Connect with us

Kronikk

La Academia: Hva skjer på Cerro del Espino?

Published

on

Klubben jobber hver dag for å gjøre akademiet til et av de beste i verden. Akademiet er et sted der drømmer blir sanne. Fra Fernando Torres til Koke. Vi i Atlético Noruega har sett nærmere på både tidligere og nåværende stortalenter som har kommet opp fra det velkjente La Academia.

Klubben har en sportslig modell basert på et internt utvalg. Her skapes det en struktur som forhåpentligvis generer i et stort utvalg av gode fremtidige fotballspillere for Los Rojiblancos. A-laget er klubbens bærebjelke, og gir de unge spillerne noe å strekke seg etter. Fra Atlético Madrid B til Atlético Madrid Juvenil A. Målet er å ta steg for steg – og en dag spille på et fullsatt Metropolitano.

Fernando Torres, Lucas Hernández, Koke, Thomas Partey og Saúl er noen eksempler på stortalenter fra akademiet vårt som senere har gjort seg fortjente på førstelaget. Egenproduserte spillere som alle har hjerte i den røde og hvite delen av Madrid.

Det som er unikt med akademiet er at klubben følger en modell hvor de positive verdiene står klubben sterkt. Klubben sier selv at de har som mål å nå ut til de mest sårbare stedene i verden fra et sosialt og humanitært synspunkt. Thomas Partey er et godt eksempel – han er  født og oppvokst i Krobo Odumase i Ghana.

Det har vært mange lovende talenter som har kommet opp gjennom akademiet. Vi har plukket ut de mest lovende av de, siden Diego Simeone lille julaften 2011 ble ansatt som hovedtrener.

*Vi er forbeholdt om at ikke alle slo helt til som man først hadde håpet på, men føler likevel at disse spillerne fortjener å nevnes da mange hadde store forventninger til da de var unge og fremadstormende talenter.

ÓLIVER TORRES

Kun 17 år gammel fikk den lille teknikeren sin debut for Atlético Madrid av Diego Simeone i 2012/13-sesongen. Spanjolen var svært delaktig for aldersbestemte landslag. Mange hadde et håp om at Oliver skule bli en viktig brikke og en storstjerne for Simeones mannskap, men i januarvinduet 2014 gikk han på utlån til Villarreal før han så endte opp i Porto – hvor den nå 24 år gamle offensive midtbanespilleren enda spiller.

KOKE

Enda en spiller som fikk sin debut som allerede 17-åring – på selveste Camp Nou. Koke er i dag en av Spanias beste midtbanespillere, og til tross for sterk interesse fra Barcelona og andre europeiske toppklubber – har «Kokito» blitt værende i klubben han elsker så høyt. Vunnet La Liga, vunnet Europa League, vunnet Copa del Rey og vært en viktig brikke i VM-troppen til et av de vanskeligste landslagene å spille seg inn på – nåløyet er mildt sagt trangt for spanske midtbanespillere.. Og nå venter enda mer ansvar på 27-åringen da kapteinbindet venter ham for kommende sesong.

ABDELKADER «KADER» OUESLATI

I likhet med Oliver Torres fikk tunisieren sin førstelagsdebut i 2012/13-sesongen, mot Levante. Kader kunne både bekle offensive og defensive roller fra sin høyreside, og sånn sett en spiller Simeone ville dra nytte av, men i 2014 ble det et låneopphold i Numancia i Segunda División– før kontrakten hans i Atlético Madrid ble terminert. Ferden gikk videre til Afrika. I dag er Kader 27 år gammel og spiller for Al-Fateh i toppdivisjonen i Saudi-Arabia.

HERNÁNDEZ-BRØDRENE: LUCAS OG THEO

To brødre. To ulike veier. Begge fostret opp i klubbens eget fotballakademi. Til tross for at Theo er den yngre broren, så var det den lynraske venstrebacken som så mest lovende ut av brødrene Hernández. Men Theo Hernandéz fikk aldri debutert for A-laget til Atleti. I 2016/17-sesongen markerte Theo Hernández seg på utlån hos Alavés – det var nok til at erkerival Real Madrid fikk kloa i ham sesongen etter. Noe som naturligvis gjorde yngste bror mindre populær i Atlético-leiren. Theo Hernandéz ble stemplet som «judas» og «rotte» av fansen etter Madrid-overgangen. Denne sesongen tilbrakte 21-åringen tid på lån i Real Sociedad.

KONTROVERSIELLE BRØDRE: Theo Hernández og Lucas Hernández skulle være fremtiden, men gjorde begge to kontroversielle valg som ble lite populært hos Atlético-fansen. Nå er de nesten “glemt”.

Men Atleti-fansen glemte fort lillebror Theo. For nå er det storebror som er best. Lucas Hernandéz har nemlig over 100 kamper for Atlético Madrid. Vunnet Europa League og UEFA Super Cup. Og ikke minst det største av det største: VM-gull med Frankrike. 23-åringen har vært en stor suksess fra han kom opp som cantera, og tok kjempe store steg på kort tid. Nå venter nye utfordringer for det som er den nest dyreste forsvarsspilleren gjennom tidene – i Tyskland og Bayern München.  

SAÚL ÑÍGUEZ

To av Spanias beste midtbanespillere er egenproduserte Atleti-spillere. Det samme gjelder Saúl. Trenger laget ditt flotte mål i Champions League – på den aller største scenen? Better call Saul. Som 17-åring fikk han sin første minutter i en Europa League-kamp mot tyrkiske Besiktas. La Liga-debuten kom som 18-åring. Senere gikk han på utlån til Rayo Vallecano – hvor han utviklet spillet sitt – og i 2015/16-sesongen ble han vital for El Cholo. I dag er 24-åringen fast på Spanias landslag.

VÅR DUO: Akademiduoen Saúl og Koke som vi forhåpentligvis får mye glede av i årene som kommer.

THOMAS PARTEY

No Thomas, No Partey. Som nevnt tidligere innledningsvis så ble Thomas Teye Partey plukket opp fra Ghana i svært ung alder. Dette er en spiller som har gått gradene i akademiet. Og senere på to utlån til henholdsvis Mallorca og Almería før han i 2015 endelig fikk ligadebut i Atlético Madrid. 25-åringen som om ikke lenge fyller år, vil være en av Ghanas aller største stjerner når Afrikamesterskapet brakes løs den 21. juni.

JAVIER MANQUILLO

Det må tydeligvis ligge noe i alderen 17 år i akademiet, da også Javier Manquillo fikk sin debut for A-laget i Copa del Rey. Da Simeone ankom skulle Manquillo også få sin debut i La Liga og i Champions League, men for Manquillo ble konkurransen tøff i det som på det tidspunktet var kanskje verdens beste forsvarsslag. Det ble derfor låneopphold til Liverpool, Marseille og Sunderland – før 25-åringen skrev under permanent med Newcastle United.

BORJA BASTÓN

Mannen som har vært på utlån i hele sin karriere. Åtte ulike klubber siden 2011.  Denne sesongen var spanjolen på utlån hos Alavés – riktignok fra Swansea City som signerte ham tilbake i 2016 på en fireårskontrakt fra Atlético Madrid. 17 år gammel, ja 17 år gammel fikk «Borja» sin ligadebut og sine eneste minutter i Atleti-drakta den 15. mai 2010 under daværende trener Quique Sánchez Flores, men kun 21 minutter på matta fikk spissen en alvorlig kneskade. Det var mange som hadde troen på at Borja skulle være den neste superspissen til Atleti..

Borja Bastón er dessverre en av akademispillerne som aldri slo gjennom på A-laget.

RODRIGO “RODRI” HERNÁNDEZ

Sesongens åpenbaring i spansk fotball. I 2013 forlot Rodri Los Rojiblancos til fordel for Villarreal og fikk sin førstelagsdebut allerede som 19-åring. Etter storspill for den gule ubåten i La Liga, var Atleti nødt å kjøpe midtbanemannen tilbake. Dette er en spiller som har tatt så store steg at savnet av kaptein Gabi har vært minimalt. Samt er Rodri en perfekt erstatter for blekkspruten Sergio Busquets for La Roja. I fjor kom han for 20 millioner euro. Og allerede denne sommeren kan det se ut til at en storklubb snapper opp Rodri. 

Men hvordan er egentlig dagens situasjon hos akademiet? Hvordan ser fremtiden ut nå?

Denne sesongen har Atlético Madrid B virkelig levert en imponerende sesong. Det endte med en tredjeplass i Segunda B kun ett poeng bak Ponferradina, og tre poeng bak serievinner Fuenlabrada. Dette medførte at Atlético Madrid B skulle ut i play-off for å møte Mirandés. Det første oppgjøret endte 0-0 i Madrid, og det så veldig lovende ut da Óscar Pinchi satte inn 1-0 på bortebane etter halvtimen spilt. Dessverre var det ikke nok ettersom Mirandés sent i kampen avgjorde på straffespark til 2-1 og dermed sendte ut Atleti, men akademiet vårt har all grunn til å være stolte av sesongen, og det er vi også!

Toni Moya, Victor Mollejo, Borja Garcés og Francisco Montero er bare noen av de spennende akademiguttene som også har fått prøve seg på førstelaget denne sesongen. Det har resultert i flere muligheter;

Francisco Montero er den akademispilleren (registrert som b-lagspiller), som har fått flest muligheter og har spilt mest denne sesongen for Atlético Madrid sitt førstelag. Han har vært i 27 kamptropper og spilt 711 minutter i løpet av sesongen på førstelaget. Ellers ser oversikten slik ut;

Francisco Montero, her sammen med Álvaro Morata.

Borja Garcés: 15 kamptropper, 23 minutter med spilletid og én scoring (også den eneste fra akademiet).

Victor Mollejo (2001): 18-åringen som lider av den sjeldne sykdommen alopecia har fått være med i åtte kamptropper og har spilt totalt 77 minutter.

Toni Moya (1991): 13 kamptropper denne sesongen på Moya. Spilt 135 minutter totalt, og dannet stopperduo med Fransisco Montero på barnas dag, da Atlético slo Celta hjemme, 2-0.

Ellers har Andrés Solano (1998) fått være med tre ganger og spilt 45 minutter som venstreback. Carlos Isaac (1998) har kun vært med én gang, og spilte samtidig samtlige 90 minutter på høyrebacken. Alex dos Santos (1999) har vært med i to tropper som reservekeeper, Tachi Rodríguez (1997) det samme. Joaquín Muñoz (1999) har vært med i troppen hele 13 ganger, men har kun fått spille et par minutter i sin kantposisjon. Cristian Rodríguez (1996) har fått være med én gang, Mikel Carro (1999) to og Paulo Assunção sin sønn (!), Gustavo (2000) har vært med én gang. Sergio Camello (2001) har også fått være med i tre kamptropper, og scoret sitt aller første mål på seniorlaget i sesongens siste seriekamp for Levante da han fikk sin debut.

Dessverre pådro Borja Garcés seg en stygg kneskade og er nå i gang med oppkjøringen sin etter operasjonen.

Sesongoppkjøringen 19/20:

Denne sommeren er det hele elleve b-lagsspillere eller akademispillere som deltar på sesongoppkjøringen ekskludert spillere som Saúl og Koke eksempelvis.

Bilderesultat for atleti academia 2019
Sommerens ungutter som ble med på sesongoppkjøringen.

Miguel San Román (født 14.juli 1997):

Bilderesultat for Miguel San Roman atletico
Miguél San Román kom til Atlético sitt akademi i 2011, og har hatt en fin utvikling siden den gang. Nå er han en sentral brikke på b-laget hvor han er blitt kaptein, og var med på å kjempe om play off forrige sesong til Segunda.

Alex dos Santos (født 15.januar 1999):

Bilderesultat for alex dos santos atletico madrid
I likhet med Miguel San Román, kom Alex dos Santos til Atleti sitt akademi i 2011. Den brasiliansk-spanskfødte keeperen har siden den gang vært med på flere a-lagstreninger og kamptropper under Simeone.

Francisco Montero (født 14.januar 1999):

Relatert bilde
Francisco Montero, eller mannen med briller, som han blir kalt av både spillere og fans, er kanskje den mest kjente b-lagsspilleren for Atleti-fansen akkurat nå. Montero spilte 14 førstelagskamper forrige sesong og ble også uttatt på Fútbol Draft’s Team of the Year som tar ut de beste unge spillerne i Spania. Montero spiller som kjent med briller grunnet en skade han pådro seg på netthinnen for noen år siden. 

Manúel Sánchez (født 24.august 2000):

Bilderesultat for Manu Sanchez atletico madrid
Venstrebacken spilte hovedsakelig for Juvenil (ungdomslaget) forrige sesong, men ble jevnlig kalt opp av Atlético Madrid B mot slutten. Han var med i førstelagstroppen da a-laget avsluttet den offisielle sesongen mot Levante i siste serierunde, og fikk også sin uoffisielle debut for førstelaget mot Beitar Jerusalem noen dager senere. 

Andrés Solano (24.februar 1998):

Bilderesultat for andres solano atletico de madrid
Colombianeren startet for førstelaget da han spilte mot Leganés 9.mars etter å ha vært en del av sesongoppkjøringen i 2018. Andrés Solano er i hovedsak høyreback.

Juan Sanabria (født 29.mars 2000):

Bilderesultat for juan sanabria atletico madrid
Den uruguayanske midtbanespilleren kom til klubben forrige sesong fra Nacional, og denne sommeren har han også spilt U20VM, samt at han vant sesongens første BIP-test på førstelaget etter å ha slått blant andre Saúl, Koke og Marcos Llorente. Sanabria har allerede blitt en nøkkelspiller for Juvenil og det snakkes veldig positivt om den unge uruguayaneren. 

Toni Moya (født 20.mars 1998):

Relatert bilde
Midtbanespilleren kom til klubben fra Mallorca i 2013, og har siden den gang jevnlig vært innom førstelaget og prøvd seg. Moya var nominert for Golden Boy i 2018, og spilte blant annet midtstopper sammen med Francisco Montero denne sesongen på Metropolitano under “barnas dag” i 2-0 seieren mot Celta Vigo. 

Rodrigo Riquelme (født 2.april 2000):

Bilderesultat for Rodrigo Riquelme atletico
Den offensive midtbanespilleren kom til klubben i 2010, og var forrige sesongen en del av Juvenil. Riquelme spiller for Spanias U17-lag.

Carlos Isaac (født 30.mars 1998):

Bilderesultat for carlos isaac atletico de madrid
Høyrebacken kom til Juvenil i 2015, og debuterte for førstelaget mars 2018 hjemme mot Deportivo hvor Atleti holdt nullen og vant 1-0. Han startet også mot Huesca i sjette serierunde forrige sesong hjemme på Metropolitano hvor det endte med 3-0-seier.

Sergio Camello (10.februar 2001):

Bilderesultat for Sergio Camello
Spissen fra Madrid som kom til klubben i 2009 kun åtte år gammel, er den foreløpig siste akademispilleren med sin offisielle debut for førstelaget. Den debuten kom mot Levante i siste serierunde og det endte til og med opp med én scoring og utlikning fra den unge spissen som kanskje blir det neste store for Atleti. Han er den første spilleren som har scoret for Atleti i det 21. århundre

Borja Garcés (6.august 1999):

Spissen fra Melilla kom til klubben i 2016, og debuterte for førstelaget mot Eibar forrige sesong – i en kamp han også utliknet sent på overtid! Han pådro seg dessverre en stygg kneskade forrige sesong og er fortsatt under opptrening, men man drømmer om at dette skal være en “ny” Fernando Torres. Garcés er kanskje mest kjent fra da Frente Atleti uttrykte “mindre Morata og mer Borja Garcés”, i forkant av Morata sin overgang til Atleti i januar.

Fremtiden er med andre ord lovende! Forhåpentligvis får vi også se flere av disse i aksjon under 2019/20-sesongen.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Kronikk

54 år: Nå er Vicente Calderón historie

Published

on

Tre år etter at Vicente Calderón ble byttet ut med Metropolitano, er nå Calderón historie. Siste spadetak er tatt og stadion er borte for godt – for evig og alltid.

Vicente Calderón var spesielt for enhver Atlético-supporter. Også for Diego Simeone.

– Jeg har de beste minnene siden den første dagen i Atlético, og Calderón var vårt hjem. Det vil for alltid bli værende i minnene våre. Minnene er spektakulære. Målet mot Albacete som gjorde at vi vant LaLiga vil for alltid bli husket med glede av lagkameratene, den rødhvite stadion… Selv om stadion ikke er der lenger, vil disse minnene alltid være der hos meg.

Flere datoer vil stå skrevet til evig tid. Her kan du gjenoppleve noen av dem (via SER)

 • 2. oktober 1966: Den første kampen på Vicente Calderón, uavgjort mot Valencia. Luis Aragonés scoret det første målet foran 20 000 tilskuere.
 • 12. oktober 1966: Den første europeiske kampen på Vicente Calderón. Atlético slo Malmö 3-1, Luis Aragonés scoret igjen det første måle.
 • 21. januar 1967: Politiet går inn på stadionområdet for å stoppe videre utvikling av stadion, dette fordi de i følge rådhuset i Madrid ikke hadde lisens.
 • 2. mars 1967: Arias Navarro, byens borgermester, annonserte en enighet med klubben for videre utvikling av Vicente Calderón.
 • 16. april 1967: Første El Derbi Madrileño på Calderón (2-2).  
 • 14. juni 1967: Kamp til hyllest for Miguel Miguel Martínez som fikk et slag under en tur i Sør-Amerika, og som etter åtte år i koma døde 11. juli 1972. Kampen tapte Atleti mot Spania 0-2.
 • 5. november 1970: Atlético slo den italienske seriemesteren Cagliari i åttedelsfinalen av den europeiske cupen, 3-0. Luis Aragonés scoret alle målene.
 • 14. juli 1971: Klubbens generalforsamling annonserer at klubben skal endre navnet på stadion til Vicente Caderón (Tidligere kaldt Estadio Manzanares) til ære for klubbens president som gjorde det mulig å bygge stadion.
 • 6. februar 1972: Stadion åpner hovedtribunen mot Athletic Club.
 • 28. mai 1972: Klubben gir en hyllest til Enrique Collar med 50.000 tilskuere på tribunen som fikk se Atlético Madrid spille 2-3 mot Bayern München. To år senere møttes de i finalen i Serievinnercupen.
 • 21-23. august 1972: AC Milan vinner den første utgaven av Villa de Madrid. En turnering tidligere arrangert av klubben. Atleti, Milan, Partizan Beograd og Benfica var med. Totalt på de tre kampene (semifinaler og finale) hadde 165.000 tilskuere. Turneringen hadde 29 versjoner, med siste kamp spilt mellom Atlético og Boca Júniors 25. august 2003. Kampen endte 1-0 etter mål av Fernando Torres.
 • 20. mars 1973: Atlético Madrid LaLiga-mestere mot Deportivo La Coruña i en kamp som endte 3-1.
 • 26. juni 1973: Første finale i Copa del Rey. Athletic Club vinner 2-0 mot Castellón. Det ble spilt 14 finaler på Vicente Calderón som har blitt vunnet av henholdsvis Barcelona (4), Real Madrid (3), Betis (2), Valencia (2), Zaragoza (2) og Athletic Club (1).
 • 24. april 1974: Atlético vinner 2-0 mot Celtic og kvalifiserer seg til sin første europeiske cupfinale.
 • 10. april 1975: Atlético Madrid blir verdensmester etter å ha vunnet 2-0 mot Independiente de Avellaneda med mål fra Irureta og Ayala. Atleti tapte den første kampen 1-0.
 • 24. april 1975: Det spanske landslaget spiller sin første offisielle kamp på Vicente Calderón. Kampen ble spilt mot Tyskland og endte 1-1.
 • 5. juli 1975: Atlético spilte sin eneste Copa del Rey-finale på hjemmebane. Kampen endte med tap på straffespark mot Real Madrid etter 0-0.
 • 1. november 1976: 40 000 tilskuere møtte opp for å hylle Adelardo, spilleren med flest kamper i historien til Atlético. Laget tapte 0-1 mot det mexikanske landslaget.
 • 2. januar 1977: Atlético vinner 4-0 mot Real Madrid i El Derbi Madrileño. Rubén Cano (2), Panadero Díaz og Bermejo scoret målene.
 • 1. juni 1977: Et fylt stadion, 65 000 tilskuere, hyller Gárate.
 • 21. april 1978: 75 års-feiring av klubben. Atleti spiller mot det brasilianske landslaget.
 • 30. oktober 1978: Hyllest av Luis Aragonés foran 60 000 tilskuere mot New York Cosmos. Også hyllest til Griffa, Rivilla, Miguel San Román, Calleja, Ufarte, Rodri, Alberto Fernández og Capón.
 • 28. juni 1982: Calderón holder sin første VM-kamp, hvor Frankrike taper 0-1 mot Østerrike.
 • 6. november 1983: Atlético snur kampen mot Real Betis til 4-3 i regnet med to mål fra Juan Carlos Arteche i de avsluttende minuttene av kampen. Etter 4-3 så gikk “Artechenbauer” i bakken og i det han røk menisken sin. Han ble hyllet av samtlige i det han ble båret av banen.
 • 7. februar 1988: Atlético får sin største seier på Vicente Calderón; 7-0 mot Mallorca. 25 år etterpå ble det også samme resultat mot Getafe i november 2013.
 • 17. mars 1991: Et mål fra Luis Enrique gjorde en slutt på det som skulle bli den lengste rekken for klubben og for Abel Resino uten å slippe inn mål. Dette etter å ha spilt 1275 minutter uten å slippe inn mål. Calderón ga en unison applaus til målvakten
 • 23. oktober 1991: Atlético Madrid knuser Manchester United i åttedelsfinalen til cupvinnercupen. Paulo Futre (2) og Manolo scorte målene. (3-0).
 • 30. oktober 1993: Snuoperasjon mot Barcelona (4-3) i den andre omgangen av kampen. Romario hadde gitt Barcelona ledelsen 0-3 før Atleti snudde etter pausen. Målene ble scoret av Kosecki (2), Pedro og Caminero.
 • 25. may 1996: Atlético Madrid vinner sin niende ligatittel etter en seier, 2-0, i den siste serierunden mot Alavés. Dette etter mål av Kiko og ingen andre enn Diego Pablo Simeone.
 • 26. april 2002: UEFA vurderer Vicente Calderón som en femstjerners stadion.
 • 26. april 2003: Atlético Madrid feirer 100 år, men taper sin kamp i ligaen mot Osasuna 1-0.
 • 20. mai 2007: Atlético går på sitt største tap i historien på Vicente Calderón når de taper 0-6 mot Barcelona.
 • 26. november 2008: Første og eneste kamp foran lukkede dører på Vicente Calderón. Atlético mot PSV (2-1) grunnet en sanksjon fra UEFA.
 • 12. desember 2008: Alberto Ruiz-Gallardón,daværende ordfører i Madrid, og Enrique Cerezo signerer avtalen som gjør at flyttingen fra Vicente Calderón til La Peineta (nå Metropolitano) kun er et spørsmål om tid.
 • 30. mai 2009: Diego Forlán scorer mot Almeria på Vicente Calderón og blir den eneste i klubbens historie som vinner gullfoten med 32 scoringer i 2008/09-sesongen.
 • 29. desember 2011: Første trening med Diego Simeone på Vicente Calderón foran 5000 tilskuere.
 • 5. mars 2014: Spania slår Italia 1-0 i det som blir den siste kampen for landslaget på Calderón. En bane hvor de spilte elleve kamper totalt, helt uten tap. Det hele endte med åtte seire og tre uavgjorte, med 22-6 i målforskjell.
 • 9. april 2014: Atlético Madrid slår Barcelona 1-0 i kvartfinalen i Champions League og spilte dermed semifinale 40 etter forrige gang.
 • 4. januar 2015: 50 000 tilskuere møter opp under returen til Fernando Torres. Den mest historiske presentasjonen på Calderón.
 • 7. februar 2015: Atlético slår Real Madrid 4-0. Tiago, Saúl, Mandzukic og Griezmann scoret målene.
 • 27. april 2016: Atlético slår Bayern München i Champions League-semifinalen etter et historisk mål av Saúl.
 • 28. september 2016: En fantastisk kamp mot Bayern München fra Atleti i det som var den andre kampen i gruppespillet det året. Yannick Carrasco leverte målet i 1-0-kampen.
 • 2. oktober 2016: Vicente Calderón fylle 50 år.
 • 21. mai 2017: Den siste kampen på Vicente Calderón spilles med en 3-1-seier mot Athletic Club. Fernando Torres scorte først to mål, før Iñaki Williams reduserte til 2-1. Ángel Correa satte det siste målet fra de rødhvite på den legendariske arenaen.
 • 6. juli 2020: Arbeidet med å rive ned Vicente Calderón avsluttes etter 17 måneder.
Continue Reading

Kronikk

24 år med rødhvite blomster: Dette er historien om Margarita

Published

on

Siden 1996 har sesongkortholder Margarita Luengo plassert en bukett av rødhvite blomster nede ved det ene cornerflagget, like ved der hun sitter, før hver eneste hjemmekamp. 24 nelliker – 12 røde – 12 hvite. Kun én gang har hun ikke kunnet gjennomføre dette ritualet, grunnet en hendelse i familien. Hun gjorde det først i 21 år på Vicente Calderón, men tradisjonen ble tatt med videre til Metropolitano. Der har hun nå gjort det samme i tre år – før hver hjemmekamp – ved cornerflagget til høyre for Frente Atleti og Fondo Sur.

Denne helgen var derimot annerledes. Grunnet nåværende omstendigheter hadde ikke Margarita muligheten til å få gjennomført dette ritualet, når ingen supportere hadde tilgang til kampen – som på alle andre arenaer i Spania. Men i garderoben finnes det også en supporter: Koke. Han er blant de som vet hvor mye denne tradisjonen betyr for Margarita og Atlético-supporterne.

Som klubbens kaptein tok Koke ansvaret for å bringe de 24 rødhvite blomstene – 12 røde og 12 hvite – ned til cornerflagget på Metropolitano, med Margarita på telefonen.

– Kan du hjelpe meg å plassere dem her? Du forteller meg, sier Koke.

Margarita svarer: – Plasser dem slik at blomstene peker mot mål.

– Er dette OK? spør Koke

– Ja, det er perfekt, svarer hun.

– OK, vi legger dem der. La oss håpe at det gir oss lykke, at vi vinner og scorer fra en dødball, avslutter Koke med.

Historien bak

Du lurer kanskje på hvorfor disse blomstene er så spesielle og hva som er historien bak?

Da Atlético Madrid vant dobbelen i 1995/96 scoret Atleti 37 av 75 mål (49%) på dødballer, fra Milinko Pantić.

– Tradisjonen startet fordi jeg virkelig likte Pantić, hans gode cornere og frispark. Før en kamp så jeg at det var et medlem av min supportergruppe som hadde nelliker, og jeg spurte om å få fire av dem. Han spurte hvorfor og jeg forklarte at jeg ville hive dem ned på banen ved cornerflagget, og at vi ville score fire mål.

Atlético Madrid gjorde det. Athletic Club ble slått 4-1 på Vicente Calderón 28. januar 1996. Pantić scoret ett mål og assisterte to av scoringene.

– Siden den gang har jeg lagt noen blomster for Pantić.

– I starten flyttet han dem fordi de muligens var i veien for ham. Men en dag spurte jeg han om å ikke gjøre det, og vi har hatt et strålende vennskap siden. Han er som en sønn for meg.

Nå er det ingen som flytter på disse blomstene, og gjør du det som motspiller, får du virkelig høre det av fansen.

HISTORISK: Her legger margarita ned blomstene på vicente calderón for aller siste gang.

Lørdag var nok en spesiell kveld på Metropolitano.

Atlético Madrid vant 1-0 mot Valladolid. Målet ble scoret av Vitolo etter dødball fra Koke, ved Margaritas hjørne.

Kilde: Into The Calderón

Continue Reading

Kronikk

Økonomiske utfordringer – tid for akademiet!

Published

on

Klubber vil måtte se på sine akademier, sier LaLiga-president Javier Tebas.


Fernando Torres, Koke, Saúl, Óliver Torres, Rodri, Thomas Partey, Lucas Hernández, Theo Hernández og Gabi er bare noen få kjente eksempler på spillere som har kommet opp i gjennom vårt ungdomsakademi. Med de økonomiske utfordringene framfor oss, er tiden nå inne for å se ned i våre yngre rekker.

– Klubber vil måtte se på sine akademier og komme opp med strategier for å redusere lønningene. Det er ingen annen løsning. Overganger som overskrider finansielle grenser vil ikke være tillatt – umulig, sa LaLiga-president, Javier Tebas, nylig.

Økonomiske utfordringer

Atlético Madrid kan være blant klubbene som må benytte seg av denne løsningen. Rapportene sier at klubben ikke kan signere spillere i sommer uten å selge, og klubben risikerer også å havne i store økonomiske problemer hvis man ikke klarer å kvalifisere seg til Champions League denne sesongen. Som følge av denne krisen har klubben allerede tapt 100 millioner euro av sitt budsjett. Ved ikke å nå sesongens mål (topp fire), vil det økonomiske tapet bli ytterligere.

Derfor var Atlético Madrid blant klubbene som måtte ta drastiske tiltak under denne krisen, for å redde klubbens fremtid. Over 400 ansatte i klubben ble permittert, men lønnet av våre egne spillere, som også tok lønnskutt på 70% – kvinner og herrer.

Nå er tiden inne for at Atlético Madrid skal gi sine unggutter sjansen i enda større grad. Laget, under ledelse av Óscar Fernández (forrige sesong) og Nacho Fernández (nåværende trener) har de siste to sesongene levert på et meget solid nivå i Segunda B, og har vært nære opprykk til Segunda Divisón. Forrige sesong ble det knepent tap i play-off mot Mirandes. Denne sesongen ble avsluttet, uten opprykk eller nedrykk, hvor Atleti befant seg på en tredjeplass i ligaen.

Hvem er disse ungguttene? De som kommer fra akademiet der Fernando Torres, Koke og Gabi var en del av.

Fremtiden

Sergio Camello
– Alder: 19 år
– Posisjon: Spiss

Camello er en av de virkelig lovende fra vårt akademi for øyeblikket. Den unge spissen er kjent for sin enorme målteft, og scoret blant annet i sin debut for Atleti da han ble byttet inn mot Levante forrige sesong. En skade holdt han ute av spill i drøyt tre måneder denne sesongen, men unggutten står med fem mål på 19 kamper for B-laget, og scoret 12 mål på 26 kamper forrige sesong. Han har scoret mål for ungdomslagene, B-laget og for førstelaget. Han har også spilt for samtlige aldersbestemte landslag for Spania.

Camello har kontrakt med Atlético Madrid til 2024.

Camello: "Cuerpo no tengo, pero sí mucho gol; quiero ser leyenda ...
DRØMMEDEBUT: Sergio Camello scoret i sin debut for førstelaget forrige sesong, mot Levante. FOTO: AS

Toni Moya
– Alder: 22 år
– Posisjon: Sentral midtbane

Han er kanskje ikke like ung lenger, men han er allikevel en spiller som kan være være fin å ha som et alternativ neste sesong dersom Thomas Partey eksempelvis skulle forlate klubben. Han har også blitt brukt som midtstopper hos Simeone, og har levert varene godt når muligheten har bydd seg. Med ro, karakter og erfaring, er han høyt verdsatt hos B-laget.

Kontrakten til Moya utløper denne sommeren, som også er kaptein på B-laget.

Toni Moya de Cala Millor debuta en el primer equipo del Atlético ...

Francisco Montero
– Alder: 21 år
– Posisjon: Midtstopper

Nå på utlån hos Deportivo La Coruña, så begynner vår venstrebeinte midtstopper nå å få god erfaring. Denne sesongen har han spilt 23 kamper (2000 minutter) for laget i Segunda, og han har også 14 kamper for vårt førstelag, tross en ung alder.

Montero kan minne litt om Lucas Hernández som spiller. Med sin gode venstrefot, hurtighet og evnen til å spille både midtstopper og venstreback, er Montero en spiller som være veldig fin å ha i en tropp uten noen backup på venstrebackplassen. Det har tidligere vært rykter om en overgang til Bundesliga, men enn så lenge er Montero fortsatt rojiblanco, som har kontrakt med klubben til 2024.

The Leverkusen follows Montero - Sports News - Latest Sports News ...

Víctor Mollejo
– Alder: 19 år
– Posisjon: Angrepsspiller

En spiller som virkelig representerer Atlético Madrid. Med karakter, personlighet og innsats, har Mollejo, som også er på utlån hos Deportivo La Coruña, blitt en publikumsfavoritt på Riazor for hans kompromiss og prestasjoner i klubben. Han har kamper for spanske U-landslag og ble også månedens spiller tidligere denne sesongen hos Deportivo. På 26 kamper i Segunda, har Mollejo scoret fem mål for klubben som virkelig har slitt veldig denne sesongen i bunnen av Segunda. For vårt førstelag har han fire innhopp i LaLiga.

Mollejo har kontrakt med Atlético Madrid til 2024.

Atletico Madrid teen Victor Mollejo dreams of staying at Spanish ...

Germán Valera
– Alder: 18 år
– Posisjon: Angrepsspiller

Denne spilleren er en av de virkelige juvelene i våre ungdomsrekker. Valera ble i 2018 hentet inn fra Villarreal, og fikk tidligere denne sesongen sin debut for førstelaget, mot Levante. Han var kaptein for det spanske U17-landslaget da han i oktober 2019 spilte VM med Spania. Valera scoret tre mål på fire kamper for sin nasjon, og står denne sesongen med fire scoringer på 14 kamper i Segunda B for Atleti. Han har blitt regnet som en av de 20 mest lovende talentene i Europa hos den franske avisen L’Equipe.

German Valera and Saul Niguez during La Liga match between Club ...
DEBUT: Germán Valera fikk sin debut denne sesongen for førstelaget i en seriekamp mot Levante. FOTO: Getty Images / NurPhoto.

Manu Sánchez
– Alder: 19 år
– Posisjon: Venstreback

I likhet med flere av de nevnte spillerne, fikk også Manu Sánchez sin debut for Atlético Madrid – nærmere bestemt, denne sesongen. Til stor overraskelse var det Sánchez som kom inn på venstrebacken da Renan Lodi ikke var tilgjengelig for kampen mot Osasuna. Sánchez ble kun timer før kampen fortalt av Simeone at han skulle starte kampen, og fikk beskjed om å skru av alt av telefoner og sosiale medier for å takle presset.

– Jeg oppfylte drømmen til alle barn som har pleid å dra for å støtte Atlético med sine foreldre, sa han etter kampen.

63 svært gode minutter fra venstrebacken ble det den gang. Med gode offensive bidrag og en meget bra gjennomført kamp av venstrebacken, så er det nok mer å vente fra Sánchez i tiden som kommer. Han var også med på Atlético sin sesongoppkjøring i forkant av sesongen, hvor han også fikk noen solide minutter.

Han har kontrakt med Atlético Madrid til 2023.

Manu Sánchez is a viable left-back option - Into the Calderon
FOTO: Rubén de la Fuente Pérez/NurPhoto via Getty Images

Rodrigo Riquelme
– Alder: 20 år
– Posisjon: Angrepsspiller

En juvel som man trodde var på utgående kontrakt denne sommeren, men som fortsatt har ett år igjen på kontrakten med Atlético Madrid. Det var lenge snakk om at Riquelme ville forlate klubben gratis denne sommeren, og at klubber som Real Madrid, Celtic, Barcelona og andre store klubber var interesserte i denne unggutten. I stedet viser det seg at Riquelme sin kontrakt utløper i 2021, og at klubben forventer at ny kontrakt vil komme på plass når nåværende situasjon begynner å roe seg enda litt mer.

Riquelme står med seks scoringer og syv målgivende på 28 kamper for B-laget denne sesongen, og han er ønsket av hele Europa grunnet hans tekniske kvaliteter og offensive styrker. Han er inne i sin første sesong med B-laget etter å ha spilt for ungdomslagene til Atleti, og det sies at han er for god til å spille i Segunda B. Et utlån neste sesong er dermed høyst aktuelt. I verste fall forlater han klubben gratis i 2021, noe som Atleti ikke kan tillate seg å la skje.

Kontrakten utløper i 2021.

Celtic keeping tabs on highly-rated Atletico Madrid winger Rodrigo ...

Borja Garcés
– Alder: 20 år
– Posisjon: Spiss

I likhet med Camello fikk Garcés en drømmedebut da han kom inn for Atlético sitt førstelag i 2018/19-sesongen og scoret utligningsmålet mot Eibar på overtid, som sikret laget ett poeng. Den nye Fernando Torres, ble det sagt. Fansen var forelsket og hadde fått en ny yndling.

Dessverre pådro Garcés seg en korsbåndsskade som holdt ham ute av spill i lang tid. Siden den gang har det blitt færre minutter for Atlético B, og han virker å ha lidd litt av skaden, naturlig nok.

COmeback: Følg veien tilbake fra skaden for Garcés.

Kontrakten utløper i 2022.

Juan Sanabria
– Alder: 20 år
– Posisjon: Midtbanespiller

Uruguayaneren ble hentet inn til klubben i 2017, etter å ha vært i kontakt med både Liverpool og Barcelona tidligere.

Han er en god pasningsspiller som kan spille både sentral midtbane og kantspiller, og han er også veldig lojal til det defensive arbeidet, sies det. Denne sesongen har han spilt 27 kamper for Atleti i Segunda B, og har scoret fire mål. Han har også flere kamper for ulike U-landslag hos Uruguay.

Sanabria: “Llegar al Atlético es un sueño cumplido”

De økonomiske begrensningene fremover som følge av nåværende situasjon er det ingen tvil om. Derfor er det nå virkelig på tide å la noen av våre spillere fra vårt akademi som byr på flere spennende unggutter få muligheten.

Fremtiden er rød og hvit!

Kilde: AS, Libertad Digital, MARCA,

Continue Reading

TABELLEN

Trending