Connect with us

Nyheter

Liverpools klage godkjent: kampen på Anfield må spilles på nytt

Published

on

Det bekrefter UEFA på sine nettsider i dag klokken 11:00 norsk tid.


Atlético Madrid vant som kjent oppgjøret på Anfield for tre uker siden 3-2 på imponerende vis, men nå er det derimot lite å glede seg for, etter at UEFA besluttet at kampen må spilles på nytt etter å ha godkjent Liverpools klage.

“Liverpool fikk ikke de forberedelsene de hadde krav om i forkant av kampen. Grunnet 3000 gale Atlético Madrid-supportere var ikke Jürgen Klopp og Liverpool i stand til å gjøre forberedelsene godt nok, og derfor har UEFA i dag besluttet at Liverpool skal få en ny kamp hvor ingen bortesupportere vil være forstyrrende”, står det i UEFAs offisielle pressemelding i dag.

Liverpool og Jürgen Klopp mente at det var uforsvarlig å spille kampen med 3000 tilreisende bortesupportere fra Madrid og skrev i sin formelle klage at det var med på å forstyrre forberedelsene inn mot denne kampen.

UEFA kan ikke bekrefte noe nytt kamptidspunkt for øyeblikket grunnet dagens situasjon i Europa, men kan bekrefte at kampen vil bli spilt på nytt på Anfield foran sin egne fans, uten bortesupportere tilstede.

Hva synes dere om denne avgjørelsen?

Continue Reading

Intervju

Caio Henrique: – Kan få en viktig rolle i Atlético

Published

on

Foto: Daniel Munoz/VIEW press via Getty Images

Det ble i natt bekreftet av Gremio at Atlético har benyttet seg av en klausul i låneavtalen for Caio Henrique som gjør at brasilianeren returnerer til Atlético i slutten av juni. Vi har derfor snakket med noen av dem som følger brasiliansk fotball tettest.


– Jeg tror han er en bedre spiller nå enn da han dro fra Atleti for å komme til brasiliansk fotball. Først vil han nok være stallfyll, men gradvis kan han kanskje få en viktigere rolle. Hans allsidighet er også en viktig faktor, forteller Paulo Freitas som står bak Twitterkontoen, @Cynegeticus, som omhandler Sør-Amerikansk fotball.

Caio Henrique var opprinnelig midtbanespiller tidligere i sin karriere, men etter å ha vært på utlån i Brasil, har han blitt omskolert til venstreback.

– Nå er han hovedsaklig venstreback. Han har et godt overblikk, men er ikke så angrepsorientert som andre brasilianske backer. Han forsvarer seg derimot bedre enn andre ettersom han opprinnelig er en midtbanespiller, sier han.

Forrige sesong fikk Caio Henrique sitt gjennombrudd i Fluminense, men han rakk i svært liten grad å presentere seg for Gremio-fansen, før det sa stopp. Så ville Atlético ha han tilbake.

– Han var en god spiller for Fluminense forrige år, men fikk ikke noen ordentlig mulighet for å skinne i Gremio grunnet utbruddet av COVID-19. I Fluminense hadde han en veldig viktig offensiv backrolle. Han er en veldig balansert spiller når det kommer til å forsvare og angripe.

Caio Henrique: – Best i ligaen

En annen som følger brasiliansk fotball svært tett, er Leo Doria. Han har tidligere vært gjest hos blant annet Viasport, og er blitt et kjent ansikt de siste årene for de fotballinteresserte her i landet.

Han beskriver Caio Henrique som en veldig hurtig venstreback med presise pasninger. I 2019-sesongen var han den forsvarsspilleren i ligaen med flest vellykkede pasninger, forteller han.

– Brasilianske medier forteller at Atlético ønsket ham tilbake som backup for Renan Lodi, og som følge av COVID-19-utbruddet i Brasil. Han rakk kun å spille fem kamper for Gremio før det sa stopp, sier den brasilianske eksperten.

Heia Brasil! » Leo Doria
EKSPERT: Leo Doria (til høyre i bildet) er ekspert på brasiliansk fotball og følger ligaen tettere enn de fleste. Han kan fortelle oss litt mer om Caio Henrique.

Doria står for nettsiden heiabrasil.no og podcasten Gol de Placa. Der kan du lære mer om brasiliansk fotball! https://open.spotify.com/episode/3uYPlI0x4VKPytU8JvAFzO?si=NEPwWBcqTf6je9ya6bEQag

Continue Reading

Nyheter

Offisielt: Caio Henrique returnerer til klubben!

Published

on

Det bekrefter Gremio i kveld på sine sosiale medier.


Det har i løpet av de siste dagene versert rykter om at Atlético ikke kommer til å signere noen ny venstreback i sommer, men heller hente tilbake Caio Henrique fra lån. Det er nå offisielt, bekrefter Gremio på sin Twitterkonto.

– Etter ønske fra Atlético Madrid vil venstreback Caio Henrique vende tilbake til den spanske klubben. Gremio takker spilleren for dedikasjonen og tjenestene under hans periode i klubben hvor han hadde på seg “tricolor”-drakten.

Den 22 år gamle brasilianeren har vært en del av Gremio siden januar 2020. I 2018 ble han utlånt til den brasilianske klubben Fluminense, hvor hans opptur startet.

Nå har venstrebacken gjort sakene sine så bra at Atlético har valgt å benytte seg av en klausul i avtalen, som gjør at de kan hente tilbake spilleren.

– Jeg vil takke Gremio for muligheten til å ha på seg denne skjorten. Spesielt til president Romildo, treneren vår Renato og Klauss for all deres innsats rundt min signering. Spesielt også fansen til Gremio som markerte seg mye, særlig i debuten min hvor vi slo Grenal. Jeg håper jeg en dag kan returnere til Gremio som vil fortsette, for alltid, å være i mitt hjerte, sier Caio Henrique.

Caio Henrique, som er brasilianer, går i utgangspunktet som “ikke EU-spiller” hos Atlético Madrid. Med Felipe, Arias og Lodi allerede i troppen, er det dermed ikke plass til flere av disse. Men det sies i dag at Henrique har skaffet seg statsborgerskap som gjør at han ikke bruker en av disse plassene.

Brasiliansk backduell

Caio Henrique ble hentet til Atlético Madrid sommeren 2016. Etter to år i ungdomsrekkene til klubben, ble han leid ut til sin tidligere klubb, Fluminense, i 2018. Han debuterte for Atlético under en Copa del Rey-kamp mot Guijuelo i 2016, men har enda ikke fått noen minutter i LaLiga.

RETUR: Caio Henrique returnerer til Atlético Madrid etter to år på utlån i Brasil. Foto: Darrian Traynor/Getty Images

Kommende sesong vil Henrique ta opp kampen mot Renan Lodi på venstrebackposisjonen.

Det var ikke før utlånet til Fluminense at Henrique begynte å spille som venstreback. Etter å ha spilt midtbanespiller tidligere i karrieren, ble han omskolert til venstreback. Der gjorde han sakene sine meget bra for klubben. Videre gikk turen til Gremio i januar 2020 hvor han knapt rakk å spille noen kamper før alt stoppet opp.

Caio Henrique var også venstreback for U23-landslaget til Brasil som sikret seg OL.

Continue Reading

Nyheter

Ønsker seks måneders fengsel for Diego Costa

Published

on

Spanske skattemyndigheter har foreslått en dom på seks måneder i fengsel for Diego Costa, melder AS i dag.


Diego Costa har blitt tiltalt for å ha unndratt €1M i forbindelse med bilderettigheter, hvor han skal ha brukt en tredjepart for å å unnslippe avgiftene.

Saken har pågått i over et år og dreier seg om overgangen i 2014, da Costa dro til Chelsea og forlot Atlético.

Selv om Diego Costa skulle bli dømt, er det derimot lite trolig at han vil måtte sone i fengsel. Vi har tidligere sett lignende saker med både Cristiano Ronaldo og Lionel Messi. Grunnet deres historie og rulleblad vil det i de aller fleste tilfeller være en bot eller lignende som blir straffen.

Diego Costa har ikke kommet med noen kommentar til saken.

Continue Reading

TABELLEN

Trending