Connect with us

Etter kampen

Glipper det nå?

Stefan Savic sendte Atlético Madrid til himmels med sin utligning kvarteret før slutt, men kort tid senere skjedde det som ikke kunne skje.

Published

on

Foto: Atlético Madrid

Iñigo Martinez stanget inn 2-1 for Athletic Club og sikret tre poeng for hjemmelaget. Atlético Madrid står nå med fire bortekamper på rad uten seier, og nå kan serieledelsen glippe førstkommende torsdag når Barcelona møter Granada på hjemmebane i sin hengekamp.

Da Atlético Madrid jaktet tre poeng etter utligningen – med João Félix, Luis Suárez og Thomas Lemar alle tilbake på banen – var det hjemmelaget som kunne juble for en avgjørende scoring.

Det betyr med all sannsynlighet at Atlético Madrid må vinne samtlige fem resterende kamper, inkludert borte på Camp Nou.

– Det som bekymrer meg nå er å komme bra til kampen mot Elche; vi har en emosjonell liga, for folk med sterk mentalitet. Vi avhenger kun av oss selv, sier han.

Les også: Spillerbørs

Marerittstart

Starten på kampen kunne knapt ha blitt verre for Atleti. Kun åtte minutter tok det før Alex Berenguer stanget inn ledelsen for hjemmelaget. Og en vanskelig oppgave ble plutselig langt verre.

Vertene hadde god kontroll på det et tannløst Atlético Madrid i den første omgangen, som skapte mer eller mindre ingenting.

– Vi tapte 45 minutter. Den første omgangen ble kastet bort, sier Diego Simeone.

Trippelbytte

Atlético Madrid kom imidlertid nærmere og nærmere i den andre omgangen, men uten å lykkes med det første. Yannick Carrasco og Ángel Correa var blant annet nære, men det ville seg ikke. Og etter timen spilt, tok Simeone grep:

Thomas Lemar, João Félix og Luis Suárez, som alle var tilbake i kamptroppen etter skade, ble byttet inn i jakten på en utligning.

Og Atlético Madrid fortsatte å presse på…

Etter 77 minutter steg Stefan Savic til værs og headet inn Atlético Madrids enormt viktige utligning. Med denne scoringen ville det holde å spille uavgjort på Camp Nou og vinne de fire resterende kampene for å bli seriemestere.

Men slik skulle det ikke bli.

Ni minutter senere var det hjemmelagets stopper Iñigo Martinez som svevde høyest i lufta. Umarkert fikk den spanske midtstopperen heade ballen kontant i mål og sende hjemmelaget i føringen nok en gang.

Nå må Atlético Madrid etter all sannsynlighet vinne på Camp Nou for å bli seriemestere.

Men først:

Elche.

Etter kampen

Aldri gi opp

Det ble en etterlenget opptur lørdag kveld.

Published

on

Foto: Alexander Larsen

Atlético Madrid – Valencia 3-2

For andre kamp på rad skulle fjerdedrakten med klubbemblemet benyttes.

For andre gang på rad så det ut til å ende med et nytt skuffende tap. Men den gang ei.

Etter en katastrofal førsteomgang hvor Valencia scoret to ganger og ledet 2-0 til pause, våknet Atlético Madrid så til de grader i 2. omgang da det så som mørkes ut – mye takket være en meget god Ángel Correa som ble byttet inn i pausen.

Opphentingen ble startet da Matheus Cunha kunne passere inn 1-2 etter et hjørnespark etter 64 minutter. Scoringen gjorde at Metropolitano tok fyr – og Atlético Madrid jaktet virkelig en utligning.

Men scoringen lot vente på seg, og Valencia forsvarte seg heroisk og brukte god tid ved enhver mulighet.

På overtid kom imidlertid 2-2 da Ángel Correa utlignet, før Mario Hermoso sendte alt og alle til himmels med sin 3-2-scoring like etterpå.

Dermed endte det med en etterlenget seier til slutt i en kamp som så død og begravet ut til pause.

Continue Reading

Etter kampen

Ingen cupbombe: Atlético lekte seg på hjemmebane som bortelag

Cupeventyret fortsetter.

Published

on

Foto: Atlético Madrid

RAYO MAJADAHONDA – ATLÉTICO MADRID 0-5

Girona, Cultural Leonesa og Cornellà. Det er lagene Atlético Madrid har feilet og røket ut mot på pinlig vis de siste sesongene i Copa del Rey.

Torsdag var cupen i gang for 2021/22-sesongen da Rayo Majadahonda, som opprinnelig spiller sine hjemmekamper på Atléticos treningsanlegg, tok imot Atlético som gjester (!) på Metropolitano.

Diego Simeone tok ingen sjanser og stilte et svært slagkraftig lag fra start. Og de utvalgte hadde ingen problemer med å ta seg enkelt videre til åttedelsfinalen i den spanske cupen.

En offsideplassert Matheus Cunha sendte gjestene i føringen allerede etter 17 minutter, før Renan Lodi hamret inn 2-0 ni minutter senere. Til pause sto det 3-0 etter at Luis Suárez omsider endte måltørken etter sine ni kamper uten scoring for klubben.

I 2. omgang fortsatte festen da innbytterne Antoine Griezmann og João Félix økte ledelsen ytterligere og sikret en komfortabel 5-0-seier.

Men et skår i gleden var det at en tydelig opprørt Griezmann måtte byttes ut med skade bare kort tid etter innhoppet. Franskmannen tok seg til baksiden av låret, og det så ikke bra ut med tanke på Villarreal og den spanske supercupen som er like rundt hjørnet.

I morgen trekkes åttedelsfinalen.

Continue Reading

Etter kampen

Correa-dobbel endte tapsrekken

2022 startet på best mulig vis.

Published

on

Foto: Atlético Madrid

ATLÉTICO MADRID – RAYO VALLECANO 2-0 (1-0)

Fire tap på rad – den lengste rekken under Diego Simeones tid som Atlético Madrid-trener var fasiten før årets første kamp da Rayo Vallecano kom på besøk til Metropolitano søndag ettermiddag.

Bare én gang tidligere, under ledelse av Ricardo Zamora i 1941/42-sesongen, hadde Atlético Madrid tapt fem kamper på rad.

Den statistikken ville definitivt ikke Diego Simeone være en del av.

Bare åtte minutter tok det før årets første gule kort kom – til Diego Simeone – som følge av protester. Atlético Madrid trøblet litt de første minuttene. Men deretter var det ingen tvil.

Ángel Correa sikret ledelse til pause med sin scoring etter 28 minutter – etter strålende forarbeid av både Rodrigo De Paul og Yannick Carrasco. Flere ganger hadde Rayo-keeper Luca Zidane, sønn av sin far, blitt satt på prøve. Luis Suárez burde ha endt måltørken tidlig, men leverte isteden en svak avslutning alene med keeper.

Fullt fortjent var det at Atlético Madrid ledet, og bare åtte minutter ut i 2. omgang så det enda bedre ut for Simeones menn. Igjen scoret Correa da Renan Lodi mottok ballen ute til venstre og slo et glitrende innlegg langs bakken.

Atlético Madrid hadde full kontroll også i 2. omgang og vant til slutt fullt fortjent 2-0 i det som kan ha vært Kieran Trippiers siste kamp. Engelskmannen er sterkt linket tilbake til England og Newcastle.

– Det er en stor glede for oss å starte året på denne måten. Vi spilte bra og det var veldig viktig for oss, sier tomålsscorer Ángel Correa etter kampslutt til rettighetshaver.

PS: Luis Suárez og José Maria Giménez pådro seg sitt femte gule kort i kampen og må stå over mot Villarreal i neste runde.

Continue Reading

TABELLEN

Trending