Connect with us

Intervju

Intervju med Blaugrana: – João Félix gnir seg i hendene før møtet med Barcelona-forsvaret

Published

on

På søndag smeller det på Metropolitano når Antoine Griezmann og hans nye klubb, Barcelona, tar turen til Madrid for storoppgjøret mot Atleti. I den forbindelse, som vi gjorde forrige sesong, har vi tatt en prat med Blaugrana i forkant av kampen.

– Hei Tord! Forrige sesong tok vi en prat med din kollega Tobias og nå er det din tur. Fortell litt om deg selv. Hvem er Tord?

– Jeg er 19 år og husker alltid at jeg fikk øynene opp for Barcelona da TV2 viste La Liga rundt 2006-2007. Naturligvis fikk Ronaldinho meg hektet, som mange andre Culés. Husker ikke særlig mange spesifikke situasjoner på grunn av alderen min på tidspunktet, men det legendariske brassesparket til Ronaldinho mot Villareal på Camp Nou brant seg fast i minnet! I årene etterpå kom Messi og interessen for klubben fortsatte bare å vokse.

Så med en slik oppvekst, hvordan er det å se Barcelona i dag?

– Trasige greier. Ikke bare på grunn av fotballen som spilles, men også på grunn av alle de horrible valgene av de dresskledde mennene i korridorene på Camp Nou. Det meste av alt det klubben egentlig står for er så godt som forvitret. Jeg pleier å si at man kan tåle et par slag her og der dersom man har ryggrad, men etter at Laporta forlot klubben har klubben mistet nettopp den ryggraden. I tillegg kommer slagene i form av umoralske sponsoravtaler, elendig spillerlogistikk og ikke minst en håpløs prioritering av La Masia.

Får vi noen gang se noe lignende igjen?

– Hehe. Den vonde realiteten er nok at vi aldri vil se et fotballag igjen som det Guardiola mønstret i sin tid. At Messi, Xavi, Iniesta, Puyol og resten av gjengen skulle befinne seg på samme sted til samme tid er jo egentlig en absurd tanke. Forhåpentligvis vil vi se et mer underholdende Barcelona i fremtiden, men hvor lang tid det vil ta vet jeg ikke. I mellomtiden får vi bare fokusere på å nyte Messi mens han fortsatt spiller!

Tør du å tenke på at Messi skal gi seg?

– Egentlig ikke. Han kommer definitivt til å etterlate seg et stort, svart hull. Han er ikke bare en utenomjordisk god fotballspiller, men også en fantastisk person som står for mange verdier som flere burde være opptatt av. Alt føles klisjéaktig når man snakker om La Pulga. Som sagt så ønsker jeg egentlig ikke å tenke på den dagen han forteller verden at han ikke lengre skal underholde, sjokkere, glede og fortrylle alle oss som er glad i fotball.

Kan du forklare begrepet “La Pulga” til de som ikke er kjent med det?

– Ja! Begrepet “La Pulga” betyr “loppa” og er i mine øyne et ganske presist kallenavn som Messi fikk en eller annen gang i løpet av oppveksten. Kjennetegnene til lopper er vel at de er små og irriterende. Nettopp irriterende har nok argentineren vært for alle som har møtt ham på en fotballbane!

Når du hører Atlético Madrid: Hvilke tre spillere tenker du på?

– Tre spillere jeg tenker på når jeg hører Atlético er Agüero, Falcao og Godín. For noen spillere!

Men vi kommer ikke foruten det … Antoine Griezmann, spilleren som hadde alt i Atlético og kunne ha blitt en legende i klubben forlot i sommer Atleti og dro til rivalen. Hva skal man si om han?

– En fantastisk fotballspiller som dessverre blir grovt misbrukt – i fotballens forstand – av en viss trener. Jeg må ærlig innrømme at jeg foraktet ham etter alt oppstyret han lagde i sommeren da han signerte ny kontrakt med Atleti. Men jeg mener at man alltid skal støtte alle spillere som spiller for klubben din og Griezmann innehar enormt mange ferdigheter som fotballspiller som jeg elsker. Om det var en tabbe å forlate sitt hjem i Madrid vil tiden vise, men så lenge han ikke får spille et sted på banen der han kan utfolde seg så blir det naturligvis nok vanskelig for ham

For overgangen var definitivt ikke uten kontroverser, med rettsak, straff og alt annet rot som fulgte med. “Den mest høylytte buingen som er hørt på Metropolitano”, sies det i forkant av kampen. Forstår du Atlético-fansen sitt sinne?

– Jeg forstår det først og fremst på grunn av den nevnte kontraktsituasjonen. Dersom han hadde takket for seg på en verdig måte den sommeren da kontrakten gikk ut så tror jeg supporterne hadde hatt mer forståelse. Men med måten de siste ukene i Los Rojiblancos utfoldet seg så forstår jeg at folk er forbanna. Det skal likevel sies at jeg personlig ikke er noen tilhenger av å bue på spillere som har gitt alt for klubben din.

Men det stinker litt av overgangen, gjør det ikke?

– Jo, definitivt. Alt går som sagt tilbake til oppførselen til de som sitter på styrerommet på Camp Nou. Respekt og ære er dessverre fremmedord blant dem. Jeg tror vi kan slå fast at det stinker av det meste de foretar seg.

Men nå må vi snakke litt mer konkret mot kampen. Barcelona har slitt veldig på bortebane denne sesongen og Atlético Madrid klarer ikke å avgjøre fotballkamper. Hvorfor er det blitt slik tror du?

– Ja, si det? Det er mange faktorer involvert. For Barcelona sin del så tror jeg det handler mye om at motstanderlagene virkelig har troen når de spiller hjemme mot dem. Alt starter med en elendig kampplan og plutselig er Barça ett mål bak, og da sitter du i det mot heltente lag foran hjemmepublikum. Når det gjelder Atlético så er jeg ikke like sikker på hva som er problemet, men det hjelper jo naturligvis ikke å ha spillere som Costa og Morata ute lenge med skader. Muligens går det offensive på bekostningen av Simeones fokus på det defensive.

Men endelig er juvelen João Félix tilbake, muligens klar fra start denne helgen. Hva er dine tanker om vidunderbarnet som nylig vant Golden Boy?

– Han er en fantastisk spiller som bidrar enormt med både kreativitet og uforutsigbarhet. I tillegg kommer han bare til å bli bedre og bedre dersom han holder seg unna det verste av skader. Over 100 millioner euro for en som er på min alder virker naturligvis litt skummelt, men jeg tror det vil lønne seg i det lange løp!

Og mot et Barcelona-lag som har vært vaklende defensivt denne sesongen og mangler Sergio Busquets denne helgen, så kan det kanskje bli mer spillerom?

– Det blir nok mye rom å spille i, ja. Félix og resten av gjengen gnir nok seg i hendene når Simeone viser dem analysen av Barcelona-forsvaret…

Og Busquets er ikke det eneste fraværet heller, med Dembélé som på nytt er skadet. Er han en spiller som hadde passet bedre inn i Atlético med tanke på hans spillestil?

– Dembélé hadde nok passet inn i en klubb der det var noen leger som kunne finne ut hva som feilet baklårene hans, hehe. Fra spøk til alvor: Dersom Simeone kunne forbedret hans defensive egenskaper så tror jeg nok at han kunne blitt dødelig for Atleti, men slikt synes jeg er vanskelig å si.

Vår skribent, Bawar Amin, spurte forrige sesong Tobias hvilken Atlético-spiller han ideelt sett hadde valgt til Barcelona som kunne styrket laget, og Tobias svarte Rodri den gang . Hvem hadde du valgt?

– Dersom Rodri fortsatt var Atlético-spiller så ville nok jeg også valgt ham – han er en fantastisk spiller som hadde gått rett inn i Busquets-rollen uten problemer. Nå ville jeg nok valgt Saúl fordi jeg digger ham som spiller, selv om det strengt tatt er nok indreløpere i Barcelona per dags dato.

Avslutningsvis: Kan Diego Simeone og Atlético Madrid ta skalpen på Barcelona denne helgen for første gang i La Liga under argentinerens ledelse?

– Jeg tror det er godt mulig at Atlético kan stikke av med tre poeng, men jeg tror også at en heltent Messi gjør det vanskelig! Det blir en jevn kamp med lite sjanser der Saúl scorer først og Messi utligner. Kampen ender 1-1.

Vi takker Tord for tiden. Og vi ønsker han og resten av Blaugrana-gjengen lykke til denne helgen, men satser på en historisk trepoenger på Metropolitano. For hjemmefansen!

Continue Reading

Intervju

– Mitt største ønske er å oppnå noe stort hos Atleti

– Da bryr jeg meg ikke om jeg scorer, sier Luis Suárez i et intervju hos MARCA.

Published

on

Foto: Atlético Madrid

Luis Suárez ble hentet inn før sesongen, og med fem scoringer i LaLiga, kun slått av Mikel Oyarzabal (Real Sociedad), er det liten tvil om hvordan starten har vært på Atlético Madrid-karrieren for uruguayaneren. Spissen har nå snakket med MARCA om sin første tid som Atlético Madrid-spiller.

Etter dine første uker som Atlético-spiller, hvordan har det vært sportslig?

– Sportslig er jeg overbevist, spent og med mye lyst. Jeg fortsetter på den samme veien som er Atleti. Et samlet og kompakt lag med mye lyst. Alle er veldig klare og overbeviste på å kunne oppnå viktige ting.

Er du overrasket over noe hos Atleti?

– Nei, jeg er ikke overrasket fordi jeg visste hvilken klubb jeg kom til, med spillere og en trener som jobber. Folket rundt er fantastiske og det har gjort det mye enklere for meg og min familie å tilpasse oss. Dette gjør tingene mye enklere og klubben større. Det er noe man verdsetter og jeg er overrasket over den gode infrastrukturen som klubben har. Jeg ser klubben med en enorm vilje for å fortsette å vokse, for å bli den største klubben i Europa.

Simeone, er du overrasket over ham?

– Nei, jeg er ikke overrasket. Fra utsiden kunne man se det. Jeg er overrasket over at spillerne etter så mange år fortsetter å bli overbevist, at de fortsetter å jobbe og at hvis de ikke spiller, støtter de uansett laget. Dette genererer konkurranse og hver spiller blir bedre av det.

Du har spilt med noen av de beste spillerne i verden, hvordan ser du på João?

– Vi må nyte det at det er en spiller som er i ferd med å vokse masse, som med stor tillit vil oppnå store ting. Han vil hjelpe oss masse, han har startet bra. Jeg ser ham sulten, lysten, med et ønske om å oppnå noe stort med gruppen og personlig.

Med Barcelona og Real Madrid som feiler, kan dette være året for Atleti?

– Det kan bli jevnt. Man må være klare og overbeviste. Hvis du ønsker å vinne La Liga må man være der fra starten av. Tingene har ikke startet slik som ønsket, men vi vet at vi kan kjempe helt til siste slutt. Hvis vi tror på oss selv og har den samme gløden, hvorfor kan vi ikke drømme?

Og Champions League..

– Jeg tror Champions League er veldig ulikt LaLiga. Det baserer seg på formen til laget. Bayern er veldig fysiske akkurat nå og kampen mot dem var fordi vi gjorde kostbare feil. Vi hadde også muligheter, men kunne ikke sette dem. I Champions League blir dette straffet dyrt. Hvis vi bedrer disse tingene kan vi konkurrere mot Bayern som er det beste laget i Europa, eller Liverpool, som ble slått ut i fjor. Vi er kapable til det hvis vi vet hva vi ønsker og tror på det, fordi vi har spillere med personlighet og kvalitet. Det mangler bare å være kliniske i de avgjørende øyeblikkene. Det er det man må gjøre i turneringen.

Og debuten din… To scoringer på 20 minutter

– Det var en drøm. Å debutere for et stort lag, å score to mål med 20 minutter igjen og gi en målgivende. Det er ikke mer å be om.

I Champions League har du ikke hatt den samme lykken med en dårlig rekke på bortebane…

– Spissene går gjennom perioder. For meg er det ikke lenger en rekke, jeg vet ikke hva jeg skal kalle det… Det viktige er at jeg ikke gir opp og fortsetter å prøve. Mitt største ønske er å oppnå noe stort med Atlético. Da bryr jeg meg ikke om jeg scorer. Jeg ønsker at Atlético vinner for å bli fornøyd. Det interesserer meg. Men jeg er spiss og må levere det som kreves.

I fjor ble det snakket mye om din fysiske forfatning. Hvordan føler Suárez seg nå?

– Det er alltid noen som finner noe for å kritisere. Det har vært sånn i mange år. De som kjenner meg vet hvordan jeg er og kravet mitt til treningene. Jeg slutter ikke å trene, jeg føler meg veldig bra. Med treneren er det godt å vite at man ikke er en maskin og at man trenger å hvile. Å løpe mer eller mindre avhenger av hver kamp. Kravene i Atlético er det maksimale, slik som i Barcelona.

Continue Reading

Intervju

– Vi har en tropp som kan konkurrere med Real Madrid og Barcelona

Published

on

Saúl møtte Marca til intervju og viser at han har troen på det Atlético Madrid har å rutte med før en ny sesong.


Dere spilte fortsatt i august, har dere klart å nullstille dere etter en så tøff sesong?

– Helt ærlig så tror jeg det, ferien var lengre enn det man skulle tro når vi fikk høre at La Liga skulle starte så tidlig. Men de gjorde noe riktig når de ga noen lag muligheten til å starte i runde tre slik at vi kan hvile før en sesong som blir veldig lang og tøff. Den blir annerledes, ettersom vi nå fokuserer veldig mye på å passe på etter vi har gjort testene, med masker på samt at vi unngår folk når vi drar fra hotellet og bussen før kamp. Det er helt annerledes, men som alltid så sier vi at vi må tilpasse oss, akseptere det og møte det på den beste mulige måten.

Hvordan er det å komme tilbake etter forrige sesong hvor dere gjorde det bedre mot lag som Real Madrid og Barcelona enn for eksempel, Cultural og Leipzig?

– Vel, det har skjedd flere ganger. Vi vil gjøre vårt beste for at det ikke skal skje igjen, men det er noe som skjer med mange lag. Jeg vet ikke hvorfor det skjer. Alle vet hva som kan skje… så skjer det. Man prøver å endre og å bli bedre, med et fokus på én kamp av gangen og du går ikke bort fra det. Vi spiller likt om det er en treningskamp eller en offisiell en, og dette gir deg ofte det lille ekstra som du ofte trenger. Etter en så tøff sesong så kommer den neste og gir oss håp, så håper vi at vi starter bra selv med den lille tiden vi har hatt og at vi fortsatt ikke vil være helt i topp form.

Du sa følgende etter kampen mot Leipzig: “Det er spillere som meg som må vite hvordan vi skal lese kampen raskt for å hjelpe laget. I ettertid, hva burde man ha gjort?

– Jeg vet ikke. Man ser det klarere når man har roet seg ned, men jeg klarte ikke å få det ut på banen. Alle må se på feilene vi gjorde, være selvkritisk og vite at kampen ikke gikk bra. Men nå kommer jeg ikke til å bruke mer tid på den kampen, men heller forberede meg på best mulig måte til den første kampen i La Liga.

Men var det snakk om posisjonen din på banen?

– Nei, posisjonen har ingenting med det å gjøre. Den er helt klar, ikke som når jeg spiller på venstre eller i andre posisjoner som ikke er “mine”. Det er helt klart at jeg er en lagspiller og jeg gjør mitt beste for å gjøre det de vil, men nei, jeg snakket ikke om posisjonen min der.

Tror du det er for tidlig å se det laget vi tenkte oss i fjor eller er det fortsatt for tidlig?

– Alt er opp til oss, hvordan vi møter opp og ambisjonene vi har. I fjor hadde vi en flott forsesong, etter det hadde vi en svakere periode som egentlig ikke var det, ettersom det var en mye tøffere periode. Men vi hadde mange opp- og nedturer. Jeg tror vi har lært av feilene våre, og vi vil være et jevnere lag som vil prøve å oppnå noe stort.

Det virker som endel folk begynner å miste smaken på å “kun” kvalifisere seg for Champions League. Dette selv om man kun har kvalifisert seg syv ganger totalt utenom de åtte siste. Når vi ser på de nye ansiktene. Har dere en tropp som kan konkurrere mot Real Madrid og Barcelona som mange krever?

Vi har hvert fall god nok tropp til å prøve, og det vil være ambisjonen vår. Vi har en tropp og et lag for å kjempe med de store og å kjempe om tittelen både i La Liga og andre steder. Men vi må vise det, å kun snakke om det hjelper ikke. Vi vil ikke bare si “vi vil” osv, vi må vise det på banen, på trening og når vi snakker utad. Vi må vise det på alle måtene vi kan og jeg tror årene som kommer vil bli veldig bra for Atlético Madrid.

Så selv om lag som Sevilla og Villarreal kom seg mye nærmere i fjor og har signert spillere som Rakitic og Parejo, så ser dere fortsatt på Real Madrid og Barcelona?

Jeg ser mot toppen, ikke på lagene. Der kan hvilket som helst lag være, noe som er tilfellet nå når vi ser hvordan de har forsterket seg, men jeg ser mot toppen. Vi har en veldig bra tropp, veldig ung, som har mye å forbedre, men jobber vi alle sammen så tror jeg vi må være ambisiøse nok til å kjempe i toppen.

Hva tenker Saúl når han hører at Atlético må spille bedre med de spillerne dere har?

Vi må spille for å vinne, i mange kamper kan man spille “finere” og andre ganger når man ikke har dagen så må man fortsatt forsøke å vinne. Til slutt så er det man må gjøre er å vinne. Det er sant at vi har spillere med veldig høy kvalitet og det er normalt at folk ber om andre ting, alle har rett til det, men vi må fokusere på å vinne. Når man vinner så snakker ikke folk om så mye annet.

Uten så mange signeringer som man trodde, må João være den signeringen som viser det han egentlig kan i år?

Vel, det han må gjøre er å nyte det, fordi han er en gutt med en helt utrolig kvalitet, som har en stor fremtid foran seg. Vi hadde mange nye spillere og det første året er ikke alltid lett, men han gjorde de nye gjorde tingene veldig bra. Han gjorde ting veldig bra til å være hans første år, men som du sier så hadde folk veldig høye forhåpninger. Men jeg tror at vi vil se at disse spillerne har tilpasset seg den her sesongen og at de er mye mer komfortable.

Hvordan vurderer du interessen for deg som alltid kommer fra Manchester (United) eller de kommentarene fra store spillere som Ferdinand som spør etter deg som signering?

Helt ærlig så tar jeg det veldig bra. Det smigrer meg at klubber som Manchester United eller andre er interesserte i meg, for meg er det positivt. Jeg liker at viktige folk for disse klubbene snakker positivt om deg og sier at jeg gjør ting bra i Atlético Madrid.

Men hver gang det kommer noe slikt så kommer frykten på kontorene på Metropolitano…

Det tror jeg ikke, det har de aldri sagt til meg.

Starter du sesongen vel vitende om at du har mistet plassen din på landslaget?

Ja, men landslagsplassen kommer fra det jeg leverer for Atlético Madrid. Hvis jeg viser meg fra min beste side har jeg gode muligheter, jeg tror at en trener som Luis Enrique vet hva jeg kan gi. Samtidig så krever han mye fordi han vet at jeg kan gi han mye, men jeg må være god for klubblaget mitt. Hvis du ikke viser din beste versjon og andre spillere gjør det så er det ikke rart at de satser på andre spillere. Jeg har aldri tenkt at det er treneren eller de lengre opp som gjør noe feil, det er kun min egen feil. Men når jeg gjør det bra for Atlético, så vil jeg komme tilbake på landslaget.

Vurderer du sesongen som var som dårlig?

Nei, den var ikke dårlig, men jeg vet at jeg kan gi mye mer. Når jeg ser det jeg har levert før, så kan jeg gi mer. Jeg krever mye av meg selv og jeg må jobbe videre for å bli bedre i mange aspekter for å hjelpe laget mitt.

Intervjuet er tatt fra Marca: https://www.marca.com/futbol/atletico/2020/09/09/5f57a157e2704e18288b45aa.html

Continue Reading

Intervju

Bundesliga-ekspert om Werner-savnet: – Ikke avgjørende

Published

on

Foto: Maja Hitij/Getty Images

Kvartfinalen i Champions League mot Leipzig er nå bare noen timer unna. Derfor har vi snakket med en av de i landet som kjennere vår motstander aller best: Eivind Biskgaard Sundet.

Leizpig har nylig lagt bak seg nok en solid sesong i Bundesliga. De ble nummer tre i ligaen, kun slått av Bayern München og Borussia Dortmund. Atlético Madrid regnes som ganske klare favoritter før oppgjøret, og deres stjernespiller, Timo Werner, er ikke lenger å finne i Leipzig sin tropp.

– Hvordan har sesongen til Leipzig vært?

– De har et spennende lag på gang, og har utfordret Bayern og Dortmund de siste årene i toppen. Før denne sesongen fikk de inn Julian Nagelsmann som ny trener. Han overtok det veldig sterke defensive fundamentet til Ragnick og skulle bygge videre på det. De har egentlig vært litt uheldige med skader i hele forsvarsrekken. De hadde en treer bak med Dayot Upamecano, Ibrahima Konaté og Willi Orban. Så ble Konaté og Willi Orban skadet, og Upamecano har vært litt småskadet. Da måtte de gjøre ganske store forandringer: Lukas Klostermann og Marcel Halstenberg, som begge opprinnelig er backer, ble satt inn som midtstoppere sammen med Upamecano. Jeg tror veldig mange lag hadde knekt sammen av å miste hele trioen bak hele sesongen, men de har egentlig fortsatt å spille veldig bra., forteller Sundet.

– Nagelsmann er så smart at han greier å utnytte folks styrker selv om det ikke går slik man har tenkt. Sånn sett har denne sesongen vært utrolig imponerende. De har greid å kjempe i toppen veldig lenge selv om de hadde veldig mye skader, de ledet til jul og har slått ut gode lag i Champions League og sett veldig bra ut i enkeltkamper. Jeg vil tenke at Atlético er favoritter i denne kampen med Werner ute.

Timo Werner scoret hele 28 mål i Bundesliga 2019/20-sesongen. Kun Robert Lewandowski med sine 34 scoringer hadde flere. Nå har Werner blitt signert av Chelsea for en overgangssum på 53 millioner euro, og er ikke å finne i Leipzig sin Champions League-tropp denne høsten.

– Hvor stort er tapet av Werner?

– Jeg tror faktisk ikke det er så utrolig viktig. Han har scoret mye mål for de og har sett veldig god ut under Nagelsmann. Men ser du på historien til Nagelsmann i Hoffenheim, har han mistet de beste spillerne hvert år, men likevel gjort det bedre året etterpå. Jeg tror det finnes folk i Leizpig-laget som Dani Olmo, som kom til jul, som kan ta mer ansvar nå og bli mer viktig for laget etter hvert.

Dani Olmo ble i lang tid ryktet til Atlético Madrid av ulike medier før han i januar signerte for Leipzig etter en overgang fra Dinamo Zagreb. Foreløpig har han ikke stått helt til forventningene, forteller Sundet.

– Han har vært grei i noen kamper, men han har brukt litt tid på å finne seg til rette. De har et veldig bra lag fremover. Jeg husker da Haaland skulle velge mellom United, Leipzig og Dortmund, så tenkte jeg at fremover på banen er egentlig Leipzig kjempegode. De har veldig mange bra spillere. Dani Olmo kan plutselig spille i en falsk nierrolle slik som Timo Werner på mange måter har vært. Han har ikke vært ren spiss, men litt mer tilbaketrukken. Også har de Forsberg og Sabitzer. Det er mange spillere som kan hjelpe Leipzig selv om Werner har forsvunnet. Det er klart at han betyr mye, men jeg føler ikke at det er avgjørende. Det som er avgjørende er rutinen, tenker jeg, som de ikke har på det nivået her. Plutselig kan Nagelsmann komme opp med noe genialt som blir vanskelig for Atlético å møte fordi de ikke vet helt hva som venter.

– Atlético vanskelige å spille mot for alle

– Atlético virker å være vanskelige å spille mot for alle. Det blir en morsom utfordring for Leipzig og de har ikke noe press på seg heller. De kommer som underdog. Mot Tottenham eksempelvis imponerte de veldig. Det er utrolig vanskelig å spå når Tyskland ikke har spilt kamper på lenge, og situasjonen er slik som den er.

– Jeg kan ikke helt huske at Nagelsmann har møtt et sånt type lag tidligere. Liverpool er jo litt samme typen, men Atlético er vel litt mer defensive. Det blir spennende å se. Men jeg har ikke troen på at Leipzig greier det. Jeg tror sesongen er over for de.

Er Leipzig fornøyde med å ha kommet til en kvartfinale?

– Ja, det er de. Selv om klubbens mål på lang sikt er å vinne Champions League så tror jeg det slik som det er blitt, med Werner ute. Men nå er det litt som et sluttspill i et internasjonalt mesterskap. De er en av de største outsiderne, men har spilt veldig bra i turneringen så langt. Du kan ikke se bort i fra at de kommer med lave skuldre – og alle tror at de vil ryke i første kamp. Med en genial trener kan de gå hele veien. Man har sett Hellas og Portugal tidligere. Det er nok mer åpent dette enn hvis de ikke har det formatet som er nå.

– Tror du at det vil påvirke at sesongene har vært avsluttet til ulik tid?

– Ja, det tror jeg. Leizpig har hatt en ferie, så man vet egentlig ikke helt. I starten ser man at det er vanskelig å komme opp på maksnivået. Jeg tror det har en del å si, men så er det slik verden er nå. Det er vanskelig å få alt til å gå i hop. Det er bedre å få avsluttet nå enn ikke å få gjøre det, tenker jeg.

I Tyskland er det derimot ikke like populært at Leipzig har tatt seg til en kvartfinale i Champions League. De er en del av Red Bull, og det mest forhatte laget i Tyskland, forteller Bundesliga-eksperten. Der er det ingen som unner laget suksess.

– Nei nei, rett ut. Hvert fall blant vanlige fans. De er det mest forhatte laget. Likevel så synes jeg at de gjør det veldig bra sportslig sett, det er veldig attraktivt og de satser på unge spillere. De spiller fin offensiv fotball og tør å satse på en kul fotball. De har en kul modell for å hente unge spillere og bygge dem opp. Men når det gjelder den grunntanken i tysk fotball om at det er eid av folk, så er det helt motsatt. Der er det djevelen selv. Det er en litt artig klubb sånn sett.

Spår tysk Champions League-mester

Til slutt, hvem tror du vinner turneringen?

– Hvis det hadde vært helt normalt, hadde jeg sagt Bayern. De har vært helt uovervinnelige egentlig helt siden Flick tok over, og de har et veldig bra lag. Jeg ville nesten holdt de som favoritt.

– Jeg tror Atlético fint kan gå til finalen. PSG er helt umulig å vite noe om.

Continue Reading

TABELLEN

Trending