Connect with us

Intervju

– Nå er alt bare vondt

Published

on

Vi har i forkant av denne helgens storkamp mot Valencia, tatt en prat med Valencia-supporter, Eirik Strøm Pedersen, for å høre ståa i forkant av oppgjøret på Metropolitano.

Først, det har skjedd voldsomt mye i Valencia det siste halvåret. Fra å vinne Copa del Rey til nå å stå uten Marcelino og kjøre voldsomme demonstrasjoner mot Valencia-eier, Peter Lim. Hvordan føles dette?

– Det har vært en berg og dalbane følelsesmessig. Når klubben endelig klarer å bygge noe stabilt og som har evnen til å konkurrere sportslig, er det trist å se at alt blir revet i stykker. Jeg var selv på Copa-finalen i Sevilla på Benito Villamarin og det var helt vilt gøy. Nå er alt bare vondt.

– Alt har egentlig føltes ganske skjørt etter at Peter Lim tok over som eier i 2014. Det tok noen år før han klarte å forstå at han måtte ha hjelp av noen med kompetanse innenfor spansk fotball for å lykkes sportslig. Når Alemany kom inn fikk klubben det de trengte, en mann som bygger klubb som helhet. Nå er alt dette revet vekk og klubben er tilbake i hengemyra. Jeg tror de fleste supportere aldri stolte 100% på Lim og jeg er egentlig ikke veldig overrasket over at han nå går tilbake til det skrittet å ta tilbake kontroll, men det er veldig synd for prosjektet.

Savner man Marcelino?

– Jeg vil si at svaret er både ja og nei. Marcelino savnes for den defensive strukturen og lagbyggeren han er, men Marcelino avslørte seg også at han litt, spesielt offensivt, hadde litt mer å gå på. Det er lite oppfinnsomhet og det er relativt enkelt for motstanderen å forsvare seg mot den offensive planen Marcelino har. Dette var enkelt å se første halvdel av forrige sesong hvor klubben gjorde det elendig offensivt.

Peter Lim har med andre ord klart å rive ned et veldig solid fundament. Hva kan man da forvente av Valencia denne sesongen?

– Jeg er veldig usikker på hva som kan forventes. Det kommer an på hvor mye den ustabile situasjonen i klubben slår ut på spillergruppen. Jeg regner kanskje med at vi ender mellom 6-8. plass denne sesongen.

Så optimismen inn mot denne helgen er kanskje ikke så stor, eller hva? Hva tror du om kampen i morgen mellom Atlético Madrid og Valencia?

– Nei, særlig ikke etter nyheten som kom i dag om at Guedes og Rodrigo er ute fra kampen og ikke er i troppen. I tillegg returnerer Maxi Gómez fra Uruguay i dag, noe som ikke er ideelt.Jeg tror Valencia skal være veldig fornøyd dersom man reiser hjem med ett poeng. Men når det er sagt så har en Valencia en tendens til å spille godt mot de beste lagene.

Du nevner Rodrigo her som er ute til kampen og han var jo veldig nære Atlético i sommer. Tror du det skjer noe der i fremtiden(januar)?

– Det tror jeg er opp til Atlético egentlig. Grunnen til at denne overgangen ikke skjedde i sommer var at Atlético Madrid ikke hadde nok penger da de ikke klarte å selge Ángel Correa til AC Milan.

Er dette en mann Atlético vil ha behov for slik du ser det? Og hvor stort tap er Rodrigo for Valencia eventuelt?

– Rodrigo selv tar nok en overgang for å klatre ett nivå opp. Jeg tror også det vil være et godt salg av Valencia med tanke på alderen til spilleren og hans verdi. Dette vil være siste mulighet for å tjene store penger på Rodrigo. Om Rodrigo brukes i rollen han er best kan han være en kvalitetsspiller for klubben. Rodrigo fungerer best som en secondary striker hvor han kan droppe ned i rommet mellom spiss og midtbane og involvere seg i spillet. Valencia har slitt med å bruke spilleren riktig, men nivået hans er skyhøyt. Det skal nevnes at sportslig sett så vil et Rodrigo-salg være en stor ripe i lakken for Valencia og spesielt nå som Albert Celades er trener. Celades ser på Rodrigo som en av sine viktigste spillere og Rodrigo har en mer eller mindre fri rolle i Celades sitt system, hvor han kan bruke sin bevegelse og sine tekniske ferdigheter til å skape muligheter. Dermed kan det tenkes at Rodrigo kan bidra med noe av det Griezmann gjorde, men han er ikke på samme nivå som franskmannen.

Og som du har sagt tidligere, er ikke Rodrigo tilgjengelig for denne kampen. Hvordan tror du da Valencia vil gå inn til denne kampen og hva forventer du? Resultattips?

Jeg regner med at Valencia kjører en 4-4-2 med Maxi og Gameiro på topp og Cheryshev stepper nok inn på kanten for Guedes. Valencia vil nok prøve å forsvare seg og satse på kontringer mot Atlético, men forsvaret ser veldig lite solid ut etter at Marcelino forsvant. Valencia har også slitt med tenning fra start, så om Atlético er på fra start kan de lede ganske tidlig, men jeg spår 1-0.

Vi takker Eirik Strøm Pedersen for at han stilte til intervju og ønsker Valencia lykke til med kampen og resten av sesongen!

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Intervju

Miranda: – Jeg er gal etter Atleti

Published

on

17. mai er ikke en hvilken som helst dag for Atlético Madrid og våre supportere.

17. mai 2013 var året hvor Atlético Madrid endelig tok revansj på byrival, Real Madrid. Etter 14 år uten seier var ventetiden endelig over. Atlético Madrid vant den spanske cupfinalen og ble cupmestere på Santiago Bernabeu – Real Madrids hjemmebane.

João Miranda, mannen som stanget inn den historiske 2-1-scoringen for Atleti, vil for alltid bli husket av Atlético-fansen for dette øyeblikket. Brasilianeren legger heller ikke skjul på betydningen av scoringen.

– Det er det viktigste målet jeg har scoret i mitt liv. Et veldig, veldig spesielt mål fordi jeg har en enorm kjærlighet for Atlético, for fansen. For meg er det det vakreste målet jeg har scoret, sier Miranda i kveld til spanske Vamos.

Miranda var Atlético Madrid-spiller i fire sesonger under perioden 2011 til 2015. Sammen med Diego Godin dannet han trolig verdens beste midtstopperduo.

Årene i Atlético Madrid har også satt sine preg på Miranda. Han følger fortsatt klubben, som en ekstra supporter.

– Jeg er en ekstra supporter, en ekstra gal etter Atlético. Jeg ser alle kampene og hver gang Atlético vinner kampene blir jeg veldig fornøyd. Veldig glad, forteller han.

Miranda befinner seg nå i hjemlandet Brasil og trener på egen hånd, samtidig som han venter på at fotballen og hverdagen skal returnere tilbake så fort som mulig.

Continue Reading

Intervju

– Jeg spilte i Madrid, men dro til Calderón og drømte om å spille der

Published

on

Álvaro Morata har snakket om sin kjærlighet for Atlético under en seanse på Instagram med Fognini.


Álvaro Morata hadde i går en livesending på Instagram hvor han fortalte flere ting om sitt forhold til Atlético opp i gjennom årene. Veien for å spille i Atlético ble ikke helt slik han hadde ønsket.

“Da jeg var barn, var jeg ballgutt hos Atlético. Så kom det en periode hvor jeg stoppet å nyte fotballen så mye. Du vet, det er veien for en gutt som skal bli profesjonell. Du begynner med agenter, sponsorer…”, fortalte Morata, før han fortsatte..

“Jeg følte mye press, og jeg var heller ikke fast på laget… Jeg tenkte på å dra. Så var jeg ett år i Getafe. Du kjenner til det? Det var et veldig fint år. Og så endte jeg opp i Real Madrid, men jeg dro til Calderón med min far og drømte om å spille der.”

Morata spilte flere ganger på Vicente Calderón for andre lag, men aldri med trøyen til Atlético Madrid. Det er noe han er lei seg for..

“Dessverre, så endte jeg opp med å spille der (Calderón), men med andre trøyer. Men jeg ønsket det alltid.”

Både i 2014 og 2016 vant Álvaro Morata Champions League for Real Madrid mot Atlético Madrid. Dette er ingenting i forhold til slik han har det nå, sier han.

“De to finalene i Champions League mot Atlético, de er der. Men jeg er mer fornøyd enn noen gang.”

Continue Reading

Intervju

Atlético Madrid sier farvel til en legende.

Published

on

Flere av spillerne fra laget som var med på å vinne “El Doblete i 1995/96-sesongen har sagt noen siste ord til en stor legende i Atleti gjennom klubbens kanaler.


Diego Pablo Simeone: “Du har forlatt oss med store avtrykk som atléticos, vi vil alltid huske deg.”
José Francisco Molina: “Tapet av Radomir er tungt for meg. Han hjalp meg alltid og fikk ut det beste av meg som spiller. Vi konkurrerte over flere sesonger og vi hadde en fantastisk “doblete” som alltid vil være der blant mine beste minner. Mine kondolanser går til hans kone og barn.”
Juan Vizcaíno: “Det første og viktigste jeg vil si er å sende kondolanser til familien hans. En stor trener forlater oss, men viktigst av alt så var han en stor person. Vi har beholdt vennskapet vårt til siste slutt, han var en flott fyr. Jeg vil igjen gi mine kondolanser til hans kone og barn.”
Toni Muñoz: “Et trist tap av en flott trener som gjorde tiden i vårt kjære Atlético Madrid fantastisk. Hvil i fred.”
Dani González: “Tapet av Radomir Antic er veldig synd, en legendarisk trener i vårt Atlético Madrid og en person som jeg skylder alt etter at han lot meg oppfylle min store drøm som var å spille i La Liga for Atlético Madrid. Hvil i fred.”

Image
Tifo til ære for Antic på Vicente Calderón.


José Luis Pérez Caminero: “Jeg vil gi mine kondolanser til hans familie. Hvil i fred. En av de mest inflytelsesrike trenerne i den moderne fotballen forlater oss.”
Tomás Reñones: “En venn forlater oss, et stort tap for alle atléticos. Han var en fantastisk trener som tok oss med til det aller høyeste og som gjorde historie i Atlético Madrid. Jeg er knust. Mine kondolanser går til familien.
Delfí Geli: “Jeg vil sende en stor klem og all støtte i verden til hans kone, barn og til hele den rødhvite familien. En tung nyhet. Jeg kan kun takke han for alt han gjorde for oss, for at han gjorde meg glad på banen, og for de flotte årene vi hadde sammen. I dag har en stor mann i Atlético Madrid forlatt oss.

Image


Veljko Paunovic: “Jeg visste om den vanskelige situasjonen han var i og var i nesten daglig kontakt med hans familie. Jeg ba hver dag for at han skulle bli bedre, men i dag fikk jeg vite det av vår kjære felles venn Milinko Pantic, og verden har blitt snudd opp ned på samme måte som for seks år siden da jeg mistet min far. I dag gjenlever jeg det med dødsfallet til vår Radomir. Jeg har ikke ord for å beskrive forholdet vårt og hvor mye jeg har lært av han som spiller, nå som trener, og aller viktigst, som person. Ingenting kan erstatte de ettermiddagene med fotball sammen med hans flotte familie, og de fantastiske leksjonene han ga fra stolen sin med hans ekspertise. Han elsket fotballen og folket, som han alltid var glad og generøse med. Jeg vil alltid huske hans sterke nærvær både på og utenfor banen og hans karakteristiske, klare og åpne smil. Slike var min kjære sjef. For alltid i våre hjerter.”
Kiko Narváez: “Han var forut for sin tid. Arkitekten for miraklet i 96 forlater oss. Hvil i fred, sjef.
Paulo Futre: “Radomir Antic har forlatt oss som 71-åring. Jeg har ikke ord for denne legenden i Atlético Madrid og i fotballen. Mine kondolanser går til familien. Hvil i fred, sjef.”

Image
Paulo Futre og Radomir Antic.
Continue Reading

TABELLEN

Trending