Connect with us

Pressekonferanse

– Minuttet med musikken var ekte følelse. Mange som jobbet her har forlatt oss

Published

on

Foto: Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images

Diego Simeone snakket med pressen etter seieren mot Valladolid.

Seier

– Det er en viktig seier. Vi har møtt en rival i Valladolid som gjorde det samme, stengte alle veier. I den første omgangen hadde vi muligheter for å åpne målkontoen. I den andre omgangen spilte vi mot klokken. De har gjort en veldig god kollektiv jobb. Vi var på grensen til å tape eller vinne det.

Nye spillere i laget

– Nei, fordi det var noen som hadde sin første kamp fra start. Det er ikke enkelt fordi det er tre måneder uten å starte. Det ser vi av hva som har blitt gjort. Manu Sánchez som er veldig ung spilte. Han gjorde det veldig bra.

Metropolitano uten fans

– Min holdning endrer seg ikke om Metropolitano har folk eller ikke. Det har ikke vært mennesker det der med kroppene sine, men i sjelen. Det er en viktig seier for alle atléticos.

Bredden i troppen

– Vi forstår at dette representerer nesten alle lag. De roterer mer og har færre spillere. Troppen vil være avgjørende for å nå målene. Det er ikke enkelt. Forberedelsene til våre trenere kommer til å være avgjørende for at spillerne kan spille hver tredje eller fjerde dag.

Fra sjette- til tredjeplass i LaLiga

God gjenopptakelse

– Det er alltid viktig å legge til. Åpenbart når man vinner, enda bedre. Det er tre måneder uten rytme i turneringen med en forberedelse som ikke er normal for å starte en liga. Du må tilpasse deg og hente deg inn. Uten å se etter unnskyldninger og deretter gjøre det. Det er omstendigheter hvor man må tilpasse seg. Alt som blir vunnet vil være bra, og alt man taper vil være ikke så bra.

Marcos Llorente

– Vi har alltid hatt en tropp med viktige spillere. Thomas, Saúl… Han gir oss muligheten for å regne med han enten det er som midtbanespiller eller spiss.

Minutt med stillhet

– Stadion tom med musikken. Det var ekte følelse. Mange folk som har jobbet her, har forlatt oss. Dette vil bli værende i minnet.

Pressekonferanse

– Det er ingen unnskyldninger, du må vinne uansett når

Published

on

Diego Simeone møtte pressen i forkant av helgens kamp mot Alavés.

Kampen om Champions League

– I prinsippet venter vi alltid på det beste fra oss. Gjøre det så godt som mulig for å oppnå suksess. Vi kan ikke tenke på hva de andre kommer til å gjøre. Vi har en tøff kamp, med et lag som gjør det bra i den defensive fasen. Vi må ta kampen dit hvor vi føler oss komfortable og kan gjøre skade.

Lemar

– Med Lemar har vi trodd og fortsetter å forsøke å få til at han gjør det samme på banen med sine karakteristikker som han har i treningene. Han har spilt veldig viktige kamper. Det vil avhenge av hva han får til. Alt er i hans hode, i hans indre styrke… Han har ferdigheter som fotballspiller og vi har bevist at vi stoler på ham.

God form

– Behovene for Alavés eksisterer. De er nære å holde seg. De har tapt to kamper, og det er ikke enkelt med én mann mindre. Det er heller ikke enkelt når det er lenge siden man har konkurrert. Man må ikke glemme at de slo Real Sociedad som er et lag i toppen. Vi får se hvilken motstander vi møter. De jobber godt og framme har de raske spisser som kan skape trøbbel.

Å se hvordan Real Madrid og Barcelona gjør det. Gjør det deg sint at man ikke kjemper om LaLiga?

– Nei, nei, jeg blir ikke sint for noen ting.


Mentaliteten til laget

– Vi er vant med å spille med fylte baner og press fra publikum… Man må jobbe med omstendighetene og tilpass seg. De som fokuserer mest på spillet vil være mest konkurransedyktige. Åpenbart fokuserer vi kun på kampen.


Klage fra andre klubber

– Jeg tror jeg var ganske klar i løpet av de siste dagene om disse situasjonene. Det er ingen unnskyldninger, når du får en dag, en dato, da må du vinne. Man må behandle kampen uansett hvilket klokkeslett eller hvilken dag det er. Jeg fortsetter å respektere andres meninger.


Uavgjortkamper

– Det har skjedd med oss flere ganger at vi ikke har klart å avgjøre kampen. Fotballen handler om styrke. Det gir deg muligheter for å spille på ulike måter i kampene. 1-0 er vanskelig å beholde. Det er dager hvor man har det, og hvor man ikke har det. Noen ganger må du forsøke å få det meste ut av det med 1-0.


Tape kamper mot de på nedre halvdel

– Jeg ser ikke noe spesielt. Hvis jeg forstår at i de kampene, var vi ikke sterke nok. Kampene for alle lag er lange og alle lag har spillere som kan gjøre en forskjell. Hvis du ikke straffer motstanderne har de spillere som kan ta utnytte av det.

Continue Reading

Pressekonferanse

Diego Simeone: – Fem bytter gir oss helt nye muligheter.

Published

on

Atleti er klare for sin fjerde kamp på kun ti dager og her er det Diego Simeone hadde å si før kampen mot Levante.


Er laget klar for å spille med Diego Costa og Álvaro Morata i angrep?

– Selv om vi har spilt tre kamper så har det bare gått syv dager siden jeg sa det.

Kun sluppet inn ett mål på tre kamper…

– Det kommer til å komme feil, alle lag gjør feil i løpet av kampene. Vanligvis er det treningskamper etter forberedelsene, noe vi ikke har i dag. Vi må venne oss til den situasjonen, samt være konsentrerte, det vil gi den beste sikkerheten vi kan gi nå. Vi har rotert, noe vi pratet om før kampene kom. Jeg er fortsatt overbevist om at den emosjonelle statusen til laget er dets største styrke. Hvis laget har det klart, med klare mål, så vil det være en klart vei til å klare disse målene.

Blir Levante farligere nå som de har lite å spille for?

– Jeg kommer ikke til å vurdere den situasjonen, jeg vurderer det jeg har sett. I de tre kampene mot Valencia, Sevilla og Espanyol så spilte de som om det var mye å spille om. Levante spilte veldig bra i disse kampene. De har en midtbane med god flyt i spillet, intreløpere som trekker inn i banen med bra skudd, angrepsspillere med komplementære ferdigheter. Vi må få kampen dit vi føler oss mest komfortabel slik at vi kan få den til å gå vår vei.

De fem byttene, noe du ville hatt med deg videre?

– Jeg synes det gir flere muligheter for spilletid for fotballspillerne. Folket som nyter spillet vil se mulighetene. Med tre bytter så kan vi ikke bruke alle, med denne muligheten, så har vi sett noe nytt, som er de som kan komme inn å bidra til å få kampen til å gå i vår favør. Jeg sier at de som vil se noe spektakulært, får se folk som har friske bein, de får se flere spillere… Det er ikke vi som bestemmer det, så vi får se.

Trenger Diego Costa laget mest eller er det laget som trenger Diego Costa?

– Begge trenger hverandre. Costa uten laget er ikke Costa, og laget uten Costa mister en veldig viktig brikke. Jeg håper vi kan fortsette slik som Diego kom tilbake.

Hydreringspausen…

– Det er en stopp som hjelper for å demme opp for den høye temperaturen. Jeg vet ikke om det kommer til å vare eller om det er dommerene som bestemmer. I Pamplona var det grei temperatur og vi stoppet etter 30 minutter. Jeg vet ikke om det er obligatorisk eller ikke.

Dere ser ut til å være i god fysisk form… Var det planen deres?

– Den beste planen er å vinne. Etter det, så er alle planene optimistiske og positive. Det viktigste i denne prosessen er å vinne.

Hvis Atlético vinner, så kommer du opp på like mange seire i La Liga som Luis Aragonés…

– Det visste jeg ikke. Jeg stopper ikke på veien dit vi er på vei. Det er ikke øyeblikket for å stoppe å se seg selv i speilet, bare for å jobbe, vinne, og komme til målet og forberede seg på det som kommer, som er Champions League.

João Félix mellom linjene…

– João er annerledes, som dere alltid har sett på han. Vi har sett det på treningene og i kamp. Når han vokser inn i rommene han skal være i, for å være i viktige posisjoner over lengre tid så vil han være enda viktigere. Han har bra blikk for spillet, gode ferdigheter én mot én og han har det viktige for å score samt gi målgivende. Når vi utvikler han som spiller i de posisjonene han skal være så vil han bli enda bedre.

Kilde: Mundo Deportivo

Continue Reading

Pressekonferanse

– Llorente kunne aldri se for seg å spille spiss

Published

on

Diego Simeone har møtt pressen i forkant av kampen mot Valladolid.

Hvile til spillere

– Nå er det viktige å vinne. Sett bort i fra det, å finne et lag som har mer muligheter for å ikke ha fysiske problemer. Jeg ser troppen på treningene og gjennom dette ser jeg dag for dag hvem som kan starte og hvem som kan fortsette. Muligheten for byttene gir en ny kamp innen den samme kampen. Dette er hva som tillater oss i den nye avslutningen av sesongen vi nå opplever.

Diego Costa og Morata

– Jeg har snakket med dem for en uke siden, og det samme jeg sier til dere. Jeg forstod hvorfor jeg ble spurt om hvorfor Morata og Costa ikke kan spille sammen. De er veldig viktige. De er begge veldig knyttet. Det så man mot Osasuna. Morata kom inn og i tillegg til målet demonstrerte han holdning i andre aspekter. Dette gir oss en enorm styrke.

Champions League

– Champions League er alltid kompleks. Kun de store lagene blir blant de åtte beste i Europa. Det endrer ikke turneringen. Champions League vil være krevende med enkeltkamper eller dobbeltoppgjør.

Nu utfordring i vente

Tomt Metropolitano

– Vi har snakket om øyeblikket og omstendighetene som vi må ta videre. Folket kommer ikke til å være der. Man har opplevd mange ting og mye omstendigheter. Vi må tilpasse oss for å konkurrere som et lag og som en klubb. Senere, tilknytning til fansen? I hvert øyeblikk ser jeg etter å overføre mer til mine spillere. Som trener ser jeg etter å nå mine spillere på ulike måter.

Marcos Llorente og Raúl García

– Raúl har vært en svært viktig spiller tidligere for Atlético Madrid. Han hadde allerede spilt som skyggespiss før han gjorde det under meg. Mens Marcos kunne aldri forestille seg å spille som nummer to der framme. Men å se han hver trening med hans styrke og hurtighet, begynte vi å se muligheten og snakket med han. Sannheten er at det gir oss veldig mye. Det er ikke enkelt å spille en spiller som har denne styrken, dette presset… Han er ulik João, Vitolo… og jeg har ingen tvil om at vi kommer til å bruke han mer framme.

– Tidligere så jeg Griezmann som kunne spille der. Alle sa han var kantspiller. Men grunnet hans ferdigheter tenkte vi at han kunne utvikle seg som spiss. På samme måte som Lucas. Han var midtstopper og vant VM som venstreback. Etter at vi så han i Copa mot Real Madrid hvor han forsvarte Cristiano, var vi klare på at det ville bli slik. I Marcos sitt tilfelle ser jeg på treningene at han gjør mål, gjør mål… en spiller som gjør mål må ta utnytte av det i fotballverden.

Felipe snart tilbake

Felipe

– Han fortsetter å trene utenfor gruppen og er mye bedre. Vi forventer at om tre eller fire dager kan vi regne med han.

Herrera

– Jeg sa at Herrera viste det på treningene: mister, bruk meg. Dette er hva vi trenger. Ikke med ord, heller ikke med gester. Han bringer overblikk for spillet, erfaring på banen. Vi håper at han fortsetter å gi oss dette alternativet sentralt i banen. Vi trenger alle. I en så krevende avslutning av sesongen, er det umulig å spille med de samme hele tiden. Forsøke å gjøre dem slik at de i realiteten føler seg som fotballspillere. Vi trenger dere alle… hvis ikke er det vanskelig.

Renan Lodi

– Vi vil forsøke å gjøre ut i fra det vi ser. Vi har også trent med Arias på venstrebacken, med Hermoso. Manu er ung, men har en stor framtid. Vi ser etter behovet for at noen kan erstatte ham.

Fotballen under COVID-19.

– Jeg tror at livet handler om omstendigheter. Man kan ikke stoppe å tenke på det som er eller som det var før. Nå må vi hente oss inn igjen for å fortsette med samfunnet. Men det skjer ikke bare i fotballen, det skjer for alle i resturantene… for alle. Vi er intet unntak. Vi må tilpasse oss etter hva som skjer.

Fornøyelse etter 0-5

– Jeg hørte på treneren til Osasuna etter kampen. Du trenger ikke å amme når du vinner eller være deprimert når du har et resultat som ikke er rettferdig. Alt hos Osasuna blir lagt bak. Det eneste som gjelder nå er kampen mot Valladolid.

Continue Reading

TABELLEN

Trending