Nehuén Pérez tar Liga NOS med storm

Atlético Madrid har gode tradisjoner med å hente unge og lovende spillere fra Sør-Amerika. Spillere som Sergio Agüero og José Maria Giménez har utviklet seg fra talenter til superstjerner. Neste i rekken av sør-amerikanske talenter med en stor fremtid i Atlético kan være Nehuén Pérez.

Nehuén Pérez var født 24. juni 2000 og oppvokst i Hulrington, Argentina. I 2007 ble den lovende unge midtstopper-talentet hentet til ungdomslaget i Argentinos Juniors. Nehuén begynte å spille fotball i en alder av 5 år i «La Qunita de los Pibes» som var et fotballag i nabolaget hans, og byttet lag til «Union de Tesei» som var klubben Argentinos Juniors hentet ham fra. I disse lagene figurerte Nehuén som spiss, og overraskende nok var han topscorer for sine lag. Faktisk så startet Nehuén sin karriere i Argentinos Juniors ungdomslag som spiss, før han prøvde seg på midtbanen og videre endte opp med å spille sentralt i forsvar.

Det ble knapt med spilletid for Nehuén i Agentinos Junior sitt førstelag, før Atlético Madrid kom på banen, og han stod bokført med kun én kamp for Argentinos Juniors i den argentinske cupen da Los Rojiblancos i 2018 signerte ham for 5 millioner norske kroner. Men det var Nehuéns prestasjoner for ungdomslaget til Argentinos Juniors og Argentinas U17 lag som gjorde at Atlético Madrid bestemte seg for å tilby ham en 6 års kontrakt. Atléticos president Enrique Cerezo sa om signeringen: «Atlético utvider sine forsøk på å oppdage spillere i alle deler av verden, og Nehuén har alle egenskaper og den profil som sportsledelsen ønsker.» og la videre til: «Til tross for hans unge alder, skiller han seg ut for sin personalitet og lederegenskaper i hjertet av forsvaret, noe som han har vist i Argentinos Juniors samt ungdomslagene i Argentina». Såpass var prestasjonene at han også ble innkalt til Argentinas seniorlag i 2017 og VM i 2018.

Atlético Madrid endte imidlertid opp med å låne Nehuén Pérez direkte tilbake til Argentinos Juniors etter overgangen hvor minuttene på banen ble få og oppholdet begynte å se blekt ut. Totalt fikk han spille 186 minutter fordelt på 3 kamper. Det ble stilt spørsmålstegn til Nehuén Pérez sitt talent og fremtiden så plutselig ikke like lovende ut. Under Diego Simeone fikk heller ikke Nehuén Pérez minutter på banen og han ble lånt ut til Famalicão, som nylig rykket opp til Liga NOS i sommer. Famalicão er eid av Idan Ofer, som også eier en tredjedel av Atlético Madrid, og han har etablert en sterk tropp i samarbeid med superagenten Jorge Mendes. Nehuén Pérez har fra første dag blitt satset på i Famalicão, og har spilt 14 av lagets 15 kamper så langt i Liga NOS. I Famalicão har Nehuén Pérez fått en ny vår, og virkelig etablert seg som en nøkkelspiller i midtforsvaret til den nyopprykkede klubben. I store deler av sesongen ledet Famalicão Liga NOS, og er i skrivende stund på 3. plass i Ligaen. Nehuén Pérez sine prestasjoner har vært gode, så gode at han ble stemt frem som den beste forsvareren i den portugisiske ligaen i september måned. Dette førte blant annet til at Tuttosport valgte å føre Nehuén Pérez på listen over nominerte til den prestisjetunge Golden Boy-prisen, som for øvrig Atléticos portugisiske supertalent João Félix stakk av med.

Nehuén Pérez er en autoritativ forsvarer med gode lederegenskaper. Han har god grunnleggende teknikk, er trygg med ballen i beina og spiller med en ro som også gir trygghet til resten av forsvaret. Han er flink til å lese spillet og posisjonerer seg godt i motstanderens angrepssituasjoner samt er sterk til å markere. Han viser modenhet i sitt spill som gjenspeiler seg i de riktige valgene han tar i ulike forsvarssituasjoner. Fysisk er han sterk og har en god fysikk, noe som er til hans fordel i luftdueller. Han har en sterk personlighet og er energisk.

Man kan trekke noen tråder mellom Nehuén Pérez og Atlético Madrids forsvarskjempe José Maria Giménez som også var et stort talent, men som også slet med å få spilletid i starten av karrieren for Atlético. Nehuén Pérez har selv fortalt om sin tøffe start i Atlético Madrid etter utlånet til Famalicão: «Da laguttaket var endelig og mitt navn ikke var ført på listen ble jeg gal, men Giménez hjalp meg veldig. Han ba meg om å være tålmodig, at han også kom til Atlético i samme alder som meg, men fikk heller ikke spille. Han (Giménez) og Godín ga meg enorm hjelp, de ba meg stå på og jobbe videre fordi dagen min ville komme. Jeg fikk ikke spille, men jeg ble tatt med i troppen to kamper, og det beroliget meg.

Kanskje kan Nehuén Pérez, etter å ha fullført sitt år på utlån til Famalicão, kjempe seg inn i Atléticos startellever og danne et stopperpar med Giménez à la Godín og Miranda, som ble betraktet av mange som verdens beste stopperpar. Han har definitiv gjort sakene sine så langt i den portugisiske toppdivisjonen, og om han fortsetter utviklingen kan Atlético sitte igjen med en spiller av stor kvalitet. Skjebnen er i hans egne hender og det blir spennende følge ham videre i Portugal denne sesongen.