– Jeg husker ikke alle sesongoppkjøringene, men dette vil bli en av de aller tøffeste

Marcos Llorente ble hentet inn som erstatter for Rodrigo Hernández tidligere denne sommeren, og for mange var dette kontroversielt – både Atlético og Real Madrid-supportere. Nå er han i den rødhvite delen og med en ekte madridista-bakgrunn skal han forsøke å vinne tilliten hos Diego Simeone og Atlético Madrid-supporterne.

Det var et stort sjokk da rapportene om Marcos Llorente begynte å svirre, men etter hvert som tiden gikk, ble han mer og mer aktuell som en erstatter for Rodri. Til slutt ble det en enighet på rundt 35 millioner euro mellom klubbene, og nå har den 24 år gamle midtbanespilleren deltatt i et intervju for første gang som Atlético Madrid-spiller:

Journalist: Hvordan er følelsen etter dine første dager med Atlético?

Marcos Llorente: “Veldig gode følelser. Jeg er veldig glad og fornøyd med å være her. Vi har en veldig bra gruppe med mye entusiasme og store ambisjoner. Treningene er veldig bra, og vi gleder oss veldig til å komme i gang.”

J: Hva har vært forskjellen fra dine tidligere klubber som du har vært i?

ML: “Hver klubb har sin egen verden. Uansett hvor du drar vil du oppdage nye ting. Det jeg kan si her er at det er en veldig bra gruppe, og spektakulære mennesker som har mottatt meg veldig bra. Jeg er veldig glad og fornøyd.”

J: Er Atlético noe helt eget, som flere folk sier?

ML: “Det er en veldig familiær klubb som er veldig tett. Fra den første dagen du kommer hit vil de hjelpe deg med alt. Det er noe som nye mennesker vil sette veldig stor pris på. Det er fantastisk.”

Atlético Madrid sin nye yndling? “Med hardt arbeid og innsats håper jeg å vinne tilliten, og det er derfor jeg har kommet hit”.
Foto: J.A.Sirvent

J: Hvorfor valgte du Atlético Madrid med flere viktige tilbud fra andre klubber også?

ML: Jeg ønsket å dra til en klubb og et prosjekt som var ambisiøse, og hvor de trodde på meg, og satset på meg. I Atlético hadde jeg disse tingene. Når jeg fikk denne muligheten, tvilte jeg ikke.”

J: Hva fortalte faren din deg om Atlético Madrid om sin tid som spiller?

ML: “Min far og bestefar kom gjennom her. Vi har alltid hatt en kjærlighet og respekt for denne klubben. Vi har ikke snakket noe særlig om Atlético, men familien min er fornøyd med at jeg er her. De er veldig viktige for meg.”

J: Husker du da du dro til Vicente Calderón da din far var spiller i Atlético? Det er et bilde fra da du var veldig liten ..

ML: “Jeg var veldig liten, så jeg husker ingenting. Men jeg dro til Vicente Calderón i senere tid og supporterne var fantastisk.”

J: Hvordan var prøvespillet med Atlético som liten?

ML: ” Jeg spilte i La Rozeña og Rayo Majadahonda. I løpet av denne tiden prøvespilte jeg for flere klubber, og Atlético også, som man kan se på bildene som er kommet ut. Til slutt endte jeg opp i Real Madrid, men her er jeg nå. Dette er hvor jeg ønsker å være, det som gjør meg mest glad, og det beste for min sportslige karriere. Jeg prøvde kun to turneringer, men jeg endte opp et annet sted.”

J: Hvordan ser Atlético ut som på utsiden?

ML: “Et veldig hardtarbeidende lag, veldig agressive og som vet hva de må gjøre. Derfor har jeg kommet hit. Alt dette som de gjør i Atleti og som jeg har sett på utsiden, er fordi de jobber hardt. Alt må være veldig bra forberedt. Arbeidet som blir gjort med spillerne, får vi se veldig tydelig på banen.”

J: Din spillestil passer Atlético?

ML: “Jeg ser på meg selv som en spiller som liker å jobbe hardt, løpe og kjempe. Stilen til Atlético passer meg veldig bra, og ofre sjelen sin i alt man gjør. Jeg er veldig glad for at jeg er her, og får glede av denne stilen.”

J: Det har ingenting med Rodri sin profil å gjøre. Hvordan ser du på det?

ML: “Jeg ser på det veldig enkelt. Atlético stolte på meg, og jeg har kommet hit for å gjøre mitt beste og gi 100%. Jeg vil gi alt for å hjelpe til.”

J: Hva har Simeone sagt?

ML: “Vi har ikke snakket så mye. Han har bedt meg om å gjøre det en defensiv midtbanespiller gjør. Balansere midtbanen, ikke miste midtbanen og være på vakt i området rundt. Oppgaver som en midtbanespiller må gjøre.”

J: Dine første tanker om Simeone sitt arbeid

ML: “Det er en stor trener. Tallene snakker for ham. Jeg lærer mye fra han, jeg har mye å gi og ser frem til å lære enda mer.”

J: Han har beundret deg i lang tid, hva betyr det for deg?

ML: “Det jeg må gjøre er å spille fotball. Det at en strålende trener liker deg, gjør deg stolt og gir deg motivasjon for å fortsette videre. Jeg er her for å trene hardt og spille bra.”

J: Det fysiske ..

ML: “Nivået fysisk er veldig krevende. Det ser bra ut. Vi må forbedre dette og mye mer. Sesongen er veldig lang og når vi ikke konkurrerer må vi tjene på det og forberede oss for en hel sesong.

J: El Profe Ortega

ML: “De fortalte meg at det ville bli hardt, og jeg forventet det som det er. Profe presser oss veldig hardt, men det er veldig bra. Jeg er enig med han, det er veldig viktig for spillerne. Jeg husker ikke alle sesongoppkjøringene, men dette vil bli en av de aller tøffeste. Det vil bli bra for hvordan sesongen vil utarte seg.”

J: Noen mennesker har deg på hyllen under på grunn av din bakgrunn som madridista. Hvordan tror du dette kan utvikle seg?

ML: “Jeg tar det naturlig. For øyeblikket har supporterne tatt meg veldig godt i mot og det gjør meg glad. Fotballspillerne må jobbe hardt på banen for å vinne respekten og kjærligheten. Kjempe for denne drakten og denne logoen.”

J: Juanfran ankom Atleti som en “vikingo” og forlot som en “indio”. Tror du det kan skje noe lignende med deg?

ML: “Det er Juanfran sin historie. Jeg har kommet hit for å skrive min egen historie. Fremtiden er ikke noe jeg tenker på. Jeg har nå fokus på å jobbe, gi 100% for denne klubben, for disse supporterne og dette prosjektet … som har stolt på meg. Jeg har mye å gi tilbake til de som stolte på meg.”

J: Et veldig fornyet lag

ML: “Noen viktige spillere har forlatt klubben, men det har også kommet inn nye med stor entusiasme og som vil gjøre det bra. Dette laget må jobbe og konkurrere på det maksimale. Når dette skjer, vil resultatene komme.”

J: Er det helt oppe med Barcelona og Real Madrid? To klubber som har forsterket veldig.

ML: “Vi ser på oss som det samme. Vi har en veldig bra gruppe med gode spillere som kjemper og kriger sammen. Jeg tror vi kan gjøre noe framover uansett motstander.”

J: Kan Atlético Madrid vinne Champions League i hvilken som helst sesong?

ML: “I hvilken som helst, hvorfor ikke denne sesongen som kommer? Vi jobber for å få til det maksimale. Vi jobber dag for dag, og til slutt vil resultatene også komme.”

J: Kan Atlético Madrid virkelig vinne Champions League?

ML: “Det er noe veldig vanskelig som få klarer, men vi må se opp dag for dag, ta steg for steg, og jobbe hardt.”

J: Har du sett for deg hvordan din debut på Metropolitano vil bli?

ML: “Ikke enda nei, det er lenge igjen, men det vil bli en veldig spesiell kamp. Jeg er veldig takknemlig for denne klubben, for hvordan de har stolt på meg. Jeg ser frem til denne dagen kommer.”

Så gjenstår å se om Marcos Llorente slik som Álvaro Morata kan overvinne Atlético-supporterne, og at vi får glede av en ny “indio” i framtiden .. Tiden vil vise!

Share:

Author: Alexander Larsen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *