Connect with us

Nyheter

Kondogbia klar for klubben: – Signeringen er som hånd i hanske

Published

on

Foto: Atlético Madrid

Det bekrefter nå begge klubber på sine nettsteder.

Valencia-spilleren hentes inn som Thomas Partey sin erstatter, etter at hans klausul ble trigget på siste dagen av overgangsvinduet.

Franskmannen har signert en kontrakt til 2024, og overgangssummen skal være på 11 millioner euro med fire millioner euro i potensielle bonuser.

– Det er en lang sesong. Skader kommer og på vårparten kan Kondogbia registreres i Champions League – noe han ikke kan nå. Jeg synes signeringen er som hånd i hanske og hundre prosent logisk og nødvendig, sa LaLiga-ekspert Petter Veland i gårsdagens episode av podcasten LaLigaLoca.

Midtbanespilleren har tidligere vært innom Monaco, Sevilla og Inter før Valencia, hvor han spilte 104 kamper og scoret syv mål.

Etter kampen

Spillerbørs: Getafe

Published

on

Atlético Madrid presset og presset i den andre omgangen i jakten på et vinnermål, men det ville seg ikke for “Los Rojiblancos” mot Getafe lørdag kveld.

Moussa Dembélé og Marcos Llorente var begge nære, mens João Félix fikk se sitt mål bli annulert da han stanget ballen i nettet. Dermed er to nye poeng tapt, og avstanden ned til konkurrentene er i ferd med å bli mindre og mindre.

Jan Oblak (6): Blir knapt testet i det hele tatt, så det er i grunn ingenting å bedømme han for.

Kieran Trippier (6): Leverer en godkjent kamp. Spesielt i den andre omgangen er engelskmannen sterkt bidragsytende offensivt når Atleti jakter scoring. Dessverre ender det ikke i scoring

Stefan Savic (6): God kontroll defensivt sammen med resten av forsvarsrekka.

José Giménez (7): Bunnsolid i comebacket etter skaden av uruguayaneren. Ser ikke ut til å være preget, og leverer en meget godkjent kamp fra start. Dominant i luftrommet. Lovende før kampen mot Chelsea på onsdag.

Mario Hermoso (6): Ingen stor kamp av spanjolen, men har spesielt én viktig avverging som hindrer Getafe-scoring i den andre omgangen. Har noen farlige balltap, men ellers godkjent. Byttes ut i jakten på en scoring.

Yannick Carrasco (6): Blant de spillerne som er mest pigge i den første omgangen, og han viser tendenser, men uten at det gir noe gjeldende resultat i kveld, dessverre.

Marcos Llorente (6): Godkjent, men ikke Llorentes beste kamp denne sesongen. Nest sist på ballen når João Félix header ballen i nettet, men dessverre har ballen vært ute av spill.

Koke (7): Styrer midtbanen fullstendig i den andre omgangen når Atlético dominerer banespillet totalt. Strør pasninger, dirigerer og har full kontroll. Meget bra levert av kapteinen.

Saúl (3): Dessverre nok en skuffende prestasjon. Upresis og bidrar med lite i dag. Byttes ut i pausen.

Ángel Correa (6): Positiv i den første omgangen, men som så mange ganger før, gir det ikke resultat i form av scoring eller målgivende. Nære flere ganger, men litt for upresis i den avgjørende fasen.

Luis Suárez (4): Ingen god kamp. Er nære scoring når han setter ballen i stolpen i den andre omgangen, men ellers er vår toppscorer helt usynlig stort sett gjennom hele kampen.

Innbyttere

João Félix (6): Godt innhopp i dag, bidrar offensivt med å strø pasninger og header ballen i mål, men dessverre uten at den blir godkjent. Spilte seg muligens inn i elleveren til kampen mot Chelsea.

Moussa Dembélé (5): Frisk og viser lovende tendenser, men det aller viktigste mangler: Å sette sjansene. Får flere gode muligheter, men misbruker dem. Det er mye av grunnen til at det ender med ett poeng. Burde ha avgjort kampen ved to anledninger.

Renan Lodi (6): Fint innhopp, har også noen gode innlegg, men dessverre uten at det resulterer i scoring.

Thomas Lemar (8 BB): Forandrer kampen fullstendig. Tar tak i kampen, dominerer og er umulig for Getafe å få kontroll på. Viser helt tydelig at han burde ha startet kampen, og han blir neppe å se på benken mot Chelsea på onsdag. Strålende innhopp.

Continue Reading

Intervju

Real Madrid-ekspert hyller Simeone før tittelkampen: – Kanskje det mest imponerende jeg har sett

Published

on

Foto: Atlético Madrid

En av sesongens absolutt største kamper venter denne helgen når Atlético Madrid tar imot Real Madrid på Metropolitano, dessverre uten tilskuere. Før kampen ligger vertene fem poeng foran byrivalen med én kamp mindre spilt, og Real Madrid har på mange måter kniven på strupen om de skal kjempe om LaLiga-gullet denne sesongen.

Vi har derfor snakket med Shayan Jalilian i Real Madrid Norge om kampen, der blant annet Real Madrid sin situasjon og Diego Simeone sin store forvandling blir diskutert.

– Shayan, hvordan ser du på Real Madrid sin nåværende situasjon?

– De har slitt enormt mye med skader denne sesongen, Mariano Diáz skadet seg også denne uken, uten at jeg legger meg ned for å gråte av den grunn. Real Madrid er oppe i 42 skader, og jeg tror faktisk 30 av dem er muskelskader, så det er litt oppsiktsvekkende. Det har vært litt misnøye rundt Zidane og hvordan spillerne har prestert, de røk ut i den spanske supercupen mot Athletic og Alcoyano i Copa del Rey som var skikkelig flause. Men det skal sies at de er i ganske bra form i LaLiga, de har vunnet fire av de fem siste kampene, og mot Real Sociedad var Real Madrid mange hakk bedre tross poengdeling. Jeg vil ikke nødvendigvis si at det ser bekmørkt ut, men Real Madrid har hatt sesonger der ting har sett langt lysere ut.

Skadepreget

– Hvor mye har skadene preget sesongen?

– Mot Atalanta hadde de en benk bestående av to målvakter, i tillegg til Victor Chust, Miguel Gutierrez, Sergio Arribas, Antonio Blanco, Mariano Diaz og Hugo Duro. Det er nesten utelukkende Castilla-spillere. Det sier litt om skadesituasjonen.

– Det har vært litt debatt rundt Zidane, hva er dine tanker om ham?

– Det er en kompleks situasjon, det er litt vanskelig om han skal være med videre eller ikke neste sesong. Plussene med Zidane, er at han en vanvittig tiltrekningskraft på overgangsvinduet. Og det. Er det én mann som har gjort seg fortjent til å få en ny sjanse i Real Madrid, så er det Zidane. Han har en stor standing i klubben og har et godt forhold til presidenten. Han har vært i Real Madrid i 15-20 år i ulike roller. Han fikk ikke en eneste signering, og de hadde ikke sesongoppkjøring i år.

– Samtidig er det visse ting som irriterer meg med Zidane. Jeg synes spillestilen er kjedelig, og det vet jeg flere andre Real Madrid-supportere er enig i. Vi vil bli underholdt og se god fotball, og det føler jeg ikke vi har sett på flere år. Også samsvarer ikke hans filosofi med den retning klubben har bestemt seg for å gå. Real Madrid har mistet mange store talenter under hans ledelse: Theo Hernández, Achraf Hakimi, Sergio Reguilón, Luka Jovic og Martin Ødegaard. Hvis han blir med videre, må hvert fall klubben og han finne en ny strategi og vei å gå.

– Hva tror du om helgens kamp?

– Det er en sesongdefinererende kamp for begge lag. Atlético Madrid kan fort ryke ut av Champions League, og da er LaLiga eneste håp for å vinne en tittel. På den andre siden er Real Madrid med i Champions League, og der forventes det å vinne alt. Det er 13 kamper igjen for Real Madrid, men per dags dato ligger Atlético fem poeng foran Real Madrid og har én kamp til gode. Hvis de vinner den, er man oppe i åtte poeng. Potensielt kan det være elleve poeng, og det kommer ikke Atlético Madrid til å tape på 12-13 kamper. For Real Madrid er det must win. Men jeg tror kampen ender uavgjort, jeg tror ikke Simeone har noe imot å legge seg litt bakpå og nøytralisere Real Madrid og holde nullen for å få ett poeng. Ett poeng er egentlig som en seier for Atlético, mens for Real Madrid er det ikke godt nok.

– Hvor stort er savnet av Sergio Ramos?

– Det er et svekket Real Madrid-lag, men jeg synes Varane og Nacho har vist god form i det siste. Men det er klart, ingenting blir som Sergio Ramos. Han lever og ånder for disse kampene her som den primadonnaen han er. Det blir et enormt tap å miste hans lederegenskaper i denne kampen, men Real Madrid har nok av ferdigheter til å såre Atlético.

– Noe av det mest imponerende jeg har sett

– Hva er dine tanker om Atlético Madrid sin sesong?

– Det har vært gøy. Jeg har vært veldig kritisk til Atlético Madrid og Diego Simeone i flere sesonger fordi jeg har ment at han kanskje ikke har vist at han kan fornye sine metoder og at det ofte er det samme gamle. Men de har endret formasjon og spiller langt mer offensivt enn tidligere. De har faktisk scoret flere mål enn Real Madrid i LaLiga, og det er ganske sjeldent det skjer, samtidig som de har fortsatt å være bunnsolide bakover. 16 mål er sluppet inn, så jeg er mektig imponert. Jeg synes Simeone fortjener mye skryt for den jobben han har gjort.

– Hvem har imponert deg mest hos Atlético Madrid denne sesongen?

– Jeg klarer ikke å si noe annet enn Luis Suárez. Jeg synes det var så interessant måten han bare ble presset ut av Barcelona på, de mente han ikke hadde noe å bidra med lenger og gir han til en konkurrent. Nå er han i ferd med å skyte Atlético Madrid til seriegull. Sånne historier har jeg veldig sansen for. “El Pistolero” er en av de beste spissene gjennom tidene.

– Frykter du ikke at Marcos Llorente skal straffe egne lagkamerater denne helgen?

– Jo, selvfølgelig. Jeg nevnte nettopp at Simeone skal ha mye skryt for jobben han har gjort, men jobben han har gjort med Marcos Llorente er kanskje det mest imponerende jeg har sett av en trener når det gjelder å utvikle en spiller. I både Alavés og Real Madrid var Llorente utelukkende et midtbaneanker som skulle bryte baller og forsvare. Nå har han blitt så anvendelig, en spiller som kan bekle flere posisjoner. Han er en super atlet, du ser de treningsvideoene og den fysiske standen hans. Det hadde vært typisk om Atlético hadde vunnet 1-0 og han hadde scoret målet..

Jalilian spår at kampen ender 1-1 etter scoringer av Casemiro og Luis Suárez.

Continue Reading

Nyheter

Kontrakten terminert: Diego Costa forlater klubben

Partene har nå kommet til en enighet om oppsigelse av kontrakten med umiddelbar virkning.

Published

on

Det opplyser Atlético Madrid i en pressemelding tirsdag.

– Den brasiliansk-spanske-spissen uttrykte for noen dager siden overfor klubben at han ønsket å avslutte sin kontrakt av personlige årsaker, og denne tirsdagen ble kontrakten avsluttet, står det i pressemeldingen.

Etter å ha stått over de to siste treningene, har partene nå nådd en enighet etter den andre dagen med forhandlinger. Avtalen innebærer at Diego Costa må betale 15 millioner euro hvis han signerer for Sevilla, Real Madrid eller Barcelona.

Atlético foreslo først 25 millioner euro, men det ble ikke godtatt.

Diego Costa hadde kontrakt til sommeren 2021.

32-åringen har vært i klubben i drøyt tre år etter returen fra Chelsea 2018, men har slitt voldsomt med skader og andre utenomsportslige ting i løpet av perioden. Det ble 19 scoringer på 81 kamper i Diego Costa sin andre periode i klubben, og totalt endte spissen med 83 scoringer på 215 kamper.

Diego Costa var med på å vinne LaLiga (2013-14), Copa del Rey (2013), Europa League (2018) og Supercopa de Europa (2010 og 2018).

– Klubben ønsker å takke for hans bidrag i løpet av disse årene og ønsker ham lykke til videre i hans profesjonelle karriere, skriver klubben i pressemeldingen.

Continue Reading

TABELLEN

Trending