– João Félix var utilnærmelig

Vi har pratet med Strive-kommentator, Even Braastad i forkant av kveldens storoppgjør mot Juventus.

Even Braastad følger Serie A tettere enn de fleste her i Norge sammen med sine kolleger i Strivesport, og sammen med Ole Kristian Grime, driver han podcasten Støvelball, som baserer seg på Serie A og italiensk fotball.

Så Even, hvordan er ståa i Juventus om dagen?

– I Juventus går det litt i den samme, seiersvante tralten som tidligere. Nå er de imidlertid under massivt press fra Inter, og det tror jeg vil vare utover vinteren og våren. Arrigo Sacchi (tidligere italiensk stortrener, journ. anm.) sa vel tidligere i høst at han mente Sarri har en vanskeligere jobb enn Conte denne sesongen, i og med at det å forsvare tittelen igjen er et krav, samtidig som spillestilen skal endres. Hittil har ikke Juventus gått gjennom noe stort stilskifte, selv om man kan se tegn til forandring. De vinner stort sett med én scoring og snur kampene hvor de havner under, uten å spille blendende fotball eller imponere den objektive seer nevneverdig. Men vinnermentaliteten er ikke annet enn imponerende.

– Det har ikke vært noen store endringer så langt, men man har sett eksempler på scoringer etter Sarris hjerte, med rask flytting av ball og mange trekk, som Higuains mål mot Inter.

Forrige møte på Metropolitano var av det underholdende slaget.. Ble du overrasket?

– Juventus har ved noen anledninger fremstått litt mer offensive i Champions League enn i hjemlig liga, og jeg tror de vil gå ut litt på samme måte nå. Når to gode lag møtes, er forventningene alltid at det blir underholdene – og det har jeg troen på igjen.

Atlético-fansen husker altfor godt hvordan det gikk sist på denne stadion … Hvordan skal man unngå en ny fadese i Torino?

– Hindre innlegg med adresse Ronaldo? Og i tillegg fortsette trenden med å score på dødball mot Juve! Det er vanskelig å se for seg en reprise av vårkampen mellom lagene i Torino. Det orker ikke Simeone. Jeg tror det blir jevnt, tett og spennende. Juventus hadde kanskje sin aller beste kamp forrige sesong i returoppgjøret mot Atlético.

Atlético mistet flere sentrale lederskikkelser i sommer. Er det nå vi virkelig får se hva dette laget er laget av?

– Absolutt. Det blir en stor test for Atlético som også mangler noen viktige spillere, med Gimenez, Savic og Diego Costa ute, men Simeone har vist ved flere anledninger i sin tid i Atlético at han kan å bygge på nytt. Han takler generasjonsskifter og at folk blir solgt ekstremt godt.

Cristiano Ronaldo sin sesong har vært sjelden kost. Hva skjer der?

– Han skal ha spilt litt småskadet før landskampene, som i hans svake opptreden mot Milan. Etter fire scoringer for Portugal, var han ikke i troppen mot Atalanta, men han meldes klar til kamp igjen mot Atlético. Jeg synes han så frisk ut de første serierundene i høst, i tillegg til mot Atlético borte. Utover høsten har det gått litt tyngre, men han har elleve mål for Portugal i høst og seks for Juventus. Man er jo vant til enda mer imponerende tall, men jeg tør ikke annet enn å gjette at han er i storslag igjen utover våren.

Scorer Cristiano Ronaldo i kveld?

– Ja. Starter han, så er sjansen stor for det. Han elsker å møte Atlético og det hadde vært typisk om han slo tilbake etter mye kritikk den siste tiden.

Hvem må Atleti stoppe?

– To av de som Juventus etter sigende ville selge i sommer, Higuain og Dybala, har vunnet prisen for månedens spiller en gang hver i høst. Det gjenstår å se om begge spiller, for Sarri har vært litt lunken til ideen om Higuain, Dybala og Ronaldo samtidig. Det kan fort bli Bernardeschi bak Ronaldo og Higuain. I tillegg må nesten Pjanic nevnes. Han har avgjort noen kamper i høst og har en skummel fot når ballen detter ned i returrommet.

Hvor ligger muligheten for Atlético? Kan det bli tre poeng?

Om De Ligt mangler, blir det nye konstellasjoner i bakre firer igjen. Det kan føre til usikkerhet, som igjen kan gi Atlético muligheter. I tillegg har Juventus slitt på defensive dødballer mot Atlético de siste møtene, men Atlético har jo slitt litt offensivt i høst, så det er på tide at det løsner nå.

Du var selv på Friends Arena i sommer og så Atleti slå Juve 2-1 etter at João Felix stjal overskriftene. Hva er dine tanker om denne spilleren?

– På Friends Arena i sommer var han utilnærmelig. Jeg ble virkelig imponert. Ikke bare teknikken, målene og måten han scoret på, men intensiteten og tilstedeværelsen hans. Han ble jeg fryktelig fort glad i. Et stjerneskudd jeg har store forventninger til. De Ligt fikk kjørt seg litt mot ham i sommer, men fikk skulderen ut av ledd mot Atalanta, så det er fortsatt litt usikkert om han spiller og får muligheten til å revansjere sommerkampen.

Til slutt, Even, hvordan går kampen?

– Juventus er allerede videre, så det kan selvfølgelig bety noe. Men gitt forfallene hos Atlético, og det faktum at Juventus kan sikre gruppeseieren før kamp seks, så holder jeg hjemmelaget som knepen favoritt. Jeg tipper 2-1, men det kan fort ende uavgjort som i Madrid.

Vi ønsker å takke Even for at han ville stille til intervju, og oppfordrer alle til å høre på Støvelball-podcasten!