Connect with us

Etter kampen

Kritiseres etter tap i byderbyet: – Umulig å forstå

Diego Simeone får kritikk for sine avgjørelser etter at Atlético tapte byderbyet mot Real Madrid.

Published

on

Real Madrid – Atlético Madrid 2-0

– Umulig å forstå det Simeone gjør. Fra første minutt, skriver den velkjente twitterkontoen MisterChip.

– Du lærer av alt og Simeone er en av dem som lærer. Nå vet du hvordan du ikke skal spille mot Real Madrid, skriver den spanske journalisten, David Vinuesa.

Diego Simeone overrasket mange før kampstart da han valgte å stille med Héctor Herrera fra start og Saúl Ñíguez på benken i derbyet mot Real Madrid, men dette var heller ikke det eneste som vakte oppsikt i oppgjøret. João Félix ble byttet ut da Atlético jaktet mål, før Luis Suárez ble erstattet av Geoffrey Kondogbia noen minutter senere.

Og det var akkurat dette som skulle straffe seg da Atlético var sjanseløse i byderbyet mot rivalen. Herrera var skyld i det første baklengsmålet da Casemiro stanget hjemmelaget i føringen, og ble byttet ut til pause da Atlético gikk på sesongens første tap med 0-2 mot Real Madrid.

– Alle ønsker å spille, men det er mange kamper og vi har en god tropp, sier Koke etter kampslutt.

Dermed er rekken på 26 LaLiga-kamper på rad uten tap også brutt.

– Et vanskelig tap, vi har ikke vært oss selv i det hele tatt, men det er fotball og vi må bare fortsette, oppsummerer Koke.

Tafatt

For det var virkelig et Atleti som ikke var påskrudd fra start. Hjemmelaget tok raskt initiativet i kampen, og Atlético slet med å komme inn i kampen. Hjemmelaget kom til flere gode muligheter i starten, og kun en mesterredning fra Jan Oblak hindret Benzema tidlig i kampen.

Men etter 15 minutter kunne ikke sloveneren hindre scoring imot. Casemiro ruvet høyest i feltet etter et hjørnespark etter at Herrera mistet markeringen, og hjemmelaget ledet fortjent 1-0.

Veldig mye bedre ble det heller ikke utover i omgangen, og da valgte Simeone å gjøre grep i pausen.

Thomas Lemar, Ángel Correa og Renan Lodi kom alle inn, mens Herrera, Yannick Carrasco og Felipe ble byttet ut. Atleti var noe nærmere, men uten å imponere nevneverdig.

Likevel, det burde ha stått 1-1 ikke mange minuttene ut i den andre omgangen. Marcos Llorente slo et strålende innlegg inn i feltet som gikk gjennom hele feltet. Innbytter Lemar fikk avslutte helt upresset, men satte ballen på svakt vis til side for mål – og Real Madrid slapp med skrekken.

Det straffet seg.

Etter 63 minutter hamret Daniel Carvajal ballen i stolpen, som traff en uheldig Oblak og i mål.

Og når ikke Saúl klarte å sette ballen i mål fra kort hold etter et innlegg fra Renan Lodi, var det virkelig ikke dagen for Atleti – som fullt fortjent gikk på sesongens første LaLiga-tap.

Kampfakta

Atlético 3-4-2-1: Jan Oblak – Stefan Savic, Felipe, Mario Hermoso – Kieran Trippier, Héctor Herrera, Koke, Yannick Carrasco – Marcos Llorente, João Félix – Luis Suárez
Mål: 1-0 Casemiro (15), 2-0 selvmål, Jan Oblak (63)
Kort: Casemiro (Real Madrid), Thomas Lemar, Ángel Correa, Stefan Savic (Atlético Madrid)

Etter kampen

Aldri gi opp

Det ble en etterlenget opptur lørdag kveld.

Published

on

Foto: Alexander Larsen

Atlético Madrid – Valencia 3-2

For andre kamp på rad skulle fjerdedrakten med klubbemblemet benyttes.

For andre gang på rad så det ut til å ende med et nytt skuffende tap. Men den gang ei.

Etter en katastrofal førsteomgang hvor Valencia scoret to ganger og ledet 2-0 til pause, våknet Atlético Madrid så til de grader i 2. omgang da det så som mørkes ut – mye takket være en meget god Ángel Correa som ble byttet inn i pausen.

Opphentingen ble startet da Matheus Cunha kunne passere inn 1-2 etter et hjørnespark etter 64 minutter. Scoringen gjorde at Metropolitano tok fyr – og Atlético Madrid jaktet virkelig en utligning.

Men scoringen lot vente på seg, og Valencia forsvarte seg heroisk og brukte god tid ved enhver mulighet.

På overtid kom imidlertid 2-2 da Ángel Correa utlignet, før Mario Hermoso sendte alt og alle til himmels med sin 3-2-scoring like etterpå.

Dermed endte det med en etterlenget seier til slutt i en kamp som så død og begravet ut til pause.

Continue Reading

Etter kampen

Ingen cupbombe: Atlético lekte seg på hjemmebane som bortelag

Cupeventyret fortsetter.

Published

on

Foto: Atlético Madrid

RAYO MAJADAHONDA – ATLÉTICO MADRID 0-5

Girona, Cultural Leonesa og Cornellà. Det er lagene Atlético Madrid har feilet og røket ut mot på pinlig vis de siste sesongene i Copa del Rey.

Torsdag var cupen i gang for 2021/22-sesongen da Rayo Majadahonda, som opprinnelig spiller sine hjemmekamper på Atléticos treningsanlegg, tok imot Atlético som gjester (!) på Metropolitano.

Diego Simeone tok ingen sjanser og stilte et svært slagkraftig lag fra start. Og de utvalgte hadde ingen problemer med å ta seg enkelt videre til åttedelsfinalen i den spanske cupen.

En offsideplassert Matheus Cunha sendte gjestene i føringen allerede etter 17 minutter, før Renan Lodi hamret inn 2-0 ni minutter senere. Til pause sto det 3-0 etter at Luis Suárez omsider endte måltørken etter sine ni kamper uten scoring for klubben.

I 2. omgang fortsatte festen da innbytterne Antoine Griezmann og João Félix økte ledelsen ytterligere og sikret en komfortabel 5-0-seier.

Men et skår i gleden var det at en tydelig opprørt Griezmann måtte byttes ut med skade bare kort tid etter innhoppet. Franskmannen tok seg til baksiden av låret, og det så ikke bra ut med tanke på Villarreal og den spanske supercupen som er like rundt hjørnet.

I morgen trekkes åttedelsfinalen.

Continue Reading

Etter kampen

Correa-dobbel endte tapsrekken

2022 startet på best mulig vis.

Published

on

Foto: Atlético Madrid

ATLÉTICO MADRID – RAYO VALLECANO 2-0 (1-0)

Fire tap på rad – den lengste rekken under Diego Simeones tid som Atlético Madrid-trener var fasiten før årets første kamp da Rayo Vallecano kom på besøk til Metropolitano søndag ettermiddag.

Bare én gang tidligere, under ledelse av Ricardo Zamora i 1941/42-sesongen, hadde Atlético Madrid tapt fem kamper på rad.

Den statistikken ville definitivt ikke Diego Simeone være en del av.

Bare åtte minutter tok det før årets første gule kort kom – til Diego Simeone – som følge av protester. Atlético Madrid trøblet litt de første minuttene. Men deretter var det ingen tvil.

Ángel Correa sikret ledelse til pause med sin scoring etter 28 minutter – etter strålende forarbeid av både Rodrigo De Paul og Yannick Carrasco. Flere ganger hadde Rayo-keeper Luca Zidane, sønn av sin far, blitt satt på prøve. Luis Suárez burde ha endt måltørken tidlig, men leverte isteden en svak avslutning alene med keeper.

Fullt fortjent var det at Atlético Madrid ledet, og bare åtte minutter ut i 2. omgang så det enda bedre ut for Simeones menn. Igjen scoret Correa da Renan Lodi mottok ballen ute til venstre og slo et glitrende innlegg langs bakken.

Atlético Madrid hadde full kontroll også i 2. omgang og vant til slutt fullt fortjent 2-0 i det som kan ha vært Kieran Trippiers siste kamp. Engelskmannen er sterkt linket tilbake til England og Newcastle.

– Det er en stor glede for oss å starte året på denne måten. Vi spilte bra og det var veldig viktig for oss, sier tomålsscorer Ángel Correa etter kampslutt til rettighetshaver.

PS: Luis Suárez og José Maria Giménez pådro seg sitt femte gule kort i kampen og må stå over mot Villarreal i neste runde.

Continue Reading

TABELLEN

Trending