Connect with us

Intervju

– Jeg ville dødd for å vinne Champions League

Published

on

I sommer ble han Diego Godins arvtager samtidig som han tok over trøye nummer to. Nå er José María Giménez i ferd med å bli Atlético Madrid sin nye bauta i midtforsvaret forhåpentligvis i mange år fremover.

I den anledning har Giménez blitt intervjuet hos AS, og du får her noen av de viktigste utdragene oversatt.

Journalist: Champions League er tilbake, hvordan ser dere på det?

Giménez: – Med stor entusiasme. Det er en ny mulighet for å nå målet som alle atléticos ønsker.

J: Forrige sesong var det mye press grunnet finalen på hjemmebane. Denne sesongen er det mindre. Liker du det slik?

G: – Press har vi alltid. Når du tar på deg Atlético Madrid-drakten er det en selvfølge at du skal konkurrere, forsøke å vinne og å vinne viktige ting. Dette var det de printet inn i meg da jeg kom, og slik lever vi her. Det er vår mentalitet.

J: Uten Godin og med Savic spiller du nå som den venstre midtstopperen og ikke den høyre, som er din vante posisjon. Må du da endre din spillestil?

G: – Det viktigste er å spille, jeg bryr meg ikke hvor. Det endrer mest profilen når du har ball, kroppsposisjonen, fordi min gode fot er den høyre og noen ganger kan du åpne deg opp enkelt. Det krever litt mer fokus.

J: Og ved å ha backer som står så høyt, Lodi, for eksempel, endrer det noe?

G: – Jeg må være mer oppmerksom på hvordan vi kompenserer for angrepet, vitende om at vi har veldig offensive backer. Det krever at vi er mer våkne i forsvaret for at vi ikke blir straffet. Men det er enkelt å fikse med en midtbanespiller. Vi jobber med det. Forrige år skjedde det ikke så mye, men det endrer ikke noe særlig heller.

J: Saúl sa nettopp at det ikke kunne vært en bedre kamp nå enn Juve etter å ha tapt på Anoeta.

G: – Vi har muligheten til å rette opp situasjonen fra helgen og for oss er det veldig viktig. Det som skjedde på lørdag, fortiden, vi kan ikke grave oss ned. Mentaliteten må være annerledes etter noe slikt. Vi må endre det, vi må skje for det som kommer, fordi det er ikke noen rom for feil. Vi vet hvordan Champions League er, hvordan La Liga er, og for oss er det veldig viktig å være klare fysisk og mentalt. Å ta det tidligere med oss er noe vi ikke kan gjøre. Kun det som må endres.

J: Dere har sluppet inn fire mål på de siste to kampene. Er det grunn til bekymring?

G: – Nei, det er en bit av alt. Vi må bedre dette, helt klart, men det er ingen grunn til å bekymre seg. Vi har alltid vært solide defensivt siden vi arbeider sammen kompakt. Og dette er vår identitet. Noen ganger kan det være uheldig at motstanderen spiller mye, og i dag, i denne ligaen, skapes det flere sjanser. Jeg sier det ikke, du ser det.

J: Hvordan ble kapteinene bestemt? Når?

G: – I kampen vi spilte mot Tel Aviv. Cholo tok kontakt med Koke, Saúl, Oblak og meg for å fortelle oss at vi skulle være de fire kapteinene. Sannheten er hos meg (smiler emosjonelt) er at det er en enorm stolthet. Og for min familie. Et stort ansvar og noe veldig fint som jeg tar med meg.

J: Hvordan endrer kapteinsbindet rollen i garderoben?

G: – På banen har jeg alltid vært en spiller som kommuniserer mye med mine lagkamerater. Min rolle? Jeg er fortsatt den samme Josema. Men igjen, selvfølgelig, spillere har dratt og oss, de eldste, må vise erfaring.

Å være kaptein: “Cholo fortalte oss det i Tel Aviv. For meg er det en stor stolthet.”

J: Det har vært snakk om tilbud for deg. Fra Madrid og fra England, men du er fortsatt her. Syv år.

G: – I mitt hode har det aldri vært noen mulighet for å dra. Jeg har alltid ønsket å vokse her. Mange klubber har vært interessert, men jeg er her fortsatt. Jeg husker forsider som nesten var arrangert, jeg er her fortsatt; og hodet mitt er her, det har alltid vært her. Jeg er en spiller som ønsker å gi alt på banen for kjærligheten folket gir meg. Jeg er 24 år og er fornøyd i Madrid, det samme er min familie. Jeg har ikke noe ønske om å dra.

J: Er Champions League en besettelse? Hva ville Giménez gitt for det?

G: – Det er ikke noen besettelse, men det er sant at jeg ville dødd for det (ler). Vi har vært nære to ganger, men fotballen er slik: det er fantastisk, men når det treffer deg, treffer det stygt. Vi har mange nye spillere og vi forsøker å vise dem hva Atleti er, Champions League og La Liga. Besettelse vil være mye å si, men vi har en fryktelig lyst til å vinne det.

J: Det har vært snakk om at du under en kamp med Falcao spurte han om bilen hans for å få han ut av kampen. Er dette din måte å få spisser ut av kampene på?

G: – Hehe, nei. Det var en morsom anekdote, i min debut for Uruguay. Vi var i kampen, og Rada (Falcao) hadde akkurat kommet hit, fra Atleti, og jeg hadde kommet. Han spurte meg om jeg hadde kjøpt en bil i Madrid. Vi endte samtalen på flyet på vei til Madrid. For meg var det en stor ting: at en så stor spiller som Falcao snakket til meg når jeg var helt ny og på vei opp i denne verden.

J: Ser du på denne Atleti-utgaven som sterkere enn de tidligere?

G: – Mer enn andre sesonger vet jeg ikke hvordan jeg skal sammenligne. Jeg ser på utgaven med stor entusiasme og vilje til å vokse, et ønske om å vinne. For oss er dette det viktige.

J: Det som er sikkert mot Juve er fansen …

G: – Når vi spiller på hjemmebane er vi tolv. Og for oss er det veldig viktig, for man tror at man ikke hører det, men vi hører det. Og når de står opp rister vi, og det tar oss et steg fram.

J: Og skadene dine.. Det har ikke vært bra i Atleti.

G: – Ja, det har vært dårlig, dårlig, dårlig. Jeg kan ikke da like det jeg liker aller mest: å spille fotball.

– Jeg har prøvd alt. Hvorfor skal jeg juge til deg. Yoga gir meg ro. Og jeg tror også at familien er veldig viktig for en fotballspiller i slike situasjoner.

Intervjuet er hentet fra AS og oversatt. https://as.com/futbol/2019/09/16/champions/1568669454_810864.html?m1=cG9ydGFkYV9wb3J0YWRh&m2=QUNUVUFMSURBRA%3D%3D&m3=NA%3D%3D&m4=dmlkZW8%3D&m5=MjA%3D

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Intervju

Miranda: – Jeg er gal etter Atleti

Published

on

17. mai er ikke en hvilken som helst dag for Atlético Madrid og våre supportere.

17. mai 2013 var året hvor Atlético Madrid endelig tok revansj på byrival, Real Madrid. Etter 14 år uten seier var ventetiden endelig over. Atlético Madrid vant den spanske cupfinalen og ble cupmestere på Santiago Bernabeu – Real Madrids hjemmebane.

João Miranda, mannen som stanget inn den historiske 2-1-scoringen for Atleti, vil for alltid bli husket av Atlético-fansen for dette øyeblikket. Brasilianeren legger heller ikke skjul på betydningen av scoringen.

– Det er det viktigste målet jeg har scoret i mitt liv. Et veldig, veldig spesielt mål fordi jeg har en enorm kjærlighet for Atlético, for fansen. For meg er det det vakreste målet jeg har scoret, sier Miranda i kveld til spanske Vamos.

Miranda var Atlético Madrid-spiller i fire sesonger under perioden 2011 til 2015. Sammen med Diego Godin dannet han trolig verdens beste midtstopperduo.

Årene i Atlético Madrid har også satt sine preg på Miranda. Han følger fortsatt klubben, som en ekstra supporter.

– Jeg er en ekstra supporter, en ekstra gal etter Atlético. Jeg ser alle kampene og hver gang Atlético vinner kampene blir jeg veldig fornøyd. Veldig glad, forteller han.

Miranda befinner seg nå i hjemlandet Brasil og trener på egen hånd, samtidig som han venter på at fotballen og hverdagen skal returnere tilbake så fort som mulig.

Continue Reading

Intervju

– Jeg spilte i Madrid, men dro til Calderón og drømte om å spille der

Published

on

Álvaro Morata har snakket om sin kjærlighet for Atlético under en seanse på Instagram med Fognini.


Álvaro Morata hadde i går en livesending på Instagram hvor han fortalte flere ting om sitt forhold til Atlético opp i gjennom årene. Veien for å spille i Atlético ble ikke helt slik han hadde ønsket.

“Da jeg var barn, var jeg ballgutt hos Atlético. Så kom det en periode hvor jeg stoppet å nyte fotballen så mye. Du vet, det er veien for en gutt som skal bli profesjonell. Du begynner med agenter, sponsorer…”, fortalte Morata, før han fortsatte..

“Jeg følte mye press, og jeg var heller ikke fast på laget… Jeg tenkte på å dra. Så var jeg ett år i Getafe. Du kjenner til det? Det var et veldig fint år. Og så endte jeg opp i Real Madrid, men jeg dro til Calderón med min far og drømte om å spille der.”

Morata spilte flere ganger på Vicente Calderón for andre lag, men aldri med trøyen til Atlético Madrid. Det er noe han er lei seg for..

“Dessverre, så endte jeg opp med å spille der (Calderón), men med andre trøyer. Men jeg ønsket det alltid.”

Både i 2014 og 2016 vant Álvaro Morata Champions League for Real Madrid mot Atlético Madrid. Dette er ingenting i forhold til slik han har det nå, sier han.

“De to finalene i Champions League mot Atlético, de er der. Men jeg er mer fornøyd enn noen gang.”

Continue Reading

Intervju

Atlético Madrid sier farvel til en legende.

Published

on

Flere av spillerne fra laget som var med på å vinne “El Doblete i 1995/96-sesongen har sagt noen siste ord til en stor legende i Atleti gjennom klubbens kanaler.


Diego Pablo Simeone: “Du har forlatt oss med store avtrykk som atléticos, vi vil alltid huske deg.”
José Francisco Molina: “Tapet av Radomir er tungt for meg. Han hjalp meg alltid og fikk ut det beste av meg som spiller. Vi konkurrerte over flere sesonger og vi hadde en fantastisk “doblete” som alltid vil være der blant mine beste minner. Mine kondolanser går til hans kone og barn.”
Juan Vizcaíno: “Det første og viktigste jeg vil si er å sende kondolanser til familien hans. En stor trener forlater oss, men viktigst av alt så var han en stor person. Vi har beholdt vennskapet vårt til siste slutt, han var en flott fyr. Jeg vil igjen gi mine kondolanser til hans kone og barn.”
Toni Muñoz: “Et trist tap av en flott trener som gjorde tiden i vårt kjære Atlético Madrid fantastisk. Hvil i fred.”
Dani González: “Tapet av Radomir Antic er veldig synd, en legendarisk trener i vårt Atlético Madrid og en person som jeg skylder alt etter at han lot meg oppfylle min store drøm som var å spille i La Liga for Atlético Madrid. Hvil i fred.”

Image
Tifo til ære for Antic på Vicente Calderón.


José Luis Pérez Caminero: “Jeg vil gi mine kondolanser til hans familie. Hvil i fred. En av de mest inflytelsesrike trenerne i den moderne fotballen forlater oss.”
Tomás Reñones: “En venn forlater oss, et stort tap for alle atléticos. Han var en fantastisk trener som tok oss med til det aller høyeste og som gjorde historie i Atlético Madrid. Jeg er knust. Mine kondolanser går til familien.
Delfí Geli: “Jeg vil sende en stor klem og all støtte i verden til hans kone, barn og til hele den rødhvite familien. En tung nyhet. Jeg kan kun takke han for alt han gjorde for oss, for at han gjorde meg glad på banen, og for de flotte årene vi hadde sammen. I dag har en stor mann i Atlético Madrid forlatt oss.

Image


Veljko Paunovic: “Jeg visste om den vanskelige situasjonen han var i og var i nesten daglig kontakt med hans familie. Jeg ba hver dag for at han skulle bli bedre, men i dag fikk jeg vite det av vår kjære felles venn Milinko Pantic, og verden har blitt snudd opp ned på samme måte som for seks år siden da jeg mistet min far. I dag gjenlever jeg det med dødsfallet til vår Radomir. Jeg har ikke ord for å beskrive forholdet vårt og hvor mye jeg har lært av han som spiller, nå som trener, og aller viktigst, som person. Ingenting kan erstatte de ettermiddagene med fotball sammen med hans flotte familie, og de fantastiske leksjonene han ga fra stolen sin med hans ekspertise. Han elsket fotballen og folket, som han alltid var glad og generøse med. Jeg vil alltid huske hans sterke nærvær både på og utenfor banen og hans karakteristiske, klare og åpne smil. Slike var min kjære sjef. For alltid i våre hjerter.”
Kiko Narváez: “Han var forut for sin tid. Arkitekten for miraklet i 96 forlater oss. Hvil i fred, sjef.
Paulo Futre: “Radomir Antic har forlatt oss som 71-åring. Jeg har ikke ord for denne legenden i Atlético Madrid og i fotballen. Mine kondolanser går til familien. Hvil i fred, sjef.”

Image
Paulo Futre og Radomir Antic.
Continue Reading

TABELLEN

Trending