Connect with us

Etter kampen

Nye Raúl García storspilte i kampen Atleti måtte vinne

Published

on

Marcos Llorente leverte et innhopp av de sjeldne mot Osasuna onsdag kveld.

Osasuna – Atlético Madrid 0-5 (João Félix x2, Llorente, Morata, Carrasco)

Atlético Madrid har langt i fra imponert på bortebane denne sesongen, men onsdag kveld var det endelig duket for en ny borteseier mot Osasuna på El Sadar. Et halvt år uten seier på bortebane i LaLiga er ikke mye å skryte av, og er heller ikke godt nok for å henge med i tittelkampen. Derfor har Atlético nå havnet i en intens kamp om å klare topp fire og sikre Champions League for neste sesong. Å havne utenfor topp fire vil være svært kritisk økonomisk for klubben.

– Vi må vinne, sa Diego Simeone i forkant av kampen, og Cholo fikk virkelig respons på sine ord i dette oppgjøret.

Vår juvel João Félix skulle denne kvelden vise seg fra sin aller beste side med to scoringer som sikret seieren for Atlético Madrid. Samarbeidet med Diego Costa på topp og relasjonen med Koke og Lodi ute til venstre fungerte meget bra. Og endelig fikk vi se den beste versjonen av Golden Boy-vinneren fra 2019 igjen.

– Jeg har følt meg bra. Det er godt for meg å returnere med to mål etter skaden for å vinne selvtillit og bli bedre, sier João Félix etter kampslutt.

Men det var ikke bare João Félix som skulle havne i fokus. Marcos Llorente kom inn i løpet av den andre omgangen og leverte et innhopp av de sjeldne som sikret seieren for Atleti. Med to scoringer og én målgivende på en liten halvtime som spiss igjen, herjet Llorente!

Kveldens seier betyr at Atlético Madrid nå i skrivende stund er oppe på fjerdeplass i ligaen. Ettersom Getafe tapte i går, er det nå kun Real Sociedad som kan passere oss med en eventuell seier i morgen. De møter Alavés på bortebane.

João Félix suser etter mønsterangrep

Atlético Madrid leverte en høyst godkjent første omgang, og etter 27 minutter skulle det resultere i belønning. Héctor Herrera spilte en strålende gjennombruddspasning til Renan Lodi som var på løp ute til venstre. Venstrebacken tok med seg ballen videre i fart og slo inn. Der var Saúl som ikke klarte å få et ordentlig treff for å sette ballen i nettet. Ballen returnerte derimot i samme rom, og der kom en João Félix i hundre og dundret ballen opp i nettaket. Dermed stod det 1-0 etter et strålende angrep fra vår venstreside.

Osasuna hadde tidvis litt press etter scoringen og en del skudd, men ellers hadde Atlético brukbar kontroll ut omgangen. Særlig en livlig João Félix, sammen med Koke og Renan Lodi ute til venstre, fungerte veldig bra sammen – og skapte tidvis store problemer for Osasuna.

NETTSUS: João Félix hamret ballen i nettet – og sendte Atlético Madrid i føringen på El Sadar

Doblet ledelsen

João Félix ga seg heller ikke med kun én scoring. Etter 56 minutter ble han servert på åpent mål av spisskollega Diego Costa som var blitt spilt i gjennom alene mot keeper. Portugiseren kunne ikke gjøre noe annet enn å sette ballen enkelt i mål, og avgjorde på mange måter kampen i dette øyeblikket.

Ikke så altfor mye skjedde de neste minuttene etter scoringen. Diego Costa, João Félix og Ángel Correa ble blant annet bytte ut, mens Álvaro Morata, Marcos Llorente og Thomas Partey kom inn.

Llorente-show

Igjen skulle vi få se Marcos Llorente i aksjon på topp, denne gangen sammen med Álvaro Morata, men nå med uttelling.

Etter 79 minutter satte Marcos Llorente inn kveldens tredje scoring da han satte ballen godt plassert nede i hjørnet. Anfield-helten punkterte dermed kampen for fullt med sin scoring, som er hans tredje i Atlético Madrid.

Marcos Llorente ga seg ikke der. Kun et par minutter senere mottok han ballen og spilte gjennom Álvaro Morata alene skrått mot mål. Morata satte ballen godt plassert nede i hjørnet, men ble først avvinket for offside. Etter en VAR-sjekk ble derimot scoringen godkjent, og Morata fikk seg en ny scoring for sesongen. Hans 13. mål for sesongen i alle turneringer.

Kun minutter senere skulle Atlético igjen sette inn en ny scoring. Denne gangen var det Carrasco som skulle få sitt første mål etter overgangen i januar. Marcos Llorente var igjen involvert med en ny målgivende pasning som spilte Carrasco helt fri på bakre stolpe.

Spillerbørs

Oblak (7): Tar det som kommer. Bunnsolid igjen. Holdt nullen for 100. gang i LaLiga.

Arias (6): Utmerker seg ikke noe voldsomt, men er helt på det jevne.

Savic (6): Leverer brukbart.

Giménez (6): God kontroll sammen med Savic.

Lodi (7): Offensivt med i dag i langt større grad, og spiller en høyst godkjent kamp.

Correa (5): En veldig anonym kamp.

Herrera (7): Åpner opp Osasuna-forsvaret på strålende vis på 1-0. Spiller en god kamp.

Saúl (6): Spiller en ganske bra kamp sammen med resten av laget.

Koke (7): Meget god kamp av Koke i dag. Veldig livlig, svært delaktig.

João Félix (8): Banens beste i førsteomgang, men mister litt oppmerksomheten når Llorente stjeler showet. Meget god kamp!

Diego Costa (7): Ser piggere ut enn på lenge nå, Diego Costa! Forhåpentligvis flere mål i vente også.

Innbyttere:

Llorente (10): Kommer inn, og hva skal man si? To målgivende og én scoring. Enormt innhopp!

Morata (7): Kommer inn og scorer kampens fjerde mål. Ser pigg ut.

Thomas Partey (6): Havner i skyggen av resten etter innhoppet.

Yannick Carrasco (ikke vurdert): Kommer inn helt på slutten av kampen, men får en scoring! Hans første siden returen.

Etter kampen

Aldri gi opp

Det ble en etterlenget opptur lørdag kveld.

Published

on

Foto: Alexander Larsen

Atlético Madrid – Valencia 3-2

For andre kamp på rad skulle fjerdedrakten med klubbemblemet benyttes.

For andre gang på rad så det ut til å ende med et nytt skuffende tap. Men den gang ei.

Etter en katastrofal førsteomgang hvor Valencia scoret to ganger og ledet 2-0 til pause, våknet Atlético Madrid så til de grader i 2. omgang da det så som mørkes ut – mye takket være en meget god Ángel Correa som ble byttet inn i pausen.

Opphentingen ble startet da Matheus Cunha kunne passere inn 1-2 etter et hjørnespark etter 64 minutter. Scoringen gjorde at Metropolitano tok fyr – og Atlético Madrid jaktet virkelig en utligning.

Men scoringen lot vente på seg, og Valencia forsvarte seg heroisk og brukte god tid ved enhver mulighet.

På overtid kom imidlertid 2-2 da Ángel Correa utlignet, før Mario Hermoso sendte alt og alle til himmels med sin 3-2-scoring like etterpå.

Dermed endte det med en etterlenget seier til slutt i en kamp som så død og begravet ut til pause.

Continue Reading

Etter kampen

Ingen cupbombe: Atlético lekte seg på hjemmebane som bortelag

Cupeventyret fortsetter.

Published

on

Foto: Atlético Madrid

RAYO MAJADAHONDA – ATLÉTICO MADRID 0-5

Girona, Cultural Leonesa og Cornellà. Det er lagene Atlético Madrid har feilet og røket ut mot på pinlig vis de siste sesongene i Copa del Rey.

Torsdag var cupen i gang for 2021/22-sesongen da Rayo Majadahonda, som opprinnelig spiller sine hjemmekamper på Atléticos treningsanlegg, tok imot Atlético som gjester (!) på Metropolitano.

Diego Simeone tok ingen sjanser og stilte et svært slagkraftig lag fra start. Og de utvalgte hadde ingen problemer med å ta seg enkelt videre til åttedelsfinalen i den spanske cupen.

En offsideplassert Matheus Cunha sendte gjestene i føringen allerede etter 17 minutter, før Renan Lodi hamret inn 2-0 ni minutter senere. Til pause sto det 3-0 etter at Luis Suárez omsider endte måltørken etter sine ni kamper uten scoring for klubben.

I 2. omgang fortsatte festen da innbytterne Antoine Griezmann og João Félix økte ledelsen ytterligere og sikret en komfortabel 5-0-seier.

Men et skår i gleden var det at en tydelig opprørt Griezmann måtte byttes ut med skade bare kort tid etter innhoppet. Franskmannen tok seg til baksiden av låret, og det så ikke bra ut med tanke på Villarreal og den spanske supercupen som er like rundt hjørnet.

I morgen trekkes åttedelsfinalen.

Continue Reading

Etter kampen

Correa-dobbel endte tapsrekken

2022 startet på best mulig vis.

Published

on

Foto: Atlético Madrid

ATLÉTICO MADRID – RAYO VALLECANO 2-0 (1-0)

Fire tap på rad – den lengste rekken under Diego Simeones tid som Atlético Madrid-trener var fasiten før årets første kamp da Rayo Vallecano kom på besøk til Metropolitano søndag ettermiddag.

Bare én gang tidligere, under ledelse av Ricardo Zamora i 1941/42-sesongen, hadde Atlético Madrid tapt fem kamper på rad.

Den statistikken ville definitivt ikke Diego Simeone være en del av.

Bare åtte minutter tok det før årets første gule kort kom – til Diego Simeone – som følge av protester. Atlético Madrid trøblet litt de første minuttene. Men deretter var det ingen tvil.

Ángel Correa sikret ledelse til pause med sin scoring etter 28 minutter – etter strålende forarbeid av både Rodrigo De Paul og Yannick Carrasco. Flere ganger hadde Rayo-keeper Luca Zidane, sønn av sin far, blitt satt på prøve. Luis Suárez burde ha endt måltørken tidlig, men leverte isteden en svak avslutning alene med keeper.

Fullt fortjent var det at Atlético Madrid ledet, og bare åtte minutter ut i 2. omgang så det enda bedre ut for Simeones menn. Igjen scoret Correa da Renan Lodi mottok ballen ute til venstre og slo et glitrende innlegg langs bakken.

Atlético Madrid hadde full kontroll også i 2. omgang og vant til slutt fullt fortjent 2-0 i det som kan ha vært Kieran Trippiers siste kamp. Engelskmannen er sterkt linket tilbake til England og Newcastle.

– Det er en stor glede for oss å starte året på denne måten. Vi spilte bra og det var veldig viktig for oss, sier tomålsscorer Ángel Correa etter kampslutt til rettighetshaver.

PS: Luis Suárez og José Maria Giménez pådro seg sitt femte gule kort i kampen og må stå over mot Villarreal i neste runde.

Continue Reading

TABELLEN

Trending