Oppdatering: Hva skjer med Vicente Calderón?

Det er nå over to år siden siste kamp ble spilt på vårt kjære Vicente Calderón, og etter å ha stått tom i ett år så startet man rivingen av stadion uten at det var klart hva som ville skje med tomten. Her kommer det en liten oppdatering på hva status er per juli 2019.

Det har lenge vært snakk om et salg av tomten for utvikling av området rundt Piramidés, hvor det vil utvikles boliger og et parkområde. Totalverdien på salget har lenge vært ryktet å være på rundt 200 millioner euro, disse pengene er også penger Atlético har måttet låne for å gjøre ferdig arbeidet på Metropolitano. Pengene ble lånt hos en av verdens rikeste menn Carlos Slim, som også tidligere har vært involvert i investeringer i klubben. Lånet til Slim vil bli betalt tilbake så fort tomten er solgt.

Denne salgsprosessen var noe de fleste trodde skulle være klart relativt kort etter avslutningen av 2017/18-sesongen men det har vist seg å ta veldig lang tid, noe som har satt klubben i en liten økonomisk knipe. Dette lånet har kostet klubben dyrt i rentebetalinger og legger man til den generelle gjelden til klubben så forstår man hvorfor klubben lengter stort etter å få finalisert salget.

Så hvordan er ståa anno juli 2019? Det ser endelig ut til at klubben har funnet kjøpere(!). Tomten har blitt delt opp i tre deler som tilsammen er på hele 68 000 kvadratmeter. Nå har to av de “mindre” delene av tomten blitt solgt til Azora og CBRE investmentpartners (i følge El País) for 110 millioner euro. Da gjenstår det kun en av tomtene som skal være den aller største av de tre, som også skal være nære et salg for den nette sum av 88 millioner euro. Til sammen så ser man med litt enkel hoderegning at det blir 198 millioner euro som vil brukes veldig raskt for å betale tilbake Carlos Slim.

Det er med tristhet vi ser at Vicente Calderón blir ødelagt, og det er enda tristere at vi ser at vårt område og vårt hjem forsvinner definitivt fra våre hender.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *