Connect with us

Etter kampen

POENGTAP: – Simeone kunne ikke ha krevd mer

Published

on

Etter en uke med gode resultater og mye positivisme, var det grunn til optimisme i forkant av dagens kamp mot Espanyol. Den kampen skulle bli langt mer tøff enn ønsket.

Espanyol – Atlético Madrid 1-1 (Savic selvmål, Saúl)

Atlético Madrid maktet ikke å vinne denne gangen heller på bortebane i La Liga, og står nå med kun én seier på de siste 10 bortekampene etter kveldens resultat.

– Det er sant at vi sliter å vinne på bortebane, men vi jobber med det, sier Saúl til LaLiga etter kampslutt.

– Simeone, med tanke på innsats, kunne ikke ha krevd mer fra sine spillere. Jeg synes det er et fair resultat, mener Strive sin engelske kommentator etter kampslutt.

Tamløse Atlético

Første omgang var av det fryktelig svake slaget fra Atlético. Etter noen lovende åpningsminutter virket det som om samtlige hadde slått av bryteren, og det var ingen intensitet å finne i spillet, verken med eller uten ball. Atlético Madrid maktet ikke å skape noe som helst i løpet av omgangen, og var heldige som ikke fikk nummer to mot seg da en strålende redning fra Oblak, stoppet Victor Sánchez sitt forsøk.

Ledermålet

Etter 24 minutter spilt ble Wu Lei spilt rundt på kanten i Lodis posisjon og la et lavt innlegg inn mot første stolpe, hvor Raúl de Tomás var raskest og først på ballen med en liten flikk videre. Uheldige Savic kunne ikke unngå ballen og satte ballen i eget nett da han forsøkte å hindre RDT på første stolpe.

Like etter pause skulle kampen endre seg totalt. Litt ut av intet endte en andreball opp på rundt 18 meter for Saúl som på hel volley klinte til og satte ballen i mål på vidunderlig vis! Atlético fikk en drømmestart på omgangen.

Den andre omgangen skulle også vise seg å bli langt bedre enn den første. Atlético virket langt mer komfortable og hadde lange sekvenser med ballen innad i laget. Det resulterte blant annet i at etter 60 minutter, så ble João Félix, som var kommet inn for en svak Carrasco, spilt i bakrom av Thomas Partey. Han tråklet seg litt videre langs dødlinjen og på underlig vis endte ballen opp i stanga, før Morata forsøkte å dra ballen ut og sette den i mål, men en Espanyol-spiller hindret forsøket. En utrolig og bisarr mulighet for Atleti!

– I den første omgangen startet vi ikke slik vi burde, men i den andre var det motsatt. Vi hadde våre sjanser og presset dem tilbake, var Saúls mening etter kampslutt.

Samtidig var det ikke stort som skulle skje etter dette… Diego Costa ble byttet inn for Álvaro Morata med en liten halvtime igjen, men klarte ikke å utrette noe som helst i løpet av sine minutter på banen. Atlético klarte aldri å få det samme trykket mot Espanyols mål.

Spillerbørs

Oblak (7): Har ingenting han kan gjøre på den første scoringen, men redder Atleti fra å havne under 0-2 noen minutter senere. Svært lite å gjøre i den andre omgangen.

Trippier (6): Får ikke utrettet stort i kveld, spesielt ikke i førsteomgangen. Kommer litt høyere i banen etter pause, men ingen stor kamp fra engelskmannen.

Savic (5): Er uheldig på selvmålet, men kan ikke klandres nevneverdig for det.

Felipe (6): Fortsetter å være solid og gjør jobben godt.

Lodi (5): Ingen stor kamp fra vår brasilianske venstreback. Får noen innleggsmuligheter i den andre omgangen, men dårlig leveranse i dag. Klarer ikke å få noe samspill med Carrasco.

Koke (6): Tar litt tak i kampen og ballen etter pause, og er sentral når Atleti styrer spillet. Utenom det er det ingen stor kamp heller fra vår kaptein.

Thomas (5): Bedre etter pause, men i den første omgangen klarer han ikke å påvirke spillet på noen måte. Styrer bedre etter hvilen.

Saúl (7 BB): Den eneste med godkjent etter 45 minutter? Jobber i det minste og sliter. Får et drømmetreff etter pause som redder poenget.

Carrasco (3): Dessverre er ikke Carrasco i nærheten av noe som helst i dag. Verken offensivt eller defensivt klarer han å bidra. Godt mulig han enda ikke er i god nok form.

Correa (5): Blir veldig lite involvert i dag, men er noe mer involvert etter pause.

Morata (3): Svak i dag og bør nok begynne å score litt mål igjen og få selvtilliten på plass. Det trenger Atleti mot Sevilla og Liverpool den kommende tiden!


Continue Reading

Etter kampen

Pinlig exit i Copa del Rey

Published

on

For andre år på rad ryker Atlético Madrid ut på pinlig vis i Copa del Rey mot motstand fra tredje nivå.

Cornellá 1 – 0 Atlético Madrid (Jiménez)

Nytt år, men samme Atleti i Copa del Rey. Selv om man kan snakke om spilte sjanser gjennom kampen så var det mer på innstilling og innsats det sto på i dagens kamp. Det hele startet med at en gammel kjenning i Adrían Jiménez som spilte på b-laget for to år siden satte inn 1-0. Dette mens José María Giménez var ute på sidelinjen med skade (som han senere måtte byttes ut for). Etter dette så vi et Atlético Madrid som slet med å komme i gang mot et tydelig inspirert Cornellá.

Kampen gikk mye frem og tilbake hvor selv med et sjansemessig overtak til de rødhvite så var Cornellá farlig frempå flere ganger. Vi så en tydelig frustrert Simeone på siden som tidlig måtte i gang med justeringer. Dette viste seg å ikke fungere. Etter pause så vi frustrasjonen og nervene virkelig bygge seg opp i spillerne. Og selv om vertene brukte mye av tiden på å lage frispark så var det åpenbare problemer i spillet til Atleti. Kvelden oppsummeres greit når Ricard blir sendt gjennom og forsøker å nå en ball før keeper rekker den. Han er uheldig og udyktig i det han sparker smått i en utrustende keeper. Han får sitt andre gule og oppgaven i å snu kampen blir enda tøffere for Atleti. Dette går ikke, selv med flere gode sjanser mot slutten så blir det ingen uttelling. Dette ender da med en smertefull og smått pinlig exit i Copa del Rey.

Spillerbørs vil ikke være nødvendig etter dagens kamp, ettersom samtlige spillere leverte til stryk. Dette kanskje med ett unntak i innbytteren og debutanten Mario Soriano som virkelig satte fyr på kampen det siste kvarteret.

NB: Atleti måtte ta av Giménez og João Félix på grunn av skader. Det er uvisst hvor alvorlige disse er.

Continue Reading

Etter kampen

Suárez redder Atleti på Mendizorrotza

Published

on

Luis Suárez sikret tre poeng helt på tampen i det som ble en dramatisk avslutning på kampen.

Deportivo Alavés 1 – 2 Atlético Madrid (Felipe SM, Llorente, Suárez)

Tøff start

Kampen startet uten at stort skjedde. Carrasco og Lemar kom i en god del gode posisjoner på venstresiden uten at leveransene deres klarte å skape stort. Dette med unntak av en grei avslutning fra førstnevnte i starten av kampen. Det var tett og Alavés lå kompakt uten at Atleti så ut til å kunne bryte de ned. Vi så et tydelig frustrert og fantasiløst Atlético som ikke så ut til å kunne skape noe som helst. Dette var frem til hjemmelaget gjorde en stor feil rett før pause. Suárez fikk snappet ballen etter en svak pasning og spilte den raskt videre til Llorente. Han gjør som vanlig og løper rett mot sekstenmeteren før han skyter. Ballen går via Laguardia og rett i mål. Med dette gikk nok Los Colchoneros meget fornøyde i garderoben til pause med ledelsen.

– Jeg treffer bedre akkurat nå med venstre enn høyrefoten. Sa Llorente mens han flirte etter kampslutt.

Etter pause var det et tydelig mer avslappet Atleti som tok kontrollen på kampen. Her burde man avgjort mye før, men både Luis Suárez og Yannick Carrasco ble litt for ubesluttsomme i boksen. Etter at Victor Laguardia fikk rødt kort midt i omgangen trodde mange at dette skulle gå smertefritt i land mot et ekstremt tannløst Alavés. Men mangelen på det andre målet skulle straffe seg. På en kontring fra hjemmelaget roter Atleti det fælt til. Og etter et innlegg fra høyresiden til Atleti så sparker en uheldig Felipe ballen rett i eget nett. Dermed var det 1-1 og kun åtte minutter igjen av kampen.

Atleti presser veldig på og får også belønning for strevet. Saúl som først hadde vært litt feilposisjonert på 1-1-målet sender João ned på siden av sekstenmeteren. Portugiseren legger den hardt på tvers av målet der Suárez enkelt setter inn vinnermålet. Målet sender Atleti rett opp på tabelltoppen igjen!

Spillerbørs

Jan Oblak (6): Umulig å gjøre noe med målet og redder den andre muligheten som kommer mot han.

Sime Vrsaljko (6): Ser mindre rusten ut her enn i kampen mot Getafe. Gjør stort sett en god kamp utenom ballmissen i forkant av 1-1.
José María Giménez (5): Så noe rusten ut i det oppbyggende spillet og blir litt for passiv i forkant av 1-1.
Felipe Monteiro (5): Uheldig og udyktig på 1-1. Helt greit ellers.
Mario Hermoso (6): Den beste av stopperne selv om han ikke var like presis som vi har sett han i det siste.
Yannick Carrasco (7): Prøver ekstremt mye og er den eneste som skaper noe de første 45. Noe upresis før pause, men leverer jevnt over veldig bra.

Marcos Llorente (7): Nok en gang mål og er en av de beste på banen. Nytt år, samme Marcos Llorente.
Koke (8): Dirigenten må gjøre mye defensivt arbeid når laget mister ball, men gjør det med glans.
Thomas Lemar (6): En kamp på det jevne. Driver ballen fremover, men skaper ikke stort til slutt.

Luis Suárez (8BB): Kanskje den mest komplette kampen han har hatt i Atleti. Kjemper og presser frem feil i forsvaret til Alavés. Målgivende pluss avgjørende scoring.
Ángel Correa (4): Ikke i sin beste form, klarer ikke å prege kampen.

Innbyttere:
João Félix (6): Kommer inn og skaper den avgjørende scoringen.
Saúl Ñíguez (5): Sliter med mye av det samme som tidligere i sesongen. Dog pluss for god pasning før 2-1.
Renan Lodi (IV):

Continue Reading

Etter kampen

Suárez endte måltørken – Atlético slo tilbake

Uruguayaneren hadde ikke scoret siden 7. november mot Cadiz, men hjemme mot Elche noterte han seg endelig på scoringslisten igjen med to scoringer.

Published

on

Atlético Madrid – Elche 3-1

Luis Suárez trodde allerede etter fem minutter at han skulle få muligheten fra straffemerket da han ble felt alene med keeper og stilte seg opp. Men VAR endret avgjørelsen, det var offside i forkant, og Suárez måtte vente enda litt lenger på sin sjette scoring denne sesongen.

Etter 41 minutter kunne ingen stoppe av ham. 33-åringen pirket ballen over målstreken og sendte Atlético i ledelsen, før han doblet til 2-0 like før timen spilt.

Dermed står Suárez med syv mål på ni kamper i LaLiga, kun ett mål bak Gerard Moreno som er toppscorer.

– Luis kom tilbake etter 20 dager uten å delta og forrige uke spilte ham tre kamper. Jeg er veldig glad, mest av alt for det andre målet. Han ventet til siste øyeblikk i håp om ikke å være i offside, etter å ha mottatt en veldig bra ball fra Carrasco, sa Diego Simeone på pressekonferansen etter kampen.

– Den jævelen scoret ikke, men nå er jeg tilbake og da scoret han to, fleipet Diego Costa etter kampslutt.

God kontroll

Diego Simeone stilte med en ellever uten Saúl, Felipe og Correa fra start, men hadde likevel svært god kontroll allerede fra start av.

Ledelsen kunne ha vært et faktum etter fem minutter da Suárez fikk straffespark etter fem minutter takket være et strålende forarbeid av João Félix. Men straffen ble annulert av VAR, og Atleti måtte vente enda litt lenger.

Til tross for at det ble ikke skapt allverdens av målsjanser fra hjemmelaget, hadde Atleti likevel svært god kontroll på det gjestene foretok seg, og det var kun et tidsspørsmål før den første scoringen ville komme.

Den kom etter 41 minutter.

Trippier slo en glitrende ball inn fra sin høyreside som Suárez enkelt pirket forbi Elches keeper. Dermed var Atlético i føringen – en ledelse de også tok med seg inn til pause.

Scoret i comebacket

Bedre skulle det også bli da Yannick Carrasco gjorde et glitrende forarbeid etter timen spilt og slo en lav ball inn mot bakre stolpe hvor Atléticos toppscorer ventet. I sin LaLiga-kamp nummer 200, satte Suárez inn sin andre scoring for dagen – hans 150. i LaLiga totalt.

Da trodde man at det var sluttkjørt for gjestene, men helt over var det ikke enda. For kun noen minutter senere reduserte Lucas Boyé for gjestene etter et hjørnespark, og det var igjen liv i kampen.

Men det ble kun med håpet for gjestene, for 10 minutter før slutt skulle Atlético punktere kampen. Diego Costa hadde blitt byttet inn, etter å ha vært ute med skade i en lengre periode, og fikk også straffespark. Straffen satte han enkelt i mål selv og avgjorde dermed kampen for Atleti, som nå leder LaLiga med tre poeng, etter at Real Sociedad tapte gårsdagens kamp mot Levante.

– Jeg er en kriger, en vinner. Se hvordan jeg kom hit, det kostet meg ganske mye å spille for Atlético. Det har ikke vært enkelt. Hvis du ikke drømmer om det store, er det bedre å ikke leve, sa Diego Costa etter kampslutt.

Kampfakta

Atlético (4-4-2): Jan Oblak – Kieran Trippier, Stefan Savic, Mario Hermoso, Renan Lodi – Thomas Lemar, Koke, Marcos Llorente, Yannick Carrasco – João Félix, Luis Suarez
Mål: 1-0 Luis Suárez (41), 2-0 Luis Suárez (59), 2-1 Lucas Boyé (64), 3-1 Diego Costa (80)
Kort: Mario Hermoso, to til Elche

Continue Reading

TABELLEN

Trending