Koke: “Fernando Torres er et idol for meg. Jeg blir nervøs når jeg er med han.”

Vår kaptein Koke har snakket med AS i forkant av El Derbi denne helgen hvor han snakker om de som tvilte på han, samt mye, mye mer.

422 kamper i en alder av 27 år, og kaptein for klubben i sitt liv. Koke er en av de sjeldne og en Colchonero mer enn noen annen. Derfor vet han bedre enn de aller fleste hva som kreves mot Real Madrid denne helgen når derbyet sparkes i gang.

Du skal spille ditt 29 (!) derby denne helgen 10 år etter din debut.

– Jeg har begynt å miste tellingen, men hver eneste som jeg har spilt er spesiell. Vi har i denne en mulighet for å vinne foran våre fans i tillegg til at vi kan bli serieledere. Vi kommer med vårt skyts til denne kampen og støtten fra fansen i kamper som dette er fundamentalt, for de er veldig bra.

Det er 29, men å plante det rødhvite flagget på Bernabeu er selvsagt ikke glemt hos deg.

– Selvfølgelig, det kan ikke bli vakrere. Å slå dem i cupfinalen på deres egen stadion etter 14 år uten å slå dem … Alle atléticos ble kvitt noen kilo fra skuldrene den dagen. Jeg kom opp med flagget, og den hendelsen, det er uforglemmelig for de rødhvite. Det kunne vært et prinsipp for alle disse. Ikke å vinne mot Madrid på så lang tid var vanskelig. Det gjorde oss fri, for kampene siden har vært annerledes. Nå går vi til kampen hvor vi tror vi kan vinne, og dette blir opplevd på en helt annerledes måte.

Og nå skal du også kaptein i en slik kamp. Hvordan er det?

– Sannheten er at, når en slik kamp kommer, tenker du kun på å gjøre det bra og gjøre det du har sagt til treneren. I disse kampene trenger du ingen ekstra motivasjon.

Hvordan har Atlético endret seg taktisk fra forrige sesong?

– Vi skaper fortsatt en gruppe. Det har vært en stor endring. Det har vært mennesker som har gitt enormt mye til Atlético, og nå kommer nye og unge spillere inn som skal gjøre det rett. Det første vi må gjøre er å skape en gruppe. Basen er der. Vi har den samme treneren. Vi ønsker å spille litt mer, litt bedre, endre dette. Kanskje ser du at vi har ballen litt mer i noen kamper. Det er det jeg ser annerledes fra tidligere år, men ideen er den samme. Jobbe, være solide defensivt og angripe.

Og to backer som flyr framover, med Trippier og Lodi..

– Ja, men vi har alltid hatt dette. Tidligere Filipe Luis og Juanfran, men nå med Lodi og Trippier på hver sin side.

Ble du overrasket da Rodri dro? Sa han noe til deg?

– Vi forsøkte å få han til å bli hos oss. Vi hentet han hjem fra Villarreal og gjorde en innsats for å hente han, før så å beholde han. Men ideene og filosofien hans, som han forklarte, passer bedre til Citys stil og må bli respektert. Vi ville ha ønsket at han ble værende fordi han er en av våre egne, og for klubben, å ha mange av dem er det beste. Men vi har alltid sagt det. Vi vil ha spillerne som ønsker å være her, det er ingen obligasjon å spille for Atleti. Men de som skal det, må være her 100% fysisk og mentalt.

På samme måte med Griezmann?

– Det er det samme. Jeg verdsetter alt han gjorde her. Takk til Real og Atlético, er han den spilleren han er i dag. Vi ønsker å takke han for dem årene for gleden og målene han ga oss.. Du må respektere avgjørelsen til enhver spiller. Men jeg har allerede sagt det, det er ingen obligasjon, det er et privilegium. Det er en stor klubb, med store spillere, som hvert år ønsker å kjempe for alt. Et stort privilegiet.

Det i New Jersey var en vennskapskamp, eller var det ikke?

– Enkelte ser på det som en vennskapskamp, men alle vet at vi forbereder hver kamp som en finale. For Atlético er det ingen vennskapskamper, ikke engang om sommeren. Vi gikk for å vinne. Den dagen var vi sterke og alt gikk rett. Jeg håper det også skjer på lørdag. Den kampen vil alltid bli husket for vårt folk. De så at vi alltid blør for drakta. Jeg har aldri sett syv mål blitt scoret mot Real Madrid.

Med mindre noe spesielt skjer mot slutten, vil ikke Morata være med her. Er utvisningen mot Mallorca overdrevet?

– Dette er temperatur som skjer på banen. Det er en skam at han ikke kan være der. Han forlot Mallorca med mye sinne fordi han ikke hadde spilt på flere dager og fordi vi ikke vil ha han tilgjengelig. Vi ville ha trengt han, men det kommer flere kamper og han må være sterk der, sulten etter mål. Jeg snakket med han etter kampen og han var veldig lei seg.Han fortalte meg at han ikke gjorde noen ting. Det er synd å miste et derby.

Metropolitano har enda ikke opplevd første seier mot Real Madrid..

– Det er et stort ønske om den første seieren. Det er på tide å slå dem der. Det er ingenting om revansje, det handler ikke om det. Det er to år med stadion og fansen er veldig klare for derby og ønsker å vinne.

Det har vært en del kritikk mot spillet, hvordan er det?

– Alle er frie til å ha sin mening, men de kommer ikke til å få oss ut av vår stil. Det har vært mange år hvor vi har spilt på den samme måten. Vi endrer noe til en bestemt kamp, men vi kommer til å fortsette på samme måte, uansett hva som sies. Det folk ønsker er resultater. Jo høyere du er, jo bedre. Dette er dager hvor du spiller bra og ikke vinner, og andre gjør det ikke, og vinner. Da kommer ikke klagene. Til slutt handler det om hvor du ender sesongen.

Og er Koke undervurdert? Det er noen områder på banen som er svakere som du har ansvar for. Er dette verdifullt for deg?

– Det jeg ønsker å gjøre er å gjøre mitt beste, og å hjelpe laget til å vinne. Det er dager hvor jeg er bedre, og noen dager dårligere. Det er dager hvor jeg spiller i midten, på siden, andre posisjoner. Jeg bryr meg ikke. Jeg vil gjøre mitt beste for at Atlético ender på topp. Hvis jeg må ofre min posisjon for laget vil jeg gjøre det fordi jeg ser ingen annen måte enn å gjøre det treneren ber meg om, om det er Simeone eller annen, jeg vil gjøre det.

422 kamper for Atlético …

– Det er galskap.

Og i Europa har du flest kamper med 88…

– Det er en stolthet og mye arbeid også, mye som har blitt ofret siden jeg var seks år og jeg kom til klubben, frem til i dag. Ikke alle har denne muligheten å komme og spille så mange kamper som jeg har gjort.

Fernando Torres kom innom i forkant av El Derbi, og vil være tilstede. Hva sa han?

– Vi har snakket. Vi er naboer, for noen dager siden møttes vi og det ga meg en stor glede. Det handler om å spille og i garderoben snakket vi en god stund og det var fantastisk. Jeg blir nervøs når jeg er med han. Han er et idol for meg og mange andre mennesker. Vi snakket om laget, han liker det han ser, litt for litt vil vi bli bedre, og vi er en ny gruppe. Han ønsker å se oss på Metropolitano og heie på oss med skjerfet.

João Félix har erstattet Griezmann og blitt kjøpt for en milliard. Er en fotballspiller verdt så mye?

– Slik er markedet, millioner blir betalt for spillere. For enhver spiller blir mye betalt. For gode spillere må du betale enormt mye og han er ung, har framtiden foran seg og har mye å forbedre. Han tok det beste valget og vil få mange minutter her, han har en trener som vil utvikle han mye og han er ung. Vi må ikke gi ansvaret til han. Vi erfarne må ta mer ansvar, og litt for litt, gradvis, skal han tilpasse seg. Han legger ned mye innsats, er god i kampene og gradvis vil vi se den gode João.

Og på slutten av sesongen er det EM. Hva mangler du for å komme tilbake på landslaget? Har du snakket med den nye treneren?

– Jeg har ikke snakket med han. Man må respektere avgjørelsen og jeg er tålmodig på at min mulighet for å returnere vil komme. Jeg ønsker å jobbe og gjøre sakene mine bra. Jeg har ikke vært i troppene, men jeg er sterk, med stor lyst og entusiasme. Og jeg vil alltid ha lyst til å returnere til landslaget.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *