Connect with us

Etter kampen

“Nye Atlético” vinner i debuten!

Det var knyttet stor forventning til denne kvelden da “nye Atlético” skulle sesongdebutere mot Numancia i den årlige minnekampen til tidligere president, Jesús Gil.

Published

on

Det var knyttet stor forventning til denne kvelden da “nye Atlético” skulle sesongdebutere mot Numancia i den årlige minnekampen til tidligere president, Jesús Gil.

Og forventningene ble ikke akkurat mindre da Atlético annonserte sin ellever fra start; Oblak – Trippier, Savic, Hermoso, Lodi – Félix, Llorente, Saúl, Lemar – Diego Costa og Morata begynte alle fra start! En meget slagkraftig ellever.

ELLEVEREN: Oblak – Trippier, Savic, Hermoso, Lodi – Félix, Llorente, Saúl, Lemar – Costa, Morata dannet en meget sterk ellever fra start, men det var ikke før i andreomgang at Atlético skulle få uttelling.

Atlético Madrid kom positivt i gang hvor João Félix flere ganger viste tekniske finesser og stod bak det Atleti skapte offensivt. Han spilte blant annet Diego Costa gjennom alene med keeper som kanskje skulle hatt en straffe i samme situasjon? Kaosbamsen var hvert fall lik seg selv, og ble rasende på dommer.

Men etter drøye halvtimen spilt skjedde det verst tenkelige for Atlético … João Félix måtte forlate banen etter en smell han fikk i duell mot en Numancia-spiller. Ut i fra bildene ser dette ut som en typisk slagskade og ikke noe alvorlig, men João Félix fikk ikke fortsette selv etter å ha signalisert mot benken, at alt var “ok”. Det var dog liten vits å ta noen store sjanser her, og inn kom Ángel Correa.

Resten av førsteomgangen virket litt preget av dette, men Thomas Lemar var nære å sette inn ledelsen da han skjøt like utenfor etter 35-40 minutter. Like før pause var det Ángel Correa som var nære, da han satte ballen i stanga.

Marcos Llorente var kanskje den spilleren i førsteomgang som imponerte aller mest sammen med en meget pigg Diego Costa. Mario Hermoso og Renan Lodi gjorde også sakene sine meget solid, mens Kieran Trippier var lite involvert.

Banens beste? Marcos Llorente leverte en meget god førsteomgang i sin Atlético Madrid-debut og virker å være en mann å stole på for Diego Simeone og co.

Det ble foretatt mange endringer i forkant av andreomgang. I alt ble hele elleveren skiftet ut med unntak av Correa som nylig hadde kommet inn for en skadet João Félix. Adán – Carlos Isaac, Felipe, Montero, Manu – Herrera, Vitolo, Sanabria, Toni Moya – Correa og Camello spilte andreomgang fra start, og det var først nå det skulle gi resultat.

For etter at både Felipe, Vitolo og Saponjic hadde vært farlig frempå, var det Vitolo som skulle sende Atlético i ledelsen først i det 69. spilleminutt etter at et strålende innlegg fra Rodrigo Riquelme ble stanget inn av Vitolo. Riquelme og Saponjic ble forøvrig byttet inn etter 64 minutter for Correa og Juan Sanabria.

Og etter 77 minutter skulle vi få se mer jubelscener da Manu Sánchez ble spilt i gjennom på venstresiden og slo ballen inn til Saponjic som satte ballen i nettet, og dermed scoret sitt første mål for Atlético i debuten. Dette ble etterfulgt av scoring fra Felipe etter 83 minutter som feiret på akrobatisk vis. Feiringen og målet kan bli sett nedenfor.

Fornøyd målscorer: Ivan Saponjic kunne gledelig feire sitt første mål i sin Atlético-debut og viste flere positive ting med tanke på hans lave overgangssum.

Brasiliansk akrobatikk: Det var en spektakulær feiring Felipe hadde på lager da han scoret sitt første mål i Atlético-debuten.

Alt i alt var det en meget positiv kamp fra vårt kjære Atlético som kanskje ikke er så lett å kjenne igjen lenger etter alle utskiftningene i sommer. Men det var uansett flere positive ting å ta med seg, og Marcos Llorente, Ivan Saponjic og Vitolo var alle meget positive i denne kampen i tillegg til flere. Nå er det bare å krysse fingrene for at skaden til vårt nye vidunderbarn ikke er av det alvorlige slaget!

Forza Atleti!

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Etter kampen

Ustoppelige Llorente involvert igjen – Atleti rykket fra Sevilla

Published

on

Levante – Atlético Madrid 0-1 (Bruno, selvmål)

To seiere, syv poeng og fra sjette- til tredjeplass, var status før kveldens kamp mot Levante på Estádio Camilo Cano. Atlético Madrid hadde fått en strålende start etter at LaLiga.

Med seier i kveld kunne Atlético Madrid passere Sevilla på tredjeplass som i går spilte 2-2 mot Villarreal. Derfor kunne man også øke forspranget med to poeng ved full pott mot Levante, en mulighet Atlético også benyttet seg av.

Strålende start på kampen

Marcos Llorente, som har vært i fantastisk form etter oppstarten av LaLiga var nok en gang involvert da han på 1-0-scoringen gjorde alt forarbeidet i forkant av scoringen. En pasning fra Arias ble mottatt like utenfor 16-meteren. Llorente vendte mot mål på elegant vis, før han spilte ballen inn i feltet. Der var Levantes midtstopper Bruno González uheldig og klønet det til, da han satte ballen i eget nett etter 15 minutter av kampen.

– Glimrende forarbeid av Marcos Llorente. Den vendingen der er ekstremt frekk, sa TV2s kommentar Endre Olav Osnes om Llorente sitt forarbeid på scoringen.

Atlético Madrid leverte en god førsteomgang også etter scoringen, men uten å skape de altfor store sjansene. Nærmest var Marcos Llorente som ble spilt gjennom alene med keeper. Han satte ballen til side for mål, men ville trolig ikke ha fått en eventuell scoring godkjent av VAR, grunnet offside.

Umiddelbart etter innhoppet nærmet Atlético seg en ny scoring. João Félix sitt skuddforsøk utenfor 16-meteren ble reddet av keeper, og verken Correa eller Diego Costa klarte å sette ballen i mål på returen.

Noen minutter senere var Félix på alerten igjen da han mottok ballen innenfor 16-meteren, men dessverre for Atleti gikk forsøket over mål.

Samtidig som Levante styrte banespillet, var det Atlético som skapte de store mulighetene i kampen. Etter 75 minutter spilt, fikk Koke en gedigen mulighet da han kom alene mot keeper etter en pasning fra Correa. Skuddet med venstrefoten gikk rett på keeper, og Atleti klarte ikke å punktere kampen.

Til tross for dette klarte Atlético Madrid omsider å holde kampen ut etter et intenst press fra hjemmelaget. Den største muligheten fikk Borja Mayoral etter 80 minutter da han nærmest fikk stå alene og heade mot mål. Heldigvis gikk avslutningen til side for mål.

– Ja, vi er fornøyde med å ha vunnet en kamp til, å få tre poeng mer. Andre lag har droppet poeng, så det er viktig for våre mål, sier Marcos Llorente etter kampslutt, som også snakket om sin egen form.

– Når spillere spiller bra merker man det, selvtilliten øker. Det er det jeg forsøker å ta med meg på banen.

Kveldens seier betyr at Atlético Madrid er på tredjeplass to poeng foran Sevilla. Samtidig øker forspranget ned til Getafe som kun klarte uavgjort borte mot Valladolid.

Spillerbørs

Oblak (6): trygg og god, få utfordringer.

Arias (4): Sliter fryktelig defensivt mot slutten av kampen. Grei offensivt.

Savic (5): Stille kamp første timen.

Sliter litt mot slutten, men står helt greit i mot.

Hermoso (6): Den beste defensivt og Atleti taper noe av tryggheten når han går ut.

Lodi (6): Veldig bra i første omgang, skapende og godt driv fremover. Noe mer utfordret sent i kampen.

Koke (6): En av få som klarer å beholde roen mot slutten. Styrer stort sett midtbanen bra.

Saúl (5): Havner litt i mellom, også noe upresis.

Thomas (5): Stort sett bra, har dog en stygg pasningsfeil som kunne endt i baklengs.

Carrasco (6): Skaper mye og er aktiv, en av hans bedre kamper i returen.

Llorente (7BB): En helt magisk målgivende, er den soleklart beste spilleren på banen.

Costa (6): Ganske bra igjen, rører kanskje ballen på selvmålet.

Innbyttere

Correa (5): Upresis, men aktiv som alltid.

Félix (5): Burde scoret og/eller hatt målgivende.

Gimenez (5): Kommer inn og står i mot i de bakre rekker.

Morata og Herrera: For lite spilletid.

Slik startet Atleti

Lagoppstilling: Oblak – Arias, Savic, Hermoso (Giménez, etter 59 min.), Lodi – Koke, Thomas (Morata, etter 84min), Saúl, Carrasco (Correa, etter 59 min) – Llorente (João Félix, etter 59 min), Diego Costa (Herrera, etter 80 min).

Continue Reading

Etter kampen

Dramatikk da Vitolo reddet Atleti

Published

on

Atlético Madrid tar med seg en knapp seier mot Valladolid og går opp på tredjeplass i La Liga!


Atlético Madrid 1 – 0 Valladolid (Vitolo)

Positiv åpning fra Atleti

Et spennende Atleti som roterte mye stilte til start på Metropolitano for første gang etter pausen. Ingen Koke, Saúl, Lodi, Diego Costa, Arias og Savic fra sist viser at Diego Simeone tar det tette kampoppgjøret veldig seriøst og at han er villig til å bruke den troppen han har til rådighet.

Det hele startet positivt, med et Atleti som tok kontrollen på kampen og presset Valladolid bakover på banen. Valladolid måtte ta til takke med de 2-3 kontringene de fikk i løpet av omgangen. Blant disse så var Matheus definitivt nærmest etter rundt 20 minutter. Kontrollen Atleti hadde førte til noen små problemer for Valladolid hvor spesielt Marcos Llorente og João Félix var vanskelig å få tak i. Félix hadde den beste muligheten med et skudd fra rundt 20 meter som gikk rett utenfor. Dominansen var klar med uvanlig høye 63% ballbesittelse i den første omgangen, men laget slet med den alle siste pasningen for å skape det helt store. Med det så gikk lagene likt i garderoben etter 45 minutter i hovedstaten.

Tannløst etter pause

Den positive starten i første omgang fortsatte definitivt ikke etter pause. En omgang som bar preg av mange bytter, lite rytme og utallige frispark. Det så desverre veldig ut som det har gjort i mange kamper så langt denne sesongen. Koke, Carrasco, Costa, Correa og Vitolo kom alle på uten at de klarte å sette preg på omgangen spillemessig. Høydepunktet i den første perioden var en deilig flikk fra João Félix som så får avsluttet, men denne gikk også godt utenfor.

I det vi gikk inn i de siste ti minuttene tok derimot laget litt mer styring og man klarte å produsere et par brukbare avslutninger. Keeper José Antonio Caro så utvilsomt usikker ut i Valladolid-målet. Og det var slik det skulle skje. Thomas Partey kom til et skudd fra rundt 25 meter etter 80 minutter noe som sender Caro ut i full strekk og han må gi til corner. Koke tar som vanlig corneren, der bommer Caro helt i forsøket på å bokse ballen ut og ballen stusser i Costa videre til Vitolo. Han header ballen såvidt over mål. 1-0, og Atleti ser ut til å være i kontroll.

Atleti har god kontroll etter scoringen og de skaper flere muligheter hvor de kunne scoret flere. Med disse tre poengene skaffer Atleti seg en luke ned til Getafe (fire poeng bak) og Real Sociedad (fem poeng bak med én kamp mindre spilt). De går også forbi Sevilla på innbyrdes oppgjør og ligger dermed på tredjeplass.


Spillerbørs

Jan Oblak (6): Lite å gjøre, men stabil og trygg som vanlig. Smultring nummer 101 i La Liga.
Kieran Trippier (6): Litt borte i første omgang hvor han ikke kommer helt til sin rett. En av få som spiller seg opp etter pause, men fortsatt ikke på sitt beste.
José María Giménez (6): Bunnsolid som alltid.
Mario Hermoso (5): Litt rusten, og etterlater litt rom i det han går ut mot venstre for å dekke etter Sánchez. Pådrar seg unødvendig gult kort.
Manu Sánchez (6): Så usikker ut i starten, men spiller seg vesentlig opp både defensivt og offensivt.

Marcos Llorente (7BB): Den beste igjen, skapende og aktiv begge veier, byttet ut mot slutten.
Héctor Herrera (5): Stabil og viktig for flyten i spillet.
Thomas Partey (6): Ikke på sitt beste enda, men vi får se noe av det Thomas kan mot slutten av kampen!
Thomas Lemar (5): Helt på det jevne, gir laget veldig lite.

João Félix (6): Aktiv, positiv og den som skaper mest gjennom hele kampen. Manglet noe på presisjonen.
Àlvaro Morata (5): Ser ikke ut til å være på sitt beste enda, jobber iherdig.

Innbyttere:

Koke (6): Vi ser igjen hvor viktig Koke er for laget i det han kommer inn.
Yannick Carrasco (5): Lite involvert og noe upresis.
Diego Costa (6): Noe heldig målgivende, men kommer gjennom flere ganger og kunne ha scoret. Virker frisk!
Ángel Correa (5): Upresis som han har vært etter pausen.
Vitolo (6): Får lite tid, men avgjør kampen og skaffer svært viktige poeng.

Continue Reading

Etter kampen

Nye Raúl García storspilte i kampen Atleti måtte vinne

Published

on

Marcos Llorente leverte et innhopp av de sjeldne mot Osasuna onsdag kveld.

Osasuna – Atlético Madrid 0-5 (João Félix x2, Llorente, Morata, Carrasco)

Atlético Madrid har langt i fra imponert på bortebane denne sesongen, men onsdag kveld var det endelig duket for en ny borteseier mot Osasuna på El Sadar. Et halvt år uten seier på bortebane i LaLiga er ikke mye å skryte av, og er heller ikke godt nok for å henge med i tittelkampen. Derfor har Atlético nå havnet i en intens kamp om å klare topp fire og sikre Champions League for neste sesong. Å havne utenfor topp fire vil være svært kritisk økonomisk for klubben.

– Vi må vinne, sa Diego Simeone i forkant av kampen, og Cholo fikk virkelig respons på sine ord i dette oppgjøret.

Vår juvel João Félix skulle denne kvelden vise seg fra sin aller beste side med to scoringer som sikret seieren for Atlético Madrid. Samarbeidet med Diego Costa på topp og relasjonen med Koke og Lodi ute til venstre fungerte meget bra. Og endelig fikk vi se den beste versjonen av Golden Boy-vinneren fra 2019 igjen.

– Jeg har følt meg bra. Det er godt for meg å returnere med to mål etter skaden for å vinne selvtillit og bli bedre, sier João Félix etter kampslutt.

Men det var ikke bare João Félix som skulle havne i fokus. Marcos Llorente kom inn i løpet av den andre omgangen og leverte et innhopp av de sjeldne som sikret seieren for Atleti. Med to scoringer og én målgivende på en liten halvtime som spiss igjen, herjet Llorente!

Kveldens seier betyr at Atlético Madrid nå i skrivende stund er oppe på fjerdeplass i ligaen. Ettersom Getafe tapte i går, er det nå kun Real Sociedad som kan passere oss med en eventuell seier i morgen. De møter Alavés på bortebane.

João Félix suser etter mønsterangrep

Atlético Madrid leverte en høyst godkjent første omgang, og etter 27 minutter skulle det resultere i belønning. Héctor Herrera spilte en strålende gjennombruddspasning til Renan Lodi som var på løp ute til venstre. Venstrebacken tok med seg ballen videre i fart og slo inn. Der var Saúl som ikke klarte å få et ordentlig treff for å sette ballen i nettet. Ballen returnerte derimot i samme rom, og der kom en João Félix i hundre og dundret ballen opp i nettaket. Dermed stod det 1-0 etter et strålende angrep fra vår venstreside.

Osasuna hadde tidvis litt press etter scoringen og en del skudd, men ellers hadde Atlético brukbar kontroll ut omgangen. Særlig en livlig João Félix, sammen med Koke og Renan Lodi ute til venstre, fungerte veldig bra sammen – og skapte tidvis store problemer for Osasuna.

NETTSUS: João Félix hamret ballen i nettet – og sendte Atlético Madrid i føringen på El Sadar

Doblet ledelsen

João Félix ga seg heller ikke med kun én scoring. Etter 56 minutter ble han servert på åpent mål av spisskollega Diego Costa som var blitt spilt i gjennom alene mot keeper. Portugiseren kunne ikke gjøre noe annet enn å sette ballen enkelt i mål, og avgjorde på mange måter kampen i dette øyeblikket.

Ikke så altfor mye skjedde de neste minuttene etter scoringen. Diego Costa, João Félix og Ángel Correa ble blant annet bytte ut, mens Álvaro Morata, Marcos Llorente og Thomas Partey kom inn.

Llorente-show

Igjen skulle vi få se Marcos Llorente i aksjon på topp, denne gangen sammen med Álvaro Morata, men nå med uttelling.

Etter 79 minutter satte Marcos Llorente inn kveldens tredje scoring da han satte ballen godt plassert nede i hjørnet. Anfield-helten punkterte dermed kampen for fullt med sin scoring, som er hans tredje i Atlético Madrid.

Marcos Llorente ga seg ikke der. Kun et par minutter senere mottok han ballen og spilte gjennom Álvaro Morata alene skrått mot mål. Morata satte ballen godt plassert nede i hjørnet, men ble først avvinket for offside. Etter en VAR-sjekk ble derimot scoringen godkjent, og Morata fikk seg en ny scoring for sesongen. Hans 13. mål for sesongen i alle turneringer.

Kun minutter senere skulle Atlético igjen sette inn en ny scoring. Denne gangen var det Carrasco som skulle få sitt første mål etter overgangen i januar. Marcos Llorente var igjen involvert med en ny målgivende pasning som spilte Carrasco helt fri på bakre stolpe.

Spillerbørs

Oblak (7): Tar det som kommer. Bunnsolid igjen. Holdt nullen for 100. gang i LaLiga.

Arias (6): Utmerker seg ikke noe voldsomt, men er helt på det jevne.

Savic (6): Leverer brukbart.

Giménez (6): God kontroll sammen med Savic.

Lodi (7): Offensivt med i dag i langt større grad, og spiller en høyst godkjent kamp.

Correa (5): En veldig anonym kamp.

Herrera (7): Åpner opp Osasuna-forsvaret på strålende vis på 1-0. Spiller en god kamp.

Saúl (6): Spiller en ganske bra kamp sammen med resten av laget.

Koke (7): Meget god kamp av Koke i dag. Veldig livlig, svært delaktig.

João Félix (8): Banens beste i førsteomgang, men mister litt oppmerksomheten når Llorente stjeler showet. Meget god kamp!

Diego Costa (7): Ser piggere ut enn på lenge nå, Diego Costa! Forhåpentligvis flere mål i vente også.

Innbyttere:

Llorente (10): Kommer inn, og hva skal man si? To målgivende og én scoring. Enormt innhopp!

Morata (7): Kommer inn og scorer kampens fjerde mål. Ser pigg ut.

Thomas Partey (6): Havner i skyggen av resten etter innhoppet.

Yannick Carrasco (ikke vurdert): Kommer inn helt på slutten av kampen, men får en scoring! Hans første siden returen.

Continue Reading

TABELLEN

Trending