“Ja, jeg var i tvil om å forlenge kontrakten”

Nytt intervju hos Marca, og denne gang er det Jan Oblak i hovedfokus.

Den slovenske målvakten, også regnet som verdens beste keeper av mange, og som ble hentet til Atlético Madrid i 2014 var lenge i kontraktsforhandlinger med Atlético Madrid uten at noe skjedde. Nå har han satt seg ned for en liten prat med Marca om blant annet dette.

Journalist: Det har gått noen dager siden El Derbi. Forventet dere noe lignende?

Jan Oblak: “Ingen forventet et resultat som dette, men med intensiteten som vi hadde i kampen ble det slik. Vi scoret mange mål, hadde mange sjanser .. men det aller viktigste var at vi spilte bra fotball. Men det er en vennskapskamp, den tredje for sesongen. Vi kan heller ikke snakke for mye.. Det er verken Liga eller Champions League hvor andre lag kommer til å være mer konkurrerende. Men det er en god vei å fortsette med denne intensiteten.

J: Euforien har vært veldig høy hos fansen, er det for mye å kreve at det skal være slik?

JO: “Så klart, det er kun én kamp. Dette er ikke realiteten, det vil aldri være slik. Vi må alle være rolige. Det gjenstår fortsatt mye før starten av sesongen. Der vil det være viktig å være slik. Med denne intensiteten og alle sammen. Det er fortsatt lenge igjen. Sesongen er lang. Det var en kamp vi vant, men resultatet endrer ingenting.”

J: Noe sentralt var at Diego Costa igjen var sin beste versjon av Diego Costa. Hvor mye trenger dette laget en slik Diego?

JO: “Diego Costa slik … det hjelper veldig mye. Ingen kan gjøre det på den måten. Det er viktig. Jeg er sikker på at det vil bli et bra år. Forrige sesong var viktig, men han scoret ikke så mye og spilte litt lite. Men hvis Diego Costa er slik, kan han være en veldig bra signering dette året.”

J: Du har møtt noen av de beste spissene i verden. Tror du João Félix kan bli en av dem?

JO: “Det er åpenbart at han er en gutt med mye talent. Han viser det allerede, men han er ung og vi må være tålmodige. Vi må hjelpe han å vokse. Med Cholo og hvordan denne klubben trener, kan han forbedre seg mye. Vi skal hjelpe han mye og han vil utvikle seg mye for å bli en veldig god spiller.”

J: Hva tenkte du da Atleti bestemte seg for å hente denne gutten på 19-år for en slik sum?

“Det var en avgjørelse tatt av klubben. Når de betaler så mye vil han helt sikkert bli viktig. Alle oss som er her vil gjøre det vi kan for å hjelpe han, sørge for at han utvikler seg og alle vil være fornøyde. Slik kan vi gjøre en god sesong. Det vil ikke være lett med et nytt lag, men med talent og innsats kan vi gjøre et godt år.”

J: Han sier det er et lag, men åtte signeringer har blitt gjort og de virker mer integrert enn noengang. Hvordan?

JO: “Det er klart at det er vanskelig å komme til Atlético og tilpasse seg så raskt. Dette året med alle endringene av spillere som har forlatt, de rutinerte … det er lettere å komme inn. De må være samlet. Kun slik, alle sammen må hjelpe hverandre, og det vil bli vanskelig. For øyeblikket er det veldig bra. Jeg håper de nye tilpasser seg enda bedre også. Fortsette å jobbe og høre på Cholo vil sørge for at det blir bra.”

J: Gir det deg trygghet at dette prosjektet er ledet av Cholo? Han er den store lederen i garderoben?

JO: “Ja, selvfølgelig. Cholo har vært her lenge. Han har hjulpet Atleti å vokse enormt mye. I de siste årene har vi alltid vært i Champions League og har vunnet flere titler. Han er lederen av dette prosjektet, han elsker å være her. Han er entusiastisk og vil sørge for å få laget fremover.”

J: I tillegg til mange signeringer var det mange som forlot klubben. Noen veldig tunge som har vært vitale spillere. Hvordan ser Oblak på disse avskjedene av viktige lagkamerater? Er det vanskelig?

JO: “Det er ikke lett når viktige spillere drar, men slik er livet. Noen drar og noen kommer. Det har vært noen viktige som har forlatt, men når man snakker med menneskene i klubben blir man blitt mer rolig av å vite hvilken vei man skal gå. For øyeblikket er jeg veldig fornøyd med hvordan det har blitt gjort. Det er ikke lett å skifte ut så mange viktige spillere, men med hjelp fra disse som trenger tid er jeg sikker på at vi litt for litt kan skape et sterkt lag som er konkurransedyktig og har høy intensitet. At alt arbeidet som vi gjør vil sørge for at tingene blir bra. Jeg er overbevist om at det vil bli bra.”

Entrevista Jan Oblak

J: Til slutt forlenget du kontrakten etter flere måneder med forhandlinger med klubben. Vurderte du å forlate klubben fordi du ikke følte deg nok verdsatt?

JO: “Ja, jeg var usikker. Det var rart, men slik er livet som profesjonell fotballspiller. Jeg var rolig og snakket der jeg trengte å snakke – på banen, og på grunn av dette var jeg rolig og sikker på at alt ville ordne seg til slutt slik det gjorde. Det pågår hele tiden, men når du setter deg ned og ser folk i øynene og sier hva du føler og tenker, vil enigheten komme. Slik ble vi enige. Jeg kjenner klubben, spillerne, trenerne og alle respekterer meg. Med en ny kontrakt stopper pressen ryktene om dette temaet. Slik blir det også mye roligere rundt situasjonen.”

J: Hvem var den viktigste for deg? Gil Marin, Cholo eller agenten din?

JO: “Alle var viktige. Hvis ikke ville vi ikke blitt enige. Jeg var ikke så involvert. Det er derfor vi har agenter, som er best for disse oppgavene. Han snakket med klubben. Jeg snakket med Cholo, men mer fotball enn kontrakten. Jeg tror vi alle gjorde en innsats for å komme til en enighet som gjorde oss alle fornøyde.”

J: Hvorfor økte klausulen kun fra 100 millioner euro til 120? Var det et ønske fra deg eller Atlético?

JO: “Klausulene er et nummer i kontrakten. Hvis ønsket til spilleren er å bli værende i klubben, blir du .. Du er der hvor du ønsker. Det er et nummer som ikke endrer noen ting enten det er 1 million eller 200 millioner. Det viktigste er at partene er fornøyde og fortsetter i samme retning.”

J: Hva tenker Oblak når han leser og hører at han av mange er verdens beste keeper?

“Det er et viktig kompliment. Du jobber hele viden for dette. Det er bra, fint, og det viser at du gjør noe riktig på veien. Hver person har sin egen favoritt, men jo flere som sier det, jo bedre er det. Men du kan ikke stoppe opp. Hver dag er en dag for å forbedre seg. Heller ikke nå er jeg på mitt beste nivå. Jeg ønsker å bli bedre. Med dette er jeg også sikker på at titlene vil komme, som er det viktige. Jeg er sikker på at med hjelpen fra alle, kan vi oppnå det.”

Verdens beste keeper? Mange hevder at Jan Oblak er nettopp det.

J: Hvor tror du Oblak kan forbedre seg for å bli en enda bedre keeper?

JO: “Det er egentlig ikke noe jeg kan si, som ville vært veldig feil .. eller veldig bra. I alle aspekter kan du bli bedre. Du kan hoppe to centimeter høyere, bli raskere … det er små detaljer som med arbeid kan gjøre deg enda bedre.”

J: Du har vunnet fire Zamoras på rad (beste keeper/færrest innslupne i La Liga). Ingen har vunnet fem. Er det en utfordring?

JO: “Jeg har aldri tenkt på disse trofeene på denne måten, hvor jeg kan vinne de. Jeg tenker alltid på det kollektive. Vinne titler der. Det er ikke et trofé til kun meg. På banen er det 11 spillere. Jeg er en av dem og de andre hjelper meg. Det er en fin tittel og jeg håper jeg vinner mer. Jeg elsker å motta det, men målet er de kollektive titlene.”

J: Vi snakker om titler.. du var ikke i Lisboa, men i Milan var du. Har Champions League blitt besettelse?

JO: “Ja, vel, besettelse kommer an på hvordan du ser det. Champions League er en drøm som du ønsker å oppnå. Jeg er sikker på at du kommer til å oppnå det. Atlético har hatt to muligheter hvor man ikke har vunnet det, med uflaks. Det er ikke en besettelse, det er en drøm for alle atléticos. Jeg håper alle kan få det, det er en fin drøm som jeg håper kommer.”

J: Tror du det er mulig denne sesongen?

JO: “Alle år hvor man deltar i Champions League, kan det skje. Men dette er på slutten av sesongen. Du må gjøre mange ting før dette. Du må spille bra fotball. Alt avhenger av at man følger en felles vei. Jeg tenker ikke på om det er mulig eller ikke. Først må man tenke på sesongoppkjøringen og forberede seg bra.”

Intervjuet er hentet fra MARCA og oversatt https://www.marca.com/futbol/atletico/2019/07/31/5d40a890268e3e6c208b45b8.html

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *