Connect with us

Etter kampen

Koke setter nye rekorder

Published

on

Sesongens og Germán Burgos’ siste ligakamp skulle spilles på Metropolitano og motstanderen var Real Sociedad.

Atlético Madrid – Real Sociedad : 1-1 (Koke, Januzaj)

Mono Burgos annonserte tidlig i juni at han kom til å gi seg som assistenttrener i Atlético Madrid for å satse på sin egen karriere som hovedtrener. Dermed var det viktig for Los Rojiblancos å gi ham en god avskjedskamp på Wanda Metropolitano. Hjemmelaget var i storform uten tap på sytten kamper mens Real Sociedad kun hadde to seiere på de siste ti kampene. Atleti stilte med Costa og Morata på topp sammen for første gang siden november og Herrera fikk en etterlengtet start i førsteelleveren etter mange kamper fra benken.

Kampen skulle derimot ikke bli helt slik og Atlético klarer ikke å skape de store sjansene som måtte til. De var tydelig slitne mot slutten av kampen og dette fikk bortelaget utnyttet. Men til tross for en skuffende andreomgang, og til dels hele kampen, avslutter Atleti sesongen på tredjeplass med kun målforskjell som skiller dem fra Sevilla. Dermed er det neste målet for sesongen, Champions League og RB Leipzig, kun tre uker unna.

– Vi har en veldig god rekke med resultater nå og forhåpentlig vis kan vi fortsette dette i Champions League og at vi kan vinne den. Men vi tar det kamp for kamp. Først skal vi tenke på RB Leipzig som om det er finalen, sa Koke etter kampen.

Kapteinen trer frem

Lite skjedde de første tjuefem minuttene med noen få små sjanser. Men Real Sociedad hadde blant annet sjansen etter elleve minutter når Alexander Isak får avsluttet inne i en overfylt Atleti-boks, men skuddet gikk langt over. Men rett før tretti minutter er spilt er Atlético i angrep. Trippier legger ballen inn i boksen og Hector Herrera tar den ned. Ballen spretter litt frem og tilbake fra Costa til Morata, som ved en liten frekk flikk gir ballen til kaptein Koke som sender den forbi tidligere Atlético-keeper Miguel Ángel Moyá.

Koke tangerte fjerdeplassen til Carlos Aguilera i antall kamper for Atlético Madrid

Defensivt var omgangen veldig stabil for Atleti og Sociedad kom seg til veldig få muligheter. De resterende minuttene frem til pause ble like fri for begivenheter som de første. Dermed gikk hjemmelaget med ledelsen til pause.

Et slitent Atlético

Andre omgang starter med en rakett av et skudd fra Martin Ødegaard og Oblak må ut med en flott enhåndsredning. Ikke lenge etterpå prøver Diego Costa seg på et ambisiøst brassespark i motsatt ende men forsøket går godt utenfor. Thomas Partey må etterhvert av banen etter å ha pådratt seg en skade i en duell. Cholo velger dermed å gjøre et trippelbytte. Av kommer Thomas, Costa og Vitolo og inn kommer Correa, Carrasco og Félix. Beklageligvis er det ingen av hjemmelagets bytter som klarer å utgjøre noen forskjell for å doble ledelsen og veldig få sjanser blir skapt.

Omgangen avsluttet dessverre på et dårlig vis. Januzaj får frispark på siden av boksen tre minutter før slutt og sender ballen inn selv, lavt foran mål. Der klarer ikke Oblak å avverge ballen etter en liten stuss inne i feltet og bortelaget utligner. Det var tydelig at ingen av lagene ønsket å risikere noe de resterende minuttene og La Real ble stående å slå ball mellom forsvarerne og Atleti unnlot å presse dem. Med uavgjortresultat klarte dermed Real Sociedad å sikre seg plass i neste sesongs Europa League og Atlético holdt seg over Sevilla.

Spillerbørs

Oblak (7): Hadde lite å gjøre i første omgang men har en fantastisk redning i begynnelsen av andre. Står også en veldig god andreomgang.

Trippier (6): Gjør en grei defensiv prestasjon, men slet til tider mot Monreal. Sto for innlegget før scoringen.

Savić (7): Beste mann i midtforsvaret. Står for de fleste av oppryddingene når Real Sociedad prøver å komme seg gjennom.

Felipe (6): Har en solid kamp og har en mulighet i motsatt sekstenmeter, men setter ballen utenfor.

Lodi (7): Er som vanlig veldig fremoverrettet og har gode innlegg i boksen. Fikk nesten målgivende i førsteomgang når ballen så vidt streifet foten til Costa. Slet mer i andre omgang.

Koke (8): Kampens beste spiller for Atlético. Står for scoringen, løper enorme mengder hele kampen og prøver å skape ting.

Herrera (6): Prøver å gjøre mye i første omgang men forsvinner litt etterhvert.

Thomas (6): Må dessverre av med skade, men har heller ikke en begivenhetsrik kamp.

Vitolo (6): Har noen situasjoner hvor han ikke slipper ballen tidlig nok og dermed stopper angrepene opp, men prøver likevel å skape noe når han har ballen.

Costa (6): Var nær ved å gi hjemmelaget ledelsen tidlig i første omgang men klarte ikke å utgjøre en forskjell offensivt. Jobbet likevel godt bakover.

Morata (7): Har en fin målgivende på hjemmelagets scoring og er et godt oppspillspunkt gjennom hele kampen. Holder godt på ballen.

Innbyttere

Correa (6): Hadde noen muligheter til å doble ledelsen og vinner ballen når Moya klarer å rote til utspillet sitt, men sjansene ender ut i ingenting.

Carrasco (5): Har ikke det store innhoppet som Simeone nok hadde håpet på og er den som setter ballen utenfor etter Moyas utspill. Kan muligens belastes for baklengsmålet.

Félix (6): Var ikke særlig synlig i minuttene han var på. Det forventes mer av ham neste sesong.

Llorente (6): Mannen som har vært den største revolusjonen siden karantenen klarte dessverre heller ikke å sette sitt merke på kampen når han kom inn på topp sammen med Félix.

Giménez (IV):

Lagoppstilling

Oblak – Trippier (Giménez 78′), Savić, Felipe, Lodi – Koke, Herrera, Thomas (Correa 56′), Vitolo (Félix 56′) – Costa (Carrasco 56′), Morata (Llorente 65′)

Etter kampen

Den svake formen fortsetter: – Ingen krise

Nå står Atlético Madrid med kun én seire på de fem siste kampene etter tapet mot Chelsea tirsdag kveld.

Published

on

Foto: Alexander Larsen

Atlético Madrid – Chelsea 0-1 (0-0)

Hjemmekampen, som ble spilt i Bucuresti, ble ingen stor suksess for Diego Simeone og Atlético Madrid. Nå må man reise til England og Stamford Bridge for å vinne, om det skal bli avansement i Champions League.

Det er klart etter at Olivier Giroud sikret seier for Chelsea i det første oppgjøret med sin kunstscoring etter 70 minutter, i en kamp der Atlético ikke registrerte ett skudd på mål.

– Jeg tror ikke vi er i en krise, det er klart at det er et annerledes øyeblikk enn de vi har opplevd denne sesongen, men det er ikke normalt å score de målene som vi slipper inn… Men slik er det, sier Jan Oblak etter kampslutt.

– Hvis du sa til meg i september at vi skulle tape den første kampen 0-1 og være først i LaLiga, ville jeg ha signert det, helt sikkert, sier Diego Simeone.

Til oppgjøret i London kan en rekke nøkkelspillere også være tilbake. Kieran Trippier vil være ferdig med sin suspensjon, mens alt tyder på at Yannick Carrasco, Héctor Herrera, Sime Vrsaljko og forhåpentligvis José Maria Giménez vil være klare til returen.

Nære

Ikke helt uventet var det gjestene fra London som skulle styre banespillet i Bucuresti, uten å skape de helt store mulighetene i starten av kampen. Den første store målsjansen skulle nemlig gå til Atlético Madrid da Luis Suárez presset fram en feil i Chelsea-forsvaret og slo et innlegg mot Thomas Lemar.

Dessverre fikk ikke franskmannen satt ballen i mål, og like etterpå var det Timo Werner som var nære scoring.

Den første omgangen startet positivt med sjanser til begge lag, men særlig den siste halvtimen foregikk uten store målsjanser.

Kunstmål

Som i den første omgangen, var det Chelsea som fortsatte å dominere i den andre omgangen, der Atlético lå svært lavt i en 6-3-1-formasjon defensivt.

Det så ut til at kampen skulle ende 0-0, men så dukket en franskmann opp hos de blåkledde. På vakkert vis brassesparket Olivier Giroud ballen i mål, men flagget fra assistendommer kom opp – og scoringen måtte sjekkes på VAR.

Der ble det klart at scoringen var godkjent, etter at det var Mario Hermoso som var siste spiller på ballen før Giroud satte ballen i mål. Dermed hadde Chelsea fått sitt bortemål, mens Atlético nå må reise til England om tre uker, vel vitende om at det må scores mål.

Atlético Madrid (3-5-2): Jan Oblak – Stefan Savic, Felipe, Mario Hermoso (Vitolo fra 84.) – Marcos Llorente, Ángel Correa (Moussa Dembélé fra 82.), Koke (Lucas Torreira fra 82.), Saúl, Thomas Lemar – João Félix (Renan Lodi fra 82.), Luis Suárez

Continue Reading

Etter kampen

Sjokktap mot Levante

Levante hadde aldri slått Atlético Madrid på bortebane i LaLiga før lørdagens oppgjør.

Published

on

Foto: Atlético Madrid

– Vi leder fremdeles og vil fortsette å jobbe for det. Det er perioder i sesongen som ikke er så bra, så la oss håpe det varer så kort som mulig.

Det sier Mario Hermoso etter at sesongens første hjemmetap mot Levante, som Atlético Madrid kun har tatt ett poeng mot denne uken i LaLiga. Dermed minker avstanden ned til konkurrentene i toppen, etter et sjansesløseri nærmest uten sidestykke.

José Luis Morales sendte gjestene i føringen i den første omgangen, og i den andre omgangen skulle alt dreie seg om hjemmelaget. Luis Suárez traff stolpen, Ángel Correa fikk en scoring annulert og gjestenes reservekeeper, Dani Cárdenas, ble også kåret til banens beste. Ingen keeper har hatt flere redninger enn Levantes keeper (10) denne sesongen uten å slippe inn mål.

Og da Jan Oblak ble med opp i jakten på en utligning, kontret gjestene inn 0-2 og sikret tre historiske poeng på Metropolitano.

Bedre ble det heller ikke av at José Maria Giménez måtte ut med skade i den andreomgangen.

Gjestene i føringen

Atlético Madrid dominerte banespillet innledningsvis, men uten å komme til de helt store målsjansene umiddelbart. Det gjorde derimot José Luis Morales, som burde ha sendt Levante i føringen like før halvtimen var spilt. Den lynraske kantspilleren kom helt alene med Jan Oblak, men satte ballen like til side for sloveneren.

Kun noen sekunder senere var João Félix nære, men så satt den omsider for gjestenes stjernespiller.

Morales avsluttet like utenfor 16-meteren, via Mario Hermoso og i mål etter at Geoffrey Kondogbia ikke fikk avverget faren på egen halvdel.

Stolpetreff

Kvarteret ut i den andre omgangen, var Luis Suárez nære å score sitt syttende LaLiga-mål denne sesongen med et utsøkt frispark fra omtrent 25 meter. Uruguayanerens forsøk hadde retning venstre kryss, men kun noen få fingertupper fra Cárdenas i Levante-buret, gjorde at ballen traff aluminiumet og ut.

Og igjen, kun ett minutt senere, burde João Félix ha utlignet etter et strålende satt opp angrep langs Atléticos høyreside. Verken her, eller etter 67 minutter, ville det seg for portugiseren.

Da Correa også fikk et mål annulert grunnet en dytt i rygg fra Luis Suárez, var kvelden komplett for Atlético Madrid. Det ville seg ikke verken for argentineren, Luis Suárez eller Thomas Lemar, som alle kom til gode muligheter den siste halvtimen.

På overtid satte Jorge de Frutos punktum med sin 2-0-scoring for Levante.

Kampfakta

Atlético Madrid – Levante 0-2 (0-1)
Mål: 0-1 José Luis Morales (30), 0-2 Jorge de Frutos (90)
Atlético Madrid (3-4-2-1): Jan Oblak – José Giménez (Thomas Lemar fra 54.), Felipe, Mario Hermoso – Marcos Llorente, Koke (Moussa Dembélé fra 74.), Geoffrey Kondogbia (Lucas Torreira fra 61.), Renan Lodi – Ángel Correa (Ricard Sánchez fra 61.), João Félix – Luis Suárez

Continue Reading

Etter kampen

Skremmeskudd, men Atleti vant igjen

For andre gang denne uken snudde Atlético fra underlege til seier da Valencia var motstander på Metropolitano søndag kveld.

Published

on

Foto: Atlético Madrid

Atlético Madrid – Valencia 3-1 (1-1)

En drømmescoring av de sjeldne sendte Valencia i føringen allerede etter elleve minutter, men kun tolv minutter senere utliknet João Félix for Atlético Madrid og utnyttet tilliten. Og i den andre omgangen var hjemmelaget suverene, og sikret til slutt en fullt fortjent seier etter at Luis Suárez og Ángel Correa avgjorde kampen med sine scoringer.

Dermed er Atlético Madrid syv poeng foran Real Madrid, og ti foran Barcelona, med én kamp mindre spilt. Atlético Madrid har nå seks strake LaLiga-seire, og har tatt 47 av 54 mulige poeng når sesongen nærmer seg halvspilt for Diego Simeones menn.

João Félix var også tilbake i elleveren etter å ha fått mindre spilletid i det siste. Han utliknet først for Atleti, før han assisterte Luis Suárez på kveldens andre scoring.

– João er en ekstraordinær spiller, det trenger vi alltid. Han er en spiller som har utviklet seg helt siden han kom, sier Diego Simeone om Atléticos vidunderbarn, som tidvis har briljert denne sesongen .

Drømmescoring

Men starten på kampen ble ikke som ønsket. Giménez var nære å sende Atleti i føringen tidlig i oppgjøret, men like etterpå smalt det fra gjestene. Uros Racic fyrte av fra langt hold med venstrefoten og limte ballen i krysset, til side for Jan Oblak.

Ikke lenge etterpå stilnet derimot jubelen for gjestene. João Félix tuppet inn et hjørnespark fra Thomas Lemar, som noterte seg for sin første målgivende i LaLiga denne sesongen. Det var også João Félix sin første scoring siden 1. desember mot Bayern München.

Atlético slet ellers med å skape de altfor store sjansene i den første omgangen, og Sime Vrsaljko slet tidvis på høyrebacken. Derfor tok også Simeone grep i pausen.

Renan Lodi erstattet kroaten, og Yannick Carrasco ble flyttet over på høyresiden. Det skulle vise seg å bli en stor suksess, for sammen med Marcos Llorente skapte Atlético flere gode muligheter.

Pichichi

Etter 54 minutter var kampen omsider snudd etter glitrende angrepsfotball fra hjemmelaget. Mario Hermoso fant João Félix med en glitrende pasning, som avanserte fremover med ballen i beina før han spilte videre til Luis Suárez. Fra spiss vinkel satte uruguayaneren inn sitt tolvte LaLiga-mål for sesongen, og Atleti var i føringen for første gang i kampen.

Nå var det bare et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli.

Og 3-1 ble det, takket være et godt forarbeid av Marcos Llorente som serverte Ángel Correa inne i 16-meteren. Argentineren kunne enkelt sette ballen i mål, og punkterte kampen med drøyt 20 minutter å spille. Kort tid etterpå fikk også Llorente velfortjent hvile.

Luis Suárez er nå oppe på tolv scoringer i LaLiga, det samme antallet som Sevilla-spiss Youssef En-Nesyri. Med færre kamper spilt, har derimot Suárez et bedre målsnitt per kamp.

Kampfakta

Atlético (3-4-2-1): Jan Oblak – Stefan Savic, José Maria Giménez, Mario Hermoso – Sime Vrsaljko, Marcos Llorente, Koke, Yannick Carrasco – João Félix, Thomas Lemar – Luis Suárez
Mål: 0-1 Uros Racic (11), 1-1 João Félix (23), 2-1 Luis Suárez (54), 3-1 Ángel Correa (72)

Continue Reading

TABELLEN

Trending