Renan Lodi om Simeone: – Han er skummel. Han fortalte meg alt jeg måtte forbedre

Med storspill for Atlético Madrid denne høsten, er Renan Lodi nå blitt uttatt på det brasilianske landslaget for aller første gang. Det sies fra flere at han kan bli tidenes beste back i Atlético Madrid, og så langt ser ting meget lovende ut. Renan Lodi er i ferd med å ta La Liga med storm!

Etter å ha blitt tatt ut for første gang på det brasilianske landslaget, er Renan Lodi er den store nyheten på Tites lag til vennskapskampene mot Senegal og Nigeria i Singapore den 10 og 13 oktober. I et intervju med Globoesporte, innrømmer venstrebacken til Atletico Madrid at han slet med å venne seg til laget. Han får nå muligheten til å dra tilbake til Brasil for å møte kjæresten. Det var klubben som la ned veto mot at dette skulle skje forrige gang da han ble tatt ut på Brasil U23.

“Etter en trening spurte Simeone meg hvordan jeg hadde det. Jeg fortalte ham at jeg var trist fordi drømmen min var å dra med det brasilianske (u)-landslaget. Så han ba meg om å fortsette å jobbe for å nå a-landslaget.”

Lodi som har vært en av de store åpenbaringene i La Liga denne sesongen forteller hvordan samtalen med Cholo var etter at han ble nektet å reise: “Det var den andre gangen at dette hadde skjedd (først i Athletico Paranaense) og det var midt i perioden hvor jeg tilpasset meg Madrid. Alt skjedde da: nostalgien til familien min, vennene mine.. Vi bodde alene meg og kjæresten min og det er dager hvor det er vanskelig. Jeg er 21 år og min kjæreste, 21. Det er øyeblikk hvor man føler disse øyeblikkene. Jeg åpnet meg for Simeone. Jeg fortalte hvordan jeg følte det og at jeg ønsket å dra uansett. Men de lot meg ikke dra og jeg forstod det, så jeg fortsatte å jobbe. Og takk til Gud, har denne muligheten nå kommet.

“Utenfor banen lider jeg ikke så mye med verken språket eller med maten. På innsiden av banen er jeg mest imponert over hvordan gruppen har tatt meg i mot. Jeg trodde at siden jeg kom fra Brasil så ville det være litt annerledes. Du møter spillere du har spilt med på tv-spill, men tok meg i mot godt alle sammen. Veldig! Koke, kapteinen kom alltid for å snakke med meg. Og Diego Costa som er en falsk brasilianer, men er brasilianer (ler). Jeg forventet ikke å komme hit og spille. Det har vært to kamper i Champions League på rad. Selvfølgelig jobber vi for det, men jeg forventet ikke at det skulle skje så fort.”

“Diego Costa er en falsk brasilianer, men en brasilianer”

“Jeg snakket med min rådgiver og jeg fortalte at tiden kommer, at jeg måtte jobbe. Hvem vet etter ett år, etter å ha lært språket, etter at treneren har sett hva han liker eller ikke liker, i løpet av det andre året kan man begynne å spille. Men det var motsatt. Jeg startet å spille. Det er 9, 10, 11 kamper på rad… det har endret hodet mitt totalt. Alt har skjedd veldig fort og nå har jeg også blitt tatt ut på landslaget. Jeg har min beste tid i livet mitt. “

Om utvisningen i debuten mot Getafe: “Jeg var nervøs under oppvarmingen. Etterpå begynte kampen og alt var normalt. Jeg lagde et frispark og fikk gult kort. Noen minutter senere var det en duell i lufta og armen min traff ansiktet hans, men alle så at jeg ikke skulle bli utvist. Fordi de hadde vist ut en spiller hos Getafe, måtte de kompensere. Ingen forstod det på stadion og ingen i garderoben heller. Men ferdig med det, det var vanskelig. Den første uken var ganske tøff.”

Om forholdet til Simeone: “I sesongoppkjøringen ringte Simeone meg og tok meg med i et rom. Han fortalte meg alt jeg måtte forbedre. Han fortalte at jeg var i en gigantisk klubb og viste meg alt jeg måtte forbedre. Det var den defensive biten.”

“En uke etter at turneringen hadde startet ringte de meg igjen og viste alt som hadde endret seg. Jeg kom på et stadiet og var nå et hakk videre. Han sa, “Du kommer til å spille, du kommer til å starte, du kommer til å gjøre gode kamper og du kommer til å ha et ansvar i laget.” Da han fortalte meg det var han helt fri. Han er en veldig intens person. Hvis noen i garderoben sover, kommer han og vekker de raskt.”

“Når du kommer til banen må du være 100% klar. Simeone er skummel (ler). Han ser veldig mye og er veldig opptatt av den defensive delen. Det er noe som betyr veldig mye for han og det er viktig for meg. Jeg er veldig glad med at jeg har forbedret meg. Og det er på to eller tre måneder.”

Om Filipe Luis: “Da jeg kom hit kom nyhetene om at Filipe Luis kunne være på vei til Flamengo. Jeg ønsket ikke det fordi han ville vært veldig viktig for meg, for å hjelpe meg disse seks årene under kontrakten. Han visste veldig godt hvordan jeg var, og han kjente treneren … Jeg ga han en melding på instagram etter at han signerte for Flamengo. Jeg sa at han betydde veldig mye for meg, for han er et av mine idoler.”

– Han sendte meg en melding også. Og han sa at det er dager hvor Simeone virker å være irritert på deg. Da tenkte jeg hvordan jeg skulle forholde meg til det… (ler)

– Filipe ba meg om å jobbe, at jeg ville bli en topp spiller, en av de tre beste i min posisjon, at jeg ville komme på landslaget. Og det skjedde. Jeg ønsket bare å være der sammen med han, men han har det godt i Flamengo. Gud velsigne han der.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *