– Jeg ble født på ny i Atlético

Ángel Correa har stilt opp i et intervju med EFE om tiden i Atlético som han for alltid vil huske.

 

Er det din beste tid i Atlético? 

– Nei, jeg tenker ikke på det. Jeg tenker alltid på å fortsette å jobbe og bli bedre, som er det som alltid får meg til å fortsette å spille. Jeg er fornøyd med prestasjonene jeg har hatt den siste tiden og håper å fortsette slik.

Hva ønsker Simeone fra deg i spillet? 

– Alltid at jeg er vertikal, at jeg ønsker å skape trøbbel for motstanderen og også at jeg jobber for laget og hjelper til i den defensive fasen.

Hva tenkte du første gangen da Simeone ville bruke deg på høyresiden? 

– Det er en stund siden, men det var veldig rart, for jeg hadde alltid spilt som en spiss nummer to, men nå har jeg blitt kjent med posisjonen og føler meg mer komfortabel. Tidligere føltes det veldig merkelig å spille der.

Kostet det mye denne endringen fra spiss til kantspiller? 

– Klart kostet det mye og jeg led masse. Jeg ikke minst, personlig, jeg led masse fordi du må løpe enormt og du må være klar for å gjøre dette.

Hva har Simeone betydd for din utvikling i Atlético? 

– Masse. Jeg har alltid sagt det; han og resten av støtteapparatet har hjulpet meg og de hjelper meg med å vokse.

Denne sommeren ble det snakket mye om en overgang til AC Milan. Hva skjedde? 

– Dette forblir i fortiden. Jeg tenker ikke på dette. Jeg tenker kun på å fortsette å jobbe, fortsette å gjøre sakene bra for laget og at vi har et godt år alle sammen.

Laget har svart med fire strake seiere.. 

– Det er klart at vi fortsatt må fortsette å korrigere mange tiden, det ser man, men laget fortsetter å vinne, som er det viktigste, og vi ønsker å kjempe der oppe mot de aller største.

Hvilken forklaring gir Correa på perioden med kun fem seiere på 18 kamper? 

– Laget prøvde hele veien, gjorde det treneren ba om, som vi alltid gjør, men vi skapte sjanser og kunne ikke omsette dem. Jeg tror vi var litt forhastet med dette temaet. Vi ønsket å gjøre det andre målet før det første og vi endte med å feile på dette. Jeg tror vi har gjort dette bedre, det har gjort oss mer rolig og på grunn av dette har laget blitt bedre.

Og Barcelona og Real Madrid fem poeng unna..

– Ja, hvis du sa dette for en måned siden, vil jeg tenkt umulig. Og nå starter vi året der, fem poeng bak lederen, med en viktig kamp som venter i Champions League og vi håper å fortsette på denne veien.

Du lever med han (Messi) sammen på landslaget. Hvordan er han? 

– Han er veldig rolig, som man ser. I tillegg til å være en strålende fotballspiller, som den beste i verden, er han en strålende person, superydmyk, som man merker at elsker sin familie og sine venner.

Ga han deg noen råd da du kom med på landslaget?

– Nei ingen råd, han snakker alltid til de unge, til alle. Han er kapteinen, han snakker med hele laget og det gjør gruppen godt og det er godt for landslaget.

Atlético har Oblak. Redningen mot Levante, hvordan ser du på den? 

– Det er utrolig. Vi er veldig fornøyde med å ha han i vårt lag, fordi vi tror at han er den beste i verden. Han har bevist det i lang tid og forhåpentligvis vil han fortsette med denne motivasjonen og hjelpe laget, for han redder oss ofte.

Hva betyr Atlético for Ángel Correa? 

– I praksis, jeg ble født på ny her i Atlético med hjerteoperasjonen jeg hadde (18. juli 2014). Og jeg har alltid sagt det, jeg skylder dem alt. Min familie og jeg skylder dem alt, og vi vil alltid være takknemlige overfor klubben, som er en stor familie.

NB! Correa har også blitt spurt om Supercopa, noe vi har fjernet fra denne artikkelen. Som skrevet tidligere, kommer vi ikke til å gi turneringen noe (mer) fokus.