Connect with us

Intervju

Lindahl – Det er et spennende eventyr!

Published

on

Da Lola Gallardo og Sari van Veenendaal forlot klubben tidligere i sommer, måtte Atlético Madrid ut på keeperjakt. En Champions League-kvartfinale ventet mot Barcelona, og med kort tid til oppgjøret måtte en duo inn raskt. Valget falt på den franske landslagskeeperen Pauline Peyraud Magnin og den svenske meritterte målvakten, tidligere i Wolfsburg og Chelsea, Hedvig Lindahl.

Nå har det gått drøyt tre uker siden Lindahl ble Atlético Madrid-spiller, og hun er godt i gang hos sin nye klubb. Derfor er det svært gledelig for oss som supporterklubb, at vi har fått muligheten til å intervjue den svenske målvakten om overgangen – og de første ukene.

37 år gamle Lindahl har en lang historikk bak seg, og har vært en del av damefotballen lenge. Hun har vært innom en rekke klubber i Damallsvenskan, og har masse erfaring å komme med. Etter mange år i Sverige tok hun valget, og reiste til utlandet.

– Jeg forlot Sverige ganske sent. Jeg følte meg litt stolt og tenkte at jeg skulle hjelpe Damallsvenskan til et høyt nivå. Men til slutt innså jeg at jeg måtte være litt egoistisk, og de andre ligaene i Europa begynte å bli bedre. Det var ikke så mange flere muligheter i Sverige lenger, og jeg tenkte at jeg kanskje burde dra videre, forteller Lindahl.

Turen gikk til London og den engelske storklubben Chelsea, hvor hun fikk være med på den raske utviklingen i ligaen. Hun var med på å vinne dobbelen to ganger, og etter fire og et halvt år i Chelsea, gikk turen videre til Wolfsburg hvor hun var i ett år, før hun nå endte opp i Atleti. Hun har også vært en del av det svenske landslaget i alle år, fra ungdomslandslag til a-landslag. Der har hun blant annet OL-sølv, VM-bronse og VM-sølv på sin merittliste. Nå skal hun forsøke å ta gull med Atlético.

Overgangen: – Et spennende eventyr

Hvordan endte du opp i Atlético Madrid?

– Jeg trengte en ny klubb da jeg fikk beskjed om at jeg ikke fikk bli værende i Wolfsburg. Da tok jeg kontakt med min agent og informerte om situasjonen. Atlético hadde faktisk vært interessert ett år tidligere, med et kontraktstilbud. Men det ble Wolfsburg.

– Nå fikk jeg en ny sjanse, og det var fortsatt interesse. Det passet meg og min familie bra. Jeg har en frue og to barn også. Det blir et spennende eventyr for hele familien å teste et helt nytt språk og en ny kultur. Det gikk ganske raskt ettersom Atlético trengte en ny keeper. Vi hadde kontakt i mars-april for første gang, og det ble aldri kontakt med noen annen klubb. Vi tenkte bare: Nå kjører vi på med Atlético!

For Lindahl ble samtalen med Lola Romero og Maria Vargas avgjørende. Det er to personer den svenske målvakten beundrer for sitt arbeid.

– Det var spennende å prate med Lola (Romero, president Atlético Femenino, journ. anm.) og Maria (Vargas, direktør Atlético Femenino, journ. anm.) som driver kreftene bak dameprosjektet. De har gjort det i rundt tjue år. Lola har hvert fall det. Det føltes som de hadde fulgt med på hva jeg hadde gjort tidligere, og hadde stor respekt for meg. Jeg synes at jobben de har gjort før folk begynte å bry seg om damefotballen, er veldig spennende. Det føles ekte. Det ville ha vært en ære om jeg kunne ha hjulpet dem på veien for å oppnå nye mål. Det var også en deadline, og da ble det ganske enkelt å bare fokusere på det her.

– Ikke tiden for å ligge på stranden

Men Lindahl fikk ikke mye tid til å hvile etter sesongen med Wolfsburg. Samtidig som England, Frankrike, Spania og Italia avsluttet fotballsesongen for kvinnene, valgte Tyskland å fortsette og fullføre sin sesong. Det gjorde at hun fikk minimalt med hvile før hun startet en ny sesong med Atleti.

– Jeg begynte å trene på onsdag da vi hadde cupfinale på lørdag, og i løpet av den uken flyttet vi. Det var mye flytting av flyttekasser fra sted til sted. Det var ikke tiden for å ligge på stranden og slappe av, akkurat. Men det føles ok. Jeg spilte ikke mye etter corona-oppholdet. Wolfsburg valgte å spille med den andre keeperen, jeg spilte bare én kamp og var ikke sliten på den måten. Men man er i gang og trener. Det tyngste var restriksjonene vi hadde i Wolfsburg hvor vi ikke fikk gjøre de vanlige tingene. Men det har gått bra. De har stor forståelse for meg og min kropp, hvordan jeg har det. Det har vært ganske hard trening med varmen, og jeg kjenner på kroppen at det er litt tungt.

Imponert over klubben

Hun har nå vært i klubben i omtrent tre uker, og forteller at hun har funnet seg godt til rette.

– Det har vært bra. Jeg er imponert over organisasjonen. Jeg er veldig imponert over spillerne og fokuset som de alle har. I Wolfsburg er det slik. Når det er jobb er man fokusert, og slik har det ikke vært i alle klubber jeg har vært i. Det har vært veldig positivt. Det har vært veldig interessant, veldig bra. Jeg har blitt imponert over hvor mye folk som er innblandet i organisasjonen. Det er veldig mye folk som er her på heltid, så det må være ganske stor investering i hele klubben.

I Wolfsburg spilte hun sammen med flere skandinaver (Ingrid Syrstad Engen, Kristine Minde, Sara Björk Gunnarsdottir, Pernille Harder og Fridolina Rolfö), men nå har hun kommet til en klubb som foreløpig ikke har noen andre spillere som forstår svensk. Det er en sterk kontrast i forhold til tidligere.

– Det var veldig mange som forstod hverandre (I Wolfsburg, journ. anm.). I dag snakket jeg med Carmen Menayo, og hun snakker litt engelsk. Hun sier hele tiden at jeg har vært flink til å lære meg og at jeg har lært det raskt. Det er mye Duolingo, og du kan de frasene. Jeg har også lært noen setninger fra et lærested her. Jeg lærer nye ord hver dag og jeg kan ikke si at jeg kan mye, men heldigvis imponerer jeg med det lille jeg kan, smiler hun.

– Du forstod at det er en klubb som følger utviklingen

Atlético Femenino har de siste sesongene hatt en veldig fin utvikling. Laget har vunnet den spanske serien tre år på rad, har blitt cupmestere og har blant annet satt en historisk tilskuerrekord for en kvinnelig fotballkamp på Metropolitano da 60.739 tilskuere møtte opp i mars 2019. Det la også hun merke til.

– Jeg la først merke til Atlético på damesiden da de slo ut Manchester City i Champions League. Men da jeg var i Chelsea, hadde de også den store kampen på Metropolitano hvor de satte tilskuerrekord. Da forstod man at dette er en klubb som følger den samme utviklingen som andre herreklubber gjør på damesiden. Man kan ikke ha et så stort arrangement om man ikke gjør en seriøs jobb utenom. Du forstår at det skjer spennende ting når du ser utviklingen på damefotballen i Spania. Jeg ser for meg at den engelske og spanske ligaen er de to ligaene som kommer til å stikke fra og bli de beste ligaene. Nå blir også Real Madrid en del av ligaen, og det er en spennende liga å være en del av.

I september 2019 ble også et nytt treningsanlegg for Atlético Femenino åpnet, etter at laget hadde tidligere trent på Cerro del Espino. Her spiller den nå sine hjemmekamper til vanlig, og har sine treninger.

– Det er veldig fint. Jeg vet ikke hvordan det så ut tidligere, men jeg er veldig takknemlig for at jeg har fått komme hit. Vi har alt vi trenger: Styrkerom og en fin bane. Vi trener riktignok litt på kunstgress som kanskje ikke er det mest optimale hele tiden, men det er vel for å spare banen litt, forteller Lindahl.

Centro Deportivo Wanda Alcalá de Henares er Atlético Femenino sitt nye treningsanlegg. Foto: Atlético Madrid.

Historisk avtale

I februar ble det omsider undertegnet en historisk avtale for de kvinnelige spillerne i Primera Iberdrola (den spanske toppserien for kvinner). Etter 17 måneder, 29 møter, streik og diverse protester, kunne endelig spillerne slippe jubelen løs. Avtalen inkluderte blant annet minimumslønn, lønning på ferie, minimum antall feriedager, bedre rettigheter ved graviditet og rett på 15% av en eventuell overgangssum.

Lindahl er begeistret for avtalen, men forteller også at det i Sverige har vært noe lignende i lengre tid.

– Det er spennende, for i Sverige har vi hatt en slik avtale i mange år. Da de forhandlet nå har de kanskje fått inn noe som man ikke har i Sverige fra tidligere. De har hatt muligheten til å fikse på ting som Sverige ikke har lyktes med. Det tok lengre tid, men nå som det er på plass, er det kanskje bedre, sier hun.

Nå forbereder Atlético seg til et storoppgjør i kvartfinalen av Champions League. 21. august står Barcelona på motsatt banehalvdel når oppgjøret spilles i Bilbao på San Mamés. Etter at Barcelona vant seriegull denne sesongen, er ønsket om å slå tilbake for Atlético, veldig stort.

– Det er virkelig en kul kamp vi starter med. Vi har et stort mål, alle er veldig fokuserte og det er ikke mange uker vi har på oss for å forberede oss så godt som mulig. Vi vil gjøre så godt vi kan den dagen, selvfølgelig. Målene i kubben er høye, jeg tror ikke noen vil være fornøyd med at Barcelona er best i landet. Om det er nå vi kan ta tilbake tronen eller om det er senere, det får vi se… Men målet er i hvert fall det, og det er det vi kjemper for.

Respekt for klubbens verdier

Til tross for at det har vært store utskiftinger for både herrelaget og damelaget det siste året, ser man at spillerne er veldig flinke til å respektere klubbens verdier og dens historie. Du tråkker blant annet ikke på logoen på Metropolitano, og du flytter ikke på blomstene til Margarita…

– Da jeg var på Metropolitano på en stadiontur, fikk jeg beskjed om at her tråkker man ikke på logoen. Jeg tror at slike ting lærer man seg med tiden, og selvfølgelig når man kommer til en så stor klubb, forstår man at det finnes en historikk og at det er ting man må respektere. Det finnes en kultur man må lære seg å kjenne, og det tror jeg de fleste forstår.

– Men noe som jeg synes er verdt å nevne, er følelsen jeg har fått som ny spiller. Ofte når man kommer som ny spiller, føler man seg verdsatt fordi man skal bli kjent med laget. Men da vi kom til vår leilighet hadde klubben skaffet supporterutstyr, de hadde laget drakter til barna mine med mitt navn på, og slike ting. Det er ikke så vanskelig å gjøre, men det er ikke mange klubber i min karriere som har gjort det, og gitt oss et slikt inntrykk. De har hjulpet veldig med dette. Det er slike ting som gjør at man som spiller vil gi tilbake. Jeg føler det i hvert fall slik, at man blir lojal av det.

Atlético Madrid-supporterne er også veldig opptatte av hvordan damelaget gjør det i klubben. Flere ganger har man sett at Frente Atleti har møtt opp for å gi laget støtte i viktige kamper. Laget har også fått muligheten til å få spille på Vicente Calderón og Metropolitano, og Lindahl setter veldig pris på at interessen er slik.

– Det er veldig kult at det går over grensene! Det spiller ingen rolle om det er herrer eller damer. Det er klubben man støtter.

Keeperduellen

Nå skal Lindahl ta opp kampen mot Pauline Peyraud Magnin på keeperplassen denne sesongen. Det tror hun vil bli veldig bra.

– Det blir en konkurranse, hun er fransk landslagsspiller og yngre enn meg. Kanskje litt piggere enn meg. Hun er en herlig og energisk jente som er veldig ydmyk. Jeg tror vi vil bli et bra team. Jeg forsøker å se det slik hver gang jeg kommer til et nytt lag. Jo bedre Pauline er, jo bedre må jeg være. Da blir vi enda bedre som duo. Jeg skal gjøre alt jeg kan for at hun blir bedre, og jeg håper hun gjør det samme og at vi støtter hverandre.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er EddRd1PX0AM8Zvr.jpeg
KEEPERDUOEN: Pauline Peyraud Magnin og Hedvig Lindahl skal denne sesongen kjempe om keeperplassen. Foto: Atlético Madrid

– I den spanske ligaen er det også veldig mange kamper, og jeg tror det vil bli kamper for oss begge. Så får vi se hvem som får spille de ulike kampene. Men det viktigste er at vi begge er klare og at det ikke finnes noe ondt blod mellom oss. Det er en lang sesong og vi vil begge bli viktige.

Intervju

Fikk sjokk da Atlético tok kontakt. Nå håper den svenske 19-åringen på debut

Den første norske spilleren i klubben lar vente på seg, men svenske Hanna Lundkvist (19) har signert for klubben og kan snart få sin debut.

Published

on

Foto: Atlético Madrid

– Det er veldig kult å være her og jeg har fått et veldig godt førsteinntrykk. Det har vært noen hektiske dager med trening, og det er mye å fikse, men det har vært veldig bra, sier Atlético Madrids nysignering til Atlético Noruega.

Den svenske høyrebacken signerte i desember en kontrakt med klubben frem til sommeren 2024, og stortalentet har derfor rukket å ha flere treninger sammen med laget – også før jul.

Hanna Lundkvist forteller om en ny treningshverdag med høyere nivå og flere gode spillere på laget, der tempoet har vært blant de største forskjellene fra Hammarby.

Lundkvist bekriver seg selv som en utholdende spiller med god løpskapasitet og god teknikk, som liker å være med og bidra offensivt.

I klubben blir hun nå lagvenninne med en annen svenske, Hedvig Lindahl.

– Jeg snakket litt med henne før jeg signerte. Det er fint å ha henne her, hun har hjulpet meg en del i starten med å oversette og forklare. Jeg kan ikke spansk, jeg har hatt det på skolen, men lærte det ikke så bra. Forhåpentligvis kan jeg lære det ganske snart, sier Lundkvist som planlegger å ta kurs for å lære seg språket.

Hanna Lundkvist har fått flere treningsøkter med klubben. Foto: Atlético Madrid

Atlético tok kontakt: – Fikk sjokk

Bare 19 år gammel flytter hun til Madrid alene, og hun har funnet en leilighet i nærheten av treningsanlegget. Hun innrømmer at det er en utfordring å flytte uten å kunne språket.

– Det var noe som veide imot en overgang og at jeg skulle bli i Hammarby. Jeg har en trygghet i Stockholm, men jeg har Hedvig her og mange på laget som prater bra engelsk. Jeg tror det skal gå bra, sier 19-åringen som ble koronasmittet før jul og dermed ikke fikk feiret julen hjemme i Sverige.

– Det er veldig kult å være her, sier Lundkvist. Foto: Atlético Madrid.

Kontakten med Atlético Madrid ble opprettet allerede i sommer da Atlético tok kontakt. Etter det holdt hun sammen med sine agenter kontakten med klubben, og på slutten av sesongen i Damallsvenskan begynte ting å formalisere seg før et konkret tilbud dukket opp.

For Lundkvist sto valget mellom å bli værende i Hammarby eller Atlético Madrid.

– Jeg ble sjokkert da Atlético tok kontakt, men samtidig veldig glad over at de hadde fått øynene opp for meg. Det er en bekreftelse på at jeg har gjort noe bra. Jeg ble veldig glad og så på det som en veldig stor mulighet.

– Hva vet du om Atlético Madrid?

– Jeg vet det er en stor klubb i Spania med mange supportere og med en lang historie på damesiden. Tidligere som det beste laget.

Foto: Atlético Madrid

Håper på ny tilskuerfest

Allerede to dager før hun ble presentert som ny spiller, fikk hun oppleve Metropolitano da hun var til stede og så 1-2-tapet for Mallorca i LaLiga – og i tillegg fikk møte president Enrique Cerezo.

Lundkvist kjenner godt til at Atlético i 2019 skrev historie med 60.739 tilskuere på plass da Barcelona var på besøk på Metropolitano. Ingen kvinnekamper mellom to klubber hadde tidligere – eller har senere – hatt flere tilskuere.

– Det var veldig kult å være der og se dem spille. Det hadde vært veldig heftig å spille der. Jeg håper vi får gjøre det denne sesongen!

Hun fikk tidligere i høst oppleve en lignende opplevelse da 18.537 tilskuere var på plass i oppgjøret mellom Hammarby og AIK.

I Spania har en annen svenske – Fridolina Rolfö – denne sesongen imponert stort for den suverene serielederen Barcelona, noe som inspirerer Atléticos nye høyreback.

Onsdag kan debuten komme mot Villarreal. Foto: Atlético Madrid

A-landslagsdebuten lar vente på seg

Selv om Lundkvist står registrert med kamper for U17-, U19- og U23-landslaget, har A-landslagsdebuten sammen med Rolfö og de andre svenske stjernene latt vente på seg.

Til sommeren spilles EM i England, og forrige sommer tok Sverige OL-sølv i Japan.

– Jeg vil på A-landslaget så fort som mulig, men det er vanskelig å svare på når det blir. Målet mitt er å komme dit, men det kommer nok an på hvordan det går i Atlético denne sesongen.

– Jeg tror denne overgangen kan bety veldig mye, det er et steg opp på alt. Jeg kommer til å utvikle meg mer, og selv om jeg fortsatt kunne ha utviklet meg i Hammarby, tror jeg det vil gå enda fortere her på grunn av bedre spillere og forutsetninger.

Men først handler alt om å klare å innfri sesongens mål: Champions League-plassering.

Akkurat nå ser det lyst etter den skuffende fjorårssesongen som endte med 4. plass.

Selv med to kamper færre enn Granadilla Tenerife på 4. plass og de aller fleste konkurrentene, er Atlético foran på mye bedre målforskjell og ni poeng bak Real Sociedad på 2. plass (også 16 kamper som Granadilla Tenerife). Topp tre gir Champions League-spill.

– Det har alltid vært en drøm for meg å spille i Champions League, og jeg vet at klubben har det som en stort mål å ta seg dit. Det er noe vi alle jobber for denne sesongen.

Onsdag kan debuten komme borte mot Villarreal klokken 16.

– Jeg håper det. Det hadde vært kult.

Continue Reading

Intervju

Real Madrid-ekspert hyller Simeone før tittelkampen: – Kanskje det mest imponerende jeg har sett

Published

on

En av sesongens absolutt største kamper venter denne helgen når Atlético Madrid tar imot Real Madrid på Metropolitano, dessverre uten tilskuere. Før kampen ligger vertene fem poeng foran byrivalen med én kamp mindre spilt, og Real Madrid har på mange måter kniven på strupen om de skal kjempe om LaLiga-gullet denne sesongen.

Vi har derfor snakket med Shayan Jalilian i Real Madrid Norge om kampen, der blant annet Real Madrid sin situasjon og Diego Simeone sin store forvandling blir diskutert.

– Shayan, hvordan ser du på Real Madrid sin nåværende situasjon?

– De har slitt enormt mye med skader denne sesongen, Mariano Diáz skadet seg også denne uken, uten at jeg legger meg ned for å gråte av den grunn. Real Madrid er oppe i 42 skader, og jeg tror faktisk 30 av dem er muskelskader, så det er litt oppsiktsvekkende. Det har vært litt misnøye rundt Zidane og hvordan spillerne har prestert, de røk ut i den spanske supercupen mot Athletic og Alcoyano i Copa del Rey som var skikkelig flause. Men det skal sies at de er i ganske bra form i LaLiga, de har vunnet fire av de fem siste kampene, og mot Real Sociedad var Real Madrid mange hakk bedre tross poengdeling. Jeg vil ikke nødvendigvis si at det ser bekmørkt ut, men Real Madrid har hatt sesonger der ting har sett langt lysere ut.

Skadepreget

– Hvor mye har skadene preget sesongen?

– Mot Atalanta hadde de en benk bestående av to målvakter, i tillegg til Victor Chust, Miguel Gutierrez, Sergio Arribas, Antonio Blanco, Mariano Diaz og Hugo Duro. Det er nesten utelukkende Castilla-spillere. Det sier litt om skadesituasjonen.

– Det har vært litt debatt rundt Zidane, hva er dine tanker om ham?

– Det er en kompleks situasjon, det er litt vanskelig om han skal være med videre eller ikke neste sesong. Plussene med Zidane, er at han en vanvittig tiltrekningskraft på overgangsvinduet. Og det. Er det én mann som har gjort seg fortjent til å få en ny sjanse i Real Madrid, så er det Zidane. Han har en stor standing i klubben og har et godt forhold til presidenten. Han har vært i Real Madrid i 15-20 år i ulike roller. Han fikk ikke en eneste signering, og de hadde ikke sesongoppkjøring i år.

– Samtidig er det visse ting som irriterer meg med Zidane. Jeg synes spillestilen er kjedelig, og det vet jeg flere andre Real Madrid-supportere er enig i. Vi vil bli underholdt og se god fotball, og det føler jeg ikke vi har sett på flere år. Også samsvarer ikke hans filosofi med den retning klubben har bestemt seg for å gå. Real Madrid har mistet mange store talenter under hans ledelse: Theo Hernández, Achraf Hakimi, Sergio Reguilón, Luka Jovic og Martin Ødegaard. Hvis han blir med videre, må hvert fall klubben og han finne en ny strategi og vei å gå.

– Hva tror du om helgens kamp?

– Det er en sesongdefinererende kamp for begge lag. Atlético Madrid kan fort ryke ut av Champions League, og da er LaLiga eneste håp for å vinne en tittel. På den andre siden er Real Madrid med i Champions League, og der forventes det å vinne alt. Det er 13 kamper igjen for Real Madrid, men per dags dato ligger Atlético fem poeng foran Real Madrid og har én kamp til gode. Hvis de vinner den, er man oppe i åtte poeng. Potensielt kan det være elleve poeng, og det kommer ikke Atlético Madrid til å tape på 12-13 kamper. For Real Madrid er det must win. Men jeg tror kampen ender uavgjort, jeg tror ikke Simeone har noe imot å legge seg litt bakpå og nøytralisere Real Madrid og holde nullen for å få ett poeng. Ett poeng er egentlig som en seier for Atlético, mens for Real Madrid er det ikke godt nok.

– Hvor stort er savnet av Sergio Ramos?

– Det er et svekket Real Madrid-lag, men jeg synes Varane og Nacho har vist god form i det siste. Men det er klart, ingenting blir som Sergio Ramos. Han lever og ånder for disse kampene her som den primadonnaen han er. Det blir et enormt tap å miste hans lederegenskaper i denne kampen, men Real Madrid har nok av ferdigheter til å såre Atlético.

– Noe av det mest imponerende jeg har sett

– Hva er dine tanker om Atlético Madrid sin sesong?

– Det har vært gøy. Jeg har vært veldig kritisk til Atlético Madrid og Diego Simeone i flere sesonger fordi jeg har ment at han kanskje ikke har vist at han kan fornye sine metoder og at det ofte er det samme gamle. Men de har endret formasjon og spiller langt mer offensivt enn tidligere. De har faktisk scoret flere mål enn Real Madrid i LaLiga, og det er ganske sjeldent det skjer, samtidig som de har fortsatt å være bunnsolide bakover. 16 mål er sluppet inn, så jeg er mektig imponert. Jeg synes Simeone fortjener mye skryt for den jobben han har gjort.

– Hvem har imponert deg mest hos Atlético Madrid denne sesongen?

– Jeg klarer ikke å si noe annet enn Luis Suárez. Jeg synes det var så interessant måten han bare ble presset ut av Barcelona på, de mente han ikke hadde noe å bidra med lenger og gir han til en konkurrent. Nå er han i ferd med å skyte Atlético Madrid til seriegull. Sånne historier har jeg veldig sansen for. “El Pistolero” er en av de beste spissene gjennom tidene.

– Frykter du ikke at Marcos Llorente skal straffe egne lagkamerater denne helgen?

– Jo, selvfølgelig. Jeg nevnte nettopp at Simeone skal ha mye skryt for jobben han har gjort, men jobben han har gjort med Marcos Llorente er kanskje det mest imponerende jeg har sett av en trener når det gjelder å utvikle en spiller. I både Alavés og Real Madrid var Llorente utelukkende et midtbaneanker som skulle bryte baller og forsvare. Nå har han blitt så anvendelig, en spiller som kan bekle flere posisjoner. Han er en super atlet, du ser de treningsvideoene og den fysiske standen hans. Det hadde vært typisk om Atlético hadde vunnet 1-0 og han hadde scoret målet..

Jalilian spår at kampen ender 1-1 etter scoringer av Casemiro og Luis Suárez.

Continue Reading

Intervju

– Mitt største ønske er å oppnå noe stort hos Atleti

– Da bryr jeg meg ikke om jeg scorer, sier Luis Suárez i et intervju hos MARCA.

Published

on

Luis Suárez ble hentet inn før sesongen, og med fem scoringer i LaLiga, kun slått av Mikel Oyarzabal (Real Sociedad), er det liten tvil om hvordan starten har vært på Atlético Madrid-karrieren for uruguayaneren. Spissen har nå snakket med MARCA om sin første tid som Atlético Madrid-spiller.

Etter dine første uker som Atlético-spiller, hvordan har det vært sportslig?

– Sportslig er jeg overbevist, spent og med mye lyst. Jeg fortsetter på den samme veien som er Atleti. Et samlet og kompakt lag med mye lyst. Alle er veldig klare og overbeviste på å kunne oppnå viktige ting.

Er du overrasket over noe hos Atleti?

– Nei, jeg er ikke overrasket fordi jeg visste hvilken klubb jeg kom til, med spillere og en trener som jobber. Folket rundt er fantastiske og det har gjort det mye enklere for meg og min familie å tilpasse oss. Dette gjør tingene mye enklere og klubben større. Det er noe man verdsetter og jeg er overrasket over den gode infrastrukturen som klubben har. Jeg ser klubben med en enorm vilje for å fortsette å vokse, for å bli den største klubben i Europa.

Simeone, er du overrasket over ham?

– Nei, jeg er ikke overrasket. Fra utsiden kunne man se det. Jeg er overrasket over at spillerne etter så mange år fortsetter å bli overbevist, at de fortsetter å jobbe og at hvis de ikke spiller, støtter de uansett laget. Dette genererer konkurranse og hver spiller blir bedre av det.

Du har spilt med noen av de beste spillerne i verden, hvordan ser du på João?

– Vi må nyte det at det er en spiller som er i ferd med å vokse masse, som med stor tillit vil oppnå store ting. Han vil hjelpe oss masse, han har startet bra. Jeg ser ham sulten, lysten, med et ønske om å oppnå noe stort med gruppen og personlig.

Med Barcelona og Real Madrid som feiler, kan dette være året for Atleti?

– Det kan bli jevnt. Man må være klare og overbeviste. Hvis du ønsker å vinne La Liga må man være der fra starten av. Tingene har ikke startet slik som ønsket, men vi vet at vi kan kjempe helt til siste slutt. Hvis vi tror på oss selv og har den samme gløden, hvorfor kan vi ikke drømme?

Og Champions League..

– Jeg tror Champions League er veldig ulikt LaLiga. Det baserer seg på formen til laget. Bayern er veldig fysiske akkurat nå og kampen mot dem var fordi vi gjorde kostbare feil. Vi hadde også muligheter, men kunne ikke sette dem. I Champions League blir dette straffet dyrt. Hvis vi bedrer disse tingene kan vi konkurrere mot Bayern som er det beste laget i Europa, eller Liverpool, som ble slått ut i fjor. Vi er kapable til det hvis vi vet hva vi ønsker og tror på det, fordi vi har spillere med personlighet og kvalitet. Det mangler bare å være kliniske i de avgjørende øyeblikkene. Det er det man må gjøre i turneringen.

Og debuten din… To scoringer på 20 minutter

– Det var en drøm. Å debutere for et stort lag, å score to mål med 20 minutter igjen og gi en målgivende. Det er ikke mer å be om.

I Champions League har du ikke hatt den samme lykken med en dårlig rekke på bortebane…

– Spissene går gjennom perioder. For meg er det ikke lenger en rekke, jeg vet ikke hva jeg skal kalle det… Det viktige er at jeg ikke gir opp og fortsetter å prøve. Mitt største ønske er å oppnå noe stort med Atlético. Da bryr jeg meg ikke om jeg scorer. Jeg ønsker at Atlético vinner for å bli fornøyd. Det interesserer meg. Men jeg er spiss og må levere det som kreves.

I fjor ble det snakket mye om din fysiske forfatning. Hvordan føler Suárez seg nå?

– Det er alltid noen som finner noe for å kritisere. Det har vært sånn i mange år. De som kjenner meg vet hvordan jeg er og kravet mitt til treningene. Jeg slutter ikke å trene, jeg føler meg veldig bra. Med treneren er det godt å vite at man ikke er en maskin og at man trenger å hvile. Å løpe mer eller mindre avhenger av hver kamp. Kravene i Atlético er det maksimale, slik som i Barcelona.

Continue Reading

TABELLEN

Trending