Connect with us

Intervju

Koke: – Simeone stolte på meg da jeg var på vei til å forlate klubben

Published

on

Koke har snakket med EL MUNDO, et meget godt intervju av de sjeldne. Les hva vår kaptein og legende, hadde å si!

Når begynte du å drømme om å bli fotballspiller?

– Siden jeg var liten har jeg elsket å spille fotball. Jeg sov alltid med en ball under armen. Jeg hadde nesten ingen leker, kun fotballer. Da jeg ble spurt hva jeg ønsket meg for Reyes (jul) eller min bursdag, svarte jeg en fotball. Jeg dro med min bror i parken for å spille, alltid med de som var større, selv eldre enn min bror. Jeg likte det mest.

Hvem har hjulpet deg på veien dit du er i dag?

– Min pappa, min bror, også min mor og min bestefar. De ofret mye. Nå, i den siste fasen, har familien min på mammaen min sin side, hjulpet mye. Det har vært bidrag fra hele familien. Mange ganger har de kommet til treningene for å støtte i øyeblikk som ikke har vært enkle.

De sier at de første fotballskoene glemmer man ikke. Er det slik?

– Jeg husker fortsatt da jeg fikk mine første fotballsko. En dag kom min mor til meg og spurte om å signere meg opp på en fotballskole. Jeg var veldig flau fordi jeg er en veldig beskjed person, selv de som ikke kjenner meg forstår det og tror jeg er veldig seriøs. Og jeg sa, “nei, nei, nei”, jeg var så skremt. “Hva om du kjøper noen hvite sko” spurte moren min meg om. Det var hvordan hun overtalte meg. Så tok de de svarte. Hun sparte for å kjøpe dem slik at jeg skulle komme meg på fotballskolen senere.

Og i dag er du kaptein for Atlético Madrid. Husker du dagen du ble fortalt det?

– I realiteten har det vært en gradvis prosess. Flere år tidligere snakket jeg med mister og han sa han ønsket meg som tredje kaptein, som litt for litt skulle hjelpe til for at jeg en dag kunne være her. Det er et stort ansvar og veldig fint.

Du har sett kapteinsbindet passere Antonio López, Gabi og Diego Godin. Hva lærte dem deg?

– Sannheten er at jeg har hatt de beste lærerne. Jeg lærte også mye fra Raúl Garcia og Tiago. Inkludert folk som ikke har vært kaptein og som var viktige i garderoben. Du lærer og tar fra dem alle. Til slutt er jeg fortsatt den samme personen og jeg behandler alle med ydmykhet, selv om du kanskje noen ganger må bruke stemmen.

Føler du deg mindre forsvart (mer utsatt) etter at slike ikoner har forlatt klubben?

– Nei, det har vært en utvikling. Mellom disse har det vært en lang periode og de nye skal nå forme et nytt Atlético. Ikke den samme. Sammenligningene er motbydelige og spillerne og personene er annerledes. Det må skapes et nytt Atlético som skal ha denne sulten fra tidligere år. Det er veldig bra folk som hører og ønsker å lære. Det er avgjørende.

Simeone: “Koke gjør mer enn det han må, og dette hemmer han”. Er du enig?

– Han har rett. Det er øyeblikk hvor jeg kanskje leser kampen for mye og ønsker å hjelpe alle. Jeg gjør kanskje mer enn jeg burde. Kanskje burde jeg kun fokusert på min egen oppgave og at laget nyter av mitt konkrete arbeid. Jeg ønsker å hjelpe laget mitt så mye at jeg gjør det for mye. Jeg måte tenke mer på noe mer enn meg for at laget skal vinne.

Gjorde det deg vondt å bli buet på av en del av fansen?

– Det er respektabelt. Det er folk som noen ganger ikke liker spillet ditt og det er deres mening. Jeg er meg selv. Men vi må også takke folket, som etter disse tre eller fire buingene, svarte. Hele stadion sang til meg og hjalp meg i en situasjon som ingen ønsker å være i.

Hva bør et lag vise for å bli fortalt at de gjør det bra?

– Det avhenger av hva treneren står for, stilen til fotballspillerne og øyeblikket. Jeg tenker på et lag som kontrollerer kampen, enten defensivt eller med ballen. Mange ganger har et lag ballen og det andre laget er bedre taktisk. De reagerer raskt og gjør mål. Det er forvirrende å spille bra med å ha ballen. Men så må du vinne kampene.

Koke liker spillet til Atlético?

– For meg ja. Jeg nyter det veldig. Det er øyeblikk hvor man lider, men med denne lidelsen har vi tatt en del kaper. Jeg har opplevd øyeblikk hvor vi har lidd og hvor man blir mer samlet mellom lagkameratene på banen og i garderoben.

22/11/2019.Foto Javier Barbancho.Madrid Comunidad de Madrid....

I de siste kampene har det muligens blitt fikset, men hvorfor har Atlético slitt i førsteomgangene?

– Det har vært en kompleks situasjon. Vi ønsker alltid å gjøre det bra, å ønske å vinne kampene. Vi vet ikke hvorfor, i mange øyeblikk, så har vi ikke kommet på vårt nivå. Det virker som det må skje noe med oss, at det er en sjanse eller et mål, for å reagere. Gradvis balanserer vi omgangene mer regelmessig. Det er ikke enkelt med alle disse endringene, men det er fortsatt rom for forbedring.

Saúl uttrykte at tidligere var Atlético en “massakre” de første 20 minuttene. Hvorfor ikke nå mer?

– Noen ganger er det kamper hvor du kjører over i 20 minutter. Andre hvor de blir lange og du vinner til slutt. Rivalene kjenner deg også, møter deg sterk og det er ikke enkelt. Lagene studerer deg og vet hva du gjør. Det har vært mange år hvor vi har jobbet på den samme måten. Vi utvikler mange ting og man må lære hverandre å forsøke å vinne kampen i de første 20 minuttene.

Hvor stor skyld har Simeone for der du er i dag?

– Mye, det er sannheten. Han stolte på meg da jeg var på vei til å dra (til Málaga i 2011) og ga meg denne muligheten. Men jobben min har også det for hvis du er gitt tillit og du ikke viser han det på banen, er det ubrukelig. Vi er begge skyldige.

Diskuterer du fotball med han?

– Mer enn å diskutere, vi snakker veldig mye fotball. Det er veldig bra å snakke med han fordi du lærer alltid noe nytt. Fotballen endrer seg veldig raskt og han er veldig smart og vet veldig godt hvordan kampene skal leses, spesielt taktisk. Når han snakker forsøker jeg å lytte maksimalt, å være en svamp for å ta i mot alt og så utvikle det.

Det har nå vært ett år siden du var på det spanske landslaget. Hva mangler du?

– Jeg vet ikke. I klubben min gir jeg alt og dette er en ting for landslagstreneren. Kanskje liker han meg ikke eller jeg vet ikke.. Jeg forsøker å gjøre det bra og å være sterk for å spille i Atlético. Hvis jeg er heldig nok til å være med senere, er det velkommen. Uansett, om jeg ikke drar til EM, vil jeg støtte laget som en ekstra spanjol. Hvis de ringer meg, vil jeg gi alt.

Luis Enrique har returnert. Hvordan ser du på det som har skjedd med landslaget?

– Det har vært en kompleks situasjon. Det er positivt med returen til Luis Enrique fordi, etter en tøff periode, viser det at han er sterk nok til å gå framover. Hva som har skjedd vet jeg ikke, jeg har vært ute av landslaget en stund, men det er en ting for RFEF og vi kan ikke ta det.

I Spania har det vært fire generelle valg de siste fire årene. Hvordan påvirker politikken som dette, en fotballspiller?

– På samme måte som alle andre. Det ser ut som vi er i en annen verden, men det påvirker oss. Det er sant at du er mer isolert enn andre. Uansett, du ønsker alltid at landet ditt skal gå framover.

Det er fotballspillere som ikke trenger noen betenkning for å snakke om politikk på sosiale medier. Burde fotball og politikk være adskilt?

– Til slutt er vi personer, selv om vi har konsekvenser enn andre. Det er fare for kritikk om du posisjonerer deg på den ene siden eller den andre. Uansett, om det er fotballspiller, den som kutter gress eller hvem det er, man har sine ideer. Du trenger ikke bedømme noen for hva man tenker. Fotballspilleren kan gjøre som han vil. I USA posisjonerer idrettspersonene seg og ingenting skjer. Her om du gjør det angriper de deg overalt.

Om noen dager vil du bli pappa. Hvordan er nervøsiteten?

Uff! Å bli pappa er en utrolig glede. Jeg er ikke enda og det er noe av det mest vakre som kan skje med en person.

Nå som du vet hva som kreves for å bli fotballspiller, vil du at din sønn skal bli det?

– Jeg ønsker kun at min sønn blir fornøyd og at han får sitt eget liv. At hvis han liker fotball, så spiller han. Hvis han liker å synge, så synger han. Jeg har ingenting jeg skal si for han. Vi skal hjelpe han så mye vi kan selv om han bestemmer.

Har du tenkt på når du tenker å legge opp?

– Nei, jeg ønsker ikke. Det er mye igjen. Jeg håper det blir mange år og at jeg kan få maks ut av det.

Vil du plassere flagget på Bernabeu igjen?

– Mann, så klart. Det var ikke bare siden jeg var ungdom. Jeg vil gjøre det igjen og tusen ganger.
Continue Reading

Intervju

– Mitt største ønske er å oppnå noe stort hos Atleti

– Da bryr jeg meg ikke om jeg scorer, sier Luis Suárez i et intervju hos MARCA.

Published

on

Foto: Atlético Madrid

Luis Suárez ble hentet inn før sesongen, og med fem scoringer i LaLiga, kun slått av Mikel Oyarzabal (Real Sociedad), er det liten tvil om hvordan starten har vært på Atlético Madrid-karrieren for uruguayaneren. Spissen har nå snakket med MARCA om sin første tid som Atlético Madrid-spiller.

Etter dine første uker som Atlético-spiller, hvordan har det vært sportslig?

– Sportslig er jeg overbevist, spent og med mye lyst. Jeg fortsetter på den samme veien som er Atleti. Et samlet og kompakt lag med mye lyst. Alle er veldig klare og overbeviste på å kunne oppnå viktige ting.

Er du overrasket over noe hos Atleti?

– Nei, jeg er ikke overrasket fordi jeg visste hvilken klubb jeg kom til, med spillere og en trener som jobber. Folket rundt er fantastiske og det har gjort det mye enklere for meg og min familie å tilpasse oss. Dette gjør tingene mye enklere og klubben større. Det er noe man verdsetter og jeg er overrasket over den gode infrastrukturen som klubben har. Jeg ser klubben med en enorm vilje for å fortsette å vokse, for å bli den største klubben i Europa.

Simeone, er du overrasket over ham?

– Nei, jeg er ikke overrasket. Fra utsiden kunne man se det. Jeg er overrasket over at spillerne etter så mange år fortsetter å bli overbevist, at de fortsetter å jobbe og at hvis de ikke spiller, støtter de uansett laget. Dette genererer konkurranse og hver spiller blir bedre av det.

Du har spilt med noen av de beste spillerne i verden, hvordan ser du på João?

– Vi må nyte det at det er en spiller som er i ferd med å vokse masse, som med stor tillit vil oppnå store ting. Han vil hjelpe oss masse, han har startet bra. Jeg ser ham sulten, lysten, med et ønske om å oppnå noe stort med gruppen og personlig.

Med Barcelona og Real Madrid som feiler, kan dette være året for Atleti?

– Det kan bli jevnt. Man må være klare og overbeviste. Hvis du ønsker å vinne La Liga må man være der fra starten av. Tingene har ikke startet slik som ønsket, men vi vet at vi kan kjempe helt til siste slutt. Hvis vi tror på oss selv og har den samme gløden, hvorfor kan vi ikke drømme?

Og Champions League..

– Jeg tror Champions League er veldig ulikt LaLiga. Det baserer seg på formen til laget. Bayern er veldig fysiske akkurat nå og kampen mot dem var fordi vi gjorde kostbare feil. Vi hadde også muligheter, men kunne ikke sette dem. I Champions League blir dette straffet dyrt. Hvis vi bedrer disse tingene kan vi konkurrere mot Bayern som er det beste laget i Europa, eller Liverpool, som ble slått ut i fjor. Vi er kapable til det hvis vi vet hva vi ønsker og tror på det, fordi vi har spillere med personlighet og kvalitet. Det mangler bare å være kliniske i de avgjørende øyeblikkene. Det er det man må gjøre i turneringen.

Og debuten din… To scoringer på 20 minutter

– Det var en drøm. Å debutere for et stort lag, å score to mål med 20 minutter igjen og gi en målgivende. Det er ikke mer å be om.

I Champions League har du ikke hatt den samme lykken med en dårlig rekke på bortebane…

– Spissene går gjennom perioder. For meg er det ikke lenger en rekke, jeg vet ikke hva jeg skal kalle det… Det viktige er at jeg ikke gir opp og fortsetter å prøve. Mitt største ønske er å oppnå noe stort med Atlético. Da bryr jeg meg ikke om jeg scorer. Jeg ønsker at Atlético vinner for å bli fornøyd. Det interesserer meg. Men jeg er spiss og må levere det som kreves.

I fjor ble det snakket mye om din fysiske forfatning. Hvordan føler Suárez seg nå?

– Det er alltid noen som finner noe for å kritisere. Det har vært sånn i mange år. De som kjenner meg vet hvordan jeg er og kravet mitt til treningene. Jeg slutter ikke å trene, jeg føler meg veldig bra. Med treneren er det godt å vite at man ikke er en maskin og at man trenger å hvile. Å løpe mer eller mindre avhenger av hver kamp. Kravene i Atlético er det maksimale, slik som i Barcelona.

Continue Reading

Intervju

– Vi har en tropp som kan konkurrere med Real Madrid og Barcelona

Published

on

Saúl møtte Marca til intervju og viser at han har troen på det Atlético Madrid har å rutte med før en ny sesong.


Dere spilte fortsatt i august, har dere klart å nullstille dere etter en så tøff sesong?

– Helt ærlig så tror jeg det, ferien var lengre enn det man skulle tro når vi fikk høre at La Liga skulle starte så tidlig. Men de gjorde noe riktig når de ga noen lag muligheten til å starte i runde tre slik at vi kan hvile før en sesong som blir veldig lang og tøff. Den blir annerledes, ettersom vi nå fokuserer veldig mye på å passe på etter vi har gjort testene, med masker på samt at vi unngår folk når vi drar fra hotellet og bussen før kamp. Det er helt annerledes, men som alltid så sier vi at vi må tilpasse oss, akseptere det og møte det på den beste mulige måten.

Hvordan er det å komme tilbake etter forrige sesong hvor dere gjorde det bedre mot lag som Real Madrid og Barcelona enn for eksempel, Cultural og Leipzig?

– Vel, det har skjedd flere ganger. Vi vil gjøre vårt beste for at det ikke skal skje igjen, men det er noe som skjer med mange lag. Jeg vet ikke hvorfor det skjer. Alle vet hva som kan skje… så skjer det. Man prøver å endre og å bli bedre, med et fokus på én kamp av gangen og du går ikke bort fra det. Vi spiller likt om det er en treningskamp eller en offisiell en, og dette gir deg ofte det lille ekstra som du ofte trenger. Etter en så tøff sesong så kommer den neste og gir oss håp, så håper vi at vi starter bra selv med den lille tiden vi har hatt og at vi fortsatt ikke vil være helt i topp form.

Du sa følgende etter kampen mot Leipzig: “Det er spillere som meg som må vite hvordan vi skal lese kampen raskt for å hjelpe laget. I ettertid, hva burde man ha gjort?

– Jeg vet ikke. Man ser det klarere når man har roet seg ned, men jeg klarte ikke å få det ut på banen. Alle må se på feilene vi gjorde, være selvkritisk og vite at kampen ikke gikk bra. Men nå kommer jeg ikke til å bruke mer tid på den kampen, men heller forberede meg på best mulig måte til den første kampen i La Liga.

Men var det snakk om posisjonen din på banen?

– Nei, posisjonen har ingenting med det å gjøre. Den er helt klar, ikke som når jeg spiller på venstre eller i andre posisjoner som ikke er “mine”. Det er helt klart at jeg er en lagspiller og jeg gjør mitt beste for å gjøre det de vil, men nei, jeg snakket ikke om posisjonen min der.

Tror du det er for tidlig å se det laget vi tenkte oss i fjor eller er det fortsatt for tidlig?

– Alt er opp til oss, hvordan vi møter opp og ambisjonene vi har. I fjor hadde vi en flott forsesong, etter det hadde vi en svakere periode som egentlig ikke var det, ettersom det var en mye tøffere periode. Men vi hadde mange opp- og nedturer. Jeg tror vi har lært av feilene våre, og vi vil være et jevnere lag som vil prøve å oppnå noe stort.

Det virker som endel folk begynner å miste smaken på å “kun” kvalifisere seg for Champions League. Dette selv om man kun har kvalifisert seg syv ganger totalt utenom de åtte siste. Når vi ser på de nye ansiktene. Har dere en tropp som kan konkurrere mot Real Madrid og Barcelona som mange krever?

Vi har hvert fall god nok tropp til å prøve, og det vil være ambisjonen vår. Vi har en tropp og et lag for å kjempe med de store og å kjempe om tittelen både i La Liga og andre steder. Men vi må vise det, å kun snakke om det hjelper ikke. Vi vil ikke bare si “vi vil” osv, vi må vise det på banen, på trening og når vi snakker utad. Vi må vise det på alle måtene vi kan og jeg tror årene som kommer vil bli veldig bra for Atlético Madrid.

Så selv om lag som Sevilla og Villarreal kom seg mye nærmere i fjor og har signert spillere som Rakitic og Parejo, så ser dere fortsatt på Real Madrid og Barcelona?

Jeg ser mot toppen, ikke på lagene. Der kan hvilket som helst lag være, noe som er tilfellet nå når vi ser hvordan de har forsterket seg, men jeg ser mot toppen. Vi har en veldig bra tropp, veldig ung, som har mye å forbedre, men jobber vi alle sammen så tror jeg vi må være ambisiøse nok til å kjempe i toppen.

Hva tenker Saúl når han hører at Atlético må spille bedre med de spillerne dere har?

Vi må spille for å vinne, i mange kamper kan man spille “finere” og andre ganger når man ikke har dagen så må man fortsatt forsøke å vinne. Til slutt så er det man må gjøre er å vinne. Det er sant at vi har spillere med veldig høy kvalitet og det er normalt at folk ber om andre ting, alle har rett til det, men vi må fokusere på å vinne. Når man vinner så snakker ikke folk om så mye annet.

Uten så mange signeringer som man trodde, må João være den signeringen som viser det han egentlig kan i år?

Vel, det han må gjøre er å nyte det, fordi han er en gutt med en helt utrolig kvalitet, som har en stor fremtid foran seg. Vi hadde mange nye spillere og det første året er ikke alltid lett, men han gjorde de nye gjorde tingene veldig bra. Han gjorde ting veldig bra til å være hans første år, men som du sier så hadde folk veldig høye forhåpninger. Men jeg tror at vi vil se at disse spillerne har tilpasset seg den her sesongen og at de er mye mer komfortable.

Hvordan vurderer du interessen for deg som alltid kommer fra Manchester (United) eller de kommentarene fra store spillere som Ferdinand som spør etter deg som signering?

Helt ærlig så tar jeg det veldig bra. Det smigrer meg at klubber som Manchester United eller andre er interesserte i meg, for meg er det positivt. Jeg liker at viktige folk for disse klubbene snakker positivt om deg og sier at jeg gjør ting bra i Atlético Madrid.

Men hver gang det kommer noe slikt så kommer frykten på kontorene på Metropolitano…

Det tror jeg ikke, det har de aldri sagt til meg.

Starter du sesongen vel vitende om at du har mistet plassen din på landslaget?

Ja, men landslagsplassen kommer fra det jeg leverer for Atlético Madrid. Hvis jeg viser meg fra min beste side har jeg gode muligheter, jeg tror at en trener som Luis Enrique vet hva jeg kan gi. Samtidig så krever han mye fordi han vet at jeg kan gi han mye, men jeg må være god for klubblaget mitt. Hvis du ikke viser din beste versjon og andre spillere gjør det så er det ikke rart at de satser på andre spillere. Jeg har aldri tenkt at det er treneren eller de lengre opp som gjør noe feil, det er kun min egen feil. Men når jeg gjør det bra for Atlético, så vil jeg komme tilbake på landslaget.

Vurderer du sesongen som var som dårlig?

Nei, den var ikke dårlig, men jeg vet at jeg kan gi mye mer. Når jeg ser det jeg har levert før, så kan jeg gi mer. Jeg krever mye av meg selv og jeg må jobbe videre for å bli bedre i mange aspekter for å hjelpe laget mitt.

Intervjuet er tatt fra Marca: https://www.marca.com/futbol/atletico/2020/09/09/5f57a157e2704e18288b45aa.html

Continue Reading

Intervju

Bundesliga-ekspert om Werner-savnet: – Ikke avgjørende

Published

on

Foto: Maja Hitij/Getty Images

Kvartfinalen i Champions League mot Leipzig er nå bare noen timer unna. Derfor har vi snakket med en av de i landet som kjennere vår motstander aller best: Eivind Biskgaard Sundet.

Leizpig har nylig lagt bak seg nok en solid sesong i Bundesliga. De ble nummer tre i ligaen, kun slått av Bayern München og Borussia Dortmund. Atlético Madrid regnes som ganske klare favoritter før oppgjøret, og deres stjernespiller, Timo Werner, er ikke lenger å finne i Leipzig sin tropp.

– Hvordan har sesongen til Leipzig vært?

– De har et spennende lag på gang, og har utfordret Bayern og Dortmund de siste årene i toppen. Før denne sesongen fikk de inn Julian Nagelsmann som ny trener. Han overtok det veldig sterke defensive fundamentet til Ragnick og skulle bygge videre på det. De har egentlig vært litt uheldige med skader i hele forsvarsrekken. De hadde en treer bak med Dayot Upamecano, Ibrahima Konaté og Willi Orban. Så ble Konaté og Willi Orban skadet, og Upamecano har vært litt småskadet. Da måtte de gjøre ganske store forandringer: Lukas Klostermann og Marcel Halstenberg, som begge opprinnelig er backer, ble satt inn som midtstoppere sammen med Upamecano. Jeg tror veldig mange lag hadde knekt sammen av å miste hele trioen bak hele sesongen, men de har egentlig fortsatt å spille veldig bra., forteller Sundet.

– Nagelsmann er så smart at han greier å utnytte folks styrker selv om det ikke går slik man har tenkt. Sånn sett har denne sesongen vært utrolig imponerende. De har greid å kjempe i toppen veldig lenge selv om de hadde veldig mye skader, de ledet til jul og har slått ut gode lag i Champions League og sett veldig bra ut i enkeltkamper. Jeg vil tenke at Atlético er favoritter i denne kampen med Werner ute.

Timo Werner scoret hele 28 mål i Bundesliga 2019/20-sesongen. Kun Robert Lewandowski med sine 34 scoringer hadde flere. Nå har Werner blitt signert av Chelsea for en overgangssum på 53 millioner euro, og er ikke å finne i Leipzig sin Champions League-tropp denne høsten.

– Hvor stort er tapet av Werner?

– Jeg tror faktisk ikke det er så utrolig viktig. Han har scoret mye mål for de og har sett veldig god ut under Nagelsmann. Men ser du på historien til Nagelsmann i Hoffenheim, har han mistet de beste spillerne hvert år, men likevel gjort det bedre året etterpå. Jeg tror det finnes folk i Leizpig-laget som Dani Olmo, som kom til jul, som kan ta mer ansvar nå og bli mer viktig for laget etter hvert.

Dani Olmo ble i lang tid ryktet til Atlético Madrid av ulike medier før han i januar signerte for Leipzig etter en overgang fra Dinamo Zagreb. Foreløpig har han ikke stått helt til forventningene, forteller Sundet.

– Han har vært grei i noen kamper, men han har brukt litt tid på å finne seg til rette. De har et veldig bra lag fremover. Jeg husker da Haaland skulle velge mellom United, Leipzig og Dortmund, så tenkte jeg at fremover på banen er egentlig Leipzig kjempegode. De har veldig mange bra spillere. Dani Olmo kan plutselig spille i en falsk nierrolle slik som Timo Werner på mange måter har vært. Han har ikke vært ren spiss, men litt mer tilbaketrukken. Også har de Forsberg og Sabitzer. Det er mange spillere som kan hjelpe Leipzig selv om Werner har forsvunnet. Det er klart at han betyr mye, men jeg føler ikke at det er avgjørende. Det som er avgjørende er rutinen, tenker jeg, som de ikke har på det nivået her. Plutselig kan Nagelsmann komme opp med noe genialt som blir vanskelig for Atlético å møte fordi de ikke vet helt hva som venter.

– Atlético vanskelige å spille mot for alle

– Atlético virker å være vanskelige å spille mot for alle. Det blir en morsom utfordring for Leipzig og de har ikke noe press på seg heller. De kommer som underdog. Mot Tottenham eksempelvis imponerte de veldig. Det er utrolig vanskelig å spå når Tyskland ikke har spilt kamper på lenge, og situasjonen er slik som den er.

– Jeg kan ikke helt huske at Nagelsmann har møtt et sånt type lag tidligere. Liverpool er jo litt samme typen, men Atlético er vel litt mer defensive. Det blir spennende å se. Men jeg har ikke troen på at Leipzig greier det. Jeg tror sesongen er over for de.

Er Leipzig fornøyde med å ha kommet til en kvartfinale?

– Ja, det er de. Selv om klubbens mål på lang sikt er å vinne Champions League så tror jeg det slik som det er blitt, med Werner ute. Men nå er det litt som et sluttspill i et internasjonalt mesterskap. De er en av de største outsiderne, men har spilt veldig bra i turneringen så langt. Du kan ikke se bort i fra at de kommer med lave skuldre – og alle tror at de vil ryke i første kamp. Med en genial trener kan de gå hele veien. Man har sett Hellas og Portugal tidligere. Det er nok mer åpent dette enn hvis de ikke har det formatet som er nå.

– Tror du at det vil påvirke at sesongene har vært avsluttet til ulik tid?

– Ja, det tror jeg. Leizpig har hatt en ferie, så man vet egentlig ikke helt. I starten ser man at det er vanskelig å komme opp på maksnivået. Jeg tror det har en del å si, men så er det slik verden er nå. Det er vanskelig å få alt til å gå i hop. Det er bedre å få avsluttet nå enn ikke å få gjøre det, tenker jeg.

I Tyskland er det derimot ikke like populært at Leipzig har tatt seg til en kvartfinale i Champions League. De er en del av Red Bull, og det mest forhatte laget i Tyskland, forteller Bundesliga-eksperten. Der er det ingen som unner laget suksess.

– Nei nei, rett ut. Hvert fall blant vanlige fans. De er det mest forhatte laget. Likevel så synes jeg at de gjør det veldig bra sportslig sett, det er veldig attraktivt og de satser på unge spillere. De spiller fin offensiv fotball og tør å satse på en kul fotball. De har en kul modell for å hente unge spillere og bygge dem opp. Men når det gjelder den grunntanken i tysk fotball om at det er eid av folk, så er det helt motsatt. Der er det djevelen selv. Det er en litt artig klubb sånn sett.

Spår tysk Champions League-mester

Til slutt, hvem tror du vinner turneringen?

– Hvis det hadde vært helt normalt, hadde jeg sagt Bayern. De har vært helt uovervinnelige egentlig helt siden Flick tok over, og de har et veldig bra lag. Jeg ville nesten holdt de som favoritt.

– Jeg tror Atlético fint kan gå til finalen. PSG er helt umulig å vite noe om.

Continue Reading

TABELLEN

Trending