Connect with us

Nyheter

Kontrakten terminert: Diego Costa forlater klubben

Partene har nå kommet til en enighet om oppsigelse av kontrakten med umiddelbar virkning.

Published

on

Det opplyser Atlético Madrid i en pressemelding tirsdag.

– Den brasiliansk-spanske-spissen uttrykte for noen dager siden overfor klubben at han ønsket å avslutte sin kontrakt av personlige årsaker, og denne tirsdagen ble kontrakten avsluttet, står det i pressemeldingen.

Etter å ha stått over de to siste treningene, har partene nå nådd en enighet etter den andre dagen med forhandlinger. Avtalen innebærer at Diego Costa må betale 15 millioner euro hvis han signerer for Sevilla, Real Madrid eller Barcelona.

Atlético foreslo først 25 millioner euro, men det ble ikke godtatt.

Diego Costa hadde kontrakt til sommeren 2021.

32-åringen har vært i klubben i drøyt tre år etter returen fra Chelsea 2018, men har slitt voldsomt med skader og andre utenomsportslige ting i løpet av perioden. Det ble 19 scoringer på 81 kamper i Diego Costa sin andre periode i klubben, og totalt endte spissen med 83 scoringer på 215 kamper.

Diego Costa var med på å vinne LaLiga (2013-14), Copa del Rey (2013), Europa League (2018) og Supercopa de Europa (2010 og 2018).

– Klubben ønsker å takke for hans bidrag i løpet av disse årene og ønsker ham lykke til videre i hans profesjonelle karriere, skriver klubben i pressemeldingen.

Nyheter

– Marcos Llorente forlenger

Marcos Llorente vil i løpet av de neste ukene forlenge sin kontrakt med klubben.

Published

on

Foto: Ángel Gutierrez / Atlético Madrid

Det skriver den anerkjente journalisten Matteo Moretto på Twitter.

Midtbanespilleren som i dag har kontrakt til sommeren 2024 med en utkjøpsklausul på 120 millioner euro, kommer dermed etter all sannsynlighet til å få belønning for sin gode sesong i form av en ny og mer lukrativ kontrakt.

Også Marca har tidligere skrevet om kontraktsforhandlinger mellom partene.

Marcos Llorente scoret denne sesongen 12 mål og hadde 11 målgivende på 37 kamper – i en sesong der han har blitt brukt som både høyreback, vingback, indreløper, kantspiller og spiss.

Kun Iago Aspas hadde flere målgivende enn Llorente – og flere mener Atléticos nummer 14 bør bli kåret til sesongens spiller i LaLiga for sine bidrag – blant andre twitterkontoen @2010MisterChip som er kjent for sine statistikker.

– Jeg har hatt to år i Atleti og føler meg identifisert med denne klubben. Jeg kan kun si at jeg er veldig fornøyd her, sa Llorente senest i går til den spanske radiokanalen El Transistor.

Marcos Llorente skal sammen med Koke representere Spania under sommerens EM.

Continue Reading

Nyheter

Vi er mestere!

For ellevte gang i historien ble Atlético Madrid LaLiga-mestere lørdag etter 2-1-seieren mot Valladolid.

Published

on

Foto: Atlético Madrid

Og selvfølgelig måtte det være Luis Suárez som ble den store helten da han sendte Atlético Madrid i føringen etter 67 minutter – etter at Ángel Correa på magisk vis hadde utliknet ti minutter tidligere.

Laget som sjokkerte Fotball-Europa hadde gjort det igjen, og på ny hadde Diego Simeone ledet Atlético Madrid til gull – hans åttende trofé siden han overtok 23. desember 2011.

– De siste åtte årene har Barcelona vunnet LaLiga fire ganger, Real Madrid to og vi to. Nesten alltid vinner de mektigste. Men ikke alltid. Det er noen ganger at hardt arbeid betaler seg, sa Simeone under hans tale foran spillerne på restauranten utenfor Metropolitano søndag kveld.

En utfordrende sesong med en rekke tilfeller av positive koronatester, skader og Trippier sin sanksjon endte til slutt med et eventyr. Jan Oblak sin strafferedning mot Alavés, Elche sin straffebom i den fjerde siste serierunden og den utrolige snuoperasjonen mot Osasuna i den nest siste runden vil alle være øyeblikk som blir husket i lang, lang tid fra denne sesongen.

Suárez: – Jeg blir

Så hvor går veien videre nå? Luis Suárez har denne sommeren muligheten til å forlate klubben gratis, og en rekke spillere har også en usikker fremtid. Men én ting er i alle fall sikkert: Uruguayaneren blir værende.

På spørsmål fra Movistar under medaljeseremonien om han blir værende, svarte Suárez følgende:

– Ja, ja, helt sikkert.

Dermed blir sesongens toppscorer med 21 mål, som også sikret 21 poeng i LaLiga (mest av alle), værende minst ett år til når kontrakten utgår i 2022. Men også João Félix og midtstopper José María Giménez brukte anledningen til å avklare sin fremtid og fortelle at de blir værende i klubben.

En som imidlertid ikke blir værende i klubben neste sesong, er Lucas Torreira. På sin twitterkonto tar midtbanespilleren farvel med klubben slik:

“Tusen takk Atlético-familien for alt. Det har vært en virkelig stolthet å bære denne vakre drakten”.

I tillegg tyder alt på at innlånte Moussa Dembélé er ferdig i klubben. Franskmannen kom aldri ordentlig i gang etter overgangen fra Lyon i vinter grunnet korona og skadeproblemer. Ingenting tyder på at hans opsjon på 33,5 millioner euro kommer til å bli trigget.

Continue Reading

Etter kampen

Spillerbørs: Getafe

Published

on

Atlético Madrid presset og presset i den andre omgangen i jakten på et vinnermål, men det ville seg ikke for “Los Rojiblancos” mot Getafe lørdag kveld.

Moussa Dembélé og Marcos Llorente var begge nære, mens João Félix fikk se sitt mål bli annulert da han stanget ballen i nettet. Dermed er to nye poeng tapt, og avstanden ned til konkurrentene er i ferd med å bli mindre og mindre.

Jan Oblak (6): Blir knapt testet i det hele tatt, så det er i grunn ingenting å bedømme han for.

Kieran Trippier (6): Leverer en godkjent kamp. Spesielt i den andre omgangen er engelskmannen sterkt bidragsytende offensivt når Atleti jakter scoring. Dessverre ender det ikke i scoring

Stefan Savic (6): God kontroll defensivt sammen med resten av forsvarsrekka.

José Giménez (7): Bunnsolid i comebacket etter skaden av uruguayaneren. Ser ikke ut til å være preget, og leverer en meget godkjent kamp fra start. Dominant i luftrommet. Lovende før kampen mot Chelsea på onsdag.

Mario Hermoso (6): Ingen stor kamp av spanjolen, men har spesielt én viktig avverging som hindrer Getafe-scoring i den andre omgangen. Har noen farlige balltap, men ellers godkjent. Byttes ut i jakten på en scoring.

Yannick Carrasco (6): Blant de spillerne som er mest pigge i den første omgangen, og han viser tendenser, men uten at det gir noe gjeldende resultat i kveld, dessverre.

Marcos Llorente (6): Godkjent, men ikke Llorentes beste kamp denne sesongen. Nest sist på ballen når João Félix header ballen i nettet, men dessverre har ballen vært ute av spill.

Koke (7): Styrer midtbanen fullstendig i den andre omgangen når Atlético dominerer banespillet totalt. Strør pasninger, dirigerer og har full kontroll. Meget bra levert av kapteinen.

Saúl (3): Dessverre nok en skuffende prestasjon. Upresis og bidrar med lite i dag. Byttes ut i pausen.

Ángel Correa (6): Positiv i den første omgangen, men som så mange ganger før, gir det ikke resultat i form av scoring eller målgivende. Nære flere ganger, men litt for upresis i den avgjørende fasen.

Luis Suárez (4): Ingen god kamp. Er nære scoring når han setter ballen i stolpen i den andre omgangen, men ellers er vår toppscorer helt usynlig stort sett gjennom hele kampen.

Innbyttere

João Félix (6): Godt innhopp i dag, bidrar offensivt med å strø pasninger og header ballen i mål, men dessverre uten at den blir godkjent. Spilte seg muligens inn i elleveren til kampen mot Chelsea.

Moussa Dembélé (5): Frisk og viser lovende tendenser, men det aller viktigste mangler: Å sette sjansene. Får flere gode muligheter, men misbruker dem. Det er mye av grunnen til at det ender med ett poeng. Burde ha avgjort kampen ved to anledninger.

Renan Lodi (6): Fint innhopp, har også noen gode innlegg, men dessverre uten at det resulterer i scoring.

Thomas Lemar (8 BB): Forandrer kampen fullstendig. Tar tak i kampen, dominerer og er umulig for Getafe å få kontroll på. Viser helt tydelig at han burde ha startet kampen, og han blir neppe å se på benken mot Chelsea på onsdag. Strålende innhopp.

Continue Reading

TABELLEN

Trending