Connect with us

Etter kampen

Nye Raúl García storspilte i kampen Atleti måtte vinne

Published

on

Marcos Llorente leverte et innhopp av de sjeldne mot Osasuna onsdag kveld.

Osasuna – Atlético Madrid 0-5 (João Félix x2, Llorente, Morata, Carrasco)

Atlético Madrid har langt i fra imponert på bortebane denne sesongen, men onsdag kveld var det endelig duket for en ny borteseier mot Osasuna på El Sadar. Et halvt år uten seier på bortebane i LaLiga er ikke mye å skryte av, og er heller ikke godt nok for å henge med i tittelkampen. Derfor har Atlético nå havnet i en intens kamp om å klare topp fire og sikre Champions League for neste sesong. Å havne utenfor topp fire vil være svært kritisk økonomisk for klubben.

– Vi må vinne, sa Diego Simeone i forkant av kampen, og Cholo fikk virkelig respons på sine ord i dette oppgjøret.

Vår juvel João Félix skulle denne kvelden vise seg fra sin aller beste side med to scoringer som sikret seieren for Atlético Madrid. Samarbeidet med Diego Costa på topp og relasjonen med Koke og Lodi ute til venstre fungerte meget bra. Og endelig fikk vi se den beste versjonen av Golden Boy-vinneren fra 2019 igjen.

– Jeg har følt meg bra. Det er godt for meg å returnere med to mål etter skaden for å vinne selvtillit og bli bedre, sier João Félix etter kampslutt.

Men det var ikke bare João Félix som skulle havne i fokus. Marcos Llorente kom inn i løpet av den andre omgangen og leverte et innhopp av de sjeldne som sikret seieren for Atleti. Med to scoringer og én målgivende på en liten halvtime som spiss igjen, herjet Llorente!

Kveldens seier betyr at Atlético Madrid nå i skrivende stund er oppe på fjerdeplass i ligaen. Ettersom Getafe tapte i går, er det nå kun Real Sociedad som kan passere oss med en eventuell seier i morgen. De møter Alavés på bortebane.

João Félix suser etter mønsterangrep

Atlético Madrid leverte en høyst godkjent første omgang, og etter 27 minutter skulle det resultere i belønning. Héctor Herrera spilte en strålende gjennombruddspasning til Renan Lodi som var på løp ute til venstre. Venstrebacken tok med seg ballen videre i fart og slo inn. Der var Saúl som ikke klarte å få et ordentlig treff for å sette ballen i nettet. Ballen returnerte derimot i samme rom, og der kom en João Félix i hundre og dundret ballen opp i nettaket. Dermed stod det 1-0 etter et strålende angrep fra vår venstreside.

Osasuna hadde tidvis litt press etter scoringen og en del skudd, men ellers hadde Atlético brukbar kontroll ut omgangen. Særlig en livlig João Félix, sammen med Koke og Renan Lodi ute til venstre, fungerte veldig bra sammen – og skapte tidvis store problemer for Osasuna.

NETTSUS: João Félix hamret ballen i nettet – og sendte Atlético Madrid i føringen på El Sadar

Doblet ledelsen

João Félix ga seg heller ikke med kun én scoring. Etter 56 minutter ble han servert på åpent mål av spisskollega Diego Costa som var blitt spilt i gjennom alene mot keeper. Portugiseren kunne ikke gjøre noe annet enn å sette ballen enkelt i mål, og avgjorde på mange måter kampen i dette øyeblikket.

Ikke så altfor mye skjedde de neste minuttene etter scoringen. Diego Costa, João Félix og Ángel Correa ble blant annet bytte ut, mens Álvaro Morata, Marcos Llorente og Thomas Partey kom inn.

Llorente-show

Igjen skulle vi få se Marcos Llorente i aksjon på topp, denne gangen sammen med Álvaro Morata, men nå med uttelling.

Etter 79 minutter satte Marcos Llorente inn kveldens tredje scoring da han satte ballen godt plassert nede i hjørnet. Anfield-helten punkterte dermed kampen for fullt med sin scoring, som er hans tredje i Atlético Madrid.

Marcos Llorente ga seg ikke der. Kun et par minutter senere mottok han ballen og spilte gjennom Álvaro Morata alene skrått mot mål. Morata satte ballen godt plassert nede i hjørnet, men ble først avvinket for offside. Etter en VAR-sjekk ble derimot scoringen godkjent, og Morata fikk seg en ny scoring for sesongen. Hans 13. mål for sesongen i alle turneringer.

Kun minutter senere skulle Atlético igjen sette inn en ny scoring. Denne gangen var det Carrasco som skulle få sitt første mål etter overgangen i januar. Marcos Llorente var igjen involvert med en ny målgivende pasning som spilte Carrasco helt fri på bakre stolpe.

Spillerbørs

Oblak (7): Tar det som kommer. Bunnsolid igjen. Holdt nullen for 100. gang i LaLiga.

Arias (6): Utmerker seg ikke noe voldsomt, men er helt på det jevne.

Savic (6): Leverer brukbart.

Giménez (6): God kontroll sammen med Savic.

Lodi (7): Offensivt med i dag i langt større grad, og spiller en høyst godkjent kamp.

Correa (5): En veldig anonym kamp.

Herrera (7): Åpner opp Osasuna-forsvaret på strålende vis på 1-0. Spiller en god kamp.

Saúl (6): Spiller en ganske bra kamp sammen med resten av laget.

Koke (7): Meget god kamp av Koke i dag. Veldig livlig, svært delaktig.

João Félix (8): Banens beste i førsteomgang, men mister litt oppmerksomheten når Llorente stjeler showet. Meget god kamp!

Diego Costa (7): Ser piggere ut enn på lenge nå, Diego Costa! Forhåpentligvis flere mål i vente også.

Innbyttere:

Llorente (10): Kommer inn, og hva skal man si? To målgivende og én scoring. Enormt innhopp!

Morata (7): Kommer inn og scorer kampens fjerde mål. Ser pigg ut.

Thomas Partey (6): Havner i skyggen av resten etter innhoppet.

Yannick Carrasco (ikke vurdert): Kommer inn helt på slutten av kampen, men får en scoring! Hans første siden returen.

Etter kampen

Store problemer i Champions League

Atlético Madrid skuffet hjemme mot Lokomotiv Moskva onsdag kveld.

Published

on

Atlético Madrid – Lokomotiv Moskva 0-0

Det betyr at andreplassen virkelig står i fare, og at Atlético trolig går inn til siste runde, borte mot Salzburg, hvor man fort må ta tre poeng for å ta seg videre i gruppen.

Og om fem dager venter Bayern München på hjemmebane.

Mot Lokomotiv Moskva ville det seg ikke. Heller ikke i hjemmekampen. Atlético stanget og stanget, var farlige nære flere ganger, men uten å lykkes. Koke satte ballen i nettet med drøyt 20 minutter igjen å spille, men ble avvinket for offside. Like før slutt headet José Giménez like til side for stolpen.

Dermed ser oppgaven med å ta seg videre langt vanskeligere ut, for slik ser tabellen ut før Bayern München (hjemme) og Red Bull Salzburg (borte) venter i de to siste rundene:

Bayern München – 12 poeng
Atlético Madrid – 5 poeng
Lokomotiv Moskva – 3 poeng
Red Bull Salzburg – 1 poeng

– Vi manglet lykken, keeperen deres gjorde en god kamp. Vi kunne ikke finne veien til mål, og Champions League blir litt tøft i år. Vi håper vi kan klare å ta oss videre.

– Det er klart vi er litt bekymret. Vi har to lag som er bak oss, som er veldig nære. Det vil ikke bli enkelt mot Bayern München. Det vil avhenge av oss, og det er en god nyhet, sier Diego Simeone.

Intens åpning

Hjemmelaget gikk ut i hundre allerede fra start og presset russerne fryktelig lavt i banen.

Renan Lodi og Kieran Trippier var begge svært offensive, flere spillere kom til avslutning, men Guilherme stoppet både Marcos Llorente, Yannick Carrasco og enda flere spillere. At ikke Atlético ledet etter de første 45 minuttene var ganske utrolig, og dessverre skulle det vise seg å straffe seg etter hvert.

Jublet for scoring

I jakten på tre svært viktige poeng, fortsatte Atlético i samme spor i den andre omgangen, men det gikk lengre tid mellom hver sjanse. Lokomotiv Moskva fikk bedre og bedre kontroll, og Atlético slet med å trenge i gjennom den russiske muren.

Etter 69 minutter kom den forløsende scoringen. Trodde man…

Koke satte ballen i nettet etter en retur fra keeper, og Atlético jublet for scoring. TV-bildene så ut til at Koke var i offside. Ballen var lagt klar for avspark, men fortsatt ventet man på en avklaring fra hoveddommer.

Scoringen ble annulert. Det var fortsatt 0-0.

Til tross for at Atlético trykket på mot slutten av kampen og fikk mange cornere, resulterte det ikke i annet enn en stor sjanse for Giménez som headet til side for mål like før slutt. Kampen endte 0-0, og det ser nå langt vanskeligere ut med tanke på avansement.

Continue Reading

Etter kampen

Historisk triumf mot Barcelona

For første gang under Diego Simeone vant Atlético Madrid en LaLiga-kamp mot Barcelona.

Published

on

Atlético Madrid – Barcelona 1-0

– Gruppen gir meg entusiasme fordi jeg ser positivt på at vi kan oppnå noe veldig fint denne sesongen.

Det sa Diego Simeone etter at første seier mot Barcelona i LaLiga siden 2010 var et faktum.

Kun en liten glipp fra Barcelona-keeper Marc André ter-Stegen var nok til at Yannick Carrasco sikret tre særdeles viktige poeng i gullkampen. Med Real Madrids 1-1-resultat borte mot Villarreal denne helgen, har Atlético dermed en luke på tre poeng ned til Real Madrid og ni ned til Barcelona.

Atlético Madrid har en kamp mindre enn Real Madrid.

Belgisk magi

Fra start var det, i likhet med tidligere oppgjør mellom lagene, tett og jevnt. Atlético var farlig nære med et skudd fra Saúl på omtrent 18 meter, men ter-Stegen slo til corner. Før det hadde Antoine Griezmann vært nære å styre et innlegg i mål.

Etter tolv minutter var Marcos Llorente enda nærmere. Den lynraske kantspilleren kom skrått alene med ter-Stegen og dundret ballen i tverrliggeren og over mål. Atlético hadde vært nære to ganger, og det så ut til å ende med uavgjort til pause.

Men nei! Sent inne på overtiden vant Atlético ballen og satte fart fremover. Ángel Correa spilte en lekker gjennombruddspasning til Carrasco, og ter-Stegen var ute på bærtur, på 40 meter. Belgieren tok et lekkert touch forbi tyskeren og løftet ballen i det tomme buret fra langt hold. Atlético tok ledelsen med siste spark på ballen.

Yannick Carrasco sender Atlético Madrid i ledelsen like før pause. Foto: Atlético Madrid

Tre viktige poeng

Dermed var det kanskje ikke helt uventet at gjestene måtte presse på fremover i den andre omgangen, mens Atlético la seg litt dypere.

Til tross for det var Atlético minst like farlige som Barcelona. Simeones menn hadde mer eller mindre full kontroll på gjestene, og dermed var de tre poengene et faktum, selv uten Luis Suárez med i troppen.

Kampfakta

Atlético Madrid – Barcelona 1-0 (1-0)
Mål: 1-0 Yannick Carrasco (45)
Hjørnespark: 8-8
Atlético Madrid (4-4-2): Jan Oblak – Kieran Trippier, Stefan Savic, José Giménez, Mario Hermoso – Marcos Llorente, Koke, Saúl, Yannick Carrasco – Ángel Correa, João Félix

Continue Reading

Etter kampen

Tabelltopp med en kamp til gode

Published

on

Kvelden på Metropolitano skulle vise seg å bli en enorm en.

Cádiz har hatt en sterk start på sesongen og lå på 5. plass før gårsdagens oppgjør. De hadde til gode å slippe inn mål på bortebane og hadde tatt full pott mot blant annet Real Madrid og Athletic Bilbao.

Tidlig ledelse

Kampen starter på best tenkelig vis. Atlético skaper sjanser og etter kun åtte spilleminutter har hjemmelaget tatt ledelsen. Etter en offensiv dødball slås det ut til venstre i bortelagets boks. Der venter Marcos Llorente. Bortelagets keeper Ledesma kommer ut men klarer ikke å holde på ballen etter han kolliderer med Fali. Llorente blir stående med ballen i fanget og målet står åpent. Spanjolen vurderer å skyte i et øyeblikk, men bestemmer seg heller for å legge inn til Félix som står alene i boksen og header ballen mot mål. Negredo prøver desperat å klarere på linja, men ballen slipper forbi og hjemmelaget leder.

Andre scoringen kommer etter tjueto minutter er spilt. Trippier står med ballen på høyre side og utfordrer Espino. Han ser Llorente er på et lite løp bakover, men slår ballen forbi venstrebacken til Cádiz og Llorente reagerer raskt. Han endrer løpet slitt 180 grader og får med seg ballen til tross for at Alex Fernández prøver å vinne ballen fra ham. Skuddet går så og si midt på keeper, men Ledesma er uheldig igjen og får ikke blokkert skuddet skikkelig. Ballen går via benet til målvakten og i nærmeste hjørne. Llorente ser, som vanlig, sjokkert ut over at ballen går i mål og Atleti har doblet ledelsen.

Hjemmelaget fortsetter å styre kampen frem til pausen, men ingenting større begivenheter finner sted.

Ingen nervøse øyeblikk

Hjemmelaget fortsetter å dominere banespillet etter pausen til tross for at Alvaro Cervera gjorde to bytter rett etter pausen. Han tok av begge sidebackene og satte innpå Alcala og Izquierdo. De klarte ikke å komme inn i skikkelig spill og Atleti beholdt ballen store deler av andre omgang også. Etter femti minutters spill kommer Atlético på overgang. Félix ender opp med å servere Suárez som setter ballen i lengste hjørnet med det svakeste benet. Etter en lengre tids VAR-avgjørelse angående som uruguayaneren var offside eller ikke kommer dommerteamet til at målet blir stående. Nysigneringen Kondogbia kommer inn for Koke og får dermed sin debut for de rødhvite. Får kun tjue minutter og pådrar seg et gult kort på den tiden.

Cádiz har et par skudd fra distanse etter dette hvor Oblak må tre frem med redninger, men ut over dette skaper bortelaget lite. Siste scoring kommer på overtid. Correa hadde kommet inn for Suárez og hatt et par skudd selv. Men Torreira slår han gjennom, hvor Ángel tar i mot ballen på brystet og slår den videre bak over sitt eget hode og inn midt på 16-meteren. Han viser ingen tegn til å ha speidet etter Félix før han slår ballen, men han vet at portugiseren blir å være der. Félix mottar også ballen på brystet og skyter i nærmeste hjørne når Ledesma prøver å møte angrepet. Kveldens vakreste scoring er et faktum og Atleti går av banen med en sterk hjemmeseier.

Nå venter det landslagspause og når ligaen er tilbake møter vi Barcelona på Metropolitano. For øyeblikket befinner Atlético seg på førsteplass i La Liga med best målforskjell i tillegg. De deler førsteplassen med Real Sociedad som har spilt en kamp mer.

Spillervurderinger

Oblak (6): Sloveneren måtte tre frem og avverge tre skudd fra bortelaget, men hadde ellers en lite begivenhetsrik kamp.

Trippier (7): Til tross for en litt ymse start spilte engelskmannen seg inn i kampen. Han bør få æren for målgivende på Llorentes mål.

Savić (7): Han hadde en god kamp og klarte å holde ballen i laget. Men han hadde også flest defensive involveringer av de to sentralt.

Giménez (7): Sammen med montenegrineren hadde han nok ikke all verden å gjøre, men lot seg ikke lure av Negredo. Hadde en og annen sjanse offensivt også.

Hermoso (6): Den minst innflytelsesrike av de fire bak men hadde en ålreit kamp.

Llorente (9): Mannen som satte opp Félixs første mål og satte kampens andre 14 minutter senere. Utnytter Ledesmas feil til det fulle. Ser seg kun slått av en annen manns prestasjoner i dag.

Herrera (7): Har en god kamp, slår få feilpasninger og bryter ballen ved flere anledninger. Med 81 pasninger slått hvor 77 av dem nådde sitt mål, var Hector banens mest pasningssikre spiller.

Koke (8): Atletis kaptein styrer store deler av spillet. Ser etter muligheter til å vri spillet og finner Trippier hver gang han presser fremover.

Saúl (6): Merkes at han har vært ute en stund nå, men har en okei kamp.

Félix (9BB): Dagens beste spiller, to mål og en målgivende. Skaper det meste offensivt sammen med Llorente og Suárez.

Suárez (8): Ligger mye og venter på stikkballer og holder seg langs forsvarsrekken frem til muligheten byr seg. Scorer kampens tredje.

Innbyttere

Correa (7): Kommer inn for Marcos Llorente og utgjør allerede en ny trussel. Til tross for at Llorente hadde en god kamp får også Ángel imponert, særlig med dagens beste målgivende.

Torreira (6): Kommer inn og fyller skoene til Herrera bra.

Kondogbia og Lemar (IV)

Continue Reading

TABELLEN

Trending