Connect with us

Intervju

– Jeg er her for å spille fotballen til Cholo

Published

on

João Félix har også blitt intervjuet i forkant av Champions League-kampen mot Leipzig. Vidunderbarnet returnerer til sitt hjemland og sin tidligere hjemmebane. Nå har han blitt intervjuet av MARCA.

Champions League på hjemmebane, ville det ha vært toppen?

– Ja, Champions League er alltid det høyeste punktet for enhver spiller og enda større å spille her i Lisboa på hjemmebane. Jeg er veldig glad og det vil bli veldig fint for meg.

Har forventningene vært for høye rundt deg etter overgangen forrige sommer?

– Nei, dere gjør deres arbeid og jeg gjør mitt. Hvis tingene ikke er slik som dere ikke ønsker, bryr jeg meg ikke. Som jeg har sagt spiller jeg fordi jeg liker det og jeg er ikke bekymret for hva pressen tenker eller krever.

Du er nå den yngste målscoreren i Champions League-historien til Atlético etter å ha slått Agüero, en annen spiller som trengte et år med tilpasning, med mye tvil og også mye kritikk før han eksploderte og ble en verdensstjerne. Ser du noen likheter?

– Agüero er en stor spiller, men da han var i Atleti var jeg fem år gammel, så jeg husker ingenting. Det er bra å slå rekorder, alle spillere ønsker å skape historie. Og selvsagt vil jeg være fornøyd med å ta del av historien til Atlético og slå en spiller som ham.

Mange sier at Simeones stil ikke passer deg. Er du enig i det?

– Jeg vet ikke, mange personer sier noe, andre sier noe annet. Men jeg er her for å spille Cholo sin fotball og gjøre det han krever.

Griezmann ble en verdensstjerne som spiss her..

Ja, ja, ja. Hvis jeg kan gjør som Griezmann eller gjøre det enda bedre ville det ha vært bra. Han har skrevet historie i denne klubben og gjort det veldig bra. Han utviklet seg veldig under Cholo, og hvis jeg også kan det, ville det ha vært veldig bra for meg.

Mot Mallorca var du ikke fornøyd da du ble byttet ut. Hva skjedde da?

– Jeg var ikke fornøyd med det jeg hadde gjort på banen.

Føler du at etter disse to finaletapene skylder man Atlético det?

– Ja, fansen ønsker det veldig, og vi også. Personene i klubben ønsker veldig Champions League for man har vært veldig nære, men har ikke klart det. Nå er vi her og det kan skje.

Intervju

– Vi har en tropp som kan konkurrere med Real Madrid og Barcelona

Published

on

Saúl møtte Marca til intervju og viser at han har troen på det Atlético Madrid har å rutte med før en ny sesong.


Dere spilte fortsatt i august, har dere klart å nullstille dere etter en så tøff sesong?

– Helt ærlig så tror jeg det, ferien var lengre enn det man skulle tro når vi fikk høre at La Liga skulle starte så tidlig. Men de gjorde noe riktig når de ga noen lag muligheten til å starte i runde tre slik at vi kan hvile før en sesong som blir veldig lang og tøff. Den blir annerledes, ettersom vi nå fokuserer veldig mye på å passe på etter vi har gjort testene, med masker på samt at vi unngår folk når vi drar fra hotellet og bussen før kamp. Det er helt annerledes, men som alltid så sier vi at vi må tilpasse oss, akseptere det og møte det på den beste mulige måten.

Hvordan er det å komme tilbake etter forrige sesong hvor dere gjorde det bedre mot lag som Real Madrid og Barcelona enn for eksempel, Cultural og Leipzig?

– Vel, det har skjedd flere ganger. Vi vil gjøre vårt beste for at det ikke skal skje igjen, men det er noe som skjer med mange lag. Jeg vet ikke hvorfor det skjer. Alle vet hva som kan skje… så skjer det. Man prøver å endre og å bli bedre, med et fokus på én kamp av gangen og du går ikke bort fra det. Vi spiller likt om det er en treningskamp eller en offisiell en, og dette gir deg ofte det lille ekstra som du ofte trenger. Etter en så tøff sesong så kommer den neste og gir oss håp, så håper vi at vi starter bra selv med den lille tiden vi har hatt og at vi fortsatt ikke vil være helt i topp form.

Du sa følgende etter kampen mot Leipzig: “Det er spillere som meg som må vite hvordan vi skal lese kampen raskt for å hjelpe laget. I ettertid, hva burde man ha gjort?

– Jeg vet ikke. Man ser det klarere når man har roet seg ned, men jeg klarte ikke å få det ut på banen. Alle må se på feilene vi gjorde, være selvkritisk og vite at kampen ikke gikk bra. Men nå kommer jeg ikke til å bruke mer tid på den kampen, men heller forberede meg på best mulig måte til den første kampen i La Liga.

Men var det snakk om posisjonen din på banen?

– Nei, posisjonen har ingenting med det å gjøre. Den er helt klar, ikke som når jeg spiller på venstre eller i andre posisjoner som ikke er “mine”. Det er helt klart at jeg er en lagspiller og jeg gjør mitt beste for å gjøre det de vil, men nei, jeg snakket ikke om posisjonen min der.

Tror du det er for tidlig å se det laget vi tenkte oss i fjor eller er det fortsatt for tidlig?

– Alt er opp til oss, hvordan vi møter opp og ambisjonene vi har. I fjor hadde vi en flott forsesong, etter det hadde vi en svakere periode som egentlig ikke var det, ettersom det var en mye tøffere periode. Men vi hadde mange opp- og nedturer. Jeg tror vi har lært av feilene våre, og vi vil være et jevnere lag som vil prøve å oppnå noe stort.

Det virker som endel folk begynner å miste smaken på å “kun” kvalifisere seg for Champions League. Dette selv om man kun har kvalifisert seg syv ganger totalt utenom de åtte siste. Når vi ser på de nye ansiktene. Har dere en tropp som kan konkurrere mot Real Madrid og Barcelona som mange krever?

Vi har hvert fall god nok tropp til å prøve, og det vil være ambisjonen vår. Vi har en tropp og et lag for å kjempe med de store og å kjempe om tittelen både i La Liga og andre steder. Men vi må vise det, å kun snakke om det hjelper ikke. Vi vil ikke bare si “vi vil” osv, vi må vise det på banen, på trening og når vi snakker utad. Vi må vise det på alle måtene vi kan og jeg tror årene som kommer vil bli veldig bra for Atlético Madrid.

Så selv om lag som Sevilla og Villarreal kom seg mye nærmere i fjor og har signert spillere som Rakitic og Parejo, så ser dere fortsatt på Real Madrid og Barcelona?

Jeg ser mot toppen, ikke på lagene. Der kan hvilket som helst lag være, noe som er tilfellet nå når vi ser hvordan de har forsterket seg, men jeg ser mot toppen. Vi har en veldig bra tropp, veldig ung, som har mye å forbedre, men jobber vi alle sammen så tror jeg vi må være ambisiøse nok til å kjempe i toppen.

Hva tenker Saúl når han hører at Atlético må spille bedre med de spillerne dere har?

Vi må spille for å vinne, i mange kamper kan man spille “finere” og andre ganger når man ikke har dagen så må man fortsatt forsøke å vinne. Til slutt så er det man må gjøre er å vinne. Det er sant at vi har spillere med veldig høy kvalitet og det er normalt at folk ber om andre ting, alle har rett til det, men vi må fokusere på å vinne. Når man vinner så snakker ikke folk om så mye annet.

Uten så mange signeringer som man trodde, må João være den signeringen som viser det han egentlig kan i år?

Vel, det han må gjøre er å nyte det, fordi han er en gutt med en helt utrolig kvalitet, som har en stor fremtid foran seg. Vi hadde mange nye spillere og det første året er ikke alltid lett, men han gjorde de nye gjorde tingene veldig bra. Han gjorde ting veldig bra til å være hans første år, men som du sier så hadde folk veldig høye forhåpninger. Men jeg tror at vi vil se at disse spillerne har tilpasset seg den her sesongen og at de er mye mer komfortable.

Hvordan vurderer du interessen for deg som alltid kommer fra Manchester (United) eller de kommentarene fra store spillere som Ferdinand som spør etter deg som signering?

Helt ærlig så tar jeg det veldig bra. Det smigrer meg at klubber som Manchester United eller andre er interesserte i meg, for meg er det positivt. Jeg liker at viktige folk for disse klubbene snakker positivt om deg og sier at jeg gjør ting bra i Atlético Madrid.

Men hver gang det kommer noe slikt så kommer frykten på kontorene på Metropolitano…

Det tror jeg ikke, det har de aldri sagt til meg.

Starter du sesongen vel vitende om at du har mistet plassen din på landslaget?

Ja, men landslagsplassen kommer fra det jeg leverer for Atlético Madrid. Hvis jeg viser meg fra min beste side har jeg gode muligheter, jeg tror at en trener som Luis Enrique vet hva jeg kan gi. Samtidig så krever han mye fordi han vet at jeg kan gi han mye, men jeg må være god for klubblaget mitt. Hvis du ikke viser din beste versjon og andre spillere gjør det så er det ikke rart at de satser på andre spillere. Jeg har aldri tenkt at det er treneren eller de lengre opp som gjør noe feil, det er kun min egen feil. Men når jeg gjør det bra for Atlético, så vil jeg komme tilbake på landslaget.

Vurderer du sesongen som var som dårlig?

Nei, den var ikke dårlig, men jeg vet at jeg kan gi mye mer. Når jeg ser det jeg har levert før, så kan jeg gi mer. Jeg krever mye av meg selv og jeg må jobbe videre for å bli bedre i mange aspekter for å hjelpe laget mitt.

Intervjuet er tatt fra Marca: https://www.marca.com/futbol/atletico/2020/09/09/5f57a157e2704e18288b45aa.html

Continue Reading

Intervju

Bundesliga-ekspert om Werner-savnet: – Ikke avgjørende

Published

on

Foto: Maja Hitij/Getty Images

Kvartfinalen i Champions League mot Leipzig er nå bare noen timer unna. Derfor har vi snakket med en av de i landet som kjennere vår motstander aller best: Eivind Biskgaard Sundet.

Leizpig har nylig lagt bak seg nok en solid sesong i Bundesliga. De ble nummer tre i ligaen, kun slått av Bayern München og Borussia Dortmund. Atlético Madrid regnes som ganske klare favoritter før oppgjøret, og deres stjernespiller, Timo Werner, er ikke lenger å finne i Leipzig sin tropp.

– Hvordan har sesongen til Leipzig vært?

– De har et spennende lag på gang, og har utfordret Bayern og Dortmund de siste årene i toppen. Før denne sesongen fikk de inn Julian Nagelsmann som ny trener. Han overtok det veldig sterke defensive fundamentet til Ragnick og skulle bygge videre på det. De har egentlig vært litt uheldige med skader i hele forsvarsrekken. De hadde en treer bak med Dayot Upamecano, Ibrahima Konaté og Willi Orban. Så ble Konaté og Willi Orban skadet, og Upamecano har vært litt småskadet. Da måtte de gjøre ganske store forandringer: Lukas Klostermann og Marcel Halstenberg, som begge opprinnelig er backer, ble satt inn som midtstoppere sammen med Upamecano. Jeg tror veldig mange lag hadde knekt sammen av å miste hele trioen bak hele sesongen, men de har egentlig fortsatt å spille veldig bra., forteller Sundet.

– Nagelsmann er så smart at han greier å utnytte folks styrker selv om det ikke går slik man har tenkt. Sånn sett har denne sesongen vært utrolig imponerende. De har greid å kjempe i toppen veldig lenge selv om de hadde veldig mye skader, de ledet til jul og har slått ut gode lag i Champions League og sett veldig bra ut i enkeltkamper. Jeg vil tenke at Atlético er favoritter i denne kampen med Werner ute.

Timo Werner scoret hele 28 mål i Bundesliga 2019/20-sesongen. Kun Robert Lewandowski med sine 34 scoringer hadde flere. Nå har Werner blitt signert av Chelsea for en overgangssum på 53 millioner euro, og er ikke å finne i Leipzig sin Champions League-tropp denne høsten.

– Hvor stort er tapet av Werner?

– Jeg tror faktisk ikke det er så utrolig viktig. Han har scoret mye mål for de og har sett veldig god ut under Nagelsmann. Men ser du på historien til Nagelsmann i Hoffenheim, har han mistet de beste spillerne hvert år, men likevel gjort det bedre året etterpå. Jeg tror det finnes folk i Leizpig-laget som Dani Olmo, som kom til jul, som kan ta mer ansvar nå og bli mer viktig for laget etter hvert.

Dani Olmo ble i lang tid ryktet til Atlético Madrid av ulike medier før han i januar signerte for Leipzig etter en overgang fra Dinamo Zagreb. Foreløpig har han ikke stått helt til forventningene, forteller Sundet.

– Han har vært grei i noen kamper, men han har brukt litt tid på å finne seg til rette. De har et veldig bra lag fremover. Jeg husker da Haaland skulle velge mellom United, Leipzig og Dortmund, så tenkte jeg at fremover på banen er egentlig Leipzig kjempegode. De har veldig mange bra spillere. Dani Olmo kan plutselig spille i en falsk nierrolle slik som Timo Werner på mange måter har vært. Han har ikke vært ren spiss, men litt mer tilbaketrukken. Også har de Forsberg og Sabitzer. Det er mange spillere som kan hjelpe Leipzig selv om Werner har forsvunnet. Det er klart at han betyr mye, men jeg føler ikke at det er avgjørende. Det som er avgjørende er rutinen, tenker jeg, som de ikke har på det nivået her. Plutselig kan Nagelsmann komme opp med noe genialt som blir vanskelig for Atlético å møte fordi de ikke vet helt hva som venter.

– Atlético vanskelige å spille mot for alle

– Atlético virker å være vanskelige å spille mot for alle. Det blir en morsom utfordring for Leipzig og de har ikke noe press på seg heller. De kommer som underdog. Mot Tottenham eksempelvis imponerte de veldig. Det er utrolig vanskelig å spå når Tyskland ikke har spilt kamper på lenge, og situasjonen er slik som den er.

– Jeg kan ikke helt huske at Nagelsmann har møtt et sånt type lag tidligere. Liverpool er jo litt samme typen, men Atlético er vel litt mer defensive. Det blir spennende å se. Men jeg har ikke troen på at Leipzig greier det. Jeg tror sesongen er over for de.

Er Leipzig fornøyde med å ha kommet til en kvartfinale?

– Ja, det er de. Selv om klubbens mål på lang sikt er å vinne Champions League så tror jeg det slik som det er blitt, med Werner ute. Men nå er det litt som et sluttspill i et internasjonalt mesterskap. De er en av de største outsiderne, men har spilt veldig bra i turneringen så langt. Du kan ikke se bort i fra at de kommer med lave skuldre – og alle tror at de vil ryke i første kamp. Med en genial trener kan de gå hele veien. Man har sett Hellas og Portugal tidligere. Det er nok mer åpent dette enn hvis de ikke har det formatet som er nå.

– Tror du at det vil påvirke at sesongene har vært avsluttet til ulik tid?

– Ja, det tror jeg. Leizpig har hatt en ferie, så man vet egentlig ikke helt. I starten ser man at det er vanskelig å komme opp på maksnivået. Jeg tror det har en del å si, men så er det slik verden er nå. Det er vanskelig å få alt til å gå i hop. Det er bedre å få avsluttet nå enn ikke å få gjøre det, tenker jeg.

I Tyskland er det derimot ikke like populært at Leipzig har tatt seg til en kvartfinale i Champions League. De er en del av Red Bull, og det mest forhatte laget i Tyskland, forteller Bundesliga-eksperten. Der er det ingen som unner laget suksess.

– Nei nei, rett ut. Hvert fall blant vanlige fans. De er det mest forhatte laget. Likevel så synes jeg at de gjør det veldig bra sportslig sett, det er veldig attraktivt og de satser på unge spillere. De spiller fin offensiv fotball og tør å satse på en kul fotball. De har en kul modell for å hente unge spillere og bygge dem opp. Men når det gjelder den grunntanken i tysk fotball om at det er eid av folk, så er det helt motsatt. Der er det djevelen selv. Det er en litt artig klubb sånn sett.

Spår tysk Champions League-mester

Til slutt, hvem tror du vinner turneringen?

– Hvis det hadde vært helt normalt, hadde jeg sagt Bayern. De har vært helt uovervinnelige egentlig helt siden Flick tok over, og de har et veldig bra lag. Jeg ville nesten holdt de som favoritt.

– Jeg tror Atlético fint kan gå til finalen. PSG er helt umulig å vite noe om.

Continue Reading

Intervju

– Jeg ville gjort hva som helst for å vinne Champions League

Published

on

Vitolo ble mandag intervjuet av Mundo Deportivo, hvor det ble mye snakk om Champions League, skadene hans og den gode sesongavslutningen.

Status før Champions League

Hvordan er ståa for dere?

– Jeg føler meg bra, etter å ha stoppet igjen, å returnere til trening… Det er ikke som tidligere år, det er ulikt, men jeg er fornøyd, spent, for det kommer noe veldig flott og det er et øyeblikk for alle er samlet og jeg håper vi kan oppnå målet vi alle ønsker.

Og hva er dette målet?

– Først er det Leizpig. Det er en vanskelig motstander som gjorde det bra i Bundesliga. Det er sant at de mangler en god spiss, Werner, som var referansen og som er en komplett spiss. Men det er flere spillere som kan tre inn. Hvis de har gjort det slik i serien er det fordi de har et godt lag, og det samme med Champions League. Det vil bli vanskelig.

Vil dette nye formatet være bra eller dårlig for laget?

– Jeg vet ikke, men en enkeltkamp er vanskeligere, tror jeg. Der kan hvem som helst vinne. I et dobbeltoppgjør har du flere muligheter hvis du gjør en dårlig kamp, og kan fikse det i returen. Enkeltkamp vil bli vanskelig, alle lag vil konkurrere godt og jeg håper vi kan gi glede til Atleti-supporterne.

Det fysiske aspektet kan bli avgjørende i Lisboa. Er du enig?

– Ja, jeg tror det. Det er mange lag som har spilt slik som oss, mens andre har ikke det. Det vil være en forskjell, men i treningene forsøker vi å jobbe slik at vi gjør det best mulig i Champions League.

Er dere favoritter?

– Nei, det er en enkeltkamp, ingen kan være en klar favoritt. Hvis du gjør en dårlig kamp vil det være en skuffelse. Alt er mer vanskelig fordi du har liten tid. Jeg tror ikke det, vi vil alle være like og det vil bli vanskelig.

Er dere favoritter for hele turneringen?

– Det samme gjelder her. Med kun enkeltkamper vil det være vanskelig for alle, fordi alle lagene vil gi alt de har vel vitende om at det er alt eller ingenting. Jeg ser ingen favoritter. Alle som er der er bra lag og har de samme håpene om å vinne trofeet.

– Jeg elsker å være i Atlético Madrid

Personlig så avsluttet du sesongen bra. Stoler du på at du vil få muligheten i Lisboa?

– Ja, jeg avsluttet bra. I den siste fasen, som du sier, så fikk jeg spille endel minutter, noe en spiller ønsker. Jeg er fornøyd med den delen, jeg vil alltid spille så mye som mulig, men hvis det ikke er mulig så vil jeg komme fra benken for å hjelpe laget. Jeg håper jeg kan fortsette å få flere minutter så jeg kan vise det jeg kan gjøre.

Har den siste perioden vært den beste, ikke minst hvis vi tenker på kontinuitet?

– Vet du hva, siden jeg kom til Atleti så har jeg alltid hatt små perioder som har vært gode som har blitt avbrutt av skader. Det jeg prøver på er å være bra forberedt fysisk for å kunne få den kontinuiteten. Nå har det gått en stund siden jeg har måttet stoppe og det er viktig for en spiller. Det jeg vil er å spille og å glemme skadene.

Er det kontinuitet og de mange skadene som har gjort det vanskelig i Atlético?

– Jeg tror ikke det er en unnskyldning, men det kan være du har rett. Å spille kamper bra for så å skade seg er tøft, fordi du aldri kommer i rytmen. Og det er vanskelig å ha kontinuitet, men nå har det gått en stund uten noe, og takk gud for det, så håper jeg at jeg kan fortsette med arbeidet mitt sammen med Profe (Ortega). Dette for å komme på mitt beste og å fortsette den gode perioden jeg har hatt uten skadene.

I posisjonen din så er det brutalt med konkurranse, Carrasco, Correa, Joao…

– Ja vi har mange gode spillere i Atleti. Vi har et veldig bra lag. Konkurransen er stor, men dette er noe som er bra for lagert, ingen slapper av og vi har sunn intern konkurranse noe som er fundamentalt for at vi skal fortsette å konkurrere.

Jeg vil spørre deg om din venn Diego Costa. Han har sett bra ut etter pausen…

– Ja! Jeg kommer ikke til å si så mye om Diego Costa. Han er en fantastisk spiss og han har den viljen og sulten til å gå ut å vinne Champions League. Det første steget er Leipzig, og han vil være der med mye vilje. På treningene ser han veldig bra ut og jeg håper han kan hjelpe oss på torsdag.

Jeg ser for meg du så finalene i 2014 og 2016. Du var ikke i Atlético, men hva tenkte du?

– Å se det var tøft selv for meg. De fortjente å vinne hvert fall én av de finalene. Det var synd at det ikke skjedde. Men det gode med fotball er at du alltid får muligheten til revansje, og vi prøver hvert eneste år. Nå er vi tre kamper unna, hvor den første er mot Leipzig. Vi møter den med ydmykhet, vel vitende om at det blir vanskelig, men vi håper på å gå videre.

La oss snakke om fremtiden din. Det snakkes om at du er en av de som kanskje drar og at Atlético vil lytte til budene. Hva synes du?

– Min mening er at jeg er veldig fornøyd her. Jeg blir der jeg er og har to år til med kontrakt. Familien min elsker det her i den store byen, og jeg vil ikke endre på noe. Hvis klubben vil selge meg så må de komme å snakke med meg, men intensjonen min er å spille her. Jeg elsker å være her, i denne byen, i denne klubben og jeg håper jeg kan spille ut kontrakten.

Selv om du ikker har hatt mye kontinuitet så har fansen alltid vært gode med deg…

– Sannheten er at jeg har alltid følt meg godt likt. De har alltid vist meg kjærlighet. Selv om jeg ikke har hatt den kontinuiteten som jeg ville ha, så har de alltid vist meg kjærlighet på gaten eller på stadion. Det setter jeg veldig stor pris på, dette viser hvordan fansen til Atleti er. Jeg er fornøyd med at jeg alltid har følt meg verdsatt.

Hva ville du gitt for å vinne Champions League?

– Wow (latter). Det ville vært veldig stort, det aller største i karrieren min, det hadde vært utrolig. Jeg ville gjort hvilket som helst løfte for å vinne Champions League, først og fremst fordi Atleti fortjener det etter alle disse årene. Men vi kommer til å tenke på Leipzig, vi må tenke på én kamp av gangen slik som treneren sier. Det kommer til å være tre kamper som kan gi en utrolig glede til fansen og vi vil gi alt for å komme til finalen.

Intervjuet er hentet herfra: https://www.mundodeportivo.com/futbol/atletico-madrid/20200809/482721177871/vitolo-haria-cualquier-promesa-por-ganar-esta-champions.html

Continue Reading

TABELLEN

Trending