Connect with us

Etter kampen

Nye Raúl García storspilte i kampen Atleti måtte vinne

Published

on

Marcos Llorente leverte et innhopp av de sjeldne mot Osasuna onsdag kveld.

Osasuna – Atlético Madrid 0-5 (João Félix x2, Llorente, Morata, Carrasco)

Atlético Madrid har langt i fra imponert på bortebane denne sesongen, men onsdag kveld var det endelig duket for en ny borteseier mot Osasuna på El Sadar. Et halvt år uten seier på bortebane i LaLiga er ikke mye å skryte av, og er heller ikke godt nok for å henge med i tittelkampen. Derfor har Atlético nå havnet i en intens kamp om å klare topp fire og sikre Champions League for neste sesong. Å havne utenfor topp fire vil være svært kritisk økonomisk for klubben.

– Vi må vinne, sa Diego Simeone i forkant av kampen, og Cholo fikk virkelig respons på sine ord i dette oppgjøret.

Vår juvel João Félix skulle denne kvelden vise seg fra sin aller beste side med to scoringer som sikret seieren for Atlético Madrid. Samarbeidet med Diego Costa på topp og relasjonen med Koke og Lodi ute til venstre fungerte meget bra. Og endelig fikk vi se den beste versjonen av Golden Boy-vinneren fra 2019 igjen.

– Jeg har følt meg bra. Det er godt for meg å returnere med to mål etter skaden for å vinne selvtillit og bli bedre, sier João Félix etter kampslutt.

Men det var ikke bare João Félix som skulle havne i fokus. Marcos Llorente kom inn i løpet av den andre omgangen og leverte et innhopp av de sjeldne som sikret seieren for Atleti. Med to scoringer og én målgivende på en liten halvtime som spiss igjen, herjet Llorente!

Kveldens seier betyr at Atlético Madrid nå i skrivende stund er oppe på fjerdeplass i ligaen. Ettersom Getafe tapte i går, er det nå kun Real Sociedad som kan passere oss med en eventuell seier i morgen. De møter Alavés på bortebane.

João Félix suser etter mønsterangrep

Atlético Madrid leverte en høyst godkjent første omgang, og etter 27 minutter skulle det resultere i belønning. Héctor Herrera spilte en strålende gjennombruddspasning til Renan Lodi som var på løp ute til venstre. Venstrebacken tok med seg ballen videre i fart og slo inn. Der var Saúl som ikke klarte å få et ordentlig treff for å sette ballen i nettet. Ballen returnerte derimot i samme rom, og der kom en João Félix i hundre og dundret ballen opp i nettaket. Dermed stod det 1-0 etter et strålende angrep fra vår venstreside.

Osasuna hadde tidvis litt press etter scoringen og en del skudd, men ellers hadde Atlético brukbar kontroll ut omgangen. Særlig en livlig João Félix, sammen med Koke og Renan Lodi ute til venstre, fungerte veldig bra sammen – og skapte tidvis store problemer for Osasuna.

NETTSUS: João Félix hamret ballen i nettet – og sendte Atlético Madrid i føringen på El Sadar

Doblet ledelsen

João Félix ga seg heller ikke med kun én scoring. Etter 56 minutter ble han servert på åpent mål av spisskollega Diego Costa som var blitt spilt i gjennom alene mot keeper. Portugiseren kunne ikke gjøre noe annet enn å sette ballen enkelt i mål, og avgjorde på mange måter kampen i dette øyeblikket.

Ikke så altfor mye skjedde de neste minuttene etter scoringen. Diego Costa, João Félix og Ángel Correa ble blant annet bytte ut, mens Álvaro Morata, Marcos Llorente og Thomas Partey kom inn.

Llorente-show

Igjen skulle vi få se Marcos Llorente i aksjon på topp, denne gangen sammen med Álvaro Morata, men nå med uttelling.

Etter 79 minutter satte Marcos Llorente inn kveldens tredje scoring da han satte ballen godt plassert nede i hjørnet. Anfield-helten punkterte dermed kampen for fullt med sin scoring, som er hans tredje i Atlético Madrid.

Marcos Llorente ga seg ikke der. Kun et par minutter senere mottok han ballen og spilte gjennom Álvaro Morata alene skrått mot mål. Morata satte ballen godt plassert nede i hjørnet, men ble først avvinket for offside. Etter en VAR-sjekk ble derimot scoringen godkjent, og Morata fikk seg en ny scoring for sesongen. Hans 13. mål for sesongen i alle turneringer.

Kun minutter senere skulle Atlético igjen sette inn en ny scoring. Denne gangen var det Carrasco som skulle få sitt første mål etter overgangen i januar. Marcos Llorente var igjen involvert med en ny målgivende pasning som spilte Carrasco helt fri på bakre stolpe.

Spillerbørs

Oblak (7): Tar det som kommer. Bunnsolid igjen. Holdt nullen for 100. gang i LaLiga.

Arias (6): Utmerker seg ikke noe voldsomt, men er helt på det jevne.

Savic (6): Leverer brukbart.

Giménez (6): God kontroll sammen med Savic.

Lodi (7): Offensivt med i dag i langt større grad, og spiller en høyst godkjent kamp.

Correa (5): En veldig anonym kamp.

Herrera (7): Åpner opp Osasuna-forsvaret på strålende vis på 1-0. Spiller en god kamp.

Saúl (6): Spiller en ganske bra kamp sammen med resten av laget.

Koke (7): Meget god kamp av Koke i dag. Veldig livlig, svært delaktig.

João Félix (8): Banens beste i førsteomgang, men mister litt oppmerksomheten når Llorente stjeler showet. Meget god kamp!

Diego Costa (7): Ser piggere ut enn på lenge nå, Diego Costa! Forhåpentligvis flere mål i vente også.

Innbyttere:

Llorente (10): Kommer inn, og hva skal man si? To målgivende og én scoring. Enormt innhopp!

Morata (7): Kommer inn og scorer kampens fjerde mål. Ser pigg ut.

Thomas Partey (6): Havner i skyggen av resten etter innhoppet.

Yannick Carrasco (ikke vurdert): Kommer inn helt på slutten av kampen, men får en scoring! Hans første siden returen.

Spillerbørs

Spillerbørs: Real Betis (B)

Published

on

Et skadeskutt Atlético Madrid måtte nøye seg med ett poeng på borte mot Real Betis. Dermed er tittelkampen jevnere enn noen gang.


Kampen startet på strålende vis for Atlético Madrid som tok tak i kampen og virkelig presset Real Betis høyt. Det var tydelig at Atleti virkelig gikk for det fra start og fikk tidlig uttelling for det. João Félix, Ángel Correa og Yannick Carrasco kombinerer seg fint inn i sekstenmeteren til Betis, hvor så sistnevnte kan sette ballen enkelt i mål til 1-0.

Kort tid etter kan og kanskje bør Saúl heade inn 2-0, men Claudio Bravo redder mesterlig. Real Betis hadde ikke skapt noe de første 20 minuttene før de så plutselig spiller seg elegant fri på siden. Et godt innlegg treffer Cristian Tello som skyter ballen rett i mål utagbart bak Jan Oblak. Dermed sto det 1-1. Etter målet går kampen litt ut av det gode sporet for Atleti som ikke klarer å skape all verden før man går til pause.

Andre omgang skulle starte med et smell for Atleti, João Félix måtte gå av banen med en skade han fikk rett før hvilen. Dermed måtte en rådvill Diego Simeone sette inn Lucas Torreira for portugiseren. Den andre omgangen skulle i stor grad preges av Real Betis som virkelig gikk i strupen på et Atleti i fullt kaos. Heldigvis skulle de ikke omsette noen av mulighetene sine noe som ga Atleti et lite håp på en sen scoring. Disse mulighetene skulle komme for Ángel Correa som var alene med keeper to ganger på overtid, Claudio Bravo reddet begge. Dermed gikk Atleti på nok et poengtap i en kamp som kunne gått begge veier.

Spillerbørs:

Jan Oblak (6): Kan ikke gjøre noe med scoringen, men er god når han ellers blir satt på prøve.

Kieran Trippier (5): Lite involvert i den første omgangen, men blir litt mer med i den andre. Klarer likevel ikke å sette sitt preg på kampen, og må også gi seg med skade noen minutter før slutt.

Stefan Savic (6): Stabil, som vanlig. Har forholdsvis god kontroll på det som skjer bakover i banen.

José Giménez (8 BB): Helt avgjørende når han hindrer Betis-scoring like før slutt, og er også enorm én mot én i kampen. Stor kamp av uruguayaneren.

Mario Hermoso (5): Spiller en kamp på det jevne, uten å utmerke seg.

Yannick-Ferreira Carrasco (7): Scorer målet som sender Atleti i føringen, og er blant de få som skaper noe offensivt. Dessverre får han for lite hjelp ellers til å sette inn flere scoringer.

Saúl (5): Bedring, men heller ikke en stor kamp i dag. Kommer mer til sin rette i “Llorente-rollen”, og kunne ha økt ledelsen til 2-0 i den første omgangen.

Héctor Herrera (5): En middels kamp, skaper litt mer balanse på midtbanen, spesielt i den første omgangen. Byttes ut i jakten på scoring.

Koke (5): Ingen stor kamp av kapteinen.

João Félix (6): Må dessverre gi seg med skade kort tid ut i den andre omgangen, men er involvert i 1-0-scoringen til Atleti. Viser noen tendenser. Forhåpentligvis er det ingenting alvorlig for portugiseren.

Ángel Correa (6): Sammen med Carrasco er han den som skaper noe, men nok en gang svikter han foran mål når han får muligheten. Kunne – og kanskje burde – ha sendt Atleti tilbake i føringen.

Continue Reading

Etter kampen

Spillerbørs: Sevilla

SEVILLA – ATLÉTICO MADRID 1-0: En kveld å glemme for Atlético Madrid-supporterne.

Published

on

Foto: Atlético Madrid

En vanskelig oppgave stod for tur søndag kveld da Sevilla var motstander på Ramón Sánchez Pizjuán. Bedre ble det heller ikke av at hjemmelaget fikk straffespark, kun syv minutter ut i oppgjøret, og at Renan Lodi måtte gi seg – trolig med skade – etter 34 minutter spilt.

Straffesparket fra Lucas Ocampos ble imidlertid reddet av Jan Oblak – slik han gjorde det mot Alavés i forrige serierunde, da han sikret tre poeng for Atleti sent i oppgjøret.

Atlético Madrid klarte derimot ikke å skape noen store målsjanser i den første omgangen, og alt i alt var det gjestene fra Madrid som burde være mest fornøyde med at det stod 0-0 til pause etter de første 45 minuttene i Sevilla.

– Det står 0-0 til pause. Det kan Atlético Madrid takke Jan Oblak for. Sevilla fikk en gyllen mulighet tidlig, men en av verdens beste keepere gjorde jobben. Han har gjort matchvinnerjobben i sin ende av banen, men offensivt har de ikke skapt mye, kommenterte Strive-kommentator Magnar Kvalvik da lagene gikk inn til pause på stillingen 0-0.

Til tross for at det bedret seg i den andre omgangen, skulle det derimot ende med et skuffende resultat.

Det var en hands i forkant av Sevillas 1-0-scoring etter 70 minutter, men VAR grep ikke inn denne gangen. Tre nye poeng er tapt.

Jan Oblak (7): Redder straffen, men stort annet får han ikke gjøre i kampen, egentlig. Holder på mange måter Atlético inne i kampen med den prestasjonen.

Kieran Trippier (5): Leverer en kamp helt på det jevne. Slår noen gode innlegg og har ganske god kontroll.

José Giménez (5): God kontroll på Luuk de Jong.

Felipe (5): Får et tidlig gult kort, men spiller seg ganske kraftig opp utover i kampen. En god kamp av brasilianeren i duellspillet – men med noen stygge balltap.

Mario Hermoso (4): Flere svake pasninger i dag fra Hermoso, unormalt mange. Ellers utmerker han seg ikke nevneverdig.

Renan Lodi (4): Byttet ut tidlig, og det skal visstnok ikke være noen skade. Svak prestasjon.

Koke (7 BB): Spiller en stor andreomgang til tross for at det ender med null poeng til slutt. Styrer alt når Atlético jakter scoring på stillingen 0-0, og dominerer midtbanen.

Marcos Llorente (4): Ingen god kamp av Llorente i dag. Lite involvert, dessverre. Må sone mot Real Betis neste helg etter å ha snakket på seg gult kort.

Saúl (3): Nok en skuffende kamp, dessverre. Klarer ikke prege kampen, mister ballen mye og han bidrar heller ikke særlig mye på andre områder. – Saúl gjør ingenting, skrev SkySport-journalisten Matteo Moretto på sin twitterkonto etter den første omgangen.

Thomas Lemar (5): Blant de mer positive igjen, men heller ikke Lemar klarer å utrette så altfor mye i dag.

Luis Suárez (3): Fullstendig usynlig i den første omgangen der Atlético ikke skapte noe som helst, og heller ikke i den andre omgangen er han særlig bidragsytende. Må sone mot Real Betis neste helg etter å ha snakket på seg gult kort.

Innbyttere: Ángel Correa (5). Geoffrey Kondogbia og Héctor Herrera med for lite spilletid til å bli vurdert.

Continue Reading

Etter kampen

Oblak redder Atlético og sikrer tre viktige poeng!

Published

on

Det ble nok en slitsom kamp for Atlético-fans som så laget sitt slite seg til tre poeng hjemme mot Alavés. Jan Oblak og Luis Suárez ble heltene nok en gang!


Atlético Madrid 1 – 0 Deportivo Alavés (Luis Suárez)

Kampen som i seg selv skulle bli heldramatisk startet i et ganske kjedelig spor. Atlético Madrid kontrollerte spillet uten å skape noe som helst. Omtrent hele den første omgangen gikk med til mye banespill for Atleti hvor Alavés var nære på å kunne skape farligheter på kontringer ved flere anledninger. Det var tydelig at det var et nervøst hjemmelag uten veldig mye selvtillit etter svake resultater. Simeone beskrev første omgang slik:

– Vi hadde ballen og kontrollerte det fint, men vi var ikke bestemte nok og klarte ikke å skape målsjanser. Motstanderen stengte av bra defensivt og dette er noe vi kan komme til å se mye mot slutten av sesongen.

Det nærmeste Atlético Madrid kom var nok det som så ut til å være en klar hands på en Alavés-forsvarer etter en heading fra Giménez. Dommeren ble hentet ut for å se på situasjonen, men endte noe overraskende opp med å blåse frispark. Dermed gikk lagene likt til pause.

To matchvinnere

Etter hvilen så vi et helt annet hjemmelag. Hvor det var mye mer flyt, bevegelse og presisjon i angrepsspillet. Dette førte tidlig til flere små muligheter noe som innen kort tid skulle bli avgjørende. Knapt ti minutter etter hvilen kombinerer Lemar, Llorente og Trippier fantastisk på høyre. Sistnevnte kommer seg fri og legger et fantastisk legg til Luis Suárez som header ballen flott i mål. Dette var spissens 500. mål i karrieren!

Kampen fortsatte i et likt spor etter målet hvor også Llorente hadde en stor mulighet til å notere seg for scoring. Men som flere ganger tidligere klarte ikke Atleti å avgjøre kampen og innen kort tid kjente man nok på slitne bein og nervøs stemning.

Det var dog ikke mye Alavés klarte å skape før det plutselig skulle bli drama på slutten. Savic er uheldig og albuer Luis Rioja i en situasjon hvor han i utgangspunktet har full kontroll. VAR henter ut dommer som dømmer straffe. Straffen blir tatt godt, men Jan Oblak redder enda bedre! Og med det “avgjør” sloveneren kampen og sikrer tre ekstremt viktige poeng for Atlético Madrid.

Vår spillerbørs finner du her:

Continue Reading

TABELLEN

Trending