Connect with us

Intervju

Koke: – Simeone stolte på meg da jeg var på vei til å forlate klubben

Published

on

Koke har snakket med EL MUNDO, et meget godt intervju av de sjeldne. Les hva vår kaptein og legende, hadde å si!

Når begynte du å drømme om å bli fotballspiller?

– Siden jeg var liten har jeg elsket å spille fotball. Jeg sov alltid med en ball under armen. Jeg hadde nesten ingen leker, kun fotballer. Da jeg ble spurt hva jeg ønsket meg for Reyes (jul) eller min bursdag, svarte jeg en fotball. Jeg dro med min bror i parken for å spille, alltid med de som var større, selv eldre enn min bror. Jeg likte det mest.

Hvem har hjulpet deg på veien dit du er i dag?

– Min pappa, min bror, også min mor og min bestefar. De ofret mye. Nå, i den siste fasen, har familien min på mammaen min sin side, hjulpet mye. Det har vært bidrag fra hele familien. Mange ganger har de kommet til treningene for å støtte i øyeblikk som ikke har vært enkle.

De sier at de første fotballskoene glemmer man ikke. Er det slik?

– Jeg husker fortsatt da jeg fikk mine første fotballsko. En dag kom min mor til meg og spurte om å signere meg opp på en fotballskole. Jeg var veldig flau fordi jeg er en veldig beskjed person, selv de som ikke kjenner meg forstår det og tror jeg er veldig seriøs. Og jeg sa, “nei, nei, nei”, jeg var så skremt. “Hva om du kjøper noen hvite sko” spurte moren min meg om. Det var hvordan hun overtalte meg. Så tok de de svarte. Hun sparte for å kjøpe dem slik at jeg skulle komme meg på fotballskolen senere.

Og i dag er du kaptein for Atlético Madrid. Husker du dagen du ble fortalt det?

– I realiteten har det vært en gradvis prosess. Flere år tidligere snakket jeg med mister og han sa han ønsket meg som tredje kaptein, som litt for litt skulle hjelpe til for at jeg en dag kunne være her. Det er et stort ansvar og veldig fint.

Du har sett kapteinsbindet passere Antonio López, Gabi og Diego Godin. Hva lærte dem deg?

– Sannheten er at jeg har hatt de beste lærerne. Jeg lærte også mye fra Raúl Garcia og Tiago. Inkludert folk som ikke har vært kaptein og som var viktige i garderoben. Du lærer og tar fra dem alle. Til slutt er jeg fortsatt den samme personen og jeg behandler alle med ydmykhet, selv om du kanskje noen ganger må bruke stemmen.

Føler du deg mindre forsvart (mer utsatt) etter at slike ikoner har forlatt klubben?

– Nei, det har vært en utvikling. Mellom disse har det vært en lang periode og de nye skal nå forme et nytt Atlético. Ikke den samme. Sammenligningene er motbydelige og spillerne og personene er annerledes. Det må skapes et nytt Atlético som skal ha denne sulten fra tidligere år. Det er veldig bra folk som hører og ønsker å lære. Det er avgjørende.

Simeone: “Koke gjør mer enn det han må, og dette hemmer han”. Er du enig?

– Han har rett. Det er øyeblikk hvor jeg kanskje leser kampen for mye og ønsker å hjelpe alle. Jeg gjør kanskje mer enn jeg burde. Kanskje burde jeg kun fokusert på min egen oppgave og at laget nyter av mitt konkrete arbeid. Jeg ønsker å hjelpe laget mitt så mye at jeg gjør det for mye. Jeg måte tenke mer på noe mer enn meg for at laget skal vinne.

Gjorde det deg vondt å bli buet på av en del av fansen?

– Det er respektabelt. Det er folk som noen ganger ikke liker spillet ditt og det er deres mening. Jeg er meg selv. Men vi må også takke folket, som etter disse tre eller fire buingene, svarte. Hele stadion sang til meg og hjalp meg i en situasjon som ingen ønsker å være i.

Hva bør et lag vise for å bli fortalt at de gjør det bra?

– Det avhenger av hva treneren står for, stilen til fotballspillerne og øyeblikket. Jeg tenker på et lag som kontrollerer kampen, enten defensivt eller med ballen. Mange ganger har et lag ballen og det andre laget er bedre taktisk. De reagerer raskt og gjør mål. Det er forvirrende å spille bra med å ha ballen. Men så må du vinne kampene.

Koke liker spillet til Atlético?

– For meg ja. Jeg nyter det veldig. Det er øyeblikk hvor man lider, men med denne lidelsen har vi tatt en del kaper. Jeg har opplevd øyeblikk hvor vi har lidd og hvor man blir mer samlet mellom lagkameratene på banen og i garderoben.

22/11/2019.Foto Javier Barbancho.Madrid Comunidad de Madrid....

I de siste kampene har det muligens blitt fikset, men hvorfor har Atlético slitt i førsteomgangene?

– Det har vært en kompleks situasjon. Vi ønsker alltid å gjøre det bra, å ønske å vinne kampene. Vi vet ikke hvorfor, i mange øyeblikk, så har vi ikke kommet på vårt nivå. Det virker som det må skje noe med oss, at det er en sjanse eller et mål, for å reagere. Gradvis balanserer vi omgangene mer regelmessig. Det er ikke enkelt med alle disse endringene, men det er fortsatt rom for forbedring.

Saúl uttrykte at tidligere var Atlético en “massakre” de første 20 minuttene. Hvorfor ikke nå mer?

– Noen ganger er det kamper hvor du kjører over i 20 minutter. Andre hvor de blir lange og du vinner til slutt. Rivalene kjenner deg også, møter deg sterk og det er ikke enkelt. Lagene studerer deg og vet hva du gjør. Det har vært mange år hvor vi har jobbet på den samme måten. Vi utvikler mange ting og man må lære hverandre å forsøke å vinne kampen i de første 20 minuttene.

Hvor stor skyld har Simeone for der du er i dag?

– Mye, det er sannheten. Han stolte på meg da jeg var på vei til å dra (til Málaga i 2011) og ga meg denne muligheten. Men jobben min har også det for hvis du er gitt tillit og du ikke viser han det på banen, er det ubrukelig. Vi er begge skyldige.

Diskuterer du fotball med han?

– Mer enn å diskutere, vi snakker veldig mye fotball. Det er veldig bra å snakke med han fordi du lærer alltid noe nytt. Fotballen endrer seg veldig raskt og han er veldig smart og vet veldig godt hvordan kampene skal leses, spesielt taktisk. Når han snakker forsøker jeg å lytte maksimalt, å være en svamp for å ta i mot alt og så utvikle det.

Det har nå vært ett år siden du var på det spanske landslaget. Hva mangler du?

– Jeg vet ikke. I klubben min gir jeg alt og dette er en ting for landslagstreneren. Kanskje liker han meg ikke eller jeg vet ikke.. Jeg forsøker å gjøre det bra og å være sterk for å spille i Atlético. Hvis jeg er heldig nok til å være med senere, er det velkommen. Uansett, om jeg ikke drar til EM, vil jeg støtte laget som en ekstra spanjol. Hvis de ringer meg, vil jeg gi alt.

Luis Enrique har returnert. Hvordan ser du på det som har skjedd med landslaget?

– Det har vært en kompleks situasjon. Det er positivt med returen til Luis Enrique fordi, etter en tøff periode, viser det at han er sterk nok til å gå framover. Hva som har skjedd vet jeg ikke, jeg har vært ute av landslaget en stund, men det er en ting for RFEF og vi kan ikke ta det.

I Spania har det vært fire generelle valg de siste fire årene. Hvordan påvirker politikken som dette, en fotballspiller?

– På samme måte som alle andre. Det ser ut som vi er i en annen verden, men det påvirker oss. Det er sant at du er mer isolert enn andre. Uansett, du ønsker alltid at landet ditt skal gå framover.

Det er fotballspillere som ikke trenger noen betenkning for å snakke om politikk på sosiale medier. Burde fotball og politikk være adskilt?

– Til slutt er vi personer, selv om vi har konsekvenser enn andre. Det er fare for kritikk om du posisjonerer deg på den ene siden eller den andre. Uansett, om det er fotballspiller, den som kutter gress eller hvem det er, man har sine ideer. Du trenger ikke bedømme noen for hva man tenker. Fotballspilleren kan gjøre som han vil. I USA posisjonerer idrettspersonene seg og ingenting skjer. Her om du gjør det angriper de deg overalt.

Om noen dager vil du bli pappa. Hvordan er nervøsiteten?

Uff! Å bli pappa er en utrolig glede. Jeg er ikke enda og det er noe av det mest vakre som kan skje med en person.

Nå som du vet hva som kreves for å bli fotballspiller, vil du at din sønn skal bli det?

– Jeg ønsker kun at min sønn blir fornøyd og at han får sitt eget liv. At hvis han liker fotball, så spiller han. Hvis han liker å synge, så synger han. Jeg har ingenting jeg skal si for han. Vi skal hjelpe han så mye vi kan selv om han bestemmer.

Har du tenkt på når du tenker å legge opp?

– Nei, jeg ønsker ikke. Det er mye igjen. Jeg håper det blir mange år og at jeg kan få maks ut av det.

Vil du plassere flagget på Bernabeu igjen?

– Mann, så klart. Det var ikke bare siden jeg var ungdom. Jeg vil gjøre det igjen og tusen ganger.
Continue Reading

Intervju

– Jeg håper å bli værende i lang tid

Published

on

Sesongen er fullført og nå nærmer Champions League-kampen mot Leipzig seg. En av spillerne som overrasket etter at LaLiga startet opp igjen, var Santiago Arias. Han har nå snakket med MARCA om sesongen, fremtiden og James.

Hvordan opplevde du pausen?

– Vel, uten problemer. Fra den første dagen var det en plan med arbeid. Det hjalp oss å komme i form til resten av kampene. Tingene har blitt gjort bra. Jeg har jobbet, det har gått bra og jeg har fått tatt vare på familien… Jeg er fornøyd.

Hva var det tøffeste?

– Tøffeste er alt. Ikke å få være på banen og ikke gjøre det du liker. Lagkameraten.. men det viktigste var helsen. Vi måtte lære av det, ta vare på familien og bruke de ressursene vi hadde for å trene.

Tenkte du gjennom pausen at denne avslutningen av LaLiga kunne være din siste sjanse til å slå gjennom i Atlético?

– Det er alltid vanskelig, det er alltid konkurranse. Det har blitt vist at alle er i bra form, og hvis man er i Atleti, er det det man har vist. Det er en av de beste plassene i verden. Her vil det alltid være vanskelig. Vanskelige øyeblikk har alle, ikke kun jeg. Også toppspillerne. Det handler om å fortsette å trene, gjøre tingene rett når man får sjansen. Det er fotball. Du må ta det godt imot.

Fremtiden

Du har spilt jevnlig og har gjort det bra. Ser du fremtiden din i Atlético neste sesong?

– Hva skal jeg si deg. Jeg håper å bli her i lang tid. Jeg føler meg bra. Innad i gruppen er det en veldig fin gjeng. Cholo vet hvordan det gjøres. Jeg venter på at han skal ta en avgjørelse, men jeg er hundre prosent knyttet til Atlético.

Tror du at den beste versjonen av Arias fortsatt er i vente?

– Vel, fremfor alt trenger man selvtillit og rytme. Jeg forsøker alltid å gjøre mitt beste. Det er kamper hvor man ikke klarer å gjøre det slik man ønsker. Jeg har alltid gjort mitt beste, man kan ikke snakke dårlig om dette temaet. Jeg ønsker å fortsette å demonstrere det, og vokse. Forsette å motivere meg mer dag for dag.

Å være back med spisser som Morata, Costa og João gjør livet enklere?

– Det hjelper deg litt. Å ha spillere som utnytter hjelpen godt. De vet hvor de skal være. En spiller som ankommer i dette rommet gir deg muligheten til å slå inn der og få mål.

Forventet dere å være så gode etter pausen etter alt som hadde skjedd?

– Vi håper alltid på det beste, det er det vi jobber for. Før det stoppet opp hadde vi ikke en så god periode. Vi kom over det. Vi jobbet, trenerne fulgte med på alle treningene. Vi visste hvor vi var på vei og hva vi ønsket å oppnå. Dette er ikke over, vi skal fortsette å kjempe. Det viktige er å bli værende så høyt som mulig.

Så dere Champions League i fare i løpet av pausen?

– Det var en vanskelig tid, men vi visste at det gjenstod kamper og at vi har et godt lag for store ting. Man kunne ikke se på sesongen som over. Pausen gjorde oss godt, vi løftet hodet. Det gjorde oss klare på at vi kan komme langt.

Hva har laget manglet for å kunne kjempe om LaLiga?

– Det har med marginer. Vi mistet poeng vi hadde, men slik er det. Når du ikke straffer, gjør motstanderen det. Det er det eneste. Vi hadde noen veldig gode kamper. De som startet, de som kom inn.. Snakker om et veldig samlet lag med mål som skal oppnås.

Var Anfield kampen hvor man forstod at man kan oppnå noe stort?

– Alltid som spiller tenker du på det positive. At du kan oppnå det. Så vet du at du møter en stor motstander. Noen ganger trenger du ikke å se på historien, heller ikke som mester. Man respekterer hverandre for fotballen og for det man gjør.

Champions League

Hva tenker du om trekningen mot Leipzig?

– Hvis de er der, er det fordi de fortjener det, fordi de har gjort det bra og har slått sterke motstandere. Man må alltid respektere motstanderen. Alltid tenke på sitt eget spill, håpe at tingene blir gjort riktig. Man må ikke se ned på noen.

Hva synes garderoben om at man ikke er på den samme siden (“trekningstreet”) som Bayern, Juve, City, Madrid og Barca?

– Til slutt må man respektere Leipzig. De kan vinne. Vårt mål er alltid det samme uansett motstander: Å kjempe for å komme til Champions League-finalen.

Er dere favoritter etter trekningen?

– Her er det kamp for kamp. Først er det Leipzig. Først vinne, så tenke på det neste. Det er ikke favoritter, alle kan vinne. De som er her, er fordi de er best. Formatet? Man vil alltid savne fansen, støtten og de som alltid støtter oss. Spille på denne måten. Gjøre det for fansen som alltid er med oss. Når du spiller tenker du kun på kampen.

Kan de to tapte Champions League-finalene være den beste læringen for å vinne nå?

– Selvfølgelig. Det er erfaring. Man vet at det er enormt å komme til en finale, ikke alle kan gjøre det. Du kan tenke på det å komme dit, men man må demonstrere det.

Kan og bør en spiller som João Félix være avgjørende i en sprint på tre kamper?

– Han er en fantastisk spiller. Men man kan ikke tenke på det individuelle, man må tenke på laget. Alle har hatt muligheten. Til slutt vil man bære fruktene av det.

James… (Ikke fra intervjuet)

– Det snakkes mye. Han er en av spillerne på landslaget, som har oppnådd mye. Man må beundret det som colombianer. Han gjør det bra, har ferdighetene. Vi snakker ikke om Atleti. Hvis han kommer hit vil han selvfølgelig være velkommen. Vi får se hva som skjer..

Continue Reading

Intervju

– Det var utrolig å se fansen vår på Anfield

Published

on

Foto: Diego Souto/Quality Sport Images/Getty Images

Marcos Llorente har i 2020 stått for et av de mest minneverdige øyeblikkene på lang tid for oss Atlético-fans etter at han nærmest på egen hånd senket Liverpool på Anfield. Atlético ble sendt videre til kvartfinalen, mens Liverpool, regjerende mester, var ute av turneringen.

Han har nå snakket med El Mundo i forkant av oppstarten i LaLiga, om kvelden på Anfield og mye mer. (Intervjuet er gjort før kampen mot Athletic Club)

– Det er den fineste kvelden jeg har opplevd innenfor fotball. Jeg husker da jeg fikk ballen fra Morata på det andre målet, jeg så om det var noen lagkamerater med meg, for jeg hadde ikke vært i de situasjonene noe særlig tidligere. Jeg skjøt uten å tenke. Da den gikk inn sa jeg; “men hva er det som foregår her!”.

Etter det tredje målet, ba Morata om unnskyldning til fansen. Må man be om unnskyldning for fortiden?

– Jeg tror ikke man trenger å be om unnskyldning. Til slutt tar karrieren til en fotballspiller mange veier. Så lenge du behandler alle lagene med respekt, gir alt og jobber, du er i klubben du er, og du vil ha et godt ansikt til folket og folket vil gi deg kjærlighet.

Du har vært nesten ett år i Atlético. Måtte du tenke mye på det når du skulle bytte logo?

– Man gikk noen runder, selvsagt. Når man forlater en klubb er det ikke enkelt, uansett hva det er. Og til slutt hvis du har muligheten til å være i et stort lag, er det enda mer vanskelig å ta steget. Men da tilbudet fra Atleti kom, elsket jeg det og så fikk min onkel Julio vite om det. Man måtte kun ha alt i balanse. Jeg og min familie hadde det klart for oss at det beste var Atleti.

Snakket du med Simeone før overgangen?

– Det har vært mye snakk rundt det. Jeg snakket kun med han én gang rundt overgangen. Det var en vanlig samtale, hvor han ønsket meg velkommen og tilbød sin hjelp.

Hvor tøft er militæret til Simeone?

– Når du bytter klubb og kommer til et nytt sted, må du tilpasse deg kravene til mister: spillestil, lagkamerater… og det er ikke enkelt. For meg kostet det en del taktisk. Noen går kjapt fram og noen litt mer rolig. Det er hva jeg sier alltid: “Den som stopper halvveis og kutter veien, ender ikke opp og triumferer.

I Atleti har du spilt sentral midtbane, på høyresiden og nå spiller du helt framme. Hvis de sa det for ett år siden…

– Jeg så ikke meg selv utenfor sentral midtbane. Men så lenge jeg spiller og hjelper laget, bryr jeg meg ikke om posisjonen. På midtbanen følte jeg det litt rart. Følte det rart rundt bevegelsene. Det er fem harde uker som vil komme og jeg håper ikke at skadene kommer.

Fotballen er mindre fotball uten fansen tilstede?

– Ja. Fansen er magien med fotball. Jeg ser ikke en stor fremtid for fotballen hvis fotballen mister kjærligheten til fansen. Det er alltid de som flytter og står opp for dette. Det vil være en rar situasjon og tøft for oss alle.

Og Atleti er mindre Atleti uten fans på stadion?

– Selvfølgelig. De hjelper oss ekstremt hver kamp. I den siste kampen, på Anfield, så var det helt utrolig å se hvordan våre fans sang. Alle klubbene vil tape litt ved å ikke ha fansen på stadion.

Hvis noen vil invitere deg på middag, hva må de spørre deg om?

– (Ler) Hvis det er i en helg og jeg har fri da, så er det hva som helst. Er det midt i uken, så passer jeg på hva jeg spiser, det som er rart med min diett er at jeg ikke spiser korn eller meieriprodukter. Så det er bare å glemme det hvis du vil servere pasta, eller ris med tomatsaus og egg for eksempel (vanlig rett i Spania). Men hvis det er egg med pommes frites, så kommer jeg først. Det er en av rettene med min diett som jeg liker best.

Fordi du følger en paleolitisk diett, hva er hemmeligheten dens?

– Når man sier ordene paleolitisk eller diett så blir folk oppgitte og synes du er kjedelig, at du ikke nyter noe og at du er sur. Men seriøst, det er helt motsatt. Når du gjør dietten til en livsstil, så ender du opp med å nyte maten og de dagene du dropper dietten, og dette mye mer enn de som spiser vanlig. Jeg nyter livet slik som jeg lever nå.

Det har nå gått noen uker siden George Floyd ble drept og det er fortsatt protester mot rasisme. Har dine lagkamerater Thomas, Lemar og Lodi sagt noe de siste dagene?

– Innad i laget har vi mye respekt, fordi det er helt essensielt og obligatorisk. Jeg har ingen tvil. Thomas og Lemar har ikke sagt noe. Vi snakker ikke så mye om disse temaene i garderoben fordi de er så store og komplekse.

Ville det vært vanskelig å hete Llorente og ikke være idrettsutvøver?

– Hele familien min er atleter. Mange har kommet helt til toppen, og jeg er veldig stolt over det. Jeg tror jeg har en liten fordel over de andre, fordi de har levt gjennom alt dette og vet hvilke råd man skal gi for å komme på den rette veien. Det er ikke et press, det er et privilegium.

Man oppfatter vel alt det der fra man er en liten gutt?

– I huset mitt har det alltid vært bilder og pokaler, og til slutt så blir det helt normalt for deg. De som kjenner familien godt vet at vi ikke feirer ting så mye, det har blitt normalt innad i familien. En av mine individuelle mål har vært å feire ting litt mer. Vi i familien Llorente er slik, og vi må lære oss å feire seirene våre. Slik blir man glad.

Familien har en hvit fortid (Real Madrid), hvordan ser de på at du spiller i Atleti?

– De forstår det. Jeg er veldig fornøyd med hvordan de lever med det og hvordan de har tatt det.

Continue Reading

Intervju

– Hver trening er som en kamp for Simeone

Published

on

Tania Martin følger Atletico tettere enn de fleste. Hun har gode kilder og vi har derfor stilt henne noen spørsmål om klubbens fremtid


Tania Martin er en journalist forelsket i sport og kommunikasjon. Hver informasjon, som alt her i livet, krever arbeid og innsats, kun på denne måten oppnår man de gode tingene, forteller hun.

Hva betyr Atletico Madrid for deg?
– Atleti er mer enn fotball, det er livet. Noen ganger vinner man og andre ganger lærer man. Og den som tror noe annet, har ikke forstått noen ting.

Hvordan ser treningene til Atletico Madrid ut og får du sett dem?
– Ja, jeg følger vanligvis alt i detalj. For Simeone er hver trening en kamp og alle har et krav om å gjøre sitt maksimale. Han verdsetter ikke navn, han verdsetter arbeid.

Hva tenker du om resten av sesongen?
– Jeg tror at pausen ikke har vært gunstig for Atleti. Etter kvelden på Anfield var selvtilliten, lysten og entusiasmen i taket. Vi får se om det fortsatt er intakt eller om de har mistet veien. Uten tvil må man være mer oppmerksom på skader. Kravet må være det dobbelte i disse månedene.

Hva tror du om overgangsvinduet?
– Denne sommeren tror jeg ting vil være mer rolig. Til slutt, som er logisk, har krisen vært et tilbakeslag og kan ha vært bra for prisene vi har sett på spillerne de siste overgangsvinduene.

Overgangsvinduet

Edinson Cavani, hva tror du om ham?
– Hans øyeblikk har passert.

Thomas Partey, blir han eller ikke?
– I prinsippet blir Thomas i Atleti. Men klart, du vet hvordan dette fungerer…

Gabi kan åpenbart returnere til Atleti i sommer, men kan også Juanfran returnere i nærmeste fremtid?
– Jeg vet ikke om Juanfran returnerer kommende sesong til Atleti. Gabi returnerer.

Hvordan ser fremtiden til Cholo ut? Blir han værende utover 2022?
– Simeone er dedikert til Atletico Madrid. Det er vanskelig å snakke om hva som kan skje om to år, livet endrer seg raskt.

Continue Reading

TABELLEN

Trending