Connect with us

Nyheter

Offisiell uttalelse: Atlético Madrid svarer på straffen!

Published

on

Atlético Madrid fikk i dag anklagelser og en bot på 75.000€ (rundt 750.000 nok) fra den statlige Komiteen mot vold, rasisme og fremmedfrykt. Denne boten kommer på grunn av uanmeldt (og i følge komiteen upassende) tifobruk, tilskuere som står i oppgangene, brudd på sikkerhetsprotokollen ved inngangene og ulovlig promotering av Frente Atleti.

Klubben går ut offentlig hardt mot disse anklagelsene og sier at de er overrasket og sinte på grunn av de. De mener bestemt at det ikke er brudd på noen regler og at det ikke er i nærheten av noen hendelser som har skapt eller promotert noen form for vold eller rasisme. Det har vært noen kommunikasjonssvikter, men dette har vært bagateller som igjen ikke har ført til noen situasjoner som er beskrevet av komiteen. Deretter går klubben igjennom de syv siste hjemmekampene og sier følgende om de:

  1. Atlético Madrid – Getafe: De hadde problemer ved inngangen til stadion som kom fra en feil på det elektroniske systemet hvor man scanner billetter ved inngangen. Det skjedde ingenting der som antyder voldshendelser, rasisme eller fremmedfrykt som anklagen påstår.
  2. Atlético Madrid – Eibar: Det var ingenting som skjedde under kampen som tilsier noen form for vold, rasisme eller fremmedfrykt.
  3. Atlético Madrid – Juventus: Det ble vist en tifo som sier “En uknuselig tro”, som ikke ble kommunisert fra klubbens side før kampen. Dette var en kommunikasjonssvikt innad i klubben, men igjen så viser ikke og heller ikke oppfordrer til noen form for vold, rasisme eller fremmedfrykt.

    Det ble også protestert på at trappene mellom setene i seksjonen til Frente Atleti var blokkert av tilskuerne. Det ble gjort forsøk på å klargjøre trappene noe men å få de helt klarert er veldig vanskelig. Dette er noe som skjer overalt i Europa, og igjen forsøker klubben å opprettholde nødvendige sikkerhetstiltak.
  4. Atlético Madrid – Celta: Det ble vist en tifo med et sitat som var meldt om på forhånd. Disse hadde ikke noe innhold som var skadelig. Det som skjedde var at det ble lagt til en liten bit som ikke var godkjent av klubben. Dette var ordet “Frentistas”, noe som ikke var godkjent av klubben. Det ble vurdert å gå inn for å fjerne det, men det ble vurdert som at dette ville forårsake mer uorden og kaos enn hvis man lot det være. Dette viser igjen ingen form for vold, rasisme eller fremmedfrykt. (Her blir man trolig straffet for å promotere Frente Atleti). (En tifo som ble brukt for å takke alle som har bidratt til Luis Aragonés sin statue.)
  5. Atlético Madrid – Real Madrid: Det viser seg at det er tilskuere som står i trappene i seksjonen til Frente Atleti, klubben svarer på samme måte som angående kampen mot Juventus.
  6. Atlético Madrid – Valencia: Det skjer ingenting som har noe med vold, rasisme eller fremmedfrykt under kampen.
  7. Atlético Madrid – Bayer Leverkusen: Det skjer ingenting som har noe med vold, rasisme eller fremmedfrykt under kampen.
La 'polémica' pancarta en el estadio del Atlético de Madrid.
Dette er altså én av tifoene man blir straffet for, og “Frentistas” her er det som gjør utslaget.

Etter dette sier klubben at de alltid gjør det de kan for å jobbe med og kommunisere med de som har ansvaret for sikkerheten. Klubben svarer alltid på det disse enhetene har å si, og gjør det de blir bedt om, dette kan klubben igjen vise til med diverse mailer sendt mellom disse enhetene og Atleti. Det har aldri før vært meldt om noen form for misnøye med det Atleti har gjort.


Så sier de: “Klubbens samarbeid er 100% og vi kan ikke akseptere de anklagene vi har fått angående ikke å jobbe med enhetene og enda verre de angående ulydighet fra klubbens side.

Klubben ønsker et møte med denne komiteen sammen med “Consejo Superior de Deportes” (En av de øverste organisasjonene innen sport i Spania) for å vise misnøyen og ønsker å få forklaringer på straffen.

Det blir spennende å se hva resultatet blir, dette er nok ikke siste ord som blir sagt angående dette. Men det er tydelig at de har slått veldig hardt ned på ting som vi hvert fall ikke har sett før.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Intervju

Miranda: – Jeg er gal etter Atleti

Published

on

17. mai er ikke en hvilken som helst dag for Atlético Madrid og våre supportere.

17. mai 2013 var året hvor Atlético Madrid endelig tok revansj på byrival, Real Madrid. Etter 14 år uten seier var ventetiden endelig over. Atlético Madrid vant den spanske cupfinalen og ble cupmestere på Santiago Bernabeu – Real Madrids hjemmebane.

João Miranda, mannen som stanget inn den historiske 2-1-scoringen for Atleti, vil for alltid bli husket av Atlético-fansen for dette øyeblikket. Brasilianeren legger heller ikke skjul på betydningen av scoringen.

– Det er det viktigste målet jeg har scoret i mitt liv. Et veldig, veldig spesielt mål fordi jeg har en enorm kjærlighet for Atlético, for fansen. For meg er det det vakreste målet jeg har scoret, sier Miranda i kveld til spanske Vamos.

Miranda var Atlético Madrid-spiller i fire sesonger under perioden 2011 til 2015. Sammen med Diego Godin dannet han trolig verdens beste midtstopperduo.

Årene i Atlético Madrid har også satt sine preg på Miranda. Han følger fortsatt klubben, som en ekstra supporter.

– Jeg er en ekstra supporter, en ekstra gal etter Atlético. Jeg ser alle kampene og hver gang Atlético vinner kampene blir jeg veldig fornøyd. Veldig glad, forteller han.

Miranda befinner seg nå i hjemlandet Brasil og trener på egen hånd, samtidig som han venter på at fotballen og hverdagen skal returnere tilbake så fort som mulig.

Continue Reading

Nyheter

Atlético Madrid interessert i midtbanespiller

Published

on

FOTO: Tim Clayton/Corbis via Getty Images

Atlético Madrid skal være interesserte i midtbanespilleren som liker Simeone veldig godt.


Atlético Madrid skal være interesserte i den 24 år gamle midtbanespilleren, Mauro Arambarri. I løpet av tre sesonger i Getafe, under ledelse av José Bordálas, har uruguayaneren gjort sakene sine meget bra. Han ble i 2017 hentet på lån fra Boston River, men gjorde raskt sakene sine så bra i Madrid som førte til at Getafe trigget opsjonen på kjøp.

Arambarri har blitt en helt sentral spiller på midtbanen til Bordálas hos Getafe, og er en fast spiller i deres ellever. Han har denne sesongen spilt 31 kamper for klubben, og midtbanespilleren har nå en klausul på 25 millioner euro. Atlético planlegger en tropp for neste sesong med fire sentrale midtbanespillere (Saúl, Thomas, Herrera, Llorente). I tillegg kan også Koke spille der, men han vil trolig bli brukt i sin vante posisjon ute til venstre. Fremtiden til både Thomas Partey og Héctor Herrera er usikker, med interesse fra engelske klubber for begge to.

Med den usikre fremtiden, er Arambarri en spiller trenerapparatet til Atlético liker veldig godt, men klubber som Inter og Monaco skal også være interesserte.

Begeistret for Atleti

For tre år siden ble midtbanespilleren intervjuet av AS, da han ble spurt; “Frister det deg mest med Real Madrid eller Barcelona?”.

– Nei, Atlético, svarte han, før han forklarte videre.

– Det kommer fra meg siden jeg var gutt, fordi min far også likte de alltid. Spillestilen som de har liker jeg, uttrykte Arambarri.

Kilde: MundoDeportivo

Continue Reading

Nyheter

Vil forlenge med Carrasco til 2021

Published

on

Klubben jobber nå med å forlenge låneavtalen til Yannick Carrasco for neste sesong.

Yannick Carrasco ble til stor overraskelse hentet inn mot slutten av forrige overgangsvindu. Belgieren ble hentet inn på lån fra Dalian Yifang da Cavani-overgangen gikk i vasken. Nå ønsker Atlético å forlenge låneavtalen, som visstnok, ut i fra rapportene, har vært planen helt siden januar.

Låneavtalen med Carrasco går ut denne sommeren 30. juni. Men grunnet dagens situasjon har dette selvsagt endret seg, og man forsøker derfor å komme til en enighet med den kinesiske klubben. Nå sies det at opsjonen på kjøp ligger på hele 30 millioner euro, noe som Atlético ikke har råd eller lyst til å betale for øyeblikket.

Carrasco har kun vært på banen i 155 minutter siden overgangen i januar, og jobbet med å komme seg i form, da coronaviruset slo inn som verst, og satte en stopper for fotballen. Carrasco hadde ikke før overgangen spilt fotball siden starten av desember.

Klubben ønsker å få avtalen i boks før man returnerer igjen for å konkurrere. Carrasco selv ønsker heller ikke å returnere til Kina. Han hadde lenge forsøkt å komme seg tilbake til Europa, men lyktes ikke før i januar. Allikevel har han vært tydelig på at det har gjort ham til en mer moden spiller. Det er liten tvil om at belgieren har hatt liten tid på seg for å vise seg frem igjen for Atlético-fansen. Nå håper man at oppholdet i Atleti blir forlenget.

Kilde: MundoDeportivo, ElDesmarque

Continue Reading

TABELLEN

Trending