Connect with us

Etter kampen

João Félix-show i dramatisk kamp

Published

on

Atlético Madrid – Red Bull Salzburg 3-2

Det skulle vise seg å bli ingen enkel oppgave for Atlético Madrid da Red Bull Salzburg gjestet Metropolitano tirsdag kveld.

Til tross for at Marcos Llorente sendte Atlético i føringen, snudde Salzburg kampen til 2-1 og oppgaven så svært vanskelig ut. Men João Félix utliknet kun fem minutter etter Salzburgs scoring, og fem minutter før fulltid satte samme mann inn 3-2 til Atlético.

Dermed er Atlético nummer to i gruppa etter to runder, bak Bayern München.

Dominans

Atlético Madrid var det beste laget i den første omgangen og skapte de store mulighetene som kom. João Félix kunne ha sendt Atlético i føringen med et strålende brassespark etter en pasning fra Héctor Herrera. Men brassesparket gikk i tverrliggeren, og gjestene holdt unna. Litt til.

For etter 29 minutter, var det igjen Marcos Llorente som skulle være involvert nok en gang. Llorente mottok ballen på drøyt 20 meter og hamret ballen med venstrefoten og i mål. Kun noen minutter senere burde han også ha doblet ledelsen, men avslutningen alene med keeper gikk utenfor stolpen.

Det var derfor mot spillets gang da gjestene utliknet fem minutter før hvilen ved Dominik Szoboszlai.

Marerittstart, men drømmeavslutning

Den andre omgangen kunne knapt startet verre da gjestene tok ledelsen etter kun to minutter spilt. Men ikke lenge etterpå var det glitrende angrepsspill av Atlético da João Félix, Luis Suárez og Ángel Correa kombinerte og utliknet til 2-2 ved førstnevnte.

Men Salzburg var virkelig på høyde i den andre omgangen og Atlético slet i store deler av kampen. Derfor var det til stor lettelse da João Félix hamret ballen i nettet fem minutter før slutt etter et innlegg fra Thomas Lemar. Dermed er de første poengene i årets Champions League et faktum.

Spillerbørs

Oblak (6): Tar det han kan som vanlig, og det er ingenting å utsette på scoringene.

Trippier (5): Relativt anonym kamp.

Savic (6): Fortsetter den gode formen, og har en helt avgjørende matchvinnertakling på stillingen 2-2 som hindrer baklengs

Felipe (5): I likhet med Savic en god kamp, men han bør kanskje klare å klarere ballen på 2-1-scoringen til Salzburg. Ellers er han solid og rydder unna det meste.

Lodi (3): Sliter litt defensivt og kveldens første bortescoring kommer også på hans side.

Correa (6): Ser litt piggere ut i dag enn på en god stund, og er svært delaktig i 2-2-scoringen. Helt godkjent kamp.

Koke (5): Relativt anonym.

Herrera (4): Dessverre fortsetter han å være svak, etter riktignok å ha vært bra sist. Kunne hatt en målgivende dog til João Félix.

Llorente (7): Scorer kveldens første mål og er et konstant uromoment for Salzburg. Jobber og sliter i 90 minutter som alltid og gjør en god kamp.

João Félix (8 BB): Scorer to og er også god i banespillet i dag. Med scoringene blir han også helt, helt avgjørende – og han kunne også ha notert seg for flere. Meget frisk!

Suárez (5): Ingen spesielt god kamp, er relativt usynlig, men bidrar blant annet på 2-2-scoringen.

Mario Hermoso, Thomas Lemar og Lucas Torreira ble alle byttet inn etter 82 minutter.

Etter kampen

Drastisk grep ga umiddelbar suksess da Atlético satte rekord

Published

on

Simeones grep i pausen var med på å avgjøre da Atlético scoret to i den andre omgangen mot Real Betis og satte ny LaLiga-rekord.

Atlético Madrid – Real Betis 2-0

Real Betis dominerte på Metropolitano og Atlético leverte sesongverste i LaLiga i den første omgangen lørdag kveld.

Gjestene fra Sevilla styrte hele showet til tross for at Luis Suárez hadde vært nære for Atleti. Da tok Simeone grep i pausen og byttet ut Thomas Lemar og Lucas Torreira som hadde vært fryktelig svake i den første omgangen. Inn kom Yannick Carrasco og Héctor Herrera, og i den andre omgangen hevet laget seg enormt.

Kun 19 sekunder ut i den andre omgangen sendte Marcos Llorente Atlético i føringen, før Luis Suárez doblet ledelsen på overtid og fastsatte sluttresultatet. Det betyr at Atlético nå har 21 LaLiga-kamper på rad uten tap – det er rekord i klubbens historie.

– Vi har fått en god start på sesongen og vi tar kamp for kamp. La oss håpe det fortsetter slik, sier Marcos Llorente om rekken med kamper uten tap.

– Det er sant at Betis plaget oss i den første omgangen, men jeg tror vi hadde noen gode muligheter – og i den andre omgangen, det samme, oppsummerer Llorente.

– Simeone sa at han stolte på spillerne, det var viktig å slå tilbake etter Bayern München-kampen?

– Ja, han tror på oss – og vi tror på ham. Sammen er vi sterke, sier Llorente.

Utspilt, men nærmest

Det var gjestene fra Sevilla som skulle dominere den første omgangen, og allerede fra avspark tok Real Betis initiativet. Atlético Madrid ble spilt fryktelig lave i banen og Betis var flere ganger nære å trenge gjennom forsvaret.

Likevel var det Atlético Madrid som var nærmest scoring i omgangen. Luis Suárez skjøt først til side for mål etter et godt forarbeid av Ángel Correa, før samme mann kom alene med keeper etter en halvtime. Heller ikke der klarte Suárez å treffe mellom stengene, og lagene gikk til pause på stillingen 0-0, hvor Betis hadde hatt ballen i 65% av tiden.

Drømmestart

Den andre omgangen kunne derimot ikke ha startet noe særlig bedre for Atleti da man stormet rett i angrep. Marcos Llorente mottok ballen inne i 16-meteren – og til tross for spiss vinkel, klarte Llorente å sette ballen i nettet bak Claudio Bravo.

Atlético var langt mer frampå i den andre omgangen og Betis var ikke i nærheten av det samme lenger. Bedre ble det også da Martin Montoya fikk det røde kortet da Yannick Carrasco ble felt alene med keeper etter en pasning fra João Félix. Først fikk Montoya det gule kortet, men etter en VAR-sjekk, bestemte Mateu Lahoz seg for å gi det røde.

På overtid kom også avgjørelsen da Renan Lodi ble spilt fri inne i feltet, spilte 45 grader ut og fant Luis Suárez. Han satte da inn sitt fjerde mål for sesongen i LaLiga, og er dermed toppscorer i serien sammen med Ansu Fati og Paco Alcácer.

Continue Reading

Etter kampen

Ydmykende tap i München

Published

on

Atlético Madrid var sjanseløse i München onsdag kveld da Bayern München holdt fullstendig lekestue.

Bayern München – Atlético Madrid 4-0

Bortekamp mot regjerende Champions League-mester Bayern München var ikke en enkel oppgave før kampen. Og det ble som fryktet; altfor tøft.

Atlético Madrid ble ydmyket, rundspilt og utspilt så til de grader av den tyske mesteren. 2-0 stod det allerede til pause, og heller ikke i den andre omgangen ble det noe bedre for Atlético da hjemmelaget økte ledelsen både én og to ganger.

God start til ingen nytte

Det var en frisk åpning som ble servert på Allianz Arena. Atlético Madrid åpnet lovende og kunne tidlig ha tatt ledelsen i oppgjøret da Renan Lodi var nære å finne Luis Suárez med et lavt innlegg, etter glitrende angrepsspill.

Men scoring ble det ikke, og hjemmelaget kom mer og mer inn i kampen. Først var Robert Lewandowski nære å sette ballen i nettet, før Niklas Süle traff stolpen noen minutter senere. Like før halvtimen var passert, var scoringen et faktum for vertene.

Joshua Kimmich sendte en strålende pasning mot Kingsley Coman, og Kieran Trippier fulgte ikke løpet til franskmannen som satte inn 1-0 for hjemmelaget. Bedre ble det heller ikke da Héctor Herrera mistet ballen på egen halvdel, og Leon Goretzka doblet ledelsen fire minutter før hvilen.

Yannick Carrasco hadde vært livlig i den første omgangen og Atlético Madrid hadde tidvis vært gode, men to kostbare feil kostet dyrt.

Drømmescoring

Tidlig i den andre omgangen jublet Atlético for scoring da João Félix fant veien til nettmaskene med en volley fra 14 meter. Skuddet var ikke spesielt godt plassert, men Manuel Neuer klarte ikke å stoppe forsøket. Grunnen var enkel: En offsideplassert Luis Suárez stod i veien for Bayern München keeperen, og etter noen sekunder, ble det også vinket offside.

Verre ble kvelden da Corentin Tolisso hamret ballen i krysset fra langt hold, og Kingsley Coman økte til 4-0 20 minutter før slutt.

Spillerbørs

Oblak 5: Kan ikke lastes for noen av målene i dag heller, men slipper likevel inn fire mål.

Trippier 2: Skyldig i det første baklengsmålet og har aldri særlig god kontroll, verken offensivt eller defensivt.

Savic 4: Har forholdsvis god kontroll på Lewandowski, og midtstopperne har ikke skylden i dag.

Felipe 4: I likhet med Savic, er heller ikke han skyldig i dette tapet.

Lodi 3: Klarer ikke å prege kampen, og har heller ikke mye å komme med offensivt. Kunne ha assistert Suárez tidlig, men ellers veldig lite.

Llorente 4: Preger ikke kampen nevneverdig, men viser innsats og forsøker, som han alltid gjør.

Herrera 3: Mister ballen på den andre scoringen og har heller ingen god kamp.

Koke 3: Klarer ikke å få til mye i dag, og det er vanskelige forhold sentralt i banen mot dette Bayern München-laget.

Carrasco 5 BB: En av få som faktisk klarer å skape noe i dag, spesielt i den første omgangen. Burde ha scoret i den andre, og det trekker litt ned. Men ellers gjør Carrasco en høyst godkjent kamp, og er Atléticos farligste mann offensivt.

Suárez 3: Svakt, men også vanskelig arbeidsforhold. Han blir veldig alene i dag.

João Félix 4: Glimtvis noen gode involveringer, men han forsvinner altfor mye i løpet av oppgjøret. Ingen stor kamp fra han heller.

Continue Reading

Etter kampen

Sterk borteseier på Balaídos

Published

on

Etter 0-0 mot både Huesca og Villarreal før landslagspausen, var det ikke flere rom for feilskjær for Atlético da Celta Vigo var motstander på Balaidos lørdag ettermiddag.

Celta Vigo – Atlético Madrid 0-2 (0-1)

Da Luis Suárez sendte Atlético i ledelsen allerede etter seks minutter så det veldig lovende ut, men Celta Vigo gjorde oppgaven tøff for Atleti og hadde trolig fortjent en utlikning. Men Jan Oblak holdt Atlético inne i kampen, og kun noen minutter før slutt avgjorde Yannick Carrasco med 2-0 på overtid.

Mønsterangrep

Etter to målløse kamper for Atleti, tok det ikke mer enn seks minutter før dagens første scoring var et faktum. Flotte kombinasjoner langs venstresiden gjorde til slutt at Manu Sánchez assisterte Luis Suárez inne i feltet som enkelt satte ballen i nettet.

Så skulle det aller meste dreie seg om hjemmelaget etter Atleti sin pangstart på kampen. Celta Vigo kom til flere gode muligheter i løpet av de første 45 minuttene, og Atlético var tidvis svært heldige som ikke fikk noen baklengsmål imot. Både Iago Aspas, Santi Mina og Sergio Carreira kunne ha utliknet for hjemmelaget, men stolpen og Jan Oblak stod i veien for vertene.

– Atlético er heldige som ikke har sluppet inn i mål til pause her, sa Strive-kommentator Endre Lübeck da lagene gikk inn i garderoben på stillingen 1-0 til Atlético.

Bedring

I den andre omgangen gjorde Simeone noen bytter utover, og det ble langt større mellomrom mellom mulighetene til Celta Vigo.

Og når Celta Vigo ikke klarte å utlikne, satte Yannick Carrasco spikeren i kista da han headet inn 2-0 på overtid etter et skudd i tverrliggeren fra João Félix. Dermed er sesongens andre trepoenger et faktum, og tre strake kamper uten baklengs imot.

Oblak 7 BB: Holder Atlético inne i kampen i den første omgangen, mens han i den andre omgangen må han ikke gjøre like mye.

Trippier 5: Ikke veldig mye involvert, og har ok kontroll defensivt.

Savic 5: En kamp midt på treet, og han sammen med flere, sliter i den første omgangen.

Hermoso 4: Trøbler ute til venstre defensivt sammen med Manu Sánchez.

Manu Sánchez 5: God offensivt, men sliter defensivt. Har målgivende på scoringen til Suárez.

Correa 3: Fullstendig usynlig.

Koke 6: Er med på å skape det lille Atleti skaper, og er også arkitekt på den første scoringen.

Torreira 6: River og sliter i 90 minutter i debuten. Meget godkjent debut!

Lemar 4: Ny skuffende kamp, dessverre.

Diego Costa 4: Ikke mye involvert, og må dessverre ut med skade i den andre omgangen.

Suárez 5: Scorer, men det er stort sett det eneste han bidrar med i dag. Burde også ha satt inn 2-0.

Continue Reading

TABELLEN

Trending