Connect with us

Kronikk

La Academia: Hva skjer på Cerro del Espino?

Published

on

Klubben jobber hver dag for å gjøre akademiet til et av de beste i verden. Akademiet er et sted der drømmer blir sanne. Fra Fernando Torres til Koke. Vi i Atlético Noruega har sett nærmere på både tidligere og nåværende stortalenter som har kommet opp fra det velkjente La Academia.

Klubben har en sportslig modell basert på et internt utvalg. Her skapes det en struktur som forhåpentligvis generer i et stort utvalg av gode fremtidige fotballspillere for Los Rojiblancos. A-laget er klubbens bærebjelke, og gir de unge spillerne noe å strekke seg etter. Fra Atlético Madrid B til Atlético Madrid Juvenil A. Målet er å ta steg for steg – og en dag spille på et fullsatt Metropolitano.

Fernando Torres, Lucas Hernández, Koke, Thomas Partey og Saúl er noen eksempler på stortalenter fra akademiet vårt som senere har gjort seg fortjente på førstelaget. Egenproduserte spillere som alle har hjerte i den røde og hvite delen av Madrid.

Det som er unikt med akademiet er at klubben følger en modell hvor de positive verdiene står klubben sterkt. Klubben sier selv at de har som mål å nå ut til de mest sårbare stedene i verden fra et sosialt og humanitært synspunkt. Thomas Partey er et godt eksempel – han er  født og oppvokst i Krobo Odumase i Ghana.

Det har vært mange lovende talenter som har kommet opp gjennom akademiet. Vi har plukket ut de mest lovende av de, siden Diego Simeone lille julaften 2011 ble ansatt som hovedtrener.

*Vi er forbeholdt om at ikke alle slo helt til som man først hadde håpet på, men føler likevel at disse spillerne fortjener å nevnes da mange hadde store forventninger til da de var unge og fremadstormende talenter.

ÓLIVER TORRES

Kun 17 år gammel fikk den lille teknikeren sin debut for Atlético Madrid av Diego Simeone i 2012/13-sesongen. Spanjolen var svært delaktig for aldersbestemte landslag. Mange hadde et håp om at Oliver skule bli en viktig brikke og en storstjerne for Simeones mannskap, men i januarvinduet 2014 gikk han på utlån til Villarreal før han så endte opp i Porto – hvor den nå 24 år gamle offensive midtbanespilleren enda spiller.

KOKE

Enda en spiller som fikk sin debut som allerede 17-åring – på selveste Camp Nou. Koke er i dag en av Spanias beste midtbanespillere, og til tross for sterk interesse fra Barcelona og andre europeiske toppklubber – har «Kokito» blitt værende i klubben han elsker så høyt. Vunnet La Liga, vunnet Europa League, vunnet Copa del Rey og vært en viktig brikke i VM-troppen til et av de vanskeligste landslagene å spille seg inn på – nåløyet er mildt sagt trangt for spanske midtbanespillere.. Og nå venter enda mer ansvar på 27-åringen da kapteinbindet venter ham for kommende sesong.

ABDELKADER «KADER» OUESLATI

I likhet med Oliver Torres fikk tunisieren sin førstelagsdebut i 2012/13-sesongen, mot Levante. Kader kunne både bekle offensive og defensive roller fra sin høyreside, og sånn sett en spiller Simeone ville dra nytte av, men i 2014 ble det et låneopphold i Numancia i Segunda División– før kontrakten hans i Atlético Madrid ble terminert. Ferden gikk videre til Afrika. I dag er Kader 27 år gammel og spiller for Al-Fateh i toppdivisjonen i Saudi-Arabia.

HERNÁNDEZ-BRØDRENE: LUCAS OG THEO

To brødre. To ulike veier. Begge fostret opp i klubbens eget fotballakademi. Til tross for at Theo er den yngre broren, så var det den lynraske venstrebacken som så mest lovende ut av brødrene Hernández. Men Theo Hernandéz fikk aldri debutert for A-laget til Atleti. I 2016/17-sesongen markerte Theo Hernández seg på utlån hos Alavés – det var nok til at erkerival Real Madrid fikk kloa i ham sesongen etter. Noe som naturligvis gjorde yngste bror mindre populær i Atlético-leiren. Theo Hernandéz ble stemplet som «judas» og «rotte» av fansen etter Madrid-overgangen. Denne sesongen tilbrakte 21-åringen tid på lån i Real Sociedad.

KONTROVERSIELLE BRØDRE: Theo Hernández og Lucas Hernández skulle være fremtiden, men gjorde begge to kontroversielle valg som ble lite populært hos Atlético-fansen. Nå er de nesten “glemt”.

Men Atleti-fansen glemte fort lillebror Theo. For nå er det storebror som er best. Lucas Hernandéz har nemlig over 100 kamper for Atlético Madrid. Vunnet Europa League og UEFA Super Cup. Og ikke minst det største av det største: VM-gull med Frankrike. 23-åringen har vært en stor suksess fra han kom opp som cantera, og tok kjempe store steg på kort tid. Nå venter nye utfordringer for det som er den nest dyreste forsvarsspilleren gjennom tidene – i Tyskland og Bayern München.  

SAÚL ÑÍGUEZ

To av Spanias beste midtbanespillere er egenproduserte Atleti-spillere. Det samme gjelder Saúl. Trenger laget ditt flotte mål i Champions League – på den aller største scenen? Better call Saul. Som 17-åring fikk han sin første minutter i en Europa League-kamp mot tyrkiske Besiktas. La Liga-debuten kom som 18-åring. Senere gikk han på utlån til Rayo Vallecano – hvor han utviklet spillet sitt – og i 2015/16-sesongen ble han vital for El Cholo. I dag er 24-åringen fast på Spanias landslag.

VÅR DUO: Akademiduoen Saúl og Koke som vi forhåpentligvis får mye glede av i årene som kommer.

THOMAS PARTEY

No Thomas, No Partey. Som nevnt tidligere innledningsvis så ble Thomas Teye Partey plukket opp fra Ghana i svært ung alder. Dette er en spiller som har gått gradene i akademiet. Og senere på to utlån til henholdsvis Mallorca og Almería før han i 2015 endelig fikk ligadebut i Atlético Madrid. 25-åringen som om ikke lenge fyller år, vil være en av Ghanas aller største stjerner når Afrikamesterskapet brakes løs den 21. juni.

JAVIER MANQUILLO

Det må tydeligvis ligge noe i alderen 17 år i akademiet, da også Javier Manquillo fikk sin debut for A-laget i Copa del Rey. Da Simeone ankom skulle Manquillo også få sin debut i La Liga og i Champions League, men for Manquillo ble konkurransen tøff i det som på det tidspunktet var kanskje verdens beste forsvarsslag. Det ble derfor låneopphold til Liverpool, Marseille og Sunderland – før 25-åringen skrev under permanent med Newcastle United.

BORJA BASTÓN

Mannen som har vært på utlån i hele sin karriere. Åtte ulike klubber siden 2011.  Denne sesongen var spanjolen på utlån hos Alavés – riktignok fra Swansea City som signerte ham tilbake i 2016 på en fireårskontrakt fra Atlético Madrid. 17 år gammel, ja 17 år gammel fikk «Borja» sin ligadebut og sine eneste minutter i Atleti-drakta den 15. mai 2010 under daværende trener Quique Sánchez Flores, men kun 21 minutter på matta fikk spissen en alvorlig kneskade. Det var mange som hadde troen på at Borja skulle være den neste superspissen til Atleti..

Borja Bastón er dessverre en av akademispillerne som aldri slo gjennom på A-laget.

RODRIGO “RODRI” HERNÁNDEZ

Sesongens åpenbaring i spansk fotball. I 2013 forlot Rodri Los Rojiblancos til fordel for Villarreal og fikk sin førstelagsdebut allerede som 19-åring. Etter storspill for den gule ubåten i La Liga, var Atleti nødt å kjøpe midtbanemannen tilbake. Dette er en spiller som har tatt så store steg at savnet av kaptein Gabi har vært minimalt. Samt er Rodri en perfekt erstatter for blekkspruten Sergio Busquets for La Roja. I fjor kom han for 20 millioner euro. Og allerede denne sommeren kan det se ut til at en storklubb snapper opp Rodri. 

Men hvordan er egentlig dagens situasjon hos akademiet? Hvordan ser fremtiden ut nå?

Denne sesongen har Atlético Madrid B virkelig levert en imponerende sesong. Det endte med en tredjeplass i Segunda B kun ett poeng bak Ponferradina, og tre poeng bak serievinner Fuenlabrada. Dette medførte at Atlético Madrid B skulle ut i play-off for å møte Mirandés. Det første oppgjøret endte 0-0 i Madrid, og det så veldig lovende ut da Óscar Pinchi satte inn 1-0 på bortebane etter halvtimen spilt. Dessverre var det ikke nok ettersom Mirandés sent i kampen avgjorde på straffespark til 2-1 og dermed sendte ut Atleti, men akademiet vårt har all grunn til å være stolte av sesongen, og det er vi også!

Toni Moya, Victor Mollejo, Borja Garcés og Francisco Montero er bare noen av de spennende akademiguttene som også har fått prøve seg på førstelaget denne sesongen. Det har resultert i flere muligheter;

Francisco Montero er den akademispilleren (registrert som b-lagspiller), som har fått flest muligheter og har spilt mest denne sesongen for Atlético Madrid sitt førstelag. Han har vært i 27 kamptropper og spilt 711 minutter i løpet av sesongen på førstelaget. Ellers ser oversikten slik ut;

Francisco Montero, her sammen med Álvaro Morata.

Borja Garcés: 15 kamptropper, 23 minutter med spilletid og én scoring (også den eneste fra akademiet).

Victor Mollejo (2001): 18-åringen som lider av den sjeldne sykdommen alopecia har fått være med i åtte kamptropper og har spilt totalt 77 minutter.

Toni Moya (1991): 13 kamptropper denne sesongen på Moya. Spilt 135 minutter totalt, og dannet stopperduo med Fransisco Montero på barnas dag, da Atlético slo Celta hjemme, 2-0.

Ellers har Andrés Solano (1998) fått være med tre ganger og spilt 45 minutter som venstreback. Carlos Isaac (1998) har kun vært med én gang, og spilte samtidig samtlige 90 minutter på høyrebacken. Alex dos Santos (1999) har vært med i to tropper som reservekeeper, Tachi Rodríguez (1997) det samme. Joaquín Muñoz (1999) har vært med i troppen hele 13 ganger, men har kun fått spille et par minutter i sin kantposisjon. Cristian Rodríguez (1996) har fått være med én gang, Mikel Carro (1999) to og Paulo Assunção sin sønn (!), Gustavo (2000) har vært med én gang. Sergio Camello (2001) har også fått være med i tre kamptropper, og scoret sitt aller første mål på seniorlaget i sesongens siste seriekamp for Levante da han fikk sin debut.

Dessverre pådro Borja Garcés seg en stygg kneskade og er nå i gang med oppkjøringen sin etter operasjonen.

Sesongoppkjøringen 19/20:

Denne sommeren er det hele elleve b-lagsspillere eller akademispillere som deltar på sesongoppkjøringen ekskludert spillere som Saúl og Koke eksempelvis.

Bilderesultat for atleti academia 2019
Sommerens ungutter som ble med på sesongoppkjøringen.

Miguel San Román (født 14.juli 1997):

Bilderesultat for Miguel San Roman atletico
Miguél San Román kom til Atlético sitt akademi i 2011, og har hatt en fin utvikling siden den gang. Nå er han en sentral brikke på b-laget hvor han er blitt kaptein, og var med på å kjempe om play off forrige sesong til Segunda.

Alex dos Santos (født 15.januar 1999):

Bilderesultat for alex dos santos atletico madrid
I likhet med Miguel San Román, kom Alex dos Santos til Atleti sitt akademi i 2011. Den brasiliansk-spanskfødte keeperen har siden den gang vært med på flere a-lagstreninger og kamptropper under Simeone.

Francisco Montero (født 14.januar 1999):

Relatert bilde
Francisco Montero, eller mannen med briller, som han blir kalt av både spillere og fans, er kanskje den mest kjente b-lagsspilleren for Atleti-fansen akkurat nå. Montero spilte 14 førstelagskamper forrige sesong og ble også uttatt på Fútbol Draft’s Team of the Year som tar ut de beste unge spillerne i Spania. Montero spiller som kjent med briller grunnet en skade han pådro seg på netthinnen for noen år siden. 

Manúel Sánchez (født 24.august 2000):

Bilderesultat for Manu Sanchez atletico madrid
Venstrebacken spilte hovedsakelig for Juvenil (ungdomslaget) forrige sesong, men ble jevnlig kalt opp av Atlético Madrid B mot slutten. Han var med i førstelagstroppen da a-laget avsluttet den offisielle sesongen mot Levante i siste serierunde, og fikk også sin uoffisielle debut for førstelaget mot Beitar Jerusalem noen dager senere. 

Andrés Solano (24.februar 1998):

Bilderesultat for andres solano atletico de madrid
Colombianeren startet for førstelaget da han spilte mot Leganés 9.mars etter å ha vært en del av sesongoppkjøringen i 2018. Andrés Solano er i hovedsak høyreback.

Juan Sanabria (født 29.mars 2000):

Bilderesultat for juan sanabria atletico madrid
Den uruguayanske midtbanespilleren kom til klubben forrige sesong fra Nacional, og denne sommeren har han også spilt U20VM, samt at han vant sesongens første BIP-test på førstelaget etter å ha slått blant andre Saúl, Koke og Marcos Llorente. Sanabria har allerede blitt en nøkkelspiller for Juvenil og det snakkes veldig positivt om den unge uruguayaneren. 

Toni Moya (født 20.mars 1998):

Relatert bilde
Midtbanespilleren kom til klubben fra Mallorca i 2013, og har siden den gang jevnlig vært innom førstelaget og prøvd seg. Moya var nominert for Golden Boy i 2018, og spilte blant annet midtstopper sammen med Francisco Montero denne sesongen på Metropolitano under “barnas dag” i 2-0 seieren mot Celta Vigo. 

Rodrigo Riquelme (født 2.april 2000):

Bilderesultat for Rodrigo Riquelme atletico
Den offensive midtbanespilleren kom til klubben i 2010, og var forrige sesongen en del av Juvenil. Riquelme spiller for Spanias U17-lag.

Carlos Isaac (født 30.mars 1998):

Bilderesultat for carlos isaac atletico de madrid
Høyrebacken kom til Juvenil i 2015, og debuterte for førstelaget mars 2018 hjemme mot Deportivo hvor Atleti holdt nullen og vant 1-0. Han startet også mot Huesca i sjette serierunde forrige sesong hjemme på Metropolitano hvor det endte med 3-0-seier.

Sergio Camello (10.februar 2001):

Bilderesultat for Sergio Camello
Spissen fra Madrid som kom til klubben i 2009 kun åtte år gammel, er den foreløpig siste akademispilleren med sin offisielle debut for førstelaget. Den debuten kom mot Levante i siste serierunde og det endte til og med opp med én scoring og utlikning fra den unge spissen som kanskje blir det neste store for Atleti. Han er den første spilleren som har scoret for Atleti i det 21. århundre

Borja Garcés (6.august 1999):

Spissen fra Melilla kom til klubben i 2016, og debuterte for førstelaget mot Eibar forrige sesong – i en kamp han også utliknet sent på overtid! Han pådro seg dessverre en stygg kneskade forrige sesong og er fortsatt under opptrening, men man drømmer om at dette skal være en “ny” Fernando Torres. Garcés er kanskje mest kjent fra da Frente Atleti uttrykte “mindre Morata og mer Borja Garcés”, i forkant av Morata sin overgang til Atleti i januar.

Fremtiden er med andre ord lovende! Forhåpentligvis får vi også se flere av disse i aksjon under 2019/20-sesongen.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Kronikk

24 år med rødhvite blomster: Dette er historien om Margarita

Published

on

Foto: Quality Sport Images/Getty Images

Siden 1996 har sesongkortholder Margarita Luengo plassert en bukett av rødhvite blomster nede ved det ene cornerflagget, like ved der hun sitter, før hver eneste hjemmekamp. 24 nelliker – 12 røde – 12 hvite. Kun én gang har hun ikke kunnet gjennomføre dette ritualet, grunnet en hendelse i familien. Hun gjorde det først i 21 år på Vicente Calderón, men tradisjonen ble tatt med videre til Metropolitano. Der har hun nå gjort det samme i tre år – før hver hjemmekamp – ved cornerflagget til høyre for Frente Atleti og Fondo Sur.

Denne helgen var derimot annerledes. Grunnet nåværende omstendigheter hadde ikke Margarita muligheten til å få gjennomført dette ritualet, når ingen supportere hadde tilgang til kampen – som på alle andre arenaer i Spania. Men i garderoben finnes det også en supporter: Koke. Han er blant de som vet hvor mye denne tradisjonen betyr for Margarita og Atlético-supporterne.

Som klubbens kaptein tok Koke ansvaret for å bringe de 24 rødhvite blomstene – 12 røde og 12 hvite – ned til cornerflagget på Metropolitano, med Margarita på telefonen.

– Kan du hjelpe meg å plassere dem her? Du forteller meg, sier Koke.

Margarita svarer: – Plasser dem slik at blomstene peker mot mål.

– Er dette OK? spør Koke

– Ja, det er perfekt, svarer hun.

– OK, vi legger dem der. La oss håpe at det gir oss lykke, at vi vinner og scorer fra en dødball, avslutter Koke med.

Historien bak

Du lurer kanskje på hvorfor disse blomstene er så spesielle og hva som er historien bak?

Da Atlético Madrid vant dobbelen i 1995/96 scoret Atleti 37 av 75 mål (49%) på dødballer, fra Milinko Pantić.

– Tradisjonen startet fordi jeg virkelig likte Pantić, hans gode cornere og frispark. Før en kamp så jeg at det var et medlem av min supportergruppe som hadde nelliker, og jeg spurte om å få fire av dem. Han spurte hvorfor og jeg forklarte at jeg ville hive dem ned på banen ved cornerflagget, og at vi ville score fire mål.

Atlético Madrid gjorde det. Athletic Club ble slått 4-1 på Vicente Calderón 28. januar 1996. Pantić scoret ett mål og assisterte to av scoringene.

– Siden den gang har jeg lagt noen blomster for Pantić.

– I starten flyttet han dem fordi de muligens var i veien for ham. Men en dag spurte jeg han om å ikke gjøre det, og vi har hatt et strålende vennskap siden. Han er som en sønn for meg.

Nå er det ingen som flytter på disse blomstene, og gjør du det som motspiller, får du virkelig høre det av fansen.

HISTORISK: Her legger margarita ned blomstene på vicente calderón for aller siste gang.

Lørdag var nok en spesiell kveld på Metropolitano.

Atlético Madrid vant 1-0 mot Valladolid. Målet ble scoret av Vitolo etter dødball fra Koke, ved Margaritas hjørne.

Kilde: Into The Calderón

Continue Reading

Kronikk

Økonomiske utfordringer – tid for akademiet!

Published

on

Klubber vil måtte se på sine akademier, sier LaLiga-president Javier Tebas.


Fernando Torres, Koke, Saúl, Óliver Torres, Rodri, Thomas Partey, Lucas Hernández, Theo Hernández og Gabi er bare noen få kjente eksempler på spillere som har kommet opp i gjennom vårt ungdomsakademi. Med de økonomiske utfordringene framfor oss, er tiden nå inne for å se ned i våre yngre rekker.

– Klubber vil måtte se på sine akademier og komme opp med strategier for å redusere lønningene. Det er ingen annen løsning. Overganger som overskrider finansielle grenser vil ikke være tillatt – umulig, sa LaLiga-president, Javier Tebas, nylig.

Økonomiske utfordringer

Atlético Madrid kan være blant klubbene som må benytte seg av denne løsningen. Rapportene sier at klubben ikke kan signere spillere i sommer uten å selge, og klubben risikerer også å havne i store økonomiske problemer hvis man ikke klarer å kvalifisere seg til Champions League denne sesongen. Som følge av denne krisen har klubben allerede tapt 100 millioner euro av sitt budsjett. Ved ikke å nå sesongens mål (topp fire), vil det økonomiske tapet bli ytterligere.

Derfor var Atlético Madrid blant klubbene som måtte ta drastiske tiltak under denne krisen, for å redde klubbens fremtid. Over 400 ansatte i klubben ble permittert, men lønnet av våre egne spillere, som også tok lønnskutt på 70% – kvinner og herrer.

Nå er tiden inne for at Atlético Madrid skal gi sine unggutter sjansen i enda større grad. Laget, under ledelse av Óscar Fernández (forrige sesong) og Nacho Fernández (nåværende trener) har de siste to sesongene levert på et meget solid nivå i Segunda B, og har vært nære opprykk til Segunda Divisón. Forrige sesong ble det knepent tap i play-off mot Mirandes. Denne sesongen ble avsluttet, uten opprykk eller nedrykk, hvor Atleti befant seg på en tredjeplass i ligaen.

Hvem er disse ungguttene? De som kommer fra akademiet der Fernando Torres, Koke og Gabi var en del av.

Fremtiden

Sergio Camello
– Alder: 19 år
– Posisjon: Spiss

Camello er en av de virkelig lovende fra vårt akademi for øyeblikket. Den unge spissen er kjent for sin enorme målteft, og scoret blant annet i sin debut for Atleti da han ble byttet inn mot Levante forrige sesong. En skade holdt han ute av spill i drøyt tre måneder denne sesongen, men unggutten står med fem mål på 19 kamper for B-laget, og scoret 12 mål på 26 kamper forrige sesong. Han har scoret mål for ungdomslagene, B-laget og for førstelaget. Han har også spilt for samtlige aldersbestemte landslag for Spania.

Camello har kontrakt med Atlético Madrid til 2024.

Camello: "Cuerpo no tengo, pero sí mucho gol; quiero ser leyenda ...
DRØMMEDEBUT: Sergio Camello scoret i sin debut for førstelaget forrige sesong, mot Levante. FOTO: AS

Toni Moya
– Alder: 22 år
– Posisjon: Sentral midtbane

Han er kanskje ikke like ung lenger, men han er allikevel en spiller som kan være være fin å ha som et alternativ neste sesong dersom Thomas Partey eksempelvis skulle forlate klubben. Han har også blitt brukt som midtstopper hos Simeone, og har levert varene godt når muligheten har bydd seg. Med ro, karakter og erfaring, er han høyt verdsatt hos B-laget.

Kontrakten til Moya utløper denne sommeren, som også er kaptein på B-laget.

Toni Moya de Cala Millor debuta en el primer equipo del Atlético ...

Francisco Montero
– Alder: 21 år
– Posisjon: Midtstopper

Nå på utlån hos Deportivo La Coruña, så begynner vår venstrebeinte midtstopper nå å få god erfaring. Denne sesongen har han spilt 23 kamper (2000 minutter) for laget i Segunda, og han har også 14 kamper for vårt førstelag, tross en ung alder.

Montero kan minne litt om Lucas Hernández som spiller. Med sin gode venstrefot, hurtighet og evnen til å spille både midtstopper og venstreback, er Montero en spiller som være veldig fin å ha i en tropp uten noen backup på venstrebackplassen. Det har tidligere vært rykter om en overgang til Bundesliga, men enn så lenge er Montero fortsatt rojiblanco, som har kontrakt med klubben til 2024.

The Leverkusen follows Montero - Sports News - Latest Sports News ...

Víctor Mollejo
– Alder: 19 år
– Posisjon: Angrepsspiller

En spiller som virkelig representerer Atlético Madrid. Med karakter, personlighet og innsats, har Mollejo, som også er på utlån hos Deportivo La Coruña, blitt en publikumsfavoritt på Riazor for hans kompromiss og prestasjoner i klubben. Han har kamper for spanske U-landslag og ble også månedens spiller tidligere denne sesongen hos Deportivo. På 26 kamper i Segunda, har Mollejo scoret fem mål for klubben som virkelig har slitt veldig denne sesongen i bunnen av Segunda. For vårt førstelag har han fire innhopp i LaLiga.

Mollejo har kontrakt med Atlético Madrid til 2024.

Atletico Madrid teen Victor Mollejo dreams of staying at Spanish ...

Germán Valera
– Alder: 18 år
– Posisjon: Angrepsspiller

Denne spilleren er en av de virkelige juvelene i våre ungdomsrekker. Valera ble i 2018 hentet inn fra Villarreal, og fikk tidligere denne sesongen sin debut for førstelaget, mot Levante. Han var kaptein for det spanske U17-landslaget da han i oktober 2019 spilte VM med Spania. Valera scoret tre mål på fire kamper for sin nasjon, og står denne sesongen med fire scoringer på 14 kamper i Segunda B for Atleti. Han har blitt regnet som en av de 20 mest lovende talentene i Europa hos den franske avisen L’Equipe.

German Valera and Saul Niguez during La Liga match between Club ...
DEBUT: Germán Valera fikk sin debut denne sesongen for førstelaget i en seriekamp mot Levante. FOTO: Getty Images / NurPhoto.

Manu Sánchez
– Alder: 19 år
– Posisjon: Venstreback

I likhet med flere av de nevnte spillerne, fikk også Manu Sánchez sin debut for Atlético Madrid – nærmere bestemt, denne sesongen. Til stor overraskelse var det Sánchez som kom inn på venstrebacken da Renan Lodi ikke var tilgjengelig for kampen mot Osasuna. Sánchez ble kun timer før kampen fortalt av Simeone at han skulle starte kampen, og fikk beskjed om å skru av alt av telefoner og sosiale medier for å takle presset.

– Jeg oppfylte drømmen til alle barn som har pleid å dra for å støtte Atlético med sine foreldre, sa han etter kampen.

63 svært gode minutter fra venstrebacken ble det den gang. Med gode offensive bidrag og en meget bra gjennomført kamp av venstrebacken, så er det nok mer å vente fra Sánchez i tiden som kommer. Han var også med på Atlético sin sesongoppkjøring i forkant av sesongen, hvor han også fikk noen solide minutter.

Han har kontrakt med Atlético Madrid til 2023.

Manu Sánchez is a viable left-back option - Into the Calderon
FOTO: Rubén de la Fuente Pérez/NurPhoto via Getty Images

Rodrigo Riquelme
– Alder: 20 år
– Posisjon: Angrepsspiller

En juvel som man trodde var på utgående kontrakt denne sommeren, men som fortsatt har ett år igjen på kontrakten med Atlético Madrid. Det var lenge snakk om at Riquelme ville forlate klubben gratis denne sommeren, og at klubber som Real Madrid, Celtic, Barcelona og andre store klubber var interesserte i denne unggutten. I stedet viser det seg at Riquelme sin kontrakt utløper i 2021, og at klubben forventer at ny kontrakt vil komme på plass når nåværende situasjon begynner å roe seg enda litt mer.

Riquelme står med seks scoringer og syv målgivende på 28 kamper for B-laget denne sesongen, og han er ønsket av hele Europa grunnet hans tekniske kvaliteter og offensive styrker. Han er inne i sin første sesong med B-laget etter å ha spilt for ungdomslagene til Atleti, og det sies at han er for god til å spille i Segunda B. Et utlån neste sesong er dermed høyst aktuelt. I verste fall forlater han klubben gratis i 2021, noe som Atleti ikke kan tillate seg å la skje.

Kontrakten utløper i 2021.

Celtic keeping tabs on highly-rated Atletico Madrid winger Rodrigo ...

Borja Garcés
– Alder: 20 år
– Posisjon: Spiss

I likhet med Camello fikk Garcés en drømmedebut da han kom inn for Atlético sitt førstelag i 2018/19-sesongen og scoret utligningsmålet mot Eibar på overtid, som sikret laget ett poeng. Den nye Fernando Torres, ble det sagt. Fansen var forelsket og hadde fått en ny yndling.

Dessverre pådro Garcés seg en korsbåndsskade som holdt ham ute av spill i lang tid. Siden den gang har det blitt færre minutter for Atlético B, og han virker å ha lidd litt av skaden, naturlig nok.

COmeback: Følg veien tilbake fra skaden for Garcés.

Kontrakten utløper i 2022.

Juan Sanabria
– Alder: 20 år
– Posisjon: Midtbanespiller

Uruguayaneren ble hentet inn til klubben i 2017, etter å ha vært i kontakt med både Liverpool og Barcelona tidligere.

Han er en god pasningsspiller som kan spille både sentral midtbane og kantspiller, og han er også veldig lojal til det defensive arbeidet, sies det. Denne sesongen har han spilt 27 kamper for Atleti i Segunda B, og har scoret fire mål. Han har også flere kamper for ulike U-landslag hos Uruguay.

Sanabria: “Llegar al Atlético es un sueño cumplido”

De økonomiske begrensningene fremover som følge av nåværende situasjon er det ingen tvil om. Derfor er det nå virkelig på tide å la noen av våre spillere fra vårt akademi som byr på flere spennende unggutter få muligheten.

Fremtiden er rød og hvit!

Kilde: AS, Libertad Digital, MARCA,

Continue Reading

Kronikk

Spillerne som dro: Hvordan gikk det egentlig?

Published

on

Under Diego Simeone så har mange av de største stjernene forlatt skuta etter solide prestasjoner. Noen har kommet tilbake, og noen har slitt veldig med å komme opp på det samme nivået som de hadde i den spanske hovedstaten.


Diego Simeones første epoke

Radamel Falcao til Monaco – 2013 – 43 Millioner Euro
Den colombianske tigeren spilte kun for Atlético Madrid i to sesonger, men la igjen fantastiske minner for alle colchoneros. 91 kamper og 70 mål i alle turneringer, inkludert hattrick i Supercup-finalen mot Chelsea, to mål mot Athletic i Europa League-finale. Kanskje den spilleren som har levert det høyeste nivået over flere sesonger. Turen gikk til Monaco med en status som verdens beste spiss. Der ventet tre sesonger hvor colombianeren var plaget av flere korsbåndsskader som tydelig satte preg på spissen også i de periodene han var frisk. Det ble med to kortere og svake låneopphold i Premier League hos Manchester United og Chelsea. Hvor han kun klarte fem mål på 41 kamper.

Falcao: Legenden, målene og den kontroversielle overgangen - Peña ...

“El Tigre” var satt tilbake av de mange skadene og de fleste trodde det siste vi hadde sett av han på toppnivå var tilbake i 2013 i Copa del Rey-finalen mot Real Madrid. Sommeren 2016 så kommer han tilbake til Monaco hvor det var tydelig at han var revansjelysten. Det ble med tre meget solide sesonger for Falcao som endelig så ut til å ha funnet tilbake til noe av sin gamle form. Seriegull, semifinale i Champions League og 30 mål på 43 kamper. To høyst godkjente sesonger ventet før han nå spiller for Galatasaray. Falcao kom kanskje aldri helt tilbake til gode gamle seg. Han har også mange ganger snakket kjært om Atlético Madrid. Tiden hans der har blitt beskrevet som den beste han hadde i karrieren sin.

Diego Costa og Filipe Luis til Chelsea – 2014 – 38 og 20 Millioner Euro
Etter La Liga-tittelen i 2013/14 og Champions League-finale så gikk det mange rykter hvor flere spillere ble linket til de aller største klubbene i Europa. Atleti hadde ikke mulighet til å betale spillerne de aller høyeste lønningene. Og de to største som forlot klubben var Diego Costa og Filipe Luis. Begge gikk til Chelsea for overgangssummer som nok var lavere enn mange trodde de skulle være på.

Perioden deres sammen i Chelsea var som natt og dag. Diego Costa spilte alt og fortsatte den fantastiske formen han hadde i sesongene før. Han ble toppscorer for klubben både i liga og alle turneringer på henholdsvis 20 og 21 mål. Filipe Luis slet veldig med spilletiden hvor det viste seg at César Azpilicueta som tydelig hadde tilliten til José Mourinho. Som alle kjenner til kom Filipe Luis tilbake til Atlético Madrid den påfølgende sesongen for rundt 16 millioner euro og han ble i klubben frem til hans avskjed forrige sesong.

Sesongen etter skulle bli tyngre for klubben og for Diego Costa, selv om han ble den med flest mål så ble det med et managerbytte til jul og kun 12 mål i ligaen på Diego Costa. Sesongen etter ble en suksess og ny ligatittel med 20 mål i ligaen på Diego Costa.

Allerede denne sesongen var det klart at Diego Costa ville tilbake, og dette førte til en stor konflikt med manageren Antonio Conte. Han gikk flere ganger live på Instagram under festligheter i hjemlandet, og en gang var han til og med iført Atlético Madrid-drakt med “Diego Costa – 19” bakpå. Her kommenterte Cesc Fabregas på videoen og da svarte Diego Costa: “Gi en klem til Conte.”, og dermed var det ingen retur for en allerede uønsket Diego Costa. Selv om Atlético Madrid hadde overgangsnekt (noe som betydde at Atleti ikke kunne registrere spillere før 1.januar 2017) så endte Diego Costa opp med å bli hentet for hele 66 millioner euro.

Les mer om Diego Costa og hans andre periode under:

João Miranda til Inter – 201515 Millioner Euro
João Miranda var lenge sammen med Godín et stopperpar som ingen ville møte. Trolig dannet de også verdens beste midstopperpar i gullsesongen i LaLiga. Dette kunne man se på statistikkene når Atleti var laget med færrest innslupne mål i ligaen to av de tre siste sesongene. Han var også den som scoret det avgjørende målet i ekstraomgangene mot Real Madrid i Copa del Rey i 2013. En kamp som var første seier mot byrivalen etter 14 år med nedturer.

Miranda fondly remembers the Copa final goal that 'changed ...
João Miranda stanger inn 2-1 på Santiago Bernabeu.

Én ligatittel, én Supercopa de España, én tapt Champions League-finale og to sesonger senere var det klart at Miranda skulle forlate klubben. Han var 30 år og en ung og talentfull José María Giménez var klar til å ta over. Inter sto der med åpne armer og inngikk en låneavtale med obligatorisk kjøp sesongen etter. Atleti fikk total 15 millioner euro for brasilianeren.

Miranda fortsatte det solide spillet han hadde for Atlético Madrid, og på fire sesonger spilte han 121 kamper. Dette i en periode hvor Inter forsøkte å bygge opp laget til deres tidligere nivå. Mange spillere gikk ut og inn av laget, samt flere trenere. Miranda var en bærebjelke i denne perioden selv om også hans prestasjoner ble noe svakere den siste perioden. Det så lenge ut som han skulle gjenforenes med sin gamle partner Diego Godín denne sesongen. Men Miranda forlot Inter og tok turen til Jiangsu Suning i Kina. Dette etter at hans kontrakt med Inter ble avsluttet. Miranda fortsatte å levere varene i de årene etter hans exit og det er ingen tvil om at han fortsatt kunne bidratt. På en annen side dro han på et tidspunkt som gjorde at José María Giménez kunne fortsette utviklingen. På samme tid kom også solide Stefan Savic inn.

Arda Turan til Barcelona – 201534 Millioner Euro
En av spillerne som var viktigst og best likt blant fansen av de som ikke var fra eget akademi. Han hadde trollbundet oss i flere år, men uttalte så at han var lei av det harde arbeidet under regimet til Diego Simeone. Turen gikk til rivalen Barcelona og Atlético Madrid fikk 34 millioner euro for den da 28 år gammle tyrkeren. Overgangen var kontroversiell ikke bare på grunn av lagvalget, men også begrunnelsen hannes om at han var “sliten” av det harde arbeidet i hovedstaten. I sin siste sesong i siste kamp mot sin nye arbeidsgiver ble Arda utvist etter å ha kastet en sko etter linjedommer (bilde under).

Arda Turan ignored Diego Simeone's half-time team talk when he ...
Bilde fra Daily Mail.

Mange trodde dette skulle være en ideell match for Barcelona. De som fikk en hardtarbeidende spiller som kunne avlaste i flere posisjoner på midtbanen og på sidene. Slik skulle det ikke gå. To fulle sesonger senere, med kun 55 kamper spilt ble det satt en foreløpig slutt på tyrkerens opphold i den katalanske hovedstaten. Turen gikk til hjemlandet og Istanbul Basaksehir på lån. I hjemlandet er hans status urokkelig. Men også her skulle det preges av svake prestasjoner og til slutt også utenomsportslige hendelser. I fjor ble han dømt for å ha våpen ulovlig samt fyre av et skudd på et sykehus. Han fikk en straff på 32 måneder. Han har ikke sonet noe av straffen enda og er per dags dato sendt tilbake til Barcelona, hvor han har seks måneder igjen av kontrakten sin.

Raúl García til Athletic Club – 20158 Millioner Euro

Raúl García var elsket av alle, inkludert Diego Simeone. Den målfarlige midtbanespilleren forlot klubben i tårer under hans avskjed i klubben. Turen gikk til Athletic Club etter at det virket som han hadde fått en beskjed fra Diego Simeone om at det kom til å bli mindre spilletid i den kommende sesongen. Dette var trolig i et forsøk på å endre litt på spillestilen for å gå over til mer teknisk anlagte spillere som Óliver Torres, Yannick Carrasco og senere Nicolas Gaitán

Raúl García: "I leave feeling very happy" - MARCA.com (English ...
Bilde fra hans avskjed i Atlético Madrid på deadline day i sommeren 2015. Kilde: Marca

Med tanke på forventningene er han trolig den som har levert best etter exiten til den baskiske storklubben. Over 30 kamper hver sesong, samt et snitt på rundt åtte mål per sesong har gjort at han endte opp med å bli den midtbanespilleren som scorte flest mål fra 2010-2019 med 79 mål. 45 av disse for Athletic Club etter overgangen. Dette er over 20 mål foran nestemann på listen, som følges av Dani Parejo, Isco og Ivan Rakitic. Akkurat disse målene er noe Atleti definitivt kan ha manglet spesielt de to siste sesongene. I tillegg til dette så savner nok mange krigeren Raúl García i de største kampene.

Bærebjelkene forlater klubben

Lucas Hérnandez til Bayern München – 2019 – 80 Millioner Euro
Flere kilder har i etterkant meldt at dette var overgangen som har vært hardest å svelge for Cholo Simeone. 23 år gammel, verdensmester året før, og kunne dekke to posisjoner i de bakre rekker bedre enn noen andre i verden på det tidspunktet. Enorm fart, men også god i lufta og med ballen i beina. Lucas hadde brilliert og utviklet seg enormt siden gjennombruddet i 2015/16-sesongen.

Status etter én nesten full sesong er at Lucas har fortsatt å slite med skadeproblemene han hadde utover våren 2019. Noe som har gjort at han har spilt kun 11 kamper i Bundesliga hvorav kun fem av de har vært hele kamper. Det har også vært snakk om misnøye og skuffelse med tanke på den stive prislappen på 80 millioner euro. Det var og er fortsatt den dyreste signeringen i Bayern Münchens historie, samt tidenes nest dyreste forsvarsspiller i verden kun bak Virgil Van Dijk.

Antoine Griezmann til Barcelona – 2019 – 120 Millioner Euro
Det hele endte til slutt med exit for Antoine Griezmann, og det ble overgang til Barcelona for hele 120 millioner euro. Denne overgangssagaen varte i flere år og vi skal ikke gå inn på den mer enn nødvendig her. Kort oppsummert så hadde man i 2017 en lang sommer hvor han var linket til Manchester United, men som førte til at han signerte ny kontrakt til slutt. Året etter var det VM og nok en gang var Griezmann linket bort, denne gang til Barcelona. Dette endte med dokumentaren “La decisión” og ny kontrakt til Griezmann nok en gang. Så kom 2019, og på slutten av sesongen begynte ryktene å komme. Denne gang gikk det enda raskere, men heller ikke uten drama. Griezmann forlot klubben, og etterlot et stort hull i laget og hos fansen. Mer om det her:

Antoine Griezmann decision: Atletico Madrid star stays with club ...
Bilde fra den tidligere nevnte dokumentaren “La Decisión” Kilde: si.com

I Barcelona har det vært en blandet velkomst både hos fans samt rykter om at han har vært litt fryst ut blandt førstelagsspillerne. Mye grunnet den sagnomsuste La Decisión-dokumentaren hvor mange følte at Barcelona hadde blitt narret. Det har også vært snakk om at det er et ikke-eksisterende forhold mellom Messi og Griezmann, selv om det er vanskelig å vite om det er noe mer bak dette. På banen kan man se en mindre dominant og involvert Antoine Griezmann sammenlignet med den vi så i Madrid. Griezmann spiller stort sett alt (37 kamper), men blir ofte litt usynlig ute på venstrekanten. Fjorten mål og fire målgivende har det dog resultert i, noe som definitivt ikke kan kristiserers nevneverdig. Det er vanskelig å vurdere hvordan det har gått så langt, så får tiden vise hvorvidt franskmannen tilpasser seg Barcelona.

Rodrigo Hernández til Manchester City – 2019 – 70 Millioner Euro
Rodri kom tilbake til Atleti etter flere år borte fra det som var barndomsklubben. Han beskrev det som en drøm som gikk i oppfyllelse. Prestasjonene hans på banen falt i god smak hos fansen som virkelig likte det de så fra akademiproduktet. Denne forkjærligheten skulle raskt snu i det 2018/19-sesongen ble avsluttet. Ryktene som startet sa at Pep Guardiola og Manchester City ville ha spanjolen. Endelig skulle han få tak i en ny “Busquets” til sitt City. Ryktene gikk lenge og Rodri forholdt seg stille før hans avgjørelse kom. Manchester City utløste utkjøpsklausulen på 70 millioner euro og kort tid senere var Rodri klar for britene.

I Manchester skulle Rodri imponere stort både på og utenfor banen, akkurat som han hadde gjort i Madrid. Gode engelskkunskaper samt at han så ut til å passe rett inn i spillestilen. Rodri har spilt stort sett alt for et City-lag som har slitt mer enn de gjorde før han kom og som har sett Liverpool stikke langt foran. Mye gjelder også her som for Antoine Griezmann, at det nok er litt tidlig å dømme overgangen for en spiller som har fremtiden foran seg.

Diego Godín til Inter – 2019Bosman
Krigeren, vinneren og kapteinen Diego Godín hadde vært i klubben siden 2010. Han vant nesten alt under hans tid i klubben. Han er utlendingen som har klart flest kamper for klubben med hele 389 kamper. En rekord som kommer til å være veldig vanskelig å slå.

I det vi gikk inn i fjorårets sesong så var det store spørsmålstegn rundt fremtiden til uruguyaneren. Godin hadde kun ett år igjen på kontrakten og fremtiden var usikker. Klubben har lenge hatt en policy med å kun gi ettårige forlengelser til de over 30 år, uansett situasjon. Dette ble plutselig veldig aktuelt for mange av de rutinerte spillerne som Godín, Juanfran og Filipe Luis. Samtlige endte opp med å forlate klubben enten fordi klubben ikke ville gi ny kontrakt (Juanfran) eller at de ville ha lengre kontrakter (Godín og Filipe). Dette fikk endel kritikk fra fansen som gikk ut å støttet Godín ekstremt mye fra stadionplass i hans siste kamper for klubben.


Godíns sang som rungET RUNDT HELE mETROPOLITANO I PERIODEN FØR HANS EXIT.

Godín gikk til Inter, og spiller nå på et titteljagende lag under Antonio Conte. Selv om de datt noe av før Koronaen gjorde at de måtte stoppe fotballen i Italia. Laget røk ut av gruppespillet i Champions League hvor de endte på tredjeplass bak Barcelona og Borussia Dortmund. Diego Godín har spilt mye i et forsvar på tre mann, noe som kan sies å være litt uvant for Godín. Selv om han fortsatt kan levere noe av det solide forsvarsspillet vi har sett selv, så er nok de beste dagene forbi. Noe vi gradvis fikk se mot slutten av hans Atlético-karriere.

Continue Reading

TABELLEN

Trending