– Nå er alt bare vondt

Vi har i forkant av denne helgens storkamp mot Valencia, tatt en prat med Valencia-supporter, Eirik Strøm Pedersen, for å høre ståa i forkant av oppgjøret på Metropolitano.

Først, det har skjedd voldsomt mye i Valencia det siste halvåret. Fra å vinne Copa del Rey til nå å stå uten Marcelino og kjøre voldsomme demonstrasjoner mot Valencia-eier, Peter Lim. Hvordan føles dette?

– Det har vært en berg og dalbane følelsesmessig. Når klubben endelig klarer å bygge noe stabilt og som har evnen til å konkurrere sportslig, er det trist å se at alt blir revet i stykker. Jeg var selv på Copa-finalen i Sevilla på Benito Villamarin og det var helt vilt gøy. Nå er alt bare vondt.

– Alt har egentlig føltes ganske skjørt etter at Peter Lim tok over som eier i 2014. Det tok noen år før han klarte å forstå at han måtte ha hjelp av noen med kompetanse innenfor spansk fotball for å lykkes sportslig. Når Alemany kom inn fikk klubben det de trengte, en mann som bygger klubb som helhet. Nå er alt dette revet vekk og klubben er tilbake i hengemyra. Jeg tror de fleste supportere aldri stolte 100% på Lim og jeg er egentlig ikke veldig overrasket over at han nå går tilbake til det skrittet å ta tilbake kontroll, men det er veldig synd for prosjektet.

Savner man Marcelino?

– Jeg vil si at svaret er både ja og nei. Marcelino savnes for den defensive strukturen og lagbyggeren han er, men Marcelino avslørte seg også at han litt, spesielt offensivt, hadde litt mer å gå på. Det er lite oppfinnsomhet og det er relativt enkelt for motstanderen å forsvare seg mot den offensive planen Marcelino har. Dette var enkelt å se første halvdel av forrige sesong hvor klubben gjorde det elendig offensivt.

Peter Lim har med andre ord klart å rive ned et veldig solid fundament. Hva kan man da forvente av Valencia denne sesongen?

– Jeg er veldig usikker på hva som kan forventes. Det kommer an på hvor mye den ustabile situasjonen i klubben slår ut på spillergruppen. Jeg regner kanskje med at vi ender mellom 6-8. plass denne sesongen.

Så optimismen inn mot denne helgen er kanskje ikke så stor, eller hva? Hva tror du om kampen i morgen mellom Atlético Madrid og Valencia?

– Nei, særlig ikke etter nyheten som kom i dag om at Guedes og Rodrigo er ute fra kampen og ikke er i troppen. I tillegg returnerer Maxi Gómez fra Uruguay i dag, noe som ikke er ideelt.Jeg tror Valencia skal være veldig fornøyd dersom man reiser hjem med ett poeng. Men når det er sagt så har en Valencia en tendens til å spille godt mot de beste lagene.

Du nevner Rodrigo her som er ute til kampen og han var jo veldig nære Atlético i sommer. Tror du det skjer noe der i fremtiden(januar)?

– Det tror jeg er opp til Atlético egentlig. Grunnen til at denne overgangen ikke skjedde i sommer var at Atlético Madrid ikke hadde nok penger da de ikke klarte å selge Ángel Correa til AC Milan.

Er dette en mann Atlético vil ha behov for slik du ser det? Og hvor stort tap er Rodrigo for Valencia eventuelt?

– Rodrigo selv tar nok en overgang for å klatre ett nivå opp. Jeg tror også det vil være et godt salg av Valencia med tanke på alderen til spilleren og hans verdi. Dette vil være siste mulighet for å tjene store penger på Rodrigo. Om Rodrigo brukes i rollen han er best kan han være en kvalitetsspiller for klubben. Rodrigo fungerer best som en secondary striker hvor han kan droppe ned i rommet mellom spiss og midtbane og involvere seg i spillet. Valencia har slitt med å bruke spilleren riktig, men nivået hans er skyhøyt. Det skal nevnes at sportslig sett så vil et Rodrigo-salg være en stor ripe i lakken for Valencia og spesielt nå som Albert Celades er trener. Celades ser på Rodrigo som en av sine viktigste spillere og Rodrigo har en mer eller mindre fri rolle i Celades sitt system, hvor han kan bruke sin bevegelse og sine tekniske ferdigheter til å skape muligheter. Dermed kan det tenkes at Rodrigo kan bidra med noe av det Griezmann gjorde, men han er ikke på samme nivå som franskmannen.

Og som du har sagt tidligere, er ikke Rodrigo tilgjengelig for denne kampen. Hvordan tror du da Valencia vil gå inn til denne kampen og hva forventer du? Resultattips?

Jeg regner med at Valencia kjører en 4-4-2 med Maxi og Gameiro på topp og Cheryshev stepper nok inn på kanten for Guedes. Valencia vil nok prøve å forsvare seg og satse på kontringer mot Atlético, men forsvaret ser veldig lite solid ut etter at Marcelino forsvant. Valencia har også slitt med tenning fra start, så om Atlético er på fra start kan de lede ganske tidlig, men jeg spår 1-0.

Vi takker Eirik Strøm Pedersen for at han stilte til intervju og ønsker Valencia lykke til med kampen og resten av sesongen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *