Connect with us

Pressekonferanse

– Jeg forstår spørsmålet ditt om overgangsvinduet og jeg snakker med klubben om lagets behov, men i dag, er det Osasuna

Published

on

Klaging grunnet minst hvile etter Champions League-kampen?

– Nei, nei

Finale i ligaen som man er nødt til å vinne

– Vi vet behovene som vi har for å gjøre det bedre i La Liga. Vi har begynt å gjøre gode kamper, med resultater som ikke har samsvart med spillet. Vi har en tøff motstander som jobber bra, som har returnert til La Liga med mye styrke, med kollektivt arbeid, innleggene fra sidene, gjenvinning av ballen og relasjonen på banen. De gjør en god sesong. Vi får se hvordan guttene er og bestemme for i morgen.

Mer stabile i spillet

– Bak meningene og kritikken, som er nødt til å være et resultat, ser vi etter en vei for å skape mer balanse. Det er klart at jo mer stabile man er over 90 minutter, jo mer muligheter har vi for kampen.

Det du likte mest mot Lokomotiv, sett bort fra tribunen

– Den viktige kollektive prestasjonen, å holde oss i angrep defensivt, noe som ga oss muligheten til å angripe mye av tiden. Det kollektive spillet fra laget var viktig for oss.

Overgangsvinduet, venstreback

– Jeg forstår spørsmålet ditt, jeg snakker med Miguel Gil og Andrea Berta om behovene til laget, men i dag tenker vi på Osasuna.

Debatten om João. Før var det forventet mer av han, og nå er det kritikk mot hvile…

– Jeg vil også se han alle dagene og i den beste standen, uten tvil.

Continue Reading

Pressekonferanse

Diego Simeone om Griezmann: – Det er ikke viktig for oss.

Published

on

De gode tendensene fortsatte mot Barcelona og Atleti er nok en gang klar for kamp på Metropolitano fredag kveld mot Mallorca. Diego Simeone møtte media tidlig torsdag og hadde følgende å si:


Hva har endret seg mest med laget; fotballen, det fysiske eller samhandlingen?

– Vi avsluttet med Liverpool som var en stor kamp med et resultat som vi visste ville gi oss en positiv giv til avslutningen i La Liga. Noen ganger bedømmer vi ting for tidlig. La Liga er en turnering for de som er jevne. Det går ikke an å vurdere enda med tanke på at turneringen ikke er ferdig. Men vi visste at det resultatet ville hjelpe oss. Etterpå kom pausen, spillerne trente bra hjemme, vi kom tilbake slik vi ville i de tre første kampene og som en konsekvens av det så fortsatte dette. Troppen er veldig bra, med gode relasjoner mellom de som gruppe. Vi må fortsette å forbedre oss, vi har igjen fem vanskelige kamper og vi må ikke se bort fra det som er viktigst nå som er Mallorca.

Hjelper mangelen på skader laget?

– Helt klart, jo mer kontinuitet vi har blant spillerne jo bedre konkurranse kan vi ha innad i troppen. Med de fem byttene kan vi ha flere forskjellige varianter i løpet av kampene, selv om vi kommer til å se lag som slutter å bruke alle byttene ettersom spillerne kommer i bedre form.

Kunne dere kjempet om ligagullet hvis dere hadde hatt denne formen tidligere?

– Det samme kan Villarreal spørre seg selv om, de er laget som gjør det best nå, mer enn Madrid og oss med tanke på resultatene de har hatt. Du kan hverken gå tilbake eller fremover i tid, vi er i et mellomår, noe vi sa for fem måneder siden og hvor noen ble overrasket over ordbruken. Men slik er det, selv om vi alltid vil gå for målene klubben har satt seg. Det kom mange unge fotballspillere, nye spillere som har tilpasset seg laget på en brilliant måte som klubben og laget trengte. Jeg håper vi kan holde på det og avslutte så høyt på tabellen som mulig.

Nøkkelen for å holde spillerne i så god form…

– Hovedansvaret ligger med de som gruppe. Fotballspillerne er de viktigste med alt dette. Vi peiler bare ut veien og de kjører klubben mot de målene som klubben har satt seg.

Vi så bilder av deg bite deg i leppene under kampen mot Barcelona da Griezmann ble byttet inn hva betydde dette?

– Uten ord.

Har du som trener for Atleti noen gang bedt om unnskyldning for å bytte de inn helt på slutten av en kamp?

– Jeg styrer et lag med fotballspillere som jobber for så viktig klubb som Atleti. I vårt lag er tre minutter viktig, vi tapte en finale i Champions League på tre minutter og for meg så er de veldig viktige.

Gjorde Griezmann en feil med å dra?

– Jeg vil ikke være respektløs med svaret mitt. Vi spiller om mye nå på slutten av sesongen og dette er ikke viktig for oss.

Ville du ha Caio Henrique?

– Klubben jobber alltid med de nødvendighetene vi har og ser på mulighetene vi har for å forbedre troppen. Vi var en av de som begynte å spille han på venstre back når han var på b-laget og han kom opp med oss på backen. Vi får se hvilken tilstand han kommer tilbake i. Det er tre måneder siden de spilte i Brasil og vi vet ikke helt hvilken tilstand han kommer til å være i.

Luka Romero…

– Det er for tidlig å si noe etter kun de 20, 30 eller 90 minuttene han kunne ha spilt. Vi må la de som har en ung fotballspiller med en bra fremtid foran seg utvikle seg i det tempoet som trenerne synes passer. Hvis de har satt han på førstelaget så har trenerene sett at han kan gjøre det. Jeg kan ikke gi min mening etter de få minuttene jeg har sett.

Gesten din mot Griezmann var klar, kan du oppsummere det i ett ord?

– To ord, uten ord.

Continue Reading

Pressekonferanse

Diego Simeone: – Tapet av Koke er enormt

Published

on

Diego Simeone hadde usedvanlig mye å si i hans pressekonferanse før morgendagens storkamp mot Barcelona på Camp Nou.

Saúl Ñíguez, hvor viktig er han?

– Saúl er veldig viktig for oss, han kan spille i mange forskjellige roller i laget. I den siste tiden så har han spilt flere kamper i den posisjonen som han liker best selv, og han har åpenbart sterke taktiske ferdigheter. Dette i tillegg til evnen til å komme inn i boksen, det defensive arbeidet, dødballer… Alt det gjør at han er en veldig viktig spiller for laget.

Hvor viktig er den gode stemninga i garderoben?

– Jeg snakker ikke om andre lag. Jeg snakker om vårt, et vi må beskytte, passe på og styre smart. Vi har mange spillere som spiller bra. Flesteparten spiller bra, og det viktigste er å kontrollere det du kan, noe som er det emosjonelle.

Rekorden til Luis Aragonés som ble slått…

– Jeg bryr meg ikke om det som skjer. Det værste som kan skje med noen er at de ser bakover og tror at det er noe som kan opprettholdes. Vi tenker på hvor vi er nå og i veksten vi kan ha som klubb og spillere, samt å vinne og bringe videre det vi kan. Det viktigste er det vi har foran oss, fotballen er det som skjer i dag. De vurderer deg ikke på det du har gjort, men mer på det du kommer til å gjøre. Jeg har mye å forbedre meg på, men jeg har den samme motivasjonen som den dagen jeg satte meg på flyet for å komme hit. Og ja, vi fortsetter med det som motiverer oss, som er å ta en kamp av gangen (Partido a partido).

De store forskjellene mellom Atlético og Barcelona…

– Jeg bryr meg ikke om dynamikken. Jeg tenker på det som skjer i morgen, som er en veldig tøff kamp mot ett av de beste lagene i verden. Vi møter ekstraordinære fotballspillere som har vunnet La Liga flere år på rad, de kommer ikke til å senke skuldrene fordi de er vant til å vinne, fordi de vil vinne og de er veldig gode.

Griezmann…

– Jeg kommer ikke til å si noe om de andre, alle tenker forskjellig. Jeg følger ikke Barca tett nok til å gi en rettferdig vurdering. Jeg fokuserer på Atlético.

Å venne seg til den nye fotballen etter pausen…

– Hver kamp som vi får spille mot store lag motiverer oss, gir oss entusiasme og dette endrer ikke noe med tanke på forberedelsene og illusjonen vi går inn i kampen med. Vi vil prøve å få kampen i det sporet vi kan påføre Barcelona skade.

Hvis noen ikke viser respekt mot deg, hva gjør du?

– Jeg vil ikke si hva jeg ville gjort til pressen og jeg ville prøvd å løse det naturlig innad i laget, på trening, på en kafé eller på hvilken som helst måte som kunne hjelpe.

Dere vant mot Barcelona i Champions League…

– Vi tapte én og spilte én uavgjort i Barcelona. De var flotte hendelser når de skjedde. Vi vet fortsatt ikke hvordan det er å vinne der.

Laget er bedre etter pausen:

– Det handler ikke om de seirene vi har fått. Laget jobbet bra i karantenen, og vi kom med en plan som vi kunne utføre, og alt det har hjulpet med tanket på resultatet. Vi sitter med en følelse av at hele laget vil være involvert, og vi har vunnet 1-0, 2-1 mm. Vi har vært nære å miste kampen samtidig som vi kunne vunnet med mer. Men vi konkurrerte noe som er veien til Atlético.

Marcos Llorente..

– Han er ikke Atléticos Messi, han vet det på grunn av hans ydmykhet og at han vil forbedre seg gjennom arbeid. Det viktigste er at selv om han kommer inn med kun 20 minutter igjen, så spiller han de som om de er de siste i livet hans. Og det er det samme om han starter. Jeg håper han kan fortsette med det fordi det er det vanskeligste i fotball.

Dere har flere forfall, hvordan vil det påvirke elleveren?

– Vi har spilt mange kamper mot Barcelona blant annet i Supercopa. Vi kommer ikke til å endre på for mye. Et sterkt lag defensivt, med mange midtbanespillere. Det er det vi må starte med.

Hva har dere endret for å få disse resultatene?

– Gjennomføringsevnen vi hadde i Pamplona, starten i Levante, flaksen mot Valladolid når vi hadde hatt mange muligheter tidligere. Dødballen vi scorte på mot Alavés, noe som var av den typen vi ikke har satt på en stund. Alt det gjør at det ser bedre ut. Jeg har ingen tvil om at de fem byttene, når de som kommer inn gjør det på en bra måte, gjør oss enda bedre.

Hvordan påvirker fraværet av Koke?

– Vi taper mye fordi han er veldig viktig. Som Saúl, en av de som har vært lengst i klubben og som forstår best hvordan vi spiller. Det er et stort tap. Men vi har andre spillere som kan komme inn å gi noe annet.

Den prekære situasjonen hos Barcelona…

– Jeg følger ikke med slike situasjoner på tv. Jeg følger med på det som skjer på banen. I den første omgangen mot Celta så var de veldig gode, med Ansu som var farlig, og en bra kamp fra unggutten Puig, og med backer som kom bra offensivt og med Suarez og Messi på sitt beste. I den andre omgangen så skjedde det ting, utmattelse, som gjorde at motstanderen ble bedre. Men den første omgangen var veldig bra.

Intervju hentet fra Mundo Deportivo.

Continue Reading

Pressekonferanse

– Det er ingen unnskyldninger, du må vinne uansett når

Published

on

Diego Simeone møtte pressen i forkant av helgens kamp mot Alavés.

Kampen om Champions League

– I prinsippet venter vi alltid på det beste fra oss. Gjøre det så godt som mulig for å oppnå suksess. Vi kan ikke tenke på hva de andre kommer til å gjøre. Vi har en tøff kamp, med et lag som gjør det bra i den defensive fasen. Vi må ta kampen dit hvor vi føler oss komfortable og kan gjøre skade.

Lemar

– Med Lemar har vi trodd og fortsetter å forsøke å få til at han gjør det samme på banen med sine karakteristikker som han har i treningene. Han har spilt veldig viktige kamper. Det vil avhenge av hva han får til. Alt er i hans hode, i hans indre styrke… Han har ferdigheter som fotballspiller og vi har bevist at vi stoler på ham.

God form

– Behovene for Alavés eksisterer. De er nære å holde seg. De har tapt to kamper, og det er ikke enkelt med én mann mindre. Det er heller ikke enkelt når det er lenge siden man har konkurrert. Man må ikke glemme at de slo Real Sociedad som er et lag i toppen. Vi får se hvilken motstander vi møter. De jobber godt og framme har de raske spisser som kan skape trøbbel.

Å se hvordan Real Madrid og Barcelona gjør det. Gjør det deg sint at man ikke kjemper om LaLiga?

– Nei, nei, jeg blir ikke sint for noen ting.


Mentaliteten til laget

– Vi er vant med å spille med fylte baner og press fra publikum… Man må jobbe med omstendighetene og tilpass seg. De som fokuserer mest på spillet vil være mest konkurransedyktige. Åpenbart fokuserer vi kun på kampen.


Klage fra andre klubber

– Jeg tror jeg var ganske klar i løpet av de siste dagene om disse situasjonene. Det er ingen unnskyldninger, når du får en dag, en dato, da må du vinne. Man må behandle kampen uansett hvilket klokkeslett eller hvilken dag det er. Jeg fortsetter å respektere andres meninger.


Uavgjortkamper

– Det har skjedd med oss flere ganger at vi ikke har klart å avgjøre kampen. Fotballen handler om styrke. Det gir deg muligheter for å spille på ulike måter i kampene. 1-0 er vanskelig å beholde. Det er dager hvor man har det, og hvor man ikke har det. Noen ganger må du forsøke å få det meste ut av det med 1-0.


Tape kamper mot de på nedre halvdel

– Jeg ser ikke noe spesielt. Hvis jeg forstår at i de kampene, var vi ikke sterke nok. Kampene for alle lag er lange og alle lag har spillere som kan gjøre en forskjell. Hvis du ikke straffer motstanderne har de spillere som kan ta utnytte av det.

Continue Reading

TABELLEN

Trending