok turen til Jiangsu Suning i Kina. Dette etter at hans kontrakt med Inter ble avsluttet. Miranda fortsatte å levere varene i de årene etter hans exit og det er ingen tvil om at han fortsatt kunne bidratt. På en annen side dro han på et tidspunkt som gjorde at José María Giménez kunne fortsette utviklingen. På samme tid kom også solide Stefan Savic inn.

Arda Turan til Barcelona – 201534 Millioner Euro
En av spillerne som var viktigst og best likt blant fansen av de som ikke var fra eget akademi. Han hadde trollbundet oss i flere år, men uttalte så at han var lei av det harde arbeidet under regimet til Diego Simeone. Turen gikk til rivalen Barcelona og Atlético Madrid fikk 34 millioner euro for den da 28 år gammle tyrkeren. Overgangen var kontroversiell ikke bare på grunn av lagvalget, men også begrunnelsen hannes om at han var “sliten” av det harde arbeidet i hovedstaten. I sin siste sesong i siste kamp mot sin nye arbeidsgiver ble Arda utvist etter å ha kastet en sko etter linjedommer (bilde under).

Arda Turan ignored Diego Simeone's half-time team talk when he ...
Bilde fra Daily Mail.

Mange trodde dette skulle være en ideell match for Barcelona. De som fikk en hardtarbeidende spiller som kunne avlaste i flere posisjoner på midtbanen og på sidene. Slik skulle det ikke gå. To fulle sesonger senere, med kun 55 kamper spilt ble det satt en foreløpig slutt på tyrkerens opphold i den katalanske hovedstaten. Turen gikk til hjemlandet og Istanbul Basaksehir på lån. I hjemlandet er hans status urokkelig. Men også her skulle det preges av svake prestasjoner og til slutt også utenomsportslige hendelser. I fjor ble han dømt for å ha våpen ulovlig samt fyre av et skudd på et sykehus. Han fikk en straff på 32 måneder. Han har ikke sonet noe av straffen enda og er per dags dato sendt tilbake til Barcelona, hvor han har seks måneder igjen av kontrakten sin.

Raúl García til Athletic Club – 20158 Millioner Euro

Raúl García var elsket av alle, inkludert Diego Simeone. Den målfarlige midtbanespilleren forlot klubben i tårer under hans avskjed i klubben. Turen gikk til Athletic Club etter at det virket som han hadde fått en beskjed fra Diego Simeone om at det kom til å bli mindre spilletid i den kommende sesongen. Dette var trolig i et forsøk på å endre litt på spillestilen for å gå over til mer teknisk anlagte spillere som Óliver Torres, Yannick Carrasco og senere Nicolas Gaitán

Raúl García: "I leave feeling very happy" - MARCA.com (English ...
Bilde fra hans avskjed i Atlético Madrid på deadline day i sommeren 2015. Kilde: Marca

Med tanke på forventningene er han trolig den som har levert best etter exiten til den baskiske storklubben. Over 30 kamper hver sesong, samt et snitt på rundt åtte mål per sesong har gjort at han endte opp med å bli den midtbanespilleren som scorte flest mål fra 2010-2019 med 79 mål. 45 av disse for Athletic Club etter overgangen. Dette er over 20 mål foran nestemann på listen, som følges av Dani Parejo, Isco og Ivan Rakitic. Akkurat disse målene er noe Atleti definitivt kan ha manglet spesielt de to siste sesongene. I tillegg til dette så savner nok mange krigeren Raúl García i de største kampene.

Bærebjelkene forlater klubben

Lucas Hérnandez til Bayern München – 2019 – 80 Millioner Euro
Flere kilder har i etterkant meldt at dette var overgangen som har vært hardest å svelge for Cholo Simeone. 23 år gammel, verdensmester året før, og kunne dekke to posisjoner i de bakre rekker bedre enn noen andre i verden på det tidspunktet. Enorm fart, men også god i lufta og med ballen i beina. Lucas hadde brilliert og utviklet seg enormt siden gjennombruddet i 2015/16-sesongen.

Status etter én nesten full sesong er at Lucas har fortsatt å slite med skadeproblemene han hadde utover våren 2019. Noe som har gjort at han har spilt kun 11 kamper i Bundesliga hvorav kun fem av de har vært hele kamper. Det har også vært snakk om misnøye og skuffelse med tanke på den stive prislappen på 80 millioner euro. Det var og er fortsatt den dyreste signeringen i Bayern Münchens historie, samt tidenes nest dyreste forsvarsspiller i verden kun bak Virgil Van Dijk.

Antoine Griezmann til Barcelona – 2019 – 120 Millioner Euro
Det hele endte til slutt med exit for Antoine Griezmann, og det ble overgang til Barcelona for hele 120 millioner euro. Denne overgangssagaen varte i flere år og vi skal ikke gå inn på den mer enn nødvendig her. Kort oppsummert så hadde man i 2017 en lang sommer hvor han var linket til Manchester United, men som førte til at han signerte ny kontrakt til slutt. Året etter var det VM og nok en gang var Griezmann linket bort, denne gang til Barcelona. Dette endte med dokumentaren “La decisión” og ny kontrakt til Griezmann nok en gang. Så kom 2019, og på slutten av sesongen begynte ryktene å komme. Denne gang gikk det enda raskere, men heller ikke uten drama. Griezmann forlot klubben, og etterlot et stort hull i laget og hos fansen. Mer om det her:

Antoine Griezmann decision: Atletico Madrid star stays with club ...
Bilde fra den tidligere nevnte dokumentaren “La Decisión” Kilde: si.com

I Barcelona har det vært en blandet velkomst både hos fans samt rykter om at han har vært litt fryst ut blandt førstelagsspillerne. Mye grunnet den sagnomsuste La Decisión-dokumentaren hvor mange følte at Barcelona hadde blitt narret. Det har også vært snakk om at det er et ikke-eksisterende forhold mellom Messi og Griezmann, selv om det er vanskelig å vite om det er noe mer bak dette. På banen kan man se en mindre dominant og involvert Antoine Griezmann sammenlignet med den vi så i Madrid. Griezmann spiller stort sett alt (37 kamper), men blir ofte litt usynlig ute på venstrekanten. Fjorten mål og fire målgivende har det dog resultert i, noe som definitivt ikke kan kristiserers nevneverdig. Det er vanskelig å vurdere hvordan det har gått så langt, så får tiden vise hvorvidt franskmannen tilpasser seg Barcelona.

Rodrigo Hernández til Manchester City – 2019 – 70 Millioner Euro
Rodri kom tilbake til Atleti etter flere år borte fra det som var barndomsklubben. Han beskrev det som en drøm som gikk i oppfyllelse. Prestasjonene hans på banen falt i god smak hos fansen som virkelig likte det de så fra akademiproduktet. Denne forkjærligheten skulle raskt snu i det 2018/19-sesongen ble avsluttet. Ryktene som startet sa at Pep Guardiola og Manchester City ville ha spanjolen. Endelig skulle han få tak i en ny “Busquets” til sitt City. Ryktene gikk lenge og Rodri forholdt seg stille før hans avgjørelse kom. Manchester City utløste utkjøpsklausulen på 70 millioner euro og kort tid senere var Rodri klar for britene.

I Manchester skulle Rodri imponere stort både på og utenfor banen, akkurat som han hadde gjort i Madrid. Gode engelskkunskaper samt at han så ut til å passe rett inn i spillestilen. Rodri har spilt stort sett alt for et City-lag som har slitt mer enn de gjorde før han kom og som har sett Liverpool stikke langt foran. Mye gjelder også her som for Antoine Griezmann, at det nok er litt tidlig å dømme overgangen for en spiller som har fremtiden foran seg.

Diego Godín til Inter – 2019Bosman
Krigeren, vinneren og kapteinen Diego Godín hadde vært i klubben siden 2010. Han vant nesten alt under hans tid i klubben. Han er utlendingen som har klart flest kamper for klubben med hele 389 kamper. En rekord som kommer til å være veldig vanskelig å slå.

I det vi gikk inn i fjorårets sesong så var det store spørsmålstegn rundt fremtiden til uruguyaneren. Godin hadde kun ett år igjen på kontrakten og fremtiden var usikker. Klubben har lenge hatt en policy med å kun gi ettårige forlengelser til de over 30 år, uansett situasjon. Dette ble plutselig veldig aktuelt for mange av de rutinerte spillerne som Godín, Juanfran og Filipe Luis. Samtlige endte opp med å forlate klubben enten fordi klubben ikke ville gi ny kontrakt (Juanfran) eller at de ville ha lengre kontrakter (Godín og Filipe). Dette fikk endel kritikk fra fansen som gikk ut å støttet Godín ekstremt mye fra stadionplass i hans siste kamper for klubben.


Godíns sang som rungET RUNDT HELE mETROPOLITANO I PERIODEN FØR HANS EXIT.

Godín gikk til Inter, og spiller nå på et titteljagende lag under Antonio Conte. Selv om de datt noe av før Koronaen gjorde at de måtte stoppe fotballen i Italia. Laget røk ut av gruppespillet i Champions League hvor de endte på tredjeplass bak Barcelona og Borussia Dortmund. Diego Godín har spilt mye i et forsvar på tre mann, noe som kan sies å være litt uvant for Godín. Selv om han fortsatt kan levere noe av det solide forsvarsspillet vi har sett selv, så er nok de beste dagene forbi. Noe vi gradvis fikk se mot slutten av hans Atlético-karriere.

Continue Reading

Kronikk

Falcao: Legenden, målene og den kontroversielle overgangen

Published

on

To år med scoringer, ikoniske øyeblikk og en leveranse vi sjeldent har sett maken til. Han hadde alt. Råskap, eksplosivitet, målene og øyeblikkene. Radamel Falcao vil for alltid bli husket som en av de aller beste spillerne i Atlético Madrids historie.


Video: Radamel 'El Tigre' Falcao meets a Royal Bengal Tiger

Du husker han kanskje som Manchester United-floppen, eller spilleren som ikke leverte varene i Chelsea?

Atlético Madrid har hatt spisser som Sergio Agüero, Diego Forlán, Fernando Torres, Antoine Griezmann, David Villa og Diego Costa. Allikevel vil få være veldig uenige om Radamel Falcao blir nevnt som den beste av dem alle. El Tigre var noe helt spesielt.

70 scoringer på 91 kamper for Atlético Madrid i perioden 2011 til 2013, under ledelse av Gregorio Manzano og Diego Simeone. Hvor god var egentlig Radamel Falcao?

Historiske Falcao

For å sette det litt i perspektiv har vi fått litt statistikk innhentet fra LaLiga-ekspert Petter Veland.

  • Radamel Falcao ble toppscorer i Europa League-sesongen 2011/2012.
  • Falcao var den første spilleren som scoret hattrick i en enkeltkamp av UEFA Supercup.
  • Falcao ble den første spilleren i LaLiga på over et tiår som scoret fem mål i én og samme kamp, da han scoret fem mot Deportivo i 2012.
  • Med sine 70 mål på 91 kamper for klubben, har Falcao det beste målsnittet av samtlige Atlético-spillere med 41 mål eller mer (39 stykker).

Ikke nok med det… I 2012, i en periode hvor europeisk fotball var dominert av Barcelona og Real Madrid, så ble Falcao tatt ut på årets lag i verden. Han var regnet som verdens beste spiss.

Iker Casillas (Real Madrid), Dani Alves (Barcelona), Gerard Piqué (Barcelona), Sergio Ramos (Barcelona), Marcelo (Real Madrid), Xabi Alonso (Real Madrid), Xavi (Barcelona), Andrés Iniesta (Barcelona), Lionel Messi (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid) og… Radamel Falcao (Atlético Madrid).

Med et slikt selskap sier det seg selv at Falcao var god. Usannsynlig god.

Best league in the world? FIFA announce World XI but NO Premier ...
ÅRETS LAG: Radamel Falcao (Atlético) ble i 2012 tatt ut på årets lag i verden sammen med en rekke stjerner.

Øyeblikkene

Radamel Falcao har stått for flere uforglemmelige øyeblikk i den rødhvite trøyen. Han herjet i Europa League, han gjorde som han ville mot Chelsea og han bøttet inn mål på Vicente Calderón.

Her får du noen få eksempler på noen av hans største øyeblikk i den rødhvite trøyen.

Europa League-finalen 2012: Atlético Madrid – Athletic Club 3-0

Etter å ha vunnet Europa League-året før med Porto, hvor han også ble matchvinner, var Radamel Falcao klar for en ny finale i samme turnering. Også denne gangen ble han den store helten, da han med sine to mål i kampen, ble helt avgjørende for at Atlético Madrid tok sitt første trofé under ledelse av Diego Simeone.

KONGEN AV EUROPA LEAGUE: For andre året på rad ble Falcao den store helten i Europa League-finalen med sine to scoringer.

UEFA Supercup-finalen 2012: Chelsea – Atlético Madrid 1-4

Nærmest på egen hånd sikret El Tigre et nytt trofé for Atlético Madrid. Colombianeren gjorde tidvis som han ville mot laget som hadde vunnet Champions League det samme året. Allerede etter en halvtime spilt, hadde Falcao scoret hattrick, som ble den første spilleren til å score hattrick i en Supercup-finale.

LEKESTUE: Radamel Falcao herjet med Chelsea da Atlético vant supercupen i 2012. Han scoret hattrick.

Femmålskampen – Atlético Madrid – Deportivo La Coruña 9. desember 2012

Ja…Han scoret fem mål! Fem mål i 6-0-seieren mot Deportivo La Coruña. Med det ble han den første spilleren i La Liga siden 2002 som scoret fem mål i én og samme kamp.

– Jeg scoret fem i en kamp i Bogota da jeg var liten. Jeg gjorde fire mål for Porto mot Villarreal, men jeg har aldri scoret fem som profesjonell spiller, fortalte Falcao til Atlético Madrid den gang.

Falcao scoret fem mot Deportivo La Coruña – VG
HISTORISK: Falcao ble historisk på flere måter da han scoret fem mål mot Deportivo La Coruña.

Farvel

Det er ikke vanskelig å forstå at denne mannen ble interessant for enda større europeiske storklubber på denne tiden. Med et langt mer ustabilt Atlético Madrid, var det nærmest umulig for klubben å holde på ham når situasjonen var slik som den var.

Valget falt til slutt på Monaco, noe som vi senere i denne artikkelen skal komme litt nærmere inn på.

Falcao se despide del Frente | elmundo.es

Som den populære figuren Falcao var tok han også farvel med vår egen supportergruppe, Frente Atleti. Etter en kamp mot Mallorca, tok han turen til Fondo Sur for å ta farvel med fansen.

Ingenting var offisielt enda, men nå var det kun et spørsmål om tid.

– Så, disse to årene har vært som en drøm for meg. Jeg kunne aldri ha forestilt meg å vinne tre trofeer i løpet av så kort tid, sa Falcao med mikrofonen foran fansen.

Stjernespissen la heller ikke skjul på hvor mye fansen hadde betydd for han i løpet av sin periode i klubben.

– Det som har gjort meg mest rørt og som har gått inn i hjertet mitt, har vært dere (fansen) som har vært med oss i de gode og de dårlige stundene. Til slutt har vi kunnet nyte glede.

Tårevåt avskjed

Da det omsider var offisielt, og Falcao skulle ta et endelig farvel med Atlético Madrid, var det en svært preget spiller som møtte opp under seansen på Vicente Calderón. En svært emosjonell og gråtende Falcao kunne knapt få noen ord ut av munnen da han skulle snakke foran kameraene.

Seansen starter først med noen ord fra president Enrique Cerezo som takker Falcao for hans bidrag, før det vises en video av hans periode i klubben. Blank i øynene sitter Falcao og venter på å få snakke…

Imagen subida 01/06/2013 - 17:45
EMOSJONELL: Falcao var svært preget da han skulle ta farvel som Atlético Madrid-spiller.

Falcao klarer ikke… Følelsene tar overhånd. Til slutt blir det bedt om en applaus for Radamel.

Falcao begynner å snakke. Han takker folk i klubben. Men igjen bryter han sammen..

Det var en sønderknust Falcao som tok farvel med Atlético Madrid den dagen.

Den kontroversielle overgangen

Det var heller ikke uten kontroverser denne overgangen fra Atlético tok fatt. Men dette startet før den tid, da han ble hentet til Atleti.

Under hans periode i Porto, var Falcao blitt hentet av en tredjepart som eide rettighetene til spilleren. De hadde kjøpt 55% av hans overgangsrettigheter, betalte lønnen og flyttet han sommeren 2011 til Atlético Madrid, trolig med et håp om at han en dag skulle få en enda større overgang, med enda mer gevinst.

Denne tredjeparten heter Doyen Sports.

Doyen Sports er en gruppe opprettet av superagenten, Jorge Mendes. På denne tiden var han involvert i flere slike tredjeparts-avtaler. Blant annet med den brasilianske stjernespilleren, Hulk.

Falcao ble hentet til Atlético Madrid for en sum på 40 millioner euro. Samme sommer hadde klubben uttalt at de måtte selge spillere for å nedbetale et lån fra den spanske regjeringen. Atleti hadde også en høy gjeld, så hvordan kunne dette la seg gjøre?

Avtalen ble delt i to: 20+20 millioner. Den ene halvparten ble aldri betalt. Den var eid av Doyen Sports og Jorge Mendes sitt firma. Den andre halvparten, som endte opp med 18 millioner euro, skulle Atlético ta for seg i to betalinger: 9+9 millioner. Klubben var allikevel sene med å gjennomføre denne betalingen. Etter at Porto hadde truet med å gå til FIFA, så ble Doyen Sports derfor sittende igjen med 60% av Falcaos økonomiske rettigheter i Atlético. Klubben hadde ikke lenger den store makten, noe Enrique Cerezo mente var falske rykter.

Radamel Falcao hadde trolig aldri spilt for Atlético Madrid om det ikke var for Jorge Mendes og Doyen Sports. I følge Sport vurderte klubben å selge Salvio, Assunção, Raúl García, Diego Costa og Rúben Micael for å kunne finansiere Falcao videre i 2012. Så god var tigeren.

Atlético Madrid hadde i vintervinduet i 2013 muligheten til å selge Falcao, men takket nei. Dermed ble det Jorge Mendes sin oppgave å finne en ny destinasjon samme sommer.

Falcao hadde en lønn på 10 millioner euro i Atlético Madrid. Da han skulle selges videre ønsket Mendes en overgangssum på 60 millioner euro for colombianeren. Han hadde storspilt i Atlético Madrid i løpet av sin periode på to år i klubben.

Grunnet lønn, overgangssum og en komplisert tredjepart var det til slutt kun én klubb som var aktuell for Falcao. Monaco. Fyrstedømmet ved den franske kysten sikret seg juvelen for en sum på 60 millioner euro. Det sies at Atlético Madrid kun ble sittende igjen med mellom 15 og 20 millioner euro.

Falcaos overganger i Europa har derfor blitt preget av investorene som han sikret seg en avtale med allerede under hans tid i Sør-Amerika. Grunnet dette har han selv, i liten grad, vært i stand til å påvirke klubbvalgene på en vanlig måte. Vi kunne blant annet se under hans avskjed med Atlético Madrid hvor tungt det var for ham å forlate klubben.

Legendestatus

Det er ingen tvil om at Falcao har beholdt sin status hos Atlético Madrid siden han forlot klubben. Med hans innsats, kompromiss og enorme leveranse ble han en ordentlig publikumsfavoritt på Vicente Calderón.

Som følge av dette, har fansen tidligere bedt om at han også skal få plass utenfor Metropolitano der plassen til alle “legendene” i klubben er. Her finner samtlige spillere som har over 100 kamper for klubben, som eneste kriteriet. Dermed, med 91 kamper for Atlético Madrid, er ikke Radamel Falcao sitt navn å finne utenfor stadion med sin egen plakett.

Derfor, da Falcao returnerte til Madrid med Monaco i november 2018, fikk han sin velfortjente hyllest fra Atlético-fansen på Metropolitano. Han fikk samtidig en plakett for hans bidrag i klubben.

– Det er alltid godt å kunne returnerte til stadion til Atlético etter lang tid uten å gjøre det. Øyeblikkene og minnene som jeg fikk oppleve vil jeg alltid ha med meg. Å kunne møte alle supporterne og folket som jobber i klubben gir meg mye spenning.

Radamel Falcao regresaría al fútbol español | RCN Radio

– Det har vært mine beste år i karrieren,
Radamel Falcao

Kilde: Reddit, Petter Veland

Continue Reading

TABELLEN

Trending