Intervju med Peña madridista Noruega

Det nærmer seg et nytt deilig oppgjør og denne gang, El Derbi Madrileño, som spilles lørdag kveld på Metropolitano. Derfor har vi tatt en prat med Kristian Thorsen Schoute fra realmadrid.no for å høre fra den andre siden av Madrid.

“Real Madrid er en klubb som forbindes med storhet og “Galácticos”, hvor trofeer trumfer det aller meste. De ønsker å være største i verden både kommersielt og sporstlig”, sier Kristian i forkant av helgens oppgjør når han blir spurt om å beskrive Real Madrid.

– Men slik er det ikke nødvendigvis på den rødhvite siden av Madrid, og Atlético-fansen er veldig glade i å plage storebror og bygge opp til disse kampene, gjerne med litt hat, mens Real Madrid-fansen ikke virker å være like stor fan av dette. Hva tror du er årsaken til det?

Det er nok et veldig vanskelig spørsmål å svare på, ettersom det varierer en del fra situasjon til situasjon. Sånn på generell basis tror jeg at det er litt skummelt å være storebror i et slikt byderby, ettersom det rett og slett medfører et større press. Real Madrid og Real Madrid-fansen er nok mer redde for å tape mot Atleti enn det Atleti-fans er for å tape mot Real Madrid. Det er nok hovedgrunnen tror jeg.

I fjor var det også situasjoner som gikk for langt (i etterkant av El Derbi på Wanda Metropolitano), og slike situasjoner mener jeg at ikke har noe som helst å gjøre i fotballen, uavhengig av hvilket lag man holder med eller om lagene kommer fra samme by.

– Så frykter du Atlético Madrid denne helgen?

Klart jeg gjør det. Jeg er alltid optimist, og jeg er ganske sikker på at Real Madrid tar de tre poengene, men vi er i en situasjon hvor tap er fryktelig kjipt. For det første spilles det faktisk om tabelltopp, en posisjon Real Madrid innehar for øyeblikket, og det er klart at det er en ekstra faktor. I tillegg er det mye spennende i Atleticos nysigneringer denne sommeren, og det er spesielt João Félix jeg frykter i den sammenheng. For det tredje sitter nok tapet i pre-season igjen hos de fleste Real Madrid-fans, og selv om dette kun var en vennskapskamp, er det klart at vi er revansjesugne.

– Ja, for vi fikk virkelig se hva João Félix hadde å by på i sommer under treningskampen da Atlético smadret Real Madrid 7-3. Hvor bekymret var man da som Real Madrid-supporter?

Jeg tror at man i det store og det hele ikke var så fryktelig bekymret på Real Madrids vegne, men det ble ganske tydelig at Atlético ikke var så svekket som mange hadde trodd etter den sommeren de hadde. Dét var nok heller den største bekymringen etter den kampen. Det var selvsagt forferdelig å tape med sånne sifre mot byrivalen, men det var til syvende og sist en treningskamp. Man har selvsagt noen supportere som tar slike kamper veldig alvorlig, men sånn generelt tror jeg at de fleste var klar over hvor lite den kampen betydde i realiteten. Real Madrid hadde en veldig dårlig pre-season, men de fleste klarte nok å forstå at det som regel betyr veldig lite. Real Madrid sliter ofte i pre-season, men de har likevel vunnet fire av de siste seks Champions League-titlene. Det var nok trøsten for mange av oss.

– Så, Álvaro Morata, Mario Hermoso, Antonio Adán og Marcos Llorente … Hvordan er det som Real Madrid-supporter å se disse i rødt og hvitt?

Det er oppsiktsvekkende at såpass mange av tidligere Real Madrid-spillere er i Atlético nå, og spesielt når spillerne bare går den ene veien. Llorente er en spiller jeg hadde stor tro på, og det er en spiller vi absolutt kunne trengt i troppen i dag. Vi fikk likevel mye penger for han, og overgangen gir mening på den måten. Jeg er fortsatt fantastisk fornøyd med den summen vi fikk for Morata, spesielt når man ser på hvordan han har prestert siden han forlot Real Madrid. Adán og Hermoso er to spillere som neppe hadde vært i nærheten av å utfordre de spillerne vi allerede har i den posisjonen, og jeg er svært fornøyd med å ha Militão over Hermoso. Jeg synes at disse spillerne, kanskje med unntak av Llorente, ikke er gode nok for Real Madrid med tanke på den troppen vi har nå. Når det er sagt, er det selvsagt trist å se tidligere Real Madrid-spillere i rødt og hvitt, spesielt dem som har vært en del av ungdomsakademiet i lang tid.

– Er du overrasket over hvor godt tatt i mot dem er blitt?

Både og. Jeg tror at Atleti-fansen forstår signeringene, og de er absolutt spillere som er med på å styrke Atlético. I tillegg har både Adán, Morata og Hermoso tilbragt en den sesonger andre steder, og jeg tror at det er viktig årsak også i deres tilfeller. Llorente er jeg litt mer overrasket over, ettersom det er en skikkelig Real Madrid-gutt. Men igjen, han er en god spiller, som er med å styrke Atlético Madrid på midtbanen, og det tror jeg også at de fleste Atlético-fans forstår. Dersom det hadde vært motsatt, at for eksempel Rodri hadde kommet til Real Madrid om noen år, er jeg sikker på at han hadde blitt tatt godt i mot også der.

– Så over til helgens derby. Hvordan ser det ut for Real Madrid med tanke på skadefronten etter en sesongstart som har vært veldig skadepreget..

Det er jo ingen tvil om at Real Madrid har hatt et skademareritt uten like, til den grad at man faktisk stiller spørsmåltegn rundt treningen de holder på med. Spesielt oppsiktsvekkende er det også at det går i mye av de samme skadene, nemlig muskelskader. Nå ser det ut som at flere og flere spillere blir klare til kampen mot Atlético, men det er fortsatt enkelte store fravær. Hazard har vært tilbake fra sin skade i et par uker nå, mens James har vært tilbake fra sin i noen uker han også. I tillegg er det mye som tyder på at både Marcelo og Isco rekker kampen på lørdag, og begge har trent med resten av laget tidligere i dag. Mendy er fortsatt ute med sin muskelskade, og det samme gjelder Luka Modric. Savnet av kroaten på midtbanen er selvsagt stort, og det er en klar svekkelse for Real Madrid. Så spørs det hvor frisk Marcelo egentlig kommer til å være, og man kan stille spørsmålstegn til om Hazard er helt i kampform etter hans skade. Det så dog betraktelig bedre ut for Hazard allerede mot Sevilla på søndag.

– Og James … Han var jo mer eller mindre på vei til å bli klar for Atlético i sommer, men så snudde det plutselig … Er du lettet over at han også ikke ble en Rojiblanco?

Ja, det hadde nok vært verre enn med de tidligere nevnte spillerne, rett og slett fordi James er en spiller jeg er veldig glad i. James er en fantastisk spiller når han er i form, og jeg var i hele sommer overbevist om at han burde bli værende i Real Madrid. Han bidrar med en flott pasnings- og skuddfot og han kan dermed bidra med målpoeng fra midtbanen. Dette er noe Real Madrid har manglet. James kunne i mye større grad styrke Real Madrid enn det en spiller som Hermoso eller Llorente kunne gjort, og derfor ville det vært helt krise å selge han i mine øyne. Og som om ikke det hadde vært galt nok å selge han på “billigsalg”, så skulle man i tillegg selge han til byrivalen. Jeg er altså veldig glad for at James i dag er Real Madrid-spiller og ikke Atlético-spiller.

– Så da ender det vel med at James blir matchvinner på lørdag, eller? Hva tror du om kampen?

Det står jo skrevet et eller annet sted at James må bli matchvinner. Han kommer garantert til å spille, og han er alltid en trussel fra utenfor sekstenmeteren. Jeg synes at Real Madrid har hevet seg veldig etter tapet mot PSG, og spesielt defensivt virker laget mye mer solid basert på kampene mot Sevilla og Osasuna. En Ramos og Casemiro i toppform kan fort bli avgjørende her. I tillegg tror jeg at Real Madrid har mer enn nok framover til å skape store problemer for Atlético, og jeg er spesielt spent på duellene Hazard – Trippier og Bale – Lodi. To nye backer som virkelig skal få kjenne på det i denne kampen. Jeg tror også at kampen kommer til å bli svært jevn, slik den som regel alltid er mellom disse lagene. Selv om fornuften sier uavgjort, sier hjertet Real Madrid-seier, og jeg tror at de helhvite fra Madrid gjentar resultatet fra i fjor og vinner 1-3 til slutt.

Vi takker for at realmadrid.no ønsket å stille opp og ønsker lykke til i helgen! Under tvil …

Forza Atleti!

Share:

Author: Alexander Larsen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *