Mario Hermoso og Marcos Llorente, hva gjør dere nå?

Det var to signeringer som tok mye tid denne sommeren og det var mye prestisje fordi forhandlingene involverte den andre halvdelen av Madrid, og med dette var med på å bringe store forventninger til de for mange fans. Men spilletid har det blitt lite av så hvorfor har dette skjedd?

For å starte bakerst på banen så kan vi si at det rett og slett er veldig mye konkurranse for Hermoso. Og selv om mange (inkludert flere av oss i redaksjonen her) trodde at han raskt ville gå inn på venstre stopperplass ved siden av Giménez, så har det ikke blitt helt slik. Forventingene til at dette skal bli vårt nye stopperpar på sikt er der nok fortsatt hos de aller fleste, men i skrivende stund har de kun startet én kamp sammen som stopperpar hvor Hermoso ble byttet ut til pause mot Eibar. Siden har vi ikke engang sett Hermoso på banen i rødt og hvitt med unntak av et lite innhopp mot Lokomotiv Moskva. Dermed står han med kun tre kamper i La Liga (to fra start) og ett innhopp i Champions League mot Lokomotiv Moskva. Dette har trolig flere grunner, så her kommer min logikk:

  1. Diego Simeone liker å ta vare på sine spillere som kjenner til systemet, derfor er det vanskelig og tidkrevende for nye spillere og gå inn. Dette forsterkes naturligvis når man har to helt nye sidebacker som skal komme seg til rette. Derfor foretrekkes Stefan Savic mye.
  2. For å nevne sistnevnte én gang til, så må vi kunne si at han har levert veldig bra i sesonginnledningen. Han og Giménez har vært bunnsolide i flere kamper og derfor vil ikke Simeone bytte på denne suksessformelen. Felipe Augusto har også vært solid de gangene han har fått tillit. Hermoso kan også spille på venstreback, men denne plassen har Renan Lodi gjort til sin egen etter en imponerende start i Atlético.
  3. I de få kampene han har fått har han ikke overbevist. Det startet med jevnt med spilletid for Hermoso hvor han først kom inn for å spille på venstreback (etter Renan Lodis utvisning) mot Getafe og Leganés. Han leverte helt greit men har åpenbart ikke de samme offensive ferdighetene som Renan Lodi. I den tredje kampen mot Eibar så spilte han ganske dårlig da det ble to baklengs tidlig i første omgang. Etter dette ble det én måned med en kombinasjon av benkesliting og vrakinger fra kamptropp. Det er tydelig at man ikke er overbevist helt enda.
Image result for mario hermoso
Sparsomt med muligheter så langt for Mario Hermoso.

Så over til Marcos Llorente. Han har spilt noe mer enn lagkameraten, men han står også fortsatt med veldig få muligheter. Her er det igjen flere grunner til dette:

  1. Den viktigste av dem heter Thomas Partey. Ghaneseren har levert en rekke med fantastiske kamper og det er nærmest umulig å vrake han på nåværende tidspunkt.
  2. Midtbaneleddet har ikke hatt like mange utskiftninger som for eksempel forsvaret. Her har man igjen Koke, Saúl, Thomas, Correa, Vitolo og Lemar som alle har vært der i ett år eller mer. Derfor ser vi at det er vanskelig for han og Herrera å etablere seg.
  3. Tidlig i sesongen og Cholo vil prøve å sette en ellever han tror er best, dermed blir det færre sjanser fra start selv om kampprogrammet er tett.

Dermed står man igjen med innhopp for de på midten og/eller når vi har valgt å bytte inn enda en midtbanespiller for å få litt mer kraft i den lagdelen. Dette er en spiller som jeg personlig tror vil få sin andel spilletid og vil kunne få sjansen utover sesongen. Thomas Partey har tilgode å vise stabilitet gjennom en hel sesong, samtidig vil Saúl og Koke etter sigende kunne trenge noe hvile. Diego Simeone stoler åpenbart på hans taktiske ferdigheter og allsidighet ettersom vi har sett han i endel viktige kamper. Så her får vi nok se mer av den spanske midtbanespilleren med tiden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *