Offisiell uttalelse: Atlético Madrid svarer på straffen!

Atlético Madrid fikk i dag anklagelser og en bot på 75.000€ (rundt 750.000 nok) fra den statlige Komiteen mot vold, rasisme og fremmedfrykt. Denne boten kommer på grunn av uanmeldt (og i følge komiteen upassende) tifobruk, tilskuere som står i oppgangene, brudd på sikkerhetsprotokollen ved inngangene og ulovlig promotering av Frente Atleti.

Klubben går ut offentlig hardt mot disse anklagelsene og sier at de er overrasket og sinte på grunn av de. De mener bestemt at det ikke er brudd på noen regler og at det ikke er i nærheten av noen hendelser som har skapt eller promotert noen form for vold eller rasisme. Det har vært noen kommunikasjonssvikter, men dette har vært bagateller som igjen ikke har ført til noen situasjoner som er beskrevet av komiteen. Deretter går klubben igjennom de syv siste hjemmekampene og sier følgende om de:

  1. Atlético Madrid – Getafe: De hadde problemer ved inngangen til stadion som kom fra en feil på det elektroniske systemet hvor man scanner billetter ved inngangen. Det skjedde ingenting der som antyder voldshendelser, rasisme eller fremmedfrykt som anklagen påstår.
  2. Atlético Madrid – Eibar: Det var ingenting som skjedde under kampen som tilsier noen form for vold, rasisme eller fremmedfrykt.
  3. Atlético Madrid – Juventus: Det ble vist en tifo som sier “En uknuselig tro”, som ikke ble kommunisert fra klubbens side før kampen. Dette var en kommunikasjonssvikt innad i klubben, men igjen så viser ikke og heller ikke oppfordrer til noen form for vold, rasisme eller fremmedfrykt.

    Det ble også protestert på at trappene mellom setene i seksjonen til Frente Atleti var blokkert av tilskuerne. Det ble gjort forsøk på å klargjøre trappene noe men å få de helt klarert er veldig vanskelig. Dette er noe som skjer overalt i Europa, og igjen forsøker klubben å opprettholde nødvendige sikkerhetstiltak.
  4. Atlético Madrid – Celta: Det ble vist en tifo med et sitat som var meldt om på forhånd. Disse hadde ikke noe innhold som var skadelig. Det som skjedde var at det ble lagt til en liten bit som ikke var godkjent av klubben. Dette var ordet “Frentistas”, noe som ikke var godkjent av klubben. Det ble vurdert å gå inn for å fjerne det, men det ble vurdert som at dette ville forårsake mer uorden og kaos enn hvis man lot det være. Dette viser igjen ingen form for vold, rasisme eller fremmedfrykt. (Her blir man trolig straffet for å promotere Frente Atleti). (En tifo som ble brukt for å takke alle som har bidratt til Luis Aragonés sin statue.)
  5. Atlético Madrid – Real Madrid: Det viser seg at det er tilskuere som står i trappene i seksjonen til Frente Atleti, klubben svarer på samme måte som angående kampen mot Juventus.
  6. Atlético Madrid – Valencia: Det skjer ingenting som har noe med vold, rasisme eller fremmedfrykt under kampen.
  7. Atlético Madrid – Bayer Leverkusen: Det skjer ingenting som har noe med vold, rasisme eller fremmedfrykt under kampen.
La 'polémica' pancarta en el estadio del Atlético de Madrid.
Dette er altså én av tifoene man blir straffet for, og “Frentistas” her er det som gjør utslaget.

Etter dette sier klubben at de alltid gjør det de kan for å jobbe med og kommunisere med de som har ansvaret for sikkerheten. Klubben svarer alltid på det disse enhetene har å si, og gjør det de blir bedt om, dette kan klubben igjen vise til med diverse mailer sendt mellom disse enhetene og Atleti. Det har aldri før vært meldt om noen form for misnøye med det Atleti har gjort.


Så sier de: “Klubbens samarbeid er 100% og vi kan ikke akseptere de anklagene vi har fått angående ikke å jobbe med enhetene og enda verre de angående ulydighet fra klubbens side.

Klubben ønsker et møte med denne komiteen sammen med “Consejo Superior de Deportes” (En av de øverste organisasjonene innen sport i Spania) for å vise misnøyen og ønsker å få forklaringer på straffen.

Det blir spennende å se hva resultatet blir, dette er nok ikke siste ord som blir sagt angående dette. Men det er tydelig at de har slått veldig hardt ned på ting som vi hvert fall ikke har sett før.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *