Connect with us

Intervju

– Jeg spiste én gang om dagen og takk Gud; jeg kan spise og gi det beste til familien. Hvorfor skal jeg være sint?

Published

on

Midtbanespilleren forteller om sin tøffe bakgrunn fra tiden i Mexico.

Du har spilt 391 minutter, det er nummer 18 i troppen, men ved hver mulighet har man hatt en følelse av at du burde spille mer.

– Det har vært litt vanskelig å bli tatt med mange ganger og jevnlig, men jeg har alltid sagt at jeg fokuserer å jobbe og når treneren velger meg så gir jeg det beste jeg kan for å hjelpe laget.

Det må være vanskelig å være kaptein og fast i Porto til å møte benken i Atlético.

– Klart, er det utfordrende, men jeg var forberedt på ethvert scenario, hvor jeg spiller eller ikke, og for å være tålmodig. På min alder har jeg hatt noen utfordringer som har gjort meg klar for enhver omstendighet. Jeg vet at den eneste måten for å vinne min plass på, er å jobbe.

Har du noen gang tenkt at du gjorde en feil ved å dra til Atleti?

– Det er normalt, det er umulig ikke å tenke slik, men innerst inne vet jeg at det var den beste avgjørelsen jeg kunne ta. Jeg visste det kunne skje, eller det som skjer nå hvor jeg får flere muligheter og minutter. Jeg visste at dette var det beste valget for meg på alle mulige måter.

Simeone har alltid prioritert kvalitet i antall minutter framfor kvantitet, men hvordan ser du på det som en spiller?

– Det er vanskelig å ha få minutter og gjøre dem gode. Som spiller forstår du ikke dette fordi du ønsker å spille alt, men du må være profesjonell og ikke i komfort, men å forsøke å hjelpe fra uansett hvor det er nødvendig. Hvis det er sentralt i banen, forsøke å gjøre mitt beste; hvis det var på siden, hjelpe laget så godt jeg kan.

Har vi ikke sett den beste Herrera og er han fortsatt på vei?

– Jeg håper det, nå som jeg har hatt flere minutter og startet å ha litt kamprytme i laget, oppgaven som treneren ønsker fra meg og i hans system. La oss håpe både jeg og laget kan vokse og vise vår beste versjon for at det kollektive vil bli bra.

Hva har stilen til Simeone som gjør det vanskelig for de nye? Griezmann trengte fire måneder..

– Alle vet at systemet er veldig defensivt, veldig strengt og mye mye ofring, hvor de defensive oppgavene er veldig klare. Dette er hva som er vanskelig for spillerne. For eksempel, i Griezmann sitt tilfelle, i Real Sociedad hadde han en spillestil hvor det var mer å angripe enn å forsvare og når man får defensive oppgaver og ikke bare offensive, så blir det veldig vanskelig. Det er den største utfordringen her når du skal tilpasse deg.

Var det ditt tilfelle og? Du kan også spille på siden…

– Jeg har alltid spilt i midten, men jeg har alltid sagt at så lenge jeg spiller, vil jeg gjøre det uansett hvor og jeg vil gjøre mitt beste. Defensive oppgaver er åpenbart komplisert fordi du ikke kjenner dem 100% eller forstår det litt etter litt, men i dag føler jeg meg bedre tilpasset og mer klar for hva Cholo ønsker og det er superviktig, at alle er tilgjengelig.

Guardiola sa du var treg, men veldig kraftfull..

Ja, jeg husker det, i Porto – Bayern i kvartfinalen av Champions League. Det virker sånn slik jeg løper, men jeg føler meg ikke treg.

Som ekskaptein og lederen i Porto, forstod du buingen på Koke på Metropolitano?

– For meg, er Koke en strålende spiller og en strålende person. Siden den dagen jeg kom hit har han tatt meg kjempegodt i mot med åpne armer og dette er måten du må være på som kaptein: gjøre slik at de nye føler seg hjemme, at de er komfortable og kan komme med de egenskapene de har. Jeg synes han gjør det på en strålende måte. I fotball skjer slike ting som dette, en dag applauderer de, en annen buer de. For meg skjedde det i Porto som kaptein også og det betyr ikke at de ikke liker deg, men heller det motsatte. De elsker han og ønsker den beste versjonen fra han. Kvaliteten han har, som han har vist mange ganger og dette er ting som skjer. Man må være forberedt på enhver situasjon som kan skje på banen.

Selv som en nykommer hører spillerne på deg.

– Fra jeg kom hit har jeg følt meg hjemme. Velkomsten fra alle lagkameratene har vært bra. Kanskje for måten jeg er, jeg snakker og ønsker å komme overens med alle, i tillegg til min erfaring og vei som også kan spille inn.

Hva er det vanskeligste som har skjedd?

– I fotball er det alltid øyeblikk som dette som er både gode og dårlige. Ikke alle har vært gode. Da jeg kom til Porto kostet det også å spille, i de første seks månedene spilte jeg lite og jeg var med b-laget. Jeg tok det bra med en god forståelse. Jeg visste at hvis jeg ikke fikk spille på førstelaget, ville jeg ikke miste den rytmen ved å være med andrelaget og at jeg plutselig kunne få muligheten og måtte da ta den.

Men du begynte å ofre ting lenge før. Som barn måtte du forlate dine foreldre.

Ja, da jeg var 15 år forlot jeg hjemme mitt og dro til Mexico City for å forsøke å nå dette eventyret, et ønske om å bli fotballspiller. Jeg måtte gjennom en læringsperiode, jeg kaller det det. I dag ler jeg av alt jeg gikk gjennom, men på den tiden var det tunge øyeblikk selv om jeg ikke så lidelsen og vanskeligheten som skjedde før meg. Jeg har alltid møtt det som en utfordring eller at man må lite for å fortjene mer senere. Denne læringen gjør meg sterkere når det kommer situasjoner som hvor jeg ikke får spille. Jeg tenkte: hvorfor skal jeg være dårlig eller irritert hele tiden hvis jeg må jobbe og være klar når muligheten kommer I det øyeblikket, for eksempel, i den situasjonen spiste jeg én gang om dagen og takk Gud, jeg kan spise og gi det beste til familien. Så jeg forstår ikke hvorfor jeg skal være sint over at jeg ikke får spille, jeg må være tålmodig og øyeblikket kommer og da må jeg være klar og ikke la den glippe.

Men å spise kun én gang om dagen og ikke ha familien i nærheten må være hardt, selv med mye entusiasme?

– Vel, ja det var hardt, nå ler jeg, men i det øyeblikket var det vanskelig fordi jeg levde med andre spillere som var sammen og dette var var ting som var vanskelig å passere. Men vi koste oss, hadde en fin tid og sa “kanskje i morgen vil vi spise bedre”, eller noe som det. Da moren min fant ut dette, ønsket hun å ta med meg hjem, men jeg sa nei. Jeg ønsket å fortsette å bli en spiller i toppserien og jeg skulle klare det.

Før du debuterte med Pachuca vurderte du også å forlate fotballen.

Ja, i noen øyeblikk lånte Pachuca meg ut til andre divisjon, jeg spilte i seks måneder for Tampico Madero, men vi ble ikke betalt, vi hadde ingenting og jeg levde allerede da med den som nå er min kone. Hun ble gravid og i et slikt øyeblikk tenkte jeg på å forlate fotballen og starte med å jobbe fordi jeg hadde ting jeg måtte gjøre og visste ikke hva fremtiden ville bringe. Så jeg tenkte på det litt og siden faren min jobbet i USA, tenkte jeg å dra med han og at alt ville bli fint. Men da jeg kom tilbake til Pachuca og fant ut hva som ville skje, da ble jeg å trene og var med laget.

Hva ville du ha blitt om du dro med faren din?

– Faren min jobbet med å konstruere hus. Jeg ville dra uansett, uansett hva det var, men jeg hadde ikke noen utdanning.

En fotballarbeider, men det kunne vært konstruksjon

– Innerst inne hos meg sa jeg nei, jeg måtte vente, muligheten ville komme og jeg måtte ta den. Vente litt til og heldigvis fikk jeg muligheten av å bli i Pachuca og spille i Primera.

Nå er du i en storklubb, men i en rekonstruksjon.

Ja, sannheten er at jeg kom til en stor klubb, og som spiller har jeg alltid ønsket å spille for den typen klubber. Viktige spillere har dratt, men jeg tror også at det har kommet noen, litt etter litt så vil de vise det og dere vil legge merke til at de har mye kvalitet. De vil være veldig viktige for det skiftet klubben går gjennom, og slik må det være for at man skal holde nivået man har klart til nå.

Veier det ikke tungt med sammenligningen med den lista som Godin, Gabi og Griezmann satte?

– Det avhenger av enhver spiller. I mitt tilfelle ser jeg ikke bakover og på det andre har gjort. Jeg tenker på å skape min egen historie og det er det jeg bygger på. De setter listen høyt og hvis de gjorde det godt, så klart, men de gjorde det. Du må tenke på hva du ønsker å gjøre og oppnå for laget og dette er det viktigste.

I din historie har du en medalje fra OL og serietittel fra Portugal. Hva venter deg i Atlético?

– På landslagsnivå er det det viktigste jeg har vunnet. Også Gold Cup, som kanskje ikke er så mye, men som for Mexico er veldig viktig. I Portugal er også ligaen veldig stor, men dette er deler av fortiden og nå er jeg her og det viktigste er å forsøke å spille fast, ha minutter og bli en viktig del av gruppen. Så vil resten gå steg for steg.

Har dere prøvd å finne ut hvordan dere skal bli kvitt ujevnhetene og de forskjellige prestasjonene innad i kampene?

I fotballen så er det tilfeldigheter i en kamp. Kanskje er det slik at de kommer bedre ut i første omgang enn oss. Når de er farlige og du leder er når du våkner. At det ikke er normalt er sant og også at gruppen er bevisst på det. Det eneste vi kan gjøre er å jobbe og være bevisst på det som mangler for å gi det lille ekstra og bli bedre hver dag. Det ville vært idiotisk ikke å snakke eller legge merke til det. Et lag og en klub som ønsker å vinne og være konkurransedyktige må finne ut av alle detaljene som mangler for å bli bedre dag for dag.

Vil de klare det?

– Selv med mindre positive resultat, så er laget bra og i det øyeblikket må du være protagonist å avgjøre eller ta tak på kampen for å vise det: å være kapable til å kontrollere og vinne mot hvem som helst. Å være et lag er det som gjør oss sterke.

Continue Reading

Intervju

– Det var utrolig å se fansen vår på Anfield

Published

on

Foto: Diego Souto/Quality Sport Images/Getty Images

Marcos Llorente har i 2020 stått for et av de mest minneverdige øyeblikkene på lang tid for oss Atlético-fans etter at han nærmest på egen hånd senket Liverpool på Anfield. Atlético ble sendt videre til kvartfinalen, mens Liverpool, regjerende mester, var ute av turneringen.

Han har nå snakket med El Mundo i forkant av oppstarten i LaLiga, om kvelden på Anfield og mye mer. (Intervjuet er gjort før kampen mot Athletic Club)

– Det er den fineste kvelden jeg har opplevd innenfor fotball. Jeg husker da jeg fikk ballen fra Morata på det andre målet, jeg så om det var noen lagkamerater med meg, for jeg hadde ikke vært i de situasjonene noe særlig tidligere. Jeg skjøt uten å tenke. Da den gikk inn sa jeg; “men hva er det som foregår her!”.

Etter det tredje målet, ba Morata om unnskyldning til fansen. Må man be om unnskyldning for fortiden?

– Jeg tror ikke man trenger å be om unnskyldning. Til slutt tar karrieren til en fotballspiller mange veier. Så lenge du behandler alle lagene med respekt, gir alt og jobber, du er i klubben du er, og du vil ha et godt ansikt til folket og folket vil gi deg kjærlighet.

Du har vært nesten ett år i Atlético. Måtte du tenke mye på det når du skulle bytte logo?

– Man gikk noen runder, selvsagt. Når man forlater en klubb er det ikke enkelt, uansett hva det er. Og til slutt hvis du har muligheten til å være i et stort lag, er det enda mer vanskelig å ta steget. Men da tilbudet fra Atleti kom, elsket jeg det og så fikk min onkel Julio vite om det. Man måtte kun ha alt i balanse. Jeg og min familie hadde det klart for oss at det beste var Atleti.

Snakket du med Simeone før overgangen?

– Det har vært mye snakk rundt det. Jeg snakket kun med han én gang rundt overgangen. Det var en vanlig samtale, hvor han ønsket meg velkommen og tilbød sin hjelp.

Hvor tøft er militæret til Simeone?

– Når du bytter klubb og kommer til et nytt sted, må du tilpasse deg kravene til mister: spillestil, lagkamerater… og det er ikke enkelt. For meg kostet det en del taktisk. Noen går kjapt fram og noen litt mer rolig. Det er hva jeg sier alltid: “Den som stopper halvveis og kutter veien, ender ikke opp og triumferer.

I Atleti har du spilt sentral midtbane, på høyresiden og nå spiller du helt framme. Hvis de sa det for ett år siden…

– Jeg så ikke meg selv utenfor sentral midtbane. Men så lenge jeg spiller og hjelper laget, bryr jeg meg ikke om posisjonen. På midtbanen følte jeg det litt rart. Følte det rart rundt bevegelsene. Det er fem harde uker som vil komme og jeg håper ikke at skadene kommer.

Fotballen er mindre fotball uten fansen tilstede?

– Ja. Fansen er magien med fotball. Jeg ser ikke en stor fremtid for fotballen hvis fotballen mister kjærligheten til fansen. Det er alltid de som flytter og står opp for dette. Det vil være en rar situasjon og tøft for oss alle.

Og Atleti er mindre Atleti uten fans på stadion?

– Selvfølgelig. De hjelper oss ekstremt hver kamp. I den siste kampen, på Anfield, så var det helt utrolig å se hvordan våre fans sang. Alle klubbene vil tape litt ved å ikke ha fansen på stadion.

Hvis noen vil invitere deg på middag, hva må de spørre deg om?

– (Ler) Hvis det er i en helg og jeg har fri da, så er det hva som helst. Er det midt i uken, så passer jeg på hva jeg spiser, det som er rart med min diett er at jeg ikke spiser korn eller meieriprodukter. Så det er bare å glemme det hvis du vil servere pasta, eller ris med tomatsaus og egg for eksempel (vanlig rett i Spania). Men hvis det er egg med pommes frites, så kommer jeg først. Det er en av rettene med min diett som jeg liker best.

Fordi du følger en paleolitisk diett, hva er hemmeligheten dens?

– Når man sier ordene paleolitisk eller diett så blir folk oppgitte og synes du er kjedelig, at du ikke nyter noe og at du er sur. Men seriøst, det er helt motsatt. Når du gjør dietten til en livsstil, så ender du opp med å nyte maten og de dagene du dropper dietten, og dette mye mer enn de som spiser vanlig. Jeg nyter livet slik som jeg lever nå.

Det har nå gått noen uker siden George Floyd ble drept og det er fortsatt protester mot rasisme. Har dine lagkamerater Thomas, Lemar og Lodi sagt noe de siste dagene?

– Innad i laget har vi mye respekt, fordi det er helt essensielt og obligatorisk. Jeg har ingen tvil. Thomas og Lemar har ikke sagt noe. Vi snakker ikke så mye om disse temaene i garderoben fordi de er så store og komplekse.

Ville det vært vanskelig å hete Llorente og ikke være idrettsutvøver?

– Hele familien min er atleter. Mange har kommet helt til toppen, og jeg er veldig stolt over det. Jeg tror jeg har en liten fordel over de andre, fordi de har levt gjennom alt dette og vet hvilke råd man skal gi for å komme på den rette veien. Det er ikke et press, det er et privilegium.

Man oppfatter vel alt det der fra man er en liten gutt?

– I huset mitt har det alltid vært bilder og pokaler, og til slutt så blir det helt normalt for deg. De som kjenner familien godt vet at vi ikke feirer ting så mye, det har blitt normalt innad i familien. En av mine individuelle mål har vært å feire ting litt mer. Vi i familien Llorente er slik, og vi må lære oss å feire seirene våre. Slik blir man glad.

Familien har en hvit fortid (Real Madrid), hvordan ser de på at du spiller i Atleti?

– De forstår det. Jeg er veldig fornøyd med hvordan de lever med det og hvordan de har tatt det.

Continue Reading

Intervju

– Hver trening er som en kamp for Simeone

Published

on

Tania Martin følger Atletico tettere enn de fleste. Hun har gode kilder og vi har derfor stilt henne noen spørsmål om klubbens fremtid


Tania Martin er en journalist forelsket i sport og kommunikasjon. Hver informasjon, som alt her i livet, krever arbeid og innsats, kun på denne måten oppnår man de gode tingene, forteller hun.

Hva betyr Atletico Madrid for deg?
– Atleti er mer enn fotball, det er livet. Noen ganger vinner man og andre ganger lærer man. Og den som tror noe annet, har ikke forstått noen ting.

Hvordan ser treningene til Atletico Madrid ut og får du sett dem?
– Ja, jeg følger vanligvis alt i detalj. For Simeone er hver trening en kamp og alle har et krav om å gjøre sitt maksimale. Han verdsetter ikke navn, han verdsetter arbeid.

Hva tenker du om resten av sesongen?
– Jeg tror at pausen ikke har vært gunstig for Atleti. Etter kvelden på Anfield var selvtilliten, lysten og entusiasmen i taket. Vi får se om det fortsatt er intakt eller om de har mistet veien. Uten tvil må man være mer oppmerksom på skader. Kravet må være det dobbelte i disse månedene.

Hva tror du om overgangsvinduet?
– Denne sommeren tror jeg ting vil være mer rolig. Til slutt, som er logisk, har krisen vært et tilbakeslag og kan ha vært bra for prisene vi har sett på spillerne de siste overgangsvinduene.

Overgangsvinduet

Edinson Cavani, hva tror du om ham?
– Hans øyeblikk har passert.

Thomas Partey, blir han eller ikke?
– I prinsippet blir Thomas i Atleti. Men klart, du vet hvordan dette fungerer…

Gabi kan åpenbart returnere til Atleti i sommer, men kan også Juanfran returnere i nærmeste fremtid?
– Jeg vet ikke om Juanfran returnerer kommende sesong til Atleti. Gabi returnerer.

Hvordan ser fremtiden til Cholo ut? Blir han værende utover 2022?
– Simeone er dedikert til Atletico Madrid. Det er vanskelig å snakke om hva som kan skje om to år, livet endrer seg raskt.

Continue Reading

Intervju

– Ajer kan være et av flere navn på blokka

Published

on

Foto: David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images

Vi har spurt David Vinuesa, en av de aller beste Atlético Madrid-kildene, flere spørsmål om hva som vil skje i sommer.


David Vinuesa er en 32 år gammel journalist fra Madrid. Med god erfaring har han opparbeidet seg et solid nettverk med kilder og kontakter som gjør at han i dag har sterk informasjon på innsiden av Atlético Madrid. Han har eget kommunikasjonsmedia: Libertad Digital.

I denne artikkelen har vi forsøkt å spørre om noe av det flere Atlético Madrid-supportere lurer på i sommer.

Først av alt, hva betyr Atlético Madrid for deg?

EKSPERT: David Vinuesa er ekspert på Atlético Madrid. Her sammen med Gabi, som linkes inn denne sommeren.

– For meg betyr Atlético Madrid en stor del av livet mitt som person, men også som journalist. Jeg startet da jeg var 20 år gammel å gjøre arbeid innenfor media og kommunikasjon. Jeg startet som lærling og jobbet i forskjellige medier, hvor jeg dekket Atleti. Jeg pleide å dra før dette til Vicente Calderón som fan av Atleti. For meg er Atleti en veldig, veldig viktig del av livet mitt, som jeg bruker veldig mye av hverdagen min på, både gjennom jobb, og som et lag jeg følger med på og identifiserer meg med. Mitt forhold til klubben er nå som en jobb som journalist. Jeg kunne ikke som journalist bruke mine meninger fordi da mister man objektiviteten. Jeg må holde meg nøytral til de personene som jobber der.

Spissproblemet

Atlético Madrid har også slitt veldig med å score mål denne sesongen, men det er heller ikke enkelt å finne noen spiss for øyeblikket. Hvem skal målene for Atlético Madrid?

– Angående spisser og at Atlético Madrid trenger mål og hvem som skal score de. Jeg tror at Morata er bankers, og at de vil nå betale det som er avtalt med Chelsea for at han nå skal bli Atlético Madrid-spiller for godt. Det er også flere spillere som er der, som må ta et steg opp. João Félix og Ángel Correa må score flere mål. Andre spillere som Saúl, Koke, Thomas, Vitolo må også score flere mål. Vitolo er dog en av de som man er usikre på om vil fortsette i klubben eller ikke. De jobber også med å få med seg Yannick Carrasco videre neste sesong, noe som burde kunne gi flere mål til laget.

– Fremfor alt så må Diego Costa score flere mål enn han har gjort, og denne sesongavslutningen vil avgjøre veldig mye. Jeg tror han kommer til å dra hvis det kommer et bra tilbud av mange grunner. Igjen fordi han er ukomfortabel med prestasjonene og mangelen på mål. Hvis han gjør det bra kan det være han får en mulighet til. Hvis ikke så kan Diego Costa dra og det vil da komme en ny spiller inn.

Nordmann til Atleti?

Det har i løpet av den siste uken versert rykter om at Kristoffer Ajer kan være aktuell for Atlético Madrid. For oss nordmenn ville dette ha betydd ekstremt mye, så vi lurer på… Vet du om dette kan være reelt?

– Jeg har ikke hørt noe om han enda. Atleti har et stort nettverk med speidere og han er sikkert på blokka der med mange navn som kan være aktuelle, men det har ikke vært noen kontakt enda. Simeone, Gil Marin og Andrea Berta har lagt planene for året som kommer, og dessverre ser det ikke ut som det er noe der akkurat nå.

Det er mye spekulasjoner på midtstopperplass for tiden rundt Hermoso, Savic og Nehuén Pérez. Hvordan er status der?

– Jeg skrev om de tre for ikke så lenge siden, og jeg har et godt forhold til representantene til Stefan Savic. Vi har snakket flere ganger sammen, og i fjor snakket vi om at Savic var fast bestemt på å bli i Atlético Madrid, og det skjedde. Til sesongen som venter oss er det litt mer komplisert. Hermoso først og fremst er ung og kan utvikle seg i tiden som kommer. Han kan også spille venstreback, og denne allsidigheten, liker Simeone.

– Med tanke Savic, så er dette kanskje hans siste mulighet til å signere en bra kontrakt med et av de store lagene i Europa. Han er ikke udiskutabel i elleveren. Felipe gjør det bra og de to unge i Giménez og Hermoso som utfordrer. Savic vil være en av spillerene som kan forlate Atlético Madrid, men for at det skal skje så må det komme et bra tilbud økonomisk for Atlético Madrid og for Savic. Hvis det ikke kommer noen bra tilbud for noen eller begge partene så vil han bli i klubben. Men han er stopperen som har størst sjanse for å forlate klubben den dag i dag.

– Angående Nehuén, han er på utlån i Portugal nå og Atlético vil at han skal være en “ny Giménez” med tanke på at han kom som 18-åring og vil utvikle seg i klubben. Det skal sies at Giménez ble i klubben og dro ikke på lån, men med Nehuén så tenkte de at dette var den beste muligheten. Hvis Savic drar så vil de fire stopperne allerede være på plass: Felipe, Giménez, Hermoso og Nehuén. Det har vært mye snakk om Salisu fra Valladolid, men for øyeblikket er det ingenting som er avgjort. Atlético Madrid må vente å se denne sommeren hva som skjer med stopperne deres.

“Jeg tror at Thomas Partey vil forlenge med Atlético Madrid”

David vinuesa

Mange Atlético- og Arsenal-supportere lurer på hva som skjer med Thomas Partey. Vil han bli værende eller forlater han klubben?

– Jeg vil si at jeg tror han blir nå. Det er sant at han har tilbud fra andre og at Arsenal vil betale de 50 millioner euroene som klausulen hans er på. Atlético Madrid fortsetter samtalene om ny kontrakt med han og vil ha en klausul som er tresifret. Det jeg vet om Thomas, er at han som spiller og person ønsker å bli i klubben, og Atlético ønsker at han skal bli. Jeg tror at Thomas kommer til å forlenge med Atlético.

ESP: Valencia CF v Atletico Madrid - La Liga : News Photo
BLIR VÆRENDE? Skal vi tro David Vinuesa forlenger Thomas Partey kontrakten med Atlético Madrid. Foto: Pressinphoto/Icon Sport via Getty Images

Gabi ser ut til å returnere til Atlético Madrid i sommer. Hvor nære er han egentlig?

Jeg skrev om det forrige uke eksklusivt på Libertad Digital. Det vi sa er at Nelson Vivas helt sikkert vil ta over rollen til Mono Burgos. Det var aldri snakk om at Gabi skulle ta den rollen som andre medier meldte her i Spania. Den eneste måten Gabi kan komme på, er som hjelpetrener, som Tiago har vært før. Det er fortsatt ingenting som er avgjort med tanke på det. Gabi har ingenting avgjort at han vil komme til Atlético Madrid som hjelpetrener. Ja, han kan komme, men for øyeblikket er det ingenting som er avgjort.

Med avskjeden til Germán Burgos kan man spørre seg hva dette vil bety for Cholo Simeone… Hva tror du om dette?

– Jeg ser en rødhvit fremtid med Cholo. Jeg tror ikke at Germán Burgos sin avskjed vil påvirke. Det er sant at de er som brødre. Jeg tror ikke det vil påvirke fordi Nelson Vivas var Simeones assistenttrener i Argentina, derfor vil han fortsatt bli værende med venner som er hundre prosent satt. Jeg tror han vil savne han på personlig basis – og profesjonelt, men jeg tror ikke det vil være noe problem. Hvis resultantene går riktig vei, kommer Cholo til å bli mange år i klubben.

Utskiftninger

For at klubben skal signere spillere i sommer må noen spillere bli solgt. Hvem er det mest sannsynlig vil forlate klubben denne sommeren?

– Diego Costa er en mulighet, men det avhenger veldig av hvordan sesongen avsluttes, om Atlético kan finne en god erstatter og at de finner en fin destinasjon for ham. Når det gjelder Arias er det enda litt mer klart fordi det er ganske mye interesse fra andre klubber og han er ikke en spiller som spiller fast. Trippier er i en dominerende situasjon på høyrebackplassen, men vi må se om han blir sanksjonert grunnet saken i England (brudd på bettingregler). Hvis han blir sanksjonert kan det endre seg med Arias.

– Lemar og Vitolo, egentlig det samme. Det er noen spillere som åpenbart kan forlate klubben i sommer, men det må komme tilbud for Atlético vil ikke gi bort noen spillere fordi de må finne en erstatter, og det er ikke enkelt å finne spillere som skal tilpasse seg Cholo Simeone. Det vil også avhenge veldig av sesongavslutningen. Jeg vet at utenfra kan det være veldig enkelt å si hvem som drar og hvem som blir, men oss journalister som følger dette daglig, dette er ikke et videospill, dette er ikke FIFA og det er vanskelig. Men jeg tror dette er de tre spillerne som kan dra, i tillegg til Savic.

Med disse utfordringene, kan det åpne opp for noen unggutter?

– Atlético Madrid har en veldig bra ungdomsavdeling. For eksempel Victor Mollejo er jeg overbevist om vil være viktig i fremtiden for Atlético Madrid. Sesongen som kommer kan han bli værende, men det vil avhenge litt av hva som skjer med troppen. Jeg ser Mollejo åpenbart som en Cholo-spiller. Jeg tror også han liker ham veldig godt.

– Det er også Camello som også scoret mot Levante. Spesielt Mollejo og Camello er to spillere Atlético Madrid venter veldig mye på. Montero tror jeg for øyeblikket det vil ta litt mer tid med og at han vil bli utlånt til et annet lag i LaLiga eller Segunda. For eksempel Borja Garcés tror jeg også trenger litt flere minutter i et lag grunnet skaden han hadde, for jeg tror her han mistet en del muligheter for å bli værende på førstelaget. Atlético har en veldig bra ungdomsavdeling og for eksempel Manu Sánchez på venstreback eller Caio Henrique, som også er “canterano”, fordi han kom veldig ung til Atlético, hvis han/de overbeviser Simeone, vil man ha en konkurrent til Lodi sesongen som kommer.

Målene for sommeren

Er det noen spillere som virkelig er nære å signere for Atlético for øyeblikket?

– For øyeblikket er det ingen spillere som er fullstendig lukket for å signere for Atlético. Grunnet alt som har skjedd med coronaviruset har alt blitt stoppet og Atlético må se hvordan sesongen ender. Det er en viktig liste som interesser Los Rojiblancos hvor spesielt venstreback, midtstopper – Salisu er åpenbart interesserer Atlético Madrid. Hvis Arias til slutt drar, må også Atlético se etter høyreback.

– Når det gjelder midtbanespillere snakkes det om veldig mange navn, men jeg ser det vanskelig at Atlético henter noen der hvis ikke noen forlater klubben. For der har man Marcos Llorente, Héctor Herrera, Thomas, Saúl og Koke. Jeg tror at denne posisjonen er godt dekket.

– Arambarri, ja, det er sant at det er en spiller som interesserer Atlético Madrid som mange andre, men for øyeblikket er det kun interesse. Jeg tror ikke det er noe lukket der enda, man må vente å se hvordan sesongen avsluttes – det vil avgjøre mye, blant annet hvem som drar og kommer. For eksempel Vitolo vil det avgjøre veldig mye hvordan han gjør det, med tanke på salg. Det samme gjelder Arias og Diego Costa.

– For øyeblikket er det ingenting som er avgjort for Atlético annet enn returen til Caio Henrique. Nehuén Pérez kan også returnere og bli den fjerde midtstopperen hvis Savic drar. Man studerer veldig mye “nierposisjonen”. Veldig mye. Men man må kunne få inn penger for å kunne selge. Først selge, så kjøp. Man har drømt om Werner, men han vil ende opp i Chelsea. Det er signeringer på 60 millioner euro som Atlético ikke kan kjøpe med mindre man selger for 60 millioner euro en annen spiller. James er en spiller som interesserte veldig mye forrige sommer og som igjen er interessant, men man må ta det litt rolig rundt signeringene…

Kaldt utenfor den rødhvite familien

Vi har også sett Griezmann, Godin, Lucas, Arda Turan med flere forlate klubben under Diego Simeone sin tid, men svært få har hatt suksess i andre klubber. Hva tror du er årsaken til det?

– For meg er min følelse at det er fordi Atlético spiller som et lag, som en familie, hvor spillerne får ta sin del. For eksempel Griezmann var stjernen i laget og det var ikke nødvendig at Griezmann skulle briljere alltid for at Atlético skulle nå finalen i Champions League. Det var veldig avhengig av ansvaret til alle spillerne og spesielt kapteinene; Godin, Raúl Garcia, Fernando Torres da han kom, Koke, Saúl, Oblak, Juanfran, Filipe Luis… Hele gruppen var beskyttet. Det er spillere som Koke, Morata, Giménez, Thomas… Alle hjemmefra som danner en liten familie som hjelper veldig i de vanskelige øyeblikkene og det gjør veldig godt i de gode øyeblikkene.

– Når noen forlater denne gruppen er det som om en liten gutt skal ut i en stor by, som i prinsippet har mistet mye. Atlético Madrid, og spesielt Diego Simeone, har gjort Atlético til en familie som briljerer sammen, ikke individuelt. Arda dro til Barcelona, men der er det ikke det samme. Det er ikke den samme familien. Det er Messi og så er det flere andre. Det er ikke det samme og jeg tror det er en bit av alt.

Continue Reading

TABELLEN

Trending